Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Εμεις πλεον θα παμε σε αλλεργιολογο για το παιδι, ειχαμε εστιασει στη γοπ της τοσο καιρο αλλα τελικα εχει αλλεργια σε καποιες τροφες σιγουρα μια και εχει πολλα συμπτωματα πια (και ατοπικη που ενω μας ειχαν πει οτι δεν συσχετιζεται, μαλλον ισχυει το αντιθετο).

Σε 40% των ΓΟΠ υπάρχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Η αποχή της μαμάς και ο αποκλειστικός θηλασμός βελτιώνουν την κατάσταση.

Η ατοπική δερματίτιδα συσχετίζεται αλλά όχι πάντα (δεν υπάρχει απόδειξη). Προσωπικά, βλέπω ότι, όταν ακολουθείται προσεγμένη διατροφή, τα συμπτώματα της ατοπικής περιορίζονται. Γενικά, η κακή διατροφή χειροτερεύει οποιοδήποτε πρόβλημα, ακόμη κι αυτά που προέρχονται από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Πχ, ένα αφρόλουτρο μπορεί να μην πειράζει την κόρη μου, όταν απέχουμε από γαλακτοκομικά και τζανκ, αλλά κάνει έκζεμα, όταν δεν απέχουμε. Προσεκτική παρατήρηση και καταγραφή είναι τα κυριότερα εργαλεία της μαμάς και βοηθούν και τους γιατρούς να βγάζουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις εσύ επιδείνωση με την κατανάλωση γαλακτοκομικών και να πιστεύεις ένα ψευδώς αρνητικό τεστ και τον γιατρό που θέλει να προωθήσει το ειδικό γάλα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μόλις πήρα τον παιδίατρο τηλέφωνο και του είπα ότι έκανε αίμα μετά το αχλάδι που της έδωσα. Μου είπε πως μάλλον έχουμε πρόβλημα (σιγά το νέο....το ίδιο δεν του λέω κ εγώ εδώ και καιρό?? με τη διαφορά ότι εγώ είμαι σίγουρη ότι έχουμε πρόβλημα) Να της δίνω λέει για μεσημερι κοτόπουλο με ρύζι και από φρουτα μόνο μήλο και να τον ξαναπάρω μετά από 4-5 μέρες να του πω πως είναι τα κακά της.

Για την δική μου διατροφή, δεν είπε τίποτα:?

Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο....μάλλον δεν θα το κάνω... αφού μήλο δεν της έχω δώσει ακόμη, θα της δώσω τώρα και κοτόπουλο και ρύζι και μήλο??? Δεν θα ερεθιστεί χειρότερα το εντεράκι της; Συν ότι δεν θα ξέρω τι απόλα αυτά μπορεί να την πειράζει....

Ανυπομονώ να δω τι θα μας πει αύριο και ο ομοιοπαθητικός και βλεπουμε...

Λίζα το ότι η ΓΟΠ είναι ένδειξη αλλεργίας το γράφει και σε αυτ'η την εργασία που παρέπεμψε πριν λίγες μέρες η mavromataki νομίζω. Και η μικρή μου τις μέρες που είχε πολύ αίμα είχε έντονες αναγωγές ενώ γενικά δεν πολυβγάζει γουλίτσες.....

Μόλις πήρα τον παιδίατρο τηλέφωνο και του είπα ότι έκανε αίμα μετά το αχλάδι που της έδωσα. Μου είπε πως μάλλον έχουμε πρόβλημα (σιγά το νέο....το ίδιο δεν του λέω κ εγώ εδώ και καιρό?? με τη διαφορά ότι εγώ είμαι σίγουρη ότι έχουμε πρόβλημα) Να της δίνω λέει για μεσημερι κοτόπουλο με ρύζι και από φρουτα μόνο μήλο και να τον ξαναπάρω μετά από 4-5 μέρες να του πω πως είναι τα κακά της.

Για την δική μου διατροφή, δεν είπε τίποτα:?

Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο....μάλλον δεν θα το κάνω... αφού μήλο δεν της έχω δώσει ακόμη, θα της δώσω τώρα και κοτόπουλο και ρύζι και μήλο??? Δεν θα ερεθιστεί χειρότερα το εντεράκι της; Συν ότι δεν θα ξέρω τι απόλα αυτά μπορεί να την πειράζει....

Ανυπομονώ να δω τι θα μας πει αύριο και ο ομοιοπαθητικός και βλεπουμε...

Λίζα το ότι η ΓΟΠ είναι ένδειξη αλλεργίας το γράφει και σε αυτ'η την εργασία που παρέπεμψε πριν λίγες μέρες η mavromataki νομίζω. Και η μικρή μου τις μέρες που είχε πολύ αίμα είχε έντονες αναγωγές ενώ γενικά δεν πολυβγάζει γουλίτσες.....

:shock:

Εχεις δικιο, αφου το παιδι εχει αλλεργιες, δεν ισχυει ο κανονας μια τροφη τη φορα? Καλυτερα παρε δευτερη γνωμη...

Εμεις για λιγες μερες απο μονοι μας δεν της δωσαμε τιποτα αλλο εκτος απο πατατα που ειχε ξαναφαει και δεν την ειχε πειραξει-οχι οτι τρωει και καθολου, ολο το φτυνει! Αυριο θα της δωσω μηλο. Ελπιζω να ειναι ΟΚ...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!πηγαμε σημερα παλι στο αλλεργιολογικο και εδειξε μια μικρη ευεσθησια στο αυγο.το οτι δεν εδειξε κατι αλλο μου ειπαν οτι ειναι θετικο,γιατι σημαινει οτι πιθανοτατα θα τις ξεπερασει γυρω στο χρονο.μου ειπε λοιπον,αμεσα,να βαλω το μοσχαρι στη διατροφη μου,γιατι το χρειαζομαστε κι εγω και η μπεμπα.μετα να αρχισω να βαζω εκτος απο τις πολυ αλλεργιογονες τροφες,ολες τις τροφες που ειχα βγαλει,με διαφορα 3 ημερων.γιατι τοσο ειναι το διαστημα που θα δειξει οποιαδηποτε αντιδραση.στο τελος θα βαλω και τις πολυ αλλεργιογονες.εντωμεταξυ θα ταιζω και τη μπεμπα,αλλα οι 3 μερες δοκιμης δικες μου δεν πρεπει να συμπιπτουν με τις 3 μερες που θα τρωει αυτη κατι νεο.ετσι και μαζι με καταγραφη αντιδρασεων θετικων και αρνητικων,θα βγει μια ακρη.σε 6 μηνες εχουμε ραντεβου για προκληση.ΑΥΤΑ.μετα απο ολλα αυτα ανεβηκα πολυ ψυχολογικα.μου δοθηκαν σαφεις οδηγιες και απαντησεις σε ολα τα ερωτηματα που εθεσα.οσο για γαλα και κρεμες sagia μου ειπαν για το alfare σαν συμπληρωμα και οποια απο τις υποαλλεργικες κρεμες δεχεται η μπεμπα.αυτα σου τα γραφουν εκεινοι και μετα πας σε γιατρο του ικα κτλπ...τωρα μενει η πραξη.μακαρι να ειναι τοσο ευκολα οσο στα λογια.μακαρι να παμε ολες καλα βρε κοριτσια.το αξιζουν τα μπεμπουλακια μας!!!!!

επεισης ρωτησα για τα δειγματα αλλεργιας και μου ειπαν,οι λιγες βλενες σημαινει οτι αυτο που εφαγε την πειραξε και αρχισε να αντιδρα ο οργανισμος.τα σπυρακια απο μονα τους δεν ειναι ανησυχιτικα,πρεπει να συνοδευονται ειτε απο εξεμα η μπουκωμα στη μυτη,καλα ο συνδιασμος του τελευταιου ειναι ανησυχιτικος.και επειτα το αιμα στα κακα που κραταει και πιο πολυ γιατι εχει ερεθιστει ο βλενογονος..

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια, αποκλείεται οι βλέννες να είναι από μυξούλες που καταπινει;

Επίσης ο μικρός μου όντως είναι συχνά μπουκωμένος, αλλά συνειδητοποίησα ότι είναι μεγάλη η διαφορά θερμοκρασίας από το μπάνιο στο δωμάτιο και σκέφτομαι μήπως την αρπάζει στη διαδρομή.

Όσο για το αίμα, είδα μια φορά σαν κλωστίτσες (για την ακρίβεια ήταν σαν τα φύλλα του άνιθου κάπως) καφετί, αλλά δεν τις ξαναείδα.

Γενικά έχω αλλεργίες και εγώ και ο μπαμπάς του και είμαι σε επιφυλακή, αλλά δεν ξέρω πόσο πρέπει να ανησυχώ. Βάρος και ύψος παίρνει και με το παραπάνω σοβαρές αναγωγές δεν έχει, μήπως από το πολύ το ψάξιμο έχω σαλτάρει; Τι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μωρέ δε σε αμφισβητώ ούτε εσένα ούτε την amaretto που τα έχει ποστάρει επίσης αναλυτικά. Απλά δεν ξέρω πότε να ανησυχήσω και πότε αυτά που βλέπω είναι συμπτώσεις και όχι συμπτώματα. Είμαι πολύ μπερδεμένη και δεν ξέρω αν έχω αγχωθεί για το σωστό λόγο ή αν απλά με καλύπτει η κατηγορία νέα μαμά ψάχνει κι αγχώνεται.

Επίσης εμένα ο μικρός μου είναι τεσσεράμισυ μηνών και θηλάζει αποκλειστικά, οπότε αν γίνεται κάτι λάθος, το κάνω εγώ. Να κόψω πράγματα ή όχι; Με τέτοια μπουρδουκλώνομαι....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μωρέ δε σε αμφισβητώ ούτε εσένα ούτε την amaretto που τα έχει ποστάρει επίσης αναλυτικά. Απλά δεν ξέρω πότε να ανησυχήσω και πότε αυτά που βλέπω είναι συμπτώσεις και όχι συμπτώματα. Είμαι πολύ μπερδεμένη και δεν ξέρω αν έχω αγχωθεί για το σωστό λόγο ή αν απλά με καλύπτει η κατηγορία νέα μαμά ψάχνει κι αγχώνεται.
παω να κοιμησω τη μπεμπα και κατα τις 10 θα σου απαντησω,αν μπορεις μεινε να τα πουμε

Διαφημίσεις

λοιπον γυρισα.δεν νομιζω οτι εισαι η μονη μανουλα που αγχωνεται και αυτη δεν ειναι μια κατασταση που αν εισαι παλια μαμα δεν αγχωνεσαι.εγω δεν ειμαι ειδικη,αλλα αν το μωρο εχει βλενες στα κακα που συνεχιζονται,φαινεται να δυσανασχετει μετα το φαι,εχει κολοικους,κι εχεις δει και αιμα,στη θεση σου θα το εψαχνα.δεν νομιζω να χανεις κατι αν προληπτικα εκανες αποχη απο τα γαλακτοκομικα κι εβλεπες πως παει το μωρο σου.ετσι ουτε χρονο απραγιας αφηνεις να περναει,ουτε χειροτερευει η κατασταση.τι λες;

Όντως λοιπόν ήταν αίμα αυτό;

Βλέννες έχω δει μόνο σε φάση που πραγματικά είχε τρομερό συνάχι. Τα άλλα δύο δεν συμβαίνουν. Ούτε δυσανασχετεί μετά το φαϊ και οι κολικοί μας έχουν αποχαιρετίσει εδώ και πολύυυυυυυυ καιρό, ουσιαστικά σχεδόν από τότε που σαραντήσαμε.

Όπως και να χει σκέφτομαι ούτως ή άλλως να τα κόψω τα γαλακτομικά. Να υποθέσω ότι αναφερόμαστε για αρχή σε΄ΟΛΑ τα γαλακτοκομικά και όχι μόνο τα αγελαδινά ε; Και ψάχνω και για τα κρυμμένα ε; Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση πάντως.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημέρα,

ο μικρός μου πριν από 2 μήνες περίπου παρουσίασε στα κακάκια του βλέννες με χρώμα από αιματάκι. Πανικοβλήθηκα και πήρα την παιδίατρο.

Αυτό που μου είπε ήταν να σταματήσω για λίγες μέρες να τρώω γαλακτοκομικά προιόντα (για αρχή όλα...) και μοσχάρι.

Τελικά αποδείχτηκε ότι είχε αλλεργία στην πρωτεινη του αγελαδινού γάλακτος.

Μαμάδες γεια σας! Είμαι καινούρια στην παρέα, αλλά παλιά φίλη του forum που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Θα σας καταθέσω τη δική μου ιστορία ελπίζοντας να βοήθήσω, γιατί η αλήθεια είναι ότι θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις μανούλες!

Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 10 μηνών με αλλεργία. Πριν σαραντήσει ξεκίνησε ΓΟΠ, που κανείς γιατρός δεν είχε συνδέσει με αλλεργία. Παρά τις συμβουλές γιατρών (και λέω γιατρών γιατί άλλαξα πάρα πολλούς μέχρι να καταλήξω σε κάποιον σωστό) για φάρμακα και γαλατα αντιαναγωγικά έκανα αυτό που θεώρησα εγώ πιο σωστο. Θηλασμός, θηλασμός και μόνο θηλασμός, όσο συχνά κι αν ζητούσε (και κάθε 1 ώρα). Όταν έγινε 4 μηνών εμφάνισε πλέον αίμα στα κακά και ελαφριά ατοπική. Το χειρότερο όμως ήταν το βάρος. Όλο και κατεβαίναμε κλίμακα και υπήρξε μήνας που έβαλε μόνο 60γρ. Πήγα σε γαστρεντερολογο που μου έδωσε αυστηρότατη διατροφή. Πόσο όμως να αντέξει μία μαμά με τρέξιμο από το πρωί ως το βράδυ να τρώει τόσο λίγα? Αποφάσισα λοιπόν να πάω σε αλλεργιολόγο, σύμβουλο θηλασμού και σε ομοιοπαθητικό. Με την σωστή καθοδήγηση και των τριών επιτέλους πήραμε τα πάνω μας και οι δύο. Κάναμε όλα τα απαραίτητα τεστ (δερματικα, ραστ, patch, κ/α ουρων και κοπρανων) αποκλείσαμε τρόφιμα και επιτέλους είδαμε αλματώδη πρόοδο. Η δικιά μου έχει αλλεργία σε γάλα και αυγό. Από γιατρούς πρέπει να σας πω ότι η αλλεργιολόγος ήταν αυτή που μας καθοδήγησε πιο σωστά και βγάλαμε επιτέλους άκρη. Η σύμβουλος θηλασμού μας έδωσε λύσεις ως προς την διατροφή, που κανένας γιατρός δεν πρότεινε. Και τέλος με τον ομοιοπαθητικό θωρακίζουμε την άμυνα του παιδιού χωρίς κανένα χημικό φάρμακο. Εγώ πριν μισό μήνα περίπου έκοψα τον θηλασμό, από δική μου επιλογή, αλλά δεν θα σταματήσω να φωνάζω "ΘΗΛΑΣΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ" Αυτή είναι η βάση και μετά όλα τα υπόλοιπα. Εμάς τώρα έχουν εξαφανιστεί τελείως η ατοπική, το αίμα και οι εμετοί και από βάρος ανεβαίνουμε σταθερά σε κλίμακα κάθε μήνα.

Όποια θέλει να της συστήσω κάποιον γιατρό, ευχαρίστως να της στειλω πμ με αυτούς που μας βοήθησαν.

Καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες!!

Υπόψιν, προσοχή και στα κρυμμένα γαλατοκομικά (ψωμί απο s/m, αλλαντικά και γενικά διαβάζετε τα συντηρητικά και τα ίχνη από οποιαδήποτε τροφή που αγοράζετε από έξω. Επίσης όχι τροφές με σπόρια, όσπρια και λάχανο). Όσο για το κατσικίσιο, ή το 94% ή το 96% των ατόμων με αλλεργία στο αγελαδινό, έχει αλλεργία και στο κατσικίσιο. Αντίθετα το 4% έχει αλλεργία στο γάλα αλόγου..... (Αυτά μας τα είπε η αλλεργιολόγος)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ξέχασα να σας αναφέρω ότι μετά από εμβόλιο είδα λίγο αιματάκι στις κενώσεις του (και κάποια άλλη κοπέλα στις πρώτες σελίδες είχε εκφράσει την ανησυχία της για τη συσχέτιση εμβολίου - αλλεργίας). Δεν το συζήτησα με τη γιατρό, την επόμενη φορά που θα πάω θα της το αναφέρω κι αυτό.

Ρώτησα το ίδιο πράγμα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει συσχέτιση. Διάβασα όμως τό άρθρο του ομοιοπαθητικου γιατρού Σ. Κυβέλλου "Εμβολιασμοί υπό επιστημονική κρίση". Και μετά ξαναρώτησα (αλλεργιολόγο και την παιδιατρό μας που έχει ειδικότητα στην γεννετική και άρα γνωρίζει καλά ανοσολογία) παραθέτοντας όμως τα στοιχεία του άρθρου για το συσχετισμό εμβολίων-αλλεργιών. Η απάντηση άλλαξε στο ότι όντως υπάρχει συσχετισμός, αλλά ότι ουσιαστικά τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχει.

Εγώ δεν θα ανοίξω αυτή τη μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει σε μωρά με αλλεργίες να κάνουμε εμβόλια τον 1ο χρόνο της ζωής τους. Η κάθε μαμά ας το ψάξει πάντως και ας αποφασίσει αυτό που θεωρεί πιο σωστό.

Συσχετισμός όμως να ξέρετε ότι υπάρχει

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλημερα fairy's mom!Σε ειχα ρωτησει λιγες μερες πριν για τη συμβουλο θηλασμου και μετα την απαντηση σου κλεισαμε ραντεβου μαζι της για την Τριτη το οποιο περιμενω με μεγαλη χαρα και ανυπομονησια!!Θα ηθελα αν μπορεις να μου στειλεις τα στοιχεια του αλλεργιολογου και του ομοιοπαθητικου γιατι με ενδιαφερουν πολυ και θα ηθελα να ειναι οι επομενοι που θα απευθυνθουμε για την αλλεργια του μωρου μας!!Ευχαριστω πολυ για ολα!!!!!!Η βοηθεια σου ανεκτιμητη!!!

η κατασταση μας ειναι η εξης: θηλαζω φυσικά ακόμα με πληρη αποχη γαλακτομικων και παραγωγων. τρωω ολα τα υπολοιπα σιγα σιγα για να παρατηρώ. το μωρό μου τρωει μηλο,αχλαδι,μπανανα και σουπα (κοτοπουλο, σελινο, κολοκυθι, καροτο, πατατα, λαδι, σταγονες λεμονι). ανα τρεις ημερες κάθε υλικό. μόνο λιγη ατοπικη σε προσωπο όπου χρησιμοποιω φρυζιντερμ ατοπρελ αφρολουτρο και γαλακτωμα απο φαρμακειο και φεύγει και συνεχιζω με πενατεν αφρολουτρο. καθόλου αίμα ή βλέννα μεχρι στιγμής.

προκληση μου ειπαν να κανω στους 10μήνες. μήπως είναι νωρίς? και μου ειπε να του δοκιμάσω να του δωσω και μοσχαρι οπου θα βοηθησει την αναιμια. Αφού είναι αλλεργικη στο γαλα δεν θα είναι και στο κρέας?? δεν ξέρω τι να κάνω και δεν σε βοηθάει κανένας γιατί δυστυχώς και αυτοί δεν ξέρουν. καποια βοήθεια σε αυτό??

miriki, για αυτές τις καφέ κλωστούλες, κάνε κι ένα στενό μαρκάρισμα στο περιβάλλον, μήπως κάποιος έδωσε το μωρό μπανάνα "για να δοκιμάσει το καημένο", γιατί έτσι είναι τα κακά από μπανάνα. Ασβέστιο μην πάρεις χωρίς εξετάσεις (έχεις κάποιο λόγο να νομίζεις ότι σου λείπει; οι χορτοφάγοι, οι αγελάδες κτλ δεν το χρειάζονται ...) Ασβέστιο έχουν και τα μπρόκολα και τα αποξηραμένα βερύκοκκα και πολλές άλλες τροφές, είναι παντού. Αν δεν το χρειάζεσαι, μπορεί μετά να μην απορροφάς το σίδηρο και γίνεται περίπλοκο το πράγμα.

Για το μπούκωμα θα σου πω το εξής: η μικρή μου, λίγο καιρό αφότου γεννήθηκε, έκανε ένα σφύριγμα στην αναπνοή καθώς κοιμόταν. Ούτε μύξες, ούτε τίποτε. Ήξερα για τη συσχέτιση με τα γαλακτοκομικά αλλά η γιατρός δεν έκανε κάποια υπόδειξη. Κάποια βδομάδα από όλες, τυχαία δεν ήπια καθόλου γάλα (ίσως όμως να είχα φάει κάποιο τυρί) και το σφύριγμα εξαφανίστηκε. Οπότε επιβεβαιώθηκα. Δεν άρχισα τότε αποχή αλλά σίγουρα σταμάτησα να πίνω γάλα, συνέχισα να τρώω από τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά, περιμένοντας να δω άλλα συμπτώματα. Μέχρι την εισαγωγή των στερεών, δεν είχαμε τίποτε. Το παιδί το έλουζα και κοιμόταν αλλά ποτέ δεν είχε μπούκωμα. Γενικά, το να αρρωστήσεις μετά από μπάνιο είναι για μένα ένδειξη ότι δεν ήσουν καλά και απλά το μπάνιο άφησε/έσπρωξε την αρρώστεια να εκδηλωθεί. Μια ζωή λουζόμαστε και βγαίνουμε έξω.

Θα πρότεινα να περιορίσεις, αν όχι να κόψεις εντελώς, τα γαλακτοκομικά για λίγο καιρό. Εγώ είχα δει τη διαφορά σε μια βδομάδα τότε αλλά οι 4 βδομάδες δίνουν ασφαλή συμπεράσματα, όταν δεν έχεις δει κάποια αλλαγή ενδιάμεσα. Πιστεύω ότι το μπούκωμα σας θα μειωθεί.

Τέλος, οι βλέννες στα κακά δεν είναι από αυτές που καταπίνει το μωρό αλλά παράγονται στο έντερο και είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάποιος ερεθισμός. Αν τριγυρίζει κάποια ίωση στο σπίτι, μπορεί να είναι αναμενόμενες και οι βλέννες, αλλά, αν η κατάσταση συνεχίζεται χωρίς λόγο, το μυαλό μας πρέπει να πηγαίνει στην αλλεργία.

mavromataki, εφόσον θηλάζεις, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις υποαλλεργικές κρέμες, μια χαρά υπάρχουν κατάλληλες τροφές. Ειδικά αν κρατάς τις 3-4 μέρες ανάμεσα σε νέες τροφές, έχετε πολλά να δοκιμάσετε και θα πληθαίνουν καθώς μεγαλώνει το μωρό.

Για την πρόκληση δεν συμφωνώ, εκτός αν υπάρχει βία να δοθεί κάποια τροφή στο παιδί πάνω στο χρόνο (που δεν υπάρχει). Εμείς μια χαρά τα πάμε και χωρίς αυγό και χωρίς γαλακτοκομικά. Εγώ κατά καιρούς κάνω ή κόβω την αποχή, η αλήθεια είναι ότι θέλω πάλι να αρχίσω αλλά ζορίζομαι κι εγώ που το έχω ξανακάνει. Κάποιες εποχές με ζόρια με κάνουν να καταφεύγω σε ετοιματζίδικα και μετά μέχρι να ξαναμπώ στον ίσιο δρόμο, η μικρή έχει εμφανίσει κι ένα νέο σύμπτωμα :?

η κατασταση μας ειναι η εξης: θηλαζω φυσικά ακόμα με πληρη αποχη γαλακτομικων και παραγωγων. τρωω ολα τα υπολοιπα σιγα σιγα για να παρατηρώ. το μωρό μου τρωει μηλο,αχλαδι,μπανανα και σουπα (κοτοπουλο, σελινο, κολοκυθι, καροτο, πατατα, λαδι, σταγονες λεμονι). ανα τρεις ημερες κάθε υλικό. μόνο λιγη ατοπικη σε προσωπο όπου χρησιμοποιω φρυζιντερμ ατοπρελ αφρολουτρο και γαλακτωμα απο φαρμακειο και φεύγει και συνεχιζω με πενατεν αφρολουτρο. καθόλου αίμα ή βλέννα μεχρι στιγμής.

προκληση μου ειπαν να κανω στους 10μήνες. μήπως είναι νωρίς? και μου ειπε να του δοκιμάσω να του δωσω και μοσχαρι οπου θα βοηθησει την αναιμια. Αφού είναι αλλεργικη στο γαλα δεν θα είναι και στο κρέας?? δεν ξέρω τι να κάνω και δεν σε βοηθάει κανένας γιατί δυστυχώς και αυτοί δεν ξέρουν. καποια βοήθεια σε αυτό??

Όπως είπα παραπάνω, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να γίνει πρόκληση, ειδικά τόσο νωρίς. Με την προϋπόθεση ότι θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα και το μητρικό γάλα αποτελεί την κύρια τροφή του τον πρώτο χρόνο, κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν δεν πρόκειται να του δώσει παραπάνω από αυτό που δίνει το μητρικό γάλα. Νομίζω ότι τα προϊόντα με γάλα είναι κυρίως για την ευκολία της μαμάς και όχι απαραίτητα και χρήσιμα, τα περισσότερα μάλιστα είναι βλαβερά.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι αλλεργική στο κρέας, μπορείς να το αποφύγεις ή να δοκιμάσεις και να περιμένεις. Πάντως, υπάρχουν πολλές επιλογές στο κρέας. Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα.

Να προσθέσω ότι, καθώς τα παιδιά είναι στον έλεγχο μας για τα πρώτα χρόνια, είναι εύκολα τα πράγματα. Όταν πάει στο σχολείο, όπου μπορεί να δοκιμάσει οτιδήποτε του δώσουν, α) να ευχόμαστε να έχουν ξεπεράσει τις αλλεργίες, β) να τα έχουμε εκπαιδεύσει να ελέγχουν αυτό που τρώνε - σε ένα παιδί που απαγορεύουμε μια τροφή που ζητάει, του εξηγούμε ποιο συστατικό προκαλεί το πρόβλημα και από όσο έχω διαβάσει, τα περισσότερα παιδιά είναι αρκετά προσεκτικά.

Τέλος, επειδή μια αλλεργία μπορεί να "εξαφανιστεί" αλλά να εμφανιστεί κάποια άλλη αλλεργία (πχ να μην έχουμε συμπτώματα στις τροφές αλλά αλλεργική ρινίτιδα...) δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά να τους διδάσκουμε υγιεινή διατροφή και να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό τους όπως μπορούμε (και αυτό σημαίνει επίσης να μην το φορτώνουμε με περιττά φάρμακα).

τι ψυχρολουσια ηταν αυτη που πηρα...Αλλαξα τωρα το μωρο και ειδα πρωτη φορα κοκκινο αιμα στα κακα του και βλεννες.Μεχρι τωρα ειχα δει αλλη μια φορα στις 24/2 ροζ βλεννα.Τα γαλακτοκομικα τα εχω σταματησει ολα εδω και 17 ημερες-αν και τα αγελαδινα τα εχω κοψει εδω και πολυ καιρο- και απεχω απο διαφορα αλλεργιογονα σαν προληψη.Η γιατρος επιμενει οτι ειναι ραγαδα στο εντερο αλλα δε νομιζω.Επεσε πολυ η ψυχολογια μου γιατι ειχαμε δει μονο μια φορα αυτη τη ροζ βλεννα και νομιζα οτι πηγαινουμε καλα.Ειχαν σταματησει τελειως και οι βλεννες το τελευταιο διαστημα.Γιατι???

amaretto εισαι φοβερη. Εσυ και η aglaia μας βοηθατε αφανταστα με τις απαντησεις που μας δινετε. Παντα περιμενω με αγωνια να διαβασω αυτα που γραφεται. Σε ευχαριστω, γιατι εκτος των αλλων, μου ελυσες και τις αποριες που ειχα για την ατοπικη δερματιτιδα.

fairys mom θελω και εγω τα στοιχεια των γιατρων που πηγες και της συμβουλου θηλασμου σε πμ αν μπορεις . Σε ευχαριστω.

Αρχικό μήνυμα απο mavromataki
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ PATCH.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ τα τελοκα αποτελεσματα.παντως η πλατουλα της ειναι κατακοκινη.τα κακα της προς το παρον,μια χαρα.θα σας πω νεα αυρ

αναρωτιεμαι, τι κρεμα και τι γαλα θα σου προτεινουν...

sagia :mrgreen:

Καλησπέρα.Σε ένα μήνα ξεκινάμε στερεές τροφές(στον 6 )και η παιδίατρος είπε να ξεκινήσουμε με βρασμένα λαχανικά εποχής και μετα απο μια βδομάδα τα φρούτα..Ποια είναι τα ποιο"αθώα" λαχανικά πέρα απο την πατάτα και το κολοκύθι που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί με πολλές αλλεργίες?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...