Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επαναλαμβανόμενες καισαρικές

evoula k

Recommended Posts

Υπάρχει καμμία μανούλα με τέσσερεις καισαρικές.

Εγώ πάω για την τέταρτη και εκτός από τα ξένα site δεν βρίσκω κάποια Ελληνίδα ομοιοπαθή!

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχει καμμία μανούλα με τέσσερεις καισαρικές.

Εγώ πάω για την τέταρτη και εκτός από τα ξένα site δεν βρίσκω κάποια Ελληνίδα ομοιοπαθή!

O γιατρός μου έχει εμπειρία από 6 επαναλαμβανόμενες!

Με το καλό! :)

evoula πολύ χάρηκα με τα μηνύματά σου που διάβασα. Η δική μου περίπτωση είναι ακριβώς σαν την δική σου. Πάω για τέταρτο παιδάκι και για τέταρτη καισαρική. Είμαι σίγουρη πως έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς και το ίδιο άγχος, και αν και γενικά είμαι πολύ φοβιτσιάρα παρόλο που τολμάω και τέταρτο-ελπίζω και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Για την καισαρική-είχα διαβάσει μια απάντηση του γιατρού στο  προς μια έγκυο ότι θα πρέπει την τέταρτη να την αντιμετωπίσει σαν όλες τις άλλες μια και έχει τους ίδιους κινδύνους ή όχι. Ο γιατρός μου επίσης δεν φαίνεται να ανησυχεί. εσένα οι καισαρικές σου είναι κοντά η μια με την άλλη. εμένα οι δύο πρώτες πολύ παλαιότερα και η τρίτη τρία χρόνια πριν. έχω και μια σχετική ηλικία (37,5) και μια αποβολή πριν 1 χρόνο και ανησυχώ λίγο αλλά ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. είμαι στον τέταρτο μήνα εσύ?

Θα χαρώ να μάθω αν και άλλες μαμάδες στο site είναι σε αντίστοιχη θέση. εύχομαι σε όλες τα καλύτερα και θάρρος ακόμα και σ αυτές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες γιατί έχω αρκετές γνωστές στο φιλικό μου περιβάλλον που δύσκολα ίσως αλλά με αισιοδοξία και πίστη κατάφεραν έστω και με πολλές προσπάθειες να αγκαλιάζουν σήμερα το μωράκι τους. Εγώ πιστέυω και η ζωή με έχει διδάξει ότι όταν θές κάτι πάρα πολύ αλλά αληθινά και παλεύεις γι αυτό, στο τέλος πάντα δικαιώνεσαι.Αρκεί να πιστεύεις σ αυτο.

Κοριτσακια μου γλυκα τι μου κανετε τωρα ???

Εγω ειχα πει με τον συζυγο οτι θα προσπαθησουμε αλλο ενα παιδακι - εχουμε δυο - αλλα τωρα με βαζετε σε σκεψεις τρελες....

Εχω ξαναπει και στην Εβουλα οτι εχω κι εγω αποριες κλπ... πως τα καταφερνετε ??? Πως τα βγαζετε περα και οικονομικα και πρακτικα ???

Για ενθαρυννεται κι εμας να κανουμε κι αλλα παιδακια...

Διαφημίσεις

Τόνια επιτέλους βρίσκω κάποια "ομοιπαθή". Για να σου πώ την αλήθεια εμένα με τρόμαξε ο γιατρός μου. Πρίν να πάρω την απόφαση να το κρατήσω μου είπε όλες τις πιθανές επιπλοκές, όπως προδρομος πλακούντας , δυεισδυτικός πλακούντας, ρήξη μήτρας κλπ. Όχι πως δεν τα ήξερα αφού είχα διαβάσει όλα τα σχετικά ελληνικά και αγγλόφωνα site. Εκτοτε πήγα σε άλλους δύο καθηγητές στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πάρω και άλλες γνώμες. Είχα χάσει τον ύπνο μου για μία εβδομάδα. Αυτοί ήταν καθυσυχαστικοί αλλά και πάλι δεν μπορεί να αποκλείστει κάθε ενδεχόμενο. Ακόμα ανυσυχώ! Πιο πολύ γιατί δεν θέλω να αφήσω τα τρία μου παιδάκια μόνα :( Είναι και η ηλικία! Είμαι 38. Για το λόγο αυτό έκανα βιοψία χοριακής λάχνης για να αποκλείσουμε τα χρωμοσωμικά προβλήματα. Βρίσκομαι τώρα στην 17η εβδομάδα και περιμένω τον υπέρηχο β επιπέδου, μήπως πάρω και περισσότερες πληροφορίες για την θέση και την πρόσφυση του πλακούντα.

Επίσης εξετάζω ακόμα το ενδεχόμενο να πάω σε νοσοκομείο για την καισαρική για να υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης κάθε ενδεχόμενου.

Ελπίζω να μη σε άγχωσα περισσότερο. Καλό είναι τα λέμε πάντως. Τα παιδιά μου είναι 9, 7, 5 ετών και εργάζομαι ως καθηγήτρια σε ιδιωτική σχολή. Καλή σου μέρα!

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Μαριλένα και Ζανα κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά. Όμως η ζωή χωρίς αυτά είναι πιο φτωχή και χάνει την ζωντάνια της. Οταν για κάποιο λόγο λοίπουν τα παιδιά και είμαι μόνη στο σπίτι πάνω από δύο μέρες το σπίτι είναι πληκτικό και δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον στις παλιές μου ασχολίες. Τα παιδιά δίνουν νόημα στη ζωή και ευκαιρείες στους γονείς να μάθουν και να βελτιωθούν σαν άνθρωποι.

Εγώ έτσι το βλέπω αν και πολλές φορές το σπίτι μου μοιάζει σαν κι αυτά που δείχνει στις νταντάδες πρώτων βοηθειών. :wink:

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Εvoula μου εμένα δεν με πτοούν οι δυσκολίες του να μεγαλώσεις ένα παιδί, μιλάω για τις δυσκολίες που σου προκαλεί το ίδιο το παιδί.

Αν είχα την οικονομική δυνατότητα, σίγουρα θα'κανα και άλλα.

Αλλά ξεκινώντας από κεί και λαμβάνοντας υπόψη την "σημαντική βοήθεια" του Ελληνικού κράτους....................... τι άλλο να πω?

evoula με τρομαζεις!οχι οτι δεν τα ξερω!και εγω ειχα ψαξει ολα τα ελληνικα και μη sites. καμια φορα θαυμαζω τους ανθρωπους που ειναι σε αγνοια και δεν ανησυχουν για τιποτα. κι εγω στη 17η εβδομαδα ειμαι. θα κανω αμνιοπαρακεντηση σε λιγες μερες. σχετικα με τα υπολοιπα περαν της υγειας του εμβρυου-ειλικρινα πιστευω ειναι πιθανοτητες που μπορουν να συμβουν σε καθε εγκυμοσυνη. νομιζω θελει λιγη προσοχη παραπανω ειδικα τους προχωρημενους μηνες. τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω.αλλα οχι και να φοβασαι μην αφησεις τα τρια παιδακια σου μονα!! ειλικρινα euoula δηλαδη φοβασαι ότι κινδυνευει και η ζωη μας? νομιζω πως σε μια τετοια περιπτωση δεν θα μας αφηνε ο γιατρος να προχωρησουμε. Οι καθηγητες που μιλησες τι σου ειπαν?δεν νομιζω οτι δεν υπαρχουν γυναικες με επιτυχημενες τεταρτες καισαρικες.παντως με τρομαξες να ξέρεις..

Συν Αθηνα και χείρα κείνει!! Για την ορθογραφία δεν είμαι σίγουρη. Είμαι της πρώτης δέσμης :lol:

Λύσεις βρίσκεις όταν θέλεις. Και στα τρία μου παιδιά εργαζόμουν μέχρι την μέρα πρίν από τον τοκετό!! Στο τέταρτο δεν θα τα καταφέρω γιατί χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή λόγω υψηλού κινδύνου, έτσι θα σταματήσω στον όγδοο. Κανένας δεν μου χαρίστηκε και απο το ελληνικό δημόσιο παίρνω τώρα περίπου 130 ευρώ το μήνα για το τρίτο παιδί.

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Διαφημίσεις

Καλημέρα Τόνια,

συγγνώμη αν σε τρόμαξα απλά είπα να πώ τον πόνο μου. Οι καθηγητές όπως σου είπα ήταν καθησυχαστικοί. Ο ένας μάλιστα μου είπε ότι στο Ισραήλ όπου έχει στοιχεία από κάποιο συνέδριο υπάρχει περίπτωση με 19 καισαρικές. Ο άλλος μου είπε πως ότι και να συμβεί στο χειρουργείο αντιμετωπίζεται "το πολύ πολύ να χάσεις την μήτρα σου", το πιο επικύνδυνο είναι αιφνίδια ρήξη μήτρας εκτός νοσοκομείου, πράγμα που μπορεί να συμβεί μόνο αν υπάρξουν συσπάσεις. Τέλος πάντων χρειάζεται θετική σκέψη αλλά ξερεις πως είναι η ψυχολογία της εγγύου έχει πολλές μεταπτώσεις, ανησυχίες κ.λ.π

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

• 1 χρόνο μετά...

O γιατρός μου είπε για μια περίπτωση ενός αμερικανου κυβερνήτη πολιτείας, που η γυναίκα του έκανε 9 καισαρικές. Μου είπαν για μία μανούλα που έκανε έξι και όλα πήγαν καλά. Μην το κυνηγάμε και εμείς, αν αφήνουμε να επουλωθεί καλά η μήτρα από την προηγούμενη, προχωράμε με ασφάλεια στην επόμενη.

Κοριτσια εγω εχω ακουσει περιπτωση στην επαρχια με 6 καισαρικες και μαλιστα χρονια πριν.Μην αγχωνεστε και μην επιτρεπετε να σας αγχωνουν!!! Απο τη στιγμη που οι γυναικολογοι μας ειναι στο πλευρο μας δεν εχουμε να φοβομαστε τιποτα!!! :wink:

• 9 months later...

Διαφημίσεις

Είχα ακούσει κάποτε ότι μετά την τρίτη καισαρική τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως δεδομένου ότι υπήρχε κίνδυνος να ανοίξουν οι παλιές τομές. Αυτό τότε που οι καισαρικές γίνονταν με κάθετες τομές στην κοιλιά και πολύ πιο ψηλά. Από ότι θυμάμαι που είχα ρωτήσει το γιατρό μου , όταν πήγαινα να γεννήσω το δεύτερο (με καισαρική κι εγώ) μου είχε πει ότι ο κίνδυνος αυτός πια έχει εξαλειφθεί. Καλό θα ήταν πάντως να συμβουλευτείς ένα έμπειρο μαιευτήρα για να σε κατατοπίσει.

Στο δρόμο προς το χειρουργείο για την πρώτη καισαρική, ο γιατρός μου είχε πει ότι μπορώ έτσι να κάνω ως 4 παιδιά.

Ξέρω ότι ο ίδιος το έχει κάνει σε πελάτισσά του, που ύστερα από μερικούς φυσιολογικούς τοκετούς, έκανε 4 καισαρικές! Αλλά μου είχε πει ότι εξαρτάται πάντα από την ποιότητα της δουλειάς του χειρουργού (λογικό)

Μέχρι 3 έφτασα.

Αλλά κοντινές.

Ξεκίνησα με δίδυμα και μετά άλλα 2 παιδιά.

Ο γιατρός είπε πως δεν πάει άλλο, λόγω της καταπόνησης της μήτρας. Αυτά όμως εντελώς προσωπικά και για τη δική μου φυσική κατάσταση. Γνωρίζω γενικά πως γίνονται περισσότερες. Αυτό όμως θα στο πει καλύτερα ο γιατρός που έκανε την τελευταία καισαρική. Εκείνος έχει δει... εμείς όχι!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εμείς πάμε για την τρίτη καισαρική, ακόμα δεν έχω ρωτήσει τον γιατρό, αλλά με τη βοήθεια του θεού ελπίζω να κάνουμε και το άλλο παιδάκι που θέλουμε, οπότε στις τέσσερις θα μαστε και μεις, απλά δεν ρώτησα ακόμα το γιατρό, γιατί μου φάινεται νωρίς να το συζητήσω. πάντως έχω ακούσει κάποιες περιπτώσεις με περισσότερες των τριών καισαρικές, δεν τις ξέρω προσωπικά, αλλά από γνωστούς....

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχιας αν μιλησεις και με τον γιατρο σου. Εγω ξερω (προσωπικα και οχι ακουστα) πολλες περιπτωσεις με 4 καισαρικες. Μαλιστα μια κοπελα που τωρα περιμενει τεταρτο μου ειπε οτι ο γιατρος της της ειπε οτι εχει "γερη" μητρα. Ισως παιζει ρολο και αυτο..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

λοιπον κρατηθειτε..μαζι μου γενναει μια κοπελα στο παπαγεωργιου το 6 της παιδι με καισαρικη...........

βεβαια μονο στο νοσοκομειο μππορει να γεννησει...

ειναι μια σουπερ μαμα ,την παω πολυ και οταν βλεπομαστε στον γυναικολογο του ζηταμε ιδια μερα ραντεβου..

και δηλωνει οτι αν τυχει θα παει για 7.....!!!!!!!!!!!!!!!

προσπαθω να την πεισω να γραψει στο φορουμ αλλα δεν προλαβαινει..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...