Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

μετα μας ειπαν να κανουμε πατς τεστ την δευτερα,σε γαλα-ρυζι-σογια και στο γαλα μου:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

και εννοειται οτι μου ειπαν 100 φορες οτι η ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ λυση θα ηταν να σταματησω τον θηλασμο κ να δωσω υποαλλεργικο γαλα.

ο καθε αλλεργιολογος εχει δικη του γραμμη,συμφωνα με τις ερευνες που εχει διαβασει ή με την εμπειρια του,και δεν υπαρχει καμια κοινη γραμμη μεταξυ τους....

αρα εγω τι κανω;

Σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα που να λέει ότι τα μωρά με αλλεργίες είναι καλύτερα να διακόπτουν το θηλασμό και να τρέφονται με υποαλλεργικό γάλα.

Αντίθετα όλες οι έρευνες δείχνουν ότι τα μωρά με αλλεργίες χρειάζονται το μητρικό γάλα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ο όρος αλλεργία στο μητρικό γάλα δεν υπάρχει καν στην ιατρική.

Στη θέση σου θα πήγαινα στην υποδοχή του νοσοκομείου και θα ζητούσα το έντυπο παραπόνων. Θα έγραφα τις οδηγίες που έδωσε ο γιατρός και θα ζητούσα την επιστημονική τεκμηρίωση των οδηγιών. Χωρίς κατηγορίες, χωρίς τίποτα μεμπτό. Απλά και ξεκάθαρα θα έλεγα ότι διατηρώ επιφυλάξεις για τις συγκεκριμένες οδηγίες γιατί τις θεωρώ υποπτες και θα επέμενα στην επιστημονική τεκμηρίωση των οδηγιών.

Θα κρατούσα αντίγραφο των παραπόνων και θα περίμενα την απάντηση του νοσοκομείο.

Στη συνέχεια θα κοινοποιούσα το θέμα σε κάποιον διεθνή φορέα για να τους κάνω τουλάχιστον ρεζίλι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θα προσπαθησω με συντομια να σας πω τα νεα μας...

πηγαμε χθες στο παιδων,στο αλλεργιολογικο.μιλησα με μια κοπελα,η οποια δεν καταλαβα τι ακριβως ρολο επαιζε,παντως συμβουλευοταν συνεχεια εναν κ.Μανουσακη(νομιζω ετσι τον ελεγαν).

της ειπα τα συμοτωματα του παιδιου-αιμα στα κακα κ ενα εκζεμα στα χερακια του που μου παρουσιασε προσφατα το οποιο ευτυχως υποχωρησε-και μου μιλησε για αλλεργικη πρωκτοκολιτιδα.μου ειπε οτι στο 95% των περιπτωσεων φταιει το αγελαδινο γαλα,και στο 5% επιπλεον και το ρυζι και η σογια.(ω,ναι,το ρυζακι που ετρωγα ως το πιο αθωο.)

μας εστειλαν να κανουμε αιματος-ραστ σε καποια σιγκεκριμενα πραγματα οπως στις τριχες τη γατας και κατι αλλα,σιδηρο-φερριτινη,γενικη αιματος,και μας εστειλαν και στον παιδοχειρουργο,ο οποιος ειδε μια μικρη εκδορα η οποια λεει μπορει να προκληθηκε απο την πετσετουλα,αλλα τιποτε αλλο.

μετα μας ειπαν να κανουμε πατς τεστ την δευτερα,σε γαλα-ρυζι-σογια και στο γαλα μου:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

το πιο κουφο ολων,ειναι οτι μου ειπε να συνεχισω να τρωω ρυζι,για να δειξει λεει το τεστ.και ερωτω εγω η αδαης:εαν το παιδι βγει αλλεργικο στο ρυζι,απο την στιγμη που θα το καταναλώνω κι εγω δεν θα δειξει αλλεργικο κ στο δικο μου το γαλα;;;;;;;

επισης ρωτω:πως θα ξερω τι τροφες θα δωσω στο παιδι εαν δεν τις εχουμε εξετασει;ουτε κοτοπουλο-μοσχαρι,ουτε εσπερισοειδη,ουτε καποια απο τις τροφες που τρωνε τα μωρα 6-12 μηνων?τι να κανω μονο με τα αποτελεσματα απο την σογια,το γαλα και το ρυζι;;;

και εννοειται οτι μου ειπαν 100 φορες οτι η ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ λυση θα ηταν να σταματησω τον θηλασμο κ να δωσω υποαλλεργικο γαλα.

και ξαναρωτω:ωραια,θα υποχωρησουν τα συμπτωματα ετσι,αλλα οτι τον πειραζε μεσω εμου θα συνεχισει να τον πειραζει και οταν το φαει αυτουσιο,οποτε ποιο το οφελος;(μην μου πειτε,ξερω την απαντηση....ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ το οφελος,συν του οτι δεν θα χρειαζεται να πολυασχοληθουν με την περιπτωση μας)

αρα,το συμπερασμα ειναι ενα:

ο καθε αλλεργιολογος εχει δικη του γραμμη,συμφωνα με τις ερευνες που εχει διαβασει ή με την εμπειρια του,και δεν υπαρχει καμια κοινη γραμμη μεταξυ τους....

αρα εγω τι κανω;

ακουω το ενστικτο μου και τους γραφω ΟΛΟΥΣ.

θα συννενοηθω με αλλον παιδιατρο-αλλεργολογο να κανω πατς τεστ στις τροφες που θα ετρωγε το παιδι,εστω και αν δεν τις κανω στο παιδων(αληθεια,μπορω να τις κανω αλλου και να μην τις πληρωσω δηλ.μεσω ταμειου ογα?)

εκοψα φυσικα το ρυζι και προς το παρον δεν εχω δει αιμα.δεν υπηρχε περιπτωση να συνεχισω να το τρωω και να εχω στο μυαλο μου οτι βλαπτω το παιδι μου...ΟΥΤΕ για να δειξουν τα τεστ τους.

τα δικα σας συμπερασματα???

λοιπον,εγω θα σου ελεγα να χαλαρωσεις και να μην απογοητευεσαι.τα τεστ,που σπανια δειχνουν σε μικρες ηλικιες,συνηθως ειναι αναξιοπιστα.εμας ολα εκτος του αυγου,εδειξαν αρνητικα.κι εγω καθε μερα ανακαλυπτω και κατι που την πειραζει.κι εμενα στο πρωτο ραντεβου,μου ειχαν πει να κοψω το θηλασμο κι αρκετοι ειναι οι 6 μηνες.στο δευτερο ραντεβου,μου ειπαν οτι ο οργανισμος του μωρου εκπεδευετει να δεχεται τις τροφες μεσω του θηλασμου.μου ειπαν για συμπληρωμα γαλακτος χωρις επιμονη.δεν ξερω τι αλλαξε(μπορει να ξυπνησε αλλιως)εμενα περα απο τις απαντησεις με ενδοιεφερε μια γνωμη ειδικου και οι συμβουλες για την εισαγωγη τροφων καθως και οι αποριες μου για τα συμπτωματα και το τι πρεπει να προσεχω.απο κει και περα θηλαζω,θηλαζω,θηλαζω.εσυ εισαι το αφεντικο.κανε τα τεστ και προχωρα.ενα βημα την καθε φορα.αντε και καλο κουραγιο!

Δεν είναι λίγο επίφοβες οι μπάμιες? Νομίζω ότι έχουν σπόρια.. :?: (δεν είμαι κι εντελώς σίγουρη' date=' γιατί τις σιχαίνομαι και δεν τις τρώω)[/quote']

κι εγω φοβαμαι να τις δωσω τουλαχιστον οχι ακομη.σημερα της εδωσα πρωτη μερα κολοκυθι.της εχω κοψει το ρυζαλευρο εδω και 4 μερες και σταματησα και το αχλαδι.θα αφησω μερικες μερες να περασουν και θα ξαναδοκιμασω το αχλαδι.την πειραζουν και τα φασολακια.εκανε σπυρακια.δευτερη φορα!οποτε που να της δωσω μπαμιες...icon5.gif

τις καλλιεργειες ουρων και κοπρανων κι εγω τις ειχα κανει απο την αρχη σχεδον,και ειχαν βγει καθαρες.

το θεμα μου ειναι οτι σαφως και δεν ακολουθω τις συμβουλες τους και τις προτροπες τους,σαφως και συνεχιζω να θηλαζω το παιδι μου,αλλα θελω να γινουν τα patch σε ολες τις τροφες που θα επαιρνε το παιδι,και οχι μονο σε γαλα-σογια-ρυζι οπως προτεινουν αυτοι....και φυσικα ΟΧΙ στο γαλα μου.πως θα το καταφερω αυτο;

να πεις οτι εχεις παρατηρησει να τον πειραζουν καποιες τροφες,μαλλον.και θα τις αναφερεις.και ρωτα,αν γινεται να συγουρευτειτε γι αυτες με καποιον τροπο.ετσι θα πετυχεις κατι,ελπιζω..

Χαρα-Μαρια, ουτε κρεμμυδι μαγειρεμενο δεν τρως?γιατι?πες μου γιατι εγω δεν το εχω κοψει αυτο.

V. polina πρεπει να κανεις μια λιστα με αυτα που πρεπει οπωσδηποτε να κανεις patch και την επομενη φορα που θα πας στο παιδων, εν αναγκη ξαναπηγαινε στο γιατρο χωρισ ραντεβου και πες του: σε λιγο χρονικο διαστημα σκοπευω να του δωσω στερεες....τα πουλερικα, το σιταρι, το καροτο κλπκλπ πρεπει να εξετασθουν γιατι αν τον ενοχλουν μεσω του θηλασμου, σαν απευθειας τροφη φοβαμαι οτι θα προκαλεσουν σοβαρη αλλεργικη αντιδραση.

εγω για παραδειγμα, φοβαμαι παρα πολυ το κοτοπουλο, που η παιδογαστρεντερολογος μου, μου το χει βαλει απο τα πρωτα...

πιστευω οτι θα το καταφερεις...μην τρεχεις ιδιωτικα, γιατι να πληρωσεις?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

Χαρα-Μαρια, ουτε κρεμμυδι μαγειρεμενο δεν τρως?γιατι?πες μου γιατι εγω δεν το εχω κοψει αυτο.

Ουτε μαγειρεμενο αλλα: Το κρεμμυδι, τον μαιντανο, τα μπαχαρικα και τα οξινα μου ειπε να τα περιορισω ή να τα κοψω όχι επειδη εδειξε καποιο τεστ οτι το παιδι εχει αλλεργια, αλλα επειδη εχει και παλινδρομηση και της ταραζουν το στομαχακι της. Εφοσον δεν εχετε τετοιο συμπτωμα, δεν ξερω αν ειναι απαραιτητο να το κανεις.

εκανες τα πατς τεστ στο ιατρειο της η στο Σωτηρία;

σε ποιες τροφες εξετασατε το μωρο;

ποσες μερες διηρκησε η διαδικασια απο την μερα που τα βαλατε μεχρι τα αποτελεσματα;

σου πηρε κι εσενα 75 ευρω για την εξεταση αυτη;μαζι με τις επισκεψεις;

σορι για τις πολλες ερωτησεις....οπως καταλαβαινεις προσπαθω να βρω την καλυτερη λυση για εμας και εννοειται για τον μπεμπη μου.

στο παιδων εκλαιγε απο την στιγμη που πηγαμε μεχρι που μπηκαμε στο αυτοκινητο να φυγουμε-3 ωρες συνολικα.και χτυπιοταν κι ολας.ουτε στην αγκαλια ουτε στο στηθος καθοταν,εμεινε 6 ωρες χωρις να φαει!!!!!!!!ηταν σαν να μας παρακαλουσε να φυγουμε,ηταν τραγικο,εκλαιγα κι εγω μαζι του.και δεν ξερω εαν θελω να τον ξαναπαω εκει.αλλα αν εκει ειναι καλυτερα......

εχω επισης το τηλεφωνο μιας αλλεργιολογου η οποια ηταν επικεφαλης ομαδας στο παιδων,και αφου συνταξιοδοτηθηκε ανοιξε ιδιωτικο ιατρειο,εχω και καλες συστασεις,ισως απευθυνθω και σ'αυτην.δεν ξερω.ουφ!

Γι αυτο που ρωτησες:

Δεν ταλαιπωρηθηκε τοσο. Ειχαμε ραντεβου και περιμεναμε 10 λεπτα μονο- και δεν περιμεναμε σε καποιο διαδρομο νοσοκομειου- η γιατρος ηταν ηρεμη, μιλησαμε, της εκανε τα τεστ νυγμου (μου εκανε κι εμενα να δω πώς ειναι, ουτε που το αισθανεσαι) σε ενα ηρεμο χωρο, μετα της κολλησε τα αυτοκολλητα και φυγαμε. Μετα απο 48 ωρες τα βγαλαμε εμεις στο σπιτι (αυτο την πονεσε, αποτριχωση!). Στις 72 ωρες πηγαμε παλι στο ιατρειο της, κοιταξε την πλατουλα της 2 λεπτα, μου εδωσε γνωματευση και φυγαμε. Εμενα με πειραξε που οπου και να κανεις το τεστ πρεπει να εχεις απλυτο το παιδι 72 ωρες-και οτι της εβαλε στην πλατη ανεξιτηλο μαρκαδορο.

Μια διευκρινιση:

Σε κανεναν γιατρο δεν πας δυστυχως να "παραγγειλεις" εξετασεις. Ολοι ενα μπουσουλα εχουν και με αυτον πανε. Συνεπως, ουτε στο Παιδων ο,τι εξεταση θελεις θα κανουν, αλλά ουτε σε ιδιωτη. Η συγκεκριμενη ιατρος, οπως και ολοι, εχει μια συγκεκριμενη σειρα με ουσιες που κανει σε ολα τα παιδακια (γαλα, σογια, αβγο, κοτοπουλο κλπ) και εκεινη θα ακολουθησει. Εγω την βρηκα ικανοποιητικη. Τωρα αν θελεις μπορει αν το συζητησεις μαζι της, μηπως εχει καποια επιπλεον να σου κανει, εμας πχ μας εκανε και στη μπανανα, αλλα μονο στο χερι.

Και μια -προσωπικη- αποψη:

Οπως ειπα, δεν ταλαιπωρηθηκαμε τοσο. Αυτος ειναι ο λογος που προτιμω παντα τους ιδιωτικους γιατρους και εξεταστικα κεντρα. Για παραδειγμα: οταν υποψιαστηκαμε οτι ειχε ουρολοιμωξη, το ιδιο ειχε παθει και η κουνιαδα μου, εχει μωρο 9 μηνων σημερα. Εκεινη το πηγε σε νοσοκομειο, περιμεναν 2 ωρες, την εβαλαν να το θηλασει σε ενα διαδρομο, μετα της ειπαν οτι απαγορευοταν να μπει μεσα οσο εκαναν το τεστ και το παιδι σπαραζε στο κλαμα. Δεν ειχαν καταφερει με το σακουλακι και του πηραν ουρα με συριγγα. Της ειπαν οτι πως κανεις ετσι κλπ, περασε. Ναι, αλλα δεν το ειχαν μετα ενα ολοκληρο απογευμα να κλαιει. Το παιδι της τιναζονταν στον υπνο του για 2 εβδομαδες μετα. Αισχος πραγματικα. Κριμα που τους πληρωνουμε. Εμεις εχοντας δει αυτο το περιστατικο, ενω μας ειχαν πει να παμε κι εμεις σε νοσοκομειο, καθησαμε δυο πρωινα στο σπιτι με γαζες, σακουλακια κλπ, και καθε φορα που την αλλαζα την πλεναμε πολυ καλα και της εβαζα νεο σακουλακι. Οταν τα καταφεραμε, πηγε το αντρας μου το δοχειο σε ενα ιδιωτικο εργαστηριο και τελος. 20 ευρω πληρωσε! Και 200 να ηταν τα εδινα. Πρεφα δεν πηρε η κυρια. Ελπιζω Παναγια μου ποτε να μη χρειαστει να μου ταλαιπωρηθει ετσι.

συγγνωμη αν βγηκα off topic.

Καλημέρα!

Και εμείς έχουμε αλλεργία και ΓΟΠ αλλά η παιδογαστρεντερολόγος που πήγαμε δεν μου είπε τίποτα για αυτά :evil::evil::evil: μόνο για τις αλλεργίες...

Μπορείς μήπως να μου πεις αν αποφεύγεις και κάτι άλλο εκτός από αυτά;

Ουτε μαγειρεμενο αλλα: Το κρεμμυδι, τον μαιντανο, τα μπαχαρικα και τα οξινα μου ειπε να τα περιορισω ή να τα κοψω όχι επειδη εδειξε καποιο τεστ οτι το παιδι εχει αλλεργια, αλλα επειδη εχει και παλινδρομηση και της ταραζουν το στομαχακι της. Εφοσον δεν εχετε τετοιο συμπτωμα, δεν ξερω αν ειναι απαραιτητο να το κανεις.
Aso4p2.pngplWtp2.png

Καλημέρα!

Και εμείς έχουμε αλλεργία και ΓΟΠ αλλά η παιδογαστρεντερολόγος που πήγαμε δεν μου είπε τίποτα για αυτά :evil::evil::evil: μόνο για τις αλλεργίες...

Μπορείς μήπως να μου πεις αν αποφεύγεις και κάτι άλλο εκτός από αυτά;

Για την παλινδρομηση οχι. Μονο αυτα. Αποφευγω δηλ α) οσες τροφες βρηκαμε μια ενδειξη οτι εχει αλλεργια και β) αυτες που ανεφερα (κρεμμυδι, οξινα κλπ) λογω της παλινδρομησης. Μαλλον αν συνεχιστει να πατε σε αλλεργιολογο.

Εννοείται ότι στη συνέχεια θα πάμε σε αλλεργιολόγο...προς το παρόν είμαι με ημερολόγιο για να βλέπω τι πειράζει τον μικρό... Τα test σε τι ηλικία συνήθως γίνονται;

Απο ό, τι κατάλαβα οι περισσότεροι τα κάνουν στους 6 μήνες...

Aso4p2.pngplWtp2.png

Διαφημίσεις

kalimera manoules. Sigxoreste me an eimai ligo "stegni" alla auti tin stigmi den tin paleuo logo aypnias. Sas parakalo peite mou pies einai oi endeixeis oti to moro mporei na exei allergia???? Thilazo to 23imeron mas apokleistika kai den xero an apla exei kollikous i an kati pou troo tou prokalei problima. To moro petagete apo tous ponous oli tin nixta alla kai ta proina. Kata tin diarkeia tis imeras einai sxetika iremos. O paidiatros (grrrrr) mou eipe oti den yparxei tropos na diapistothei an to paidi exei kapia allergia apo tin stigmi pou thilazo (kati to opoio xero oti den isxyei) kai mou proteine na tou doso xeno gala oste na doume an tha iremisei!!! kati to opoio den theoro lisei. Sas euxaristo ek ton proteron

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Τινάκι σε εμάς το σύμπτωμα ήταν η παλινδρόμηση (έβγαζε πολλές γουλιές και μετά το φαγητό αλλά και αρκετή ώρα αργότερα), αντί το παιδί μετά το φαγητό να είναι ήρεμο ήταν πολύ ανύσηχο και έβγαζε συνέχεια γουλιές... επίσης εμάς μας είχαν πει απο την κλινική επειδή τον πήρα με λίγο ίκτερο (12,5) να του δώσω λίγο ξένο για να φύγει πιο γρήγορα το οποίο και όταν ήπιε (2-3 φορές) το έβγαλε με εμετό...

Σε άλλες περιπτώσες νομίζω ότι είχαν αίμα στα κακά αλλά γι αύτο δεν ξέρω να σου πω...

Aso4p2.pngplWtp2.png

Και εμένα είναι ανήσυχο λίγο μετά το φαγητό και έχει και παλινδρόμηση . Αλλα παλινδρόμηση έχουν όλα τα μωρά που είναι τόσο μικρά (20 ημερών το δικό μου) και νομίζω δεν αποτελεί ένδειξη . Επίσης όταν είναι ανήσυχο , ηρεμεί αν του δώσω βυζάκι . Δεν τρώει πάντα , αλλα πάντα ηρεμεί . Και εγω αναρρωτιέμαι αν έχει αλλεργία γιατί έχει βγάλει σπυράκια στο πρόσωπο , που ίσως να οφείλονται και σε αλλεργία .

JJBjp3.png

Τινάκι σε εμάς το σύμπτωμα ήταν η παλινδρόμηση (έβγαζε πολλές γουλιές και μετά το φαγητό αλλά και αρκετή ώρα αργότερα), αντί το παιδί μετά το φαγητό να είναι ήρεμο ήταν πολύ ανύσηχο και έβγαζε συνέχεια γουλιές... επίσης εμάς μας είχαν πει απο την κλινική επειδή τον πήρα με λίγο ίκτερο (12,5) να του δώσω λίγο ξένο για να φύγει πιο γρήγορα το οποίο και όταν ήπιε (2-3 φορές) το έβγαλε με εμετό...

Σε άλλες περιπτώσες νομίζω ότι είχαν αίμα στα κακά αλλά γι αύτο δεν ξέρω να σου πω...

Deleni se euxaristo. Kanate exetaseis? pou mathate ti allergies exei?

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

An to moro anakoufizete afou kanei kakakia tou tote mipos einai mono kolikoi i simbainei kai to idio otan exoun allergia?

Διαφημίσεις

kalimera manoules. Sigxoreste me an eimai ligo "stegni" alla auti tin stigmi den tin paleuo logo aypnias. Sas parakalo peite mou pies einai oi endeixeis oti to moro mporei na exei allergia???? Thilazo to 23imeron mas apokleistika kai den xero an apla exei kollikous i an kati pou troo tou prokalei problima. To moro petagete apo tous ponous oli tin nixta alla kai ta proina. Kata tin diarkeia tis imeras einai sxetika iremos. O paidiatros (grrrrr) mou eipe oti den yparxei tropos na diapistothei an to paidi exei kapia allergia apo tin stigmi pou thilazo (kati to opoio xero oti den isxyei) kai mou proteine na tou doso xeno gala oste na doume an tha iremisei!!! kati to opoio den theoro lisei. Sas euxaristo ek ton proteron

καλημερα...γειτονισσα! Καταρχας να σου ζησει!

Μοιαζει με τα δικα μας συμπτωματα της παλινδρομησης, αλλα δεν φαινεται και κατι σοβαρο. Μην αγχωνεσαι, ειναι πολυ μωρο ακομα για να δεις. Αν θελεις μια γνωμη απο μια μαμα μωρου με παλινδρομηση και αλλεργιες:

Α. Παρε τα μετρα σου ετσι κι αλλιως, βαλε δηλ το στρωματακι του σε κλιση, μην το παραταιζεις (συχνα/μικρα γευματα) και να το κρατας μετα το γευμα γι αρκετη ωρα μεχρι να παει κατω το γαλα. Αν δεις βελτιωση, αυτο ηταν.

Β. Οταν σαραντησετε με το καλο, αν θελετε ακομα να το δειτε, πηγαινετε και καντε εναν απλο υπερηχο, φαινεται αν εχετε παλινδρομηση ή οχι και δεν ταλαιπωρηστε πολυ, 5 λεπτα κραταει. Για τις αλλεργιες ειναι μωρο ακομα, αν δεις οτι τρως κατι καινουργιο μια μερα και εχει πχ αιμα στα κοπρανα, το σημειωνεις και το κοβεις.

Γ. Αν μου επιτρεπεις, ετσι? Γιατι αυτα ειναι ευαισθητα πραγματα......εγω θα αλλαζα γιατρο, ή θα επαιρνα μια δευτερη γνωμη. Δεν ειμαι απο τις φανατικες για το θηλασμο κλπ (ουτε εναντιον τους), αλλα το να σου ζηταει να κοψεις το θηλασμο για να μπορεσει (?) να βγαλει διαγνωση μου φαινεται το λιγοτερο αστειο. Εμενα, πώς το διεγνωσαν χωρις να κοψω το θηλασμο? Αν εχει το παιδι παλινδρομηση, θα χειροτερεψει με ξενο γαλα, το επαθαν πολλες κοπελες που εχω γνωρισει σε γιατρους κλπ τοσο καιρο που τρεχουμε με τη μικρη. Οχι οτι θα ειναι το τελος του κοσμου, αλλα γιατι να ταλαιπωρηθειτε τοσο πολυ βρε παιδι μου.

κατ'αρχην σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες και την ενθαρρυνση.:-)

αρχισα σημερα τα τηλεφωνα μπας και βγαλω ακρη...η παιδιατρος μου ειπε να επιμεινω να εξεταστει το παιδι με τα πατς σε ολες τις τροφες που θα εμπαιναν στην διατροφη του παιδιου,οπως και εκανα.η κοπελια ομως ειναι ανενδοτη.(σημειωτεον οτι μιλαω για ειδικευομενη).αυτη ειναι η γραμμη τους,λεει,και δεν θεωρουν ενοχοποιητικες αλλες τροφες πλην γαλατος-σογιας-ρυζιου.σε δευτερο χρονο λεει,θα εισαγουμε τροφες στο παιδι και θα δουμε.

επεμενα οτι εχω υπονοιες και για το κοτοπουλο,και για αλλες τροφες,και πως θα ηθελα να γινουν σε πρωτο χρονο οι εξετασεις αυτες για να ξεκαθαρισει σιγα-σιγα το τοπιο.αυτη τιποτα.ελεγε τα δικα της.

ε,λοιπον,αφου ειναι αυτοι τοσο απολυτοι θα ειμαι κι εγω.

βρηκα τα τηλεφωνα απο σαξωνη και συριγου και θα επικοινωνησω αμεσα-σημερα μαλλον τα ιατρεια τους ηταν κλειστα,δεν σηκωναν το τηλ.

και η δευτερη σκεψη μου ηταν να κλεισω ραντεβου και με τον δουλαδιρη,μιλωντας ομως πρωτα τηλεφωνικα και ξεκαθαριζοντας την δικη του γραμμη σχετικα με την εξεταση patch.

και θα παω σε οποιον ειναι πιο κοντα στις δικες μου αποψεις.

aglaia,ελαβα πολυ σοβαρα υπ'οψιν μου τα οσα εγραψες.νομιζω οτι θα πραξω αναλογως,γιατι αρχιζει να μου την δινει ολο αυτο το παραμυθακι.

μανα ειμαι,και θελω το καλυτερο για το παιδι μου.πιστευω οτι το δικο μου ενστικτο ειναι πανω απο τις θεωριες τους σε καθε περιπτωση(χωρις να το παιζω ξερολας ή θεος,γι'αυτο αλλωστε και τους εχω-δυστυχως-αναγκη)και ειναι καλυτερα να μην τους δειξω τα νυχια μου......

fBaep3.png

uwK7p3.png

παρε και δευτερη,και τριτη γνωμη...οσα ειναι τα κουραγια σου.

πρωτη φορα ακουω πτι πρεπει να διακοπει ο θηλασμος για να διαπιστωθει η αλλεγια.και εχω ακουσει πολλα κουφα...

παντως δεν νομιζω να μιλαμε για αλλεργια στην περιπτωση σας.

ισως ειναι κολικοι,ισως ειναι απλα φοβιες,ισως απλα σε ζηταει.αν το παιδι ειναι κατα τα αλλα ηρεμο,αναπτυσσεται φυσιολογικα,βρεχει και λερωνει πανες κανονικα,δεν χανει βαρος και δεν εχει αλλα ανησυχητκα συμπτωματα,νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.

και ειναι πολυ μωρο ακομα....υπομονη!

fBaep3.png

uwK7p3.png

An to moro anakoufizete afou kanei kakakia tou tote mipos einai mono kolikoi i simbainei kai to idio otan exoun allergia?

Και εμένα ζορίζεται οταν είναι να κάνει κακάκια του . Αυτο σημαίνει οτι έχει κολικούς ? Σου το είπε ο παιδίατρος ?

Πώς καταλαβαίνουμε αν το παιδί έχει κολικούς και πως αν έχει αλλεργία ?

Οσο για την παλλινδρόμηση , εμένα ο παιδίατρος μου είπε οτι είναι φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία .

Αυτο που με προβληματίζει είναι κατι σπυράκια που έβγαλε στο πρόσωπο καθως και το γεγονός οτι είναι ανήσυχη μεταξύ των γευμάτων . Πάντα όμως ηρεμεί αν την βάλω στο στήθος , ακόμη και αν δεν πεινάει .

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό ?

JJBjp3.png

.η κοπελια ομως ειναι ανενδοτη.(σημειωτεον οτι μιλαω για ειδικευομενη).αυτη ειναι η γραμμη τους,λεει,και δεν θεωρουν ενοχοποιητικες αλλες τροφες πλην γαλατος-σογιας-ρυζιου.σε δευτερο χρονο λεει,θα εισαγουμε τροφες στο παιδι και θα δουμε.

να ρωτησω και ποτε σκεφτονται να βαλουν στερρεες στο παιδι...τι εννοουν δευτερο χρονο?αφου ειναι 6+ το δικο σου, δεν πρεπει να ξεκινησει σε λιγακι λιγο κοτοπουλακι, πατατουλα...εγω τον δικο μου τον εχω με σκετο μηλο και ολο ξερογλυφεται το καημενο..αυτοι δηλαδη προτεινουν μονο γαλα? και μαλιστα οχι θηλασμου?και για ποσο καιρο?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Της το δινω περιπου μια ωρα πριν κοιμηθει αλλα οχι αργοτερα απο τις 10.Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση θα παω να κοιταξω αυριο κιολας.

γεια σας κοριτσια.εγω ειμαι απο θεσσαλονικη.ο μικρος μου εχει ενα μηνα αιμα και βλεννη.ενα μηνα τωρα δεν τρωω τιποτα αλλο εκτος απο καροτα,κοτοπουλο,πατατες,ψωμι,μακαρονια,κολοκυθακι και ρυζι.το αιμα συνεχιζεται.δεν ξερω τι να κανω.ολη μερα ψαχνω,διαβαζω και πειναω.α μας αφηνει και μηλο και αχλαδι και απο προχτες μελι αλλα παλι ειδα αιμα.λαχανικα δεν αφηνει,ουτε φασολακια,αρακα,μπροκολο,κουνουλιδιο κλπ κλπ.το μωρο μου θα γινει σε λιγο 2 μηνων...δεν ξερω τι να κανω,που να παω..ο καθε γιατρος το μακρυ και το κοντο του...

Καλησπέρα!Έτυχε σε κανένα παιδάκι με αλλεργία,να εκδηλώσει αλλεργική αντίδραση (με πολύ αίμα στα κακά )από αντιβίωση?Εμένα έπρεπε να πάρει ceclor και επειδή τον πείραξε .καταλήξαμε νοσοκομείο για ενδοφλέβεια..

efi 28 εμενα την πρωτη φορα που εβγαλε αιμα ηταν μετα το ceclor που πηρε λογω ουρολοιμωξης. Δεν ειχε ομως πολυ αιμα , ειχε κλωστουλες. Περαστικα σας.

tselinkas εγω δεν τρωω ψωμι , ζυμαρικα και οτιδηποτε ειναι απο σιταρι, σικαλη, βρωμη, κριθαρι γιατι το μωρο εχει αλλεργια και στη γλουτενη.Ουτε κοτοπουλο τρωω για τον ιδιο λογο. Παρατηρησε μηπως συμβαινει το ιδιο και με εσας. Νομιζω οτι μετα την αλλεργια στο γαλα, η πιο συχνη ειναι η αλλεργια στη γλουτενη. Και η σογια επισης κανει αλλεργιες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...