Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Σε ένα βιβλίο είχα διαβάσει ότι σε γενικές γραμμές πρέπει να είμαστε ήρεμες.

Μερικά μοντέλα μαμάδων έχουν έναν διακόπτη που τον γυρίζεις στην ηρεμία και αμέσως ηρεμείς. Αν δεν έχεις το διακόπτη είναι πρόβλημα γιατί αν δεν είσαι ήρεμη δεν μπορείς να θηλάσεις....

Ας σοβαρευτούμε: κατά το θηλασμό εκκρίνονται ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχία και ηρεμία. Δεν χρειάζεται να είμαστε ήρεμες για να θηλάσουμε, αν θηλάσουμε όμως θα ηρεμίσουμε! :wink:

Όπου βλέπεις "πρεπει" να ξέρεις ότι είναι μάλλον άσχετοι με θηλασμό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 305
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η γυμναστική είναι αγχολυτικό κ εμένα προσωπικά με ξεκουράζει κ σωματικά.

Αν το πεις αυτό σε ανθρώπους που η μόνη γυμναστική που κάνουν είναι να σηκώνουν βάρη (τις σακούλες του σούπερ μάρκετ) και να περπατούν (από το αυτοκίνητο μέχρι την πόρτα) θα σε περάσουν για τρελλή... :lol:

Αν το πεις αυτό σε ανθρώπους που η μόνη γυμναστική που κάνουν είναι να σηκώνουν βάρη (τις σακούλες του σούπερ μάρκετ) και να περπατούν (από το αυτοκίνητο μέχρι την πόρτα) θα σε περάσουν για τρελλή... :lol:

Το έχω καταλάβει... Όταν λέω σε μαμάδες ότι έχω ήδη ξεκινήσει γυμναστήριο ή στο γυμναστήριο ότι έχω μια μπέμπα 2,5 μηνών που τη θηλάζω αλλά πάω κ εκεί, με κοιτούν σαν εξωγήινη :shock:

3ig4p2.png 

Το πώς μεταφέρεται η κούραση είναι άλλο θέμα που πρέπει να το εξετάσουν οι ειδικοί: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα γιατί αν η κούραση μπορεί να πάει από τον έναν στον άλλον, τότε η κουρασμένη μαμά θα μεταφέρει την κούραση στο μωρό και η ίδια θα είναι ξεκούραστη για να κάνει και άλλα πράγματα πέρα από τη γυμναστική. Το μωρό κουρασμένο θα κοιμηθεί και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

(Συγνώμη που έχω ξεφύγει αλλά όταν λένε τέτοιες ανοησίες, δεν μπορώ να απαντώ σοβαρά...)

:lol::lol::lol::lol:

Καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ρώτησα μαίες που ασχολούνται με τον αποκλειστικό θηλασμό

Υπάρχουν μαίες που ασχολούνται με τον αποκλειστικό θηλασμό; Το δηλώνουν αυτό; :shock:

Δεν τις ξέρεις, ονομάζονται αποκλειστικοθηλασμο-μαίες :lol::lol::lol:

και μου είπαν καλύτερα όχι γιατί μεταφέρεται όλο το στρες και η κούραση

Το πώς μεταφέρεται η κούραση είναι άλλο θέμα που πρέπει να το εξετάσουν οι ειδικοί: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα γιατί αν η κούραση μπορεί να πάει από τον έναν στον άλλον, τότε η κουρασμένη μαμά θα μεταφέρει την κούραση στο μωρό και η ίδια θα είναι ξεκούραστη για να κάνει και άλλα πράγματα πέρα από τη γυμναστική. Το μωρό κουρασμένο θα κοιμηθεί και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

(Συγνώμη που έχω ξεφύγει αλλά όταν λένε τέτοιες ανοησίες, δεν μπορώ να απαντώ σοβαρά...)

Καταπληκτικό !!!! :lol:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Το έχω καταλάβει... Όταν λέω σε μαμάδες ότι έχω ήδη ξεκινήσει γυμναστήριο ή στο γυμναστήριο ότι έχω μια μπέμπα 2,5 μηνών που τη θηλάζω αλλά πάω κ εκεί, με κοιτούν σαν εξωγήινη :shock:

μπράβο, να σου πω για πόση ώρα πας, αφήνεις γάλα γιατί εμάς θέλει να τρώει πολλές φορές και ανά 1-1,5 ώρες.

Χαίρομαι πάρα πολύ που δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είχε πολύ πλάκα η συζήτηση αυτή. Αν θέλουμε να ξεφεύγουμε θα σας γράφω τι μου λένε. :wink:

Αν ανοίξουμε ειδική ενότητα: "Ανθολόγιο Βλακειών Περί Θηλασμού!";

Δεν μπορείς να φανταστείς τι μαργαριτάρια θα μαζέψουμε!!! :wink:

Χαίρομαι πάρα πολύ που δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είχε πολύ πλάκα η συζήτηση αυτή. Αν θέλουμε να ξεφεύγουμε θα σας γράφω τι μου λένε. :wink:

Αν ανοίξουμε ειδική ενότητα: "Ανθολόγιο Βλακειών Περί Θηλασμού!";

Δεν μπορείς να φανταστείς τι μαργαριτάρια θα μαζέψουμε!!! :wink:

Σίγουρα και όχι μόνο για το θηλασμό. :roll:

Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο. (δε μου έχουν πει κάποια απάντηση για να γελάσουμε) :D

Η σύσταση του γάλακτος δεν έχει σχέση με τη διατροφή της μαμάς. Είναι στάνταρ άσχετα με το τι τρώει η μαμά η επηρεάζεται έμμεσα? ΑΑΑΑ αυτό που έχω ακούσει είναι ότι τα κακάκια του μωρού π.χ. μπορεί να είναι πράσινα (όχι πάντα) ανάλογα με το τι έφαγε η μαμά ή αν το μωρό έχει δυσκοίλια να φάει η μαμά ακτινίδιο. Ισχύουν αυτά ή θα γελάσουμε πάλι.

Διαφημίσεις

Η σύσταση του γάλακτος δεν έχει σχέση με τη διατροφή της μαμάς. Είναι στάνταρ άσχετα με το τι τρώει η μαμά η επηρεάζεται έμμεσα?

Αυτό που αλλάζει είναι η αναλογία των λιπαρών οξέων. Το γάλα έχει σταθερό ποσοστό λιπαρών αλλά αν η μητέρα τρώει περισσότερα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα, τότε στο γάλα της αυτά είναι σε λίγο αυξημένο ποσοστό. Δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια επιδραση που έχει η μικρή αυτή διαφορά, ακριβώς επειδή είναι μικρή.

ΑΑΑΑ αυτό που έχω ακούσει είναι ότι τα κακάκια του μωρού π.χ. μπορεί να είναι πράσινα (όχι πάντα) ανάλογα με το τι έφαγε η μαμά

Είναι αλήθεια ότι οι χρωστικές περνάνε στο γάλα, αλλά το πράσινο δεν περνάει τόσο έντονα που να πρασινίσει τα κακά του μωρού. Το κόκκινο (πχ πιπεριές φλωρίνεις) δίνει ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα στα κακά.

ή αν το μωρό έχει δυσκοίλια να φάει η μαμά ακτινίδιο

Το ακτινίδιο βοηθάει στη δυσκοιλιότητα κυρίως με τα σποράκια που περιέχει. Τα σποράκια δεν περνούν στο γάλα!!!

:lol: (γελάσαμε πάλι!)

Τα μωρά που θηλάζουν είναι πάρα πάρα πολυ σπάνιο να έχουν δυσκοιλιότητα... Μπορεί ένας παιδίατρος να μην συναντήσει ούτε ένα στη ζωή του!

αντίθετα επειδή τα κακάκια από τα μωρά που θηλάζουν είναι πολύ μαλακα τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, κάποιοι γιατροί (μιλάω απο πειρα...) σου λένε:ααα τό μωρό έχει διάρροια, το γάλα σου φταίει δώσε ξένο!!!! :?:?:?:?

.png

.png

μπράβο, να σου πω για πόση ώρα πας, αφήνεις γάλα γιατί εμάς θέλει να τρώει πολλές φορές και ανά 1-1,5 ώρες.

Πάω για 1,5 ώρα τη φορά [1 ώρα γυμναστική, 30' να κάνω ντουζ, να στεγνώσω μαλλιά κλπ]. Τη θηλάζω πριν φύγω κ έχω μαζί το κινητό μήπως χρειαστεί να γυρίσω νωρίτερα. Είναι κ κοντά. Το πολύ πολύ να μην προλάβεις να κάνεις ντουζ... Δε νομίζω να πεινάσει μέσα σε 1 ώρα.

3ig4p2.png 

Πάω για 1,5 ώρα τη φορά [1 ώρα γυμναστική, 30' να κάνω ντουζ, να στεγνώσω μαλλιά κλπ]. Τη θηλάζω πριν φύγω κ έχω μαζί το κινητό μήπως χρειαστεί να γυρίσω νωρίτερα. Είναι κ κοντά. Το πολύ πολύ να μην προλάβεις να κάνεις ντουζ... Δε νομίζω να πεινάσει μέσα σε 1 ώρα.

Ναι κάπως έτσι σκέφτομαι να το κάνω, αλλά θα το κάνα σε περίπου 1,5 μήνες.Ελπίζω κι εγώ να αντέχει για καμιά ωρίτσα.

Διαφημίσεις

Olzi, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για γρήγορη επαναφορά :wink:

Ναι η αλήθεια είναι ότι μου έχει λήψει πιο πολύ γι'αυτό το λόγο θέλω να πάω πάλι. Απλώς αγχώνομαι λίγο τι μπορεί να γίνει και δεν ξέρω αν θα το ευχαριστηθώ. Γέννησες φυσιολογικά ή με καισαρική?

Ναι η αλήθεια είναι ότι μου έχει λήψει πιο πολύ γι'αυτό το λόγο θέλω να πάω πάλι. Απλώς αγχώνομαι λίγο τι μπορεί να γίνει και δεν ξέρω αν θα το ευχαριστηθώ. Γέννησες φυσιολογικά ή με καισαρική?

Γέννησα με καισαρική 14 Δεκέμβρη. Στις 70 μέρες ξεκίνησα γυμναστήριο, αλλά πιο νωρίς έκανα ασκήσεις στο σπίτι. Στην αρχή, μετά την καισαρική, πονούσα πάρα πολύ κ φοβόμουν ότι θα περάσει κανά 6μηνο για να συνέλθω. Ευτυχώς όμως ...... Καλή αρχή σου εύχομαι :wink::D

3ig4p2.png 

Γέννησα με καισαρική 14 Δεκέμβρη. Στις 70 μέρες ξεκίνησα γυμναστήριο, αλλά πιο νωρίς έκανα ασκήσεις στο σπίτι. Στην αρχή, μετά την καισαρική, πονούσα πάρα πολύ κ φοβόμουν ότι θα περάσει κανά 6μηνο για να συνέλθω. Ευτυχώς όμως ...... Καλή αρχή σου εύχομαι :wink::D

πολύ καλά μπράβο σου, μέσα σε αυτό το διάστημα εγώ ήμουν αγχωμένη και τρομερά κουρασμένη. Σιγά σιγά λέω να ξεκινήσω και να συνηθίζω στους παλιούς μου ρυθμούς όσο γίνεται βέβαια.

• 7 months later...
Εμένα για παράδειγμα είναι 5 μηνών και δύο εβδομάδων περίπου, και τον θηλάζω αποκλειστικά.

......Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει κρεμούλες;

Φρουτάκια ξεκινάμε. Λίγο αργότερα λαχανικά και σταδιακά τα υπόλοιπα.

Γενικά αποφεύγουμε τις κρέμες του εμπορίου που περιέχουν γάλα αγελάδος σε σκόνη και ζάχαρη....

Βεβαια περασε καιρος απο τοτε που συζητηθηκαν αυτα τα θεματα,αλλα τωρα ετυχε να τα διαβασω,ψαχνοντας για κατι που με απασχολει.Η μπεμπα μου ειναι 4μηνων και 1βδομαδας και την θηλαζω αποκλειστικα.Χθες που επισκευτηκαμε τον παιδιατρο μου ειπε να την ξεκινησω τα φρουτα και απο τον αλλο μηνα το κρεας.Φυσικα του ειπα "οχι,πριν τον 6ο" επειδη θηλαζω και μου ειπε να κανω αυτο που θελω,επειδη ειναι καθαρα ψυχολογικο δικο μου :shock: Μα δεν τιθεται θεμα για την δικη μου ψυχολογια αλλα για το τι ειναι καλο για το μωρο.Οτι γνωσεις εχω για τον θηλασμο τις εχω απο αυτο το forum,ημουν εντελως ασχετη και εγω και οι λοιποι(μαμα,πεθερα,θειεςκτλ)Μου ελεγαν ολες τις βλακειες που εχετε αναφερει σε αλλο τοπικ.Αλλα μηπως δεν εχω καταλαβει κατι καλα :?: Οντως αποκλειστικος θηλασμος σημαινει μονο στηθος και μεχρι τον 6ο :?:

Επισης μ' απασχολει και ενα αλλο θεμα.Αγλαια καπου ειχες πει οτι το γαλα στην αρχη ειναι σαν αναψυκτικο και μετα ειναι το θρεπτικο.Η μπεμπα μου οταν τρωει ακριβως στο 4λεπτο σταματαει και γκρινιασει.Στην αρχη νομιζα οτι χορταινε,αλλα αμα την βαλω στο αλλο τρωει σαν πεινασμενη. 4λεπτο παλι.Πως θα καταλαβω οτι δεν ζει μονο με αναψυκτικα :?::lol: Διαβασα και την ιστορια της bon-bon και αγχωθηκα λιγο.

Bon-bon μπραβο σου :!::!::!:

kadoula, να σου ζησει το μωρακι σου. Πολυ καλα καταλαβες για τον αποκλειστικό θηλασμο μεχρι τους εξι μηνες τουλαχιστον. Ακομα και μετα το 6μηνο, θα εξαρτηθει απο τα σημαδια που σου δειχνει το παιδι αν πρεπει να εισαγεις και στερεα.

Κανονικα καλα θα ηταν το μωρο να τρωει απο το ενα στηθος καθε φορα ωστε να παιρνει και το πιο παχυ γαλα. Αφου περασει το 4λεπτο στο 2ο στηθος τι κανει? Σταματαει να τρωει? Μετα απο ποση ωρα ξαναθηλάζει?

Οσο για την ιστορια της bon-bon, δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να ανυσηχεις.Εχεις δει τιποτα ανησυχητικό στα κακά της?

GwASp3.png

Afrodite σ'ευχαριστω.

Μετα χορταινει μαλλον γιατι σταματαει μονη της.Θα ξαναπεινασει στις 3-5 ωρες ξανα.Απο την αρχη μετρημενες φορες να ειχε πεινασει πριν το 3ωρο,ειμαι τυχερη.Οσο για τα κακα της δεν εχω δει αιματακι,απλως μερικες φορες βλεννες και μερικες φορες ειναι πρασινα.Απο το ενα στηθος δεν γινεται να φαει παραπανω,απο την στιγμη που το αφηνει κανει σαν τρελη αν ξαναπροσπαθησω στο ιδιο

Αν παιρνει κανοικά βαρος, και δε βλεπεις αλλο προβλημα, καλυτερα να μην ανυσηχεις. Αν επινε μονο το "αναψυκτικό", δε θα εβαζε φυσιολογικό βαρος. Προφανως χορταινει.

Αν τα περιεργα κακα, δεν τα κάνει συχνα, ειναι επισης φυσιολογικό.

Εσυ βλεπεις το στηθος σου να εχει μεγαλη ροη, ή να πνιγεται το παιδι?

Εμενα μια χαρα μου φαινονται ολα αυτα που λες παντως, σχεδον ζηλευω...

GwASp3.png

Τα περιεργα κακα δεν ειναι συχνα,οσο για βαρος, παιρνει,ποσο ειναι το ικανοποιητικο δεν ξερω ακριβως αλλα μου λεει ο παιδιατρος οτι ειναι πολυ καλα.Αν εχω μεγαλη ροη πως θα το καταλαβω?δεν δειχνει να πνιγεται.Στην αρχη νομιζα οτι τελειωνει το γαλα :shock: ,αλλα μετα διαβασα καπου που ειπε η Αγλαια οτι το στηθος δεν ειναι ουροδοχος κυστη και ηρεμησα.Απλως δεν μπορω να καταλαβω την λογικη και σταματαει στο 4λεπτο.Αλλα μαλλον με τα μωρα δεν υπαρχει λογικη

kadoula αν δεν παιρνει φυσιολογικα βαρος σημαινει οτι δεν τρεφεται επαρκως.. αρα ναι σχετιζεται...τσεκαρε και το βαρος του μωρου στις καμπυλες του βιβλιαριου..

τωρα για τις κενωσεις ξερω οτι αν κανει συνεχεια πρασινα κακακια(συνεχεια ομως και οχι μια στις τοσες) τοτε μπορει να φταιει οτι περνει το μωρακι μονο το αναψυκτικουλι του..

μια ερωτηση να κανω?μετα και το δευτερο 4λεπτο δοκιμασες να το ξαναβαλεις στο πρωτο στηθος?ποια ειναι η αντιδραση του?

παντως αφου κανει 4 και 5 ωρες να ξαναφαει δεν νομιζω να εχει προβλημαα...εισε πολυ τυχερη... :wink:

tqj2p3.png vvtJp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...