Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πρωτότυπο κέρασμα/δώρο

mmmmmmm

Recommended Posts

Καλησπέρα και με το καλό !εγώ στον γιο μου πέρσι πήρα χωνάκια από παγωτό και τα γέμισα ζαχαρωτά τα τύλιξα με σελοφάν και τα έδεσα με πολύχρωμες κορδέλες ίδιες με αυτές από της μπουμπουνιερες πήρα ένα καλάθι και το στόλισα με κορδέλες και μπαλόνια με Ίλιον και στον παιδότοπο που είχα κλείσει μπροστά στην πόρτα σε ένα τραπεζάκι είχα πάρει ένα τετράδιο με ένα στυλό και γράφανε ευχές και περνάνε και ένα χωνάκι !είχε πολύ επιτυχία !!

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στη Ροδο στις βαφτισης ( και στους γαμους ) προσφερουν μελεκουνια ενα γλυκισμα που εχει σχεδον τα ιδια υλικα με το παστελι αλλα ειναι μαλακο και πολυ πιο νοστιμο , συνηθως μαζευονται μερικες φιλες και το φτιαχνουν σ ενα απογευμα το κοβουν σε ρομβους και το τυλιγουν σε σελοφαν επιλεκτικα βαζουν στις ακρες κορδελιτσες. ειναι οικονομικο και πολυ ομορφο. συνταγη θα βρεις εδω : http://www.mel.gr/greek/melekouni.html ο συλλογος αυτος πουλαει κιολας.

Ίσως το λουκούμι να κολλήσει στο σελοφάν, και γενικά, δεν ξέρω πως θα φαίνεται ένα λουκούμι σε ένα πιάτο.Αν δεν ήθελες extra μπισκότο, θα σου έλεγα να πάρεις λουκούμια τριαντάφυλλο (δοκιμασμένα και φρέσκα, όχι συσκευασμένα κατά προτίμηση!!) και να τα βάλεις ανάμεσα σε μπισκότα Παπαδοπούλου. Το γνωστό εδώ στη Μακεδονία μπισκοτολούκουμο!!Παλιά το τρώγανε πολύ!!! Τα βάζεις σε σελοφάν και τα δένεις με ρόζ καρό κορδελίτσα με μία ταμπελίτσα που γράφει: "γλυκό σαν εμένα...και το όνομα από κάτω!"Εεε..καλά αν δε θες την ταμπελίτσα μην τη βάζεις!Εσύ ξέρεις.Και μια ιδέα. Αν θες βάζεις πάνω με ροζ γλάσο το αρχικό του ονόματος του παιδιού και ιδού:Παραδοσιακό, καλαίσθητο και πρακτικό. Μια φίλη μου πήρε τις σοκολατίτσες τις μικρές (40γρ.) και έβαλε έξω χαρτί πουά με τη φωτό της μικρής και ήταν τέλειο!!!Τα περιτυλίγματα τα εκτύπωσε στον υπολογιστή. Καλή επιτυχία ό,τι και αν κάνεις και...ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ!!!!!!

μου αρέσει πολύ η ιδέα για το μπισκοτολούκουμο... εκτιμώ ότι θα αρέσει σε αρκετούς, είναι κάτι όχι τόσο γλυκό και συνδυάζει μπισκότο και λουκούμι μαζί... επίσης θα σου πρότεινα κάτι ξεχωριστό σαν μικρό δωράκι ίσως... επάνω στο πιάτο μαζί με το μπισκότο να αγοράσεις αρωματικά μαντηλάκια να τυπώσεις σε αυτοκόλλητο το όνομα του παιδιού με μία ίσως παράσταση ή ζωγραφιά και να τα δωρίσεις σε κάθε καλεσμένο που μόλις καθήσεις για φαγητό σίγουρα θα θέλει να φρεσκάρει και να καθαρίσει τα χέρια του...

Λοιπόν, αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Βρήκα τέλεια μπισκότα με βούτυρο γάλακτος σε σχήμα αστεράκι με ουρά (σαν κομήτης). Μπορεί να είναι ροζ και στην ουρά να γραφτεί το όνομα. Τυλιγμένα έτοιμα θα μας τα αφήσει -επειδή θέλουμε πολλά κομμάτια- 1 ευρώ.

Επίσης από το ίδιο ζαχαροπλαστείο θα πάρουμε -αντί για παστάκι- κανονική πάστα (100γρ) με το όνομα πάνω πάλι 1 ευρώ. Το μπισκότο αστεράκι θα το δώσουμε στην εκκλησία μαζί με τη μπουμπουνιέρα και, επειδή εκκλησία και χώρος φαγητού είναι στον ίδιο χώρο και θα καθίσει ο κόσμος αμέσως, την πάστα θα τη δώσουμε στο τέλος του φαγητού μαζί με το επιδόρπιο.

Ούτε θα λερωθεί κανείς, ούτε χρειάζονται κουταλάκια, χαρτοπετσέτες και κάνω και το κάτι έξτρα που ήθελα. :wink:

Βρήκα τέλεια μπισκότα με βούτυρο γάλακτος σε σχήμα αστεράκι με ουρά (σαν κομήτης). Μπορεί να είναι ροζ και στην ουρά να γραφτεί το όνομα.

Πολύ καλό!!! Μήπως μπορείς να μου πείς από που; Ταιριάζει "γάντι" στο θέμα μου!

Διαφημίσεις

Ζαχαροπλαστείο Κουμάκης, Ηράκλειο Κρήτης. Στην Αθήνα δεν ξέρω που αλλά είναι τόσες οι επιλογές! Θα σου πρότεινα για να μην τρέχεις από δω κι από κει, να παίρνεις τηλ. στα ζαχαροπλαστεία και να ρωτάς. Αν αξίζει τους επισκέπτεσαι. Καλή επιτυχία!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ πάντως θα δώσω στους καλεσμένους κεράκι σε σχήμα νούφαρο σε διάφορα χρώματα τυλιγμένο με οργάντζα. Μου κόστισε μαζί με τα υλικά συσκευασίας 1,5 ?

Μια στιγμή, μια ζωή

Η στιγμή που σε είδα...

catcatsrd20090114_1_To+mpoumpouki+mou+is.png

Κορίτσια καλησπέρα!

Στις 13/9/09 βαπτίζω και εγώ τα δίδυμά μου και σκέφτηκα τι να δίνω στους καλεσμένους μου σαν αναμνηστικό....Τελικά αποφάσισα να δίνω σε κάθε οικογένια από ένα μικρό γλαστράκι βασιλικό στολισμένο με κορδέλες σε τυρκουάζ και λαχανί μιας και αυτά θα είναι τα χρώματα της βάπτισης...Βλέπετε ο στολισμός του τραπεζιού θα είναι αυτά τα γλαστράκια.Οπότε όταν αποχωρεί και μία οικογένια θα παίρνει και το δικό της γλαστράκι.

Πώς σας φαίνετε σαν ιδέα....?

Ετοιμάζουμε τη βάπτιση της κόρης μας για τις 25 Σεπτέμβρη.

Εκτός από τα στάνταρ που προσφέρονται σε κάθε βάπτιση μενού, μουσική, μπομπονιέρα, κλόουν, γλυκάκι θα ήθελα μια πρωτότυπη ιδέα για κάτι έξτρα προς τους καλεσμένους. Δώρο, φαγώσιμο, κάτι άλλο που θα έκανε εντύπωση ή θα εκτιμούσαν. Βρήκα στο internet μια ιδέα με περιστέρια που απελευθερώνονται αλλά λόγω του κόστους και επειδή είμαστε επαρχία -άρα έπρεπε να αναλάβει κάποιος από εμάς την απελευθέρωση - την απορρίψαμε. Any ideas? :?:

EPEIDH TO THEMA ME ENDIAFEREI GIATI THA GINW KAI EGW NONA TO SEPTEMBRIO KAI H KOYMPARA MOY EXEI TRELATHEI NA PSAXNEI TELIKA KATELIXES KAPOY?

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κι εκεί που άρχισα να αγχώνομαι με τη βάπτιση που είναι σε 1 μήνα σχεδόν κι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα παρα μόνο τις χαρτοπετσέτες του γιού μου αγόρασα το φόρεμά μου και τα παπούτσια μου, διάβασα το θεματάκι σου και ήρθα κι έδεσα η μάνα!!

ειλικρινά δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ διότι έχω κάνει μεν τις χαρτοπετσέτες του χωρίς να ξέρω τι θα κάνω με γλυκάκι!!

κατέβασα όλα μου τα βιβλία μαγειρικής καθώς και τις συνταγές που έχω συλλέξει και μέχρι τις 5 το πρωί σαν το βρυκόλακα διάβαζα (ούτε στο Λύκλειο να ήμουν!!)

και .. ΒΟΥΑΛΑ !!!

βρήκα ΣΟΥΠΕΡ συνταγή, εύκολη και προ πάντων ξεκούραστη!!

LOLLICAKES ..

cakesicle_medium.jpg

μη σας φαίνεται πολύπλοκο .. είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ..

κάνουμε το κεκάκι μας όπως μας αρέσει, το κόβουμε σε σχέδια με κουπ πάτ, τα στερεώνουμε σε καλαμάκια, ρίχνουμε απο πάνω σοκολάτα, τρούφα, ξηροκάρπια ή ό,τι άλλο μας κάνει κέφι τεσπα, τα τυλίγουμε σε ωραία σελοφάν και ομολογώ ότι είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ !!!!!

τι λέτε κι εσείς ρε κορίτσια??? δεν είναι αρκετά προχώου???

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

WOW .. κι άλλη ιδέα!!!

δίπλες .. μέιντ μπάι μάμι, τυλιγμένες σε σελοφάν χρωματιστό με ωραία κορδέλλα..!!

είναι να μην αρχίσω ;-P

δε νομίζω ότι οι δίπλες είναι πολύ χρονοβόρες ..

επίσης και ο μπακλαβάς είναι αρκετά καλή ιδέα νομίζω .. κι αυτός δεν είναι χρονοβόρος .. αι θίνκ ..

αρκεί φυσικά να πιάνουν τα χέρια μας κοριτσάρες μου για να είμαι ειλικρινής ψιλοξεαγχώθηκα με το θέμα κέρασμα μετά τη βάπτιση ..

τα λόλικέικς βέβαια τα προτιμώ πιο πολύ γιατί μου φαίνεται "άκαυτη" ιδέα εδώ στην Ελλάδα :D

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Κι εκεί που άρχισα να αγχώνομαι με τη βάπτιση που είναι σε 1 μήνα σχεδόν κι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα παρα μόνο τις χαρτοπετσέτες του γιού μου αγόρασα το φόρεμά μου και τα παπούτσια μου, διάβασα το θεματάκι σου και ήρθα κι έδεσα η μάνα!!

ειλικρινά δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ διότι έχω κάνει μεν τις χαρτοπετσέτες του χωρίς να ξέρω τι θα κάνω με γλυκάκι!!

κατέβασα όλα μου τα βιβλία μαγειρικής καθώς και τις συνταγές που έχω συλλέξει και μέχρι τις 5 το πρωί σαν το βρυκόλακα διάβαζα (ούτε στο Λύκλειο να ήμουν!!)

και .. ΒΟΥΑΛΑ !!!

βρήκα ΣΟΥΠΕΡ συνταγή, εύκολη και προ πάντων ξεκούραστη!!

LOLLICAKES ..

cakesicle_medium.jpg

μη σας φαίνεται πολύπλοκο .. είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ..

κάνουμε το κεκάκι μας όπως μας αρέσει, το κόβουμε σε σχέδια με κουπ πάτ, τα στερεώνουμε σε καλαμάκια, ρίχνουμε απο πάνω σοκολάτα, τρούφα, ξηροκάρπια ή ό,τι άλλο μας κάνει κέφι τεσπα, τα τυλίγουμε σε ωραία σελοφάν και ομολογώ ότι είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ !!!!!

τι λέτε κι εσείς ρε κορίτσια??? δεν είναι αρκετά προχώου???

EINAI ΠΟΛΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!!! ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ..ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΕΙ.ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

ΑΛΛΑ ΡΕ ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ?

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΤΕΛΙΚΑ?

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

χμμμμ.. σκέφτομαι Τετάρτη να κάνω τα λόλικέικς και πέμπτη να τα συσκευάσω .. δε νομίζω να χαλάσουν η να μπαγιατέψουν μέχρι την Κυριακή .. νομίζω??

άλλωστε, κέικ είναι δεν είναι κρέμα .. και ζαχαρόπαστα ποθ σκέφτομαι να βάλω, αντέχει .. ε??

Διαφημίσεις

χμμμμ.. σκέφτομαι Τετάρτη να κάνω τα λόλικέικς και πέμπτη να τα συσκευάσω .. δε νομίζω να χαλάσουν η να μπαγιατέψουν μέχρι την Κυριακή .. νομίζω??

άλλωστε, κέικ είναι δεν είναι κρέμα .. και ζαχαρόπαστα ποθ σκέφτομαι να βάλω, αντέχει .. ε??

Νομίζω ότι είναι πολλές οι μέρες που λές.... εκτός και αν τα προστατέψει η ζαχαρόπαστα και δεν μπαγιατέψουν :?:

Καλό θα ήταν να κάνεις μια πρόβα να δεις πόσες μέρες αντέχουν φρέσκα και νόστιμα.

αυτό ακριβώς σκεφτόμουν να κάνω φίλη SAN .. αύριο κιόλας θα πειραματιστώ, θα αγοράσω και ξυλαράκια για γλυφιτζούρια και θα αρχίσω την προπόνηση .. κι αν δεν μου κάτσει, τότε θα φτιάξω φέιμους γκρίκ μπακλάβα!! ;-P

.. κι αν μου κάτσει, τότε θα παραγγείλω αυτό http://www.amazon.com/R-M-Crown-Cookie-Cutter/dp/B000FRXN48/ref=pd_sim_k_9 και θα τα φτιάξω ΖΟΥΠΕΡ ΤΕΛΕΙΑ!!! :D :D :D :D :D :D :D

Νanouka,με το καλο να βαφτισετε το παιδακι σας,να σας ζησει!

Αυτα τα lοllicakes φαινονται φανταστικα!!!Αυτα που βλεπω στη φωτο τα εχεις κανει εσυ?Το ροζ απ'εξω τι ειναι γλασο?

Κι εγω θελω να εχω γλυφιτζουρια για τα παιδακια αλλα αυτα ειναι πολυ καλυτερα και σιγουρα πιο πρωτοτυπα.

όσι καλή μου Ελένη .. είναι απο τον κύριο γούγλη η εικόνα ..

παρόμοια είχα φάει πριν απο πολλάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάά χρόνια, φερμένα απο το Αμέρικα και επειδή μου αρέσανε απο τότενες, είχα βρεί τη συνταγή ;)

εγώ άμα θα κάνω, θα κάνω κορώνες γλασαρισμένες .. (άν μου κάτσει φυσικά!)

εάν ενδιαφέρεσαι όμως μπορώ να σου δώσω τη συνταγή.. πανεύκολη είναι! το βασικότερο είναι να γνωρίζεις να φτιάχνεις κέικ (κέκι μαρή! :-Ρ) .. άν γνωρίζεις, τα υπόλοιπα είναι παιγνιδάκι ;)

VENETIA μπορεις να βαλεις αυτο το Link που εχει το βιντακι με τα lollicake?

NA TO!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=cdl7we3cGyM

NANOYKA ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ.

ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΑΦΙΝΑ ΣΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΟ ΝΩΡΙΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΩ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΩΙ.

ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΟΝΤΩΣ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΑΛΛΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΑΓΙΑΤΕΨΕΙ..ΑΝΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!!!!!!!!!

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

VENETIA ευχαριστουμε για το link. κοριτσια ειναι πολυ ωραια τα κεκακια. πρεπει ομως να τα φτιαξουμε την προηγουμενη? κι αν λογω αγχους δεν μας πετυχουνε τι κανουμε? εμενα αυτο με προβληματιζει.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 6/8/04 ΝΙΚΟΛΑΣ 23/9/05

ΕΚΤΟΡΑΣ 2/2/09

δειτε εδω... http://www.sintagespareas.gr/sintages/kekakia-se-ksilaki-choco-lollicakes.html

επισης στο site εχει πολλες αλλες ιδεες για γλυκα...

και στο gallery πολλες φωτογραφιες...http://www.sintagespareas.gr/component/option,com_joomgallery/Itemid,130/func,viewcategory/catid,5/

me and my men...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...