Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

κατερινα24σ΄ευχαριστουμε πολυ. bon-bonσυμφωνω μαζι σου,αυτο με τη σογια πρωτη φορα το ακουω τους τελευταιους μηνες εχω πιει πολλα λιτρα σογιας αφου ειχα στσμστησει το γαλα απο τον 2ο μηνα που ειχε κολικους ο μικρουλης μας. ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑς ΔΟΝΤΑΚΙ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ,ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΞΥΝΕ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ .ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΕΣ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΟΨΕΕΕΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΗΝ AGLAIA ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ :?:

Ναι, με έχουν ρωτήσει. Η γνώμη την παιδογαστρεντερολόγων είναι θηλασμός, μόνο θηλασμός, όσο πιο πολύ γίνεται.

Ο γιατρός σας σας αποπροσανατολίζει και βάζει σε κίνδυνο την υγεία του μωρού σας, το ξέρει αλλά δεν τον νοιάζει...

πολυ συχνος θηλασμος δηλ οταν ακομη δεν εχει γινει πεψη του προηγουμενου γαλατος εσυ του δινεις κιαλλο.

Δεν είναι έτσι. Οι μαμάδες με υπερπαραγωγή μπορεί να δίνουν μόνο το πρώτο γάλα στο μωρό που έχει μόλις 1.5 % λιπαρά. Αυτό δημιουργεί πράσινες κενώσεις και το μωρό ίσως να μη βάζει κανονικά βάρος. Αν η μητέρα θηλάζει για κάποιες ώρες (2-5) μόνο από το ένα στήθος και μετά συνεχίζει όμοια από το άλλο, το μωρό παίρνει και το γάλα που έχει περισσότερες πρωτεΐνες και λιπαρά οπότε οι κενώσεις του γίνονται κανονικές.

Δεν έχει να κάνει με τη συχνότητα θηλασμού αλλά με τη συχνότητα εναλλαγής του στήθους.

Να προσέχεις αυτά που γράφεις να είναι ενυπόγραφα ή να έχουν βιβλιογραφικές αναφορές. :wink:

Παντως δεν ξερουμε αν ειναι σωστο να συνεχζω να θηλαζω ,μηπως το ευαισθητοποιουμε το ανοσοποιητικο συστημα περισσοτερο και θα εχουμε χειροτερες αλλεργιες στο μελλον αν ειναι αλλεργιες αυτο που εχουμε. οι γιατροι λενε να συνεχισουμε τον θηλασμο εφοσον με ειδικη διαιτα σταματησουν τα συμπτωματα.

Μπορείς να πας στο παιδιατρικό κάποιου νοσοκομείου, δεν κοστίζει και θα σε δούνε κάποιοι από τους καλύτερους παιδογαστρεντερολόγους. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι τα μωρά που θηλάζουν έχουν πολύ καλύτερη πορεία με τις αλλεργίες σε σχέση με αυτά που δεν θηλάζουν.

Ναι, με έχουν ρωτήσει. Η γνώμη την παιδογαστρεντερολόγων είναι θηλασμός, μόνο θηλασμός, όσο πιο πολύ γίνεται.

Ακομη κιαν εχεις πολυ συχνες υποτροπες :?: Ωσ προς την δευτερη σου επισημανση θελω να σου πω οτι το διαβασα σε ενα βιβλιο παιδιατρικης ΄[τουΑ.Δ. ΠΕΒΖΝΕΡ] οπου την κατασταση αυτην την ονομαζει ως απλη μη τοξικη [μη μικροβιακης αιτιολογιας]δυσπεψια που εκδηλωνεται με βλεννωδεις πρασινες η κιτρινες η ασπρες σαν κομματια αυγου κενωσεις και αντιμετωπιζεται με 1-2 παραληψεις του θηλασμου και στη συνεχεια με ενα συστηματικο προγραμμα θηλασμου.Φυσικα δεν ξερω αν ισχυει στην πραξη αυτο.Παντως εχεις δικιο πρεπει να αναφερομαι στις πηγες .Σέυχαριστω .

Διαφημίσεις

κατερινα24σ΄ευχαριστουμε πολυ. bon-bonσυμφωνω μαζι σου,αυτο με τη σογια πρωτη φορα το ακουω τους τελευταιους μηνες εχω πιει πολλα λιτρα σογιας αφου ειχα στσμστησει το γαλα απο τον 2ο μηνα που ειχε κολικους ο μικρουλης μας. ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑς ΔΟΝΤΑΚΙ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ,ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΞΥΝΕ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ .ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΕΣ.

κατερινα24 σ'ευχαριστουμε για τα καλά σου λόγια.

Valeri με υγεια το δοντάκι :lol::lol::lol: Για να δουμε εμας πότε θα πάει...

Η σογια δυστυχως ειναι πολύ υποπτη, και ακομα πιο δυστυχως κρυμμένη παντού....

Bon-bon πολύ πετυχημένη η αγελαδίστα. Μας ταιριαζει απο όλες τις απόψεις!!!

:lol::lol::lol::lol:

Καλές απόκριες σε όλες

GwASp3.png

Ακομη κιαν εχεις πολυ συχνες υποτροπες :?: Ωσ προς την δευτερη σου επισημανση θελω να σου πω οτι το διαβασα σε ενα βιβλιο παιδιατρικης ΄[τουΑ.Δ. ΠΕΒΖΝΕΡ] οπου την κατασταση αυτην την ονομαζει ως απλη μη τοξικη [μη μικροβιακης αιτιολογιας]δυσπεψια που εκδηλωνεται με βλεννωδεις πρασινες η κιτρινες η ασπρες σαν κομματια αυγου κενωσεις και αντιμετωπιζεται με 1-2 παραληψεις του θηλασμου και στη συνεχεια με ενα συστηματικο προγραμμα θηλασμου.Φυσικα δεν ξερω αν ισχυει στην πραξη αυτο .

παλαιότερα κυκλοφορούσαν διάφορες υποθέσεις που δεν φάνηκε να ισχύουν ποτέ. Σε πολλά βιβλία θα διαβάσεις για τα πυρετογόνα που υπάρχουν στο γάλα όταν η μαμά κάνει πυρετό και γι αυτό δεν πρέπει να θηλάζει όταν έχει πυρετό, για να μην μεταφερθεί ο πυρετός στο μωρό.

Εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει κάτι που να έχει βρεθεί και να έχει ονομαστεί πυρετογόνο. Ο μηχανισμός του πυρετού έχει διασαφηνιστεί. Όμως αυτή την υπόθεση που ποτέ δεν ενισχύθηκε από κάποιες ενδείξεις, και γραμμένη θα τη βρεις σε διάφορα βιβλία και πολλούς γιατρούς να τη λένε...

Δυσπεψία από μητρικό γάλα δεν υπάρχει όσο πυκνά και να είναι τα γεύματα. Ακόμη και σε οξεία γαστρεντερίτιδα που το μωρό νοσηλεύεται με ορό και δεν επιτρέπεται η πρόσληψη καμίας τροφής, το μητρικό γάλα όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί γιατροί που από άγνοια (ασυγχώρητη...) αντιμετωπίζουν το αγελαδινό γάλα και το μητρικό με τον ίδιο τρόπο...

καλημέρα σε όλες!

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί γιατροί που από άγνοια (ασυγχώρητη...) αντιμετωπίζουν το αγελαδινό γάλα και το μητρικό με τον ίδιο τρόπο...

Αυτό ξαναπές το! :x

Λοιπόν η μπανάνα... έφταιγε μάλλον που τόσες μέρες είχαμε αιματάκι!

Το Σάββατο φύγαμε και πήγαμε στη μαμά μου. Πρίν φύγουμε έφαγα μια μπανάνα, σημειώνω οτι έτρωγα κάθε μέρα 1-2 φορές!

Αιματάκι εμφανίστηκε αρκετό αυτή τη φορά. Η μαμά μου ,που είναι καθηγήτρια βιολογίας , άνοιξε τα βιβλία της και διάβασε με τα πολλά οτι η μπανάνα είναι απο τα πιο αλλεργιογόνα. Φυσικά έβριζα τον εαυτό μου! :x:evil:

Από τότε δεν ξανάφαγα φυσικά και η μπέμπα είναι 3 μέρες καθαρή! 20 μέρες είχαμε να το ζήσουμε αυτό!!!! :lol:

Μακάρι να πάμε καλύτερα!!!

Πολλά φιλιά σε όλες!

ΥΓ.Dolphin πήρες τη γιατρό;;;

ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑς ΔΟΝΤΑΚΙ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ,ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΞΥΝΕ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ

Σ υ γ χ α ρ η τ ή ρ ι α :lol::lol:

Με το καλό και τα επόμενα!!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

καλημέρα κορίτσια,

Εμείς είμαστε δυο μέρες καθαρές.. Έκοψα και τον καφέ που υποψιάστηκα ότι μπορεί να την πειράζει. Για να δούμε

Bon bon δεν την πήρα ακόμη τη γιατρό γιατί έχουμε κλείσει ραντεβού με μια γαστρεντερολόγο στο παίδων και περιμένω να δώ τι θα μου πει και αυτή και βλέπουμε. Την άλλη Δευτέρα είναι το ραντεβού και φαντάσου ότι το έκλεισα ένα μήνα πριν και είναι και στα απογευματινά που πληρώνεις. Που να έχεις και μεγάλη ανάγκη!!!!!!

Φιλικά

Καλη σαρακοστή

Διαφημίσεις

Βιάστηκα... πάλι!!! :?

Το μεσημέρι , μας έκανε μια βλέννα όσο 2-3 σποράκια φακής ( τι παρομοίωση...!) με γραμμούλες αίμα!

...............................................................................................

Σαν να ζοριζόταν πάλι πριν τα κάνει! :?

Σκέφτηκα μη τυχών έφταγε και το ασβέστιο που δεν το έπαιρνα απο την Παρασκευή, μεχρι σήμερα!

Τα μακαρόνια???

Θα σκάσω! :(

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Σημερα, το ασβεστιο το πηρες πριν ή μετα το συμβαν?

Κουραγιο....

Εμεις κλεισαμε ραντεβου με ομοιοπαθητικό (παιδιατρο πάντα) για την αλλη τριτη. Για να δουμε και απο κει.

GwASp3.png

Η μαμά μου ,που είναι καθηγήτρια βιολογίας , άνοιξε τα βιβλία της και διάβασε με τα πολλά οτι η μπανάνα είναι απο τα πιο αλλεργιογόνα. Φυσικά έβριζα τον εαυτό μου! :x:evil:

Πού να το ξέρεις;;;

Συνήθως δεν πάει το μυαλό μας εκεί γιατί είναι λίγα τα παιδάκια που εμφανίζουν αλλεργία στη μπανάνα όταν την τρώει η μαμά...

Καλημέρα Κορίτσια,

Εμείς είμασταν δύο μέρες καθαρές και σήμερα έβγαλε πάλι αιματάκι 6-7 κουκιδίτσες.

Χθες έφτιαξα χαλβά και έβαλα μοσχοκάρυδο λέω μήπως την πείραξε αυτό.

Εγώ πάντως bon bon μπανάνα και μακαρόνια είχα φάει τις μέρες που δεν είχε αίμα και δεν την πείραξε. Επίσης ασβέστιο και σίδηρο παίρνω καθημερινά.

Πόσο καιρό έχει το μικρό σου αίμα και πόσες μέρες σε αυτό το διάστημα ήταν χωρίς;

Θα πάω την Δευτέρα στο Παίδων σε παιδογαστρεντερολόγο και θα σας ενημερώσω για το τι θα μου πει.

Κουράγιο σε όλες.

Καλημέρα και απο εμένα,

Λοιπόν, το παίρνω πάντα το πρωί και η μπεμπούλα είχε αιματάκι κατά τις 1600-1700!

Με το καλό να πας στον ομοιπαθητικό, σου έυχομαι να βρείς τη λύση που ψάχνεις! Μπορείς να τον ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ηλικία του μωρού για να εφαρμοστεί η ομοιπαθητική! Περιμένουμε νέα!

Πού να το ξέρεις;;;

Από τη μία Αγλαία μου και εγώ αυτό λέω στον εαυτό μου, και απο την άλλη όταν αυτό το πράγμα δε σταματάει.... , με ποιον να τα βάλω ... απο μένα εξαρτάται!!! :? (η λογική του παραλόγου...!)

Πόσο καιρό έχει το μικρό σου αίμα και πόσες μέρες σε αυτό το διάστημα ήταν χωρίς;

Ξεκίνησαν όλα στις 8/2/2008, για 15 μέρες δεν έτρωγα μόνο γαλακτοκομικά αγελάδος , έτρωγα πρόβεια, αυγο :x , πορτοκάλια :x , Ξηρούς καρπόυς :x μιας και έτσι μου είχε πει ο παιδίατρος.... , έτσι ξεκίνησε η παρέλαση των αλλεργιών , όπως είχε πει και η Αφροδίτη:?

Στις 21/2/2008 εμφάνισε και πάλι και απο τότε έχει σταματήσει 3 μέρες συνολικά! Δηλαδή σε 17 μέρες τις 3 είμαστε καθαρές!

Λίγο ή Πολύ!!!

Θα πάω την Δευτέρα στο Παίδων σε παιδογαστρεντερολόγο και θα σας ενημερώσω για το τι θα μου πει.

Με το καλό και σε σένα!!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα και απο εμένα,

Λοιπόν, το παίρνω πάντα το πρωί και η μπεμπούλα είχε αιματάκι κατά τις 1600-1700!

Ενώ τις μερες που ελειπες κ δε το επαιρνες, δεν ειχε αιμα, ε?

Υπαρχει περιπτωση να σχετιζονται ή δε καταλαβα καλά?

Απο οσο ξερω για την ομοιοπαθητική, οσο πιο μωρο τοσο το καλυτερο... Για να δουμε.

Dolphin, με το χαλβα κ μενα υποτροπιαζε κ απο τοτε εκοψα κ τα μπαχαρικά.

GwASp3.png

Ενώ τις μερες που ελειπες κ δε το επαιρνες, δεν ειχε αιμα, ε?

Υπαρχει περιπτωση να σχετιζονται ή δε καταλαβα καλά?

Το πρωί που έφυγα είχα φάει μόνο μπανάνα! Αρα τις υπόλοιπες μέρες δεν έπαιρνα και τα δύο. Με το που ξαναπήρα το ασβέστιο εμφανίστηκε το αιματάκι, εκτός και αν φταίει κάτι άλλο....: τα μακαρόνια, το ψωμί, το νερό , ο αέρας.... :x

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Οποτε μηπως να δοκιμασεις 3-4 μερες χωρις ασβεστιο να δεις μπας κ φταιει αυτο....

Αν δεν ειναι ουτε αυτο... ισως θα πρεπει να δοκιμασεις και την γλουτένη (ψωμι, μακαρονια κ σιτηρα γενικά)... Νερο σου επιτρέπω :wink:

Μην απελπιζεσε, με το καιρο θα βελτιωθει απο μόνο του...

GwASp3.png

Κορίτσια υπομονή!!!Εμείς πάμε καλά...παρόλο που το έριξα και λίγο έξω και έφαγα και διάφορα(σε θαλασσινά)....δεν έπαθε τίποτα.συνεχίζω να απέχω από τα γαλακτοκομικά αγελάδος ...από τα υπολοιπα προσθέτω πολύ λίγο...έφαγα πχ μία φέτα πορτοκάλι και όλα οκ.Χθες πήγαμε στην παιδίατρο για εμβόλιο (ελπίζω να μην ξανακυλήσουμε τώρα)...έγινε 8200κιλά από 7400 που ήταν κλείνοντας τον 5ο...η παιδίατρος είναι πολύ ευχαριστημένη ...και αφού δεν είχαμε τραγικό επεισόδιο με αίμα μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε φαγητο.Σήμερα κάναμε αρχή με ρυζάλευρο από το φαρμακείο χωρίς γάλα που το έφτιαξα με υποαλλεργικό γάλα...έφαγε μια κουταλια.μέσα στο μήνα μου είπε να την ξεκινήσω και φρούτα(μήλο αχλάδι μπανάνα) τα οπόια λέει είναι τα πιό υποαλλεργικα....και σκέφτομαι bon bon για την μπανάνα που είπες τελικά ο καθένας λέει τα δικά τουκαι χορτόσουπα(πατάτα καρότο σελινο κολοκύθι)....θηλασμό συνεχίζουμε όποτε και όσο θέλει χωρίς περιορισμό.Αυτά τα νέα μας ελπίζω να τα πάμε καλα.

.png

ελπίζω να τα πάμε καλα

Στο ευχομαι ολοψυχα!!

koni, θα πανε ολα super :lol::lol::lol:

ευχομαι να μη χρειαζεται να το κυνηγας το ζουζουνάκι σου για να φαει...

Εμας εχει γινει αλλεργικό στο κουτάλι το τερατάκι :evil::evil::evil:

GwASp3.png

Μου το ειχαν δωσει και μενα αυτο το φυλλάδιο τα κοριτσια απο τη LLL, σε μια απο τις συνατησεις. Υπαρχει και ηλεκτρονικά σε ενα πολύ ενδιαφέρον site, εχω δωσει το link στη πρωτη σελιδα αυτου του post. Γενικά εξηγει πολύ καλά το "θέμα μας".

Μπηκα κ γω στον πειρασμο και αγορασα το βιβλίο που αναφερει μπας κ η δίαιτα κατʼ εναλλαγή με βοηθήσει, αλλα δυστυχως δε με βοηθάει καθόλου, μιας και αναφερεται κυριως σε παιδια που τρωνε τα ιδια, οχι σε παιδια που θηλαζουν. Ασε που ενω αναφερει πολλά συμπτωματα ως αλλεργικά (π.χ. η φαγουρα στη μυτη που λέγαμε), το αιμα στα κακά δε το αναφερει πουθενα άμεσα. Αν το τελειωσω και βγαλω καμια ακρη, θα σας πω.

GwASp3.png

επεστρεψα μεχρι να ξαναφυγω,καλησπερα κοριτσια.ευχαριστω για τις ευχες για το δοντακι αυτες τις μερες θα βγαλουμε και το διπλανο.Πηγαμε στην παιδογαστρεντερολογο(δουλευει σε δημοσιο νοσ.εχει και δικο της ιατρειο) ,αδικα :!::!: αφου της ειπα ολο το ιστορικο και κυριως οτι μετα απο μικροσκοποκες και mayer κοπρανων δεν βρεθηκε αιμα, μου λεει :-με μπερδεψες αν δεν δω εγω τα κακα δεν μπορω να πω κατι.Τελικα μου ειπε να κανω την γνωστη διαιτα ,,ενω της ειχα πει 100 φορες οτι το κανω ηδη ,αυτη το βιολι της δεν με ακουγε.Ολη η εξεταση διηρκησε το πολυ 10 λεπτα. εφυγα πραγματικα με λιγοτερες γνωσεις αποτι ειχα :D:( μα εντελως βαρεμενη τι να πω δουλευουν συνεχεια και ειναι κουρασμενοι :?: βαριουνται να ασχοληθουν :?: παντως την επιδραση των εμβολιων την απεκλσε κατηγορηματικα(εκανε σαν να το ακουγε πρωτη φορα). Αυτες τις μερες ειμαστε πολυ καλυτερα αφου εχω αποκλεισει και το ψαρι.φιλια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...