Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

ειμαστε 5μιση τωρα και 6450 κιλα.Ειπε οτι οι γιατροι θεωρουν σωστο τα μωρα καθε μηνα να παιρνουν τουλαχιστον 500 γρ.και xrysalis θες ακομη ενα κουφο?Στο 9ο μου εχει και προσουτο.

as1cCue0g410010MTYzZHwyMDAyMDFsZHxJIGFt.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 305
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χλοη δεν ξερω αν βγαζει δοντακια,σαλια εχουμε πολλα παντως και οτι βρει το δαγκωνει με μανια.Ετσι πιστευα κι εγω αλλα ο παιδιατρος δεν ειδε κατι.Να ρωτησω και κατι ακομη.Εσας σας εχουν δωσει βιταμινες για τα δοντια και βιταμινες για να κλεισει το ανοιγματακι στο κεφαλακι?

ειμαστε 5μιση τωρα και 6450 κιλα.Ειπε οτι οι γιατροι θεωρουν σωστο τα μωρα καθε μηνα να παιρνουν τουλαχιστον 500 γρ.και xrysalis θες ακομη ενα κουφο?Στο 9ο μου εχει και προσουτο.

μηπως ο γιατρος οταν σπουδαζε δουλευε παραλληλα σε καμια πιτσαρια????? :? ακου προσουτο...ξερεις τι λεεω???την επομενη φορα που 8α πας το μωρο του πεις οτι εχει προτιμηση στο ροκφορ....τι αλλο θα ακουσουμε........!!!!!!!ακου προσουτο....!!!!!!!! :shock:

1kOup2.pngTxJmp3.png

μπρικ σε ποιο μηνα σου έχει;

πεστο;

καπνιστο σωλομο;

:lol::lol::lol:

πολυ gourmet σας τα λεει ο ιατρος..

kadoula μην ανχωνεσαι για το γαλα σου, δεν "νερωνει" δεν αραιωνει και δεν χανει τη θρεπτικη του αξια.!

ποσο γεννηθηκε η μικρη;

εμενα ο παιδιατρος μου ειπε πως ειναι φυσιολογικοτατο καποιους μηνες να παιρονουν 200-300 γρ και ειδικα απο τοτε που μπουσουλανε κλπ να μη βαζουνε γραμμαριο καποιο μηνα. Εφοσον ειναι στις καμπυλες της, μη σε ανησυχει!

γιατι καθεται ομως τοσο λιγο στο στηθος;

και το βραδυ το ιδιο κανει η μονο μεσα στην ημερα?

Διαφημίσεις

θα μου την κανουν εκλεκτικη εδω οι γιατροι στην Ιταλια.Και οταν επιστρεψω Ελλαδα αντε να τα βρισκω.Δεν ξερω γιατι καθεται τοσο λιγο στο στηθος,αποκλειεται να πινει τοσο γρηγορα.

kadoula δε μας τα λέει καθόλου καλά ο ντόκτορ!! μωρέεεεεε... μπας και το είχε αποθυμένο να γίνει σεφ σε ιταλική κουζίνα;;;;;

ΕΛΕΟΣ.... πλιζ.... κάνε παράθεση το μενού που σας προτείνει και στο τοπικ "τι άλλο θα ακούσω!!!" γιατί θα το κάνω εγώ! :lol::lol::lol::lol::lol:

και κατι ακόμη για ποιό ανοιγματακι στο κεφαλι μιλας ακριβως ;;; :roll:

όσο Eve για το χρόνο που θηλάζει το μωρό μην απορείς! είναι πολλές φορές και στο στυλ των μωρών! κι εμένα από νεογέννητο μέχρι σήμερα θηλάζει στο 7λεπτο και από τα δύο στήθη και μιά χαρά θρευτάρι είναι!!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

xrysalis μαλλον θα το ειχε αποθημενο δεν εξηγειτε αλλιως.Αν κανω αυτην την διατροφη στο μωρο βλεπω να κατεβαζει λιτρα νερο μετα.Ανοιγματακι εννοω το μαλακο μερος στο κεφαλακι,αν δεν κανω λαθος λεγεται πηγη?

Διαφημίσεις

ε, και τι με τη πηγη, έχει πρόβλημα η μικρή; γιατί να πάρει βιταμίνες;;;

και η απάντηση είναι όχι! δεν μας έχει δώσει εμας ουτε για τα δόντια!

Οχι δεν εχει καποιο προβλημα,μαλλον για να κλεισει ποιο γρηγορα,δεν ξερω.Ειναι και η γλωσσα προβλημα που δεν μπορω να συννενοηθω καλα στα ιταλικα και δεν μπορω να ρωτησω οσα θελω

Κοριτσια δεν παει αλλο,αυριο κιολας αγοραζω πιατακια,κουταλακια και την ξεκιναω τα φρουτακια.Εχει πολυ γκρινια, δεν σταματαει με τιποτα και θηλαζει πολυ λιγο.Ισως μου δειχνει ετσι οτι δεν χορταινει και πρεπει να φαει.Τα πιατακια και τα κουταλακια τα αποστειρωνουμε ή απλως τα πλενουμε με απορρυπαντικο πιατων :?:

τα πλαστικά δεν αποστειρόνοντε! τα πορσελάνινα ίσως :roll: δεν ξέρω!

με ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι είναι το ποιό αγνό νομίζω...

καλή αρχή! με τί φρούτο λες ξεκινήσεις;

kadoula απο την μια θελω να γελάσω και απο την αλλη ειναι να με παιρνουν τα κλάματα !

Τα κιλά σας ειναι μια χαρα ! Απο τον 3ο μηνα και μετα τα μωρά παιρνουν 300-600 γρμ τον μήνα . Τα περισσοτερα μωρά στον 3ο -4ο βαζουν φρένο γιατι συνήθως έχουν παρει αρκετο βαρος τους πρωτους μηνες .

Ελπιζω να μην ακουσεις τον γιατρο σε τιποτα ...Επιεικως θα πω πως ειναι επικινδυνος .. :?

Στην Ιταλία και θα παρετε βιταμίνη D? Εμεις εδω δηλαδη πρεπει να παιρνουμε με τα κιλά ... Εγω φαντασου δεν της την εχω δωσει ακομα που εχουμε να δουμε ήλιο 10 μερες !!

Η μικρή μου και μενα θηλάζει μονο 2 λεπτά και ξυπνάει απο τον 3ο καθε 2 ώρες καθε βράδυ ! Μια χαρά χορτάτο ειναι το αγαπουλακι μου αλλα ..βγαζει δυο δοντάκια ...ειναι ετοιμη να μπουσουλήσει ...έχει πολλα να την αναστατώνουν και εγω δοξάζω που θηλάζουμε και μπορω να την ηρεμήσω με αγκαλιές και στήθος !

Δώσε φρουτο αλλα να ξερεις δεν ειναι αυτή η λυση σου ! Το μωρό "πεινάει" για συναισθηματική επαφή !!

Πολλα φιλια και το καλυτερο ευχομαι

:D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

xrysalis ελεγα να ξεκινησω με μηλο και να ψαξω για βιολογικα φρουτα.Πιστευω οτι ειναι καλυτερα,αν και ποτε δεν ειμαστε σιγουροι οτι θα ειναι οντως βιολογικα.

Λαμπρινη εμενα ουτε στο στηθος ηρεμει.Τι να πω ισως περιμενω καμια βδομαδα ακομη.Εξαλλου 10 μερες εμειναν μεχρι να κλεισει τον 6ο.Απλως φοβαμαι μηπως το ταλαιπωρω.Μηπως θελει να φαει και δεν το δινω.Με αγχωσε και ο γιατρος που ειπε οτι δεν πηρε βαρος και επεσε στις καμπυλες

kadoula πόσα κιλά γεννήθηκε το μωράκι?

Τώρα βρίσκεται στη 15ή καμπύλη. Είναι λεπτούλα, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Εκεί ήταν και η δική μου, και ακόμα είναι δηλαδή. Τα 500 γρ το μήνα, είναι μέσος όρος. Δηλαδή αν έβαλε πάνω από κιλό πχ, κάποιους μήνες, μπορεί τους επόμενους να πάρει λιγότερο.

Στους 6 μήνες πρέπει να διπλασιάσει το βάρος γέννησης. Δεν πειράζει όμως κι αν δε γίνει ακριβώς στους 6 μήνες, αρκεί να αναπτύσεται το μωρό, και να είναι υγιές.

Το μητρικό γάλα έχει πιο πολλές θερμίδες από τα φρούτα. Αν υπάρχει πρόβλημα βάρους, θήλαζε πιο συχνά. Μπορείς βέβαια να προσθέσεις στέρεες αν το θέλεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο, και καλύτερα να κλείσει τους 6 μήνες, ωστέ να είναι έτοιμη. Και σίγουρα δεν πρέπει να αντικαταστήσεις γεύμα θηλασμού με στέρεες.

αποκλειεται να πινει τοσο γρηγορα.

όχι δεν αποκλείεαται. Όσο μεγαλώνει μπορεί να θηλάσει πιο αποτελεσματικά, και να τελειώνει γρήγορα. Ο μόνος τρόπος να καταλάβεις αν πίνει αρκετό γάλα, είναι απ'τις πάνες.

Μπορεί όμως και να βγάζει δοντάκια. Είναι πρησμένα τα ούλα της?

Να ρωτησω και κατι ακομη.Εσας σας εχουν δωσει βιταμινες για τα δοντια και βιταμινες για να κλεισει το ανοιγματακι στο κεφαλακι?

αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δε νομίζω οτι χρειάζεται. Γενικά δε χρειάζεται να δώσεις τίποτα εκτός από μητρικό μέχρι τους 6 μήνες, εκτός αν το μωρό αρρωστήσει και χρειαστεί κάποιο φάρμακο.

Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο, και διαβάζω ο,τι προλάβω. Δεν είμαι σίγουρη αν σε κάλυψα. Ο,τι άλλο θέλεις, στη διάθεσή σου!

Στους 6 μήνες πρέπει να διπλασιάσει το βάρος γέννησης.

αληθεια :?::?: δεν το ηξερα αυτο.Γεννηθηκε 2500,αρα ειναι καλα.Αυτο δεν το ηξερε ο παιδιατρος να μου το πει?Τι να πω.

Ο μόνος τρόπος να καταλάβεις αν πίνει αρκετό γάλα, είναι απ'τις πάνες.

Εχουν μειωθει λιγο,οσο για τις κενωσεις ενω ηταν 2 φορες την μερα,μειωθηκαν στην 1 και τωρα 1 φορα ανα 2 μερες.

Μου φαινονται λιγο πρησμενα τα ουλα,αλλα ετσι ειναι εδω και 2-3βδομαδες

Χλοη μου σε ευχαριστω για το ενδιαφερον

kadoula οπως σου τα γραφει η Χλοη ειναι! Ισως η μικρη βγαζει δοντακια κ γι'αυτο να μην εχει ορεξη για φαγητο. Εγω θα σου ελεγα να κανεις υπομονη 10 μερες να κλεισει ο 6ος και μετα να της δωσεις φρουτακια. Ετσι ειμαι τα μωρακια αλλες μερες βεντουζαρουν στο στηθος κ αλλες τρωνε λιγοτερο . Μην αγχωνεσαι το κοριτσακι σου παει μια χαρα και οτι θες εδω ρωτα. Ολες τα περασαμε αυτα τα βασανα (γλυκα βασανα)κ τα περναμε ακομα

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Ο μόνος τρόπος να καταλάβεις αν πίνει αρκετό γάλα, είναι απ'τις πάνες.

Εχουν μειωθει λιγο,οσο για τις κενωσεις ενω ηταν 2 φορες την μερα,μειωθηκαν στην 1 και τωρα 1 φορα ανα 2 μερες.

Οι κενώσεις δεν είναι ένδειξη σε αυτή την ηλικία, μόνο τις βρεγμένες πάνες μετράμε που πρέπει να είναι 5-6 το 24ωρο.

(Υπόψη, το προσούτο έχει συντηρητικά και αρκετό αλάτι και δεν είναι τροφή για παιδιά...)

(Υπόψη, το προσούτο έχει συντηρητικά και αρκετό αλάτι και δεν είναι τροφή για παιδιά...)

Εμ η παρμεζάνα απο τον 6ο κιολας ? Απιστευτος ....!!!!

kadoula 2500 κιλά γεννηθηκε η μικρή σου ??? Ειναι τέλειο το βάρος της !!!

Καναν παιδίατρο της προκοπής δεν μπορεις να βρεις ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εμ η παρμεζάνα απο τον 6ο κιολας ? Απιστευτος ....!!!!

kadoula 2500 κιλά γεννηθηκε η μικρή σου ??? Ειναι τέλειο το βάρος της !!!

Καναν παιδίατρο της προκοπής δεν μπορεις να βρεις ?

Με τόσο αλάτι που έχει το παιδί μπορεί να πάθει και νεφρική ανεπάρκεια! Υποτίθεται ότι τα παιδιά δεν τα δίνουμε από τις δικές μας τροφές μέχρι τα 2 τους χρόνια για να παίρνουν μειωμένο αλάτι.

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος αυθαιρετεί επικίνδυνα...

καλησπερα..δυστυχως εχω κ εγω προβληματακι..η μπεμπα γκρινιαζει τα βραδυα στο στηθος κ οι αντλησεις μου με τη symphony ειναι maximum 100ml τη φορα....εχω ερθει πολλες φορες σε πειρασμο να δωσω συμπληρωμα αλλα ευτυχως δεν εχω καν στο σπιτι κ ετσι το εχω αποφυγει...

κ παλιοτερα σκεφτομουν σε εσχατη περιπτωση να δωσω ξενο αν τυχει κατι απροοπτο τελικα προτειμησα να νοικιασω το θηλαστρο ωστε να φτιαξω μεγαλυτερη τραπεζα...τωρα ομως τι? τρωμε περιπου 3 φορες τη μερα κ αλλη μια που ξυπναει το βραδυ...ανλτηση δε κανω καθημερινα κ οταν κανω κανω μεσημερι προς απογευμα που μεσολαβουν οι πολλες ωρες μεχρι το θηλασμο λογο στερεων..

τι να κανω?καμια φορα δε της δινω κρεμμες μηπως κ στρωσει φτιαξω λιγο την παραγωγη μου..αλλα της αρεσουν κ υστερα οποτε βλεπει μπολακι κανει σα τρελλη :lol::lol:

καμια ιδεα?μηπως να παρω μαγια εστω σε μια μικρη ποσοτητα ωστε να διατηρηθει μια μικρη αυξηση?

Καδουλα, νομίζω μπορώ να σε βοηθήσω...

Έχω ζήσει 13 χρόνια στην Ιταλία και ο άντρας μου είναι Ιταλός. Επίσης πολλές μου φίλες Ιταλίδες έχουν μωρά μικρά οπότε ξέρω τί κάνουν εκεί...

Για οτιδήποτε θες στείλε μου πμ

Να διευκρινήσω: Εκεί δίνουν parmiggiano από την αρχή (5ο) και το θεωρούν (λανθασμένα βέβαια) πολύ καλό... Και ο άντρας μου είχε λυσσάξει μέχρι που του έκανα επανατοποθέτηση και συνήλθε :lol::lol:

Επίσης δίνουν κάτι pappe με καλαμπόκι, ταπιοκα κλπ εκτός από ρυζάλευρο...

Το προσούτο εννοεί το prosciutto cotto (που είναι το ζαμπόν) όχι το crudo που είναι το γνωστό μας προσούτο!!!! Βέβαια είναι χοιρινό και ΔΕΝ επιτρέπεται κανονικά πριν τον χρόνο... Αυτά

Εσέ βέβαια καδούλα, μπορείς να αγνοήσεις τον Ιταλό παιδίατρο (ακριβλως όπως και εμείς αγνοούμε τους ¨Ελληνες :lol: ) και να δώσεις στο παιδί φρούτα και λαχανικά :D

Στην διάθεση σου :)

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...