Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

καλησπέρα μπουρμπουρ !!!!!κ εμείς έχουμε κ στο αυγό γιατί κ σε μένα είχε φουντώσει το εκζεμα αλλά βγήκε θετικό κ στα patch που του κάναμε.ήταν σε ηλικία λίγο πριν κλείσει τον 4ο μήνα!!!!!!!!!!άρα έδειξαν !!!!!!!

Καλησπέρα, οπως ειπε και μια κοπέλα πιο πριν αν τα τεστ βγουν θετικά τότε είναι αξιόπιστα αν όμως βγουν αρνητικά δεν είναι αξιόπιστα!!! Αυτό πιστεύω εννοεί και η μπουρμπούρ!

Πάντως ο θηλασμός βοηθάει να ξεπεραστεί η αλλεργία πιο γρήγορα απ'ότι με τα υποαλλεργικά υποκατάστατα! Αυτό είναι αξιόπιστο!!! χιχιχι!!!

Εμείς την ξεπεράσαμε στους 12 μήνες αποχής, η μικρή ήταν 15 μηνών! Τώρα τρώμε τα πάντα μάνα και κόρη και θηλάζουμε!!!

Καλή συνέχεια!

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα, οπως ειπε και μια κοπέλα πιο πριν αν τα τεστ βγουν θετικά τότε είναι αξιόπιστα αν όμως βγουν αρνητικά δεν είναι αξιόπιστα!!! Αυτό πιστεύω εννοεί και η μπουρμπούρ!

Οπως τα λες ειναι. μας το είπε εμας εμμεσως πλην σαφως η αλλεργιολογος στο παίδων. Ενω δηλ. τα pach εδειξαν ότι δεν είναι αλεργική στην πρωτεινή του αγελαδινου, μου είπε να επαναλάβουμε την εξέταση κοντά στο χρόνο και μετα να δουμε για πρόκληση. Και η αλήθεια είναι ότι όταν κατα λάθος έφαγα τυρί (αγελαδινό) σε ένα φαγητό, αμεσως έκανε βλεννες στα κακα της.

Πάντως ο θηλασμός βοηθάει να ξεπεραστεί η αλλεργία πιο γρήγορα απ'ότι με τα υποαλλεργικά υποκατάστατα! Αυτό είναι αξιόπιστο!!! χιχιχι!!!

Εμείς την ξεπεράσαμε στους 12 μήνες αποχής, η μικρή ήταν 15 μηνών! Τώρα τρώμε τα πάντα μάνα και κόρη και θηλάζουμε!!!

Καλή συνέχεια!

μα αυτό είναι αλήθεια,δεν διαφώνησα.εξάλλου μου το είχε πει η αλλεργιολογος ότι αν δεν δείξει δεν σημαίνει ότι δεν έχει αλλεργία γι'αυτό είχα πει ότι είναι 50-50 να δείξει ή να μην δείξει.απλά εγώ ήμουν τυχερή.όσο για τον θηλασμό αν είμασταν καλά θα τον συνέχιζα αλλά επειδή με το δικό μου πλεον(αφού τα είχα κόψει όλα γιατί μέχρι κ πριν πάθει την αλλεργία δεν είχαμε θέμα με το βάρος του) δεν έπαιρνε βάρος αναγκαστικά θα του έδινα κ ξένο.απλως επειδή άρχιζε κ δεν το ήθελε από την αρχή κ φυσικό είναι γιατί ήθελε το δικό μου,αποφάσισα να σταματήσω τον θηλασμό γιατί είδη είχε χάσει βάρος κ δεν το ρισκαρα!!!!!!!!!!!το κράτησα για 1,5 μήνα επιπλέον έτσι.δηλ μέχρι 4,5 μηνών.

hiEW.pngpFRip3.png

Κορίτσια γεια σας!

Μετά την προηγούμενη εφιαλτική εβδομάδα τα πράγματα δείχνουν λίγο καλύτερα!Ο μικρούλης μου δεν έχει ( ορατές) ίνες με αίμα από το Σάββατο, είναι καλύτερος στο φαγητό κ όταν κάνει κακάκια είναι πιο ήρεμος!Βέβαια οι βλέννες δεν έχουν φύγει τελείως, αλλά τι να σας πω!!!Αναθάρρυσα!!!

Εγώ συνεχίζω την αποχή με τη διαφορά ότι έφαγα κ κατσικακι κ δε φαίνεται να τον ενόχλησε!Έχω σοβαρές υποψίες ότι μας ενοχλεί η ντομάτα.Την έχω πάλι σταματήσει από την προηγούμενη εβδομάδα κ είμαστε καλύτερα!

Να σας ρωτήσω: για να κάνουμε Mayer κοπράνων κ να είναι αξιόπιστη πρέπει να αφήσω λίγες μέρες να περάσουν χωρίς να βλέπω ίνες ή είναι άσχετο;Σήμερα θα πάρουμε κ κάτι άλλες εξετάσεις που μας είχαν βάλει να κάνουμε για κάτι αλλεργικούς δείκτες.

Επίσης, ξαναγυρίζω στην ερώτηση για τα όσπρια κ τα λαδερα: να φάω λέτε ή τώρα που είμαστε καλύτερα να το αφήσω λίγο ακόμη;Να σημειώσω ότι από τότε που γέννησα δεν έχω φάει γιατί μια μαία στο νοσοκομείο μου είχε πει να τα αποφεύγω (!) κ τώρα φοβάμαι να τα φάω μήπως του πέσουν βαριά...Εσείς τι τρώτε από όσπρια κ λαδερά;;;

Α και κάτι ακόμη: ξέρετε αν υπάρχει μαργαρίνη χωρίς αρώματα βουτύρου κ σόγια;;;;Η σύμβουλος θηλασμού μου είπε για μια brio ,αλλά δε τη βρίσκω σε κανένα super market.μήπως δεν άκουσα καλά το όνομα;;

Διαφημίσεις

μα αυτό είναι αλήθεια,δεν διαφώνησα.εξάλλου μου το είχε πει η αλλεργιολογος ότι αν δεν δείξει δεν σημαίνει ότι δεν έχει αλλεργία γι'αυτό είχα πει ότι είναι 50-50 να δείξει ή να μην δείξει.απλά εγώ ήμουν τυχερή.όσο για τον θηλασμό αν είμασταν καλά θα τον συνέχιζα αλλά επειδή με το δικό μου πλεον(αφού τα είχα κόψει όλα γιατί μέχρι κ πριν πάθει την αλλεργία δεν είχαμε θέμα με το βάρος του) δεν έπαιρνε βάρος αναγκαστικά θα του έδινα κ ξένο.απλως επειδή άρχιζε κ δεν το ήθελε από την αρχή κ φυσικό είναι γιατί ήθελε το δικό μου,αποφάσισα να σταματήσω τον θηλασμό γιατί είδη είχε χάσει βάρος κ δεν το ρισκαρα!!!!!!!!!!!το κράτησα για 1,σ5 μήνα επιπλέον έτσι.δηλ μέχρι 4,5 μηνών.

Σε καταλαβαίνω, εγώ απλά μια διευκρίνηση έκανα δεν σε κρίνω σε καμία περίπτωση για την απόφαση σου! Ελπίζω να ξεπεράσετε τι αλλεργίες σας σύντομα!

Φιλικά!

lulop3.pngWyeQp2.png

Κορίτσια γεια σας!

Μετά την προηγούμενη εφιαλτική εβδομάδα τα πράγματα δείχνουν λίγο καλύτερα!Ο μικρούλης μου δεν έχει ( ορατές) ίνες με αίμα από το Σάββατο, είναι καλύτερος στο φαγητό κ όταν κάνει κακάκια είναι πιο ήρεμος!Βέβαια οι βλέννες δεν έχουν φύγει τελείως, αλλά τι να σας πω!!!Αναθάρρυσα!!!

Εγώ συνεχίζω την αποχή με τη διαφορά ότι έφαγα κ κατσικακι κ δε φαίνεται να τον ενόχλησε!Έχω σοβαρές υποψίες ότι μας ενοχλεί η ντομάτα.Την έχω πάλι σταματήσει από την προηγούμενη εβδομάδα κ είμαστε καλύτερα!

Να σας ρωτήσω: για να κάνουμε Mayer κοπράνων κ να είναι αξιόπιστη πρέπει να αφήσω λίγες μέρες να περάσουν χωρίς να βλέπω ίνες ή είναι άσχετο;Σήμερα θα πάρουμε κ κάτι άλλες εξετάσεις που μας είχαν βάλει να κάνουμε για κάτι αλλεργικούς δείκτες.

Επίσης, ξαναγυρίζω στην ερώτηση για τα όσπρια κ τα λαδερα: να φάω λέτε ή τώρα που είμαστε καλύτερα να το αφήσω λίγο ακόμη;Να σημειώσω ότι από τότε που γέννησα δεν έχω φάει γιατί μια μαία στο νοσοκομείο μου είχε πει να τα αποφεύγω (!) κ τώρα φοβάμαι να τα φάω μήπως του πέσουν βαριά...Εσείς τι τρώτε από όσπρια κ λαδερά;;;

Καλησπέρα, μπράβο σας για την βελτίωση! Όσο περνάει ο καιρός θα καλυτερεύει η κατάσταση! Όσπρια και λαδερά εγώ έτρωγα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και δεν είχε θέμα, γι'αυτό τα εισήγαγα και στην διατροφή της από 9 περίπου μηνών (μικρή ποσότητα μέσα στις σούπες της)! Απλά μάλλον πρέπει να τα μαγειρεύεις ''λεμονάτα'' δηλαδή χωρίς ντομάτα αφού βλέπεις ότι ενοχλεί το παιδί... Για Mayer δεν γνωρίζω...

lulop3.pngWyeQp2.png

:(

Κορίτσια άδικα χαιρόμουν... Από προχτες το μικρούλι μου ξαναέκανε κόκκινες ίνες στα κακάκια του...Τις δύο προηγούμενες ημέρες σε μία κένωση τη μέρα, αλλά σήμερα σε τρεις...απογοητεύτηκα πολύ, πάνω που νόμιζα ότι η δίαιτα πιάνει τόπο κ είμαστε σε καλό δρόμο.

Μέχρι χτες δεν έφαγα κάτι διαφορετικό πέραν των συνηθισμένων ( κοτόπουλο,κατσικι, καρότο,κολοκύθι,πατάτα,αλεύρι,ζάχαρη, ελαιόλαδο,μήλο,κακάο,καλαμποκέλαιο) τα ίδια δηλαδή που έτρωγα κ όταν είχαν σταματήσει τα κόκκινα. Σήμερα πήρα από το φούρνο ελαιόψωμο ( με διαβεβαίωσαν ότι είναι απλό ψωμί με ελιές) κ η πεθερά μου μου έφτιαξε σπάνακόπιτα χωρίς τυρί κ έφαγα ένα κομμάτι...λέτε κάτι από αυτά να τον ενόχλησαν;αρχίζω να σκέφτομαι μήπως τελικά είναι το σιτάρι αυτό που τον ενοχλεί.

Αχ μέχρι τις 26 που έχουμε ραντεβού για τα patch τεστ μου φαίνεται ότι θα φρικάρω.Στεναχωριέμαι γιατί στο μυαλό μου τριγυρίζει αυτό που μου είπε η αλλεργιολόγος ότι μερικά μωρά δεν "ανέχονται" το γάλα της μαμάς τους κ λέω ότι είναι δυνατόν να θέλω να τον θηλάσω,να το παλεύω κ τελικά να τον ταλαιπωρω;;;Εσείς κορίτσια είχατε πισωγυρίσματα? είναι φυσιολογικό?

Τοσο πολυ το εχει ψαξει το θεμα του θηλασμου η αλλεργιολογος λοιπον που εχει παρει ειδικοτητα.... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Που το εμαθε αυτο;Υπαρχει καμια σχετικη επιστημονικη ερευνα, βιβλιογραφια, εστω ενα αρθρο που να το τεκμηριωνει;ας μας πει και μας να το διαβασουμε, να ενημερωθουμε, να μην ταλαιπωρουμε κι εμεις τα παιδακια μας... :rolleyes:

Αν γυρισεις μερικες σελιδες πισω θα δεις οτι κι εμεις ειχαμε πισογυρισματα με το αιμα, κι εμεις αναρρωτιωμασταν "τι απ'ολα επιτελους το πειραζει". Κι η απαντηση ειναι: τα γαλακτοκομικα (κι οτι αλλο παρατηρησεις συγκεκριμενο). Μην κοβεις αδικα αλλες τροφες. Παρ'το αποφαση αφου εχετε αλλεργια αιμα θα βλεπεις, τελος.

Αν δεις πολυ αιμα με βλεννα τοτε θα ανησυχησεις. Εγω εβλεπα ινες μεχρι τους 5,5 μηνες. Με αποχη απο σχεδον ολες τις τροφες για 4μηνες, γαλακτοκομικα & γλουτενη κομμενα απο τον Αυγουστο το αιμα σταματησε Δεκεμβριο.

Κι εμεις αναρρωτηθηκαμε αν τελικα κανουμε καλα που θηλαζουμε τα παιδακια μας ή αδικα τα ταλαιπωρουμε. Και εγω αμφισβητησα το θηλασμο. Τελικα αυτο που καταλαβα ειναι οτι οχι μονο δεν τα ταλαιπωρουμε, αλλα ο θηλασμος με αποχη ειναι ενα εργαλειο στην αλλεργια. Αναδεικνυει τις επικινδυνες τροφες για το μωρο ωστε να το προστατευσεις οταν θα μπουν οι στερεες και επιπλεον βοηθα να ξεπεραστει η αλλεργια γρηγοροτερα.

Ποιος σου λεει οτι με το ξενο γαλα θα ειναι καλυτερα; απλως δεν θα βλεπεις το αιμα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

:(

Κορίτσια άδικα χαιρόμουν... Από προχτες το μικρούλι μου ξαναέκανε κόκκινες ίνες στα κακάκια του...Τις δύο προηγούμενες ημέρες σε μία κένωση τη μέρα, αλλά σήμερα σε τρεις...απογοητεύτηκα πολύ, πάνω που νόμιζα ότι η δίαιτα πιάνει τόπο κ είμαστε σε καλό δρόμο.

Μέχρι χτες δεν έφαγα κάτι διαφορετικό πέραν των συνηθισμένων ( κοτόπουλο,κατσικι, καρότο,κολοκύθι,πατάτα,αλεύρι,ζάχαρη, ελαιόλαδο,μήλο,κακάο,καλαμποκέλαιο) τα ίδια δηλαδή που έτρωγα κ όταν είχαν σταματήσει τα κόκκινα. Σήμερα πήρα από το φούρνο ελαιόψωμο ( με διαβεβαίωσαν ότι είναι απλό ψωμί με ελιές) κ η πεθερά μου μου έφτιαξε σπάνακόπιτα χωρίς τυρί κ έφαγα ένα κομμάτι...λέτε κάτι από αυτά να τον ενόχλησαν;αρχίζω να σκέφτομαι μήπως τελικά είναι το σιτάρι αυτό που τον ενοχλεί.

Αχ μέχρι τις 26 που έχουμε ραντεβού για τα patch τεστ μου φαίνεται ότι θα φρικάρω.Στεναχωριέμαι γιατί στο μυαλό μου τριγυρίζει αυτό που μου είπε η αλλεργιολόγος ότι μερικά μωρά δεν "ανέχονται" το γάλα της μαμάς τους κ λέω ότι είναι δυνατόν να θέλω να τον θηλάσω,να το παλεύω κ τελικά να τον ταλαιπωρω;;;Εσείς κορίτσια είχατε πισωγυρίσματα? είναι φυσιολογικό?

καλησπέρα!!!αυτό που λες για τις ίνες έχουν περάσει 1 μήνας από τότε που είχε πρωτοεμφανιστεί????αν όχι τότε θέλει χρόνο αν ναι μηπως έχει κ σε τπτ άλλο.μήπως είχε αυγό η πίτα μέσα????

hiEW.pngpFRip3.png

Διαφημίσεις

Τοσο πολυ το εχει ψαξει το θεμα του θηλασμου η αλλεργιολογος λοιπον που εχει παρει ειδικοτητα.... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Που το εμαθε αυτο;Υπαρχει καμια σχετικη επιστημονικη ερευνα, βιβλιογραφια, εστω ενα αρθρο που να το τεκμηριωνει;ας μας πει και μας να το διαβασουμε, να ενημερωθουμε, να μην ταλαιπωρουμε κι εμεις τα παιδακια μας... :rolleyes:

Αν γυρισεις μερικες σελιδες πισω θα δεις οτι κι εμεις ειχαμε πισογυρισματα με το αιμα, κι εμεις αναρρωτιωμασταν "τι απ'ολα επιτελους το πειραζει". Κι η απαντηση ειναι: τα γαλακτοκομικα (κι οτι αλλο παρατηρησεις συγκεκριμενο). Μην κοβεις αδικα αλλες τροφες. Παρ'το αποφαση αφου εχετε αλλεργια αιμα θα βλεπεις, τελος.

Αν δεις πολυ αιμα με βλεννα τοτε θα ανησυχησεις. Εγω εβλεπα ινες μεχρι τους 5,5 μηνες. Με αποχη απο σχεδον ολες τις τροφες για 4μηνες, γαλακτοκομικα & γλουτενη κομμενα απο τον Αυγουστο το αιμα σταματησε Δεκεμβριο.

Κι εμεις αναρρωτηθηκαμε αν τελικα κανουμε καλα που θηλαζουμε τα παιδακια μας ή αδικα τα ταλαιπωρουμε. Και εγω αμφισβητησα το θηλασμο. Τελικα αυτο που καταλαβα ειναι οτι οχι μονο δεν τα ταλαιπωρουμε, αλλα ο θηλασμος με αποχη ειναι ενα εργαλειο στην αλλεργια. Αναδεικνυει τις επικινδυνες τροφες για το μωρο ωστε να το προστατευσεις οταν θα μπουν οι στερεες και επιπλεον βοηθα να ξεπεραστει η αλλεργια γρηγοροτερα.

Ποιος σου λεει οτι με το ξενο γαλα θα ειναι καλυτερα; απλως δεν θα βλεπεις το αιμα.

θέλω να σημειώσωγια το τελευταίο που είπες ότι από τότε που του ξεκίνησα το ξένο γάλα μετά από ένα μήνα που κάναμε πάλι όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ήταν όλες καλές κ αίμα πουθενά!!!!

hiEW.pngpFRip3.png

θέλω να σημειώσωγια το τελευταίο που είπες ότι από τότε που του ξεκίνησα το ξένο γάλα μετά από ένα μήνα που κάναμε πάλι όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ήταν όλες καλές κ αίμα πουθενά!!!!

εννοεις οτι με το ξενο της περασε η αλλεργια;

εννοεις οτι με το ξενο της περασε η αλλεργια;

καλημέρα !!!!! ναι ότι έστρωσε γενικά κ από το θέμα βάρους που είχα πρόβλημα αλλά κ με το αίμα που του εξαφανίστηκε!!!!!κ το έδειξαν κ οι εξετάσεις αυτό!!

hiEW.pngpFRip3.png

καλημέρα !!!!! ναι ότι έστρωσε γενικά κ από το θέμα βάρους που είχα πρόβλημα αλλά κ με το αίμα που του εξαφανίστηκε!!!!!κ το έδειξαν κ οι εξετάσεις αυτό!!

Πολυ ωραια!

αλλά εννοω εξαφανιστηκαν τα συμπτωματα, ομως η αλλεργια περασε; εξετασεις εννοεις ραστ ή γενικη αιματος;

Πολυ ωραια!

αλλά εννοω εξαφανιστηκαν τα συμπτωματα, ομως η αλλεργια περασε; εξετασεις εννοεις ραστ ή γενικη αιματος;

για την αλλεργία δεν μπορώ να ξέρω ακόμα γύρω στον 9ο μήνα δλδ το σεπτέμβρη που θα είναι θα του ξαναδοκιμασω το γάλα κ θα δούμε.τώρα για το ραστ ακουστά το εχω μου είπε να το δοκιμάσω η παιδίατρος για το αυγό μια που έχει κ εκεί αλλά λίγο όχι σαν το γάλα.

όσο για τις εξετάσεις είχαμε κάνει την μαγιερ ,καλλιέργεια ούρων κ κοπρανων και γεν. ούρων.

hiEW.pngpFRip3.png

Διαφημίσεις

για την αλλεργία δεν μπορώ να ξέρω ακόμα γύρω στον 9ο μήνα δλδ το σεπτέμβρη που θα είναι θα του ξαναδοκιμασω το γάλα κ θα δούμε.τώρα για το ραστ ακουστά το εχω μου είπε να το δοκιμάσω η παιδίατρος για το αυγό μια που έχει κ εκεί αλλά λίγο όχι σαν το γάλα.

όσο για τις εξετάσεις είχαμε κάνει την μαγιερ ,καλλιέργεια ούρων κ κοπρανων και γεν. ούρων.

Με τη φραση μου "ποιος ειπε οτι θα ειναι καλυτερα;απλως δεν θα βλεπεις το αιμα" αυτο εννοω που λες. Σταματησε το αιμα και επανηλθε το βαρος αλλα το προβλημα παραμενει. Χωρις συμπτωματα, κουκουλωμενο οπως λενε. Ενω το ζητουμενο ειναι να υποχωρησει τελειως η αλλεργια.

Αναλογα την περιπτωση βεβαια, ο θηλασμος βοηθα να φυγει πιο γρηγορα η αλλεργια γιατι περιεχει πρεβιωτικα, αντιφλεγμονωδη, αντιβιωτικα, βιοκυτταρα που βοηθουν στην καλυτερη αναπτυξη των οργανων και των ιστων.

http://users.auth.gr/~diakou/LLL2.Allergies%20GREEK.html

Αλλωστε με την αποχη της μαμας και το προβλημα βαρους και τα αλλα συμπτωματα σταματουν οπως σταματησαν με το υποαλλεργικο, το αιμα ομως μπορει να συνεχιζει.

Επισης με το θηλασμο μπορουμε να ανακαλυψουμε ευαισθησια σε αλλες τροφες και να προλαβουμε καταστασεις που οι μανουλες που δεν θηλαζουν θα ανακαλυψουν αφου φαει την τροφη το ιδιο το παιδι και μετα. Πχ μια αλλεργια στους ξηρους καρπους εσυ θα την ανακαλυψεις μετα το χρονο και μπορει και με πολυ βαρυα συμπτωματα, ενω σε ενα μωρο που θηλαζει θα φανει απο τους πρωτους μηνες κι η μαμα θα προσεχει, συγχρονως θα δοκιμαζει και θα ελεγχει μεσω του θηλασμου χωρις να ειναι αυτο επικινδυνο για το παιδι.

Για μενα ειναι βασικο να υποχωρησει πιο γρηγορα η αλλεργια ωστε να μην παει το παιδι παιδικο σταθμο και να φοβαμαι μηπως φαει κατι απο αλλο παιδακι που να περιεχει γαλα, ουτε να ζηλευει που τα αλλα θα τρωνε μπισκοτακια με σοκολατα και το δικο μου θα την βγαζει με ρυζογκοφρετες. Το εχω ενα αγχος αυτο.

Ραστ νομιζα οτι ειχατε κανει. Για ποιες εξετασεις ελεγες οτι ειναι 50-50;

Το ότι υπάρχουν παιδιά που δεν ανέχονται το γάλα της μάνας τους πρώτη φορά το ακούω!!!

Δεν έχω πείρα από αλλεργίες (ευτυχώς) αλλά από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα και από κάποιες γνωστές έχω καταλάβει ότι η περίπτωση της "μη ανοχής στο μητρικό γάλα" είναι όταν σε αυτό περιέχονται αλλεργιογόνα λόγω της διατροφής της μητέρας και δη οι αγελαδινές πρωτεΐνες....

Οπότε, θηλασμός και προσοχή στη διατροφή της μητέρας στις περιπτώσεις αλλεργίας, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το μωράκι....

Επίσης ziou από αυτά που έγραψες ότι τρως μου φαίνεται ύποπτο το κακάο, χωρίς όμως βεβαιότητα.... Ας μας το επιβεβαιώσει/διαψεύσει κάποια σίγουρα....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Το ότι υπάρχουν παιδιά που δεν ανέχονται το γάλα της μάνας τους πρώτη φορά το ακούω!!!

Δεν έχω πείρα από αλλεργίες (ευτυχώς) αλλά από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα και από κάποιες γνωστές έχω καταλάβει ότι η περίπτωση της "μη ανοχής στο μητρικό γάλα" είναι όταν σε αυτό περιέχονται αλλεργιογόνα λόγω της διατροφής της μητέρας και δη οι αγελαδινές πρωτεΐνες....

Οπότε, θηλασμός και προσοχή στη διατροφή της μητέρας στις περιπτώσεις αλλεργίας, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το μωράκι....

Επίσης ziou από αυτά που έγραψες ότι τρως μου φαίνεται ύποπτο το κακάο, χωρίς όμως βεβαιότητα.... Ας μας το επιβεβαιώσει/διαψεύσει κάποια σίγουρα....

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις! Κι εγώ θεωρώ ύποπτο το κακάο! Εγώ το έβαλα στην διατροφή μου πολύ αργά και σταδιακά!

lulop3.pngWyeQp2.png

Με τη φραση μου "ποιος ειπε οτι θα ειναι καλυτερα;απλως δεν θα βλεπεις το αιμα" αυτο εννοω που λες. Σταματησε το αιμα και επανηλθε το βαρος αλλα το προβλημα παραμενει. Χωρις συμπτωματα, κουκουλωμενο οπως λενε. Ενω το ζητουμενο ειναι να υποχωρησει τελειως η αλλεργια.

Αναλογα την περιπτωση βεβαια, ο θηλασμος βοηθα να φυγει πιο γρηγορα η αλλεργια γιατι περιεχει πρεβιωτικα, αντιφλεγμονωδη, αντιβιωτικα, βιοκυτταρα που βοηθουν στην καλυτερη αναπτυξη των οργανων και των ιστων.

Αλλωστε με την αποχη της μαμας και το προβλημα βαρους και τα αλλα συμπτωματα σταματουν οπως σταματησαν με το υποαλλεργικο, το αιμα ομως μπορει να συνεχιζει.

Επισης με το θηλασμο μπορουμε να ανακαλυψουμε ευαισθησια σε αλλες τροφες και να προλαβουμε καταστασεις που οι μανουλες που δεν θηλαζουν θα ανακαλυψουν αφου φαει την τροφη το ιδιο το παιδι και μετα. Πχ μια αλλεργια στους ξηρους καρπους εσυ θα την ανακαλυψεις μετα το χρονο και μπορει και με πολυ βαρυα συμπτωματα, ενω σε ενα μωρο που θηλαζει θα φανει απο τους πρωτους μηνες κι η μαμα θα προσεχει, συγχρονως θα δοκιμαζει και θα ελεγχει μεσω του θηλασμου χωρις να ειναι αυτο επικινδυνο για το παιδι.

Για μενα ειναι βασικο να υποχωρησει πιο γρηγορα η αλλεργια ωστε να μην παει το παιδι παιδικο σταθμο και να φοβαμαι μηπως φαει κατι απο αλλο παιδακι που να περιεχει γαλα, ουτε να ζηλευει που τα αλλα θα τρωνε μπισκοτακια με σοκολατα και το δικο μου θα την βγαζει με ρυζογκοφρετες. Το εχω ενα αγχος αυτο.

Τα λες πολύ σωστά κι εγώ αυτά ακριβώς σκεφτόμουν όσο καιρό μας ταλαιπωρούσε η αλλεργία και βγήκα κερδισμένη από την αποχή και τον θηλασμό!!!

lulop3.pngWyeQp2.png

Η αλλεργία φαίνεται με ραστ τεστ μετά το έτος συνήθως και με τους Ige δείκτες! Ποιες εξετάσεις κάνατε εσείς και έδειξαν την αλλεργία σας; Απ'όσο ξέρω οι παραπάνω εξετάσεις δεν δείχνουν την ύπαρξη αλλεργίας καθώς και η θετική μαγιερ από μόνη της μπορεί να σημαίνει ραγάδα ή κάτι άλλο!

Ρωτάω γιατί ίσως παραπληροφορήθηκες με το θέμα θηλασμός-αλλεργία-στασιμότητα βάρους-υποαλλεργικό και είναι κρίμα να μπερδεύουμε και άλλες μανούλες που παλεύουν με τέτοια ψυχοφθόρα θέματα!

lulop3.pngWyeQp2.png

είχα πει ότι είχα κάνει τα patch test!!!που έδειξαν για το γάλα κ για στο αυγό αλλά έχει λιγότερο σε εκείνο.νομίζεις ότι εγώ δεν ήθελα να το συνεχίσω τον θηλασμό????απλά δεν μου είπε κανένας ούτε η γιατρός αλλά ούτε με η παιδίατρος ότι μπορεί να φύγει με τον θηλασμό.το θέμα εμάς ήταν ότι ενώ έκανα αποχή από πολλά φαγητα κ αφού ηξερα πλεον κ σε τι είχε το παιδί αλλεργία στο κράτησα κ τον θηλαζα αλλά συνέχιζε κ έχανε βάρος,οπότε εφόσον δεν τον κάλυπτε το γάλα μου έπρεπε αναγκαστικά να του δώσω κ ξένο κ εφόσον στην αρχή είχα πρόβλημα που δεν το έπινε καθόλου κ μετά σπό πολλές μέρες κ προσπάθειες το έπινε γι'αυτό κ μετά σταδιακά άρχιζα να μην του δίνω το δικό μου γιατί πάλι θα είχα πρόβλημα κ έπρεπε οπουδήποτε να πάρει βάρος.

τώρα για την αλλεργία μου είπαν ότι θα του περάσει κ ότι όταν θα είναι 9 μηνών θα του ξανά δοκοιμασουμε το κανονικό το γάλα.αν το δεχτεί ο οργανισμός του έχει καλώς αλλιώς θα συνεχίσουμε ως έχει κ μετά από λίγο καιρό πάλι.

τώρα για ραστ μου είπε να του κάνουμε για το αυγό που πρέπει να μπει γύρω στον χρόνο για να δούμε αν το έχει ξεπεράσει,αν ναι θα του αρχίσω αν όχι θα περιμένουμε.

γενικά εμένα νοιάζει το παιδί μου να είναι καλά,οποίος τρόπος κι αν είναι αυτός!!!!!!!!!!

hiEW.pngpFRip3.png

Η αλλεργία φαίνεται με ραστ τεστ μετά το έτος συνήθως και με τους Ige δείκτες! Ποιες εξετάσεις κάνατε εσείς και έδειξαν την αλλεργία σας; Απ'όσο ξέρω οι παραπάνω εξετάσεις δεν δείχνουν την ύπαρξη αλλεργίας καθώς και η θετική μαγιερ από μόνη της μπορεί να σημαίνει ραγάδα ή κάτι άλλο!

Ρωτάω γιατί ίσως παραπληροφορήθηκες με το θέμα θηλασμός-αλλεργία-στασιμότητα βάρους-υποαλλεργικό και είναι κρίμα να μπερδεύουμε και άλλες μανούλες που παλεύουν με τέτοια ψυχοφθόρα θέματα!

ραγάδα δεν ήταν σίγουρα πρώτον γιατί το εξέτασαν κιόλας αλλά κ η μικροσκοπική έδειξε αίμα συν την μαγιερ ....

hiEW.pngpFRip3.png

είχα πει ότι είχα κάνει τα patch test!!!που έδειξαν για το γάλα κ για στο αυγό αλλά έχει λιγότερο σε εκείνο.νομίζεις ότι εγώ δεν ήθελα να το συνεχίσω τον θηλασμό????απλά δεν μου είπε κανένας ούτε η γιατρός αλλά ούτε με η παιδίατρος ότι μπορεί να φύγει με τον θηλασμό.το θέμα εμάς ήταν ότι ενώ έκανα αποχή από πολλά φαγητα κ αφού ηξερα πλεον κ σε τι είχε το παιδί αλλεργία στο κράτησα κ τον θηλαζα αλλά συνέχιζε κ έχανε βάρος,οπότε εφόσον δεν τον κάλυπτε το γάλα μου έπρεπε αναγκαστικά να του δώσω κ ξένο κ εφόσον στην αρχή είχα πρόβλημα που δεν το έπινε καθόλου κ μετά σπό πολλές μέρες κ προσπάθειες το έπινε γι'αυτό κ μετά σταδιακά άρχιζα να μην του δίνω το δικό μου γιατί πάλι θα είχα πρόβλημα κ έπρεπε οπουδήποτε να πάρει βάρος.

τώρα για την αλλεργία μου είπαν ότι θα του περάσει κ ότι όταν θα είναι 9 μηνών θα του ξανά δοκοιμασουμε το κανονικό το γάλα.αν το δεχτεί ο οργανισμός του έχει καλώς αλλιώς θα συνεχίσουμε ως έχει κ μετά από λίγο καιρό πάλι.

τώρα για ραστ μου είπε να του κάνουμε για το αυγό που πρέπει να μπει γύρω στον χρόνο για να δούμε αν το έχει ξεπεράσει,αν ναι θα του αρχίσω αν όχι θα περιμένουμε.

γενικά εμένα νοιάζει το παιδί μου να είναι καλά,οποίος τρόπος κι αν είναι αυτός!!!!!!!!!!

Δεν σε κατηγορησα. Δεν ειχα τετοια προθεση. Το μηνυμα μου εχει να κανει με τα πλεονεκτηματα του θηλασμου κι οχι με την επιλογη σου. Στο παραδειγμα με τους ξηρους καρπους ανεφερα "εσυ" επειδη μαζι μιλαμε. Κανεις δε σε κρινει. Ολοι μας προσπαθουμε να κανουμε το καλυτερο για τα παιδια μας με βαση αυτα που ξερουμε τη δεδομενη στιγμη και βεβαια τις οδηγιες που μας δινουν οι γιατροι. Κι εγω αυτα που λεω μπορει να αποδειχτουν λαθος αργοτερα ποιος ξερει; γι αυτο σε ρωτησα να μου διευκρινησεις, μηπως μου πεις κατι διαφορετικο απο αυτο που ξερω.

Δεν ηθελα να σε στεναχωρησω.

Εμεις θα κανουμε ραστ αυτη την εβδομαδα, την Παρασκευη κλεινουμε χρονο.

Σας διάβασα με μεγάλη προσοχή, καθώς αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζει το δεύτερο παιδάκι μου που κοντεύει τα δύο. Από την δική μου εμπειρία:

1) Το αγοράκι μου έπαιρνε (με ΑΜΘ) μεγάλο βάρος τους δύο πρώτους μήνες. Μετά είχε ανεπαρκή πρόσληψη, στη συνέχεια διάρροιες και τέλος ίνες αίματος. Το πρόβλημα εκδηλώθηκε τον τρίτο μήνα και ταχύτατα διέγραψε αυτήν την πορεία.

2) Κατά τη γνώμη της παιδιάτρου μου δεν συμφωνεί η επιστημονική κοινότητα στην αξιοπιστία των τεστς πριν το παιδί κλείσει τους έξι μήνες. Όταν λοιπόν, το βρέφος βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση δύο δυνατότητες υπάρχουν: α) θηλασμός με αποχή της μαμάς από όποιο προϊόν περιέχει τις επίμαχες πρωτείνες ή β) ειδικό υποαλλεργικό γάλα.

Η πρώτη λύση είναι ασφαλώς η καλύτερη αλλά θέλει πολλή υπομονή. Υπομονή γιατί θέλει πράγματι (όπως ανέφερε ήδη μια μαμά) 1-2 εβδομάδες να καθαρίσει ο οργανισμός της μαμάς κι άλλες 2 εβδομάδες (τουλάχιστον) για να στρώσει ο οργανισμός του παιδιού.

Έτσι για ένα μακρύ χρονικό διάστημα η μητέρα που θηλάζει αποκλειστικά, και στερείται τροφές και καταρρακώνεται ψυχολογικά βλέποντας το παιδί να μην βελτιώνεται.

3) Όταν περάσει αυτή η επίπονη περίοδος, ο θηλασμός γίνεται ξανά εύκολος. Προσωπικά, θήλασα αποκλειστικά 1 χρόνο και σταμάτησα μόνο λόγω συσπάσεων που είχα στη νέα εγκυμοσύνη μου. Στο διάστημα αυτό εμπλούτιζα τη διατροφή μου. Δηλαδή, σιγά-σιγά, εισήγαγα στη διατροφή μου το μοσχάρι και την φέτας και έπαψα να αποφεύγω τα τρόφιμα με την ένδειξη "πιθανή παρουσία από ίχνη λακτόζης". Ταυτόχρονα, το παιδάκι πήρε τα πάνω του: ξεκίνησε αυγό, μοσχάρι, ψάρι. Κι αυτά, παρόλο που στους 9 μήνες οι εξετάσεις είχαν δείξει μεγάλες τιμές στην IgE.

4) Όταν σταμάτησε ο θηλασμός, ήρθε το πισωγύρισμα. Δυο μήνες μετά την εισαγωγή του πανάκριβου ειδικού υποαλλεργικού γάλακτος, και χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην διατροφή, ξεκίνησαν οι διάρροιες και ήρθε αργότερα η καθήλωση και σε βάρος και σε ύψος. Το αποτέλεσμα; Δύο χρονών και ακόμα δεν μπορεί να φάει μοσχάρι...

5) Από την εμπειρία αυτή και τις συχνές συζητήσεις με την παιδίατρο μου αποκόμισα τα εξής:

- Η αλλεργιολογία δίνει συνήθως ενδείξεις και δεν πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τις "ενδείξεις" αυτές ως διάγνωση/πόρισμα/απόδειξη.

- Ο αποκλειστικός θηλασμός δεν είναι απλώς η καλύτερη διατροφή για το αλλεργικό βρέφος. Είναι η άριστη. Η σημασία του είναι πολύ μεγαλύτερη για το αλλεργικό βρέφος σε σχέση με αυτό που χαίρει άκρας υγείας. Κι αυτό γιατί παρά την ειδική επεξεργασία της φόρμουλας, οι βλαβερές πρωτεϊνες δεν εξουδετερώνονται πλήρως κι έτσι συνεχίζουν να διαβρώνουν το στομάχι και το έντερο του μωρού. Η διάβρωση αυτή θέλει πάααααρα πολύ χρόνο να αποκατασταθεί.

- Οι παιδίατροι συστήνουν το ειδικό γάλα για να ... έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, καθώς δεν μπορούν να ελέγξουν τη διατροφή της μητέρας (αυτό είναι το καλό σενάριο).

- Οι σωστοί παιδίατροι και αλλεργιολόγοι ενημερώνουν και για τη μεγάλη πιθανότητα πισωγυρίσματος και για τη συχνότητα εμφάνισης καθυστερημένης αλλεργικής αντίδρασης στο γάλα.

- Η καθυστερημένη αντίδραση εντοπίζεται με τα pads. Όταν αφαιρεθούν τα pads με την υποαλλεργική φόρμουλα, μπορεί αρχικά η περιοχή να φαίνεται φυσιολογική. Όμως είναι πρώιμο, να πούμε ότι η εξέταση βγήκε αρνητική. Το παιδί μας είχε μία τέτοια αντίδραση: η περιοχή κοκκίνιζε μεταξύ του 3ου και ου 4ου 24ώρου. Αντιθέτως! Τα pads tests που έγιναν με γάλα μητρικό, ξεχασμένο στην κατάψυξη για 18+ μήνες, βγήκαν απολύτως αρνητικά και τις τρεις φορές που τα εξετάσαμε.

- Τέλος, διαβάζοντας και τις απίστευτες στερήσεις στις οποίες υπέβαλαν τον εαυτό τους κάποιες μαμάδες έπαθα σοκ. Προφανώς, με τέτοιες στερήσεις δεν μπορεί να συνεχισθεί ο θηλασμός. Θα έχουν ήδη εξαντληθεί η υπομονή και οι αντοχές της μητέρας. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη τακτική υπονόμευσης του ΑΜΘ είναι να συστήνει κανείς εξαντλητικές δίαιτες.

Στην περίπτωση της αλλεργιας στις πρωτείνες του γάλακτος, δεν χρειάζεται να κόψουμε ούτε το αυγό, ούτε το χοιρινό, ούτε το ψάρι, ούτε το πορτοκάλι. Αυτές είναι άσχετες τροφές που τις θέτουμε εκτός της διατροφής μας, μόνο αν παρατηρήσουμε ότι προκάλεσαν πρόβλημα στο παιδί μας, σε τουλάχιστον δύο περιστάσεις. Τα άλλα μου παιδιά, που δεν ήταν ποτέ αλλεργικά, είχαν εκδηλώσει ενόχληση είτε στο πορτοκάλι, είτε στο καρπούζι, στον αρακά, τα φασολάκια, το κολοκύθι. Το αλλεργικό πάλι όχι.

Να σημειώσω ότι τα αλλεργικά παιδιά έχουν ενίοτε ευαισθησία και στο νερό (που πίνει η μητέρα ή τα ίδια απευθείας). Είναι κρίσιμο θέμα τώρα που αρχίζουν οι διακοπές.

Ziou, να ξαναφτιάξεις το κέικ και παρατηρείς τις αντιδράσεις. Εν τω μεταξύ, χαλβάς, φανουρόπιτα, σάμαλι, ζελέ κλπ.

Δεν σε κατηγορησα. Δεν ειχα τετοια προθεση. Το μηνυμα μου εχει να κανει με τα πλεονεκτηματα του θηλασμου κι οχι με την επιλογη σου. Στο παραδειγμα με τους ξηρους καρπους ανεφερα "εσυ" επειδη μαζι μιλαμε. Κανεις δε σε κρινει. Ολοι μας προσπαθουμε να κανουμε το καλυτερο για τα παιδια μας με βαση αυτα που ξερουμε τη δεδομενη στιγμη και βεβαια τις οδηγιες που μας δινουν οι γιατροι. Κι εγω αυτα που λεω μπορει να αποδειχτουν λαθος αργοτερα ποιος ξερει; γι αυτο σε ρωτησα να μου διευκρινησεις, μηπως μου πεις κατι διαφορετικο απο αυτο που ξερω.

Δεν ηθελα να σε στεναχωρησω.

Εμεις θα κανουμε ραστ αυτη την εβδομαδα, την Παρασκευη κλεινουμε χρονο.

καλημέρα!!!!!!δεν με στεναχωρησες !!!απλά λέω πως τα πέρασα από την δικιά μου πλευρά!ναι μπορεί να μην πήρα ίσως την σωστή απόφαση αλλά τέτοιες οδηγίες είχα(όχι όσο αφορά στον θηλασμό)γιατί η παιδίατρος είναι υπέρ του θηλασμού κ είναι εκείνη που με πρότεινε να συνεχίσω όταν ήταν ημερών το μωρό κ είχα λίγο πελαγωσει .αλλά το παλεψα .μετά ενώ είχαμε βρει το ρυθμό μας εμφανίστηκε η αλλεργία .και εκεί το παλεψα όσο μπορούσα αλλά δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα.όχι ότι έκανα εγώ κάτι λάθος απλά είναι λογικό εκεί που έτρωγα κανονικά όλα τα φαγητού ξαφνικά να κόψω τα πιο πολύτιμα συστατικά όπως είναι τα γαλακτοκομικά.έτσι έγινε αδύνατο το γάλα μου κ αυτό που έπινε δεν έπαιρνε καθόλου βάρος ώσπου αναγκαστικά του έκανα εισαγωγή στο ξένο.αλλά κ να ξέρεις ότι πάλι δεν τον καλυπτε πλήρως κ γι' αυτό του ξεκίνησα κρέμα από 5 μηνών κ τώρα είμαστε στην φάση που τρώμε καρορο-πατατα-κολοκυθι-λαδι κ αύριο βάζω κ κοτόπουλο .

γενικά δεν είμαι ανθρωπος που παρεξηγουμε,εχω αποτελέσματα !!!!! υπομονή κ κατανόηση!!!:-P:-P:-P

πες μου νέα σου από τα ραστ !!!:-P:-P:-Pφιλια κ καλά

hiEW.pngpFRip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...