Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Συμφωνώ! H παιδίατρος όπως και κάθε γιατρός έχει συμβουλευτικό ρόλο. Σου δίνει συμβουλές και κάνει συστάσεις σύμφωνα με την επιστημονική της κατάρτηση (μερικές φορές και όχι).

Το παιδί όμως δεν της ανήκει και τον τελικό λόγο τον έχουν πάντα οι γονείς. Αν έχεις διαφορετική άποψη για κάποιους λόγους, μπορείς να μην ακολουθήσεις τη συμβουλή της (κυρίως σε θέμτατα διατροφής!).

Μπορείς να της πεις και τους προβληματισμούς σου και αν είναι σωστή, θα τους συζητήσει μαζί σου και δεν θα είναι απόλυτη!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 305
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι το διάβασα αλλά αν μου πει η παιδίατρος κρέμα τι να της πω όχι

To ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ.... πριν από λίγο καιρό. Η παιδίατρος μου είπε ότι είναι σημαντικό να φάει το ρυζάλευρο γιατί είναι το πιο αθώο αλεύρι .... και για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχει αλλεργίες...

Εγώ είχα αρχίσει ήδη να της δίνω λίγο φρουτάκι (αχλάδι και μήλο) από 5.5 μηνών, όχι κάθε μέρα όμως, έτσι που και που.... Μετά πειραματίστηκα με το ρυζάλευρο (βιολογικό και μη, με δικό μου γάλα ή εμπορίου δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1988 ) τα απογεύματα, τα πρωινά όμως όταν έκλεισε τους 6 μήνες αρχίσαμε κανονικά φρούτο, το ρυζάλευρο το έφαγε τελικά 10 μέρες γιατί στούμπωσε και δεν έκανε κακά της με τίποτα... οπότε πήρα την παιδίατρο και μου είπε γιαούρτι (το advance) εναλλακτικά με κρέμα το οποίο εγώ έκανα μόνο γιαούρτι... μέχρι που πριν από μία εβδομάδα αρχίσαμε και τα λαχανικά... Οπότε τώρα κάνουμε 3 γεύματα...

Είδαμε ότι δεν έχει αλλεργία στο ρυζάλευρο οπότε μας φτάνει αυτό εγώ δεν της δίνω άλλο προς το παρόν....

Δεν ξέρω αν το γιαουρτι είναι ότι καλύτερο ιδίως αν το παιδί έχει αλλεργίες απαγορεύεται απλά λέω τι έκανα εγώ...

Υπάρχει μετά το ρυζάλευρο και το κουάκερ, η βρώμη και άλλα. που μπορείς να δώσεις....

WLn5p2.png

Εμείς ρυζάλευρο για πολύ λίγο δώσαμε (τόσο λίγο που και που το έφαγε, αν και του εμπορίου - Γιώτης - δε νομίζω ότι του έκανε κανένα κακό) το ίδιο και κρέμα δημητριακών. Φαριν Λακτέ ποτέ, δε νομίζω πως είχε κάτι να του προσφέρει αν μη τι άλλο η δημητριακών είχε τα δημητριακά μέσα! Από τη στιγμή που μας επέτρεψε η παιδίατρος γιαούρτι, τσακίζουμε κάθε απόγευμα ανελιπώς Όλυμπος Βιολογικό... :D

οπότε πήρα την παιδίατρο και μου είπε γιαούρτι (το advance) ....

Η δική μου η παιδίατρος προτείνει το πρόβειο, τα μόρια της πρωτεΐνης του πρόβειου είναι διαφορετικά από αυτά της αγελάδες και σπάνια εμφανίζουν τα μωρά αλλεργίες.

Παίρνουμε το παραδοσιακό, πετάμε το καϊμάκι, οπότε τα λιπαρά του είναι κανονικά και το δίνουμε σκέτο καλύτερα.

Γενικά δεν το προτείνει από τον 7ο μήνα αλλά ο γιος μου το μύριζε κι έκανε σαν τρελλός από τη χαρά του!

Γενικά δεν το προτείνει από τον 7ο μήνα αλλά ο γιος μου το μύριζε κι έκανε σαν τρελλός από τη χαρά του!

το πιστεύω....και εγώ παραξενεύτηκα με την δικιά μου.

εγώ της το έδωσα με φόβο θεού...και αυτή έγλειψε και το καπάκι :D:D:D (τρόπος του λέγειν)

Αφού είδα ότι δεν την πείραξε, το συνεχίζουμε....

Είμαστε και γιαουρτολάτρες οικογενειακώς οπότε το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει...

Οπότε τρώμε όλοι μαζί το πρωί φρούτα, το μεσημεριανό μας μαζί, το απογευματινό μας γιαουρτάκι και οι 3 και όταν το μωρό θηλάζει ο άντρας μου πίνει ένα ποτήρι γάλα... Είμαστε μια σαχλή οικογένεια, το ξέρω... :lol::lol::lol:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ''ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ'' ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ. :wink:

k4lbp3.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ''ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ'' ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ. :wink:

όντως καινα δεις πόσο ακόμη θα φτάσει :)

οπότε πήρα την παιδίατρο και μου είπε γιαούρτι (το advance) ....

Η δική μου η παιδίατρος προτείνει το πρόβειο, τα μόρια της πρωτεΐνης του πρόβειου είναι διαφορετικά από αυτά της αγελάδες και σπάνια εμφανίζουν τα μωρά αλλεργίες.

Παίρνουμε το παραδοσιακό, πετάμε το καϊμάκι, οπότε τα λιπαρά του είναι κανονικά και το δίνουμε σκέτο καλύτερα.

Αγλαϊα καλημέρα να σε ρωτήσω κάτι για τον θηλασμό. Έχω παρατηρήσει ότι ταϊζω τον μπέμπη από το ένα στήθος και επειδή εγώ πιστεύω ότι δεν έχει φάει όλο το γάλα όταν ξαναπεινάσει τον ξαναβάω στο ίδιο. Όμως πολλές φορές φωνάζει κλωτσάει, γκρινιάζει και μόλις τον βάλω στο άλλο στήθος ησυχάζει. Γιατί συμβαινει αυτό εφόσον ισχύει ότι το στήθος παράγει γάλα όταν τραβάει το μωρό. Ευχαριστώ

Μμμμ... το πρόβειο δεν το έχουμε δοκιμάσει, μήπως ήρθε η ώρα; Αυτό που προσπαθώ να αποφύγω (το ίδιο και η παιδίατρός μου) είναι τα παιδικά. Έχω δει και κάτι λίστες της Greenpeace και έχω επηρεαστεί.... :?

Διαφημίσεις

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σύσταση του μητρικού γάλακτος και από θρεπτικό να γίνει λιγότερο θρεπτικό και το μωρό να παίρνει λιγότερο βάρος; Επίσης εχτές πήγαμε στην παιδίατρο και μας είπε όντως ότι από 6 μηνών άντε 5,5 μπορεί να αρχίσει τις κρέμες, βέβαια επειδή δεν ήταν της ώρας δε ρώτησα παραπάνω, αλλά καλό είναι να αποφύγω τις κρέμες και αν ναι καλύπτονται οι ανάγκες του μωρού από τα φρούτα μόνο;

Αυτό το είδα σήμερα! Χθες δεν... :oops:

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ακόμη και αν υποσιτίζεσαι για χρόνια κι έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας λογω υποσιτισμού, πάλι το γάλα σου θα είναι το ίδιο θρεπτικό. Η φύση δίνει προτεραιότητα στα νιάτα!!!

Δεν υπάρχει κανένα κουτί με κάτι πολύτιμο...

Στην αρχή το παιδί δοκιμάζει φρούτα, μετά πολτοποιημένα λαχανικά και δημητριακά πλήρη. Από τα μη πλήρη δημητριακά λείπουν πολλά θρεπτικά συστατικά που τα βάζουν πρόσθετα αλλά δεν αφομοιώνονται το ίδιο καλά από τον οργανισμό.

Αγλαϊα καλημέρα να σε ρωτήσω κάτι για τον θηλασμό. Έχω παρατηρήσει ότι ταϊζω τον μπέμπη από το ένα στήθος και επειδή εγώ πιστεύω ότι δεν έχει φάει όλο το γάλα όταν ξαναπεινάσει τον ξαναβάω στο ίδιο. Όμως πολλές φορές φωνάζει κλωτσάει, γκρινιάζει και μόλις τον βάλω στο άλλο στήθος ησυχάζει. Γιατί συμβαινει αυτό εφόσον ισχύει ότι το στήθος παράγει γάλα όταν τραβάει το μωρό. Ευχαριστώ

Πιθανότατα θέλει το αναψυκτικό του... Δηλαδή θέλει το γλυκό και νερουλό γάλα που βγαίνει στην αρχή για να ξεδιψάσεις κι εσύ του δίνεις το τελευταίο λιπαρό, δηλαδή το επιδόρπιο. Όταν θέλει αναψυκτικό δεν θέλει το επιδόρπιο!!! Τόσο απλά! Το δικό σου μωρό είναι ακόμη μικρό και δεν μπορεί να σου το πει με λόγια, ο γιος μου μου το έλεγε περίπου στα δύο: τώρα θέλω το γλυκό το γαλατάκι κι έπινε λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο!!! Το δικό σου μωρό κλωτσάει και γκρινιάζει γιατί δεν του δίνεις αυτό που θέλει. Μόλις το πάρει ησυχάζει.

Επιπλέον το γάλα στο στήθος που έχει ώρα να θηλάσει, τρέχει με μεγαλύτερη ροή, και αυτό είναι επίσης κάτι που ίσως το προτιμά το μωρό σου!

Σημασία έχει ότι σου δίνει να καταλάβεις τι θέλει και το σημαντικό είναι ότι εσύ το καταλαβαίνεις :wink:

καλή συνέχεια! :)

Μμμμ... το πρόβειο δεν το έχουμε δοκιμάσει, μήπως ήρθε η ώρα; Αυτό που προσπαθώ να αποφύγω (το ίδιο και η παιδίατρός μου) είναι τα παιδικά. Έχω δει και κάτι λίστες της Greenpeace και έχω επηρεαστεί.... :?

Δεν έχεις και άδικο... :wink:

Πιθανότατα θέλει το αναψυκτικό του... Δηλαδή θέλει το γλυκό και νερουλό γάλα που βγαίνει στην αρχή για να ξεδιψάσεις κι εσύ του δίνεις το τελευταίο λιπαρό, δηλαδή το επιδόρπιο. Όταν θέλει αναψυκτικό δεν θέλει το επιδόρπιο!!! Τόσο απλά! Το δικό σου μωρό είναι ακόμη μικρό και δεν μπορεί να σου το πει με λόγια, ο γιος μου μου το έλεγε περίπου στα δύο: τώρα θέλω το γλυκό το γαλατάκι κι έπινε λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο!!! Το δικό σου μωρό κλωτσάει και γκρινιάζει γιατί δεν του δίνεις αυτό που θέλει. Μόλις το πάρει ησυχάζει.

Επιπλέον το γάλα στο στήθος που έχει ώρα να θηλάσει, τρέχει με μεγαλύτερη ροή, και αυτό είναι επίσης κάτι που ίσως το προτιμά το μωρό σου!

Σημασία έχει ότι σου δίνει να καταλάβεις τι θέλει και το σημαντικό είναι ότι εσύ το καταλαβαίνεις :wink:

καλή συνέχεια! :)

Άλλη απορία, πες μου πότε να σταματήσω να ρωτάω:) Μετά από πόση ώρα "δημιουργείται" το αναψυκτικό, γιατί αν του δώσω λίγη ώρα και από τα 2 στήθη πάει το αναψυκτικό.

Άλλη απορία, πες μου πότε να σταματήσω να ρωτάω:) Μετά από πόση ώρα "δημιουργείται" το αναψυκτικό, γιατί αν του δώσω λίγη ώρα και από τα 2 στήθη πάει το αναψυκτικό.

Δεν θα του δίνεις λίγη ώρα και από τα δύο στήθη γιατί τότε θα παίρνει μόνο "αναψυκτικό" και δεν θα τρέφεται σωστά!!! Θα του λείπουν οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά που χρειάζεται για την ανάπτυξή του!!!

Γενικά για ένα δίωρο μπορείς να δίνεις το ίδιο στήθος μετά το αλλάζεις! Αν υπάρχει υπερπαραγωγή τότε είναι ειδική περίπτωση...

Διαφημίσεις

Δεν θα του δίνεις λίγη ώρα και από τα δύο στήθη γιατί τότε θα παίρνει μόνο "αναψυκτικό" και δεν θα τρέφεται σωστά!!! Θα του λείπουν οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά που χρειάζεται για την ανάπτυξή του!!!

Γενικά για ένα δίωρο μπορείς να δίνεις το ίδιο στήθος μετά το αλλάζεις! Αν υπάρχει υπερπαραγωγή τότε είναι ειδική περίπτωση...

Ναι κάπως έτσι το χειρίζομαι το θέμα από μόνη μου, ελπίζω το ράδυ που ξυπνάει ανά 2ωρο και τρώει για κανά 10λεπτο να τρέφεται καλά.

καλημέρα σε ολους σας! έχω ένα αγοράκι που στις 13 του μήνα γίνεται 3 μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά... τον τελευταίο καιρό έχω το εξής πρόβλημα.. πολλές φορές ο μπέμπης τρώει για κάνα πενταλεπτο και μετα αρχίζει να κλαίει χωρίς σταματημό...άλλες πάλι με το που θα τον βάλω στο στήθος...απο τη μια ψαχνει να φαει και απο την αλλη κλαιει..τι φταιει μπορει να μου απαντήσει κανεις? να πω επισης οτι αν του δωσω για λιγο την πιπιλα ηρεμει και συνήθως μετα τρωει με λιγη γκρινια βεβαια... επίσης έχει πολλά σαλια εδώ και 2 εβδομάδες και βάζει συνέχεια τα χερακια του στο στομα...υπαρχει περιπτωση να το ταλαιπωρει καποιο δοντάκι απο τόσο νωρίς? ευχαριστω εκ των προτερων..

tqj2p3.png vvtJp3.png

Έχω παρατηρήσει ότι ταϊζω τον μπέμπη από το ένα στήθος...Όμως πολλές φορές φωνάζει κλωτσάει, γκρινιάζει και μόλις τον βάλω στο άλλο στήθος ησυχάζει.

Καλημέρα Αγλαϊα :D καιρό έχω να σε ρωτήσω!!!!

Λοιπόν, διαβάζοντας αυτά που λες στην olzi μου δημιουργήθηκαν απορίες...

καποια στιγμη και ο δικός μου μπέμπης όταν τον έβαζα στο ένα στήθος, που δεν το ένοιωθα τόσο γεμάτο... μετά από λιγο γκρίνιαζε και κοπανιότανε και μολις τον έβαζα στο άλλο ηρεμούσε και έτρωγε αρκετά! Πίστευα πως του άρεσε το άλλο γιατί ερχότανε το γάλα με μεγαλύτερη ροή, που όπως λες ειναι πολύ πιθανό αυτός να ήταν ο λογος προτίμησης του!! :lol::lol::lol::lol:

Μετά από τις τελευταίες σου συμβουλές, όπως σου έχω πει, θηλάζω πιά σε κάθε γεύμα και από τα δύο, αλλά επειδή ο μπεμπης είναι πολύ λαίμαργος και όλη η διαδικασία δεν κρατάει πάνω απο 5 λεπτά!!.... τον ξεκινάω μόνη μου από το ένα και στα μισά τον βάζω στο άλλο :?

σύμφωνα με το παραπάνω που λες... ΤΙ ΚΑΝΩ;;;;; είμαι λάθος; ή τώρα που εμείς έχουμε και γεύματα με στέρεες τροφές δεν παίζει ρόλο;;;

και κάτι ακόμη, όταν είναι πολύ μωρά λένε να μην τα αφήνουμε πολλές ώρες νηστικά μην πάθουν υπογλυκαιμία... και πως πρεπει να τα ταϊζουμε και κοιμησμένα... Τώρα που ο μπέμπης μου κοντεύει να κλείσει τους 8, ισχύει το ίδιο;;; γιατί έχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες και μου κόβει το ένα μεταμεσονύχτιο γευμά.... από τις 21:00 μου ξυπνάει πιά στις 05:00

sorry που σε πρήζω για άλλη μια φορά... αλλά δυστυχώς η παιδίατρος μου δεν ειναι καθολου fun του θηλασμού και πλεον δεν αξιζει καν τον κοπο να συζηταω για το θεμα μαζι της.... αν την είχα ακουσει, από 4 μηνων (που ετοιμαζόμουν να επιστρεψω στη δουλεια) ο μπέμπης θα έπινε ξένο...:evil:

είπα να μη σου στείλω πμ αυτή τη φορά γιατί οι απαντήσεις σου είναι χρήσιμες σε όλες μας :D:lol::lol::lol::lol: πολλά φιλιά ματσ-μουτσ :P

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

καλημέρα σε ολους σας! έχω ένα αγοράκι που στις 13 του μήνα γίνεται 3 μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά... τον τελευταίο καιρό έχω το εξής πρόβλημα.. πολλές φορές ο μπέμπης τρώει για κάνα πενταλεπτο και μετα αρχίζει να κλαίει χωρίς σταματημό...άλλες πάλι με το που θα τον βάλω στο στήθος...απο τη μια ψαχνει να φαει και απο την αλλη κλαιει..τι φταιει μπορει να μου απαντήσει κανεις? να πω επισης οτι αν του δωσω για λιγο την πιπιλα ηρεμει και συνήθως μετα τρωει με λιγη γκρινια βεβαια... επίσης έχει πολλά σαλια εδώ και 2 εβδομάδες και βάζει συνέχεια τα χερακια του στο στομα...υπαρχει περιπτωση να το ταλαιπωρει καποιο δοντάκι απο τόσο νωρίς? ευχαριστω εκ των προτερων..

Όσον αφορά το θηλασμό δες τη συζήτηση πιο πάνω. Μπορεί να θέλει όπως λέει η Αγλαϊα το "αναψυκτικό" του ή απλά να διψάει. Εμένα όταν μου το κάνει αυτό τον αφήνω για λίγο να σιγουρευτώ ότι δε θέλει από το ένα στήθος, τον σηκώνω λγάκι να δω, αν συνεχίζει το κλάμα μάλλον διψάει και πεινάει και τον βάζω στο άλλο στήθος.

Τώρα για τα σάλια μάλλον είναι τα δοντάκια του. Και μας έτσι κάνει δε προλαβαίνουμε να μαζεύουμε σάλια είναι 3,5 μηνών, αλλά έχει αρχίσει νωρίτερα, πάρε μασητικά για το στόμα.

olzi δυστηχως αν γκρινιάζει δεν τρώει ούτε απο το ένα ούτε απο το αλλο στήθος... :( δεν ξέρω πραγματικά τι φταιει... γενικα είναι απο τα πολυ καλα μωρακια...

tqj2p3.png vvtJp3.png

olzi δυστηχως αν γκρινιάζει δεν τρώει ούτε απο το ένα ούτε απο το αλλο στήθος... :( δεν ξέρω πραγματικά τι φταιει... γενικα είναι απο τα πολυ καλα μωρακια...

Μάλλον θα πονάνε τα δοντάκια του τότε ή δες ή μάλλον άκουσε αν είναι η μυτούλα του βουλωμένη ύπάρχει περιπτωση να μη μπορεί να αναπνεύσει καλά.

Από πότε συμβαίνει αυτό;

Υπάχει περίπτωση να έχει ισχυρό ανακλαστικό καθόδου του γάλακτος, δηλαδή το γάλα να κατεβαίνει απότομα και να πνίγεται το μωρό;

Το νιώθεις το κατέβασμα του γάλακτος; (μερικές μητέρες το νιώθουν, ενώ άλλες όχι).

Τα κακά του τί χρώμα έχουν;

Γράψε περισσότερα αν παρατηρήσεις κάτι.

Τα ξαναλέμε :)

καποια στιγμη και ο δικός μου μπέμπης όταν τον έβαζα στο ένα στήθος, που δεν το ένοιωθα τόσο γεμάτο... μετά από λιγο γκρίνιαζε και κοπανιότανε και μολις τον έβαζα στο άλλο ηρεμούσε και έτρωγε αρκετά! Πίστευα πως του άρεσε το άλλο γιατί ερχότανε το γάλα με μεγαλύτερη ροή, που όπως λες ειναι πολύ πιθανό αυτός να ήταν ο λογος προτίμησης του!! :lol::lol::lol::lol:

Ήθελε πολύ εδώ και τώρα!!! Το πλεονέκτημα του να έχουμε δύο μαστούς!!! Σερβίρουμε διαφορετικό γεύμα την ίδια στιγμή!!! :wink:

Μετά από τις τελευταίες σου συμβουλές, όπως σου έχω πει, θηλάζω πιά σε κάθε γεύμα και από τα δύο, αλλά επειδή ο μπεμπης είναι πολύ λαίμαργος και όλη η διαδικασία δεν κρατάει πάνω απο 5 λεπτά!!.... τον ξεκινάω μόνη μου από το ένα και στα μισά τον βάζω στο άλλο :?

Αν εσείς τα βρίσκεται εμένα δεν μου πέφτει λόγος!!!

Κάθε δυάδα μαμά - μωρό είναι διαφορετικοί. Σε διαβεβαιώ ότι έχω δει όλους τους συνδυασμούς!!! Από τη στιγμή που πάτε καλά εγώ δεν ανακατεύομαι!!! :wink::)

σύμφωνα με το παραπάνω που λες... ΤΙ ΚΑΝΩ;;;;; είμαι λάθος; ή τώρα που εμείς έχουμε και γεύματα με στέρεες τροφές δεν παίζει ρόλο;;;

Ισχύει ότι έγραψα παραπάνω. Από τη στιγμή που το μωρό είναι ευχαριστημένο δεν κάνω κανένα σχόλιο κι εσύ δεν έχεις λόγο να το σκέφτεσαι! Μερικά μωρά θηλάζουν πολύ αποτελεσματικά στο 5λεπτο και παίρνουν όσο γάλα παίρνουν άλλα στη μισή ώρα!!!

γιατί έχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες και μου κόβει το ένα μεταμεσονύχτιο γευμά.... από τις 21:00 μου ξυπνάει πιά στις 05:00

Από τη στιγμή που το αποφάσισε μόνος τους εσύ δεν ανακατεύεσαι! Είναι μεγάλο παιδί πια και μπορεί να αναλμβάνει πρωτοβουλίες! :)

:)

Aγλαϊα χρειάζομαι τη βοήθεία σου για άλλη μια φορά!

Όπως θα διάβασες απέκτησα την κορούλα μου κι εγώ, πήγαν όλα καλά και θηλάζω, χάρη στις γννώσεις βέβαια που είχα πάρει από εσένα και τα κορίτσια του forum! Έχω όμως ερωτησούλες για το θηλασμό μου, ανησυχώ μήπως κάτι δεν κάνω σωστά.

Όταν γυρίσαμε από το μαιευτήριο, όπου θηλάζαμε πολύ ωραία, είχα πολύ γάλα και κρατούσα τη μικρή όσο πιο πολύ γινόταν, θηλάζαμε σαν ρολόι: μια ώρα φαί, και από τα δυο στήθη, και τρεις ώρες ύπνος πάντα. Μπορεί αν ακούγεται πολύ και για τον ύπνο και για το θηλασμό, αλλά αφού η μικρή αυτό αποφάσισε και τηρούσε και φαινόταν απόλυτα ικανοποιημένη, το ίδιο ήμουν κι εγώ. Αλλά τις τελευταίες 3 μέρες το πρόγραμμά μας έγινε χάλια. Πότε ξυπνάει στη μία ώρα, πότε στις δύο ή στις τρεις, ή δεν κοιμάται καθόλου ανάμεσα στα γεύματα. Κλαίει, διπλώνεται στα δυό και τεντώνεται, σίγουρα πονάει η κοιλίτσα της και δεν κάνει κακά παρά μόνο 1-2 φορές τη μέρα.

Ογιατρός λέει ότι είναι κολικοί και μας σύστησε να της δίνουμε kinderte για να την ανακουφίζουμε. Αυτό αναάμεσα στα γεύματα, τα οποία να μην είναι νωρίτερα από 3ώρες.

Διάλεξα το γιατρό με βάση ότι είναι φανατικός του θηλασμού και κάθε φορά μου φωνάζει να μην πάω και της δώσω ξένο γάλα. Μου είπε για τα μαιευτήρια και τις συμβάσεις με τις εταιρείες, ότι οι δικές του γυναίκες θηλάζουν 1 χρόνο κτλ. και με κέρδισε. Τώρα όμως αρχίζω να τον αμφισβητώ, γιατί ξέρω ότι δεν πρέπει να δίνουμε στο παιδί τίποτα άλλο παρά μόνο στήθος, και όχι kinderte και παρασκευάσματα. Επίσης είχα διαβάσει σε δικές σου συμβουλές ότι όταν το παιδί ζητάει στήθος πρέπει να του το δίνουμε χωρίς να κρατάμε ρολόι.

Το κακό είναι ότι δοκίμασα το kinderte και όντως την ανακουφίζει και τη βοηθάει και ενεργείται και έτσι ηρεμεί και κοιμάται. Απλά προσπαθώ να της το δίνω μόνο μια φορά τη μέρα, σε μγάλη ανάγκη. Επίσης, όταν δοκίμαζα να τη βάλω στο στήθος στα μισά του τρίωρου, έφαγε αλλά μετά πάλι ήταν νευρική και έκλαιγε και πονούσε.

Τελικά τί να κάνω;

Σίγουρα θα τα έχεις ξαναπεί σε κάποια άλλη συζήτηση, αλλά μου είναι αδύνατον να ψάξω το forum τώρα, οπότε περιμένω με αγωνία την απάντησή σου.

Φιλάκια και πάλι σ'ευχαριστώ.

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...