Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Eμένα ο γιός μου πιπίλιζε το δάχτυλο σχεδόν μέχρι 5χρ. Τώρα είναι 6 και κάτι. Το σταμάτησε από μόνος του σιγά σιγά. Δηλαδή από τα 4 και κάτι το είχε αραιώσει μέχρι που το έκοψε τελείως. Του είχαν πεταχτεί έξω τα 2 μπροστινά του δοντάκια και ευτυχώς τώρα είναι στη θέση τους. Θέλω να πω ότι απ΄ότι κατάλαβα το δαχτυλοπιπίλισμα το σταματάνε κάποια στιγμή από μόνα τους τα παιδάκια, δεν αξίζει να αγχονώμαστε τόσο.

Και μας αυτή περίπου είναι η ιστορία μας...το σταμάτησε μόνη της στα 5 περίπου ενώ κι εγώ είχα δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα....και το μανό 1-2 φορές, μετά το έκοψα, γιατί κάπου άκουσα ότι απαγορεύτηκε...Δεν ήμουν πολύ αυστηρή βέβαια, τη λυπόμουνα κιόλας και την άφηνα. πάντως, τα δόντια της δε χαλάσανε. Πραγματικά τώρα μετανιώνω που αγχωνόμουνα γι' αυτό το θέμα...

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 179
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παιδιά εγώ δοκίμασα τη λύση με το χανζαπλάστ στον μικρό που είναι 22 μηνών, όντως δεν ήθελε να βάλει το δάχτυλο στο στόμα γιατί είχε μάλλον χάλια γεύση, όμως πήγαινε να κάνει την κίνηση και εκνευριζόταν που δεν μπορούσε να το βάλει στο στόμα. Έτσι γκρίνιαζε για ώρες. Αποφάσισα να του εφαρμόσω αυτό το σύστημα μόνο την ημέρα και να τον αφήνω τα βράδια να το πιπιλάει προς το παρόν. Βλέπετε εμένα ο γιός μου βάζει το δάχτυλο στο στόμα όλη την ημέρα! Έγινε λοιπόν αυτό μιά ημέρα και την επόμενη ξύπνησε με πυρετό!! Ζορίστηκε και σκάνιασε ή είναι ίωση? Έτσι λοιπόν τώρα έχει 2 ημέρες πυρετό και δεν θέλω να τον ζορίσω με το χανζαπλάστ και φυσικά το πιπιλάει όλη την ώρα, πρωί - βράδυ!!!

Παιδιά εγώ δοκίμασα τη λύση με το χανζαπλάστ στον μικρό που είναι 22 μηνών, όντως δεν ήθελε να βάλει το δάχτυλο στο στόμα γιατί είχε μάλλον χάλια γεύση, όμως πήγαινε να κάνει την κίνηση και εκνευριζόταν που δεν μπορούσε να το βάλει στο στόμα. Έτσι γκρίνιαζε για ώρες. Αποφάσισα να του εφαρμόσω αυτό το σύστημα μόνο την ημέρα και να τον αφήνω τα βράδια να το πιπιλάει προς το παρόν. Βλέπετε εμένα ο γιός μου βάζει το δάχτυλο στο στόμα όλη την ημέρα! Έγινε λοιπόν αυτό μιά ημέρα και την επόμενη ξύπνησε με πυρετό!! Ζορίστηκε και σκάνιασε ή είναι ίωση? Έτσι λοιπόν τώρα έχει 2 ημέρες πυρετό και δεν θέλω να τον ζορίσω με το χανζαπλάστ και φυσικά το πιπιλάει όλη την ώρα, πρωί - βράδυ!!!

Πάρε το γιατρό σου και περιέγραψέ του το σκηνικό...

μόνο εκείνος μπορεί να σου πει εαν είναι σύμπτωση!

• 1 month later...
Εμεις με τα χανσαπλάστ μια χαρά τα πήγαμε...

Τώρα έχουν περάσει 4 μήνες και είναι σαν να μην το έβαζε ποτέ το δάχτυλο της στο στόμα!... Σαν να το έχει ξεχάσει τελείως!!

Δεν μπορώ να το πιστέψω!

Όλοι μου έλεγαν:

"είναι δύσκολο να το σταματήσετε"

"εμάς μας πήρε 1 χρόνο"

"εμένα η δική μου είναι 9 χρονών και το βάζει ακόμα" ....:shock:

Φανταστείτε είχα ξεκινήσει απογοητευμένη....

Όταν είδα οτι στο τέλος είχαμε καλά αποτελέσματα πίστεψα οτι ίσως βοήθησε το μικρό της ηλικίας της (2 χρονών και 4 μηνών)

αλλά αφού και η δική σου Ζetta Mom είναι σε αυτή την ηλικία

δεν έχει τότε να κάνει με αυτό!...

Εμείς είμαστε στην 3η μέρα εφαρμογής του χανζαπλάστ.

Ο μικρός είναι 2 χρονών και 3 μηνών και μέχρι τώρα είναι συνεργάσιμος. Υπάρχει ένας εκνευρισμός και επίσης κάνει ασυναίσθητα και στον ύπνο την κίνηση να βρει το δάχτυλο, αλλά σε γενικές γραμμές πάει καλά.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής είναι ότι έχει χαλάσει η προ ύπνου διαδικασία γιατί μη μπορώντας να βάλει το δάχτυλο, βγαίνει έξω από τα νερά του οκακομοίρης και παρότι νυστάζει, δυσκολεύεται μέχρι να κοιμηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι τον λυπάμαι κάπως αλλά κάτι πρέπει να γίνει για να κόψει την συνήθεια.

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Εμείς είμαστε στην 3η μέρα εφαρμογής του χανζαπλάστ.

Ο μικρός είναι 2 χρονών και 3 μηνών και μέχρι τώρα είναι συνεργάσιμος. Υπάρχει ένας εκνευρισμός και επίσης κάνει ασυναίσθητα και στον ύπνο την κίνηση να βρει το δάχτυλο, αλλά σε γενικές γραμμές πάει καλά.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής είναι ότι έχει χαλάσει η προ ύπνου διαδικασία γιατί μη μπορώντας να βάλει το δάχτυλο, βγαίνει έξω από τα νερά του οκακομοίρης και παρότι νυστάζει, δυσκολεύεται μέχρι να κοιμηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι τον λυπάμαι κάπως αλλά κάτι πρέπει να γίνει για να κόψει την συνήθεια.

Μην κάνεις πίσω!! Σκέψου οτι είναι για το δικό του καλό!!

Εγώ δεν το μετάνοιωσα στιγμή!!

Και κάτι άλλο...

όσο πιπίλαγε το δάχτυλο της το ένα της μπροστινό δόντι δεν μπορούσε να "κατέβει"

με αποτέλεσμα να ήταν σαν κουτσοδόντα....

Τώρα όμως που πλέον έχουν περάσει 6 μήνες απο τότε που έκοψε το δαχτυλοπιπίλισμα

επιτέλους της κατέβηκε

και ήρθε στα ίσα με το άλλο!!

Ο γιος μου ειναι 3,5 μηνων και εχει λιγες μερες που ξεκινησε το δαχτυλοπιπιλισμα!εχετε καμια ιδεα πως να τον βοηθησω να το κοψει σε αυτην την ηλικια?τον λυπαμαι τον καημενουλη και τον θηλαζω μηπως και πειναει με αποτελεσμα να κανει εμετο απο το πολυ φαγητο!:roll:

Ο γιος μου ειναι 3,5 μηνων και εχει λιγες μερες που ξεκινησε το δαχτυλοπιπιλισμα!εχετε καμια ιδεα πως να τον βοηθησω να το κοψει σε αυτην την ηλικια?τον λυπαμαι τον καημενουλη και τον θηλαζω μηπως και πειναει με αποτελεσμα να κανει εμετο απο το πολυ φαγητο!:roll:

να του βάλεις καλτσούλα στο χέρι αν συνεχίσει και να προσπαθήσεις να του δώσεις πιπίλα

azHYp2.png

vwuep3.png

Γνώμη μου είναι οτι είναι πολύ μικρούλης ακόμα για να του το κόψεις!

Θα τον πιέσεις!...

Κάπου η Μαρία Στυλιανάκη αναφέρει οτι το δαχτυλοπιπίλισμα για μερικά παιδάκια είναι κάτι σαν παρηγοριά!....

Εγώ το έκοψα στην κόρη μου όταν ήταν ήδη 2 χρονών που άρχιζε τότε να γίνεται απλά μια κακή συνήθεια

και όχι μια παρηγοριά....

να του βάλεις καλτσούλα στο χέρι αν συνεχίσει και να προσπαθήσεις να του δώσεις πιπίλα

Εγώ και καλτσούλα της έβαζα (ειδικό γαντάκι)

και την πιπίλα προσπαθούσα....

...αλλά μάταιες οι προσπάθειές μου!.....:|

Στο τέλος κατέληγε πάντα στο δάχτυλο!

Διαφημίσεις

Εγώ και καλτσούλα της έβαζα (ειδικό γαντάκι)

και την πιπίλα προσπαθούσα....

...αλλά μάταιες οι προσπάθειές μου!.....:|

Στο τέλος κατέληγε πάντα στο δάχτυλο!

Μα αν τους φοράς κάλτσα δεν τα ικανοποιεί το δαχτυλοπιπίλισμα και δεν έχουν άλλη επιλογή: πιπίλα ή τίποτα.

Συμφωνώ ότι είναι μικρούλι. Κι εμένα τότε ξεκίνησε και μου είχε πει ο τότε παιδίατρος να αφήσω το παιδί να κάνει αυτό που θέλει. Έτσι το άφησα κι εγώ μέχρι που έγινε 7-8μηνών και τότε δεν πήγαινε άλλο. Καταρχάς κάποιες φορές δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει και τα 2 της χέρια γιατί το ένα το είχε στο στόμα! Και να πω την αλήθεια μου ... μακάρι να της το είχα κόψει από πιο μικρή γιατί 7μηνών ταλαιπωρήθηκε λίγο και αυτή και εγώ ... να τη βλέπω με την κάλτσα κατακαλόκαιρο (ΚΑΙ το βράδυ)

azHYp2.png

vwuep3.png

Μα αν τους φοράς κάλτσα δεν τα ικανοποιεί το δαχτυλοπιπίλισμα και δεν έχουν άλλη επιλογή: πιπίλα ή τίποτα.

Η δική μου η κόρη μάσαγε το δάχτυλό της μαζί με το γαντάκι!!....

Ασε που το γαντάκι ο γιατρός μου το είχε απαγορέψει...

αλλά εγώ της το φόραγα και για άλλους λόγους

(γιατί τράβαγε τα μαλλιά της, γρατζουνιόταν κλπ)

Μόλις της τα έβγαζα τα γαντάκια "γλούπ" το δάχτυλο στο στόμα!

Ενστικτωδώς πιστεύω οτι το έβαζε!

Η δική μου η κόρη μάσαγε το δάχτυλό της μαζί με το γαντάκι!!....

Ασε που το γαντάκι ο γιατρός μου το είχε απαγορέψει...

αλλά εγώ της το φόραγα και για άλλους λόγους

(γιατί τράβαγε τα μαλλιά της, γρατζουνιόταν κλπ)

Μόλις της τα έβγαζα τα γαντάκια "γλούπ" το δάχτυλο στο στόμα!

Ενστικτωδώς πιστεύω οτι το έβαζε!

Ίσως επειδή ήταν μικρούλα στο απαγόρευσε!

Εμένα πάντως ευτυχώς έπιασε και τώρα που έχουμε κόψει εδώ και 2 μήνες περίπου την πιπίλα νιώθω πολύ μεγάλη ευχαρίστηση που μου έκοψε και το έκανα αυτό τότε που ήταν ακόμα 7μηνών.

azHYp2.png

vwuep3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα, εγώ όσες φορές και να προσπάθησα η μικρή μου το βγάζει πάντα μόνη της το χανζαπλάστ.:mad:Πολλές φορές το πιπιλάει και με το χανζαπλαστ.Μου σπάει τα νεύρα ακόμα και ό ήχος που ακούω τα βράδυα απο το δωμάτιο της μέχρι να κοιμηθεί και δεν μπορώ να της το κόψω.Καμία ιδέα?:-(

Ίσως επειδή ήταν μικρούλα στο απαγόρευσε!

Εμένα πάντως ευτυχώς έπιασε και τώρα που έχουμε κόψει εδώ και 2 μήνες περίπου την πιπίλα νιώθω πολύ μεγάλη ευχαρίστηση που μου έκοψε και το έκανα αυτό τότε που ήταν ακόμα 7μηνών.

Και εγω εχω θεμα με τον μπεμπη μου! Με το που 8α εκνευριστει η στο φαγητο η και μεσα στον υπνο του το βραδυ, τσουπ δαχτυλακι και μαλιστα το αριστερο! Τωρα ειναι σχεδον εννια μηνων και λεω να αρχησουμε να το κοβουμε σιγα σιγα! Τι ειναι ρε κοριτσια αυτο το γαντακι και που το βρηκω? Η απλα μια καλτσουλα? Εμεις αν το κανουμε ομως ειμαι σιγουρη για κλαμα με λυγμους!!! Αν ειναι ομως για το καλο του!!!!

Κοριτσια οποια συμβουλη δεκτη!

Διαφημίσεις

Μην ανησυχειτε!οταν ειναι να την κοψει θα την κοψει μονη της τη πιπιλα!η αδερφη μου μπηκε στα 11 και εχει πολυ πλακα να βλεπεις ενα κοριτσι 1.68 στο υψος να πιπιλαει στον υπνο της!

κ εμείς είχαμε θέμα με το δαχτυλάκι..αλλά να πω την αλήθεια δεν του έδωσα ποτέ σημασία επειδή το έβρισκα γλυκό:oops:

μόλις χρόνισε το έκοψε μόνη της..στην αρχή έκοψε να το βάζει μεσα στη μέρα, που το έβαζε πάντα όταν νευρίαζε ή νύσταζε κ τώρα τελευταία ούτε το βράδυ..το αντικατέστησε με το σεντόνι της που σκεπάζει το πρόσωπό της..

για τα μεγαλύτερα παιδάκια..είχα διαβάσει ότι μπορείς να το κάνεις σαν παιχνιδάκι..π.χ. ζωγραφίζεις ένα ανθρωπάκι στον αντίχειρα κ ένα στο δικό σου κ προσπαθείτε μέχρι το πρωί να μην έχει εξαφανιστεί..όποιος το καταφέρει κερδίζει κάτι ας πούμε..

Γνώμη μου είναι οτι είναι πολύ μικρούλης ακόμα για να του το κόψεις!

Θα τον πιέσεις!...

Κάπου η Μαρία Στυλιανάκη αναφέρει οτι το δαχτυλοπιπίλισμα για μερικά παιδάκια είναι κάτι σαν παρηγοριά!....

Εγώ το έκοψα στην κόρη μου όταν ήταν ήδη 2 χρονών που άρχιζε τότε να γίνεται απλά μια κακή συνήθεια

και όχι μια παρηγοριά....

Αλήθεια; Πώς τα κατάφερες και της το έκοψες σε αυτή την ηλικία; Γιατί και η δικιά μου είναι 16 μηνών αλλά δεν λέει να το κόψει... Υπάρχει δηλαδή ακόμα ελπίδα; Φοβάμαι ότι τα δόντια της θα βγουν στραβά και δεν θα γλιτώσουμε με τίποτα τα σιδεράκια!

• 3 months later...

Καλησπέρα και από εμένα. Το δικό μου παιδάκι μόλις του αφαίρεσα την πιπίλα άρχισε να βάζει τον αντίχειρά του στο στοματάκι του. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, αγανάκτησα και βούτηξα το δαχτυλάκι του στο αλάτι. Δύο φορές χρειάστηκε να το κάνω και μετά σταμάτησε οριστικά γιατί το απωθούσε η γεύση του.

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμένα ο γιος μου που είναι 2 ετών έκοψε την πιπίλα στους 18 μήνες. Τις έκοβε με τα δοντάκια του και δεν μπορούσε να τις πιπιλίσει τράβαγε αέρα και έτσι την πέταξε μόνος του. Του έλεγα και εγώ "πάει χάλασε η πιπίλα. πέτα τη αγόρι μου!" και έτσι την πέταξε μόνος του.Παρόλο που έβλεπε και τον ξαδερφό του με πιπίλα δε μου τη ζήτησε ποτέ.

Αντιθέτως με την κόρη μου έχω πρόβλημα!!!!!!!

Είναι 3 μηνών θυλάζει αποκλειστικά μα για να κοιμηθεί βάζει τον αντίχειρα του αριστερού χεριού. Εχει τρεις μέρες που το κάνει. Της έβαλα γαντάκια τα κάνει μούσκεμα με τα σάλια της. Πιπίλα δεν παίρνει την φτύνει. Το βλέπω αυτή θα με δυσκολέψει. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο τώρα που είναι νωρίς και δεν της έχει γίνει συνήθεια????

συγνωμη αλλα γιατι θεωρειτε τοσο μεγαλο προβλημα το πιπιλισμα του δαχτυλου σε τοση μικρη ηλικία??????? εγω ξερω οτι το μωρο μπορει να εχει φαγουρα στα ουλα και ετσι να ανακουφιζετε ή μπορει να εχει αναγκη απο λιγη παρηγορια εκεινη την στιγμη αλλα εχει σκασει απο το γαλα ή μπορει απλα να βαριετε ή μπορει απλα να ανακαλυπτει και τα δαχτυλα του. Πιστευω οτι εμεις οι μανουλες αγχωνομαστε υπερβολικα πολυ για κατι που τους πρωτους μηνες της ζωης τους ειναι φυσιολογικο, μεσα απο το στομα ανακαλυπτουν τα παντα. Ο μικρουλης μας που ειχε ιδιαιτερα καλη σχεση με το δαχτυλο του και η αληθεια ειναι οτι αγχωθηκα διοτι ο "μεγαλος" ναι μεν πιπιλαγε και εκεινος το δαχτυλο αλλα οχι με τοση μανια και τοσο συστηματικα, τωρα ουτε που του κανει αισθηση..ομως ποτε δεν του τραβηξα το δαχτυλο εξω απο το στομα ή τελοσπαντων να προσπαθησω να του το κοψω, απλα τον αφησα να καλυψει την αναγκη που ειχε.

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

• 4 months later...

Αχ αυτό το δάχτυλο στο στόμα!!!κι εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε!!!ο μικρός μου είναι σχεδόν 2 χρονών κ το δάχτυλο το ξεκίνησε από πολύ νωρίς!!!πιπίλα δεν πήρε ποτέ!!ούτε νεογέννητο δεν την ήθελε, μέσα στη θερμοκοιτίδα -επειδή χρειάστηκε να μείνουμε 17 μέρες!- την έβγαζε κ η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να του τη δώσω αλλά τίποτα!!!τώρα πιπιλίζει το δάχτυλο κυρίως όταν είναι να κοιμηθεί κ μέσα στη διάρκεια της ημέρας λιγότερο.κάποια στιγμή του είπε μια φίλη μου "δεν βάζουμε το δάχτυλο στο στόμα Μάνθο" κ για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν πήγαινε να το βάλει του έλεγα "τι μας είπε η Τασία?" κ το έβγαζε - αλλά αυτό κράτησε λίγο!!δεν ξέρω τι να κάνω, το μόνο που του λέω όταν βάζει το δάχτυλο είναι "νυστάζεις?να πάμε για ύπνο?" κ το βγάζει.. όχι πάντα! :)

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!! Εγώ δεν θα σας μιλήσω σα μανούλα (γιατί δεν είμαι ακόμα) αλλά σαν παθούσα & σας παιδαγωγός!!! Δυστυχώς πιπίλιζα το δάχτυλο μου μεχρι τα 11 μου χρόνια, με μια μικρή παλινδρόμηση στα 12 λόγω θανάτου του πατέρα μου!!!Πιπίλιζα το δάχτυλο μου καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας ειδικά την ώρα της χαλάρωσης/προετοιμασίας ύπνου και ταυτόχρονα έξυνα το μαξιλάρι μου! Η μητέρα μου προσπάθησε πολλές φορές να με κάνει να κόψω αυτήν την συνήθεια είτε με την κουβέντα είτε με αυτό το παρασκεύασμα που υπάρχει στα φαρμακεία και μοιάζει με σκληρυντικό για τα νύχια!Τίποτα δεν μου έκοβε τη συνήθεια!! Όσο για τις επιπτώσεις...Η άνω γνάθος είναι πιο έξω από το κανονικό και κατέβασα και λιγάκι το κόκκαλο της μύτης γιατί συνήθιζα να στηρίζω το χέρι μου έχοντας κρεμασμένο το δάχτυλο από αυτή...Ευτυχώς κόβοντας το πιπίλισμα επανήλθε η γνάθος αρκετά αλλά όχι τελείως!

Είμαι σίγουρη ότι είστε περίεργες πώς το σταμάτησα... Το χτύπησα πάνω στο παιχνίδι και το μάτωσα αρκετά...Έτσι πληγωμένο που ήταν σιχαινόμουν να το βάλω στο στόμα μου και μετά ξεσυνήθισα! Εννοείται ότι δεν το προτείνω σε κανέναν να το επιδιώξει ..Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σίγουρα μου έδινε ηρεμία και σιγουριά όπως δίνει και στα παιδάκια σας και καλό είναι όσο είναι μικρούλια να τα αφήνετε αλλά προσοχή γιατί είναι μία συνήθεια που κόβεται πολύ πολύ δύσκολα!Από ένα σημείο και μετά ξεπερνά τα όρια της ασφάλειας και της ηρεμίας και μπαίνει στα όρια της συνήθειας!!!

& να σας παραδεχτώ και κάτι...Ακόμα και τώρα που είμαι 26 χρονών όταν πάω να κοιμηθώ ή να χουζουρέψω ξύνω το μαξιλάρι μου όπως έκανα τότε :oops::oops:

Ο γιος μου είναι 25 μηνών και απο τότε που έχουμε κόψει την πιπίλα (περίπου 1 1/2 μήνα) τον βλέπω σε άσχετες στιγμές και όχι στον ύπνο βάζει το δάκτυλο στο στόμα και συνήθως τον δείκτη και ποτέ τον αντίχειρα.΄Και αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι δεν πιπιλάει αλλα δαγκώνει. Αλλο ένα που κάνει είναι ότι βάζει το δάκτυλο στη μύτη. Πώς θα το κόψω αυτά?

Anastasia nomizo exoume to idio problima. Otan itane 26 minon tou ekopsa tin pipila opou to dextike irema to thema, kai meta apo ligo apofasisa na tou kopso kai to bibero. Tote paratirisa oti ligo prin koimithei arxize na bazei deikti sto stoma tou. Skeftika oti kakos tou ekopsa to bibero kai tou to ksanaarxisa giati den epine kai poli gala. tora einai 30 minon diladi sxedon tria kai akomi to kanei (kai to daxtilo kai to bibero!!!). Exo dokimasei diafora, kayteri piperia, piperi alla apla klaiei kai tin alli mera pali ta ia tidia. Episis apo moro prin koimithei pianei ta mallia tou! opote tora otan nistazei to ena xeri to exei sta mallia kai to allo sto stoma!!!

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile...

vLTTp3.png

rLwPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...