Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

To moraki mou thilazei kai katalabaino oti exei faei arketa afou stamaei apo mono tou meta apo 20 lepta. Omos meta apo 5 lepta arxizei na klaei polu dunata, na masoulaei ta xeria ths kai mou deixnei oti peinaei. Oses fores thn exo dosei na faei ksana exei kanei emeto h bgazei sunexeia gala apo to stoma ths. Ti na kano? na ths doso pipila? na ths dino na faei oso thelei??? klaei polu epimona 5 lepta meta apo kathe thilasmo

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 305
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

To moraki mou thilazei kai katalabaino oti exei faei arketa afou stamaei apo mono tou meta apo 20 lepta. Omos meta apo 5 lepta arxizei na klaei polu dunata, na masoulaei ta xeria ths kai mou deixnei oti peinaei. Oses fores thn exo dosei na faei ksana exei kanei emeto h bgazei sunexeia gala apo to stoma ths. Ti na kano? na ths doso pipila? na ths dino na faei oso thelei??? klaei polu epimona 5 lepta meta apo kathe thilasmo

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ!!!!

ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΛΑΪΑ....................

k4lbp3.png

μου είπαν κάτι τρελές ιστορίες με ατροφικά δάχτυλα, νύχια που δεν έβγεναν, 18-χρονους που πιπιλάνε ακόμα :shock:

Αν είναι δυνατόν!!!!

Το πιπίλισμα του δαχτύλου ή των δαχτύλων είναι εντελώς φυσιολογικό και αυτές οι ιστορίες για ατροφικά δάχτυλα και για νύχια που δεν έβγαιναν ξεπερνούν τη νοσηρή φαντασία...

Όσο για 18χρονους που πιπιλάνε ακόμη, αυτοί σίγουρα υπάρχουν αλλά η αιτία δεν είναι το ότι δεν τους έδωσαν πιπίλα αλλά το ότι δεν τους κάλυψαν στοιχειωδώς τις συναισθηματικές ανάγκες όταν έπρεπε...

Αλοίμονο, είναι εύκολο για τους γονείς του 18χρονου να βλέπουνε την έλλειψη πιπίλας και όχι τις τεράστιες δικές τους ελλείψεις!!!

Και μένα τα ίδια μου είχαν πει....

μάλιστα, όταν ήμουν στον 7ο μήνα, είδαμε τον μπέμπη στον υπέρηχο με το δάχτυλο στο στόμα! και όλοι μου λέγανε πως θα έχω πρόβλημα...

έτσι όταν γεννήθηκε και είχε συνέχεια τα χέρια στο στόμα με πρήξανε και κάποια στιγμή σχεδόν όταν ήταν 1,5 μηνών του ξεκίνησα πιπίλα με μεγάλη δυσκολία γιατί ο κακομοίρης δεν την ήθελε...

η ατάκα τους ήταν "η πιπίλα κάποια στιγμή κόβεται... το δάχτυλο όμως;"

Τώρα πιά του είναι απαραίτητη για να κοιμηθεί και να ησυχάζει και 'γω με καθυστερημένη ενημέρωση ψάχνω τρόπους και ευκαιρία να του την κόψω τώρα που είναι ακόμη νωρίς... είναι κουραστικό να ξυπνάω το βράδυ να του τη δίνω αν δεν τη βρίσκει από μόνος του!! δεν είναι το ίδιο ευχάριστο όπως όταν σηκώνομαι για να τον θηλάσω... :wink:

Αχ βρε Αγλαϊα.... τι θα κάναμε χωρίς εσένα... έχεις δόσει τόσες απαντήσεις-εξηγήσεις και με έχεις καθυσηχάσει προσωπικά σε τόσα πολλά...

ξέφυγα λίγο από το αρχικό θέμα του τόπικ, αλλά επανέρχομαι!!

Κορίτσια να σας ζήσουν και εύχομαι καλό υπόλοιπο θηλασμού και όχι μόνο :wink:. Η αλήθεια είναι πως με το θηλασμό βλέπουμε συνέχεια αλλαγές και για όσες δεν ήμαστε ενημερωμένες σχετικά, αυτό είναι λίγο αγχωτικό... αλλά μετά από τόσο καιρό στο forum και ειδικά με τη βοήθεια της Αγλαϊας έχω ηρεμήσει και επιτέλους απλά συμβουλεύομαι το μωρουλίνι μου (ε, ενταξη κάποιες φορές αγχώνομαι κι εγώ :? ) :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Nα συνεχίζεις το θηλασμό στο ίδιο στήθος που ήταν και πριν, στο ίδιο στήθος η ροή είναι περιορισμένη και δεν θα παραφάει για να σου βγάλει γουλίτσες.

Δοκίμασέ το και πες μας.

Αν επιθυμείς να θηλάσεις αποκλειστικά είναι καλό να μην δώσεις πιπίλα στο μωρό μέχρι να σαραντήσει. Μετά το ξανασκέφτεσαι.

Να σου ζήσει και καλή συνέχεια! :)

ΥΓ.: Θα σε παρακαλούσα να γράφεις ελληνικά, οι αγγλικοί χαρακτήρες είναι κουραστικοί όταν χρησιμοποιούνται στην ελληνική γλώσσα...

Καλημέρα και να σου ζήσει!

Εμένα (που δεν είμαι και ο ειδικός) μου έρχονται διάφορα στο νου μου:

Οταν θηλάζει κάνει φασαρία (δηλ. παίρνει και αέρα μέσα)? Αν ναι, μπορεί να έχει αέρια στο στομαχάκι του και να το ενοχλούν κατά την πέψη. Καταφέρνεις να το ρέψεις καλά?

Πιάνει καλά το μωράκι σου? Οι θηλές σου είναι εντάξει?

Αφού κλαίει 5 λεπτά μετά το θηλασμό, εσύ πως το ανακουφίζεις?

Μου φαίνεται πάντως ότι μάλλον θέλει καλύτερο ρέψιμο...Είναι αυτό πιθανό?

Διαφημίσεις

Οταν θηλαζει οντος κανει φασαρια αλλα νομιζα οτι ειναι φυσιολογικο. Το μωρο δεν ρευετε ευκολα..προσπατηθω μιση ωρα καθε φορα και τίποτα.

Μετα νευριαζει και αρχιζει να κλαει και να κουναει τα χερια της και ποδια της με νευρο! Ακόμα νομίζω ότι τρώει λαίμαργα και καμία φορα αρχίζει να βύχει και σταματάει

Οταν κλαιει η το ξαναβαζω να φαει η κανω υπομονη και αγκαλιες μεχρι να σταματησει. Το μωρο μου κλαει πολυ , ειδικα τα βραδυα...κανω τα πάντα και σταματάει πολυ δύσκολα...εχω απελπιστεί...νομιζω οτι ειναι κουρασμένο αφου δεν κοιματε αρκετά...και νιωθω οτι δεν μπορω να κάνω τιποτα !

Ειναι οι πρώτες μέρες και το πρώτο μου παιδάκι και πολλες φορές δεν ξέρω τι να κάνω. εχω χάσει τα 20 κίλα της εγκυμοσυνης σε 10 μέρες !

Αγλαια θα το δοκιμάσω αν και όταν τελειώνει με τον θήλασμο νιώθω οτι εχει αδείασει και τα 2 στηθοι το ίδιο........δυσκολευομαι λιγο με τα ελληνικα αλλα θα προσπαθήσω...μοθ πέρνει διπλάσιο χρόνο να γράψω...

για να ρευτεί βοηθάει πολύ να τρίβεις τη πλατούλα του μωρού.

Δοκίμασε το... πιάνει :wink:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Οταν θηλαζει οντος κανει φασαρια αλλα νομιζα οτι ειναι φυσιολογικο. Το μωρο δεν ρευετε ευκολα..προσπατηθω μιση ωρα καθε φορα και τίποτα.

Μετα νευριαζει και αρχιζει να κλαει και να κουναει τα χερια της και ποδια της με νευρο! Ακόμα νομίζω ότι τρώει λαίμαργα και καμία φορα αρχίζει να βύχει και σταματάει

Οταν κλαιει η το ξαναβαζω να φαει η κανω υπομονη και αγκαλιες μεχρι να σταματησει. Το μωρο μου κλαει πολυ , ειδικα τα βραδυα...κανω τα πάντα και σταματάει πολυ δύσκολα...εχω απελπιστεί...νομιζω οτι ειναι κουρασμένο αφου δεν κοιματε αρκετά...και νιωθω οτι δεν μπορω να κάνω τιποτα !

Ειναι οι πρώτες μέρες και το πρώτο μου παιδάκι και πολλες φορές δεν ξέρω τι να κάνω. εχω χάσει τα 20 κίλα της εγκυμοσυνης σε 10 μέρες !

Αγλαια θα το δοκιμάσω αν και όταν τελειώνει με τον θήλασμο νιώθω οτι εχει αδείασει και τα 2 στηθοι το ίδιο........δυσκολευομαι λιγο με τα ελληνικα αλλα θα προσπαθήσω...μοθ πέρνει διπλάσιο χρόνο να γράψω...

Σοφία μου

Μήπως έχει κολικούς το παιδάκι; Για το πολύ κλάμα εννοώ... αν το βάζεις να ρευτεί και δεν το κάνει πιθανότατα να μην έχει καταπιεί αέρα... και ο δικός μου σπάνια ρευόταν!! (Συμβαίνει συχνά σε παιδιά που θηλάζουν)

Σε καταλαβαίνω για το κλάμα... και εμένα ένα τέτοιο μωράκι μου "έτυχε". Κουράγιο όμως... μετά φτιάχνει... ξυπνάς μια μέρα (που λέει ο λόγος) και λες: "το ίδιο παιδάκι είναι, ή μήπως μου το πήρανε και μου επέστρεψαν άλλο που του μοιάζει;" :D

Δοκίμασε και αυτό που σου λέει η Αγλαϊα αν και... αυτό το κλάμα μετά από φαγητό (που απ' ό,τι μας λες αν ξαναφάει μπορεί να κάνει και εμετό μετά) ίσως να οφείλεται και σε κολικούς... όπως και να έχει και σε αυτήν την περίπτωση το στήθος "παρηγορεί" οπότε... ξαναέρχομαι στα λόγια της Αγλαϊας... :D

Να σου ζήσει!

:D

Καλησπέρα,

έχω μία απορία όσον αφορά το θηλασμό. Λένε ότι από τον 6ο μήνα πρέπει να μπουν σιγά σιγά και οι στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού. Από την άλλη έχω ακούσει και περιπτώσεις που θηλάζουν αποκλειστικά μέχρι και τον 9ο μήνα χωρίς να δίνουν τίποτα άλλο στο μωρό. Έχω ακούσει και μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ας μείνω στους 9 μήνες. Είναι καλό αυτό για το μωρό εφόσον παίρνει το απαραίτητο βάρος ή θα πρέπει να μαθαίνει σιγά σιγά και στις στερεές τροφές. Σίγουρα θα δώσει και τη συμβουλή και η παιδίατρος, αλλά σας ρωτάω αν ξέρετε κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ

Σοφία μου

Μήπως έχει κολικούς το παιδάκι; Για το πολύ κλάμα εννοώ... αν το βάζεις να ρευτεί και δεν το κάνει πιθανότατα να μην έχει καταπιεί αέρα... και ο δικός μου σπάνια ρευόταν!! (Συμβαίνει συχνά σε παιδιά που θηλάζουν)

Σε καταλαβαίνω για το κλάμα... και εμένα ένα τέτοιο μωράκι μου "έτυχε". Κουράγιο όμως... μετά φτιάχνει... ξυπνάς μια μέρα (που λέει ο λόγος) και λες: "το ίδιο παιδάκι είναι, ή μήπως μου το πήρανε και μου επέστρεψαν άλλο που του μοιάζει;" :D

Δοκίμασε και αυτό που σου λέει η Αγλαϊα αν και... αυτό το κλάμα μετά από φαγητό (που απ' ό,τι μας λες αν ξαναφάει μπορεί να κάνει και εμετό μετά) ίσως να οφείλεται και σε κολικούς... όπως και να έχει και σε αυτήν την περίπτωση το στήθος "παρηγορεί" οπότε... ξαναέρχομαι στα λόγια της Αγλαϊας... :D

Να σου ζήσει!

:D

Ναι και μόλις περάσουν οι κολικοί αρχίζουν τα δοντάκια και πάλι κλαματάκια :)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

έχω μία απορία όσον αφορά το θηλασμό. Λένε ότι από τον 6ο μήνα πρέπει να μπουν σιγά σιγά και οι στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού. Από την άλλη έχω ακούσει και περιπτώσεις που θηλάζουν αποκλειστικά μέχρι και τον 9ο μήνα χωρίς να δίνουν τίποτα άλλο στο μωρό. Έχω ακούσει και μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ας μείνω στους 9 μήνες. Είναι καλό αυτό για το μωρό εφόσον παίρνει το απαραίτητο βάρος ή θα πρέπει να μαθαίνει σιγά σιγά και στις στερεές τροφές. Σίγουρα θα δώσει και τη συμβουλή και η παιδίατρος, αλλά σας ρωτάω αν ξέρετε κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ

Nα σου ζήσει!

Μπορεί κάποιο μωρό να χρειάζεται τις στερεές τροφές πριν τον 6ο μήνα αλλά αυτό συνήθως είναι σπάνιο και συμβαίνει κάτω από ειδικές συνθήκες (όπως προωρότητα κλπ.)

Μετά τον 6ο μήνα καλό είναι να προσέχουμε το ενδιαφέρον του μωρού για τις στερεές τροφές. Αν το μωρό ενδιαφέρεται δεν τα αφήνουμε μόνο με θηλασμό. Αν δεν ενδιαφέρεται δεν το πιέζουμε αλλά είμαστε σε εγρήγορση τόσο για το αν θα ενδιαφερθεί όσο και για το αν θα εμφανίσει σημάδια αναιμίας που θα μας παραπέμψουν σε αιματολογικές εξετάσεις και σε πιθανή λήψη συμπληρώματος σιδήρου (χωρίες αιματολογικές δεν δίνουμε συπλήρωμα ποτέ, όυτε χορηγείται το συμπλήρωμα προαιρετικά).

Συνήθως τα μωρά που δεν ενδιαφέρονται για στερεές τροφές έχουν προδιάθεση για τροφικές αλλεργίες ή απλά δεν είναι ακόμη έτοιμα.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187 Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age.148,188–192 Iron may be administered while continuing exclusive breastfeeding.

Unique needs or feeding behaviors of individual infants may indicate a need for introduction of complementary foods as early as 4 months of age, whereas other infants may not be ready to accept other foods until approximately 8 months of age

Παρόλο που αυτά αναφέρονται στις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής οι περισσότεροι παιδίατροι μάλλον δεν είναι ενημερωμένοι... :?

Εμένα για παράδειγμα είναι 5 μηνών και δύο εβδομάδων περίπου, και τον θηλάζω αποκλειστικά.

Όταν τρώμε και τον έχουμε κοντά μας κοιτάει το πιρούνι από τη στιγμή που πιάνει κάτι από το πιάτο έως τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα.

Η αλήθεια είναι πως τον λυπάμαι. Εχθές έκανα πως του έδινα να φάει κάτι και αμέσως άνοιξε το στόμα του, πράγμα που δεν είχε ξανακάνει πριν.Συνήθως απλά κοίταζε για λίγο και μετά έχανε το ενδιαφέρον του.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει κρεμούλες;

k4lbp3.png

Εμένα για παράδειγμα είναι 5 μηνών και δύο εβδομάδων περίπου, και τον θηλάζω αποκλειστικά.

Όταν τρώμε και τον έχουμε κοντά μας κοιτάει το πιρούνι από τη στιγμή που πιάνει κάτι από το πιάτο έως τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα.

Η αλήθεια είναι πως τον λυπάμαι. Εχθές έκανα πως του έδινα να φάει κάτι και αμέσως άνοιξε το στόμα του, πράγμα που δεν είχε ξανακάνει πριν.Συνήθως απλά κοίταζε για λίγο και μετά έχανε το ενδιαφέρον του.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει κρεμούλες;

Χιχιχι έχει πλάκα όπως το περιγράφεις και εγώ έτσι θα αντιδρούσα θα ήθελα να του δώσω φαγητό. Μου θυμίζει το γάτο μας που ήταν φαταούλας και όποτε τρώγαμε κοίταζε τα πιάτα μας και τα πηρούνια μας.

Καλησπέρα,

Nα σου ζήσει!

Μπορεί κάποιο μωρό να χρειάζεται τις στερεές τροφές πριν τον 6ο μήνα αλλά αυτό συνήθως είναι σπάνιο και συμβαίνει κάτω από ειδικές συνθήκες (όπως προωρότητα κλπ.)

Μετά τον 6ο μήνα καλό είναι να προσέχουμε το ενδιαφέρον του μωρού για τις στερεές τροφές. Αν το μωρό ενδιαφέρεται δεν τα αφήνουμε μόνο με θηλασμό. Αν δεν ενδιαφέρεται δεν το πιέζουμε αλλά είμαστε σε εγρήγορση τόσο για το αν θα ενδιαφερθεί όσο και για το αν θα εμφανίσει σημάδια αναιμίας που θα μας παραπέμψουν σε αιματολογικές εξετάσεις και σε πιθανή λήψη συμπληρώματος σιδήρου (χωρίες αιματολογικές δεν δίνουμε συπλήρωμα ποτέ, όυτε χορηγείται το συμπλήρωμα προαιρετικά).

Συνήθως τα μωρά που δεν ενδιαφέρονται για στερεές τροφές έχουν προδιάθεση για τροφικές αλλεργίες ή απλά δεν είναι ακόμη έτοιμα.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187 Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age.148,188–192 Iron may be administered while continuing exclusive breastfeeding.

Unique needs or feeding behaviors of individual infants may indicate a need for introduction of complementary foods as early as 4 months of age, whereas other infants may not be ready to accept other foods until approximately 8 months of age

Παρόλο που αυτά αναφέρονται στις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής οι περισσότεροι παιδίατροι μάλλον δεν είναι ενημερωμένοι... :?

Μάλιστα οπότε απ' ότι καταλαβαίνω είναι απαραίτητη η στερεά τροφή. Τα σημάδια αναιμίας πώς θα τα αντιληφθώ. Έχει σχέση με το χρώμα του μωρού ή με την όρεξή του?

Διαφημίσεις

L250807,Και εμένα το ίδιο ακριβώς πράγμα με τη μόνη διαφορά ότι το κάνει πολύ καιρό.

Μάλιστα όταν την έχω αγκαλιά μου και τρώω κάτι σε φρυγανιά ή μπισκότο μόλις βλέπει ότι το τελείωσω θυμώνει και βάζει τα κλάματα.

Στους 5 παρά μήνες το είπα στην παιδίατρο και μου είπε "μην της κάνεις το χατίρι και της δώσεις φαγητό από τώρα!"

Βέβαια για να πω την αμαρτία μου από χθες της ξεκίνησα αχλαδάκι και το έφαγε μια χαρά!

Δεν έχω σταματήσει να θηλάζω και μάλιστα της δίνω πάντα και γαλατάκι πριν ή μετα το αχλαδάκι. Η μάλλον το ζητάει και από μόνη της!

Α, ξέχασα να αναφέρω οτι και εμένα είναι 5 μηνών και 2 εβδομάδων.

mel ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ.

k4lbp3.png

......Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει κρεμούλες;

Φρουτάκια ξεκινάμε. Λίγο αργότερα λαχανικά και σταδιακά τα υπόλοιπα.

Γενικά αποφεύγουμε τις κρέμες του εμπορίου που περιέχουν γάλα αγελάδος σε σκόνη και ζάχαρη....

Μάλιστα οπότε απ' ότι καταλαβαίνω είναι απαραίτητη η στερεά τροφή.

Φυσικά και είναι απαραίτητη! Τα περισσότερα μωρά είναι έτοιμα όταν κλείνουν τον 6ο μήνα και μερικοί γιατροί ή/και γονείς αγχώνονται αν το δικό τους μωρό δεν δείχνει ενδαφέρον. Είναι προτιμότερο να σεβαστούμε τις ανάγκες του κάθε μωρού και όχι να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε όλα τα μωρά στο μέσο όρο.

Τα σημάδια αναιμίας πώς θα τα αντιληφθώ. Έχει σχέση με το χρώμα του μωρού ή με την όρεξή του?

Συνήθως τα αντιλαμβάνεται ο παιδίατρος που το παρακολουθεί τακτικά. Παραπέμπει σε αιματολογικές για να καθοριστεί με ακρίβεια η απαραίτητη δόση σιδήρου που χρειάζεται το μωρό.

Χωρίς αιματολογικές δεν είναι δυνατό να καθοριστεί με ακρίβεια η δόση, ο υπερβολικός σίδηρος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πρόσληψη άλλων στοιχείων, μεταξύ αυτών και το ασβέστειο. Δυστυχώς πολλοί παιδίατροι δίνουν προληπτικά σίδηρο ή χωρίς αιματολογικές και προκαλλούν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιδιού... :?

Μάλιστα οπότε απ' ότι καταλαβαίνω είναι απαραίτητη η στερεά τροφή.

Φυσικά και είναι απαραίτητη! Τα περισσότερα μωρά είναι έτοιμα όταν κλείνουν τον 6ο μήνα και μερικοί γιατροί ή/και γονείς αγχώνονται αν το δικό τους μωρό δεν δείχνει ενδαφέρον. Είναι προτιμότερο να σεβαστούμε τις ανάγκες του κάθε μωρού και όχι να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε όλα τα μωρά στο μέσο όρο.

Τα σημάδια αναιμίας πώς θα τα αντιληφθώ. Έχει σχέση με το χρώμα του μωρού ή με την όρεξή του?

Συνήθως τα αντιλαμβάνεται ο παιδίατρος που το παρακολουθεί τακτικά. Παραπέμπει σε αιματολογικές για να καθοριστεί με ακρίβεια η απαραίτητη δόση σιδήρου που χρειάζεται το μωρό.

Χωρίς αιματολογικές δεν είναι δυνατό να καθοριστεί με ακρίβεια η δόση, ο υπερβολικός σίδηρος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πρόσληψη άλλων στοιχείων, μεταξύ αυτών και το ασβέστειο. Δυστυχώς πολλοί παιδίατροι δίνουν προληπτικά σίδηρο ή χωρίς αιματολογικές και προκαλλούν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιδιού... :?

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σύσταση του μητρικού γάλακτος και από θρεπτικό να γίνει λιγότερο θρεπτικό και το μωρό να παίρνει λιγότερο βάρος; Επίσης εχτές πήγαμε στην παιδίατρο και μας είπε όντως ότι από 6 μηνών άντε 5,5 μπορεί να αρχίσει τις κρέμες, βέβαια επειδή δεν ήταν της ώρας δε ρώτησα παραπάνω, αλλά καλό είναι να αποφύγω τις κρέμες και αν ναι καλύπτονται οι ανάγκες του μωρού από τα φρούτα μόνο; Ευχαριστώ

Γενικά αποφεύγουμε τις κρέμες του εμπορίου που περιέχουν γάλα αγελάδος σε σκόνη και ζάχαρη....

olzi δες εδω!

k4lbp3.png

olzi δες εδω!

Ναι το διάβασα αλλά αν μου πει η παιδίατρος κρέμα τι να της πω όχι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...