Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βοήθεια για κουμπάρα

Recommended Posts

εια σας κορίτσια!

Δε γράφω συχνά αλλά παρηγοριέμαι συχνά από το φόρουμ! Θήλασα την κόρη μου αποκλειστικά μέχρι πριν 10 μέρες που άρχισε τις στερεές τροφές, λαχανικάκια και φρουτάκια αλεσμένα και συνεχίζω το δικό μου γάλα, όταν γάλα λέει το μενού!

Γέννησε προχτές η κουμπάρα μου και έκανε ενα αγοράκι μια χαρά. Η ίδια δεν ήταν ποτέ πολύ θετική στο θηλασμό, αλλά προσπαθεί η κακομοίρα και το βλέπω, πηγαίνω κάθε μέρα στο μαιευτήριο να τη δω! όμως ο μικρός μάλλον δε χορταίνει, τι να πω και μετά από 2 ώρες στο στήθος, πάλι κλαίει, με αποτέλεσμα χτες να του δώσουν τελικά συμπλήρωμα, για να ηρεμήσει!

Επειδή νιώθω άσχημα που δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί η δικιά μου ήταν από μόνη της ήσυχη και καθόλου απαιτητική και ετσι μάλλον εύκολα την πέρασα με το θηλασμό, εκτός βέβαια από την φυσική κούραση, τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; υπάρχει κάτι να της πω; δεν πρέπει άρα να κατηγορούμε τις μανούλες που δίνουν συμπλήρωμα, άμα κλαίει συνέχεια το παιδάκι σου, τι να κάνεις;!

Φιλιά σε όλες

Διαφημίσεις

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δε γράφω συχνά αλλά παρηγοριέμαι συχνά από το φόρουμ! Θήλασα την κόρη μου αποκλειστικά μέχρι πριν 10 μέρες που άρχισε τις στερεές τροφές, λαχανικάκια και φρουτάκια αλεσμένα και συνεχίζω το δικό μου γάλα, όταν γάλα λέει το μενού!

Πριν γράψουμε για την κουμπαρούλα σου, ίσως θα ήταν καλό να πούμε κάτι για σένα που είσαι πιο σίγουρη για το θηλασμό μια και τα κατάφερες τόσο καλά μέχρι τώρα!:D

Το μητρικό γάλα δεν μπαίνει σε μενού και προγράμματα (ο παιδίατρός σου είναι μάλλον εντελώς άσχετος, έχεις ελέγξει αν είσαι η μόνη που θηλάζει τόσο πολύ καιρό; έχεις ελέγξει πόσες μητέρες που θηλάζανε αποκλειστικά έχουν καταφέρει να συνεχίσουν μετά την εισαγωγή στερεών και για πόσο καιρό; ).

Πολύ φοβάμαι ότι ο παιδίατρός σας αντιμετωπίζει τα γεύματα του μωρού που θηλάζει όπως και αυτού που δεν θηλάζει. Όμως αυτό είναι λάθος. Το αγελαδινό γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο που εμποδίζει την αφομοίωση του σιδήρου που τώρα έχει ανάγκη το μωρό. Γι αυτό και το μενού των παιδιών που δεν θηλάζουν έχουν πολλές στερεές τροφές και γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το γάλα που πίνουν για να μειωθούν οι πιθανότητες να παρουσιάσουν αναιμία.

Αντίθετα δεν γίνεται καμία προσπάθεια να μειωθεί το μητρικό γάλα. Τα μωρά θηλάζουν όσο θέλουν και όταν είναι έτοιμα μειώνουν μόνα τους τα γεύματα.

Το μητρικό γάλα εξακολουθεί να είναι η κύρια τροφή του βρέφους και το δεύτερο εξάμηνο της ζωής τους και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και απεριόριστος μέρα και νύχτα.

Στα μωράκια που θηλάζουν δεν δίνουμε τροφές με αγελαδινό γάλα (ρυζάλευρο, φαρίν λακτές κλπ) γιατί δεν έχουμε λόγο να τους βάλουμε στον κίνδυνο των αλλεργιών και γιατί αυτές οι τροφές είναι εντελώς άχρηστες.

Το πρόγραμμα στερεών των μωρών που θηλάζουν είναι καλό να ξεκινάει με φρούτα που συμπληρώνονται πάντα με θηλασμό και αργότερα με λαχανικά που επίσης συμπληρώνονται με θηλασμό.

Όταν το παιδί ενδιαφέρεται και δείχνει να ανταποκρίνεται καλά σε όλα αυτά, προστίθεται και το κρέας.

Καλή συνέχεια σε σας!:-D

Γέννησε προχτές η κουμπάρα μου και έκανε ενα αγοράκι μια χαρά. Η ίδια δεν ήταν ποτέ πολύ θετική στο θηλασμό, αλλά προσπαθεί η κακομοίρα και το βλέπω, πηγαίνω κάθε μέρα στο μαιευτήριο να τη δω! όμως ο μικρός μάλλον δε χορταίνει, τι να πω και μετά από 2 ώρες στο στήθος, πάλι κλαίει, με αποτέλεσμα χτες να του δώσουν τελικά συμπλήρωμα, για να ηρεμήσει!

Η κουμπάρα σου έχει ακόμη πρωτόγαλα και το μωρό είναι φυσιολογικό να είναι συνέχεια στο στήθος.

Επειδή νιώθω άσχημα που δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί η δικιά μου ήταν από μόνη της ήσυχη και καθόλου απαιτητική και ετσι μάλλον εύκολα την πέρασα με το θηλασμό, εκτός βέβαια από την φυσική κούραση, τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις;

Δεν είναι όλα τα μωρά ήσυχα και καθόλου απαιτητικά!

Αν η κουμπάρα σου τελικά θέλει να προσπαθήσει το θηλασμό, καλό είναι να επιμείνει λίγο παραπάνω.

υπάρχει κάτι να της πω; δεν πρέπει άρα να κατηγορούμε τις μανούλες που δίνουν συμπλήρωμα, άμα κλαίει συνέχεια το παιδάκι σου, τι να κάνεις;!

Δεν κατηγορούμε κανέναν! Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει; Αν θέλει να το προσπαθήσει, το προσπαθεί χωρίς συμπλήρωμα. Αν νομίζει ότι δεν αντέχει δίνει συμπλήρωμα. Σε κάθε περίπτωση δεν το κάνει για τους τρίτους, οι τρίτοι θα την κατηγορήσουν ότι και να κάνει!

Από ότι κατάλαβα, όταν το παιδάκι είναι στο στήθος, δεν κλαίει. Οπότε μπορεί να είναι στο στήθος, αυτό είναι φυσιολογικό. Αν όμως η μαμά δεν αντέχει κάτι τέτοιο, κάνει αυτό που νομίζει ότι τη βολεύει περισσότερο. Θηλασμός με το ζόρι δεν γίνεται!

• 2 weeks later...

Μα νομίζω ότι αυτό είπα ότι κάνω, θηλασμό και φρούτα και λαχανικά, είδα ότι η μικρή ενδιαφερόταν πολύ για το φαγητό μας και ξερογλειφόταν και καθόταν μόνη της χωρίς βοήθεια και γι' αυτό είπα στο γιατρό μου να της βάλουμε φρούτα και λαχανικά και συμφώνησε... Δεν είναι άσχετος ο χριστιανός, είναι ο πρώτος που μου είπε να θηλάζω όσο και όποτε θέλει το μωρό μου και βγήκε περα για πέρα αληθινός!!

Μα νομίζω ότι αυτό είπα ότι κάνω, θηλασμό και φρούτα και λαχανικά, είδα ότι η μικρή ενδιαφερόταν πολύ για το φαγητό μας και ξερογλειφόταν και καθόταν μόνη της χωρίς βοήθεια και γι' αυτό είπα στο γιατρό μου να της βάλουμε φρούτα και λαχανικά και συμφώνησε... Δεν είναι άσχετος ο χριστιανός, είναι ο πρώτος που μου είπε να θηλάζω όσο και όποτε θέλει το μωρό μου και βγήκε περα για πέρα αληθινός!!

Υπαρχει μια μονιμη ταση και διαθεση να χαρακτηριζουμε ολους τους γιατρους ασχετους με το θηλασμο.

Προφανως και δεν ειναι ολοι ασχετοι ή αντιθετοι και οσοι ειναι θετικοι, γνωριζουν και πολυ καλα τη διατροφη που πρεπει να ακολουθησει το μωρο που θηλαζει και μετα την εισαγωγη στερεων.

Το ρυζαλευρο και η φαριν λακτε κλπ δεν ειναι αχρηστες τροφες.

Ειναι δημητριακα τα οποια τα μωρα εχουν αναγκη.

Αχρηστες ηταν οι παλιες κρεμες της δεκαετιας 70 τις οποιες εδιναν κυριως για να παχυνει το μωρο, γιατι αυτη ηταν η ταση και η "μοδα" τοτε.

Τα δημητριακα ΔΕΝ ειναι αχρηστα και δε δινουμε τετοιες κρεμες ΕΑΝ το μωρο εχει αλλεργια (δεν υποθετουμε σωνει και ντε οτι ειναι αλλεργικο ή εαν εχει ταση για παχος (για διαφορους λογους.

Η κουμπαρα σου εχει πρωτογαλα και θα πρεπει εαν πραγματι θελει να θηλασει αποκλειστικα, να κανει απλως υπομονη και να εχει συνεχεια το μωρο στο στηθος. Θα κατεβει το γαλα, θα χορτασει το μωρο και ολα θα στρωσουν.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Το ρυζαλευρο και η φαριν λακτε κλπ δεν ειναι αχρηστες τροφες.

.

Υπάρχουν μια χαρά τροφές που μπορεί να ετοιμάσει κάθε μητέρα για το παιδί της. Δεν υπάρχει ούτε ένα επιστημονικό άρθρο που να υποστηρίζει τη χρήση τους.

Καμία τροφή σε κουτί δεν είναι απαραίτητη για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Ειναι δημητριακα τα οποια τα μωρα εχουν αναγκη.

Παρόλο που τα δημητριακά έχουν βοηθήσει στην επιβίωση του ανθρώπου γιατί καλλιεργούνται και αποθηκεύονται, δεν είναι απαραίτητη τροφή για τον άνθρωπο.

Γενετικά ο άνθρωπος δεν έχει προδιαγραφές για κατανάλωση δημητριακών.

Προφανως θα εννοεις τον ανθρωπο των σπηλαιων...

Απο τοτε μεχρι σημερα η εμφανιση, ηδιατροφη και το dna εχουν αλλαξει εκατομμυρια φορες.

Διαφορετικα θα μοιαζαμε ακομα με πιθηκο, θα ζουσαμε 30 χρονια και θα τρεφομασταν μονο με κυνηγι και χορτα.

Συνελθε λιγο και μη χρησιμοποιεις τον τιτλο "πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου" (που το μονο που σημαινει ειναι οτι εισαι μια μητερα που θηλασε επιτυχως το παιδι της, περασε ενα σεμιναριο και μπορει να βοηθαει και αλλες στο θηλασμο) για να συμβουλευεις με απολυτο τροπο σε ιατρικα, διατροφικα μεχρι και σε ψυχιατρικα θεματα.

Η διαφορα αναμεσα σε καποιον που διαβαζει πολυ επιστημονικες αποψεις και σε καποιον που εχει και τις αναλογες επιστημονικες γνωσεις, ειναι οτι ο δευτερος εχει την ικανοτητα και το υποβαθρο αυτα που διαβαζει να τα συνθετει και να τα κατανοει αναλογως και να τα εφαρμοζει αναλογα με την περιπτωση.

Κανενας πραγματικος επιστημονας που σεβεται τον εαυτο του δε δινει ιατρικες και αλλες συναφεις συμβουλες σε αγνωστους μεσω ιντερνετ.

Οι τροφες στα κουτια δεν ειναι αυτες που ηταν τη δεκαετια του 70 και τα δημητριακα σε αλλα παιδακια προκαλουν αλλεργιες (τις οποιες δεν τις υποθετουμε πριν καν εμφανιστουν), σε αλλα πρεπει να αποφευγονται λογω βαρους ή αλλων ειδικων καταστασεων και σε αλλα ειναι απλως απαραιτητες.

Ειναι τουλαχιστον απιθανο να λες οτι τα δημητριακα δεν ειναι απαραιτητα στον ανθρωπο.

Οσο για τα κουτια, ας φροντισουμε οι μαναδες (οσες το κανουν) να μην ταιζουν τα παιδακια τους σε φαστ φουντ και διαφορα αλλα ταχυφαγεια και μη και ας αφησουμε για το τελος τον αποκλεισμο των δημητριακων απο τη διατροφη τους.

k9Tap3.png

To DNA του ανθρώπου δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 10.000 χρόνια που υπάρχει ο νεολιθικος πολιτισμός. Ούτε η εμφάνιση το ανθρώπου έχει αλλάξει. Πριν 20.000 χρόνια που ο άνθρωπος δεν καλλιεργούσε δεν είχε διαφορετική εμφάνιση ούτε έμοιαζε με πήθικο όπως γράφεις. Μάλλον μπερδεύεσαι με τους αριθμούς και αναφέρεσαι στα ανθρωποειδή που έζησαν μερικα εκκατομύρια χρόνια πριν.

Θα σε παρακαλούσα να αναφέρεις έστω και μία επιστημονική δημοσίευση που λέει ότι τα δημητριακά είναι απαραίτητα στη διατροφή των παιδιών.

Όσο για τον τίτλο μου, δεν σημαίνει ότι είμαι μια μητέρα που θήλασε το παιδί της. Στις εξετάσεις γίνονται δεκτοί και άντρες και δεν είναι προϋπόθεση ούτε η μητρότητα ούτε ο θηλασμός. Στις εξετάσεις γίνονται δεκτοί επιστήμονες με συγκεκριμένο επιστημονικό υπόβαθρο και μόνο αν έχουν συμπληρώσει μερικές χιλιάδες ώρες πρακτικής (ο αριθμός ωρών είναι διαφορετικός κι εξαρτάται από την ειδίκευση του καθενός). Δεν έχω κάνει κανένα σεμινάριο, το πιστοποιητικό χορηγείται μόνο μετά από επιτυχία σε εξετάσεις.

[/url]

Για τα προαπαιτούμενα των εξετάσεων μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ:

http://www.iblce.org/eligibilityRequirements.php?region=am

Μάλλον μπερδεύεσαι με τις εθελόντριες του Συνδέσμου Θηλασμού που δεν είναι επαγγελματίες.

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις πιο ευγενικά και κυρίως να ελέγχεις τις πληροφορίες που από ότι φαίνεται τις έχεις πολύ μπερδεμένες.

Γραφω ευγενεστατα εκτος αν θεωρεις εκ προοιμιου αγενη οποιον τολμαει εδω μεσα να σε αμφισβητει και να εκφραζει διαφορετικη απο εσενα γνωμη.

Σου εχω πει και αλλες φορες οτι εγω ΔΕΝ βρισκομαι εδω μεσα με καμμια απο τις επαγγελματικες μου ιδιοτητες, ουτε υπογραφω με κανενα απο τα πτυχια μου, ωστε να επηρεαζω αναλογα τις αγνωστες και αοριστου αριθμου γυναικες που διαβαζουν.

Επιστημονικες δημοσιευσεις γι αυτα στα οποια εκφραζω ΓΝΩΜΗ δεν παραθετω, γιατι δεν βρισκομαι σε επιστημονικο συνεδριο, αλλα σε φορουμ με γονεις, εκ των οποιων αλλοι ειναι πανεπιστημιακης και αλλη δημοτικης εκπαιδευσης, αρα δεν εχω καμμια διαθεση να πουλαω μουρη στους δευτερους, διαφημιζοντας τις ιδιοτητες μου, παρουσιαζοντας τις αποψεις μου ως επιστημονικα δεδομενα (τετοια δεν υπαρχουν) ή κανοντας διαφημιση του εαυτου μου, πιθανον μαζευοντας και πελατεια.

Σε καθε περιπτωση ΟΥΔΕΙΣ επιστημονας που σεβεται τον εαυτο του και τα χρονια του στα θρανια δεν δινει επιστημονικες συμβουλες σε αγνωστους.

Η πρακτικη αυτη ειναι εως και επικινδυνη.

Εδω βρισκομαι ΜΟΝΟ ως μητερα, απο διαθεση επικοινωνιας με αλλες μητερες και εαν μπορω και σε κατι να βοηθησω, ειναι χαρα μου.

Να ξερεις παντα οτι οι πολυτιμες συμβουλες σου περι μητρικου θηλασμου, θα ηταν ακομη πιο πολυτιμες και θα εφταναν πιο μακρια, εαν δεν ησουν τοσο απολυτη, έως και σαρκαστικη με πολλες μα παρα πολλες εδω μεσα.

Και αυτο δεν το λεω εγω, αλλα μελη του φορουμ σε συναντησεις και σε πμ, οι οποιες απογοητευτηκαν, οταν πολλες φορες η απαντηση στο προβλημα τους ήταν στερεοτυπη, απολυτη και υπερανω πχ "δεν το κανεις καλα, ο θηλασμος δεν ποναει", οποτε θεωρησαν εαυτους ανικανους και τα παρατησαν.

Ξεκαθαρισε λοιπον σε ολες οτι ΔΕΝ εισαι γιατρος, ΔΕΝ εισαι μαια, ΔΕΝ εχεις πτυχιο σχετικο με οποιοδηποτε επαγγελμα υγειας και αρα για οποιοδηποτε αλλο θεμα, πλην του θηλασμου, γραφεις (ψυχιατρικης, παιδαγωγικης, διατροφολογιας, παιδιατρικης) ειναι μονο προσωπικες σου αποψεις προερχομενες ειτε απο προσωπικη πειρα ως μητερα ειτε απο ερασιτεχνικο διαβασμα ιατρικων εγχειριδιων κλπ.

Σημειωτεον (αν και ειλικρινα αρνουμαι να μπω σε τετοια συζητηση) το γονιδιωμα του ανθρωπου αλλαζει ακομα και απο γενια σε γενια επηρεαζομενο απο χιλιαδες εσωτερικους και εξωτερικους παραγοντες οπως πχ η περιβαλλοντικη μολυνση, το καπνισμα κλπ.

k9Tap3.png

Σημειωτεον (αν και ειλικρινα αρνουμαι να μπω σε τετοια συζητηση) το γονιδιωμα του ανθρωπου αλλαζει ακομα και απο γενια σε γενια επηρεαζομενο απο χιλιαδες εσωτερικους και εξωτερικους παραγοντες οπως πχ η περιβαλλοντικη μολυνση, το καπνισμα κλπ.

Oι γονιδιακές μεταλλάξεις που οφείλονται σε περιβαλλοντική μόλυνση, κάπνισμα κλπ. είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων εκείνες ακριβως που δημιουργούν παθογόνες καταστάσεις στα άτομα που τις φέρουν. Έτσι αν οι μεταλλάξεις είναι στο DNA σωματικών κυττάρων τα άτομα αυτά συχνά νοσούν (πχ. καρκινογενέσεις) ή αν αφορούν στο DNA γεννητικών κυττάρων κληρονομούνται μεν, αλλά δημιουργούν απογόνους με κακές πιθανότητες επιβίωσης.

Οι μεταλλαξεις που οδηγούν σε εξέλιξη όμως είναι αυτές που ισχυροποιούν το άτομο που της φέρει έναντι εκείνων του ίδιου είδους και όχι αυτές που το εξασθενούν...

Συνεπώς μια τυχαία μετάλλαξη του ανθρώπινου γονιδιώματος είναι βέβαια αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους!

(Παρατηρούσα στο μουσείο τις προάλλες ένα ρωμαϊκό αντίγραφο του Ερμή του Πραξιτέλη. Για να πω την αλήθεια, δε βρήκα και πολλές διαφορές μεταξύ του σωματότυπου του αρχαίου Ερμή και του νεοέλληνα Σάκη!!!:lol:)

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη δωρεάν συμβουλευτική μέσω διαδικτύου;

Αν ναι υπάρχουν πολλοί που παρανομούν, π.χ

http://www.zissopoulos.gr/oi_erotisis_sas.htm

Για το όποιο γυναικολογικό πρόβλημά σας, μπορείτε να ζητήσετε ανώνυμα και βέβαια χωρίς αμοιβή, την γνώμη μας. Θα απαντήσουμε όσο γρήγορα μπορούμε.

Φυσικά η όποια άποψή μας, δεν μπορεί ν' αντικαταστήσει την επίσκεψη στον γυναικολόγο σας

e-mail:[email protected]

........ώρα είναι να βρει κ τον μπελά της η Αγλαϊα που βοηθάει αφιλοκερδώς.........

Γιατί κανένα όφελος δεν είχε όταν μου απαντούσε στις 3 τα ξημερώματα στα πμ που της έστελνα όταν αντιμετώπισα προβλήματα με το θηλασμο του μωρού μου...

Σε αυτην το οφείλω ότι θηλάζω το μωρό μου όπως πάντα ήθελα κ που δεν σκάω 50 (?) ευρώ την εβδομάδα για υποαλλεργικά γάλατα αφού τέτοιο γάλα θα έπινε το μωρό μου αν δεν υπήρχε η Αγλαϊα...

Κ όταν δεν μπορούσε να εκφερει άποψη μέσω μηνυμάτων για πρόβλημα που αντιμετώπισα στις θηλές ήταν ιδιαίτερα προσεκτική καθόλου επιπόλαιη (όπως την κατηγορείτε) κ μου προτεινε να δω ειδικό από κοντα...

Ας είμαστε πιο προσεκτικοί...

D9kvp2.png?3X2batCM

Και αυτο δεν το λεω εγω, αλλα μελη του φορουμ σε συναντησεις και σε πμ, οι οποιες απογοητευτηκαν, οταν πολλες φορες η απαντηση στο προβλημα τους ήταν στερεοτυπη, απολυτη και υπερανω πχ "δεν το κανεις καλα, ο θηλασμος δεν ποναει", οποτε θεωρησαν εαυτους ανικανους και τα παρατησαν.

.

Τα καημένα τα μέλη που απογοητεύτηκαν δεν έχουν στόμα να μιλήσουν και σε έχρισαν δικηγόρο φαντάζομαι.

Αγλαΐα, για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε που μας συμβουλεύεις και μας ξεστραβώνεις αφιλοκερδώς.

Δυστυχώς η σημερινή κοινωνία δεν εκτιμά τον εθελοντισμό και καθιστά τους εθελοντές τα μεγαλύτερα κορόιδα

Ο καθενας μπορει να λεει την γνωμη του ελευθερα και κανεις δεν ειναι δικηγορος κανενος. Χαλαρωστε λιγο, κανεις δεν προσβαλε την Αγλαια και σιγουρα ουτε αυτη χρειαζεται δικηγορους, μπορει και μονη της να απαντησει σε οτι η ιδια θελει.

Διαφημίσεις

Οι τροφες στα κουτια δεν ειναι αυτες που ηταν τη δεκαετια του 70 και τα δημητριακα σε αλλα παιδακια προκαλουν αλλεργιες (τις οποιες δεν τις υποθετουμε πριν καν εμφανιστουν), σε αλλα πρεπει να αποφευγονται λογω βαρους ή αλλων ειδικων καταστασεων και σε αλλα ειναι απλως απαραιτητες.

Ειναι τουλαχιστον απιθανο να λες οτι τα δημητριακα δεν ειναι απαραιτητα στον ανθρωπο.

Οσο για τα κουτια, ας φροντισουμε οι μαναδες (οσες το κανουν) να μην ταιζουν τα παιδακια τους σε φαστ φουντ και διαφορα αλλα ταχυφαγεια και μη και ας αφησουμε για το τελος τον αποκλεισμο των δημητριακων απο τη διατροφη τους.

θα πω και εγω τη γνωμη μου σε αυτο, ως μανουλα παντα και με την ως τωρα μικρη μου εμπειρια οσων αφορα τις τυποποιημενες τροφες.

ημουν εναντια σε αυτες απο την αρχη, αν και η δικη μου διατροφη δεν ειναι η καλυτερη. οταν γεννησα, ειχα απο την αρχη αναγκαστικά μια παιδιατρο την οποια επειδη ηταν οικογενειακη φιλη δεν μπορουσα να αποκλεισω και να παω σε καποια αλλη. η κυρια αυτη ειναι απο τις παιδιατρους που για ολα φταιει ο θηλασμος και το γεγονος οτι εγω ποτε δεν ειχα γαλα και δεν υπηρχε και τροπος να λυσω το οποιδηποτε προβλημα το οποιο μπορει να ειχε δημιουργηθει. απλα απρεπε να σταματησω να θηλαζω, οχι γιατι ειχε οφελος απο εμενα να παρω γαλα(ωντας πολυ στενη φιλη δε μου εχει παρει ποτε δεκαρα τσακιστη για τιποτα) απλα επειδη ηταν ΑΣΧΕΤΗ και ΑΝΙΔΕΗ ηθελε να ειναι σιγουρη πως το παιδι θα ετρωγε οσο επρεπε αφου δεν μπορουσε να με βοηθησει ωστε να τρωει οσο πρεπει αλλα απο εμενα.

εγω καταφερα να θηλασω με τη βοηθεια και του forum και της αγλαιας αλλα και της συμβουλου θηλασμου στην οποια απευθυνθηκα λογω του οτι οντως υπηρχαν προβληματα τα οποια λυσαμε.

τελος παντων οταν ομως ηρθε η ωρα για στερεες, η παιδιατρος μου ειπε απο την αρχη πως δεν χρειαζεται σε καμια περιπτωση να παρω τυποποιημενες βλακειες και πως μπορω να δινω στο παιδι μου τροφες που θα φτιαχνω εγω.....δεν ξερω αν τα δημητριακα ειναι απαραιτητα , αυτο που ξερω ειναι πως μπορουν να καταναλωθουν ακομα και αυτα χωρις να ειναι τυποποιημενα σε σκονες και σκ@τ@.

δε βρισκω απαραιτητες αυτες τις βλακειες ακομα και αν εινα απαραιτητα τα δημητριακα!

εγω δε θα ετρωγα τιποτα που ειναι σε σκονη , και θα το δωσω στο παιδι μου?????????(ενω ξερω οτι υπαρχει εναλλακτικη?)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Υπαρχει μια μονιμη ταση και διαθεση να χαρακτηριζουμε ολους τους γιατρους ασχετους με το θηλασμο.

Αλήθεια, τί σχέση μπορεί να έχει ο θηλασμός με την ιατρική;

Η διαφορα αναμεσα σε καποιον που διαβαζει πολυ επιστημονικες αποψεις και σε καποιον που εχει και τις αναλογες επιστημονικες γνωσεις, ειναι οτι ο δευτερος εχει την ικανοτητα και το υποβαθρο αυτα που διαβαζει να τα συνθετει και να τα κατανοει αναλογως και να τα εφαρμοζει αναλογα με την περιπτωση.

Δηλαδή ο παιδίατρός μου, που έχει σπουδάσει ιατρική και που τρέχει όλη μέρα μεταξύ ιατρείου και νοσοκομείου, έχει την ικανότητα, μέσα σε ένα τέταρτο που διαρκεί η επίσκεψη, να εφαρμόσει τις ιατρικές, διατροφολογικές και περί θηλασμού γνώσεις του, κατά τρόπο που να ταιριάζει στη δική μου περίπτωση; Δηλαδή, θηλασμός=διεπιστημονική επιστήμη!

Κανενας πραγματικος επιστημονας που σεβεται τον εαυτο του δε δινει ιατρικες και αλλες συναφεις συμβουλες σε αγνωστους μεσω ιντερνετ.

Σε καθε περιπτωση ΟΥΔΕΙΣ επιστημονας που σεβεται τον εαυτο του και τα χρονια του στα θρανια δεν δινει επιστημονικες συμβουλες σε αγνωστους.

Η πρακτικη αυτη ειναι εως και επικινδυνη.

Ενώ ο παιδίατρος, που θα με δει στο δρόμο και δεν θα με αναγνωρίσει, σέβεται τον εαυτό του, γιατί ποτέ δεν ξεχνάει να μου πάρει το 50ευρω μετά από τις "διεπιστημονικές" συμβουλές του. Η πρακτική αυτή, ομολογουμένως πολύ διαδεδομένη στον ελληνικό χώρο της ιατρικής, πόσο επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί;

τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; υπάρχει κάτι να της πω; δεν πρέπει άρα να κατηγορούμε τις μανούλες που δίνουν συμπλήρωμα, άμα κλαίει συνέχεια το παιδάκι σου, τι να κάνεις;!

οπως βλέπω η απλή σου ερώτηση πήγε σε αλλη συζήτηση τελικά εγω θα απαντησω στην αρχική σου.

να την στηρίξεις ψυχολογικά δλδ να μην την κρίνεις ΚΑΘΟΛΟΥ. Οι περισσοτερες μανούλες θέλουμε να θηλάσουμε. Για διάφορους λόγους καποιες φορές δεν τα καταφέρνουμε. Το συναισθημα αν δεν τα καταφερουμε ειναι οτι ειμαστε αχρηστες πραγμα που στην λοχεια μπορει να σε ριξει πολυ. Ρωτα την λοιπον ΤΙ θελει και αν θελει να θηλάσει αλλα χρειάζεται βοήθεια ζητησε την μέσα απο το φορουμ καθώς βλέπω οτι υπάρχουν ανθρωποι με πειρα στον θηλασμό.

Μπράβο σου που την νοιάζεσαι :-)

Αν γνωριζω καποιο ατομο που δεν ειναι "απολυτο κ σαρκαστικο" απεναντι στις μαμαδες που θελουν πραγματικα να θηλασουν αυτη ειναι η Αγλαια.

Λυπαμαι πολυ...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Είναι τουλάχιστον ηλιθιότητα να επιτίθεσαι σε έναν άνθρωπο που έχει βοηθήσει αφιλοκερδώς τόσο κόσμο διαδικτυακά ή/και τηλεφωνικά...

Και τους υπαινιγμούς περί πελατείας κλπ να τους κρατήσεις για τον εαυτό σου γιατί τουλάχιστον προσβλητικοί είναι και επιδέχονται μια χαρά περαιτέρω κυρώσεις...

Οσο για το γονιδίωμα, για την παλαιολιθική διατροφή συζητούσαμε πέρσι, τρέχα στο τόπικ Υγιεινή δια(σ)τροφή να μορφωθείς πριν ανοίξεις το στόμα σου...

Και τα κουτιά καθόλου απαραίτητα δεν είναι για τα μωράκια μας, αν θες να ξέρεις, ούτε και τα δημητριακά... και μπορώ να σου παραθέσω και 5-6 βιβλία για αυτό, εσύ τί εχεις να μου πεις (και δεν χρησιμοποιώ ούτε εγώ τα πτυχία μου για αυτό, η διατροφή των μωρών είναι απλά το χόμπυ μου...)

Και το να βοηθάνε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ επιστήμονες μέσω διαδικτύου μόνο καλό μπορεί να είναι, μπας και ανοίξουν λίγο τα μάτια στον κόσμο, γιατί τουλάχιστον για τον θηλασμό οι γνώσεις του ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού στα μαιευτήρια είναι απλά απαράδεκτες...

WLn5p2.png

δεν γινεσαι καποιος μειωνοντας τους αλλους που πραγματικα εχουν αξια και το δειχνουν μεσα απο τη δουλεια τους και τη ζωη τους. Το να θυσιαζεις το χρονο σου , τη ξεκουραση σου και να προσφερεις ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις υπηρεσιες σου ειναι το πιο μεγαλο δωρο που μπορεις να κανεις στους συνανθρωπους σου.Αν ο κοσμος μας ειχε περισσοτερα ατομα του επιπεδου της Κας Παπαδημα θα ηταν παρα πολυ καλυτερος.

Η επιθεση στο προσωπο της το λιγοτερο που μπορει να χαρακτηριστει ειναι αδικη και αναιδης.Επίσης οι τοσες μανουλες που εχουν βοηθηθει αφαιρουν αυτοματα το δικαιωμα απο καθε κακοβουλο ατομο να επιτίθεται στη Κα Παπαδημα.

Δε θα καταλαβω ποτε γιατι ειμαστε τοσο αχαριστοι σαν ανθρωποι και τοσο στενομυαλοι....

Δεν θα ήθελα να φανεί ότι προσπαθώ να υπερασπισθώ την Αγλαΐα μιας και είναι άτομο που μπορεί κάλλιστα να υπερασπισθεί τον εαυτό της απλά θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου σε σχέση με την προσπάθεια κάποιον να δημιουργούν εντυπώσεις και κόντρες άνευ λόγου και ουσίας. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα να διαβάζω επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο ειδικά όταν αυτές είναι ανυπόστατες και άδικες με σκοπό να πλήξουν την υπόληψη ενός ανθρώπου που αφιλοκερδώς εκτίθεται και μοιράζει της γνώσης του με μοναδικό στόχο να βοηθήσει μια χούφτα μαμάδων που παλεύει να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά τους. Ο υγιής διάλογος είναι γόνιμος ή καλύτερα θα έλεγα ότι είναι και αναγκαίος αλλά μόνο όταν τον διέπουν οι στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας (που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι η προσωπική επίθεση). Θα ήταν πιο δόκιμο να επιχειρηματολογούμε για να στηρίξουμε την αντίθεση μας απέναντι σε μι α άποψη όταν ο στόχος μας είναι η ενημέρωση και η συζήτηση, διαφορετικά απλά απαξιώνουμε τον συνομιλητή μας χωρίς αποτέλεσμα. Είναι ασέβεια προς της μαμάδες (προς εμένα) να βάλλεται ένα άτομο που βοηθάει ανιδιοτελώς μια διαδικασία που δεν στηρίζεται παρά μόνο από ελάχιστους επιστήμονες και μη σε καιρούς που ο θηλασμός θα έπρεπε να είναι μονόδρομος... τέλος σε ότι αφορά τη διατροφή των παιδιών μας με απλή λογική και χωρίς να έχω πτυχίο το μοτίβο φρούτα, λαχανικά, κρέας , ψάρια και μητρικό γάλα μου κάνει καλύτερο από οποιοδήποτε τυποποιημένο και επεξεργασμένο προϊόν που προσπαθεί να μοιάσει θρεπτικό και πολλές φορές τα συστατικά του δεν μπορώ ούτε καν να αναγνώσω πόσο μάλλον να κρίνω τη χρηστικότητά τους.

Αγλαΐα, για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε που μας συμβουλεύεις και μας ξεστραβώνεις αφιλοκερδώς.

Δυστυχώς η σημερινή κοινωνία δεν εκτιμά τον εθελοντισμό και καθιστά τους εθελοντές τα μεγαλύτερα κορόιδα

Eτσι ειναι , τα προσωπα που βαλλονται περισσοτερο ειναι αυτα που εχουν κατι να προσφερουν και το κανουν αφιλοκερδως και με ενσυναισθηση!

Η Αγλαϊα εχει κερδισει την αγαπη και την εκτιμηση πολλων μαμαδων . Πολλα μωρακια σταθηκαν τυχερα και πινουν το μητρικο γαλατακι τους επειδη ηταν εκει!!

Ενα απο αυτα τα μωρα ειναι και το δικο μου!

Σ'ευχαριστουμε πολυ Αγλαϊα!

03HJp2.png

Για να τελειωνουμε και χωρις διαθεση να απαντησω στα περι "ηλιθιοτητας", "δικηγορου" κλπ.

Εχω πει σε πολλα τοπικ, αλλα και στην ιδια προσωπικα, οτι εκτιμω φοβερα τη βοηθεια που προσφερει σε ζητηματα θηλασμου.

Μην το συζητατε λοιπον αλλο αυτο, προσπαθωντας να με πεισετε ποσο αξιολογη ειναι η βοηθεια της σε αυτο το θεμα, γιατι οχι απλως δεν το αμφισβητω, αλλα παραπεμπω και πολλες φιλες απο το τοπικ στο οποιο κατα κυριο λογο ανηκω, να συμβουλευτουν την Αγλαια.

Η γνωμη μου διαφερει ως προς το κατα ποσο μπορει και δικαιουται το ιδιο ατομο να εκφερει κατι παραπανω απο προσωπικη γνωμη σε ΑΛΛΑ ζητηματα, οπως παιδιατρικη, παιδαγωγικη, ψυχολογια, διατροφη κλπ.

Και μια και αναφερθηκε το θεμα της υγιεινης διατροφης, διαβαζοντας χτες καποια παλια ποστ που αφορουν εναν εναλλακτικο γιατρο (τον οποιον γνωριζω καλα), αντιληφθηκα ακριβως και το πως και γιατι η Αγλαια λειτουργει ετσι σε ΟΛΑ τα θεματα.

Τη μια ημερα ενημερωνοταν απο μελος του φορουμ για αυτον τον γιατρο και τις πρακτικες του και την επομενη ειχε κιολας ολοκληρωμενη αποψη για ολα και εδινε και συμβουλες ως προς την πρακτικη αυτη.

Αυτοι στην ψυχιατρικη ονομαζονται sociopaths. Προκειται για ιδιαιτερως ευφυη ατομα, τα οποια εχουν την εξυπναδα, την ικανοτητα και τη συνθετικη σκεψη, σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα να αντιλαμβανονται θεωριες και συμπεριφορες και να τις υιοθετουν. Κλασικο παραδειγμα ειναι ο ηρωας (πραγματικος) της ταινιας catch me if you can, ο οποιος μπορουσε να υποδυεται με ανεση και πειστικοτητα το γιατρο, το δικηγορο,τον πιλοτο κλπ.

Για να τελειωνουμε, θα τονισω για μια ακομη φορα, οτι κατι προσωπικο δεν εχω και δε θα μπορουσα να εχω ουτε με την Αγλαια ουτε με καμια αλλη εδω μεσα και εκτιμω πολυ τη βοηθεια της επι του θηλασμου.

Περαν του θηλασμου, θελει καποια σοβαρα να πει οτι δικαιουται να συμβουλευει και επι παιδιατρικης, παιδαγωγικης, ψυχολογιας, διατροφης κλπ?

Το οτι δεν εχει γινει ακομη νομος που να θετει τετοια ορια σε διαδυκτιακες νομικες ή ιατρικες συμβουλες, σημαινει οτι ειναι και ηθικο και δεοντολογικο?

Και εν παση περιπτωσει αυτη ειναι η αποψη μου. Εγω δεν χρησιμοποιησα ουτε εκφρασεις του τυπου "ηλιθιοτητες" ουτε οτιδηποτε προσβλητικο ειτε για την Αγλαια ειτε για οποιαδηποτε απο τους συνηγορους της.

Οπως αποδεικνυεται, πραγματι δεν τολμαμε να μιλησουμε και να πουμε κατι αντιθετο γιατι θα βρεθουμε απεναντι σε τετοιες ανοικειες επιθεσεις. Ετσι για να μην εχουμε και αμφιβολιες οτι πραγματι καποια μελη δεν λενε αυτο που θελουνε, καθως ο καθενας δεν εχει τη διαθεση να βρισκεται αντιμετωπος με τετοια επιθεση.

Φανταζομαι η κυρια που αποκαλεσε τα λεγομενα μου ηλιθιοτητες δεν με γνωριζει καθολου για να εχει τετοια αποψη και σιγουρα αυτος ο τροπος δεν τιμα κανεναν.

Πραγματικα παντως ως προς την αποψη μου οτι κανεις δεν δικαιουται να ομιλει ως ειδημων επι παντος επιστητου, η μονη απαντηση που ακουσα (φυσικα απο την Αγλαια - ειναι πολυ εξυπνη και ξερει ΠΟΙΟ ειναι το θεμα), ειναι οτι δεν ειναι παρανομο.

Πραγματι κα Παπαδημα, δεν ειναι παρανομο, ειναι απλως ανηθικο.

k9Tap3.png

Δεν θα ήθελα να φανεί ότι προσπαθώ να υπερασπισθώ την Αγλαΐα μιας και είναι άτομο που μπορεί κάλλιστα να υπερασπισθεί τον εαυτό της απλά θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου σε σχέση με την προσπάθεια κάποιον να δημιουργούν εντυπώσεις και κόντρες άνευ λόγου και ουσίας. Με στεναχωρεί ιδιαίτερα να διαβάζω επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο ειδικά όταν αυτές είναι ανυπόστατες και άδικες με σκοπό να πλήξουν την υπόληψη ενός ανθρώπου που αφιλοκερδώς εκτίθεται και μοιράζει της γνώσης του με μοναδικό στόχο να βοηθήσει μια χούφτα μαμάδων που παλεύει να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά τους. Ο υγιής διάλογος είναι γόνιμος ή καλύτερα θα έλεγα ότι είναι και αναγκαίος αλλά μόνο όταν τον διέπουν οι στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας (που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι η προσωπική επίθεση). Θα ήταν πιο δόκιμο να επιχειρηματολογούμε για να στηρίξουμε την αντίθεση μας απέναντι σε μι α άποψη όταν ο στόχος μας είναι η ενημέρωση και η συζήτηση, διαφορετικά απλά απαξιώνουμε τον συνομιλητή μας χωρίς αποτέλεσμα. Είναι ασέβεια προς της μαμάδες (προς εμένα) να βάλλεται ένα άτομο που βοηθάει ανιδιοτελώς μια διαδικασία που δεν στηρίζεται παρά μόνο από ελάχιστους επιστήμονες και μη σε καιρούς που ο θηλασμός θα έπρεπε να είναι μονόδρομος... τέλος σε ότι αφορά τη διατροφή των παιδιών μας με απλή λογική και χωρίς να έχω πτυχίο το μοτίβο φρούτα, λαχανικά, κρέας , ψάρια και μητρικό γάλα μου κάνει καλύτερο από οποιοδήποτε τυποποιημένο και επεξεργασμένο προϊόν που προσπαθεί να μοιάσει θρεπτικό και πολλές φορές τα συστατικά του δεν μπορώ ούτε καν να αναγνώσω πόσο μάλλον να κρίνω τη χρηστικότητά τους.

Κουοτάρω το παραπάνω ποστ που θα μπορούσα να το έχω γράψει κάλλιστα εγώ.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω τα εξής.

Σε αυτό το φόρουμ, γράφουν κάποιες μανούλες περισσότερο έμπειρες βοηθώντας κάποιες άλλες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το θηλασμό. Οι περισσότερες από τις έμπειρες αυτές μανούλες, έχουν βοηθηθεί από την κα. Παπαδήμα, ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς, και για το λόγο αυτό τα κατάφεραν και μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την πείρα τους για να βοηθήσουν. Με χαρά κι ευγνωμοσύνη πρός το πρόσωπό της δηλώνω πως κι εγώ ανήκω σε αυτές τις μητέρες.:D

Είναι βέβαια αναμενόμενο σε μια χώρα που ο εθελοντισμός είναι αδιάφορος στους περισσότερους, να παρεξηγούνται κάποιοι επιστήμονες που προσπαθούν να βοηθήσουν μέσω του διαδικτύου, ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς, όπως έγραψα και παραπάνω. Προσπάθειες όπως αυτή της κας. Παπαδήμα έχω την άποψη πως θα έπρεπε να ενισχύονται και να επιβραβεύβονται και όχι να βάλλονται και να χαρακτηρίζονται έως κι επικίνδυνες!!!:confused:

... αρα δεν εχω καμμια διαθεση να πουλαω μουρη στους δευτερους, διαφημιζοντας τις ιδιοτητες μου, παρουσιαζοντας τις αποψεις μου ως επιστημονικα δεδομενα (τετοια δεν υπαρχουν) ή κανοντας διαφημιση του εαυτου μου, πιθανον μαζευοντας και πελατεια.

Aγαπητή μου, ειχα την τύχη τον τελευταίο χρόνο να συμμετάσχω σε πολλές συζητήσεις με την κα. Παπαδήμα και να γνωρίσω τις απόψεις της και τον τρόπο σκέψης της. Γέλασα όταν διάβασα αυτή την πρόταση. Ξέρεις γιατί; Διότι αν η κα. Παπαδήμα παραμερίσει τη σεμνότητά της κι αποφασίσει να βάλει στην υπογραφή της όλους τους τίτλους σπουδών που έχει (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ.) φοβάμαι οτι πάρα πολλοί θα πρέπει να κρυφτούν...

Στο τέλος βέβαια μου έμεινε μια πικρή γεύση. Διαφήμιση του εαυτού του και πελατεία; Η πρόταση αυτή εν τέλει μου θύμισε το "Άκου ανθρωπάκο" του Βίλχεμ Ράιχ. Γιατί; Ω, μα δε θα το αναλύσω άλλο. Όποιος έχει ασχοληθεί με Ράιχ, καταλαβαίνει πολύ καλά...

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...