Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βοήθεια για κουμπάρα

Recommended Posts

Φυσικα και εχουμε δικαιωμα να εκφραζουμε αποψη για οτι θελουμε και νομιζουμε.

Αν πιστευα το αντιθετο, θα μιλουσα σε σαιτ με δικηγορους μονο.

Και προφανως η ιδιοτητα της ως πιστοποιημενης συμβουλου θηλασμου της δινει το δικαιωμα να συμβουλευει ως προς αυτο το θεμα ως ειδικος.

Ως προς τα λοιπα ζητηματα ομως μονο ως μητερα.

Τοσο πολυ δε συμφωνειτε με αυτο?

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kassianh, δεν σε γνωρίζω καθόλου πράγματι, ούτε μέσα σε αυτό το φόρουμ έχει τύχει να ανταλάξουμε απόψεις. Η Αγλαΐα είναι δασολόγος με μεταπτυχιακό γενετικής, όπως άλλωστε ξέρεις, αυτό δηλώνει σαν επάγγελμα. Αλλά είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και μέσα στο διδακτικό curriculum συμπεριλαμβάνεται και η διατροφή γενικότερα, όχι μόνο ο θηλασμός. Οπότε είναι σε θέση να μιλήσει και για φαρίν λακτέ...

Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό.

Το θέμα είναι ότι μετέτρεψες το τόπικ που άνοιξε η κοπέλα σε σκουπίδια γιατί 'άρχισες να κατηγορείς έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις ότι μαζεύει πελατεία, ότι υποδύεται τον γιατρό, τον επιστήμονα και διάφορα άλλα. Σύνελθε λίγο γιατί υπάρχουν νόμοι που διέπουν και το διαδίκτυο, όπως γνωρίζεις πολύ καλά ...

WLn5p2.png

Επιμενω οτι επι ιατρικων και νομικων ζητηματων (που ειναι απαραιτητη η προσωπικη επαφη, θεωρω απαραδεκτο να δινονται δημοσιως συμβουλες.

Αυτο πιστευω, μου το απαγορευεις?

Mε αυτή τη λογική είναι ανήθικος κι ο Συνήγορος του Πολίτη; Γιατί όσες φορές απευθύνθηκα, ουδέποτε είχα προσωπική επαφή με κανέναν.:roll: Ή πάλι πιστεύεις ότι συμβουλές με πμ είναι ηθικές σε μια τέτοια περίπτωση αλλά δημόσιες όχι;

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Το οτι καποιος γιατρος εχει σχετικη ιστοσελιδα και δινει συμβουλες επειδη δεν ειναι αυτο παρανομο, δε σημαινει οτι ειναι και ηθικο ή δεοντολογικο.

Σε καθε περιπτωση παντως, αυτος ειναι γιατρος και εχει και την ευθυνη (και νομικη και ηθικη) οσων συμβουλευει.

Εδω αν καποια ακολουθησει επικινδυνη ιατρικη συμβουλη, τι θα της πεις μετα? δικο σου προβλημα που νομιζες οτι στην εδωσε γιατρος?

Εδω και την παιδιατρο τησ της το βγαζει οτι δεν τα λει σωστα!!!!!

και σε πολλα αλλα διμοσιευματα τησ αγλαιασ το εχω δει αυτο!!!!!

πωσ γινετε που πολυ εδω στο φορουμ εχουν πεσει σε παιδιατρουσ που δεν ξερουν!!!!!!!:eek:

Εγω να σου πω την αληθεια, απορησα που γραφεις πως εισαι δικηγορος......σε εχω διαβασει πολλες φορες και ημουν σιγουρη οτι εισαι γιατρος, λογω των πολλων συμβουλων που εχεις δωσει σε ιατρικα θεματα.......αρα μηπως κι εσυ εχεις κανει κατι λαθος?

Δε δινω συμβουλες σε ιατρικα θεματα, λεω τη γνωμη μου, ειτε επειδη μου εχει συμβει κατι αναλογο ειτε απλως επειδη εχω αυτην την αποψη.

Οπως αλλωστε κανουμε ολες εδω.

Ανταλασσουμε γνωμες και αποψεις.

Αν γραψω σε καποια οτι αν το παιδι της εχει βηχα και πυρετο, θεωρω καλυτερο να του κανει πλυσεις με ορο και κομπρεσες με ξιδονερο και οχι να δωσει αντιπυρετικο, αυτη ειναι η γνωμη μου σαν μητερα και ειναι αυτο που κανω εγω και της το αναφερω ως μια επιλογη.

Δεν προσπαθω ουτε να την πεισω οτι ειναι το σωστο, ουτε οτι ο γιατρος της που τη συμβουλευει να δωσει πχ αντιβιοτικο δεν ξερει τι του γινεται (οσο κι αν μπορει προσωπικα να το πιστευω), καθως ο γιατρος εχει την ευθυνη αυτου που κανει και προφανως εχει εξετασει και το παιδι για να το αποφασιζει.

Κοινως ή παπας παπας ή ζευγας ζευγας.

Η θα γραφουμε εδω μεσα σαν γονεις και αρα οτι γραφουμε θα ειναι απλα η γνωμη μας

η θα γραφουμε ως ειδικοι οποτε να πουμε σε τι ειμαστε ειδικοιγια να εχουμε και την ευθυνη των οσων γραφουμε.

Λαθος κι αυτο?

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Κοπελα μου γραφουμε σε παρα πολλα θεματα..........ειτε εχουμε πολλες γνωσεις ειτε οχι εχουμε αποψη........οταν καποιος εκφερει μια αποψη φαινεται το επιπεδο των γνωσεων του........η Αγλαια τυχαινει να χει πολλες γνωσεις σε πολλα θεματα ........ακομα και για την παιδιατρικη που αναφερεις, ενα μεγαλο μερος της υλης των εξετασεων της εχει σχεση με την ιδιοτητα αυτη.......ετυχε να τη διαβασω καποτε, και εμεινα αναυδη με το μεγεθος της υλης και την δυσκολια........γι αυτο και υπαρχουν τοσοι λιγοι συμβουλοι θηλασμου........

Ως μελος του φορουμ εχει δικαιωμα να εκφερει την γνωμη της οπου επιθυμει, απο κΑτω γραφει την ιδιοτητα της, δεν λεει οτι ειναι παιδαγωγος, παιδιατρος, πυρηνικος επιστημονας.........μου φαινεται αστεια ολη αυτη η επιθεση. Της απαγορευουμε να μιλαει για τα παντα τωρα? Απο την μια για τα θεματα που δεν εχει πτυχια κι απο την αλλη γελοιοποιουμε τα πτυχια που κατεχει?

Απο κει κι επειτα εμεις τα μελη του φορουμ επιλεγουμε τι συμβουλες μας αγγιζουν και θελουμε να ακολουθησουμε..........ως νοημων ανθρωπος δεν θα ακολουθησω καποιον επειδη εχει την ιδιοτητα του παιδαγωγου......και οι παιδαγωγοι ακολουθουν διαφορετικες σχολες ....εδω μεσα εχω ακουσε ΤΑ τερατα απο ανθρωπους που δηλωναν παιδαγωγοι....επιλεγω αυτο που μου κανει κλικ και μου φαινεται σωστο.......κι ας μου το πε ενας νταλικιερης......η γιαγια μου ηταν αμορφωτη βλαχα που δεν πηγε καν δημοτικο, αλλα ηταν η πιο "μορφωμενη" γυναικα που γνωριζα........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Kassianh, δεν σε γνωρίζω καθόλου πράγματι, ούτε μέσα σε αυτό το φόρουμ έχει τύχει να ανταλάξουμε απόψεις. Η Αγλαΐα είναι δασολόγος με μεταπτυχιακό γενετικής, όπως άλλωστε ξέρεις, αυτό δηλώνει σαν επάγγελμα. Αλλά είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και μέσα στο διδακτικό curriculum συμπεριλαμβάνεται και η διατροφή γενικότερα, όχι μόνο ο θηλασμός. Οπότε είναι σε θέση να μιλήσει και για φαρίν λακτέ...

Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό.

Το θέμα είναι ότι μετέτρεψες το τόπικ που άνοιξε η κοπέλα σε σκουπίδια γιατί 'άρχισες να κατηγορείς έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις ότι μαζεύει πελατεία, ότι υποδύεται τον γιατρό, τον επιστήμονα και διάφορα άλλα. Σύνελθε λίγο γιατί υπάρχουν νόμοι που διέπουν και το διαδίκτυο, όπως γνωρίζεις πολύ καλά ...

Ουδεποτε υποστηριξα οτι η κα Παπαδημα μαζευει πελατεια, ειπα οτι ΕΓΩ δε θα εβαζα ποτε την ιδιοτητα μου (ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ) απο κατω για να μη θεωρηθει οτι εγω μαζευω πελατεια, καθως ηθικα στο επαγγελμα ΜΟΥ αυτο απαγορευεται.

Ουδεποτε ειπα οτι υποδυεται τη γιατρο, αλλα οτι λανθασμενα πολλα μελη νομιζουν οτι ειναι γιατρος.

Ουδεποτε ειπα οτι υποδυεται τον επιστημονα, καθως ΕΙΝΑΙ επιστημονας δασολογος.

Mε αυτή τη λογική είναι ανήθικος κι ο Συνήγορος του Πολίτη; Γιατί όσες φορές απευθύνθηκα, ουδέποτε είχα προσωπική επαφή με κανέναν.:roll: Ή πάλι πιστεύεις ότι συμβουλές με πμ είναι ηθικές σε μια τέτοια περίπτωση αλλά δημόσιες όχι;

Ο συνηγορος του Πολιτη εχει τελειως διαφορετικο ρολο και την ευθυνη των συμβουλων του.

Και φυσικα εχει τεραστια διαφορα το να δινεις συμβουλες με πμ απο το να της δινεις δημοσιως

k9Tap3.png

Δε δινω συμβουλες σε ιατρικα θεματα, λεω τη γνωμη μου, ειτε επειδη μου εχει συμβει κατι αναλογο ειτε απλως επειδη εχω αυτην την αποψη.

Οπως αλλωστε κανουμε ολες εδω.

Ανταλασσουμε γνωμες και αποψεις.

Αν γραψω σε καποια οτι αν το παιδι της εχει βηχα και πυρετο, θεωρω καλυτερο να του κανει πλυσεις με ορο και κομπρεσες με ξιδονερο και οχι να δωσει αντιπυρετικο, αυτη ειναι η γνωμη μου σαν μητερα και ειναι αυτο που κανω εγω και της το αναφερω ως μια επιλογη.

Δεν προσπαθω ουτε να την πεισω οτι ειναι το σωστο, ουτε οτι ο γιατρος της που τη συμβουλευει να δωσει πχ αντιβιοτικο δεν ξερει τι του γινεται (οσο κι αν μπορει προσωπικα να το πιστευω), καθως ο γιατρος εχει την ευθυνη αυτου που κανει και προφανως εχει εξετασει και το παιδι για να το αποφασιζει.

Κοινως ή παπας παπας ή ζευγας ζευγας.

Η θα γραφουμε εδω μεσα σαν γονεις και αρα οτι γραφουμε θα ειναι απλα η γνωμη μας

η θα γραφουμε ως ειδικοι οποτε να πουμε σε τι ειμαστε ειδικοιγια να εχουμε και την ευθυνη των οσων γραφουμε.

Λαθος κι αυτο?

Κι ομως επειδη σε εχω διαβασει παρα πολλες φορες ημουν σιγουρη οτι εισαι γιατρος......αυτη την εντυπωση δινεις, μαλιστα το ειχα σχολιασει πως εισαι γιατρος αλλου.......

Φταις λοιπον εσυ γι αυτο? κατηγορεις ομως την Αγλαια πως εχει δημιουργησει αυτη την εντυπωση σε μελη........οπως δεν φταις εσυ που παραπλανηθηκα, ετσι δεν φταιει και η Αγλαια........ο τροπος που μιλαει καποιος ενιοτε δημιουργει αυτη την συγχυση.

Ναι σου πω κατι? Εχω παρει πολλες λαθεμενες συμβουλες απο γιατρους εδω μεσα.......αλλα δεν το κανα ποτε θεμα γιατι ξερω πολυ καλα οτι διαγνωση μεσω φορουμ δεν γινεται.........δεν ειμαστε βοδια, ξερουμε οτι οταν υπαρχει σοβαρο προβλημα θα παμε σε γιατρο..........

Και στο θεμα θηλασμου, παντα γινεται η προτροπη να απευθυνθουν σε συμβουλο θηλασμου ωστε να γινει σωστη εκτιμηση απο κοντα......το καθε μελος κανει οτι νομιζει απο κει και περα.....

Αν ειναι να μπορουμε να γραφουμε μονο σε τοπικ που αναφερονται στην επαγγελματικη μας ιδιοτητα και ΚΑΘΕ φορα που εκφερουμε γνωμη για κατι να πρεπει να κοτσαρουμε απο κατω οτι δεν ειμαστε γιατροι/δικηγοροι/αστροναυτες..... ζησε μαη μου.......δεν παμε για βρουβες καλυτερα? ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι απο την στιγμη που δεν εχουμε υπογραφη επαγγελματικη απο κατω, σημαινει οτι ΔΕΝ ειμαστε επαγγελματιες.........

Εγω παντως δεν σε ειδα να γραφεις μετα απο καποια συμβουλη οτι δεν εισαι γιατρος, εξου και το μπερδεμα μου......τα ελεγες μαλιστα τοσο ωραια που δεν αμφεβαλα καν.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ναι,ανταλλαγη αποψεων με βαση αυτα που εμπειρικα γωριζουμε οχι με βαση τα βιβλια!

Οι γνώσεις είναι γνώσεις είτε εμπειρικές είτε θεωρητικές.....ως τέτοιες μοιράζονται αν ήταν τα πράγματα έτσι όπως λες ο άνθρωπος δεν θα είχε προχωρήσει πέρα από τον τροχό ... κάθε συζήτηση είναι τροφή για σκέψη

Οι sociopaths δεν ειναι ψυχασθενεις, ουτε χρηζουν καποιας ιατρικης φροντιδας.

Μετά πάντως τη διάγνωση και την ανάλυση του όρου νόμιζα ότι είσαι ψυχολόγος, ψυχαναλύτρια ή κάτι σχετικό, αλλά σε καμία περίπτωση δικηγόρος

Διαφημίσεις

Εγω παντως δεν σε ειδα να γραφεις μετα απο καποια συμβουλη οτι δεν εισαι γιατρος, εξου και το μπερδεμα μου......τα ελεγες μαλιστα τοσο ωραια που δεν αμφεβαλα καν.....

Καποιος λογος θα υπαρχει, που ξερεις...:D

Μην ανησυχειτε παντως κοριτσια...

Με πεισατε να μην σας ξαναενοχλησω.

Με πεισατε επισης γι αυτο που ειχα ακουσει απο φιλες μου - μελη του φορουμ οτι στην αυτοκρατορια της Αγλαιας και των φιλων της δεν τολμας να πεις ουτε για αστειο αντιθετη γνωμη. Πεφτουν να σε φανε...:(

Επειδη πραγματι εχω δυο παιδια και μια πολυασχολη επαγγελματικη, προσωπικη και επιστημονικη ζωη, υποσχομαι να μην ξαναμπω στα χωραφια σας, μη χανω κι εγω τον πολυτιμο χρονο μου κανοντας το λαθος να εχω αντιθετη αποψη, μη σας συγχιζω κι εσας, αλλα να μη δεχομαι και προσωπικες επιθεσεις (ηλιθιοτητες, αναιδης, αγενης) που δεν ταιριαζουν ουτε στο επιπεδο μου ουτε στα συναισθηματα που εχω γραφοντας μια γνωμη.

Ελπιζω να ειστε ευχαριστημενες να μη διαταρασσει κανεις την ησυχια σας κανοντας το εγκλημα να πει κατι αντιθετο.

k9Tap3.png

Το αστειο παντως ειναι οτι αν καποια ηθελε να δει τα ποστ μου στο τοπικ που μιλαω με τις φιλες μου, θα διαπιστωσει (με εκπληξη?) οτι σε θεματα θηλασμου ολες τις παραπεμπω στην Αγλαια, γραφοντας οτι κατα τη γνωμη μου, τα ξερει και τα λεει πολυ καλα.

Τετοιο μενος εχω...

ετσι ειναι.εχει παραπεμψει πολυ κοσμο στην Αγλαια.

Δεν καταλαβα σε τι ακριβως αποσκοπει αυτη η συζητηση για τα πτυχια? Κι εγω δυο εχω διαφορετικα και ασκω τα τελευταια χρονια τη μια επαγγελματικη ιδιοτητα...το ενα δλδ αναιρει το αλλο?

Τι μας απασχολει αν η Αγλαια επαγγελεται το δασολογο,τον πυροσβεστη η τον μαραγκο απο την στιγμη που ειναι πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου? Και αν το θεωρειτε τοσο ασημαντο ως ιδιοτητα για ριξτε μια ματια στην υλη και τις απαιτουμενες εξετασεις......να δειτε ποσο ευκολο ειναι.

Τουλαχιστον μια φορα το χρονο της γινεται επιθεση για τον ιδιο αστειο λογο που απλα δειχνει το κομπλεξ και το μενος που τρεφουν ορισμενοι.......τι ακριβως εχετε να κερδισετε υποδεικνυοντας το γεγονος οτι εχει επιλεξει να συντηρειται οικονομικα απο την μια της ιδιοτητα και να προσφερει αφιλοκερδως βοηθεια με την αλλη? Αυτο ειναι υπερ της...θα μπορουσε να κερδιζει τα προς το ζην δουλευοντας και χρεωνοντας τις υπηρεσιες της ως συμβουλος θηλασμου, αλλα προφανως θεωρει πολυ ιερο το θηλασμο για να δεχεται αμοιβη. Ειναι αυτος λογος χλευασμου δλδ?

Αν δεν εχετε καταλαβει εδω μεσα ειναι ενα φορουμ για γονεις που ανταλλασουμε αποψεις και ορισμενοι επαγγελματιες μας κανουν τη τιμη να μας συμβουλευουν δωρεαν σπαταλωντας τον ελευθερο χρονο τους.........απο που σας ηρθε η ιδεα οτι επιτρεπεται να εκφραζουμε αποψη μονο αν εχουμε την συγκεκριμενη επαγγελματικη ιδιοτητα? Αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχε φορουμ, απλα διαφορα σαιτ των επαγγελματιων για δωρεαν συμβουλευτικη.

ενταξει κοπελα μου για το θηλασμο τις βγαζουμε το καπελο .η γυναικα ομως εχει αποψη επι παντος επιστητου.δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να τα ξερει ολα πια!

Kassiani σε δικαιολογώ. Η επαγγελματική σου ιδιότητα, αυτή του δικηγόρου δλδ, δικαιολογεί το νεφελώδες των επιχειρημάτων σου. Μόνο που εδώ δεν είναι δικαστήριο και δε θα δικαστεί κανείς όσο κι αν το επιθυμείς.

Επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία ο εθελοντισμός είναι άγνωστος. Υπό αυτό το πρίσμα θεώρησης, σε δικαιολογώ πάλι γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις το ανιδιοτελές της βοήθειας που δίνει κάποιος.

Ας πάμε όμως στη δική μου άποψη. Σύμφωνα με αυτήν, το να επιτίθεται κάποιος ανώνυμα σε κάποιον που δηλώνει το επώνυμο και την ιδιότητά του και να τον χαρακτηρίζει κοινωνιοπαθή, αυτό ναι, μου φαίνεται πως δεν είναι ηθικό. Το να αφήνει αιχμές (εμμέσως πλην σαφώς) για δήθεν ίδιον ώφελος κάποιου με εκφράσεις όπως:

αρα δεν εχω καμμια διαθεση να πουλαω μουρη στους δευτερους, διαφημιζοντας τις ιδιοτητες μου, παρουσιαζοντας τις αποψεις μου ως επιστημονικα δεδομενα (τετοια δεν υπαρχουν) ή κανοντας διαφημιση του εαυτου μου, πιθανον μαζευοντας και πελατεια.

και στη συνέχεια να γράφει ότι δεν επιτίθεται επί προσωπικού σε κανέναν, ούτε αυτό μου φαίνεται ηθικό.

Το να γράφει προτάσεις που δεν συνάδουν με την επαγγελματική του ιδιότητα για δημιουργία εντυπώσεων όπως η ακόλουθη

Σημειωτεον (αν και ειλικρινα αρνουμαι να μπω σε τετοια συζητηση) το γονιδιωμα του ανθρωπου αλλαζει ακομα και απο γενια σε γενια επηρεαζομενο απο χιλιαδες εσωτερικους και εξωτερικους παραγοντες οπως πχ η περιβαλλοντικη μολυνση, το καπνισμα κλπ.

και στη συνέχεια να μέμφεται κάποιον άλλο επειδή η γνώμη του μπορεί να μην συνάγεται από τη δική του επαγγελματική ιδιότητα, ε λοιπόν, ούτε αυτό μου φαίνεται ηθικό. (Σημειωτέον ότι αυτό που έχεις γράψει δεν είναι μεν λάθος, αλλά όπως σου έγραψα πριν δεν αποτελεί ικανή συνθήκη εξέλιξης του ανθρώπινου είδους).

Το να επιτίθεσαι φραστικά σε κάποιον και να τον σηκοφαντείς (περι αυτού πρόκειται και το γνωρίζεις) και στη συνέχεια να γράφεις

Οπως αποδεικνυεται, πραγματι δεν τολμαμε να μιλησουμε και να πουμε κατι αντιθετο γιατι θα βρεθουμε απεναντι σε τετοιες ανοικειες επιθεσεις. Ετσι για να μην εχουμε και αμφιβολιες οτι πραγματι καποια μελη δεν λενε αυτο που θελουνε, καθως ο καθενας δεν εχει τη διαθεση να βρισκεται αντιμετωπος με τετοια επιθεση.

-θα σε λυπήσω- αλλά ούτε αυτό μου φαίνεται ηθικό.

Το να γράφεις αυτό:

Οι sociopaths δεν ειναι ψυχασθενεις, ουτε χρηζουν καποιας ιατρικης φροντιδας.

τη στιγμή που ισχυρίζεσαι ότι η επαγγελματική σου ιδιότητα δε σου δίνει το δικαίωμα να δίνεις συμβουλές ιατρικής ή ψυχιατρικής φύσεως, ε, πώς να μου φαίνεται, ηθικό;

Τέλος, για να μην το πολυζαλίζω το θέμα, το να πετάς λάσπη με οποιονδήποτε τρόπο σε κάποιον που δε γνωρίζεις προσωπικά επίσης δεν το θεωρώ ηθικό.

Και επειδή είσαι δικηγόρος και γνωρίζεις πολύ καλά κάποια πράγματα, δηλώνω πως δε σε ξέρω και γι' αυτό δε σου απευθύνω κανέναν χαρακτηρισμό. Απλά κάποιες από τις πράξεις σου τυγχάνει να μην τις βρίσκω και πολύ ηθικές. Αυτό είναι όλο κι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

kassiani τραβάς επίτηδες το σκοινί. Σου έκανα μια πολύ απλή ερώτηση δίνοντάς σου την δυνατότητα να αιτιολογήσεις την άποψη σου και εσύ μου απαντάς αυτό....

Η συζητηση ηταν για στερεες τροφες, εκτος κι αν εχεις την αποψη οτι δεν πρεπει να δωσουμε ποτε στερεα τροφη στο παιδι παρα μονο γαλα.

Να το δεχτω κι αυτο.

Φυσικα και δε χρειαζεται να υπερασπιζομαστε την αποψη μας με την ιδιοτητα μας, αυτο ειναι που λεω κιολας.

Δεν νομίζω ότι άφησα κάτι τέτοιο να εννοηθεί...

επίσης όταν λες “εγώ δεν κάνω........................” αφήνεις σαφέστατο υπονοούμενο ότι ο άλλος το κάνει.

θελω να πιστευω οτι δεν εγινα εγω αιτια για ολη αυτη τη συζητηση επειδη ρωτησα αν ειναι γιατρος η αγλαια;

απλα μου εκανε εντυπωση γιατι οσες φορες εχω διαβασει ποστ της ειναι πολυ ωραια και μου αρεσουν.

η αληθεια ειναι οτι δεν εχω συμμετεχει γενικα στην ενοτητα θηλασμος γιατι δεν θηλαζω ουτε θηλασα πολυ και οταν γραφτηκα στο φορουμ ο μικρος ηταν 9 μηνων και ηδη πολυ αργα για κατι τετοιο.

sorry και παλι.

παντως και γιατρος που δεν ειναι εμενα μου αρεσουν αυτα που γραφει.

και γενικα μου αρεσει να σας διαβαζω ολες γιατι απο ολες τις απαντησεις μπορω κατι να κερδισω και να βελτιωθω ως μαμα και ως ανθρωπος.

Διαφημίσεις

θελω να πιστευω οτι δεν εγινα εγω αιτια για ολη αυτη τη συζητηση επειδη ρωτησα αν ειναι γιατρος η αγλαια;

απλα μου εκανε εντυπωση γιατι οσες φορες εχω διαβασει ποστ της ειναι πολυ ωραια και μου αρεσουν.

η αληθεια ειναι οτι δεν εχω συμμετεχει γενικα στην ενοτητα θηλασμος γιατι δεν θηλαζω ουτε θηλασα πολυ και οταν γραφτηκα στο φορουμ ο μικρος ηταν 9 μηνων και ηδη πολυ αργα για κατι τετοιο.

sorry και παλι.

παντως και γιατρος που δεν ειναι εμενα μου αρεσουν αυτα που γραφει.

και γενικα μου αρεσει να σας διαβαζω ολες γιατι απο ολες τις απαντησεις μπορω κατι να κερδισω και να βελτιωθω ως μαμα και ως ανθρωπος.

αυτό ακρίβώς είναι το νόημα δημόσιας συζήτησης

παλι καλα που απαντησες και εσυ στην κοπελα!!!!

λοιπον αυτο που μπορεις να πεις στην φιλη σου ειαν ιοτι διαβαζεις και εσυ εδω μεσα...

δεν ειναι ολα τα μωρα ιδια αλλα ας μην ξεχναμε πως δεν ειναι ιδιες ουτε ολες οι γυναικες...αλλες αντοχες εχει η μια αλλες η αλλη...

να το προσπαθησει οσο μπορει και οσο μπορεις να την βοηθας και εσυ με την εμπειρια σου...

καλη συνεχεια στην φιλη σου και να της δωσεις να καταλαβει οσο μπορεις πως ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολος...

παντως για τους τυπους και εμενα η αγλαια με εχει βοηθησει παρα πολυ οσο καιρο δουλευα και θηλαζα και με τα θηλαστρα κτλ.

δεν με ειρωνευτηκε ποτε αλλα και να σας πω και κατι?

το τι ακουνε τα αυτακια της δεν το ξερουμε..αυτα που για μας ειναι πρωτογνωρα και βουνο αυτη τα εχει ακουσει χιλιαδες φορες...λογικο δεν ειναι να ειναι και απολυτη σε καποια πραγματα μιας που αυτη ξερει καλυτερα και τα εχει πει χιλιες φορες?

οσον αφορα τους χαρακτηρισμους για τα γαλατα σκονη και κονσερβες και κουτια κτλ.

ας ειμαστε λιγο πιο ευαισθητες επι του θεματος μιας που αρκετες απο εμας για χιλιους δυο λογους δινουνε αυτα τα γαλατα....

Στα υπόλοιπα δεν ανακατεύομαι γιατί είμαι καινούρια στο foroum,μα για τα γάλατα και τις κρέμες δεν είναι σωστό να τα απαξιώνουμε τόσο γιατί είναι σαν να απαξιώνουμε τις μανάδες που είτε από επιλογή είτε από ανάγκη τα χρησιμοποιούν. Άλλο πράγμα είναι να προσπαθείς να βοηθήσεις τις γυναίκες να θηλάσουν και άλλο είναι να τις τρομοκρατείς με τις καταστροφικές συνέπειες που θα υποστούν τα παιδιά τους ,όσες δεν το καταφέρουν. Και για να πω και δυο κουβέντες στην κοπέλα που άνοιξε το θέμα,δεν έκανε κανένα έγκλημα που έδωσε στο πεινασμένο μωρό της γάλα.Πόσα παιδάκια μεγάλωσαν μ'αυτό και μια χαρά είναι...Το καλύτερο είναι να θηλάσει αλλά αυτή θα το αποφασίσει και με κατάλληλη βοήθεια θα τα καταφέρει. Δεν χρειάζεται να γεμίζουμε με περιττές ενοχές τον κόσμο που διαβάζει εδώ μέσα...Αυτή είναι η γνώμη μου(και προς αποφυγή παρεξήγησης κι εγω θηλάζω την κόρη μου)

Μετά πάντως τη διάγνωση και την ανάλυση του όρου νόμιζα ότι είσαι ψυχολόγος, ψυχαναλύτρια ή κάτι σχετικό, αλλά σε καμία περίπτωση δικηγόρος

άι γεια σου.............. και εγώ το ίδιο νόμιζα :shock::shock::shock:

για τα γάλατα και τις κρέμες δεν είναι σωστό να τα απαξιώνουμε τόσο γιατί είναι σαν να απαξιώνουμε τις μανάδες που είτε από επιλογή είτε από ανάγκη τα χρησιμοποιούν. Άλλο πράγμα είναι να προσπαθείς να βοηθήσεις τις γυναίκες να θηλάσουν και άλλο είναι να τις τρομοκρατείς με τις καταστροφικές συνέπειες που θα υποστούν τα παιδιά τους ,όσες δεν το καταφέρουν. Και για να πω και δυο κουβέντες στην κοπέλα που άνοιξε το θέμα,δεν έκανε κανένα έγκλημα που έδωσε στο πεινασμένο μωρό της γάλα.Πόσα παιδάκια μεγάλωσαν μ'αυτό και μια χαρά είναι...Το καλύτερο είναι να θηλάσει αλλά αυτή θα το αποφασίσει και με κατάλληλη βοήθεια θα τα καταφέρει. Δεν χρειάζεται να γεμίζουμε με περιττές ενοχές τον κόσμο που διαβάζει εδώ μέσα...

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Δεν έχω άποψη για την Αγλαϊα, γιατί είχα τη μαία μου για κάθε απορία μου, όμως από τις λίγες φορές που έριξα μια ματιά στα θέματα του θηλασμού, παρατηρησα πως υπάρχει εντονος αρνητισμός προς οποιαδήποτε μητέρα δε θηλάσει, ή θηλάσει λίγο για τον άλφα ή βήτα λόγο. Μια καταστροφολογία γενικότερα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν γυναίκες που όντως έχουν νιώσει πάρα πολύ άσχημα.

Καλό θα ήταν να μην κρίνουμε τόσο εύκολα τον άλλον. Γιατί αν για παράδειγμα μια γυναίκα δε μπορεί να αντέξει τον πόνο, τις ματωμένες θηλές, τις άπειρες ώρες θηλασμού τον πρώτο καιρό κλπ, μπορεί να συμβαίνει για πάρα πολλούς λόγους, που όλες οι υπόλοιπες δεν το γνωρίζουν.

Ολοι συμφωνούμε στα οφέλη του θηλασμού και του σπιτικού φαγητού, αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αν για οποιοδήποτε σοβαρό λόγο το μωρό πιει σκόνη γάλα ή φάει έτοιμη τροφή, δε σημαίνει ότι έχει άχρηστη, ανίκανη και φυγόπονη μάνα!!!

Επίσης μου αρέσει να ακούω γνώμες από τις υπόλοιπες μητέρες για τα θέματα που συζητάμε, αλλά δε μου αρέσει ο απόλυτος τόνος καμιάς.

Ναι amaretto μου θα πρέπει για άλλη μια φορά να πούμε ότι δεν κατακρίνονται η μητέρες που επιλέγουν το ξένο γάλα και τις κρέμες για τον οποιοδήποτε δικό τους λόγο αλλά η επαγγελματίες που καθοδηγούν τις μητέρες που θέλουν και μπορούν να θηλάσουν στον αποθηλασμό επιβάλλοντας με την ιδιότητά τους συμπληρώματα και κρέμες στη διατροφή των παιδιών τους.

Μπήκε ο Νοέμβρης, πού είναι τα νέα επεισόδια, οεο; Πάλι επαναλήψεις;

Αυτό είναι ειρωνεία και όχι απάντηση.

βρε τη κουμπαρα τι μας εκανε! :-)

Αν μπορω να παραθεσω τη γνωμη μου, νομιζω οτι σε μια εποχη που οι περισσοτερες μητερες στη χωρα μας για οποιοδηποτε λογο δεν θηλαζουν, καλα που εχουμε και συμβουλους θηλασμου... Δεν αναφερομαι σε εκεινες που απο ε π ι λ ο γ η τους δε θηλαζουν ή εχουν καποιο πχ ιατρικο προβλημα (πχ παιρνουν φαρμακα). Ομως αναμεσα σε εκεινες που δεν μπορεσαν και δεν γινοταν ή δεν το επιθυμουσαν, υπαρχουν και παααρα πολλες που και το ηθελαν και γινοταν να θηλασουν, αλλα δεν ειχαν βοηθεια απο πουθενα. 20 μερες ρωταγα μαιες στο μαιευτηριο, παιδιατρους κλπ. Δεν με βοηθησαν και εδωσαν στο παιδι μου ξενο γαλα χωρις λογο. Δεν λεω οτι αυτο ηταν το τελος του κοσμου. Απλα, δεν ηθελα να του δωσουν! Και παιδευτηκα ανευ λογου και αιτιας και εκλαιγα μερα νυχτα νομιζοντας οτι δεν ταιζω αρκετα το μωρο μου-το οποιο επαιρνε βαρος!!

Εφοσον στα απαραδεκτα ελληνικα μαιευτηρια μονο που δεν σου βαζουν το μαχαιρι στο λαιμο να δωσεις ξενο γαλα, ας υπαρχει και ο αντιλογος, οσο απολυτος κι αν ειναι. Απο εκει και περα, μυαλο και κριση εχει ο καθενας κι ας ακολουθησει οσες συμβουλες επιθυμει κι ας αγνοησει τις υπολοιπες.

Τωρα τα περι τι τροφες χρειαζεται ο ανθρωπος κλπ ειναι αχρηστα, ο ανθρωπος ειναι παμφαγο ον, και με ολα ζει και με σκετες ακριδες ζει μια χαρα. Ειναι θεμα επιλογων.

νομίζω ότι έχουμε "ξεφύγει" πάλι και με την κυριολεκτική έννοια, του αλλάξαμε τα φώτα του ποστ....... προτείνω στον αντμιν να ανοίξει νέο τόπικ, ακόμα καλλίτερα δημοψήφισμα πόσοι από τους ενεργούς χρήστες του φορούμ θεωρούν/σαν το μέλος που χρησιμοποιεί το νικ Αγλαϊα ιατρό, μαία, διατροφολόγο, ελαιοχρωματιστή........κ.α:-D:-D

(με βλέπω για αρχείο λέμεεεεεεεε) :mrgreen::mrgreen:

lol-045.gif

Μπράβο λε κορίτσια μου φτιάξατε το κέφι, είχα που είχα τις μαύρες μου, άσπρισα λίγο

lol-047.gif

Τελικά kassinani δεν κατάφερες να φέρεις αναστάτωση με το τόπικ της mariantinos ......και τον έσπειρες εδώ με την κουμπάρα..........

bowing-036.gif

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...