Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

:(:(:(

Απογοητευτηκα πολυ.

Ετρωγα κι εγω προβεια για 2 μηνες, πριν το Πασχα εφαγα μεγαλυτερη ποσοτητα και τα κακα της καπως ειχαν αρχισει και δεν μου αρεσαν. Απο τοτε δεν ξαναφαγα.

Με τα αποτελεσματα των εξετασεων αναθαρρυσα πολυ ομως. Εξ ου και η απογοητευση. Οι τιμες ηταν εξαιρετικα χαμηλες, ισως ομως εφταιγε η προσεκτικη αποχη μου, θα ηταν σκοπιμοτερο να ειχα καταναλωσει λιγο αλλεργιογονο για προκαλεσω τυχον αντιδραση του οργανισμου αραγε;

Θα κανω αυτο που λες. Το αφηνω 24 ωρες εκτος ψυγειου ετσι;και δεν χαλαει.

Εσεις εχετε ξεμπερδεψει με την αλλεργια ε;

Μην απογοητεύεσαι!

Αυτό που έχω καταλάβει από την πορεία μας τους τελευταίους 20 μήνες είναι ότι στο πρόβλημα αυτό απόλυτη αλήθεια γενικής ισχύος ΔΕΝ υπάρχει.

Π.χ βλέπω ότι εσύ απείχες από αυγό και πορτοκάλι. Τον δικό μου δεν τον πείραζαν αυτά. Τον ενοχλούσαν όμως ΟΛΑ τα πράσινα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και το μοσχάρι.

Πρόσφατα, με τα pads tests και με παρακολούθηση 2+2 ημερών, βγήκε ότι το γιαούρτι (πρόβειο ή κατσικίσιο) ήταν απολύτως ΟΚ. Κι όμως. Αρχικά τα κακά έγιναν νερουλά κι από την 5η μέρα είδαμε κι εμείς βλέννες. Οπότε σταματήσαμε για την ώρα. :-(

Αντιθέτως, με την φέτα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τρώει μόνος του ένα κιλό την εβδομάδα. :shock:

Επομένως, τα γνωστά: υπομονή, παρατήρηση, αυτοσχεδιασμός.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είπαμε ότι είναι ενδεικτικό, όχι 100%. Σκέψου ότι σε άλλα μωρά δείχνει ... τέρατα. Αν το είχαν δοκιμάσει κατευθείαν δε θέλω να σκεφτώ καν.....

Δοκίμασε να φτιάξεις γιαούρτι είναι πολύ εύκολο. Άστο να ζυμωθεί 24 ώρες και δώσε μετά ένα κουταλάκι του γλυκού. Το γιαούρτι του εμπορίου είναι 4 ωρης ζύμωσης μάξιμουμ κι έχει πολλή λακτόζη μέσα. Το σπιτικό 24ωρης και έχει φάει όλη τη λακτόζη και έχει πολλά ωφέλιμα προβιοτικά.... Δίνεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέχρι να μην έχει καμία αντίδραση και μετά δύο και μετά τρία. Δε σε νοιάζει να φάει μια γαβάθα, σε νοιάζει να παίρνει προβιοτικά ολοένα και περισσότερα....

Μιρίκι, μπορείς να δώσεις οδηγίες για σπιτικό γιαούρτι;

Αυτο το εχω καταλαβει κι εγω. Μου λενε να ρωτησω τη γιατρο για διαφορα, τους εξηγω οτι δεν υπαρχει ενα στανταρ για αυτα τα πραγματα.

Αυτο με τη φετα τωρα πως γινεται;:confused::shock:

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

:(:(:(

Απογοητευτηκα πολυ.

Ετρωγα κι εγω προβεια για 2 μηνες, πριν το Πασχα εφαγα μεγαλυτερη ποσοτητα και τα κακα της καπως ειχαν αρχισει και δεν μου αρεσαν. Απο τοτε δεν ξαναφαγα.

Με τα αποτελεσματα των εξετασεων αναθαρρυσα πολυ ομως. Εξ ου και η απογοητευση. Οι τιμες ηταν εξαιρετικα χαμηλες, ισως ομως εφταιγε η προσεκτικη αποχη μου, θα ηταν σκοπιμοτερο να ειχα καταναλωσει λιγο αλλεργιογονο για προκαλεσω τυχον αντιδραση του οργανισμου αραγε;

Θα κανω αυτο που λες. Το αφηνω 24 ωρες εκτος ψυγειου ετσι;και δεν χαλαει.

Εσεις εχετε ξεμπερδεψει με την αλλεργια ε;

Όχι εμείς δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη. Όμως με τη gaps βλέπω πολύ μεγάλη βελτίωση. δηλ πια ανέχεται γιαούρτι, κεφίρ γάλακτος, τυριά μεγάλης ωρίμανσης, ξηρούς καρπούς, κρόκο αβγού (καλά εκεί έκανα πάρτυ λέμε) και ίχνη ασπραδιού. Επίσης καταφέραμε να αποθηλάσουμε πάρα πολύ εύκολα τελικά, που για μένα σημαίνει ότι είναι πολύ πολύ καλύτερα. Προσεχώς που θα βρεθούμε σε νησί θα δοκιμάσω ψάρι.Γλουτένη με το σταγονόμετρο και μόνο αν δεν μπορώ να την αποφύγω με τίποτα.

Λοιπόν για το γιαούρτι χρειάζεσαι 1λίτρο γάλα (όσο το δυνατό πιο κοντά στο απαστερίωτο π.χ. απλής παστερίωσης μη ομογενοποιημένο, όπως είναι το Στάμου) και προτιμούμε ζώα που βόσκουν στα λιβάδια π.χ. κατσίκες ή πρόβειο. Το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι τους 90 βαθμούς. Δηλ να μην αρχίσει να βράζει κοχλάζει ναφτάσει ίσα ίσα στο σημείο βρασμού. Το ανακατεύουμε να μην πιάσει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει έως τους 45 βαθμούς (δηλ σε ένα κουτάλι παίρνεις λίγο γάλα βουτάς το δαχτυλάκι σου μέσα και πρέπει να αντέξεις να μετρήσεις ως το 10 με κανονικό ρυθμό).

Τότε ανακατεύεις και διαλύεις μέσα στο γάλα σου 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι παραδοσιακό (αυτό με την πέτσα). Χωρίζεις μια μικρή ποσότητα που θα κρατήσεις για "μαγιά" για την επόμενη φορά και μετά. Βάζεις τις δυο ποσότητες σε γυάλινα δοχεία με καπάκι σκεπάζεις καλά με κουβέρτες, παπλώματα ό,τι έχεις και τα αφήνεις ακίνητα για 24 ώρες. Την άλλη μέρα έχεις το γιαουρτάκι σου έτοιμο. Εγώ χρησιμοποιώ τα δοχεία της frigoverre που έχουν πλαστικό καπάκι χωρίς bpa, τυλίγω με φλις κουβέρτα και τα βάζω μέσα σε ισοθερμική τσάντα.

ΣΟΣ ΣΚΟΝΆΚΙ τη μικρή ποσότητα που κράτησες για μαγιά την ξετυλίγεις στις 8 ώρες.Εχμ μόλις ξετυλίξεις κάτις το βάζεις στο ψυγείο.

Αυτά......

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημέρα σας

θηλάζω αποκλειστικά τον σχεδόν 2 μηνών γιό μου και

θα ήθελα την γνώμη σας όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

ο μικρός στις κενώσεις του εμφανίζει βλέννα και 3-4 φορές έκανε και

λίγο αίμα στα κακά του. Το χρώμα των κενώσεων δεν είναι ακριβώς

μουσταρδί αλλά θα έλεγα περισσότερο πρασσινο-μουσταρδί.

Επειδή και η κόρη μου εμφάνισε παλαιότερα τα ίδια συμπτώματα

(με διαφορά στο χρώμα των κενώσεων το οποίο ήταν μουσταρδί με σποράκια)

και συνεχίζει να έχει δυσανεξία στην λακτόζη παρά τα 5 χρόνια της. τότε

είχαμε θεωρήσει ότι είναι αλλεργία στο αγελαδινό που έπαιρνε μέσω του

θηλασμού και έκανα δίαιτα η οποία δεν φάνηκε να αποδίδει, κατά καιρούς

εμφανιζόταν αίμα και βλέννες στις κενώσεις της παρά το αυστηρό διαιτολόγιο που ακολούθησα, το πρόβλημα εξαφανίστηκε με την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Θα ήθελα να μάθω αν το ίδιο πρόβλημα δηλαδή βλέννες στις κενώσεις αίμα

και διαφορετικό χρώμα στις κενώσεις (αν και φυσιολογικό από ότι είδα σε κάποιες φώτο στο ιντερνετ) μπορεί να παρουσιαστεί και όταν η μαμά έχει μεγάλη παραγωγή γάλακτος με αποτέλεσμα το μωρό σε κάθε θηλασμό

να παίρνει το "ελαφρύ" γάλα (δυσανεξία στην λακτόζη), το μωρό το θηλάζω στήθος άνα γεύμα και παίρνει καλό βάρος κατά μέσο όρο 32 γρ την ημέρα, γέννησα με φυσιολογικό τοκετό και το βάρος γέννησης του ήταν 4180 αν οι ζυγίσεις παίζουν κάποιο ρόλο να σας τις γράψω.

επίσης να σημειώσω ότι την κόρη μου την θήλασα σχεδόν 2 χρόνια οπότε τώρα έχω μάλλον αρκετό γάλα.:lol:

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας

θηλάζω αποκλειστικά τον σχεδόν 2 μηνών γιό μου και

θα ήθελα την γνώμη σας όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

ο μικρός στις κενώσεις του εμφανίζει βλέννα και 3-4 φορές έκανε και

λίγο αίμα στα κακά του. Το χρώμα των κενώσεων δεν είναι ακριβώς

μουσταρδί αλλά θα έλεγα περισσότερο πρασσινο-μουσταρδί.

Επειδή και η κόρη μου εμφάνισε παλαιότερα τα ίδια συμπτώματα

(με διαφορά στο χρώμα των κενώσεων το οποίο ήταν μουσταρδί με σποράκια)

και συνεχίζει να έχει δυσανεξία στην λακτόζη παρά τα 5 χρόνια της. τότε

είχαμε θεωρήσει ότι είναι αλλεργία στο αγελαδινό που έπαιρνε μέσω του

θηλασμού και έκανα δίαιτα η οποία δεν φάνηκε να αποδίδει, κατά καιρούς

εμφανιζόταν αίμα και βλέννες στις κενώσεις της παρά το αυστηρό διαιτολόγιο που ακολούθησα, το πρόβλημα εξαφανίστηκε με την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Θα ήθελα να μάθω αν το ίδιο πρόβλημα δηλαδή βλέννες στις κενώσεις αίμα

και διαφορετικό χρώμα στις κενώσεις (αν και φυσιολογικό από ότι είδα σε κάποιες φώτο στο ιντερνετ) μπορεί να παρουσιαστεί και όταν η μαμά έχει μεγάλη παραγωγή γάλακτος με αποτέλεσμα το μωρό σε κάθε θηλασμό

να παίρνει το "ελαφρύ" γάλα (δυσανεξία στην λακτόζη), το μωρό το θηλάζω στήθος άνα γεύμα και παίρνει καλό βάρος κατά μέσο όρο 32 γρ την ημέρα, γέννησα με φυσιολογικό τοκετό και το βάρος γέννησης του ήταν 4180 αν οι ζυγίσεις παίζουν κάποιο ρόλο να σας τις γράψω.

επίσης να σημειώσω ότι την κόρη μου την θήλασα σχεδόν 2 χρόνια οπότε τώρα έχω μάλλον αρκετό γάλα.:lol:

Να σου ζησει το νεο μελος!

Πραγματι τα συμπτωματα ειναι ιδια και στην υπερπαραγωγη. Ειναι δυσκολο να καταλαβεις αν προκειται για υπερπαραγωγη, δυσανεξια στη λακτοζη ή αλλεργια στα γαλακτοκομικα.

Αν θηλασες το πρωτο στο δευτερο εχεις περισσοτερο γαλα. Στις 40 μερες αποκλειστικου θηλασμου υποτιθεται οτι υπαρχει ομως εδραιωση.

Το αιμα και τα αλλα συμπτωματα συνεχισαν κι εμενα μεχρι τον 5ο μηνα, βλεννες εβλεπα και αργοτερα.

Συνηθως οταν το πρωτο παιδι ειναι αλλεργικο, το ιδιο συμβαινει και στο δευτερο.

Να σου ζησει το νεο μελος!

Πραγματι τα συμπτωματα ειναι ιδια και στην υπερπαραγωγη. Ειναι δυσκολο να καταλαβεις αν προκειται για υπερπαραγωγη, δυσανεξια στη λακτοζη ή αλλεργια στα γαλακτοκομικα.

Αν θηλασες το πρωτο στο δευτερο εχεις περισσοτερο γαλα. Στις 40 μερες αποκλειστικου θηλασμου υποτιθεται οτι υπαρχει ομως εδραιωση.

Το αιμα και τα αλλα συμπτωματα συνεχισαν κι εμενα μεχρι τον 5ο μηνα, βλεννες εβλεπα και αργοτερα.

Συνηθως οταν το πρωτο παιδι ειναι αλλεργικο, το ιδιο συμβαινει και στο δευτερο.

Μπουρμπουρ1 σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έχω αρχίσει ήδη την αποχή από τα γαλακτοκομικά αν και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες αν δεν δω φως σε καμιά δεκαρια μέρες λέω να κοιτάξω και το θέμα με την λακτόζη και την υπερπαραγωγή φοβάμαι όμως μήπως με το block feeding μειώσω την παραγωγή μου και δεν το τολμώ ....πάντως μία μέρα που το δοκίμασα εκτός από λιγότερες πάνες :cry::cry: είδα μικρή διαφορά στο χρώμα των κενώσεων και στην υφή τους

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια! Διάβασα εν τάχει τα νέα σας, μιας και είχα πολύ καιρό να μπω, και θα σας πω τα δικά μας. Αν θυμόσαστε, πέρα από την αλλεργία στο γάλα, είχα και την υποψία για αλλεργία στο αυγό. Η υποψία έγινε βεβαιότητα όταν χρονίσαμε και αποφάσισα να της δώσω κρόκο, μιας και η πεθερά μου μου είχε δώσει αυγά δικά της, πιο αγνά δε γινόταν. Μια βδομάδα μετά γέμισε εκζέματα σχεδόν παντού. Εγώ, επειδή ως γνωστόν πάντα είμαι με μια αμφιβολία, είναι το αυγό, είναι τα γαλακτοκομικά, είναι η άνοιξη, είναι η γύρη κτλ, δοκίμασα ένα μήνα μετά και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, με τη διαφορά ότι άρχισε να φαγουρίζεται λίγη ώρα μετά. Πήγαμε λοιπόν σε αλλεργιολόγο, κάναμε πρηκ και μετά ραστ, τα οποία έδειξαν μόνο το αυγό (ραστ 1,1). Όμως, και αυτό το γράφω κυρίως για σένα Μπουρμπούρ, ο αλλεργιολόγος θεωρεί ότι έδειξε μόνο το αυγό, γιατί μόνο το αυγό το κατανάλωσε το ίδιο το παιδί και δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων αλλεργιών. Μάλιστα θεωρεί δεδομένη την αλλεργία στα γαλακτοκομικά, παρόλο που το ραστ ήταν μηδεν. Στη συνέχεια, μετά από πιέσεις να εμπλουτίσω τη διατροφή του παιδιού (τρώει μόνο φρούτα, λαχανικά, κρέας), έδωσα βρώμη και μετά από 2 φορές που έφαγε εκζέματα και πάλι. Οπότε κάθομαι στα αυγά μου, αποδέχομαι ότι το παιδί μου είναι αλλεργικό και δεν είναι της φαντασίας μου και μέχρι να κάνουμε πατς (μετά το καλοκαίρι), θα τρώει τα φρούτα του, τα λαχανικά του και τα κρεατάκια του και τίποτε άλλο. Ο αλλεργιολόγος εκτιμά ότι από τη στιγμή που το παιδί εμφανίζει εκζέματα, τα πατς θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και μακάρι δλδ να γίνει έτσι. Αυτά και από μας!!!!

NiHHp2.png

Ντολοριτα ευχαριστω για την απαντηση.

Κριμα που αντιδρασατε τοσο στο αυγο. Η βρωμη μου κανει εντυπωση.

10 ημερες μετα απο την απογοητευση που πηρα με το γιαουρτι, δοκιμασα το αυγο -ξεχωριστα ασπραδι και κροκο- δεν ειχε καποιο ιδιαιτερο προβλημα εκτος απο λιγες βλεννες που συνεχησε να κανει (απο το γιαουρτι???).

Οι τιμες ραστ για ολες τις τροφες ηταν 0,1. Θα συνεχισω με μοσχαρι κι ισως αργοτερα ζητησω επανεξεταση ραστ με προηγουμενη καταναλωση αλλεργιογονου...

Σε εσας που κανετε εκζεματα πιστευω πως εχει βαση αυτο που λεει ο γιατρος για τα πατς.

Ναι με το αυγό η αντίδραση ήταν πολύ άσχημη, καμία σχέση με τα εκζέματα που είχε σε περιόδους αποκλειστικού θηλασμού, όταν εγώ κατανάλωνα γαλακτοκομικά. Κοκκινίλα σε όλο το κορμί και να ξύνεται σαν τρελό το καημενούλι. Και πολύ λυπάμαι γιατί ήθελα πολύ να τρώει αυγό, να μην είμαστε όλο κρέας κρέας κρέας. Ούτε ψάρι μας αφήνει ο αλλεργιολόγος να φάμε, λέει ότι θα είναι το τελευταίο που θα εισάγουμε :-(. Η βρώμη κι εμένα μου κάνει εντύπωση, δεν έδινα γιατί κι εγώ και το παιδί ακολουθούμε διατροφή με αρχές GAPS, αλλά δεν περίμενα να αντιδράσει κι έτσι. Αλλεργία, δυσανεξία στη γλουτένη, ποιος ξέρει;

NiHHp2.png

Διαφημίσεις

Εντυπωση μου εκανε η βρωμη 1ον) επειδη ειναι ψευτοδημητιακο και περιεχει μικρη ποσοτητα γλουτενης, φαντασου να εδινες ψωμι... 2ον)τα συμπτωματα της αλλεργιας/δυσανεξιας στη γλουτενη ειναι τοσο δυσιακριτα που 9 στους 10 δεν ξερουν οτι την εχουν.

Κριμα για το αυγο. Το καημενουλι. Τετοιο εκζεμα με φαγουρα εκανε η δικια μου απο την αντιβιωση.

Εμεις ψαρι τρωμε. Αλλεργιογονες μου ειχε πει η παιδιατρος και τις φακες(!) αλλα αφου εγω ετρωγα και θηλαζα χωρις προβλημα εδωσα και στο μωρο απο νωρις και φακες και ψαρι.

Μπορεις επισης να δοκιμασεις ρυζι και πατατα τα οποια δεν περιεχουν γλουτενη και να δεις την αντιδραση. Ενα αλλο που επισης μπορεις να κανεις ειναι να δοκιμασεις καποιες ειδικες σειρες χωρις γλουτενη(ψωμι , φετες τοστ κ.α) και να δεις την αντιδραση του, αν δεν γινει τιποτα τοτε το προβλημα βρίσκεται και στη γλουτενη.

Και Dolorita να ξερεις οτι υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορουν να γινουν για να αντιμετωπιστούν οι τροφικές αλλεργίες. Δυστυχώς για τους αλλεργιολόγους υπάρχει και ο εναλλακτικος δρόμος. ;)

Εντυπωση μου εκανε η βρωμη 1ον) επειδη ειναι ψευτοδημητιακο και περιεχει μικρη ποσοτητα γλουτενης, φαντασου να εδινες ψωμι... 2ον)τα συμπτωματα της αλλεργιας/δυσανεξιας στη γλουτενη ειναι τοσο δυσιακριτα που 9 στους 10 δεν ξερουν οτι την εχουν.

Κριμα για το αυγο. Το καημενουλι. Τετοιο εκζεμα με φαγουρα εκανε η δικια μου απο την αντιβιωση.

Εμεις ψαρι τρωμε. Αλλεργιογονες μου ειχε πει η παιδιατρος και τις φακες(!) αλλα αφου εγω ετρωγα και θηλαζα χωρις προβλημα εδωσα και στο μωρο απο νωρις και φακες και ψαρι.

Το παράδοξο είναι ότι έχει φάει και λίγες πένες μια φορά και λίγο κριθαράκι και δεν είδα καμία αντίδραση! Ψωμί της έχουν δώσει επίσης οι γιαγιάδες σπιτικό, αλλά δεν το τρώει κατά ένα περίεργο τρόπο! Δεν ξέρω, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι ήταν η πρώτη φορά που έφαγε ποσότητα αρκετή και γι'αυτό την πείραξε. Ξέρω γω, εκτός και αν έχει αλλεργία στη...βρώμη! Δεν πειράζει ας είναι, δεν έχω σκοπό να εισάγω τίποτα καινούργιο μέχρι τα πατς και η γλουτένη και η βρώμη είναι το τελευταίο που με απασχολεί όταν υπάρχουν τόσες άλλες τροφές που θα ήθελα να εισάγουμε.

Αναστασία, πατάτα τρώει περιστασιακά χωρίς κανένα θέμα.

NiHHp2.png

Dolorita ισχυει αυτο που λες για την μεγαλη ποσοτητα που εφαγε και οτι μπορει να την πειραξε τοτε. Το αυγο ξεχνα το, θα ξεπεραστει η αλλεργια, γυρω στα 2 με 2,5 τα περισσοτερα την ξεπερνανε. και η δικια μου εχει αλλεργια στο αυγο. Μονο λαχανικα, κρεας, ψαρι και φρουτα τρωμε. Οσο για τη γλουτενη ειναι πολυ μυστηρια περιπτωση. Αν εχει υποψιες κοψτην και ξαναδωσε σε κανα διμηνο. Αλλωστε σε αυτες τις ηλικιες δεν εχει τιποτα να προσφερει.

6kQ4p3.png

Η γλουτένη είναι πολύ άτιμη το ξέρω. Και ένας από τους λόγους που είναι τόσο άτιμη είναι ότι υπάρχει παντού και οι γιαγιάδες θέλουν οπωσδήποτε να δώσουν κεικάκια, ψωμάκια, τοστάκια, κουλουράκια, πίτες και δε συμμαζεύεται! Πραγματικά με σώζει το ότι το παιδί από μόνο του δεν τα τρώει ιδιαίτερα. Δηλαδή για να καταλάβετε της έδωσε η γιαγιά της κριθαράκι, έφαγε 3 κουταλιές και μετά έτρωγε μόνη της το κοτόπουλο, δεν ξανάνοιξε το στόμα για κριθαράκι. Το ψωμί το πάει βόλτες και πετάει τα ψίχουλα σαν τον κοντορεβυθούλη. Έχω έξυπνο παιδί το ξέρω! Βέβαια με τη βρώμη μόνη μου την πάτησα, γιατί απλά ήθελα να της προσθέσω κάτι διαφορετικό για πρωινό, μιας και τα αυγά αποκλείονται. Πάντως να προσθέσω και αυτό, αυτό που της έδωσα ήταν βρώμη, σταφίδες , μέλι και κανέλα, σαν κρεμούλα. Τη βρώμη την είχα μουλιάσει. Ε, μία βδομάδα μετά είχε στα κακά της τις σταφίδες. Μιλάμε για βόμβα πραγματική για το έντερο του παιδιού, της πήρε μια βδομάδα να τα χωνέψει!

NiHHp2.png

Διαφημίσεις

Μετα απο εντονους πονους που ενιωθα στα κοκκαλα, κοπωση και πεσμενη διαθεση, πολυ καιρο τωρα, εκανα εξετασεις. Σιδηρος και ασβεστιο πολυ καλα παρ'οτι εχω παραμελησει την διατροφη μου:P. Η μικροβιολογος βρηκε την Β12 κατω απο 200 και μου ειπε ισως ο γιατρος να μου δωσει ενεσεις:shock:. Η ελειψη της Β12 προκαλει λεει ολους αυτους τους πονους, κομαρες, ελλειψη μνημης, καταθλιψη:cry:.

Ζητησα απο την παιδιατρο να επαναλαβουμε τα ραστ με προηγουμενη ληψη αλλεργιογονου, αλλα μου ειπε ειναι ασκοπο, αφου εκανε βλεννες σημαινει οτι δεν εχει ξεπερασει την αλλεργια ακομα, ενω σε οποια τροφη δεν μου δινει εμφανη συμπτωματα αλλεργιας θα το καταναλωνουμε κανονικα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα!Η κορη μου ειναι 2,5 μηνων και σημερα παρατηρησα βλεννες στην πανα της.Θηλαζω αποκλειστικα και δεν κανω καποια ιδιαιτερη διατροφη.Σκεφτηκα μηπως ειναι αλλεργια στα γαλακτοκομικα ομως τοσο καιρό που τα τρωω δεν θα ειχε βλεννες συνεχεια και ισως και αιμα;Μπορει να ειναι αλλεργια σε κατι αλλο;Ή κρυωμα;:confused:

Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας.

Καλημερα!Η κορη μου ειναι 2,5 μηνων και σημερα παρατηρησα βλεννες στην πανα της.Θηλαζω αποκλειστικα και δεν κανω καποια ιδιαιτερη διατροφη.Σκεφτηκα μηπως ειναι αλλεργια στα γαλακτοκομικα ομως τοσο καιρό που τα τρωω δεν θα ειχε βλεννες συνεχεια και ισως και αιμα;Μπορει να ειναι αλλεργια σε κατι αλλο;Ή κρυωμα;:confused:

Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας.

Συνεχίζονται οι βλένες Zerberini;

Η συμπεριφορά του μωρού πώς είναι;

Συνεχίζονται οι βλένες Zerberini;

Η συμπεριφορά του μωρού πώς είναι;

Μπορει να ακουστει γελοιο αυτό που θα πω αλλά δεν μπορω να καταλάβω αν ειναι 100% βλεννες..Εκει που νομιζω οτι ειναι λεω μηπως κανω λαθος και δεν ειναι.:oops:

Καποια γνωστη μου ειπε οτι οι βλεννες συνδεονται και με ουρολοιμωξη.Ισχυει;

Η συμπεριφορα του μωρού:ειναι τις 2 τελευταιες μερες καπως ανησυχη, εχει σαλια και συνεχεια βαζει την μπουνιτσα της στο στόμα σαν να την ενοχλουν τα ούλα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια γεια σας κ πάλι!έχω καιρό να σας παρακολουθήσω (μιας κ στις διακοπές δύσκολο το Ίντερνετ) κ χρειάζομαι πάλι τις χρήσιμες συμβουλές σας κ εμπειρίες!

Με το μικρούλη μου τα πράγματα εδώ κ ένα μήνα (τώρα είμαστε 7 μηνών) πάνε απρόσμενα καλά!Δε ξέρω αν τα πράγματα βελτιώθηκαν λόγω ηλικίας ή λόγω διατροφής μου, αν κ νομίζω ότι κ τα δύο έπαιξαν ρόλο.Το αιματάκι σταμάτησε, ξεκινήσαμε στερεές τροφές κ στις Mayer που κάνουμε όλα δείχνουν Οκ!Υποψιάζομαι ότι κ το κακάο μπορεί να τον ενοχλούσε μιας κ τα συμπτώματα υποχώρησαν λίγο μετά την αφαίρεση κ του κακάου από τη διατροφή μου.Συνεχίζω βέβαια με αυστηρή δίαιτα από γαλακτοκομικά,αυγό,ντομάτα,ρύζι,ξηρούς καρπούς,πορτοκάλι,μήλο κ μοσχάρι αλλά έχω ξεκινήσει να τρώω πιο πολλές τροφές που δεν τον ενοχλούν (ψάρι,λαδερά,αρνί,κατσίκι,καλαμπόκι).

Επίσης, ο μικρός μου τρώει αχλάδι,βανίλιες,κολοκύθι,πατάτα κ ελαιόλαδο κ ανά εβδομάδα περίπου (κ αφού γίνει Mayer) προσθέτουμε κ κάτι.Από εβδομάδα θα προσθέσουμε κ κρέας φαντάζομαι!

Θέλω να σας ρωτήσω το εξής:το πρωί τρώμε φρούτα,το μεσημέρι χορτόσουπα, αλλά λόγω της αλλεργίας στο ρύζι κ το γάλα δε ξέρω τι να του δώσω το απόγευμα.τα φρούτα μου φαίνονται βαριά κ η χορτόσουπα δεν του αρέσει καθόλου.έχει καμία μανούλα καμία ιδέα για να προτείνω κ εγώ στην αλλεργιολόγο (αυτή μου είπε φρούτο ή χορτόσουπα πάλι που για τους λόγους που προανέφερα δε θέλω)? σκεφτόμουν άνθος αραβοσίτου με δικό μου γάλα,αλλά κάνει για αυτή την ηλικία?

Προσπαθώ να σκεφτώ κ κάτι που θα του αρέσει γιατί η διαδικασία εισαγωγή τροφής-αφήνουμε να περάσει 1 εβδομάδα-κάνουμε Mayer-αν όλα Οκ συνεχίζουμε με νέα τροφή, είναι πολύ αργή κ αν κάτι δεν του αρέσει στην ουσία δεν τρώει.

Ακόμη θέλω να πω στις μανούλες που ταλαιπωρούνται να έχουν υπομονή κ πέρα από τα τεστ για αλλεργίες η δίαιτα κ η παρατήρηση είναι αυτά που πραγματικά βοηθάνε.

Κορίτσια γεια σας κ πάλι!έχω καιρό να σας παρακολουθήσω (μιας κ στις διακοπές δύσκολο το Ίντερνετ) κ χρειάζομαι πάλι τις χρήσιμες συμβουλές σας κ εμπειρίες!

Με το μικρούλη μου τα πράγματα εδώ κ ένα μήνα (τώρα είμαστε 7 μηνών) πάνε απρόσμενα καλά!Δε ξέρω αν τα πράγματα βελτιώθηκαν λόγω ηλικίας ή λόγω διατροφής μου, αν κ νομίζω ότι κ τα δύο έπαιξαν ρόλο.Το αιματάκι σταμάτησε, ξεκινήσαμε στερεές τροφές κ στις Mayer που κάνουμε όλα δείχνουν Οκ!Υποψιάζομαι ότι κ το κακάο μπορεί να τον ενοχλούσε μιας κ τα συμπτώματα υποχώρησαν λίγο μετά την αφαίρεση κ του κακάου από τη διατροφή μου.Συνεχίζω βέβαια με αυστηρή δίαιτα από γαλακτοκομικά,αυγό,ντομάτα,ρύζι,ξηρούς καρπούς,πορτοκάλι,μήλο κ μοσχάρι αλλά έχω ξεκινήσει να τρώω πιο πολλές τροφές που δεν τον ενοχλούν (ψάρι,λαδερά,αρνί,κατσίκι,καλαμπόκι).

Επίσης, ο μικρός μου τρώει αχλάδι,βανίλιες,κολοκύθι,πατάτα κ ελαιόλαδο κ ανά εβδομάδα περίπου (κ αφού γίνει Mayer) προσθέτουμε κ κάτι.Από εβδομάδα θα προσθέσουμε κ κρέας φαντάζομαι!

Θέλω να σας ρωτήσω το εξής:το πρωί τρώμε φρούτα,το μεσημέρι χορτόσουπα, αλλά λόγω της αλλεργίας στο ρύζι κ το γάλα δε ξέρω τι να του δώσω το απόγευμα.τα φρούτα μου φαίνονται βαριά κ η χορτόσουπα δεν του αρέσει καθόλου.έχει καμία μανούλα καμία ιδέα για να προτείνω κ εγώ στην αλλεργιολόγο (αυτή μου είπε φρούτο ή χορτόσουπα πάλι που για τους λόγους που προανέφερα δε θέλω)? σκεφτόμουν άνθος αραβοσίτου με δικό μου γάλα,αλλά κάνει για αυτή την ηλικία?

Προσπαθώ να σκεφτώ κ κάτι που θα του αρέσει γιατί η διαδικασία εισαγωγή τροφής-αφήνουμε να περάσει 1 εβδομάδα-κάνουμε Mayer-αν όλα Οκ συνεχίζουμε με νέα τροφή, είναι πολύ αργή κ αν κάτι δεν του αρέσει στην ουσία δεν τρώει.

Ακόμη θέλω να πω στις μανούλες που ταλαιπωρούνται να έχουν υπομονή κ πέρα από τα τεστ για αλλεργίες η δίαιτα κ η παρατήρηση είναι αυτά που πραγματικά βοηθάνε.

ziou μου να σ πω τι του δίνω εγώ το απόγευμα μια κ έχει αλλεργία κ μένα αν κ εγώ δεν τον θηλαζω πια.κ θα κάνουμε τώρα επανάληψη τα πατσ κ μήπως κάνουμε κ ραστ για να δούμε που βρισκόμαστε.εγώ του δίνω την sinilac που είναι δλδ ρυζαλευρο χωρίς γάλα.από φαρμακείο την παίρνω.

hiEW.pngpFRip3.png

Θάλεια2 μου, δυστυχώς έχει αλλεργία κ στο ρύζι,άμεση...φάνηκε με τα test που κάναμε, οπότε ούτε ρυζάλευρο μπορώ να του δώσω. Σήμερα κοιτούσα την hipp 7 δημητριακά στο Ίντερνετ, αλλά δε γράφει τι ακριβώς περιέχει.Την έχει χρησιμοποιήσει κάποια μανούλα να μου πει τι γράφει το κουτί?

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα/μερα,

Δεν ξερω τι να πω! Ειμαι καινουρια εδω αν και σας διαβαζα εδω και καιρο και εχω βοηθηθει απο το forum οσο αφορα το θηλασμο!

Εχω μια μπεμπιυλα 55 ημερων και θηλαζουμε αποκλειστικα. Τις τελευταιες 4 μερες τα κακακια της ειναι ολη τη μερα μουσταρδι εκτος απο το βραδυ που ειναι πρασινα. Τις 2 τελευταιες μερες εχει και 5-6 κοκκινες βουλιτσες. Αιμα λογικα τι αλλο; Αυριο θα κανουμε μαγιερ κοπρανων και βλεπουμε;

Εντωμεταξυ οι γονεις μου-αντιθετοι απτην αρχη στο θηλασμο- μου ειπαν οτι εγω φταιω και δημιουργησα στο μωρο εντερικα γιατι τη βαζω συνεχεια στο στηθος. Θηλαζει πολυ συχνα πολλες φορες κι ανα μιση ωρα στη διαρκεια της μερας.

Νιωθω τοσο χαλια!!

Εντωμεταξυ γενικα για να κανει κακα ζοριζεται και ειναι εκρηκτικες οι κενωσεις!

Ποια ειναι η γνωμη σας;

lvpPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...