Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΡΑΠΟΝΟ

Recommended Posts

Είναι κάτι που με απασχολεί από τη στιγμή που γέννησα την κόρη μου και μετά. Παντρεύτηκα με τον άντρα μου πιο γρήγορα από ότι ήταν προγραμματισμένο γιατί βρέθηκε όγκος στη είσοδο της μήτρα και μπορεί να μην μπορούσα να κάνω παιδί στο μέλλον και λόγω του που ήταν ο όγκος και από ιστορικό της οικογένειας σε καρκίνους μήτρας. Όταν ανακοίνωσα στη μάνα μου ότι θα παντρευτούμε πιο γρήγορα γιατί θέλουμε να κάνουμε παιδάκι και δεν αντέχουμε την αγωνία του ότι ίσως να μη μπορούμε σε 2-3 χρόνια όπως είπαν χαρακτηριστικά 2 γιατροί και όχι ένας, η μάνα μου γύρισε και μου είπε: ε καλά μη νομίζεις και ότι είναι πια και τόσο σπουδαίο το να γίνεις μάνα. Σου δίνει μια χαρά και δέκα προβλήματα. Και αν δεν κάνεις δεν είναι και του θανατά. Θα ζήσεις πιο ελεύθερη.

Τότε είπα οκ γνώμη της αλλά εγώ θέλω να κάνω και παντρεύτηκα. Τώρα μετά από την κορούλα μου δεν πιστεύω λέξη από αυτά της τα λόγια. Για μένα η κόρη μου είναι η ευτυχία μου. Ναι έχω και άγχη και στεναχώριες και δυσκολίες αλλά ένα χάδι της και ένα νάζι αρκούν για να τα διώξουν όλα μακριά.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια μάνα μίλησε έτσι... Και δεν τη συγχωρώ. Δεν μπορώ. Όχι δεν έχουμε διακόψει σχέσεις, ίσα ίσα που με βοηθάει και μάλιστα πολύ και είναι δίπλα μου και φυσικά και εγώ είμαι δίπλα της πάντα, αλλά αυτά της τα λόγια με τρώνε. Δεν θα τα έλεγα ποτέ ως συμβουλή στο παιδί μου. Δεν θα τα σκεφτόμουνα καν για το κοριτσάκι μου. Δυστυχώς δεν είναι άνθρωπος συζητήσιμος για να της πω το... παράπονό μου και σπάνια παραδέχεται τα λάθη της. Έτσι λύση δεν υπάρχει εκτός και αν είμαι διατεθιμένη για καυγά που δεν είμαι, δεν θέλω με κουράζει και μόνο η ιδέα για καυγά μαζί της, οπότε τουλάχιστον είπα να γράψω το παράπονό μου σε εσάς.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Διαφημίσεις

Eγώ νομίζω πως τη βρήκες σε κακιά στιγμή. Μην το παίρνεις τοις μετρητοίς. Δεν θα σε άλλαζε με τίποτα στον κόσμο.

it's never too late to start all over again

Δες το αντίστροφα....

Πόσες γυναίκες προσπαθούν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν..... Όλος ο περίγυρος γίνεται κλειός που σφίγγει κάθε μέρα. Όλη η κοινωνία και οι οικείοι μας, μας έχουν προετοιμασμένους να γίνουμε γονείς. Από τώρα λέμε στα παιδιά μας "όταν θα μεγαλώσεις και γίνεις μανούλα/μπαμπάκας" κτλ....

Κανένας δε λέει ΑΝ γινεις γονιός... ΑΝ κάνεις παιδιά... ΑΝ παντρευτείς.. κτλ.

Όταν ενα ζευγάρι προσπαθεί για παιδιά νιώθει όλη αυτή την κοινωνική πίεση η οποία είναι απίστευτα μεγάλη!

Μήπως λοιπόν ήθελε να σου πει να μην αγχώνεσαι για παιδιά; Μήπως ήθελε να σε χαλαρώσει ώστε να μην κάνεις κάποια βιαστική επιλογή που ίσως αργότερα να είχε άσχημες συνέπειες; Μήπως ήθελε να σου πει πως εσύ να είσαι καλά... και αν είναι να έρθει θα έρθει.....

Ίσως το είπε με άκομψο τρόπο.... ίσως ήταν και η ίδια απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο... Ίσως να αγχώθηκε και η ίδια και δεν ήξερε πώς να το χειριστεί.

Αφού έχετε καλές σχέσεις, μάλλον θεωρώ πως το είπε από την αγάπη της και την έγνοια της για να μην αγχωθείς εσύ. Αυτό βέβαια το ξέρεις εσύ καλύτερα.

Αυτά...

πολύ πολύ φιλικά! :-D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Συμφωνώ με την Αλκυόνη. Είναι απίστευτη η πίεση που ασκεί ο περίγυρος σε ένα ζευγάρι που δεν έχει παιδιά. Ίσως από αυτό να θέλησε να σε απαλλάξει και να το έκανε με άκομψο τρόπο.

Ξέρεις πόσες φορές και μένα η μητέρα μου με έχει απογοητεύσει με κουβέντες της; Δεν έχει ιδέα πόσο πολύ με πονάνε. Μόνο καλή πρόθεση έχει, αλλά αυτό δεν αρκεί... δυστυχώς.

Αν και όποτε καταφέρεις, κάνε μια κουβέντα.

2522daf9de.png

Διαφημίσεις

Kαι εγω πιστευω οτι η μαμα σου ηθελε να σε ανακουφισει, να σε χαλαρωσει για να μην αισθανεσαι ασχημα. Καποιοι ανθρωποι στην προσπαθεια τους να κανουν κατι καλο το κανουν με αγαρμπο τροπο. Το ιδιο ειχε συμβει με το μπαμπα μου μετα απο μια σοβαρη επεμβαση. Κλαιγαμε με τη μαμα μου και ελεγα εγω: ¨Λες μετα να μην μπορεσω να κανω παιδια?" Και πεταγεται ο μπαμπας μου και λεει "Παιδι μου τι στενοχωριεσαι? Εδω τοσες ακουω και δεν μπορουν. Η πρωτη θα εισαι η η τελευταια που θα μεινεις χωρις παιδι?" Πεσαμε και εγω και η μαμα μου να τον φαμε. "Και τι λογια ειναι αυτα που λες ? Και δεν ντρεπεσαι?" Φωναζε η μαμα μου ¨που μου στενοχωρεις το παιδι . Εχεις παθει αλτσαχαιμερ και λες βλακειες" Ο κακομοιρης μας κοιταζε σα χαμενος. "εγω το ειπα για να μη στενοχωριεσαι παιδι μου" μου λεει. Οταν βγηκαν οι εξετασεις και εδειχναν οτι δεν ειχε επηρεαστει καθολου η γονιμοτητα μου μου λεει ο πατερας μου "Ειδες που στενοχωριοσουν και εκλαιγες?" Και λεει η μαμα του "Τωρα μας υποχρεωσες. Οταν επρεπε δεν κραταγες το στομα σου να μην πετας κοτσανες" Τωρα που το σκεφτομαι πιστευω οτι και ο ιδιος τα ειχε χαμενα και ηταν μια αγαρμπη προσπαθεια να με παρηγορησει. Ετσι να το σκεφτεσαι και εσυ. Υπαρχει περιπτωση οι μανουλες μας να θελουν κατι κακο για εμας ?

Συμφωνώ με την Αλκυόνη. Είναι απίστευτη η πίεση που ασκεί ο περίγυρος σε ένα ζευγάρι που δεν έχει παιδιά. Ίσως από αυτό να θέλησε να σε απαλλάξει και να το έκανε με άκομψο τρόπο.

Ξέρεις πόσες φορές και μένα η μητέρα μου με έχει απογοητεύσει με κουβέντες της; Δεν έχει ιδέα πόσο πολύ με πονάνε. Μόνο καλή πρόθεση έχει, αλλά αυτό δεν αρκεί... δυστυχώς.

Αν και όποτε καταφέρεις, κάνε μια κουβέντα.

συμφωνώ! καμιά φορά αυτά που λέμε δεν τα σκεφτόμαστε..μάλλον αλλιώς το εννοούσε αφού κιόλας έχετε τόσο καλές σχέσεις μεταξύ σας..

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Μου το εχει πει κ μένα αυτό,οτι καλύτερα να είσαι μόνος σου και να μην εχεις το άγχος των παιδιών που σε κατατρώει,δεν ξέρω τι να πω,πολλά βράδια το σκέφτομαι κ κλαίω,δεν ξερω που είναι η αλήθεια πια.

Όπως βλέπεις όλες συμφωνούμε ότι το είπε για να σε παρηγορήσει...

Στην κατάσταση που ήσουν θα το άντεχες ν' αρχίσει να κλαίγεται ότι θέλει να γίνει γιαγιά?

Επίσης μην συγκρίνεις τον ενθουσιασμό σου σαν νέα μαμά, με τη μαμά σου που μεγάλωσε τα παιδιά της και τα βλέπει πιο αποστασιοποιημένα τα πράγματα.

Πολλα πραγματα οταν τα λεμε εξαρταται το πως τα εννοουμε.Απο την εκφραση του προσωπου και γενικοτερα απο το συνολο των πραγματων που εχεις πει βγαζεις συμπερασμα τι εννοεις.Θα συμφωνησω με τα κοριτσια πως το ειπε για να νιωσεις ¨καπως¨καλυτερα απο την ανακοινωση που σου εκανε ο γιατρος.Νομιζω πως μονο μια μανουλα μπαρει να καταλαβει καλα πως μπορει να νιωσεις οταν σου λενε οτι ισως στερηθεις ενα παιδακι.Ποσο μαλιστα οταν αυτη ειναι η δικια σου μαμα.Τι θα επρεπε να σκεφτει πρωτα.Οτι ισως αντιμετωπισεις σοβαρο προβλημα στην υγεια σου η οτι δεν θα μπορουσες να κανεις παιδι?Σαφεστατα το πρωτο απλα ηταν καπως αχαρος ο τροπος.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

Πρεπει να αντιστρρεψεις λιγο τους ρολους για να καταλαβεις... Ερχεται η κορη σου, που ειναι ολη σου η ζωη, μετα απο χρονια και σου λεει "μανα, ξεκιναω τις προσπαθειες για παιδι γιατι μου ειπαν οτι υπαρχει περιπτωση να μην μπορω να κανω" Τι θα της ελεγες; Ποσο σημαντικη ειναι οικογενεια, ή οτι δεν χαθηκε ο κοσμος αν δε γεννησεις και ποτε;

Εχεις σκεφτει πως σκιστηκε η καρδια της μανας σου οταν εμαθε οτι εχεις προβλημα υγειας; Και επιπλέον ότι ησουν στεναχωρημενη και για το παιδι; Πρεπει να σε αγαπαει πολυ για να σφιξει την καρδια της και να μιλησει ψυχραιμα...

Αλλα ετσι ειναι... Δινεις αγαπη τωρα στην κορη σου γιατι πηρες αγαπη απο την μανα σου... Να σου ζησει και να ειναι γερη.

εγω νομιζω πως σου το ειπε για να μην στεναχωριεσαι και να μην αγχωνεσαι?

Ειδικα με βαση το προβλημα σου ισως θα ηθελε να σε κανει να μην στεναχωρηθεις αν κατι δεν πηγαινε καλα. Λαθος τακτικη αλλα πιστευω εγινε καθαρα απο αγαπη προς εσενα και μονο.:-D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Η μαμα σου δεν στο ειπε αυτο γιατι δεν σε αγαπαει.. στο ειπε γιατι αντιλαμβανομενη το προβλημα σου και μεγαλοποιωντας το οπως συνηθως κανουν οι γονεις σκεφτηκε "ωχ μπορει η κορη μου να μην μπορεσει ποτε να κανει παιδια.. κατι πρεπει να πω ωστε αν "χτυπα ξυλο" συμβει κατι τετοιο να μην την παρει απο κατω.."

και πιστευω πως αν τελικα δεν εκανες παιδακι, η μαμα σου θα ελεγε και αλλα ακομα χειροτερα του στυλ "και γω τι καταλαβα που εκανα παιδια και στερηθηκα τοσα στη ζωη μου" "τυχερη εισαι που δεν κανεις" κλπ κλπ..

Δεν το ειπε ουτε απο κακια ουτε επειδη το πιστευει.

Οποτε απλα ξεχνα το.. κανε ενα delete

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μερικές φορές μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής πρέπει να σφίγκουμε τα δόντια, να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να προχωράμε.

Νομίζω πως η πρόθεση της μητέρας σου ήταν να σε κάνει να νιώσεις πως δεν έχουν τόση σημασία τα όσα θα χάσεις όχι υποτιμώντας την αξία των παιδιών και της οικογένειας αλλά θέλοντας απλώς να σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα.

Ίσως να ήταν τα πιο δύσκολα λόγια που εκστόμισε ποτέ της αλλά τι θα κέρδιζε αν άρχιζε να θρηνεί για τα εγγόνια που δε θα αποκτούσε ποτέ, για σένα που δε θα γεύσουν τη χαρά της μητρότητας; Τίποτα δε θα κέρδιζε, αντίθετα θα έχανε τη μισή της ζωή σε μια στιγμή με το που θα σε έβλεπε να λυγίζεις και σπας.

Προσπάθησε λοιπόν να σε κάνει να δεις την κατάσταση με άλλο βλέμμα ώστε ακόμη και αν τελικά δε γινόσουν μανούλα να μη νιώθεις πως χάθηκε ο κόσμος.

Προσπάθησε να πάρει από πάνω σου ένα βάρος - βέβαια εκ των υστέρων βλέπω πως σου έβαλε στους ώμους σου ένα άλλο βάρος - το παραπόνο σου και γι' αυτό καλό θα ήταν να κάνετε μια συζήτηση οι δυο σας και να προχωρήσετε παρακάτω...

Φιλικά

Άννα

*

Αχχ κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας. Ειλικρινά με κάνατε να αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Ναι η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που γέννησα και μετά έχει γίνει χαλί να την πατήσουμε και αυτή και ο πατέρας μου (ο οποίος όμως είχε αντιδράσει εντελώς διαφορετικά τότε - είχε πει ότι αποφασίσω εγώ μαζί μου θα είναι και αυτός). Είναι από τη φύση της άνθρωπος που θέλει τον έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις και ίσως αυτό την κάνει πολλές φορές απότομη και απόλυτη στις αντιδράσεις της, ακόμη και τώρα που βοηθάει με τη μικρή φέρεται λες και είναι δικό της παιδί και όχι δικό μου!!! Θέλει να ελέγχει τα πάντα, είναι control freak, οπότε φαντάζομαι ότι ήθελε και τότε τον έλεγχο και επειδή της έφευγε από τα χέρια αντέδρασε έτσι και για ένα γάμο που δεν την ξετρέλαινε ως ιδέα ο γαμπρός και για την ασθένειά μου που τότε ακόμη φοβόμασταν και καρκίνο (ευτυχώς δεν εξελίχθηκε έτσι). Απλά μερικές φορές όπως είπατε τα λόγια πληγώνουν ( η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει). Όσο για συζήτηση ... αυτό είναι πολύ δύσκολο θα πάει σε καυγά. Το έχω δει να γίνεται άπειρες φορές με την μάνα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να πει έστω και ένα "ναι ήμουν υπερβολική για να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα" δεν της είναι εύκολο να παραδεχτεί πράγματα. Ποτέ της δεν το έκανε, και πάντα στο σπίτι υπήρχαν αψιμαχίες πολλές λόγω αυτής της κατάστασης. Αλλά δεν μπορώ να μη παραδεχτώ ότι είναι κάθε στιγμή δίπλα μου και οι δύο γονείς μου, θα ήμουν αχάριστη αν το έλεγα αυτό. Σας ευχαριστώ και πάλι όλες σας.

Διαφημίσεις

Η μαμα σου δεν στο ειπε αυτο γιατι δεν σε αγαπαει.. στο ειπε γιατι αντιλαμβανομενη το προβλημα σου και μεγαλοποιωντας το οπως συνηθως κανουν οι γονεις σκεφτηκε "ωχ μπορει η κορη μου να μην μπορεσει ποτε να κανει παιδια.. κατι πρεπει να πω ωστε αν "χτυπα ξυλο" συμβει κατι τετοιο να μην την παρει απο κατω.."

και πιστευω πως αν τελικα δεν εκανες παιδακι, η μαμα σου θα ελεγε και αλλα ακομα χειροτερα του στυλ "και γω τι καταλαβα που εκανα παιδια και στερηθηκα τοσα στη ζωη μου" "τυχερη εισαι που δεν κανεις" κλπ κλπ..

Δεν το ειπε ουτε απο κακια ουτε επειδη το πιστευει.

Οποτε απλα ξεχνα το.. κανε ενα delete

με κάλυψε απόλυτα η dora...αυτό εκριβώς μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας το post σου..

εγώ πάλι θα έλεγα ένα μεγάλο μπράβο στη μαμά σου που ήξερε να το χειριστεί...;)

rQGhp3.png

Θα συμφωνησω και εγω με τα κοριτσια και γιατι μου εχει τυχει προσωπικα. Απο οταν παντρευτηκα και μετα ειχα πολλα προβληματα υγειας και οι γιατροι μου ειχαν απαγορευσει να κανω παιδι με γιατι με το ιστορικο που εχω ηταν πολυ πιθανο να παω στα θυμαρακια και η αληθεια ειναι οτι στο τσακ την γλιτωσα. Ολα αυτα τα χρονια που ηθελα μωρακι οποτε ανοιγα κουβεντα στη μαμα μου πολυ ψυχρα μου απαντουσε <Δεν ειναι σημαντικο αυτο τωρα στη ζωη σου σημασια εχει να περνας καλα χωρις κουραση και εννοιες ενος παιδιου> και μου αλλαζε συζητηση. Και εγω σκεφτομουνα ουτε η ιδια η μανα μου δεν με καταλαβαινει ποσο πολυ θελω ενα παιδι. Οταν αποφασισα να παρω το ρισκο της εγκυμοσυνης το εκρυψα απο τους γιατρους και απο την μανα μου. Της το ανακοινωσα καποια στιγμη και επρεπε να δεις αντιδραση γιαγιας. Κιτρινησε και αλλαξε 100 χρωματα, μονο χαρα δεν ενιωσε μονο τον απολυτο πανικο. Οσο προχωρουσε η εγκυμοσυνη με πολλα προβληματα ηταν διπλα μου σε ολα αλλα ιδιαιτερα ανησυχη. Και μετα στον 7ο μηνα οταν χειροτερεψαν τα πραγματα και μπηκα εντατικη σε αθλια κατασταση βγηκαν οι γιατροι της εντατικης να ενημερωσουν τον αντρα μου και την μητερα μου οτι κινδυνευα ιδιαιτερα και μετα απο 2 εισοσιτετραωρα θα ειχαν εικονα αν θα τα καταφερω. Τοτε η μητερα μου κατερρευσε και για κερασακι στην τουρτα της λεει ο μεγαλος γιατρος κυρια μου ξερατε οτι η κορη σας με τοσο σοβαρο προβλημα υγειας δεν επρεπε να κυοφορησει γιατι δεν την εμποδισατε??? Και φυσικα η μανα μου του απαντησε τι λετε γιατρε εγω δεν το ηθελα αλλα ποιος μπορει να εμποδισει μια γυναικα να γινει μανα????

Τελος παντων τωρα που τελειωσανε ολα και εγω και το μωρο ειμαστε καλα η μανα μου μου εκμυστηρευτηκε οτι επειτηδες μου ελεγε τα χειροτερα για τα παιδια γιατι ετρεμε η ψυχη της καθε φορα που της ελεγα θελω παιδι. Και δεν ηθελε να το συζηταει μαζι μου γιατι την πονουσε διπλα ο πονος ο δικος μου που δεν θα εκανα παιδι. Και εννοειται οτι τωρα πεθαινει για το εγγονι της!!!!!!! Βεβαια επειδη με φοβαται τρεμει στην ιδεα δευτερου παιδιου. Μην τολμησεις ξανα μου λεει τετοιο πραγμα γιατι θα σε σκοτωσω!!!!!!

Γιαυτο μην την κρινεις την μανουλα σου αυστηρα το πιο πιθανο ειναι να φερθηκε ετσι απο αγαπη και ανησυχια για σενα!!!!!!!!!

Marcopolo μόλις διάβασα το πόστ σου και με συγκίνησε αφάνταστα!!! Να'σαι περήφανη για την μάνα σου, μπορει να σε πληγωνε οταν σου μιλουσε αρνητικα αλλα ειμαι σιγουρη οτι μολις γεννησες θα καταλαβες, οτι αν παθαινες εσυ κατι αυτο θα ηταν ο θανατος της. ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ!!!!

Σε ευχαριστω παρα πολυ και εγω τωρα καταλαβαινω οτι αν δεν ηταν η μητερα μου διπλα μου να με στηριζει στις ταλαιπωριες που ειχα με τα νοσοκομεια κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης πολυ δυσκολα θα τα καταφερνα μονη μου. Σε αυτην και στον αντρα μου χρωσταω οτι κραταω σημερα το αγγελουδι μου στην αγκαλια. Ηταν οι φυλακες αγγελοι μου και οι δυο σε ολες τις δυσκολες στιγμες!!!!!! Σου ευχομαι και σενα μονο ευτυχια να εχεις στη ζωη σου. Αν θυμαμαι καλα εχεις και ενα παιδακι να το χαιρεσαι και να ειναι παντα καλα!!!!!!!!! Ελπιζω να μην κανω λαθος.

Σε ευχαριστω παρα πολυ και εγω τωρα καταλαβαινω οτι αν δεν ηταν η μητερα μου διπλα μου να με στηριζει στις ταλαιπωριες που ειχα με τα νοσοκομεια κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης πολυ δυσκολα θα τα καταφερνα μονη μου. Σε αυτην και στον αντρα μου χρωσταω οτι κραταω σημερα το αγγελουδι μου στην αγκαλια. Ηταν οι φυλακες αγγελοι μου και οι δυο σε ολες τις δυσκολες στιγμες!!!!!! Σου ευχομαι και σενα μονο ευτυχια να εχεις στη ζωη σου. Αν θυμαμαι καλα εχεις και ενα παιδακι να το χαιρεσαι και να ειναι παντα καλα!!!!!!!!! Ελπιζω να μην κανω λαθος.

Ναι εχω και εγω ενα αγγελουδακι!!Σε ευχαριστω πολυ!!! :-P:-P:-P

Όσο για συζήτηση ... αυτό είναι πολύ δύσκολο θα πάει σε καυγά. Το έχω δει να γίνεται άπειρες φορές με την μάνα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να πει έστω και ένα "ναι ήμουν υπερβολική για να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα" δεν της είναι εύκολο να παραδεχτεί πράγματα. Ποτέ της δεν το έκανε, και πάντα στο σπίτι υπήρχαν αψιμαχίες πολλές λόγω αυτής της κατάστασης. .

Εγώ θα πήγαινα θα της έδινα ένα φιλί στο μάγουλο θα της έλεγα ότι την αγαπάω όμως αυτό που είχε πει τότε με πλήγωσε πολύ και θα περίμενα να δω τις αντιδράσεις της.Είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή που θα είναι έτοιμη θα σου έλεγε γιατί το είπε...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για εμένα πιο πολύ μετράνε οι πράξεις ενος ανθρώπου παρά τα λόγια .

Είπε κάποτε κάτι που σίγουρα δεν πίστευε και εσύ έχει κατσει και το σκέφτεσαι.

Το πιθανότερο θα είναι η ίδια να μην το θυμάται καν!!!!!!!

Ολες μας παραδεχόμαστε ότι τα παιδιά φέρνουν χαρά και γέλια αλλά συνάμα και δουλειες και κούραση....κλπ κλπ.

Ε και ενας χαρακτήρας λιγάκι "δύσκολος" πάνω στην δίκή σου ανακοίνωση είπε κάτι με σκληρό τρόπο το οποίο όμως αν το "μεταφράσεις" δηλαδή αν σκεφτεί κανεις πως να κάνεις παιδί αλλα να είσαι και ευτυχισμένη στον γάμο σου και όχι να μπεις σε ενα γάμο που θα σε φέρει σε δυστυχία απλα και μονο για να κάνεις ενα παιδί. Γιατι και χωρίς παιδί μπορείς να βρεις την ευτυχία.

αν το δεις από αυτήν την οπτική γωνία ε δεν έχει στα λόγια και άδικο.

Βέβαια η απόφαση ήταν δική σου και η αγάπη της μάνας σου φαίνεται από την βοήθεια που σου δίνει κάθε μέρα.

και επειδή σε νοιώθω μπορώ να σου πώ κοιτα το μωρό σου χαμογέλα και γέμισε απο ευτυχία γιατι εχεις μια οικογένεια που ειναι διπλα σου και σε στηρίζει και αυτό ειναι σπανιο.

και ξέχνα όλα τα υπόλοιπα.

δηλαδή αν σκεφτεί κανεις πως να κάνεις παιδί αλλα να είσαι και ευτυχισμένη στον γάμο σου και όχι να μπεις σε ενα γάμο που θα σε φέρει σε δυστυχία απλα και μονο για να κάνεις ενα παιδί. Γιατι και χωρίς παιδί μπορείς να βρεις την ευτυχία.

αν το δεις από αυτήν την οπτική γωνία ε δεν έχει στα λόγια και άδικο.

Μα το ότι δεν συμπαθούσε το γαμπρό δεν σημαίνει ότι θα έκανα ένα γάμο δυστυχισμένο όπως και φυσικά αποδείχτηκε εδώ και 4 χρόνια. Στο μέλλον δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι και αγαπημένοι μαζί (σαφώς και με τα προβλήματα της καθημερινότητας και κάποια καυγαδάκια) αλλά πιστεύω ότι αυτά τα έχουν η πλειοψηφία των ζευγαριών. Κυρίως ο φόβος ότι δεν έλεγχε την κατάσταση και ότι θα έφευγα νομίζω ότι ήταν... έτσι ελπίζω τουλάχιστον.:?

ΝΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΙΠΕ.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΦΗ ΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ.

ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ, ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΘΕ ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ.

ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ; ΜΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΕ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.

Μάλλον η μαμά σου επειδή πόνεσε πολύ να σε έχει,δεν θέλει τώρα να σε βλέπει να στεναχωριέσαι. Όλες τα ίδια λέμε. Σκέψου να πέρναγε το παιδί σου κάτι τέτοιο. Θα έλεγες τα ίδια και περισσότερα ίσως προκειμένου να διασφαλίσεις ότι θα ζήσει εκείνο κι ας μην έβλεπες εγγόνι.