Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

culte

Recommended Posts

Μήπως ξέρετε καμμιά εταιρεία που να βγάζει έτοιμες παιδικές τροφές? φαγητού εννοώ όχι φρουτόκρεμα και γιαούρτι...θα φύγουμε με τον άντρα μου τετραήμερο 28ης οκτωβρίου και εκεί που θα πάμε δεν θα έχει κουζίνα. τις δυο πρώτες μέρες θα έχω πάρει φαγητό από το σπίτι αλλά για τις άλλες δύο τι θα κάνω? τρώμε μόνο αλεσμένα προς το παρόν...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Αφού θα βγείτε έξω για φαΐ μπορείς να του παραγγείλεις πατάτες φούρνου κ να τις λιώσεισ με το πιρούνι ή αν έχει το μαγαζί λαχανικά ψημενα(κάποια μαγαζιά τα έχουν για γαρνιτούρα)κ να τα λιώσεισ με το πιρούνι κ αυτα.

Γιατί όμως ακόμα ΜΌΝΟ αλεσμενα βρε κούκλα μου;

βρε Μαρία μου δεν τρώει από τα άλλα ακόμη...και αυτά που λες όταν της τα δίνουμε πατημένα με πιρούνι δεν τα τρώει, κάνει ότι αναγουλιάζει...τα θέλει όλα ακόμη σε ρευστή μορφή...

και αποθηλασε επιτελους!

Τα καταστήματα με βιολογικά, πχ Greenfarm έχουν βαζάκια με βιολογικές αλεσμένες τροφές με βάση το κοτόπουλο ή το μοσχάρι. Δεν ξέρω αν θα της αρέσουν, εγώ τις είχα πάρει στο γιό μου, κι εγώ σε ταξίδι, την πρώτη μέρα τις έφαγε, τη δεύτερη όχι.

Καταρχήν μέχρι τότε μπορείς σιγά σιγά να τα καταφέρετε με ψιλοκομμένα. Μην την ζορίσεις βέβαια, αυτό είναι όπως η αλλαγή της πάνας. Το παιδί θέλει το χρόνο του (ο πρώτος μου γιος έκοψε τα αλλεσμένα στους 11 μήνες, ο δεύτερος δεν δείχνει καμία διάθεση). Όμως βοήθησέ την. Δίνε της ψωμάκι, κανένα μπισκοτάκι, μπανανούλα κλπ. Δεν είναι τόσο απλή η μετάβαση στα μη αλεσμένα, γιατί μειώνεται πολύ η ποσότητα της τροφής.

Στην ανάγκη, πάρε μαζί το multi σου και ζήτα από τις ταφέρνες να σου αλέθουν το φαί του παιδιού. Θα το κάνουν σίγουρα.

ΥΓ. Εγώ πιο προβληματικό βλέπω ότι θα τρώει το παιδί φαγητό ταβέρνας, ειδικά μέρες μεγάλης κίνησης που οι ταβέρνες βγάζουν από την κατάψηξη ό,τι έχει περισσέψει. Αλλά φαντάζομαι θα ξέρετε πού θα φάτε, οπότε για δύο μέρες δεν πειράζει.

που είναι αυτό το greenfarm?

ταβέρνας δεν θα της δώσω, γιατί έχουμε και διάφορες αλλεργίες και φοβάμαι...

μπισκοτάκι και ψωμάκι τρώμε, αλλά το φαγητό πατημένο το αναγουλιάζουμε

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Greenfarm έχει σε πολλά σημεία στην Αθήνα. Αλλά θα βρεις κι αλλού. Όμως να τα έχει δοκιμάσει νωρίτερα το παιδί, γιατί είναι και λίγο ... μπλιαχ, οπότε μη βρεθείς προ εκλήξεων. Μπορεί να του αρέσει μία μάρκα και να μην του αρέσει μία άλλη. Προτίμησε βιολογικά πάντως και ρίξε μία ματιά στα συστατικά.

Μην αγχώνεσαι για τα αλεσμένα. Είναι μικρούλα έτσι κι αλλιώς. Αφού τρώει ψωμάκι, σιγά σιγά θα φάει και το φαγητό.

Διαφημίσεις

Εχει και η Nestle ή η Nutricia αλλα μεχρι 6 μηνων. Δηλαδη πολυ πουρες. Τα εχω βρει στο Βεροπουλο, στο Γαλαξια κτλ...

Αυτα εννοώ.παντού έχει.δεν είναι ΜΈΧΡΙ 6 μηνών Αλλά ΑΠΌ 6 μηνών κ μετά.

εγω το καλοκαίρι ειχα πάρει της hipp απο το μαγαζι με τα βιολογικά της γειτονιάς μας αλλα ειχα δώσει και κανα δυο της nestle με μοσχαράκι απο το Σ/Μ. Σιγα δεν παθαίνουν και τιποτα με 2-3 φορες στο τοσο μην ειμαστε και υπερβολικές.

• 7 months later...

βρηκα αυτο το αρθρο ενδιαφερον.Καλυτερη επιλογη το φρεσκο φαγητο.http://www.paidorama.com/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/%CE%92%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82.html

πραγματικα πολυ ενδιαφερον το αρθρο.ολα αυτα ειναι επεξεργασμενα και καλα θα ειναι να μην τα δινουμε στα μωρα μας.δεν προσφερουν τιποτα απολυτος.καλυτερα να μεινει νηστικο 1ωρα παραπανω αν ειμαστε καπου εξω και αργησουμε παρα να του δωσω κατι τετοιο:!:

Fa3Lp2.png

Συμφωνω sofia.Επισης τονιζει οτι ειναι σημαντικο να μαγειρευουμε σε χαμηλη φωτια γιατι εκτος του οτι καταστρεφονται οι βιταμινες, δημιουργουνται καρκινικες ουσιες οπως το βενζολιο.

Διαφημίσεις

• 13 χρόνια μετά...

Απλά με έχει τρελάνει και περισσότερο στεναχωριέμαι μήπως έχει τίποτα άλλο και εγώ νομίζω ότι είναι κολλημένος πάνω μου. Πλέον δεν κοιμάται σερί πάνω από μισή ώρα στο λίκνο του τον βάζω κοιμισμένο από την αγκαλιά μου  και ξεκινάει μετά από λίγο τη τσιρίδα σε σημείο να μην μπορεί να αναπνεύσει. Κοκκινίζει ολόκληρος. Φυσικά τον παίρνω κατευθείαν τον βάζω στο στήθος πιπιλαει τρώει δε ξέρω τι κάνει και μετά από λίγο κοιμάται και φτου και από την αρχή. Δεν μπορώ να φάω να πάω τουαλέτα να κάνω δουλειές στο σπίτι θέλει συνέχεια να είναι πάνω μου και νομίζω ότι αποκοιμιεται με το πιπιλισμα τον βοηθάει Δηλαδη! Αλλά θα περιμένω και άλλο να δω μήπως απλά είναι φαση και περασει πριν δώσω πιπίλα! 

Αυτή του η συμπεριφορά είναι φυσιολογικη? 

2 εβδομάδες κοιμόταν το μωρό σερί πόσες ώρες μαρτυρούσα για να τον ταΐσω και πλέον είναι τόσο ε

4 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

εγω δ θα εδινα πιπιλα,γτ ακομη παλευετε να το βρειτε

αν στρωσει ο θηλασμος,το ξαναβλεπεις

μια χαρα τα πατε,200γρ τη βδομαδα ειναι μια χαρα

υερεθιστος και ηρεμεί μόνο σε εμένα

On 30/8/2023 at 3:45 ΜΜ, Byron είπε:

Απλά με έχει τρελάνει και περισσότερο στεναχωριέμαι μήπως έχει τίποτα άλλο και εγώ νομίζω ότι είναι κολλημένος πάνω μου. Πλέον δεν κοιμάται σερί πάνω από μισή ώρα στο λίκνο του τον βάζω κοιμισμένο από την αγκαλιά μου  και ξεκινάει μετά από λίγο τη τσιρίδα σε σημείο να μην μπορεί να αναπνεύσει. Κοκκινίζει ολόκληρος. Φυσικά τον παίρνω κατευθείαν τον βάζω στο στήθος πιπιλαει τρώει δε ξέρω τι κάνει και μετά από λίγο κοιμάται και φτου και από την αρχή. Δεν μπορώ να φάω να πάω τουαλέτα να κάνω δουλειές στο σπίτι θέλει συνέχεια να είναι πάνω μου και νομίζω ότι αποκοιμιεται με το πιπιλισμα τον βοηθάει Δηλαδη! Αλλά θα περιμένω και άλλο να δω μήπως απλά είναι φαση και περασει πριν δώσω πιπίλα! 

Αυτή του η συμπεριφορά είναι φυσιολογικη? 

2 εβδομάδες κοιμόταν το μωρό σερί πόσες ώρες μαρτυρούσα για να τον ταΐσω και πλέον είναι τόσο ε

υερεθιστος και ηρεμεί μόνο σε εμένα

ενος μηνα δ ειναι το μωρο σου;ειναι απολυτα αναμενομενη συμπεριφορα

ετσι ηταν τα περισσοτερα μωρα που ξερω,ολο αγκαλια.στην καλυτερη μια ωρα υπνο

αν συνεχιζει να βρεχει πανες,συνεχισε ετσι οπως παει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...