Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

aglaia

σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου..

προσπαθω οσο γινεται να τον κραταω στο ενα στηθος αλλα ο μικρουλης φαινεται να εχει προτιμιση στο γαλα που βγαινει στην αρχη..

τα πραγματα βεβαια νομιζω οτι αρχιζουν να καλυτερευουν μια και χθες τα κακακια του ηταν μονο κιτρινα...πρεπει να ελλατωθουν και οι κενωσεις του ή και οι 5-6 που κανει ειναι φυσιολογικες?

bon-bon..

εμενα καποια στιγμη που υποπτευθηκαμε δυσανεξια στο αγελαδινο γαλα(πραγμα το οποιο δεν ισχυε βεβαια) μου ειπε η παιδιατρος οτι αν κοψω ολα τα γαλακτοκομικα καλο θα ηταν να περνω συμπληρωμα ασβεστιου...οποτε και εσυ δεν θα εχεις προβλημα και το μωρο θα ειναι μια χαρα...αν και να πω οτι αν το μωρο δεν εχει προβλημα τρωγοντας εσυ κατσικισιο τυρι και αλλα παραγωγα του δεν νομιζω να εχεις προβλημα..συμφωνω και με την αγλαια που λεει οτι θα ειχε περισσοτερα προβληματα αν δεν επινε μητρικο γαλα...

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 305
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μια δυο φορες παρουσιασε και ο δικος μου μπεμπης λιγο αιμα μεσα μεσα σε βλενα στα κακακια του. Η παιδιατρος μου ειχε πει πως ειναι αλλεργια... όχι δυσανεξια... και να ελατωνα μια δυο μερες τα γαλακτοκομικα μου... αυτο εκανα και τερμα... δεν ξαναειδα κατι...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Αγλαία σε ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις :D

Στο γιατρό δεν τα είπα απευθείας γιατί μίλησε ο άντρας μου μαζί του , ο οποίος του εξήγησε πως το θηλασμό δεν το σταματάμε :!:

Εγώ θα του τα πω την άλλη εβδομάδα που θα κάνουμε εμβόλιο.

Χαίρομαι που μπορώ να προσφέρω ακόμα στη μπέμπα μου το γάλα μου.

Λυπάμαι για το γάλα που έχω στη κατάψυξη, αλλά τι να κάνουμε , θα προσαρμοστούμε. Ξέχασα όμως να γράψω κάτι που μπορεί να είναι σημαντικό: Τη δευτέρα έπρεπε να αφήσω τη μπέμπα στη πεθερά μου και της άφησα ένα απο αυτά τα γαλατάκια( δεν είχα σκεφτεί οτι είναι απο την πλήρη διατροφή μου). Η πεθερά μου της έδωσε πολύ λίγο, 40 ml. Δεν είχαμε καμία ένδειξη του ίδιου φαινομένου. Φταίει μήπως η ποσότητα :?:

Βέβαια θα κάνω αυτό που είπες και δεν θα της ξαναδώσω αν δε περάσει 1,5 μήνας. Έχω όμως και το εξής προβλήμα: αν χρειαστεί να λείψω δεν έχω άλλο γάλα να αφήσω, γιατί το στήθος μου δεν γεμίζει πια γάλα :!::!:

Και πάλι ευχαριστώ πολύ. :!:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Έχω όμως και το εξής προβλήμα: αν χρειαστεί να λείψω δεν έχω άλλο γάλα να αφήσω, γιατί το στήθος μου δεν γεμίζει πια γάλα :!::!:

Δεν είναι ουροδόχος κύστη για να γεμίσει!!! Να αντλείς μία φορά την προηγούμενη μέρα και μία φορά λίγη ώρα πριν φύγεις.

Θύμισέ μου με τι θήλαστρο αντλείς.

Aγλαία μου ένα απλό έχω οπότε .... (μη φωνάξεις :oops::oops: ) θα πρέπει καταρχάς να νοικιάσω κάποιο επαγγελματικο :roll::roll:

Ποιο πιστεύεις οτι είναι το καλύτερο για την περίπτωση μου, και απο που μπορώ να το προμηθευτώ :?:

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που ασχολείσαι με την περίπτωση μου :)

Καλημέρα 8)8)

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Aγλαία μου ένα απλό έχω οπότε .... (μη φωνάξεις :oops::oops: ) θα πρέπει καταρχάς να νοικιάσω κάποιο επαγγελματικο :roll::roll:

Όχι βέβαια! Αν χρειάζεται να λείψεις για λίγο δεν σου χρειάζεται ένα τέτοιο θήλαστρο. Θα μπορούσες να καλυφθείς με ένα χειροκίνητο, αρκεί να είναι καλό: avent isis, medela harmony, ίσως και κάποιο άλλο παρόμοιο.

Αν μπορείς βρες το στο διαδίκτυο να δω την εικόνα για να το θυμηθώ, αυτά που κυκλοφορούσαν μέχρι πέρυσι την άνοιξη τα έχω πιάσει στο χέρι μου όλα...

Τα νοσοκομειακά θήλαστρα τα χρειάζονται οι μητέρες που δεν έχουν κοντά τα μωρά τους (πρόωρα, νοσηλευόμενα...), που δεν έχουν αρκετό γάλα, που κάνουν πολλές αντλήσεις γιατί λείπουν πολλές ώρες.

Ποιο πιστεύεις οτι είναι το καλύτερο για την περίπτωση μου, και απο που μπορώ να το προμηθευτώ :?:

Πες μου ακριβώς πιο έχεις να δούμε μήπως μπορείς να βελτιώσεις τον τρόπο που το χρησιμοποιείς. Αν τελικά προσπαθήσεις και δεν τα καταφέρνεις τότε θα το ξανασυζητήσουμε.

:)

Απο τα jumbo έχω πάρει ένα της Core το οποίο αν και με παίδεψε γιατί οι οδηγίες δεν είναι καλές (κινέζικο) και γιατί μου τράβαγε τις θηλές και πόναγα( νόμιζα οτι ήταν φυσιολογικό, δεν είχα και κανένα να ρωτήσω τότε!), κατάφερα να βγάλω όλο αυτό το γάλα που έχω ξαναγράψει( περίπου 7-8 λίτρα)... ο "επιμένων νικά!" Δεν ξέρω αν αυτό το είχες πιάσει στα χέρια σου. Ψάχνω να το βρώ στο ιντερνετ αλλά τίποτα...

Να προσπαθήσω να βγάλω πάλι;;;

Μήπως πρέπει να το βάλω σήμερα να προκαλέσει ένα ερέθισμα μπας και μπορέσω να βγάλω αύριο;;;

Το είχα βάλει μια φορά πριν 2 εβδομάδες , δεν έβγαλα τίποτα - 20ml- αλλά απο την επομένη και για 2-3 μέρες το στήθος μου γέμιζε με γάλα!!! Ήταν τυχαίο ή φταίει που ρουφάει με μαγαλύτερη δύναμη απο οτι το μωρό;;; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στον αδένα αν το θήλαστρο είναι δυνατό. Δεν με πονάει πια, το χρησιμοποιώ περίπου 3 μήνες αλλά στην αρχή.... όταν το είχε δει ο άντρας μου κόντεψε να το πετάξει!! :shock::lol:

Συγνώμη που σε ζαλίζω αλλά είναι τόσα τα θέματα που προκύπτουν με τον θηλασμό, τα οποία σαφώς αγνοόυμε :oops:

Επίσης η αδερφή μου πρόκειται να γεννήσει την Τρίτη το 4ο παιδάκι της. Μέχρι τώρα τα προηγούμενα τα θήλαζε μέχρι να γίνουν 2-3 χρονών. Το ίδιο φυσικά σκοπεύει να κάνει με την καινούρια μπεμπούλα. Αυτή τη φορά όμως πρέπει να ξεκινήσει τη δουλειά μετά τις 40 μέρες και θα χρειαστεί θήλαστρο. Δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει και με ρώτησε ποιο να πάρει ;; Τι να της πω;;

Καλό απόγευμα . Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για τις απαντήσεις :D

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Απο τα jumbo έχω πάρει ένα της Core το οποίο αν και με παίδεψε γιατί οι οδηγίες δεν είναι καλές (κινέζικο) και γιατί μου τράβαγε τις θηλές και πόναγα( νόμιζα οτι ήταν φυσιολογικό, δεν είχα και κανένα να ρωτήσω τότε!), κατάφερα να βγάλω όλο αυτό το γάλα που έχω ξαναγράψει( περίπου 7-8 λίτρα)... ο "επιμένων νικά!" Δεν ξέρω αν αυτό το είχες πιάσει στα χέρια σου.

Αν θυμάμαι είναι ένα μικρό ηλεκτρικό. Κι εγώ το έψαξα στο διαδίκτυο αλλά δεν το βρήκα. Πάντως είναι ηρωικό να βγάζεις γάλα με αυτό το θήλαστρο!

Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να αντλήσεις όπως πριν, προσπάθησε να αντλήσεις την ώρα που θηλάζεις. Θα έχεις το μωρό στο ένα στήθος και θα αντλείς από το άλλο.

Το πρόβλημα με τα αυτά τα θήλαστρα είναι ότι συνήθως δεν μπορούν να διεγείρουν το ανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος. Αν όμως θηλάζεις και το μωρό σου κατεβάσει το γάλα θα μπορέσεις να αντλήσεις. Δοκίμασε και μου λές.

Το είχα βάλει μια φορά πριν 2 εβδομάδες , δεν έβγαλα τίποτα - 20ml- αλλά απο την επομένη και για 2-3 μέρες το στήθος μου γέμιζε με γάλα!!!

Εντελώς τυχαίο!

Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στον αδένα αν το θήλαστρο είναι δυνατό.

Ο αδένας δεν παθαίνει τίποτα! Όμως το δέρμα μπορεί να τραυματιστεί... και να νεύρα σου επίσης!!!

Δεν με πονάει πια, το χρησιμοποιώ περίπου 3 μήνες αλλά στην αρχή.... όταν το είχε δει ο άντρας μου κόντεψε να το πετάξει!! :shock::lol:

Δεν είχε και άδικο ο άνθρωπος... κι εγώ ανατρίχισα λίγο με την ιδέα ότι έβγαλες τόσο γάλα με αυτό το θήλαστρο...

Επίσης η αδερφή μου πρόκειται να γεννήσει την Τρίτη το 4ο παιδάκι της.

Να σας ζήσουνε!!!!

:D

Μέχρι τώρα τα προηγούμενα τα θήλαζε μέχρι να γίνουν 2-3 χρονών. Το ίδιο φυσικά σκοπεύει να κάνει με την καινούρια μπεμπούλα. Αυτή τη φορά όμως πρέπει να ξεκινήσει τη δουλειά μετά τις 40 μέρες και θα χρειαστεί θήλαστρο. Δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει και με ρώτησε ποιο να πάρει ;; Τι να της πω;;

Το symphony με διπλό σύστημα άντλησης (να επιμείνει να το ζητήσει από την εταιρεία, κάτι παθαίνουν και δεν θέλουνε να πουλάνε μπουκαλάκια...).

Αν χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια με το θήλαστρο ενημέρωσέ με, θα σου δώσω το τηλέφωνό μου να μου πάρει.

Το symphony με διπλό σύστημα άντλησης (να επιμείνει να το ζητήσει από την εταιρεία, κάτι παθαίνουν και δεν θέλουνε να πουλάνε μπουκαλάκια...).

Αν χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια με το θήλαστρο ενημέρωσέ με, θα σου δώσω το τηλέφωνό μου να μου πάρει.

Nα επισημάνω ότι μπορεί να υπάρχει έλλειψη στο symphony, αν δεν έχει ας νοικιάσει το lactina με 2πλό σύστημα μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο το symphony

WLn5p2.png

Αν θυμάμαι είναι ένα μικρό ηλεκτρικό.

Σωστά θυμάσαι!!! :lol:

Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να αντλήσεις όπως πριν, προσπάθησε να αντλήσεις την ώρα που θηλάζεις. Θα έχεις το μωρό στο ένα στήθος και θα αντλείς από το άλλο.

Θα το προσπαθήσω αύριο γιατί δεν μπορώ να κρατάω και το μωρό και το θήλαστρο και ο άντρας μου λείπει σήμερα. Οπότε με το που θα το δοκιμάσω θα σε ενημερώσω.

Απο που θα το προμηθευτεί :?:

Nα επισημάνω ότι μπορεί να υπάρχει έλλειψη στο symphony, αν δεν έχει ας νοικιάσει το lactina με 2πλό σύστημα μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο το symphony

Και τα δύο είναι της ίδιας εταιρίας :?:

Αγλαία μου σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την καθοδήγηση. Αν έχει κάποιο πρόβλημα η αδερφή μου θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά (ευχαριστούμε που μας δίνεις τη δυνατότητα αυτή) :D

felinidoc σε ευχαριστώ και εσένα για την πληροφορία :)

Καλό απόγευμα :P

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Απο που θα το προμηθευτεί :?:

Και τα δύο είναι της ίδιας εταιρίας :?:

Δες κάτω και ναι είναι της ίδιας (medela)

Τα βρίσκετε στην εταιρεία:

klinikum (Καϊκονίδης) και τα στοιχεία τους είναι

Κεντρικό(Θεσσαλονίκη) : Νάτσινα 25, . Τηλ. & Fax: 2310 316011, 315200

Υποκατάστημα (Αθήνα): Αερ. Παπαναστασίου 6 (κοντά στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο), ώρες 8.00-16.00-Δε-Πα. Τηλ & Fax: 210 74.70.417, 74.85.752

WLn5p2.png

bon bon προσοχή: όταν ένα μωρό έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, δεν επιτρέπεται ούτε το κατσικίσιο!

"...Συχνά υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα αγελάδος μπορούν να ανεχθούν το γάλα κατσίκας . Στην πραγματικότητα το γάλα αγελάδος και το γάλα κατσίκας περιέχουν τα ίδια αλλεργιογόνα..."

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ,

Dr ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ - ΛΑΜΠΟΥΔΗ ΘΩΜΑΗ

Για να βρεις τη δημοσιεύμένη μελέτη, βάλε στο google το: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

μη μου λες τέτοια :shock:

Σήμερα έφαγα και φέτα και γραβιερα :cry:

Θα σας γράψω τι έγινε, αλλά και η Αγλαία και ο παιδίατρος μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. :?

Ελπίζω να μην συμβεί τίποτα γιατί είμαι μόνη μου σήμερα :?

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

"...Συχνά υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα αγελάδος μπορούν να ανεχθούν το γάλα κατσίκας . Στην πραγματικότητα το γάλα αγελάδος και το γάλα κατσίκας περιέχουν τα ίδια αλλεργιογόνα..."

Δεν είναι έτσι. Οι πρωτεϊνες του γάλακτος της αγελάδος είναι διαφορετικές από τις πρωτεϊνες στο γάλα της κατσίκας και του προβάτου, τα μόριά τους έχουν μεγαλύτερο μήκος.

Αν και υπάρχουν μωρά που δεν μπορούν να ανεχθούν κανένα γαλακτοκομικό προϊόν στο γάλα της μαμάς, αυτά είναι πάρα πολύ λίγα. Τα περισσότερα έχουν πρόβλημα μόνο με το γάλα της αγελάδος.

Όπως για όλα τα τρόφιμα, δεν τα αποκλείουμε από το διαιτολόγιο της μαμάς αν δεν διαπιστωθεί πρόβλημα.

Η Καραγκιόζογλου γράφει για το γάλα κατσίκας:

Γάλα κατσίκας

Συχνά υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα αγελάδος μπορούν να ανεχθούν το γάλα κατσίκας . Στην πραγματικότητα το γάλα αγελάδος και το γάλα κατσίκας περιέχουν τα ίδια αλλεργιογόνα . Ακόμα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το γάλα κατσίκας δεν είναι κατάλληλο για τη διατροφή βρεφών εξαιτίας του υψηλού περιεχομένου σε πρωτεΐνες, μέταλλα και λίπος, με υψηλό νεφρικό φορτίο. Περιέχει χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων και βιταμινών και ιδιαίτερα σχετίζεται με έλλειψη φυλλικού οξέος και σιδήρου.

όσον αφορά στη διατροφή του βρέφους με αυτό και όχι της μητέρας.

Παρακάτω γράφει:

-Ο θηλασμός μπορεί να συνεχισθεί, σε κάποιες περιπτώσεις όμως θα χρειαστεί η μητέρα να αποκλείσει τις πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος από τη δική της διατροφή

και παρακάτω:

Έχει αποδειχθεί η έκκριση αγελαδινής β-λακτοσφαιρίνης ή άλλων επιτόπων στο ανθρώπινο γάλα καθώς και η εκδήλωση APCM κατά τη διάρκεια διατροφής μόνο με θηλασμό .

Είναι εντελώς διαφορετικό να τρέφεται το παιδί με γάλα κατσίκας και να τρέφεται η μητέρα που το θηλάζει με τέτοια προϊόντα.

Δεν αναφέρει πουθενά πώς περνάνε οι πρωτεΐνες του κατσικίσιου και του πρόβειου γάλακτος στο γάλα της μητέρας, η αναφορά γίνεται μόνο για το γάλα της αγελάδος.

Το παρακάτω σύγγραμμα αποτελεί διδακτικές σημειώσεις στο Τμήμα Διατροφής των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ,

Dr ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ - ΛΑΜΠΟΥΔΗ ΘΩΜΑΗ

Όπως τα περισσότερα συγγράμματα στην Ελλάδα δεν έχουν βιβλιογραφικές αναφορές. Στο τέλος παρατίθεται βιβλιογραφία αλλά ουσιαστικά η συγγραφέας δεν αναφέρει που βρήκε τι για να μπορούμε να το ελέγξουμε... Τέτοιου είδους συγγράμματα θεωρούνται αναξιόπιστα. Η συγγραφέας μπορεί ανακατεύει με άνεση αυθαιρεσίες με επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις...

Παρά τα όσα γράφει για το θηλασμό, η συμπεριφορά της σε μητέρες που θηλάζουν είναι από επιθετική έως απαράδεκτη...

Διαφημίσεις

Θα σας γράψω τι έγινε, αλλά και η Αγλαία και ο παιδίατρος μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. :?

Δεν είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Είπα ότι τα περισσότερα μωρά έχουν πρόβλημα μόνο με το γάλα της αγελάδος. Υπάρχουν πολύ λίγα μωρά που έχουν πρόβλημα και με τα άλλα γάλατα.

Πιστεύω ότι θα είσαι τυχερή αλλά και να μην είσαι δεν θα συμβεί κάτι τραγικό, η αντίδραση του μωρού σου είναι ήπια. :wink:

Απο τα jumbo έχω πάρει ένα της Core το οποίο αν και με παίδεψε γιατί οι οδηγίες δεν είναι καλές (κινέζικο) και γιατί μου τράβαγε τις θηλές και πόναγα( νόμιζα οτι ήταν φυσιολογικό, δεν είχα και κανένα να ρωτήσω τότε!), κατάφερα να βγάλω όλο αυτό το γάλα που έχω ξαναγράψει( περίπου 7-8 λίτρα)... ο "επιμένων νικά!" Δεν ξέρω αν αυτό το είχες πιάσει στα χέρια σου.

Συμφωνώ απόλυτα με την Αγλαϊα, το είχα πάρει κι εγώ στις αρχές που δεν ήξερα πόσο έτρωγε το μωρό και όλα αυτά και είπαμε με το σύντροφό μου να δοκιμάσουμε με θήλαστρο. ΔΡΑΜΑ ήτανε απογοητεύτηκα τελείως ούτε 5ml δεν έβγαζα, δύο φορές δοίμασα και νόμιζα ότι δεν είχα γάλα. Μετά αγόρασα το mini electric της medela και πραγματικά έχει μεγάλη διαφορά στο πως λειτουργεί.Είναι λίγο ακριβό, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι αξίζει.

Αυτό έκανα κι εγώ (ενώ έτρωγε αντλούσα ταυτόχρονα), δεν είναι δύσκολο γιατί το θήλαστρο βεντουζάρει στο στήθος και απλά το κρατάς, την αποσυμπίεση που έπρεπε να κάνεις την κάνει από μόνο του. Το άλλο καλό είναι όταν τα κάνεις ταυτόχρονα θα δεις ότι μπορείς να αντλήσεις πιο εύκολα και ειδικά όταν τρώει το μωρό θα δεις πόσο θα βγαίνει, όταν το έβλεπα χαιρόμουνα πάρα πολύ.

Επίσης η αδερφή μου πρόκειται να γεννήσει την Τρίτη το 4ο παιδάκι της.

Μέχρι τώρα τα προηγούμενα τα θήλαζε μέχρι να γίνουν 2-3 χρονών. Το ίδιο φυσικά σκοπεύει να κάνει με την καινούρια μπεμπούλα. Αυτή τη φορά όμως πρέπει να ξεκινήσει τη δουλειά μετά τις 40 μέρες και θα χρειαστεί θήλαστρο. Δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει και με ρώτησε ποιο να πάρει ;; Τι να της πω;;

Δε θέλω να αλλάξω θέμα μία διευκρίνηση μόνο. Πώς είναι δυνατόν να θηλάζεις συνέχεια ειδικά όταν περιμένεις κι άλλο μωρό. Τι εννοώ,

1ον αν ένα μωρό θηλάζει άρκετό καιρό και γεννήσει η μαμά ενώ θηλάζει πώς θα κατέβει το πρωτόγαλα;

2ον αν τρώει ένα από τα 2 μωρά πρώτο μετά το άλλο μωρό θα φάει το λιπαρό γάλα και όχι το αραιό (θα μου πείτε ότι θα φάει από το άλλο στήθος, αλλά αν ξαναθελήσει το άλλο μωρό αραιό γάλα τι γίνεται)

3ον τις ημέρες που η μαμά είναι στο μαιευτήριο το άλλο μωρό τι τρώει ή μάλλον τι πίνει.

Γενικότερα τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πώς είναι δυνατόν να θηλάζεις συνέχεια ειδικά όταν περιμένεις κι άλλο μωρό. Τι εννοώ,

1ον αν ένα μωρό θηλάζει άρκετό καιρό και γεννήσει η μαμά ενώ θηλάζει πώς θα κατέβει το πρωτόγαλα;

Αν ένα μωρό θηλάζει ενώ η μαμά είναι έγκυος, το γάλα γίνεται πρωτόγαλα περίπου στον 8ο μήνα. Μερικά παιδιά συνεχίζουν να θηλάζουν το πρωτόγαλα ενώ άλλα σταματάνε το θηλασμό. Αυτά που σταματάνε μπορεί να ενδιαφερθούν ξανά να θηλάσουν μετά τον τοκετό, μερικά δεν ενδιαφέρονται.

2ον αν τρώει ένα από τα 2 μωρά πρώτο μετά το άλλο μωρό θα φάει το λιπαρό γάλα και όχι το αραιό (θα μου πείτε ότι θα φάει από το άλλο στήθος, αλλά αν ξαναθελήσει το άλλο μωρό αραιό γάλα τι γίνεται)

Όταν η μαμά θηλάζει δύο παιδιά, συμβουλεύουμε να δίνει προτεραιότητα στο μικρό. Το μεγάλο δεν έχει σημασία τι θα φάει, τρώει και μπριζόλες! Επισης για το μικρό δεν έχει μεγάλη σημασία αν σε κάποιο γεύμα το γάλα δεν έχει ακριβώς τη σειρά που είχε πριν. Έτσι κι αλλιώς αυτό συμβαίνει ακόμη και αν θηλάζει μόνο ένα μωρό.

3ον τις ημέρες που η μαμά είναι στο μαιευτήριο το άλλο μωρό τι τρώει ή μάλλον τι πίνει.

Ότι τρώει τις ώρες που δεν θηλάζει! Για ένα μεγάλο παιδί δεν έχει σημασία αν χάσει μερικά γεύματα ή μερικές μέρες θηλασμού. :wink:

Olzi μου καλημέρα,σε ευχαριστώ για την παρέμβαση σου σχετικά με το θήλαστρο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα ακόμα να βάλω το θήλαστρο γιατι λόγω χιονιού έχουν προκύψει διάφορα θέματα στο σπίτι που πρέπει να διευθετηθούν. Επεξηγηματικά και για την ιστορία σου αναφέρω οτι η αδερφή μου ποτέ δε θήλασε 2 παιδάκια ταυτόχρονα, οπότε δε μπορώ να σου πω κάτι πάνω σ'αυτό.(Τα παιδιά της έχουν όλα 2-3 χρόνια διαφορά)Βέβαια όλα όσα μας διευκρινίζει η Αγλαία είναι άκρως ενδιαφέροντα και "πιθανόν" χρήσιμα.

Πιστεύω ότι θα είσαι τυχερή αλλά και να μην είσαι δεν θα συμβεί κάτι τραγικό, η αντίδραση του μωρού σου είναι ήπια.

Τελικά όλα καλά, δεν είδα κάτι ανησυχητικό. Συγνώμη για τον πανικό, αλλά δεν είμαι και πολύ της ψυχραιμίας!!! :oops::oops:

Και εχθες έφαγα φέτα και όλα καλά πήγαν . Σ'ευχαριστώ για τις πολύτιμες παρεμβάσεις σου.

Καλημέρα σε όλες :D

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Αγλαία καλημέρα .

Σχετίκα με το θήλαστρο , το έβαλα χθες την ώρα που θήλαζε η μικρή και μάζεψα 60ml, κάποια στιγμή όμως πνήγηκε και το έβγαλα το μωράκι. Πήγα να συνεχίσω με το θήλαστρο και έβγαλα με το ζόρι 10ml. Σήμερα το έβαλα και απο τη μια της αποσπούσε τη προσοχή και απο την άλλη δεν ρουφαγε καθόλου. Εντωμεταξύ γέννησε σήμερα η αδερφή μου μια μπουμπούκα 3850 :D και θέλω να πάω αυριο να τη δω και δε θα έχω γάλα να αφήσω στη πεθερά μου . ... :?

Μήπως πρέπει να αλλάξω το θήλαστρο ή να προσπαθήσω και σήμερα για να δω πως θα πάει :?:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Αγλαία καλημέρα .

Σχετίκα με το θήλαστρο , το έβαλα χθες την ώρα που θήλαζε η μικρή και μάζεψα 60ml, κάποια στιγμή όμως πνήγηκε και το έβγαλα το μωράκι. Πήγα να συνεχίσω με το θήλαστρο και έβγαλα με το ζόρι 10ml. Σήμερα το έβαλα και απο τη μια της αποσπούσε τη προσοχή και απο την άλλη δεν ρουφαγε καθόλου. Εντωμεταξύ γέννησε σήμερα η αδερφή μου μια μπουμπούκα 3850 :D και θέλω να πάω αυριο να τη δω και δε θα έχω γάλα να αφήσω στη πεθερά μου . ... :?

Μήπως πρέπει να αλλάξω το θήλαστρο ή να προσπαθήσω και σήμερα για να δω πως θα πάει :?:

Τι να σου πω, εγώ που άντλησα 90 λίτρα γάλα, κάτι παθαίνω με τα θήλαστρα που αργούν, ειδικά με αυτά που δεν κάνουν μόνα τους την κίνηση και πρέπει να πατάς εσύ το κουμπί, ούτε για μία φορά θα τα χρησιμοποιούσα. Με το ζόρι έκανα 8 μετρήσεις για επιστημονικούς λόγους. Δώδεκα έπρεπε να κάνω αλλά δεν άντεξα, στις 8 τα παράτησα. :?

Τι να πω θα προσπαθήσω και σήμερα :? , αν δεν τα καταφερω πιστεύεις οτι κάποιο απο τα θήλαστρα της Medela :Μini electric plus ή Swing ή κάποιο άλλο θα μπορέσει να με βοηθήσει :?: (το πολύ πολύ να μου μείνει ένα καλό θήλαστρο για την επόμενη φορά )

Αυτά τα θήλαστρα τα προμηθεύομαι απο εδώ : Υποκατάστημα (Αθήνα): Αερ. Παπαναστασίου 6 (κοντά στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο), ώρες 8.00-16.00-Δε-Πα. Τηλ & Fax: 210 74.70.417, 74.85.752 ή μπορώ να τα βρω και σε άλλα καταστήματα. :?:

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :)

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Τι να πω θα προσπαθήσω και σήμερα :? , αν δεν τα καταφερω πιστεύεις οτι κάποιο απο τα θήλαστρα της Medela :Μini electric plus ή Swing ή κάποιο άλλο θα μπορέσει να με βοηθήσει :?: (το πολύ πολύ να μου μείνει ένα καλό θήλαστρο για την επόμενη φορά )

Αυτά τα θήλαστρα τα προμηθεύομαι απο εδώ : Υποκατάστημα (Αθήνα): Αερ. Παπαναστασίου 6 (κοντά στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο), ώρες 8.00-16.00-Δε-Πα. Τηλ & Fax: 210 74.70.417, 74.85.752 ή μπορώ να τα βρω και σε άλλα καταστήματα. :?:

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :)

Το mini electric plus, κάνει 34 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό, είναι στο όριο της δυσφορίας... Γενικά δεν συνιστώ θήλαστρα που δεν είναι δύο φάσεων, από τα μικρά τέτοιο είναι το swing.

To βρίσκεις και στα φαρμακεία (ίσως χρειαστεί να κάνεις παραγγελία) το έχουν και στα Λητώ, ίσως και αλλού.

Τα ενοικιαζόμενα όμως τα βρίσκεις μόνο στην εταιρεία. Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι ένα μεγάλο θήλαστρο..

Για αλλη μια φορά σε ευχαριστώ. :D:D:D:wink:

Αν τυχών αλλάξει κατι θα σε ενημερώσω :)

Πολλά φιλιά :P:P

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...