Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Τι ηλικια εχει ο γιος σου??

Και μενα η πηγη δεν εχει κλεισει ακομα,πρεπει να ανυσηχησω λες?:roll:

Προς το Μαη θα παμε παιδιατρο για εμβολιο,μηπως να παω νωριτερα να της πω να γραψει εξετασεις αιματος για θυροειδη και βιταμινη D????

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σας κοριτσια.εμενα η παιδιατρος παντα με ρωτουσε αν δινω συμπληρωνα αλλιως να εγραφε βιταμινη d.απλα τα ξενα γαλατα την εχουν ετοιμη αυτην την βιταμινη.αν ηταν καλοκαιρι κι εβγαινε πιο πολυ το μωρο εξω,σιγουρα δεν θα χρειαζοταν να παρει.sagia,αλλεργιολογος ειναι αυτος που θα πατε;καλη επιτυχια σου ευχομαι.κι εγω εχω λιγο αγχος για αυριο.εκτος απο αυτο,ζηγησα και την μπουμπου μου και δεν παινει αρκετο.αν μπορει η αγλαια η καποια μανουλα να μου πει.γεννηθηκε στις 18/9/2009 με βαρος 2970,μηκος 49,περιμετρος κεφαλης 34.στις 15/10/09 ειχε βαρος 3940,υψ 56,6,πκ 37,στις 16/11/09 β5310,υψ60,,πκ39.στις17/12/09 β6520,υψ63,πκ40,5.στις18/01/10 β7240,υψ67,πκ42.στις 18/02/10 β7580,υψ68,πκ42,5.και σημερα το βαρος της ειναι 7800.επεισης μεχρι 3 μηνων περιπου της εδινα και περιπου 120 γρ ξενο την ημερα.ξερω οτι μπορει να εναι απο την αλλεργια η ακομη να μην παιρνει το ιδιο γιατι ηταν μεγαλη η αναπυθξη της απο την αρχη.δεν ειναι ομωσ πολυ λιγο αυτο που παιρνει;απαντηστε μου σας παρακαλω γιατι ανησυχω.ευχαριστω πολυ!!!!!!

Το εχει ξανακουσει κανεις σε παιδια με αλλεργια στο γάλα ή μηπως φταιει οτι το χειμωνα δεν τον ειδε η ηλιος?

Γι αυτό λέμε ότι τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν συνέχεια έξω. Το ότι είναι χειμώνας δεν σημαίνει τίποτα.

Ακόμη και σε περιοχές που υπάρχει χιόνι 6-8 μήνες όλη τη μέρα κυκλοφορουν καροτσάκια με μωρά, και γονείς με σλιγκ και μάρσιπους και παιδάκια στα έλκυθρα.

Το να μη βγαίνει ένα μωρό στη χώρα μας που ο καιρός είναι πολύ καλός παντού, ακόμη και στο Νευροκόπι, είναι κάπως...

γεια σας κοριτσια.εμενα η παιδιατρος παντα με ρωτουσε αν δινω συμπληρωνα αλλιως να εγραφε βιταμινη d.απλα τα ξενα γαλατα την εχουν ετοιμη αυτην την βιταμινη.αν ηταν καλοκαιρι κι εβγαινε πιο πολυ το μωρο εξω,σιγουρα δεν θα χρειαζοταν να παρει.

και χειμώνας που είναι τα μωρά μπορούν να βαίνουν συνέχεια έξω. Παντού τα βγάζουν έξω, μόνο στην Ελλάδα τα κρατάμε μέσα και τα αρρωσταίνουμε.

γεννηθηκε στις 18/9/2009 με βαρος 2970,μηκος 49,περιμετρος κεφαλης 34.

στις 15/10/09 ειχε βαρος 3940,υψ 56,6,πκ 37,στις 16/11/09 β5310,υψ60,,πκ39.

στις17/12/09 β6520,υψ63,πκ40,5.

στις18/01/10 β7240,υψ67,πκ42.

στις 18/02/10 β7580,υψ68,πκ42,5.

και σημερα το βαρος της ειναι 7800.

επεισης μεχρι 3 μηνων περιπου της εδινα και περιπου 120 γρ ξενο την ημερα.ξερω οτι μπορει να εναι απο την αλλεργια η ακομη να μην παιρνει το ιδιο γιατι ηταν μεγαλη η αναπυθξη της απο την αρχη.δεν ειναι ομωσ πολυ λιγο αυτο που παιρνει;απαντηστε μου σας παρακαλω γιατι ανησυχω.ευχαριστω πολυ!!!!!!

στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού σου υπάρχουν οι καμπύλες ανάπτυξης

μπορείς να τις διαβάσεις και να τις καταλάβεις;

μπορείς από τις καμπύλες να δεις τι βάρος πρέπει να έχει ένα μωρό στην ηλικία του δικού σου που γεννήθηκε 3 κιλά;

Διαφημίσεις

εχω δει οτι ειναι παραπανω απο τα κιλα του,απλα αναρωτιεμαι αν δεν κανει να βαζει τοσο λιγο βαρος

από την καμπύλη στην οποία βρίσκεται το μωρό σου, πόσο πρέπει να παίρνει σε αυτή την ηλικία;

ο παιδίατρος σημειώνει τις μετρήσεις που κάνει στις καμπύλες; ή τις γράφει απλώς στον πίνακα μπροστά;

από την καμπύλη στην οποία βρίσκεται το μωρό σου, πόσο πρέπει να παίρνει σε αυτή την ηλικία;

ο παιδίατρος σημειώνει τις μετρήσεις που κάνει στις καμπύλες; ή τις γράφει απλώς στον πίνακα μπροστά;

αστο,με την παιδιατρο εχουμε ενα θεματακι.ψαχνουμε για νεο.μπορεις να με βοηθησεις λιγο εσυ γιατι δεν τα πολυκαταλαβαινω αυτα τα επιστημονικα;

mavromataki, οι μετρησεις σου μου φαινονται πολυ καλες...Ενω γεννηθηκατε περιπου πανω απο το 25% των παιδιων (κοριτσακια), τωρα ειστε περιπου πανω απο το 90% των παιδιων! και εμενα ο δικος μου καπου εκει ειναι, που ειναι και αγορι και ειναι και 20 μερες μεγαλυτερος!

Μην ανησυχεις!

Ναι, κλεισαμε στο αλλεργιολογικο του Αγλαια Κυριακου, αλλα για τον Απριλιο!

(επειδη πηγαμε την προηγ εβδομαδα στον γαστρεντερολογο, μην τον τρεχω συνεχεια σε γιατρους...μια φορα το μηνα...σαμπως λενε και αυτοι τιποτα...).

Αν εχει ελλειψη ασβεστιου, θα το κρινει ο γιατρος πιανοντας την πηγουλα του στο κεφαλακι του...εμεις καναμε και εξεταση αιματος για να ειμαστε σιγουροι, μην τον φορτωνουμε με φαρμακα! (αλλα και η εξεταση αιματος σε παιδια, ειναι πονεμενη ιστορια...)

Τωρα, Αγλαϊα τι να πω...δικιο εχεις....γι αυτο ολοι οι ελληνες ειμαστε φιλασθενοι...Αλλα με τοσα που εχω στο νου μου, μονο βολτες δεν τον βγαζω τον μικρουλη μου!

Μαvromataki, καλη επιτυχια

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/652/1/karasoulh.pdf

έβαλα ολόκληρο το λινκ για να επιλέγεται εύκολα

mayromataki πολύ ενδιαφέρουσα η εργασία, έχουν μαζέψει πολύ υλικό.

Θα έλεγα να το τυπώνατε και να το κάνατε δώρο στο γιατρό σας.

Είναι πολύ σημαντικό εκεί που δείχνει τις αλλεργίες στο γάλα και φαίνεται ότι το 50% των παιδιών μέχρι ενός έτους, παρουσιάζει αλλεργία στο γάλα της αγελάδος ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται σε λιγότερο από 10% μετά τα 2 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας παιδίατρος συστήνει ένα προϊόν αγελαδινού γάλακτος σε ένα μωρό που δεν γνωρίζει αν έχει ή όχι αλλεργία, υπάρχουν 50% πιθανότητες να εμφανίσει αυτό το μωρό αλλεργία και να ταλαιπωρηθεί. Η αιμοραγία που πιθανόν θα εμφανίσει μπορεί να το οδηγήσει σε αναιμία με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξή του και την υγεία του.

Η πλειοψηφία των παιδιάτρων αδιαφορεί εντελώς για αυτή την πραγματικότητα και προτείνει χωρίς δισταγμό όλα τα προϊόντα που περιέχουν αγελαδινό γάλα, τόσο το γάλα σε σκόνη όσο και τις κρέμες και μάλιστα οι περισσότεροι παιδίατροι πιέζουν και εκφοβίζουν τις μητέρες.

Βρε αγλαία που το λεει αυτο με τα bold? Μα ειναι οντως τοσο μεγαλο το ποσοστο? Μα θα επρεπε τα μισα παιδια να εχουν προβληματα.... Νομιζα οτι ειναι πολυ μικροτερο...

GwASp3.png

Βρε αγλαία που το λεει αυτο με τα bold? Μα ειναι οντως τοσο μεγαλο το ποσοστο? Μα θα επρεπε τα μισα παιδια να εχουν προβληματα.... Νομιζα οτι ειναι πολυ μικροτερο...

Ακόμη και από όσο διαβάζουμε εδώ μέσα, εμφανίζονται προβλήματα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Οι περισσότεροι γιατροί ενδιαφέρονται από λίγο ως καθόλου - πολλές φορές διαβάζουμε ότι ο παιδίατρος είπε ότι λίγο αίμα στα κακά δεν πειράζει :roll:

Ή διαβάζουμε για παιδάκια που έχουν συνεχώς μύξες, ροχαλητό, ωτίτιδες και κανένας γιατρός δεν είπε να κόψουν το αγελαδινό γάλα, μόνο να κόψουν τα κρεατάκια, να πάρουν αντιβίωση και το αλφα ή βήτα ψεκαστήρι για τη μύτη.

Μετά, τα συμπτώματα δεν είναι πάντοτε βαριά και μερικοί γονείς δεν δίνουν σημασία, πχ σε ελαφριά σπυράκια, σε ένα μοναδικό σπυράκι που βγήκε όταν έφαγε το παιδί αυγό και νόμιζαν ότι το τσίμπησε κουνούπι, το παιδί έκανε μαύρους κύκλους και νομίζουν ότι δεν κοιμήθηκε αρκετά και πάει λέγοντας.

Μετά, αν πάρεις τα στατιστικά της Εταιρείας Αλλεργιολόγων, μιλάνε για 25% αλλεργικά παιδιά, δηλαδή ένα στα τέσσερα. Ορισμένα παιδιά ξεπέρασαν τις αλλεργίες μικρότερα, άλλα παιδιά συνεχίζουν για περισσότερα ή όλα τα χρόνια της ζωής τους.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια πηγα σημερα στον αλλεργιολογο κι απελπιστηκα.στο θηλασμο δεν ηταν θετικοι και ετσι ο αντρας μου που με ετρωγε να σταματησω,τωρα με πιεζει χειροτερα γιατι το ειπε κ ο γιατρος.θα σας πω νεα οταν βγαλουμε τα αυτοκολητακια απο την πλατουλα της..

κοριτσια πηγα σημερα στον αλλεργιολογο κι απελπιστηκα.στο θηλασμο δεν ηταν θετικοι και ετσι ο αντρας μου που με ετρωγε να σταματησω,τωρα με πιεζει χειροτερα γιατι το ειπε κ ο γιατρος.θα σας πω νεα οταν βγαλουμε τα αυτοκολητακια απο την πλατουλα της..

ε, οχι!!! απογοητευτηκα τωρα!!και ειχα εναποθεσει τις ελπιδες μου...σας ειπε τιποτα για φαγητο?αλλα τι να μου πεις..αν ηταν κατα του θηλασμου, ο,τι και να σου ειπαν, δεν αξιζει...ουφ!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

να σας πω τι ειπε ακριβως ο επικεφαλης:με ρωτησε αν θα συνεχισω τον θηλασμο κι εγω ειπα:δεν ειναι καλυτερα;αυτος ειπε οτι δεν εχει να προσφερει κατι παραπανω και οτι ηταν να προσφερει το προσφερε.επεισης οταν ειναι να προσθεσουμε τις τροφες στη μπουμπου,μπορει να μας μπερδεψει με το αποτελεσμα,γιατι δεν θα μπορεσουμε να καταλαβουμε τι την εχει πειραξει.εκτος κι αν πανε ολα καλα και δεν θα εχουμε προβλημα να συνεχισουμε με τον θηλασμο.σημερα της εδωσα ρυζαλευρο σκετο.θα το κανω μεχρι την παρασκευη,οπου θα παρω καινουριες οδηγιες συμφωνα με τα αποτελεσματα των patch.επεισης μου ειπε οτι το πιο λογικο ειναι να εισαγουμε πρωτα στη δικη μου διατροφη νεες τροφες και μετα στου μωρου.τι να πω;αν δεν ηταν αυτη η κουβεντα για το θηλασμο θα ημουν πιο ανεβασμενη...

και κατι αλλο.του ειπα οτι βλεπω αιμα στα κακα κι οτι η mayer ηταν αρνητικη και μου ειπε οτι καμμια φορα ενα κρυωματακι μια ραγαδα στον πρωκτο η οτι ειναι αρκετα ερεθεισμενο το εντερο,μπορει να μας οδηγησει σε λαθος εντυπωσεις,σε σχεση με το τι πειραζει το μωρο.και να κανω μια καλλιεργεια κοπρανων και ισως να χρειαστει να παρουμε την γνωμη ενος παιδοχειρουργου.

Κάποιες ρυζοογκοφρέτες έχουν σουσάμι.

Αν θες να αποφύγεις τη γλουτένη, στα βιολογικάδικα έχει αλεύρι χωρίς γλουτένη και αντίστοιχη μαγιά. ΕΠίσης και αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του (και κάνει καλούτσικο κεηκ).

οταν λες κεικ,τι βαζεις μεσα;εχεις καμμια συνταγη;

Διαφημίσεις

γιατι παιδοχειρουργου?....τελικα, παντως τα ιδια περιπου με τον παιδογαστρεντερογο μου σου ειπαν. Να βαλεις τροφες στη διατροφη σου και εν συνεχεια να βαλεις στερεες στο παιδι. το θεμα ειναι, αν βαζοντας εσυ περισσοτερα στη διατροφη σου, θα τα δεχτει το παιδι...δεν ειναι και ευκολο..εμενα μου ειπε στο τελος να πιω και γαλα, φαντασου...ποπο μπερδεμα...τι θα κανουμε? τι θα τα ταισουμε τα μωρα μας. εμεις κοντευουμε 6,5 μηνων και δεν εχουμε φαει ΤΙΠΟΤΑ!!πως θα αναπτυχθουν?θα τρελλαθω

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

γιατι παιδοχειρουργου?....τελικα, παντως τα ιδια περιπου με τον παιδογαστρεντερογο μου σου ειπαν. Να βαλεις τροφες στη διατροφη σου και εν συνεχεια να βαλεις στερεες στο παιδι. το θεμα ειναι, αν βαζοντας εσυ περισσοτερα στη διατροφη σου, θα τα δεχτει το παιδι...δεν ειναι και ευκολο..εμενα μου ειπε στο τελος να πιω και γαλα, φαντασου...ποπο μπερδεμα...τι θα κανουμε? τι θα τα ταισουμε τα μωρα μας. εμεις κοντευουμε 6,5 μηνων και δεν εχουμε φαει ΤΙΠΟΤΑ!!πως θα αναπτυχθουν?θα τρελλαθω

να μη τρελλαθεις καθολου,. Η κορη μου εφαγε στερεα σχεδον 14 μηνων, μεχρι τοτε αναπτυσσοταν ωραιοτατα μονο με το γαλα μου. εφαγε οταν εκεινη ενιωσε ετοιμη γιατι πριν την βαραιναν οι αλλεργιες.

Εσυ αν πατε καλα, να βαζεις πραματα στη διατροφη σου και αν δεν σας πειραξει τοτε να προσθεσεις και αλλα. Για γαλακτοκομικα που ξερεις οτι πειραζουν σιγουρα καλυτερα μη φας ακομα. Αν θες να δεις πως θα αντιρδασει το παιδι στα στερεα, ξεκινα με το λιγοτερο υποπτο, απλα μη βαζεις πολλα μαζι. ισως μια τροφη για σενα και μια για αυτο για μια βδομαδα. αν το πειραξει κοβεται τη νμεα τροφη κ οι δυο και την πεομενη φορα τα δοκιμαζεις ξεχωριστα.

Γνωριζει καμια σας αν τα γαλατα του εμποριου ΗΑ (για προληψη αλλερργιων) εχουν απαισια γευση οπως τα υδρολυμενα ή ειναι οπως τα κανονικα?

GwASp3.png

αστο,με την παιδιατρο εχουμε ενα θεματακι.ψαχνουμε για νεο.μπορεις να με βοηθησεις λιγο εσυ γιατι δεν τα πολυκαταλαβαινω αυτα τα επιστημονικα;

η καμπύλη δεν περιγράφεται με λόγια, πρέπει να ανοίξεις το βιβλιάριο και να τη διαβάσεις, δεν περιέχει τίποτα επιστημονικό

Αν δεν κάνεις μια μικρή προσπάθεια να καταλάβεις το διάγραμμα, θα βρίσκεται πάντα σε σύγχιση. Εγώ μπορεί να σου πω μεγαλύτερη βλακεία από τον παιδίατρο. Για το καλό του παιδιού σου θα πρέπει να μπορείς να ελέγχεις και τον παιδίατρο κι εμένα και οποιονδήποτε άλλον.

Στον άξονα που βρίσκεται αριστερά, φαίνεται το βάρος γέννησης, εκεί θα δεις σε ποια καμπύλη ανήκει το μωρό σου.

Σύμφωνα με το τωρινό βάρος θα δεις σε ποια καμπύλη είναι τώρα.

Το έγραψα με πολλά παραλειπόμενα. Συγνώμη για το μπέρδεμα.

Στο σύνολο των παιδιων που εμφανίζουν αλλεργίες (και όχι στο σύνολο όλων των παιδιών, όπως φάνηκε παραπάνω), τα μισά έχουν πρόβλημα με το γάλα.

Αυτό φαίνεται στο διάγραμμα της σελίδας 16 όπου παρουσιάζεται η κατανομή των αλλεργιών ανά είδος τροφής (όχι οι αλλεργίες ως ποσοστό του πληθυσμού).

Καλημέρα! Ομοιοπαθούσα κι εγώ και αγχωμένη για το αν τελικά μετά από δική μου διατροφή θα πάνε όλα καλύτερα.

Εδώ και 10 μέρες περίπου ξεκίνησα διατροφή. Σε πρώτη φάση έκοψα όλα τα γαλακτοκομικά αγελάδος και το μοσχάρι αλλά η παιδίατρος μου είπε να μην καταναλώσω επίσης σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, εσπεριδοειδή, φράουλες, μπανάνες. Δεν μου ανέφερε κάτι για γλουτένη. Ωστόσο, διαβάζοντας τα δικά σας ποστ και μιας και κάνω αποχή από τόσα άλλα τρόφιμα θα ήθελα να απέχω κι από γλουτένη για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι τι τρώτε...πραγματικά εκτός από ρύζι, κοτόπουλο, γιαουρτάκι αιγοπρόβειο και φρούτα & λαχανικά δεν έχω ιδέα τι άλλο μπορώ να φάω. Εσείς που κάνετε βρε κορίτσια αποχή από όλα αυτά προτείνετε κάτι.

Επίσης, δεν ξέρω αν αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ...τι ψωμί τρώτε; Θέλω να πάρω καλαμποκάλευρο που δεν έχει γλουτένη και ειδική μαγιά για να ζυμώσω μόνη μου αλλά και το καλαμπόκι αλλεργιογόνο δεν είναι; Ή μήοως το άλευρο δεν είναι; Δεν ξέρω...

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...Ευχαριστώ πολύ!

5054526de0.png[/url]

Ξέχασα να σας αναφέρω ότι μετά από εμβόλιο είδα λίγο αιματάκι στις κενώσεις του (και κάποια άλλη κοπέλα στις πρώτες σελίδες είχε εκφράσει την ανησυχία της για τη συσχέτιση εμβολίου - αλλεργίας). Δεν το συζήτησα με τη γιατρό, την επόμενη φορά που θα πάω θα της το αναφέρω κι αυτό.

5054526de0.png[/url]

Καλημέρα! Ομοιοπαθούσα κι εγώ και αγχωμένη για το αν τελικά μετά από δική μου διατροφή θα πάνε όλα καλύτερα.

Εδώ και 10 μέρες περίπου ξεκίνησα διατροφή. Σε πρώτη φάση έκοψα όλα τα γαλακτοκομικά αγελάδος και το μοσχάρι αλλά η παιδίατρος μου είπε να μην καταναλώσω επίσης σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, εσπεριδοειδή, φράουλες, μπανάνες. Δεν μου ανέφερε κάτι για γλουτένη. Ωστόσο, διαβάζοντας τα δικά σας ποστ και μιας και κάνω αποχή από τόσα άλλα τρόφιμα θα ήθελα να απέχω κι από γλουτένη για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι τι τρώτε...πραγματικά εκτός από ρύζι, κοτόπουλο, γιαουρτάκι αιγοπρόβειο και φρούτα & λαχανικά δεν έχω ιδέα τι άλλο μπορώ να φάω. Εσείς που κάνετε βρε κορίτσια αποχή από όλα αυτά προτείνετε κάτι.

Επίσης, δεν ξέρω αν αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ...τι ψωμί τρώτε; Θέλω να πάρω καλαμποκάλευρο που δεν έχει γλουτένη και ειδική μαγιά για να ζυμώσω μόνη μου αλλά και το καλαμπόκι αλλεργιογόνο δεν είναι; Ή μήοως το άλευρο δεν είναι; Δεν ξέρω...

αγαπητη μου φιλη καλημερα. απο οτι βλεπω εισαι πλυ μπερδεμενη. ο πρωτος μου ο γιος ειχε αλλεργια στο γαλα και μια παιδογαστρεντερολογος στη θεσσαλονικη μου ειχε κοψει ολα αυτα που εκοψε και σε εσενα. να κανεις διαιτα και στην γλουτενη χωρισ συννενοηση με την παιδιατρο δεν εχει νοημα. να ξερεις οτι η αλλεργια στην γλουτενη ειναι μονιμη και δεν φευγει και επισης ειναι ε:twisted:ξεταση που με το αιμα φενεται. στα λεω γιατι καναμε τις εξετασεις αυτες στο ιπποκρατειο στη θεσσαλονικη. συννενοησου με την παιδιατρο και μην κανεις του κεφαλιου σου. για καλυτερα πηγαινε σε εναν ειδικο.

αγαπητη μου φιλη καλημερα. απο οτι βλεπω εισαι πλυ μπερδεμενη. ο πρωτος μου ο γιος ειχε αλλεργια στο γαλα και μια παιδογαστρεντερολογος στη θεσσαλονικη μου ειχε κοψει ολα αυτα που εκοψε και σε εσενα. να κανεις διαιτα και στην γλουτενη χωρισ συννενοηση με την παιδιατρο δεν εχει νοημα. να ξερεις οτι η αλλεργια στην γλουτενη ειναι μονιμη και δεν φευγει και επισης ειναι ε:twisted:ξεταση που με το αιμα φενεται. στα λεω γιατι καναμε τις εξετασεις αυτες στο ιπποκρατειο στη θεσσαλονικη. συννενοησου με την παιδιατρο και μην κανεις του κεφαλιου σου. για καλυτερα πηγαινε σε εναν ειδικο.

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά θέλω να σου πω ότι και η Πατσούρου στο Β' τόμο, αναφερόμενη στην αλλεργία του μωρού που θηλάζει λέει ότι η μητέρα πρέπει να απέχει εκτός όλων των άλλων και από το σιτάρι (ψωμί, μακαρόνια, πίτες και οτιδήποτε περιέχει αλεύρι από σιτάρι) - σελ. 40. Μόνο του κεφαλιού μου δε θέλω να κάνω σε μια τέτοια φάση...πίστεψέ με...έχω και η ίδια φοβερές αλλεργίες και έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα με ειδικά εμβόλια και αντιισταμινικά χάπια.

Σαφώς και θα το συζητήσω με την παιδίατρο...δεν ήθερα ότι υπάρχει εξέταση αίματος για την γλουτένη.

Αν μπορείς, στείλε μου σε παρακαλώ σε πμ τα στοιχεία του παιδογαστρεντερολόγου στη Θεσσαλονίκη ή αν γνωρίζεις κάποιον καλό παιδοαλλεργιολόγο.

Ευχαριστώ και πάλι!

5054526de0.png[/url]

Κοτοπουλο, κουνελι, πατατες, βιολογικες ρυζογκοφρετες. Τετοια τρως στην αρχη. Φρουτα που λες μηπως πειραζουν? Πχ πορτοκαλι δεν κανει...

Παντως δεν ειμαι ειδικη και ουτε θελω να σε μπερδεψω, αλλα δε νομιζω οτι ολα τα μωρα που εχουν αλλεργιες εχουν τις ιδιες, ουτε οτι εχουν αλλεργια σε μια τεραστια λιστα τροφων. Οποτε αν ακολουθησεις καποιο συστημα σε λιγο καιρο θα προσθεσεις τροφες και δεν....θα πεθαινεις της πεινας. Οποτε κουραγιο...

Καλο ειναι α) να πας σε ειδικο και β) να κοψεις τροφες μεν, αλλα να ακολουθησεις ενα συστημα ωστε να βγαλεις ακρη τί το πειραζει και τί οχι. Διαφορετικα, ειτε θα καταληξεις να μην τρως τιποτα (μια και δεν θα ξερεις τί το πειραζει) ειτε θα εχει το παιδι μονιμως ενοχλησεις. Πολλες κοπελες κανουν το εξης: κοβουν σχεδον τα παντα (γι αυτο δεν βρισκεις κατι που μπορεις να φας!) αλλά προσθετουν μια τροφη τη φορα στη διατροφη τους καθε λιγες μερες, αν δεν το πειραξει το μωρο την κρατας και παει λεγοντας. Μου ηταν πολυ δυσκολο για λογους που δεν θελω να αναφερω αλλα εκανα κατι αλλο: μου ειπαν να κανω το αντιθετο, ετρωγα τα παντα αλλα σταθερη διαιτα και εκοβα καθε φορα αυτο που την πειραζει αλλα ειναι πιο δυσκολο συστημα.Ετσι βρηκαμε παντως οτι εμενα δεν εχει πχ αλλεργια στο αβγο ουτε στη σοκολατα, αν ειναι υγειας. Αντιθετα, αν φαω πορτοκαλι, μοσχαρι, αρνι, αγελαδινο γαλα και μερικες αλλες τροφες το παιδι ειναι χαλια, χαλια πραγματικα...

καλημερα κι εμενα ο μπεμπης εμφανισε αλλεργια κι εγω πηγα κ εκοψα τα παντα....υποψιαζομαι τα γαλακτοκομικα σαν κυριο υπευθυνο βεβαια γιατι τις μερες που ειχα καταναλωσει τονους ριζογαλο το παιδι τρελαθηκε στους κολικους κ στο φουντωμα...εκοψα ολες τις αλλεργιογονες τροφες μηπως τον περαζει κ τιποτα αλλο ομως ειναι πολυ δυσκολο.τωρα που λιγο σταθεροποιειται η κατασταση ξεκινησα απο χθες να φαω παλι μελι...εωςτωρα μια χαρα.σε λιγες μερεςθα φαω ντοματα και παει λεγοντας.ειναι πολυ δυσκολο γιατι πραγματικα δεν εχεις να φας κ πολλα πραγματα.στη γλουτενη μαλλον δεν εχει προβλημα γιατι τρωω αρκετο ψωμι (τωρα πλεον δικο μου)κ δεν φαινεται οτι τον πειραζει.:P

ο παιδιατρος μου ειχε πει μονο τα γαλακτοκομικα να κοψω αλλα εγω φοβηθηκα κ τα κοψα ολα:?κανει κ ομοιοπαθητικη για τα εκζεματα κ τωρα περιμενουμε να δουμε...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...