Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Καλημέραααααα!!!

Εγώ ακόμα άκρη δεν έχω βγάλει!!!Έχω κόψει τα γαλακτοκομικά εδώ και 2 εβδομάδες!!! Συνεχίζει και κάνει πράσινες βλενώδεις διάροιες!!ΑΛλά πλέον έχουν περιοριστεί σε 2-3 την ημέρα!!!Τα πρωινά είναι μουσταρδί, τα επόμενα πρασινοκίτρινα και μέχρι το βράδυ πράσινες βλενώδεις διάρροιες!!! ΑΝ ήταν ίωση δεν θα είχε διάροιες ΟΛΗ ΜΕΡΑ??? Να φταίνε τα γαλακτοκομικά και σιγα σιγα να φτιάχνει???

Η μικρή μου είναι 2 1/2 μηνών και ευτυχώς δεν έχω δει αίμα !!!

Εμένα οι βλένες έφυγαν μετά από 3 μήνες αποχής. Για τα πράσινα δεν ξέρω.

Έχει και ο δικός μου τώρα 3 βδομάδες κάνει μόνο πράσινα:confused: Ούτε βλένες, ούτε εκζέματα, ούτε ανησυχία. Τι είναι ρε κορίτσια αυτό το πράσινο συνέχεια;;; 3 βδομάδες τώρα;;; η παιδίατρος λέει "τίποτα". Εγώ έχω κολλήσει με την υπερπαραγωγή γιατί θα μου εξηγούσε τελικά και πολλά άλλα πράγματα αλλά δεν φαίνεται να μπορώ να απαντήσω σίγουρα:rolleyes:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα! Εγώ πάντως δεν τρώω ούτε αυγά γιατί η παιδίατρος μου είπε ότι η πρωτεϊνη τους είναι σαν της αγελάδας, αν κατάλαβα καλά.

Δεν είμαι και σίγουρη:rolleyes: Πάντως μού είπε να τα κόψω, δεν νομίζω να μου το είπε επειδή είναι αλλεργιογόνα για κάποιους γιατί αλλιώς θα μου έλεγε να κόψω και το ψάρι.

Για ρώτα τη δική σου.

H αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό τρώω πολλά αυγά, μπορεί και 6 τη βδομάδα. Βέβαια κάνει και περισσότερο κρύο και όσο να 'ναι επηρρεάζει, αλλά στο χεράκι της έχει ένα εκζεματάκι σαν μισοφέγγαρο που δεν δικαιολογείται. Τα έχω βάλει με τον εαυτό μου που τόσο καιρό το αγνοώ και θεωρώ πως είναι απλά ξηρότητα, ενω σε όσα έψαξα χτες για την ατοπική δερματίτιδα, εκεί με οδηγούν. Να πήγαινα σε ένα παιδοδερματολόγο να μου το επιβεβαιώσει; Αλλά φοβάμαι μη μου δώσει κρεμούλες κι έξω από την πόρτα.

Τέλος πάντων, με βάση αυτά που διάβασα τα εκζέματα στο σώμα θέλουν τουλάχιστον 3 βδομάδες αποχής για να φύγουν και μετά κλασικά καταναλώνεις ξανά την τροφή για να δεις αν θα έχει έξαρση. Στενοχωρέθηκα πολύ, αν είναι αλλεργική και στο αυγό δε θα το αντέξω! Όχι για τη δική μου την αποχή, αλλά για το παιδί. Θα μου πείτε εσείς έχετε παιδάκια με αλλεργίες σε γαλακτοκομικά, αυγά, γλουτένη, εσπεριδοειδή και δε συμμαζεύεται, με αίμα στα κακάκια κτλ. Αλλά είχα φτάσει στο σημείο να πιστεύω πως ίσως και δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ, πως η αλλεργία είναι στο μυαλό μου, εξού και η κατανάλωση γιαουρτιού! Τέλος πάντων, θα δω και τι θα μου πει και η παιδίατρος αυριο.

NiHHp2.png

H αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό τρώω πολλά αυγά, μπορεί και 6 τη βδομάδα. Βέβαια κάνει και περισσότερο κρύο και όσο να 'ναι επηρρεάζει, αλλά στο χεράκι της έχει ένα εκζεματάκι σαν μισοφέγγαρο που δεν δικαιολογείται. Τα έχω βάλει με τον εαυτό μου που τόσο καιρό το αγνοώ και θεωρώ πως είναι απλά ξηρότητα, ενω σε όσα έψαξα χτες για την ατοπική δερματίτιδα, εκεί με οδηγούν. Να πήγαινα σε ένα παιδοδερματολόγο να μου το επιβεβαιώσει; Αλλά φοβάμαι μη μου δώσει κρεμούλες κι έξω από την πόρτα.

Τέλος πάντων, με βάση αυτά που διάβασα τα εκζέματα στο σώμα θέλουν τουλάχιστον 3 βδομάδες αποχής για να φύγουν και μετά κλασικά καταναλώνεις ξανά την τροφή για να δεις αν θα έχει έξαρση. Στενοχωρέθηκα πολύ, αν είναι αλλεργική και στο αυγό δε θα το αντέξω! Όχι για τη δική μου την αποχή, αλλά για το παιδί. Θα μου πείτε εσείς έχετε παιδάκια με αλλεργίες σε γαλακτοκομικά, αυγά, γλουτένη, εσπεριδοειδή και δε συμμαζεύεται, με αίμα στα κακάκια κτλ. Αλλά είχα φτάσει στο σημείο να πιστεύω πως ίσως και δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ, πως η αλλεργία είναι στο μυαλό μου, εξού και η κατανάλωση γιαουρτιού! Τέλος πάντων, θα δω και τι θα μου πει και η παιδίατρος αυριο.

Γιατι δε πας στο αλλεργιολογικο τμημα σε καποιο παιδων?Εμας στο αλλεργιολογικο του Αγλαια Κυριακου μας βοηθησαν πολυ.Εκει θα σου πουν και για τα δερματικα αν ειναι ατοπικη δερματιτιδα ή οχι.

Οσο για το αυγο,εμενα 5 μηνων που εκανε patch test εδειξε αλλεργια στο αυγο και 11 μηνων που δοκιμασαμε σιγα σιγα,του ειχε περασει.Τωρα τρωει μερα παρα μερα χωρις κανενα προβλημα.Μην στεναχωριεσαι στη πλειοψηφια τους περνανε οι αλλεργιες οσο μεγαλωνουν τα παιδακια.

Αλλά είχα φτάσει στο σημείο να πιστεύω πως ίσως και δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ, πως η αλλεργία είναι στο μυαλό μου, εξού και η κατανάλωση γιαουρτιού! Τέλος πάντων, θα δω και τι θα μου πει και η παιδίατρος αυριο.

Χα χα Dolorita μου κι εγώ:lol::lol::lol: Το αίμα στα κακά μου την χάλασε λίγο αλλά επειδή δεν ξαναεμφανίστηκε τελικά, τείνω να πιστέψω ότι ήταν ραγάδα από τη δυσκολία του να κάνει κακά με σποράκια μετά από 3 μήνες διάρροιας.:lol:

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, τρεις μ΄΄ηνες διάρροιας είναι αλλεργία αφού έχουμε αποκλείσει όλα τα άλλα...:rolleyes:

Θεωρητικά τώρα μπορώ να δοκιμάσω λίγο τυρί ή γιαούρτι για να δω πώς θα αντιδράσει; θεωρητικά πάντα γιατι στην πραγματικότητα δεν το ρισκάρω ακόμα... Θα δούμε και τον παιδογαστρεντερολόγο την άλλη βδομάδα και μετά...

Διαφημίσεις

Γιατι δε πας στο αλλεργιολογικο τμημα σε καποιο παιδων?Εμας στο αλλεργιολογικο του Αγλαια Κυριακου μας βοηθησαν πολυ.Εκει θα σου πουν και για τα δερματικα αν ειναι ατοπικη δερματιτιδα ή οχι.

Εκεί με ραντεβού δεν είναι; Οπότε λογικά θα πάρει κάποιον καιρό, μεσολαβούν και οι γιορτές. Λοιπόν, θα πάω παιδίατρο αύριο να δω τι θα μου πει και θα δούμε πως θα κινηθούμε από εκεί και μετά. Κόβω και τα αυγά μέχρι τότε και βλέπουμε τι γίνεται.

Το ξέρω πως τα ξεπερνάνε και κυρίως τα παιδιά που θηλάζουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα, αλλά όσο να'ναι μια στενοχώρια την έχω!

Προβατάκι, όχι τόσο νωρίς καλύτερα. Ακόμα δεν καθαρίσατε καλά καλά. Να σε ρωτήσω, οι διάρροιες είχαν κάποια επίπτωση στο βάρος;

NiHHp2.png

Μέχρι να μας πει η dolorita αν είχε αντίκτυπο όλο αυτό στο μωρό να θέσω κ eγω ένα ερώτημα.

Εδώ και 17 μέρες τρώμε στέρεες, κυρίως φρούτα, και από τότε τα κακά μας σπάνια έχουν βλέννες και αίμα έχω να δω από τότε. Ήταν πολύ ωραία κακά! Αυτη τη βδομάδα είπαμε με τη γαστρεντερολογο να εισάγω κάτι στη διατροφή μου. Ξεκίνησα εσπεριδοειδή και ντομάτα. Στην πράξη βέβαια έφαγα την πρώτη μέρα μια φορα χοιρινό και τις υπόλοιπες μέρες μόνο μανταρίνια, λεμόνι, ένα φαγητό με πολύ λίγη ντομάτα, χθες ήπια χυμό πορτοκάλι και σήμερα έφαγα ντοματοσαλάτα. Επίσης χθες η μικρή μου έφαγε 6 κουταλιές πατάτα καρότο κολοκύθι πράσο. Κ άλλες φορές της είχα δώσει λαχανικα με κρέας κ έτρωγε 1-2 κουταλιές και μετα τίποτα. Οπότε οι 6 κουταλιές ήταν υπέρβαση. Σήμερα δεν της έδωσα να φάει τίποτα. Πριν λίγο μου έκανε κακά βλενώδη με αίμα :-( συγκεκριμένα δύο βλέννες ήταν πορτοκαλί και σε δύο μικρά σημεία είχε ζωηρό κόκκινο αιματακι. Είμαι πολύ στεναχωρημένη. Τί μπορεί να την πείραξε? Τα όξινα? Ή αυτά που έφαγε? Στα συγκεκριμένα κακά είχε και μικρά μικρά κομματάκια από καρότο, όπως ακριβώς ήταν αλεσμένο στο φαγητό της. Μας λέει κάτι αυτό?

17 μέρες με φυσιολογικά κακά, τώρα είμαι να σκασω...

Κοριτσάκια επειδή με ενδιαφέρουν οι γνώμες σας δέστε λίγο το μήνυμα που έγραψα προχθές.

Dolorita σήμερα μίλησα με την παιδογαστρεντερολόγο και μου είπε ότι ΚΆΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ λανθασμένα συνδέουμε τα δερματικά εκζεματα με την αλλεργία. Δηλαδή δεν σχετίζονται πάντα...

6kQ4p3.png

Εκεί με ραντεβού δεν είναι; Οπότε λογικά θα πάρει κάποιον καιρό, μεσολαβούν και οι γιορτές. Λοιπόν, θα πάω παιδίατρο αύριο να δω τι θα μου πει και θα δούμε πως θα κινηθούμε από εκεί και μετά. Κόβω και τα αυγά μέχρι τότε και βλέπουμε τι γίνεται.

Το ξέρω πως τα ξεπερνάνε και κυρίως τα παιδιά που θηλάζουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα, αλλά όσο να'ναι μια στενοχώρια την έχω!

Προβατάκι, όχι τόσο νωρίς καλύτερα. Ακόμα δεν καθαρίσατε καλά καλά. Να σε ρωτήσω, οι διάρροιες είχαν κάποια επίπτωση στο βάρος;

Όχι ευτυχώς, καμία επίπτωση στο βάρος. Παίρναμε πάντα πολύ εκτός από τον τελευταίο μήνα που παίρνουμε μεν, λίγο όμως:rolleyes: Δεν ξέρω αν φταίνει οι διάρροιες για το λίγο μιας και τις είχε εδώ και τρεις μήνες.

Πάντως τις τελευτα΄λιες τρεις βδομάδες που τα κακά είναι πράσινα, δεν είναι διάρροια ωστόσο λίγο βάρος πήρε. Αλλά πήρε.

Έχεις δίκαιο ότι είναι νωρίς να δοκιμάσω, φοβάμαι να το κάνω έτσι κι αλλιλως. Θα δω τι θα μας πει και ο ειδικός αλλά νομίζω ότι θα δοκιμάσω μετά τους 10 μήνες...

Τα πρωινα ραντεβου αργουν παρα πολυ.Τα απογευματινα με πληρωμη ειναι αμμεσα

Κοριτσάκια επειδή με ενδιαφέρουν οι γνώμες σας δέστε λίγο το μήνυμα που έγραψα προχθές.

Dolorita σήμερα μίλησα με την παιδογαστρεντερολόγο και μου είπε ότι ΚΆΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ λανθασμένα συνδέουμε τα δερματικά εκζεματα με την αλλεργία. Δηλαδή δεν σχετίζονται πάντα...

Αυτή τη λογική είχα κι εγώ και γι'αυτό δεν έδινα σημασία. Αλλά απ'την άλλη που οφείλονται; Από τη στιγμή που δεν άλλαξα αφρόλουτρο, απορρυπαντικό κτλ. για ποιο λόγο το παιδί να βγάζει πιο πολλά; Δεν το λέω για την παιδογαστρεντερολόγο σου, απλά καμιά φορά λένε δεν σχετίζονται πάντα, γιατί δεν ξέρουν αν σχετίζονται. Έχει να κάνει με την γενικότερη άγνοια περί αλλεργιών, μιας και οι αλλεργίες είναι κάτι που απασχολεί τα τελευταία χρόνια πιο έντονα και είναι λίγο ανεξερεύνητο πεδίο. Και το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή θα της δώσουμε αυγό; Πρέπει; Ιδού το ερώτημα.

Το να δεις καρότο είναι λογικό, αφού ακόμα δεν κάνουν καλή πέψη. Εγώ τα βλέπω και κομματάκια ενίοτε. Σε τι οφείλεται το αίμα θα σε γελάσω.

NiHHp2.png

Διαφημίσεις

Τα πρωινα ραντεβου αργουν παρα πολυ.Τα απογευματινα με πληρωμη ειναι αμμεσα

Μπορείς να μου στείλεις με πμ ονόματα γιατρών που συμβουλευτήκατε; Και σορρυ αν το έχεις αναφέρει, αλλά είχατε θέμα με εκζέματα;

NiHHp2.png

Το καροτο ειναι κατι που δεν το χωνευουν ευκολα.Εμενα ειναι 12 μηνων και ακομα το βγαζει ολοκληρο στα κακα του.Μηπως φταιει οτι εφαγες αρκετα οξινα?μανταρινια,λεμονι, πορτοκαλι,ντοματα?

Κι eγω το σκέφτηκα αυτό. Σήμερα μίλησα κ με την πδγαστρεντερολογο και μου είπε ότι το φαγητό της μικρής αποκλείεται να εφταιξε. Τα εσπεριδοειδή και τα όξινα συνήθως επιβαρύνουν ένα ερεθισμενο εντερο κι εμείς επειδή 17 μέρες δεν είχαμε αίμα άρα οι πληγές της πήγαιναν καλά, μου είπε ότι την πείραξε το χοιρινό που έφαγα την πρώτη μέρα. Διασταυρούμενη αλλεργία. Απλά με παραξενεύει ότι το έφαγα δευτέρα ή τρίτη και κακά με αίμα έκανε την κυριακή. Τόσες μέρες? Η γιατρός λέει ναι,και να συνεχίσω να τρώω όξινα κ εσπεριδοειδή. Βέβαια την κυριακή ήπιε κ ένα μπουκάλι γάλα που είχα αντλήσει την πέμπτη! Ο άντρας μου πιστεύει ότι την ερεθισαν τα όξινα... Κ eγω ξανά μπερδεμένη!

6kQ4p3.png

Κι eγω το σκέφτηκα αυτό. Σήμερα μίλησα κ με την πδγαστρεντερολογο και μου είπε ότι το φαγητό της μικρής αποκλείεται να εφταιξε. Τα εσπεριδοειδή και τα όξινα συνήθως επιβαρύνουν ένα ερεθισμενο εντερο κι εμείς επειδή 17 μέρες δεν είχαμε αίμα άρα οι πληγές της πήγαιναν καλά, μου είπε ότι την πείραξε το χοιρινό που έφαγα την πρώτη μέρα. Διασταυρούμενη αλλεργία. Απλά με παραξενεύει ότι το έφαγα δευτέρα ή τρίτη και κακά με αίμα έκανε την κυριακή. Τόσες μέρες? Η γιατρός λέει ναι,και να συνεχίσω να τρώω όξινα κ εσπεριδοειδή. Βέβαια την κυριακή ήπιε κ ένα μπουκάλι γάλα που είχα αντλήσει την πέμπτη! Ο άντρας μου πιστεύει ότι την ερεθισαν τα όξινα... Κ eγω ξανά μπερδεμένη!

Aφού μαζευεις γνωμες ακου και την δική μου. Ειμαι σίγουρη ότι φταινε τα οξινα ακόμα και η ντομάτα. Ηταν ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια? Γενικά να προτιμάς λαχανικά εποχής. Στη θεση σου θα επικεντρωνομουν στην λήψη κρεατος, με καλά βρασμένα λαχανικά ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα (κρεμμύδι, κολοκυθι, κολοκύθα, καρότο). Ασε τα οξινα στην ακρη, ουτως ή αλλως δεν σε τρέφουν όπως το κρέας, αλλά σε αποτοξινώνουν. Και επίσης ακολουθησε ίδια διατροφή και στο μωρό. Γιατί να ξεκινήσει με φρούτα και όχι με σούπες? Και γιατί πας ακόμα σε γαστρεντερολογο? Αν θες ειδικό γιατρό πηγαινε καλύτερα σε αλλεργιολογο. Η αλλεργιολογος που πήγαινα πάντως μου απαγορευε ρητά τα όξινα φρούτα. Απορώ πώς αυτός ο γιατρός θεωρεί πιο ασφαλές το λεμόνι και το πορτοκάλι από το χοιρινό σε ενα ερεθισμένο εντερο!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μπορείς να μου στείλεις με πμ ονόματα γιατρών που συμβουλευτήκατε; Και σορρυ αν το έχεις αναφέρει, αλλά είχατε θέμα με εκζέματα;

Σου εστειλα πμ!

Aφού μαζευεις γνωμες ακου και την δική μου. Ειμαι σίγουρη ότι φταινε τα οξινα ακόμα και η ντομάτα. Ηταν ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια? Γενικά να προτιμάς λαχανικά εποχής. Στη θεση σου θα επικεντρωνομουν στην λήψη κρεατος' date=' με καλά βρασμένα λαχανικά ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα (κρεμμύδι, κολοκυθι, κολοκύθα, καρότο). Ασε τα οξινα στην ακρη, ουτως ή αλλως δεν σε τρέφουν όπως το κρέας, αλλά σε αποτοξινώνουν. Και επίσης ακολουθησε ίδια διατροφή και στο μωρό. Γιατί να ξεκινήσει με φρούτα και όχι με σούπες? Και γιατί πας ακόμα σε γαστρεντερολογο? Αν θες ειδικό γιατρό πηγαινε καλύτερα σε αλλεργιολογο. Η αλλεργιολογος που πήγαινα πάντως μου απαγορευε ρητά τα όξινα φρούτα. Απορώ πώς αυτός ο γιατρός θεωρεί πιο ασφαλές το λεμόνι και το πορτοκάλι από το χοιρινό σε ενα ερεθισμένο εντερο![/quote']

Fairy'smom ευχαριστώ για την απάντηση. Η ντομάτα που έφαγα ήταν με φλούδα κ σπόρια.

Το μωρό ξεκίνησε με φρούτα γιατί δεν τις έτρωγε τις σούπες. Και μια φορα που της έκανε ο άντρας μου φρουτόκρεμα την έφαγε! Γι'αυτό. Και ακόμα λαχανικα με κρέας δεν πολύτρώει,ζήτημα 3-4 κουταλάκια.

Σε γαστρεντερολογο δεν πάω πλέον,απλά μιλάμε στο τηλέφωνο. Κι εμένα με παραξενεψε το χοιρινό που είπε...

Μετα από 2,5 βδομάδες χωρίς αίμα υποθέτουμε ότι οι πληγές είχαν κλείσει και ξανάνοιξαν με τα όξινα ή ότι δεν είχαν επουλωθεί ακόμα και ερεθιστηκαν με τα όξινα?

Και τώρα δεν τρώω ούτε εσπεριδοειδή ούτε χοιρινό. πόσο να περιμένω μέχρι να ξανάδοκιμάσω χοιρινό? Τώρα το αίμα λιγοστεψε έως εξαφανίστηκε και έχει μόνο βλέννες...

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

Σου εστειλα πμ!

Ευχαριστώ πολύ!

Μόλις γύρισα από την παιδίατρο, η οποία μίλησε για ατοπική δερματίτιδα. Φυσικά μας έδωσε κρέμες, την ειδική σειρά της Frezyderm, της είπα και για τα αυγά και μου είπε, κλασικά, πως η ατοπική δερματίτιδα είναι κάτι που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι που οφείλεται, να κάνω μια αποχή και μόλις ηρεμήσουν τα εκζέματα να φάω αυγό και να δούμε. Α και σε σχετική συζήτηση, ανέφερε ο άντρας μου ότι ο δίδυμος αδερφός του είχε εκζέματα σε όλο του το σώμα, τώρα μόνο στα χέρια (αυτό κι εγώ πρώτη φορά το άκουγα) και σε σχετική ερώτηση της απάντησε πως και τώρα έχει αλλεργική ρινίτιδα. Εγώ της ανέφερα πως και οι δυο τους, ο άντρας μου και ο αδερφός του, έκαναν εμετό το γάλα μέχρι 4-5 χρονών (τι τους το δίναν δεν ξέρω, αλλά θα μου πείτε άλλοι καιροί, όπου το παιδί έπρεπε να πίνει το γάλα του πάση θυσία) και λέει αυτή πως προφανώς η μικρούλα μας έχει αλλεργίες και πρέπει να προσέχουμε τι τρώει και ευτυχώς που θηλάζει (πάλι καλά!). Αυτά από μας!

NiHHp2.png

Fairy'smom ευχαριστώ για την απάντηση. Η ντομάτα που έφαγα ήταν με φλούδα κ σπόρια.

Το μωρό ξεκίνησε με φρούτα γιατί δεν τις έτρωγε τις σούπες. Και μια φορα που της έκανε ο άντρας μου φρουτόκρεμα την έφαγε! Γι'αυτό. Και ακόμα λαχανικα με κρέας δεν πολύτρώει,ζήτημα 3-4 κουταλάκια.

Σε γαστρεντερολογο δεν πάω πλέον,απλά μιλάμε στο τηλέφωνο. Κι εμένα με παραξενεψε το χοιρινό που είπε...

Μετα από 2,5 βδομάδες χωρίς αίμα υποθέτουμε ότι οι πληγές είχαν κλείσει και ξανάνοιξαν με τα όξινα ή ότι δεν είχαν επουλωθεί ακόμα και ερεθιστηκαν με τα όξινα?

Και τώρα δεν τρώω ούτε εσπεριδοειδή ούτε χοιρινό. πόσο να περιμένω μέχρι να ξανάδοκιμάσω χοιρινό? Τώρα το αίμα λιγοστεψε έως εξαφανίστηκε και έχει μόνο βλέννες...

Αφού προτιμάει τις γλυκές γεύσεις, βάζε της ενα φρούτο ασφαλές με κρεατοσουπα. Σιγά σιγά μειωνε την ποσοτητα του φρούτου και αυξανε της σούπας μεχρι να τρώει σουπα σκετη. Και συνέχισε να της προσφέρεις και σκέτη. Καποια στιγμή μπορεί να την δεχτεί.

Προσεξε την εισαγωγή των τροφών. Θα εισάγεις νέα τροφή σε μικρή ποσότητα και θα αυξανεις σταδιακά μεχρι την 4η μέρα να τρως κανονική μερίδα. Έπόμενη εισαγωγή νέας τροφής θα είναι μετά από 10-15 μέρες. Θα πηγαίνεις αργά, αλλά θα είσαι σίγουρη για το τι σας πειράζει.

Μέχρι να συνέλθει πάλι, τα λαχανικά θα τα ξεφλουδίζεις όλα και θα τα βράζεις καλά, χωρίς σπόρια, ακόμα και τα κολοκυθάκια.

Επίσης θα σε συμβούλευα το εξής. Ασε τι λέω εγώ άσε τι λέει και ο γιατρός. Ακου τι σου λέει το σώμα σου και το σώμα του μωρού σου. Αν βλέπεις ανησυχία, ένταση, διαφορά στις κενώσεις, όλα αυτά είναι σημάδια ανησυχιας για την οποια τροφή. Δεν την καταργείς για πάντα. Απλά την ξαναδοκιμάζεις αργότερα.

Συγκεκριμένα για το χοιρινό, θα σου έλεγα να το ξαναδοκιμάσεις όταν ηρεμήσει πάλι το μωρό. Εννοείται βιολογικό χοιρινό ή από σίγουρη πηγή.

Προφανώς οι πληγές σας είχαν αρχίσει να επουλώνονται και ανοιξαν πάλι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχατε θεραπευτεί. Πρέπει για αρκετό καιρό ακόμα να προσέχετε την διατροφή σας (από την στιγμή που σταματάει το αίμα).

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια εγώ συνεχίζω την αποχή από γαλακτοκομικά, έχουν μειωθεί αισθητά οι βλέννες και τα πράσινα κακά, βέβαια τις τελευταίες μέρες δεν παίρνει βάρος και δεν τρώει τόσο όσο πριν!!! Λέτε να μην φταίνε τελικά τα γαλακτοκομικά , αλλά τις πράσινες βλέννες να τις δημιουργούσε το υπερβολικό φαγητό?? Σας έχει τύχει?Να σημειώσω ότι έπαιρνε σχεδόν 50 γρ την ημέρα, τώρα από την Κυριακή έχει πάρει 30 γρ. , θα την μετρήσω και σήμερα να δω!!

Gdt4p2.png

Πριν 2 βδομάδες περίπου της είχα δώσει κοτόπουλο σπιτικό, μαζί με καρότο κολοκυθάκι σπανάκι κ μαιντανο. Μετα που έφαγε λίγο έβγαλε αμέσως σπυρακια κ εξανθηματα στο μουτράκι της.

Χθες στη φρουτόκρεμα της (αχλαδόμηλο μπανάνα) πρόσθεσα λίγο κοτόπουλο κ λίγο ζωμό κοτόπουλο και το έφαγε όλο 110μλ. Υπερισχύαν Τα φρούτα όμως. Δεν την πείραξε κάτι.

Σήμερα της έδωσα κοτόπουλο με ζωμό και πορτοκαλί κολοκυθά. Έφαγε πολύ λίγο με επίμονη δική μου και αργότερα έβγαλε τα ίδια σπυρακια στα ίδια σημεία (μάγουλά λαιμό) άλλα πιο ήπιας μορφής.

Γιατί ρε κορίτσια? Να την πειράζει το κοτόπουλο? Είναι εντελώς σπιτικό. Μήπως κάνει διασταυρούμενη αντίδραση με τα λαχανικα? Γιατί δεν την πείραξε χθες με τα φρούτα? Τί άλλο μπορεί να την πείραξε?

6kQ4p3.png

Λάδια, λεμόνια και ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε να τα θεωρείτε χωριστές τροφές και να εφαρμόζετε τον κανόνα 4-7 ημερών.

Το σπιτικό κοτόπουλο με τι τρεφόταν;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κορίτσια Χρόνια Πολλά και ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! Ξεκινήσαμε σήμερα στοιχειακό και δεν το θέλει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!! Λογικό γιατί είναι απαίσιο αλλά τι κάνουμε?????:?::confused:

;):P penny

Γιατι ξεκινησατε στοιχειακο; Αποθηλασες;

Όχι Dolorita μου αλλά είχαμε ιστορίες με εξετάσεις αίματος και νοσοκομεία και μας είπε η παιδίατρος ότι εφόσον δεν δεχτήκαμε να κάνουμε ορθοσκόπηση να πάμε στο στοιχειακό για να πιστοποιήσουμε τουλάχιστον αλλεργία. Τελικά πήγαμε σε μια άλλη παιδογαστρεντερολόγο η οποία μας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι όπως και να χει συνεχίζουμε τον θηλασμό και κόβουμε το neocate και όλα καλά και με το βάρος του και με όλα.

;):P penny

Το σπιτικό κοτόπουλο με τι τρεφόταν;

Το κοτόπουλο τρέφοταν μέ καλαμπόκι, βρίζα (κάτι σιτηρό είναι,δεν ξέρω τί) κ φρέσκα λαχανικα απο το μπαξε. Μπορεί να πειράζεί η βρίζα? Τί να πω? Γιατί καλαμπόκι τρώω καιρό τώρα πού απέχω απο γλουτένη κ δεν την πειράζεί.

Χθες πάλι της έδωσα κουνελάκι μέ πάτατουλες,αργότερα ήταν πάλι κόκκινο το μουτράκι της κ σήμερα είχε αίμα στα κακά, τα οποία πλέον είναι τις περισσότερες φορες πράσινα κ όλο βλέννες, από τότε πού υποτροπίασε μετα από 17 μέρες μέ φυσιολογικά κακά. Κοντεύω να σκασω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι την πειράζεί οτιδήποτε κρέατικό. Γιατί προηγείται πάντα κοτόπουλο κ χθες κουνελι. Υπάρχει τέτοια περίπτωση?

Τί σημαίνει αν υπάρχει ορατό αίμα σε ινες ή κουκκίδες και τί αν υπάρχουν ροζ-σομον βλένες κ όχι πολύ ξεκάθαρο αίμα?

6kQ4p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...