Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδερφάκια με μικρή διαφορά ηλικίας

anna781

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτη τη στιγμη μου μιλαμε κοιμουνται ολοι....στην κρεββατοκαμαρα..ο...μεγαλος στην κουνια του...ο μικρος σε ενα μικρο στυλ παρκοκρεββατο..θηλαζω αποκλειστικα κανενα προβλημα...το μωρο το δεχτηκε με πολλη αγαπη ο μεγαλος...βεβαια εχουμε και τις ζηλειες μας..αλλα να θυμασαι πως οταν με το καλο γεννησεις ο μεγαλος θα αρχισει να αντιλαμβανεται παρολο που δεν θα μιλαει κι ετσι θα καταλαβαινει τι του λες..με υπομονη και διαλογο θα παν ολα καλα...χαλλλααααρρρααα που λεμε κι εδω οι σαλονικεις...

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Εγώ δεν είχα πρόβλημα να πάω στο δωμάτιο του να τον θηλάσω. Έτσι και αλλιώς δίπλα από την κρεββατοκαμάρα είναι. Προτιμούσα δηλαδή να κοιμούνται από την αρχή στα δωμάτια τους για να μην αντιμετωπίσω προβλήματα ύπνου αργότερα. Πάντως είναι αρκετα δύσκολα στην αρχή γιατί ουσιαστικά θα είναι και τα δύο μωρά. Και τα δυο θα θέλουνε πιπίλες, μπιμπερό και πάνες!!!

8Fx2p2.png

OtbVp2.png

Γεια σας κι από εμένα! Κι εμένα όταν έρθει με το καλό το 2ο, το οποίο επίσης για αγοράκι το "κόβω", ο μικρός μου θα είναι σχεδόν 15 μηνών! Κι είναι και λίγο δύσκολο μωράκι... Έχω κι εγώ πολλές απορίες τις οποίες θα συγκεντρώσω σιγά-σιγά.... Από ότι βλέπω πάντως πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα μας προβληματίζουν. Δεν έχω και ιδέα τι μπορεί να κάνει ένα μωρό 15 μηνών... :lol: Θα επανέλθω σύντομα κι ελπίζω να βγάλω άκρη γιατί μια αγωνία την έχω κι εγώ. Καλά να μας πάνε όλα κορίτσια και να χαίρεστε τα παιδάκια σας! ;)

Να σου ζησει ο γιοκας σου και με το καλο το νεο σου μωρακι.

Τα παιδακια σου θα εχουν ακριβως την ιδια διαφορα που εχουν και τα δικα μου.

Για το θεμα του θηλασμου δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν θηλασα πολυ.

Οσον αφορα τη ζηλεια στην αρχη δεν ειχαμε ζορι γιατι το μωρο ουσιαστικα τρωει και κοιμαται.Προβλημα ειχαμε οταν η μικρη αρχισε να καθεται και να διεκδικει παιχνιδια.Πλεον,μαζι δεν κανουνε και χωρια δεν μπορουνε.

Τελος οσον αφορα στον υπνο,εμεις για κανενα 5μηνο περιπου την ειχαμε στην κρεβατοκαμαρα σε παρκοκρεβατο και μετα βαλαμε τον "μεγαλο"μας σε μονο με προστατευτικο καγκελο και την μικρη στην κουνια.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

κοιτα...η αληθεια ειναι πως στην αρχη τον μεγαλο τον ειχα στο δωματιο του ...αλλα ξυπνουσε καθε βραδυ με τσιριδες γιατι ο μικρος κοιμοταν μαζι μας στην κρεββατοκαμαρα...λογικο το βρισκω..ετσι τα πηρα και τα 2 μεσα σε μας...αλλα συντομα θα πανε μαζι στο δωματιο τους...δυστηχως το σπιτι μας εχει 1 παιδικο δωματιο...στο θεμα του θηλασμου ανοικω στην τυχερη κατηγορια που δεν ξυπναμε μεσα στη νυχτα..οποτε ...κοιμομαστε για τα καλα ολοι μαζι

κοριτσια το μονο προβλημα που εχω με το παιδι ειναι πως εχει συνηθισει σε ενα προγραμμα στο σπιτι... ξερει τι ωρα θα φαει, τι ωρα θα κοιμηθει, τι ωρα θα παμε βολτα κτλ... δεν ειναι ρομποτακι απλα τηρουμε μια σειρα στα πραγματα κι ετσι κι εγω δε κουραζομαι, κι αυτος δε γκρινιαζει κι ειμαστε ολοι καλα στην οικογενεια...

το θεμα ειναι πως χρειαστηκε να λειψουμε 10 μερες απο το σπιτι κι εχασε τη σειρα του στον υπνο τωρα... δηλαδη ξυπναει τη νυχτα και θελει αγκαλια για να ξανακοιμηθει (για δεκα μερες κοιμομασταν μαζι και μαλλον συνηθισε)...

οταν γεννησω (αθηνα) θα λειπουμε παλι απο το σπιτι ολοι κι ισως παλι ξεκουρδιστει κι οταν γυρισουμε να θελει τα δικα του....

αυτο αληθεια με προβληματιζει....

Να σου ζησει ο γιος σου και με το καλο το νεο μωρο. Εμενα η κορη μου ηταν 2 χρονων οταν γεννηθηκε ο γιος μου. Δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα ζηλιας παρολο που η κορη μου γενικα δεν ηταν καθολου ευκολη σαν μωρο και τωρα σαν νηπιο ειναι αρκετα ζωηρη. Δεχτηκε το μωρο απο την πρωτη στιγμη, δεν την ενοχλουσε οταν θηλαζα τον μπεμπη η οταν ασχολουμασταν μαζι του παρολο που εχει μεγαλη προσκόλληση και σε εμενα και στον πατερα της. Να φανταστεις οτι η 2,5 ετων πλεον κορη μου ακομη και τωρα υπαρχουν βραδια που ξυπναει, ενω ο μπεμπης ειναι 6 μηνων και ξυπναει μια με δυο φορες καθε νυχτα. Πιστευω πως καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη αλλα ελπιζω μιας και ο γιος σου ειναι βολικος ολα να πανε καλα. Για την δικη μας οικογενεια τα πραγματα αυτην την στιγμη αλλα ακομη και οταν ο μπεμπης ηταν νεογγενητος ειναι πολυ πιο ευκολα απο οτι ηταν τον πρωτο χρονο με την κορη μας οπου αντιμετωπισαμε πολλες δυσκολιες. Η μονη δυσκολια μας ειναι το οτι της κορης μου της κακοφανηκε η απουσια μου στο νοσοκομειο, λογω του οτι οι μοναδικες φορες που ειχε μεινει χωρις εμενα ηταν κατα την διαρκεια των επισκεψεων μου στο γυναικολογο , με αποτελεσμα πλεον να μην μπορω να παω πουθενα χωρις να εχουμε εντονοτατες αντιδρασεις. οσον αφορα τον υπνο η μεγαλη κοιμαται στην κρεβατοκαμαρα με τον μπαμπα της κι εγω στο παιδικο με τον μπεμπη στο λικνο, οταν ο αντρας μου δουλευει της νυχτες κοιμομαστε οι τρεις μας στην κρεβατοκαμαρα, εγω και η κορη μου στο μεγαλο κρεβατι και ο μπεμπης στην κουνια.

sYSBp3.pngR9zap3.png

κοιτα...η αληθεια ειναι πως στην αρχη τον μεγαλο τον ειχα στο δωματιο του ...αλλα ξυπνουσε καθε βραδυ με τσιριδες γιατι ο μικρος κοιμοταν μαζι μας στην κρεββατοκαμαρα...λογικο το βρισκω..ετσι τα πηρα και τα 2 μεσα σε μας...αλλα συντομα θα πανε μαζι στο δωματιο τους...δυστηχως το σπιτι μας εχει 1 παιδικο δωματιο...στο θεμα του θηλασμου ανοικω στην τυχερη κατηγορια που δεν ξυπναμε μεσα στη νυχτα..οποτε ...κοιμομαστε για τα καλα ολοι μαζι

αυτο κι ειναι τυχη.... να εχεις μωρο και να μη ξυπναει τη νυχτα....

αν κι εγω στον μικρο μου, για κανα διμηνο ξενυχτησα...

κι εμεις ενα παιδικο δωματιο εχουμε....

Διαφημίσεις

κοριτσια το μονο προβλημα που εχω με το παιδι ειναι πως εχει συνηθισει σε ενα προγραμμα στο σπιτι... ξερει τι ωρα θα φαει, τι ωρα θα κοιμηθει, τι ωρα θα παμε βολτα κτλ... δεν ειναι ρομποτακι απλα τηρουμε μια σειρα στα πραγματα κι ετσι κι εγω δε κουραζομαι, κι αυτος δε γκρινιαζει κι ειμαστε ολοι καλα στην οικογενεια...

το θεμα ειναι πως χρειαστηκε να λειψουμε 10 μερες απο το σπιτι κι εχασε τη σειρα του στον υπνο τωρα... δηλαδη ξυπναει τη νυχτα και θελει αγκαλια για να ξανακοιμηθει (για δεκα μερες κοιμομασταν μαζι και μαλλον συνηθισε)...

οταν γεννησω (αθηνα) θα λειπουμε παλι απο το σπιτι ολοι κι ισως παλι ξεκουρδιστει κι οταν γυρισουμε να θελει τα δικα του....

αυτο αληθεια με προβληματιζει....

μην ανυσηχεις τοσο πολυ..πιστεψε με τα πραγματα θα παρουν τον δρομο τους απο μονα τους...κι ο μικρος θα συνηθισει σιγα σιγα την παρουσια του αδερφου του και θα ειναι τοσο μα τοσο χαρουμενος με το αδερφακι του...η μαμα μου ειναι μοναχοπαιδι..καθε πρωι του λεει ταχα μου κλαιγοντας"εσυ εισαι τυχερος,εχεις αδερφακιιιιιιιιι εγω δεν εχωωωωω"

πανε πες τη μανουλα σου να σου κανει ενα της λεω αλλα αυτο ειναι για αλλο τοπικ!!!!κι ετσι ειναι χαρουμενος που εχει αυτος αδερφακι και σιγα σιγα αρχιζει να το προσεχει...αα και μην ξεχασετε οπως γυριζετε απο την κλινικη ο μικρος ας ....σταματησει στα τζαμπο να παρει ενα δωρο στον μεγαλο αδερφουλη του....με το καλο να γεννησεις κι αν με ρωτας και για τα συναισθηματα της μαμας ενα μονο θα σου πω...ποτε στη ζωη μου δεν ενιωσα τοσο ευτυχισμενη οπως τωρα...

...αα και μην ξεχασετε οπως γυριζετε απο την κλινικη ο μικρος ας ....σταματησει στα τζαμπο να παρει ενα δωρο στον μεγαλο αδερφουλη του....

πολυ πολυ πολυ κλαη ιδεα!!!!!!!!!

σιγουρα θα το κανουμε........

με το καλο να γεννησεις κι αν με ρωτας και για τα συναισθηματα της μαμας ενα μονο θα σου πω...ποτε στη ζωη μου δεν ενιωσα τοσο ευτυχισμενη οπως τωρα...

αυτο ειναι αληθεια.... δεν ηξερα οτι σ' αυτη τη ζωη μπορει να μας προσφερθει τοση μα τοση ευτυχια!!!!!!!

μου αρκει να βλεπω τον μικρο μου να κοιμαται στη κουνια του και δε θελω τιποτα αλλο!!!!!!

Η μονη δυσκολια μας ειναι το οτι της κορης μου της κακοφανηκε η απουσια μου στο νοσοκομειο, λογω του οτι οι μοναδικες φορες που ειχε μεινει χωρις εμενα ηταν κατα την διαρκεια των επισκεψεων μου στο γυναικολογο , με αποτελεσμα πλεον να μην μπορω να παω πουθενα χωρις να εχουμε εντονοτατες αντιδρασεις.

αυτο το φοβαμαι κι εγω... δεν εχει μαθει να ειναι με αλλους και θα 'χουμε ενα θεμα για οσο μεινω στο μαιευτηριο.....αλλα ενταξει θα ειναι κι ο μπαμπας και θα σωθει η κατασταση...

Δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα ζηλιας παρολο που η κορη μου γενικα δεν ηταν καθολου ευκολη σαν μωρο και τωρα σαν νηπιο ειναι αρκετα ζωηρη. Δεχτηκε το μωρο απο την πρωτη στιγμη, δεν την ενοχλουσε οταν θηλαζα τον μπεμπη η οταν ασχολουμασταν μαζι του παρολο που εχει μεγαλη προσκόλληση και σε εμενα και στον πατερα της.

ελπιδοφορα τα πραγματα......

εχουμε συνηθισει κι εμεις να ειμαστε συνεχεια μαζι και το φοβαμαι λιγο αυτο.....

Προτιμούσα δηλαδή να κοιμούνται από την αρχή στα δωμάτια τους για να μην αντιμετωπίσω προβλήματα ύπνου αργότερα.

αυτο το προτιμω κι εγω....

οπως το μαθεις το παιδι.....

Διαφημίσεις

εεε φαντασου το αυτο που νιωθεις επι 2....με το καλο...να υποδεχτεις και το δευτερο παιδακι σου...κι αν ειναι αγορι τελικα...τοτε ειναι που θα τρελλαθεις..και στο λεει μια που τα ηθελε πανω απο ολα γερα και μετα κοριτσια...ααα και κατι αλλο πολυ σημαντικο.μολις γυρισετε απο την κλινικη θα πας μεσα στην κρεββατοκαμαρα χωρις να σε δει ο μεγαλος και θα αφησεις την καλαθουνα η οτι εχεις μεσα το μωρο πανω στο κρεββατι..μετα θα τον φωναξεις θα του πιασεις το χερακι και θα πατε μαζι να δειτε το μωρο...να μη σε δει δλδ να το κρατας...ετσι θα δεν θα νιωσει πως του περνουν τη μαμα

εεε φαντασου το αυτο που νιωθεις επι 2....με το καλο...να υποδεχτεις και το δευτερο παιδακι σου...κι αν ειναι αγορι τελικα...τοτε ειναι που θα τρελλαθεις..και στο λεει μια που τα ηθελε πανω απο ολα γερα και μετα κοριτσια...ααα και κατι αλλο πολυ σημαντικο.μολις γυρισετε απο την κλινικη θα πας μεσα στην κρεββατοκαμαρα χωρις να σε δει ο μεγαλος και θα αφησεις την καλαθουνα η οτι εχεις μεσα το μωρο πανω στο κρεββατι..μετα θα τον φωναξεις θα του πιασεις το χερακι και θα πατε μαζι να δειτε το μωρο...να μη σε δει δλδ να το κρατας...ετσι θα δεν θα νιωσει πως του περνουν τη μαμα

ενα κοριτσακι το θελω ειναι η αληθεια.... αλλα πανω απο ολα γερα παιδια... και παμε για τριτο μετα!!! θα τη πετυχω τη κρη!!!!

παρα πολυ καλη ιδεα επισης αυτο με την επιστροφη στο σπιτι!!!!!!!!

σε βρισκω πολυ ευρηματικη!!!!!!! ειχες ενημερωθει απο καπου εσυ ή αυτοδιδακτη;;;;

αυτο με την καλαθουνα καπου το διαβασα οταν απελπισμενη στον 5ο εψαχνα κι εγω λυσεις...φιλια και ...ευχομαι τα τριτα γερα κοριτσια χαχαχαχαχα:lol::lol::lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...