Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Recommended Posts

mou proteinan gia ton k.zhkopoulo sta giannena k 8elw na ma8w apo empeiries an einai kalos

Γλύκα, έκανα εγώ εξωσωματική με τον Ζηκόπουλο, τώρα είμαι 9 εβδομάδων έγκυος (με την πρώτη). Και σε εμάς το πρόβλημα το είχε ο σύζυγος. Τα σπερμοδιαγράμματα τα κάναμε και αυτά στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, εντελώς δωρεάν, φυσικά. Ο κος Γεωργίου (γενετιστής) που τα κάνει είναι πολύ καλός και σου εξηγεί τα πάντα, γι αυτό και επιλέξαμε τα Γιάννενα αρχικά (αφού το πρόβλημα είναι στο σπέρμα, να επιλέξουμε που θα κάνουμε την εξωσωματική βάσει του γενετιστή).

Ο Ζηκόπουλος είναι λιγομίλητος και στην αρχή φαίνεται πολύ αυστηρός. Με τον καιρό καταλαβαίνεις πως δεν είναι έτσι και πως η αυστηρότητα οφείλεται στον φόρτο εργασίας.

Μόνος του δε σου λέει τίποτα, κοιτάζει γρήγορα τις εξετάσεις, αλλά απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμη και στις πιο "χαζές". Δε μιλά με υπερβολική αισοδοξία ή απαισιοδοξία. Δε βιάζεται να σε διώξει, αν και πάντα γίνεται πανικός στο ιατρείο του (και στο νοσοκ και στο ιδιωτ).

Μόνος του μας πρότεινε να μην πηγαίνουμε Γιάννενα για τους υπερήχους, αλλά να μου τους κάνει η γυναικολόγος μου εδώ, στο Αγρίνιο, που μένω, και απλά τον έπαιρνα τηλεφωνο και του έλεγα τα αποτελέσματα. Τον έβρισκα πάντα στο τηλέφωνο (και αυτό σημαντικό), όπου επίσης απαντούσε σε κάθε απορία μου.

Ένιωσα πολύ ασφαλής μαζί του, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη. Θα τον κρατήσω μάλιστα για να με ξεγεννήσει ;)

Διαφημίσεις

gia na kleisw rantebou gia ekswswmatikh ti prepei na kanw h an pernas k apo epitroph....menw zakun8o alla eimai apo agrinio...k 8elw na kanw twra mia prospa8eia prin thn kalokairinh sezon....

Ήταν ήδη μεγάλο το άλλο μήνυμα, γι'αυτό γράφω σε άλλο ξεχωριστά και αναλυτικότατα τη διαδικασία:

1. Μαζεύεις τις εξετάσεις που είναι για το παραπεμπτικό, το υπογράφει ο γυναικολόγος σου, και παίρνεις τηλέφωνο στην επιτροπή Ιωαννίνων.

2. Τους δίνεις έναν αριθμό φαξ, όπου σου στέλνουν μια αίτηση. Τη συμπληρώνεις κατευθείαν (ονομ/μο, διεύθυνση κτλ) και τη στέλνεις αμέσως με φαξ.

3. Σε παίρνουν αυτοί τηλέφωνο να σου πουν πότε είναι η επόμενη επιτροπή (συνήθως περνάς το πολύ σε 1-2 βδομάδες)

4. Πας με όλες τις εξετάσεις και το παραπεμπτικό. Τους τα δίνεις το πρωί και τα βάζουν σε φάκελο. Περιμένεις στην αίθουσα αναμονής με τους υπόλοιπους.

5. Η επιτροπή μελετάει τους φακέλους και σε φωνάζουν μέσα για να σου ανακοινώσουν αν περνάς ή όχι (και για συμπληρωματικά στοιχεία, ίσως), δίνοντάς σου τα χαρτιά της έγκρισης (για 2 προσπάθειες).

6. Παίρνεις το χαρτί της έγκρισης και πας στον Ζηκόπουλο, ο οποίος θα σου δώσει το πρωτόκολλο, θα γράψει τα φάρμακα, οδηγίες κτλ.

7. Παίρνεις τα φάρμακα για το πρωτόκολλο από φαρμακείο του εοππυ (Γιάννενα ή Πάτρα για να τα πάρεις κατευθείαν, σε άλλα αργούν) και κάποια από κανονικό φαρμακείο, και την ημέρα που θα σου έχει πει ο γιατρός, ξεκινάς ενέσεις, υπερήχους, μέτρηση οιστραδιόλης κτλ.

****Η διαδικασία με την επιτροπή είναι για να πάρεις δωρεάν τις πιο ακριβές από τις ενέσεις (που μπορεί να κάνουν γύρω στα 2000 ευρώ αν δεν περάσεις από επιτροπή)

****Ο Ζηκόπουλος, επειδή σε παραπέμπει άλλος γυναικολόγος, και άρα ο άλλος έχει ελέγξει και εντοπίσει το πρόβλημα, δε θεωρεί απαραίτητο να πας στο ιατρείο του πριν περάσεις επιτροπή. Αφού περάσεις επιτροπή πας στο ιατρείο του, βλέπει τις εξετάσεις και το πρόβλημα και αυτός, και σου δίνει το πρωτόκολλο που σου ταιριάζει, με αναλυτικές οδηγίες. Μπορείς φυσικά να πας και πριν την επιτροπή (εγώ έτσι έκανα), να πάρει και αυτός μια ιδέα και να σου φύγει κι εσένα λίγο από το άγχος. Καλύτερα είναι η πρώτη συνάντηση να γίνει στο ιδιωτ ιατρείο του, που έχει λίγο περισσότερο χρόνο.

****Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα, μόνο ο σύζυγος ολιγοασθενοσπερμία και μας πέρασε η επιτροπή, οπότε κι εσύ, μην ανησυχείς! Θα σας περάσει :D

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η επιτροπή κρατάει ΟΛΕΣ τις εξετάσεις! Ακόμη και τη σαλπιγγογραφία. Πριν πας, να τις έχεις βγάλει όλες φωτοτυπίες για να τις έχεις στο αρχείο σου και για να τις δείξεις στον Ζηκόπουλο!

Αν θες κι άλλες λεπτομέρειες, στείλε μου πμ. Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος και την ανησυχία και θα χαρώ να απαντήσω:D .

Καλή επιτυχία!

κορίτσι μου μήπως το μηνυματάκι σου και αυτό και το προσωπικό που μου έστειλες απευθύνεται στ6ην glyka και μπερδεύτηκες???????

Ααα ναι μπερδεύτηκα στην glyka πήγαινε συγγνώμη!

• 2 months later...

Καλημέρα είμαι καινούργια στο forum. Είμαι από Θεσσαλονίκη, εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε για παιδάκι, αλλά δυστυχώς τίποτα. Έτσι μάλλον θα στραφούμε προς εξωσωματική. Έχω ακούσει ότι γίνεται καλή δουλειά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την εξωσωματική, γιατί είναι η αλήθεια φοβάμαι ως διαδικασία να μπλεχτώ σε ιδιωτικά κέντρα εξωσωματικής ακούς διάφορα βέβαια είτε θετικά είτε αρνητικά και είμαι μπερδεμένη. Από συγγενείς που έχουν πάει στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων είχαν με την πρώτη αποτέλεσμα και συγκεκριμένα με τον γιατρό Παππά Κων/νο, μου είπαν καλά λόγια. Αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη, αν κάποιος γνωρίζει κάτι για τον συγκεκριμένο;

• 6 months later...

Μήπως έχει κάποια προσωπική εμπειρία από το τμήμα εξωσωματικής στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων; Με ενδιαφέρει το ποσοστό επιτυχιών & η γενικότερη συμπεριφορά ιατρών και λοιπού προσωπικού.

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Μήπως έχει κάποια προσωπική εμπειρία από το τμήμα εξωσωματικής στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων; Με ενδιαφέρει το ποσοστό επιτυχιών & η γενικότερη συμπεριφορά ιατρών και λοιπού προσωπικού.

τελικά πήγες στο Πανεπιστημιακό? μίλησες? πως σου φάνηκε?

• 6 months later...
On 21/1/2012 at 11:07 ΜΜ, didimakia2008 είπε:

Κι εγω με τοπικη αναισθησια έκανα ωοληψια και στις δυο εξωσωματικες! Απλως νομίζω ότι μπορεις πιο εύκολα να επιλεξεις αυτον τον τροπο όταν τα ωαρια είναι σχετικά λίγα! Εγω είχα την πρωτη φορά 4 ωαρια και τη δευτερη 8.

ποναει η ωοληψια οταν γινεται με τοπικη αναισθησια?

• 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους!

Η ηλικία μου είναι 40 και του συντρόφου μου 43χρ. Μετά από 7 μήνες προσπαθειών έγινε σπερμοδιάγραμμα με διάγνωση ΑΖΩΟΣΠΕΡΜΙΑ!

Ακόλουθησε κλινική εξέταση όρχεων (όλα καλά) και υπερηχητική εξέταση στην οποία διαφάνηκε ότι απουσιάζει το ένα "σωληνάκι" σπερματικού πόρου. Έπειτα έγινε ορμονολογικός έλεγχος FSH και Τεστοστερόνης και βγήκαν καλές. Αυτά οδήγησαν στη διάγνωση ότι οι όρχεις δουλεύουν κανονικά και παράγουν σπερματοζωάρια. Φυσικά δε μπορούμε να γνωρίζουμε την ποιότητα και τη δυναμική τους. Αυτό θα γίνει με βιοψία όρχεων (micro tese). Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν αυτή η επέμβαση γίνεται στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και αν καλύπτεται απ' τον ΕΟΠΠΥ.

Η εξωσωματική για μας είναι μονόδρομος. Οι δικές μου εξετάσεις είναι καλές, το μόνο που μένει να δω την Παρασκευή σε υπέρηχο που έχω κανονίσει είναι αν έχει αποβληθεί μια κήστη που είχα στην ωοθήκη (όχι μεγάλη, όχι ανησυχητική σύμφωνα με το πόρισμα του γυναικολόγου μου).

Στην πορεία θα περάσουμε επιτροπή και θα ξεκινήσουμε. Εκτός απ' την ερώτηση για την micro TESE θα ήθελα να ρωτήσω και πόσο καθυστερεί η όλη διαδικασία για να κλείσεις ραντεβού για πρωτόκολλο φαρμακευτικής αγωγής και επιπλέον αν στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων έχουν μονάδα κρυοσυντήρησης ωαρίων και σπερματοζωαρίων ώστε να μην χρειαστεί να κάνω κι άλλο κύκλο πρωτοκόλλου σε περίπτωση που δεν πετύχει η πρώτη εξωσωματική.

Ευχαριστώ!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

κάναμε κι εμείς βιοψία όρχεων στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και δεν μας κόστισε απολύτως τίποτα!απλά πληρώσαμε για την κατάψυξη και την μεταφορά των δειγμάτων στην Αθήνα γιατί στη δική μας περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει η εξωσωματική εκεί αλλά απαιτείται διαφορετικός χειρισμός και θα πρέπει να πάμε στην Αθήνα!

On 24/7/2017 at 0:54 ΜΜ, Αρτ23 είπε:

Καλησπέρα σε όλους!

Η ηλικία μου είναι 40 και του συντρόφου μου 43χρ. Μετά από 7 μήνες προσπαθειών έγινε σπερμοδιάγραμμα με διάγνωση ΑΖΩΟΣΠΕΡΜΙΑ!

Ακόλουθησε κλινική εξέταση όρχεων (όλα καλά) και υπερηχητική εξέταση στην οποία διαφάνηκε ότι απουσιάζει το ένα "σωληνάκι" σπερματικού πόρου. Έπειτα έγινε ορμονολογικός έλεγχος FSH και Τεστοστερόνης και βγήκαν καλές. Αυτά οδήγησαν στη διάγνωση ότι οι όρχεις δουλεύουν κανονικά και παράγουν σπερματοζωάρια. Φυσικά δε μπορούμε να γνωρίζουμε την ποιότητα και τη δυναμική τους. Αυτό θα γίνει με βιοψία όρχεων (micro tese). Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν αυτή η επέμβαση γίνεται στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και αν καλύπτεται απ' τον ΕΟΠΠΥ.

Η εξωσωματική για μας είναι μονόδρομος. Οι δικές μου εξετάσεις είναι καλές, το μόνο που μένει να δω την Παρασκευή σε υπέρηχο που έχω κανονίσει είναι αν έχει αποβληθεί μια κήστη που είχα στην ωοθήκη (όχι μεγάλη, όχι ανησυχητική σύμφωνα με το πόρισμα του γυναικολόγου μου).

Στην πορεία θα περάσουμε επιτροπή και θα ξεκινήσουμε. Εκτός απ' την ερώτηση για την micro TESE θα ήθελα να ρωτήσω και πόσο καθυστερεί η όλη διαδικασία για να κλείσεις ραντεβού για πρωτόκολλο φαρμακευτικής αγωγής και επιπλέον αν στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων έχουν μονάδα κρυοσυντήρησης ωαρίων και σπερματοζωαρίων ώστε να μην χρειαστεί να κάνω κι άλλο κύκλο πρωτοκόλλου σε περίπτωση που δεν πετύχει η πρώτη εξωσωματική.

Ευχαριστώ!!!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα!!! Εχω κανει μια προσπαθεια εξωσωματικης αλλα δυστυχως απετυχε... σκεφτομαι την δευτηρη προσπαθεια να την κανω στο πανεπιστημιακο ιωαννινων.. ψαχνω να βρω διαφορες πληροφοριες και κυριως για τον Ζηκοπουλο... αν μπορει καποια να με βοηθησει!!! Ευχαριστω πολυ....

• 7 months later...

Καλησπερα σε ολους σας θα ηθελα να μαθω σχετικα με την εξωσωματικη μπηκα στη διαδικασια και ειμαι στο σημειο που μαζευω ολες τις εξετασεις...ο γιατρος μου ειναι απο πατρα..η εξωσωματικη θα γινει στα Ιωαννινα στο ζηκοπουλο...εχω ασφαλεια ικα..θα ηθελα να μαθω πληρωνουμε κατι στο νοσοκομειο ωοληψια η εμβρυομεταφορα? επιπλεον στα φαρμακα που θα μας εγκριθουν απο την επιτροπη?πληρωνουμε συμμετοχη? επιπλεον τους υπερηχους αν τους εκανε καποια κοπελα τους πληρωνε η πηγαινε στα πρωινα?ρωταω για να δω αν με συμφερει να παω κατευθειαν ιωαννινα και να παραπεμψω το γιατρο της πατρας γιατι σαν απσταση ειμαι καπου στη μεση και οικονομικα θα στοιχισουν πολυ οι διαδρομες αυτο ειναι που με χαλαει πιο πολυ και οτι γλιτωσω καλο θα ναι διοτι τα οικονομικα ειναι χαλια.ας με κατατοπησει καποιος παρακαλω.

• 3 months later...
On 7/8/2017 at 1:45 ΜΜ, Demip είπε:

κάναμε κι εμείς βιοψία όρχεων στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και δεν μας κόστισε απολύτως τίποτα!απλά πληρώσαμε για την κατάψυξη και την μεταφορά των δειγμάτων στην Αθήνα γιατί στη δική μας περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει η εξωσωματική εκεί αλλά απαιτείται διαφορετικός χειρισμός και θα πρέπει να πάμε στην Αθήνα!

Demip, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Τελικά κάναμε πριν 4 μήνες μια προσπάθεια με τον Ζηκόπουλο. Είχα 4 ωάρια και γονιμοποιήθηκε μόνο το ένα με το κατεψυγμένο σπέρμα που είχαν φυλάξει από τη βιοψία!! Παρόλα αυτά πήραν την απόφαση να μου το εμφυτεύσουν γνωρίζοντας τα πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας. 

Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Τώρα ετοιμάζομαι για δεύτερη προσπάθεια. Αν δεν πετύχει σκέφτομαι να κατέβω Αθήνα.

Πες μου λιγάκι, αν μπορείς, πόσο στοιχίζει η μεταφορά του κατεψυγμένου υλικού, με ποιον τρόπο γίνεται (ποιος δηλαδή αναλαμβάνει και εγγυάται ότι δεν θα αλλοιωθεί) και ποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να του δώσουν άδεια να το πάρει από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.

Αλήθεια εσένα πώς πήγε η προσπάθεια στην Αθήνα;

On 10/3/2018 at 10:33 ΜΜ, Ritanaki είπε:

Καλησπερα σε ολους σας θα ηθελα να μαθω σχετικα με την εξωσωματικη μπηκα στη διαδικασια και ειμαι στο σημειο που μαζευω ολες τις εξετασεις...ο γιατρος μου ειναι απο πατρα..η εξωσωματικη θα γινει στα Ιωαννινα στο ζηκοπουλο...εχω ασφαλεια ικα..θα ηθελα να μαθω πληρωνουμε κατι στο νοσοκομειο ωοληψια η εμβρυομεταφορα? επιπλεον στα φαρμακα που θα μας εγκριθουν απο την επιτροπη?πληρωνουμε συμμετοχη? επιπλεον τους υπερηχους αν τους εκανε καποια κοπελα τους πληρωνε η πηγαινε στα πρωινα?ρωταω για να δω αν με συμφερει να παω κατευθειαν ιωαννινα και να παραπεμψω το γιατρο της πατρας γιατι σαν απσταση ειμαι καπου στη μεση και οικονομικα θα στοιχισουν πολυ οι διαδρομες αυτο ειναι που με χαλαει πιο πολυ και οτι γλιτωσω καλο θα ναι διοτι τα οικονομικα ειναι χαλια.ας με κατατοπησει καποιος παρακαλω.

Ritanaki,

στο νοσοκομείο αυτό καθ' αυτό δε θα πληρώσεις κάτι. Ο γιατρός ωστόσο ζητάει στην ψύχρα 600-700 ευρώ, τα οποία τα δίνεις στην ωοληψία.

Τα φάρμακα που σου εγκρίνει η επιτροπή είναι εντελώς δωρεάν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Βέβαια θα πληρώσεις γύρω στα 50 ευρώ στο απογευματινό ιατρείο του γιατρού για να στα συνταγογραφήσει και να σου δώσει το πρωτόκολλο. Επίσης, γύρω στα 50 ευρώ θα δώσεις σε ιδιωτικό φαρμακείο γιατί θα σου γράψει και άλλα τα οποία δεν παρέχονται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Για τους υπέρηχους δεν ξέρω να σε ενημερώσω γιατί εγώ τους έκανα στον δικό μου γιατρό και όχι στο νοσοκομείο. Καλύτερα να τα δώσεις στον δικό σου και να είσαι σπιτάκι σου παρά στα ξενοδοχεία και να είσαι μόνη σου σε μια ξένη πόλη. Εκτός αν το συνδυάσεις με διακοπές με τον άντρα σου..

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κλείσεις ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο όταν πας για την ωοληψία για 3 μέρες ώσπου να πας για την εμβρυμεταφορά.

Εύχομαι καλή επιτυχία!!!

• 1 χρόνο μετά...
On 2/5/2011 at 10:27 ΜΜ, ΣΟΦΑΚΙ είπε:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ.ΗΡΘΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΕΔΩ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ; Ο ΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣTO SITE ΤΟΥ ΠΑΝ/ΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ; ΕΚΛΕΙΣΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.ΓΡΑΨΤΕ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ.

Κορίτσια καλησπέρα είμαι καινούργια εδώ και ηθελανα ρωτησω έχει κάνει καμια εξωσωματική με τον κύριο παρασκευαιδη !!

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Καλησπέρα σε όλες, 

Πρόκειται να κάνω εξωσωματική στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και μετά να με παρακολουθεί ο κ.Αντωνάκης στο Ρίο Πάτρας. Έχει κάποια προηγούμενη εμπειρία με εξωσωματική στο νοσοκομείο Ιωαννίνων; 

Και αν επίσης κάποια γνωρίζει τον κ.Αντωνάκη ως γιατρό; Έχω ακούσει διάφορα αλλά πιστεύω είναι καλός επιστήμονας. 

Σας ευχαριστώ! 

Γειά σας και από εμένα, πρώτη φορά γράφω σε αυτό το φόρουμ και βλέπω πως όλες μας έχουμε τις ίδιες αγωνίες!!!

εύχομαι να είχατε όλες μια καλή εγκυμοσύνη!!!!!! Κι εγώ με τη σειρά μου είμαι στην ετοιμασία των δικαιολογητικών για επιτροπή, 1η φορά, είχα ένα ραντεβού αρχές του χρόνου με τον κ.Γεωργίου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, τον κο.Ζηκόπουλο δεν τον είδαμε διότι δεν προλαβαίναμε μιας και δεν είμαστε από Γιάννενα και έπρεπε να φύγουμε. Εγώ πρέπει να κάνω και προεμφυτευτικό έλεγχο. Θα ήθελα να μάθω όμως πως σας φάνηκε η εμπειρία της εξωσωματικής στο νοσοκομείο, και αν οι γιατροί είναι εγκάρδιοι γενικά και όχι τελείως ψυχροί. Τουλάχιστον για εμένα παίζει ρόλο, γιατί αγχώνομαι πολύ με γιατρούς, νοσοκομεία κλπ. Εμάς μας είπαν το κόστος για τον προεμφυτευτικό, για τα υπόλοιπα όχι, να υποθέσω είναι στα 650 από ότι ανέφεραν και κάποιες άλλες κοπέλες στη συζήτηση?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...