Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Kαλημέρα σου! Δεν ξέρεις πόσο με καθησύχασες με την απάντησή σου! Δεν είχα και πολύ εμπιστοσύνη σε αυτά που μου έλεγε κατά καιρούς σχετικά με το πρόβλημα της μικρής και γι'αυτό σκεφτόμουν τον αλλεργιολόγο. Αναμένουμε λοιπόν το ραντεβού της Τρίτης να γράψουμε τις εξετάσεις μας κι από εκεί κι έπειτα ο Θεός να βάλει το χέρι του! Εύχομαι σε όλες μας να γίνει μια μακρινή ανάμνηση κάθε μικρή και μεγάλη ταλαιπωρία!

Πάντως το sensivity test κανει συμφωνα με την Campbell για τέτοιες περιπτώσεις

Κι εμεις εντερικα προβληματα κυρίως εχουμε... Καντο κ δεν έχεις να χάσεις τιποτα...τουλαχιστον αν δεν δώσεις απευθειας στο μωρο να τρως εσυ κατι περισσοτερο... Εγω πάντως όσες φορες το εκανα κ δεν έδειξε κατι κ της το έδωσα να το φάει κι εκεινη δεν μου εκανε οντως αντιδραση:)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να μαι κι εγω χθες η ξυπνια η μανα μου του εδωσε γιαουρτι,,,,ε τι να πω αρχισε διαρροιες 3 απο χθες το βραδυ

οσο λειπουν τα γαλακτοκομικα τυπου γιαουρτ,ι ****** τυρια, γαλα κανονικο, ολα καλα μολις ξαναμπουν χαλαει το εντερο

επειδη ομως το γαλα με 80% λιγοτετη λακτοζη δεν τον ενοχλει ουτε και τα σκληρα τυρια αρα υποθετω οτι το θεμα ειναι με την λακτοζη,,,μια γαστρο μου ειπε οτι αν ηταν αλλεργικος στην πρωτεινη του γαλακτος θα τον ενοχλουσαν ολα διχως εξαιρεσεις,,,,αρα το θεμα ειναι με τη λακτοζη

επισης αν φαει πχ, μπισκοτα με κρυμμενο το γαλα παλι δεν τον πειραζει

θελω να πω στην αλλεργια δεν τους ενοχλουν ολα μα ολα?

Γιατι δεν κανετε test δυσανεξιας;;; ( δεν ξέρω πως κ που γινεται )

Yugup3.png

Καλημερα κι απο μενα!Εγω εχω καμια δεκαρια μερες τωρα που βαζω καθε πρωι 1 κουταλιτσα του γλυκου ρεγγατο τριμμενο στο πρωινο μου κ δεν εχω δει τιποτα μεχρι στιγμης να τον πειραζει:)

Θελω να του κανω τεστ ευαισθησιας με το αυγο ρε κοριτσια πως να του βαλω στον καρπο ξερετε?τον κροκο,το ασπραδι,να τα ανακατεψω?πως να το κανω?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ελίνα, χωριστά θα τα κάνεις το κρόκο από το ασπράδι. Με μια καθαρή μπατονέτα μπορείς να το κάνεις.

Μικιο σήμερα έχεις το ραντεβού? Πάντως εμάς πρώτα μας κάνανε τα πατσ (άρα εσυ μπορείς να κάνεις τα τεστ ευαισθησίας που λέει η Κατερίνα, μόνη σου στο σπίτι στο καρπό - συνεχίζοντας αποχή και παρακολουθώντας για 1-2 μέρες το σημείο του καρπού - εμένα μου φαίνεται λίγο η νύχτα που λέει η Campbell) και μετά μας έδωσε το οκ για τη πρόκληση μέσω εμένα. Αυτό γίνεται για να ξεχωρίζουν τον βαθμό ευαισθησίας (δηλαδή το δερματικό, από το εντερικό, από τη κολίτιδα κλπ) - εμείς, τώρα με τη πρόκληση, δεν κάναμε κολίτιδα όπως παλια αλλά μόνο δερματικά (εγώ υποπτεύομαι και αέρια κ φούσκωμα χωρίς όμως βλέννη και αίμα).

Τώρα βέβαια ξανάρχισα αποχή γιατί θέλω να προετοιμαστώ για την ιντρο :)

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Αγλαϊα διάβασα το ποστ για το προζύμι - εκτός από αλεύρι ολικής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη ή δεν θα πιάσει το προζύμι? Επίσης αν το προζύμι το κάνω με ολικής, το ψωμί στο τέλος μπορώ να το κάνω με άλλο είδος αλευριού πχ αμυγδάλου?

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια η κόρη μου έχει απο χθες έντονο βηχα με φλεμματα που δεν μπορει να αποβάλλει κ πνίγεται... Ο όμοιο μου συνέστησε να της δωσω το σιρόπι drosinula 1κγ / 3 φορες την ημέρα... Απο οτι διάβασα στα συστατικά όμως περιέχει ζάχαρη που κ ο ίδιος μου είχε πει να μην της δινω καθολου!! Τι να κανω;; Το εχετε δοκιμάσει;; Φοβάμαι για το εντερακι της..ή μήπως ειναι ασφαλή τετοια ποσοτητα;;;

Ingredients:

Drosera rotundifolia in a base of raw

Unrefined sugar

Spruce extract

Pear concentrate

Honey

Ivy extract

Οποίος γνωρίζει ας μου πει παρακαλώ!!

Yugup3.png

δεν ξέρω, αλλά γιατί δεν τον παίρνεις τηλ??? καλύτερα να σου πει ο ίδιος αφου κ οι 2 οδηγίες είναι δικές του ;) περαστικά!

h9mbp2.png

valeri σε ευχαριστώ για την απάντησή σου..Τι εννοείς να μην μπάινω στην διαδικασία να παρατηρώ τι τρώω?Την μπανάνα την έδωσα απευθείας και για την πιπεριά μου κάνει τα γνωστά συμπτώματα κάτι που δεν μου κάνει αν φάω γαλακτοκομικά..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Κορίτσια η κόρη μου έχει απο χθες έντονο βηχα με φλεμματα που δεν μπορει να αποβάλλει κ πνίγεται... Ο όμοιο μου συνέστησε να της δωσω το σιρόπι drosinula 1κγ / 3 φορες την ημέρα... Απο οτι διάβασα στα συστατικά όμως περιέχει ζάχαρη που κ ο ίδιος μου είχε πει να μην της δινω καθολου!! Τι να κανω;; Το εχετε δοκιμάσει;; Φοβάμαι για το εντερακι της..ή μήπως ειναι ασφαλή τετοια ποσοτητα;;;

Ingredients:Drosera rotundifolia in a base of raw

Unrefined sugar

Spruce extract

Pear concentrate

Honey

Ivy extract

Οποίος γνωρίζει ας μου πει παρακαλώ!!

εγω δινω το bisolvon σε ταμπλετες (διαλυση με νερο),για παιδια 1]4 της ταμπλετας 3 φορες την ημερα

valeri σε ευχαριστώ για την απάντησή σου..Τι εννοείς να μην μπάινω στην διαδικασία να παρατηρώ τι τρώω?Την μπανάνα την έδωσα απευθείας και για την πιπεριά μου κάνει τα γνωστά συμπτώματα κάτι που δεν μου κάνει αν φάω γαλακτοκομικά..

οχι ,απλα οι τροφες που συνηθως δεν προκαλουν αλλεργιες ,δεν χρειαζεται να αφαιρουνται ,ειναι συμπτωση η αντιδραση ,ταυτοχρονα εδωσες και μπανανα ,εφαγες πριν μερες και γαλακτοκομικο οποτε ειναι απο μονο του μπερδεμενο το πραγμα

οχι ,απλα οι τροφες που συνηθως δεν προκαλουν αλλεργιες ,δεν χρειαζεται να αφαιρουνται ,ειναι συμπτωση η αντιδραση ,ταυτοχρονα εδωσες και μπανανα ,εφαγες πριν μερες και γαλακτοκομικο οποτε ειναι απο μονο του μπερδεμενο το πραγμα

Μακάρι γιατι στενοχωρήθηκα..Η παιδίατρος ειπε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις κάνει και η μπανάνα που της έδωσα..Και μου είπε να μην ξαναφάω πιπεριά.Το γαλακτοκομικό έχουν περάσει 15 μερες και δεν αντέδρασε τότε..Στις 23 θα πάω και στην Καρυδά που μου είπαν.Θα το πάω μόνο με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τέλος 6ου μήνα μου φαίνεται..Εν τω μεταξύ εφτιαξα ζωμό από κόκαλα χοιρινού και το πέταξα δεν μου άρεσε..Θα δοκιμάσω από κοτόπουλο ή ψάρι..Το τουρσί που έφτιαξα είχε πιπεριά.Να φτιάξω άλλο?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

η εισαγωγη των στερεων πρεπει να γινεται πολυ προσεκτικα σε ολα τα παιδακια ,ειδικα ομως σε αυτα που ηδη εχουν προβλημα πρεπει να ξεκινας με πολυ μικρη ποσοτητα ,με μια σταγονουλα την πρωτη μερα, 2 την 2η και να διαρκει η εισαγωγη εως και 10 μερες ,και εαν δεν δεχεται τιποτα να της αλοιψεις τα χειλακια ωστε να συνηθισει στην γευση

οποιοδηποτε φρουτο και αν της δωσεις σε μεγαλη ποσοτητα π.χ ενα κουταλακι μπορει να δημιουργησει προβλημα

να μαι κι εγω χθες η ξυπνια η μανα μου του εδωσε γιαουρτι,,,,ε τι να πω αρχισε διαρροιες 3 απο χθες το βραδυ

οσο λειπουν τα γαλακτοκομικα τυπου γιαουρτ,ι ****** τυρια, γαλα κανονικο, ολα καλα μολις ξαναμπουν χαλαει το εντερο

επειδη ομως το γαλα με 80% λιγοτετη λακτοζη δεν τον ενοχλει ουτε και τα σκληρα τυρια αρα υποθετω οτι το θεμα ειναι με την λακτοζη,,,μια γαστρο μου ειπε οτι αν ηταν αλλεργικος στην πρωτεινη του γαλακτος θα τον ενοχλουσαν ολα διχως εξαιρεσεις,,,,αρα το θεμα ειναι με τη λακτοζη

επισης αν φαει πχ, μπισκοτα με κρυμμενο το γαλα παλι δεν τον πειραζει

θελω να πω στην αλλεργια δεν τους ενοχλουν ολα μα ολα?

βασικα εαν ανατρεξει καποιος στο ιστορικο του παιδιου σου μπορει να καταλαβει εαν προκειται για αλλεργια η για καποια γεγονοτα που εχουν ερεθισει το εντερο ετσι ωστε να αναπτυξει δευτεροπαθη δυσανεξια στην λακτοζη

οσο για το αν ολα τα γαλακτοκομικα προκαλουν αλλεργια εξαρταται απο πολλα πραγματα(επεξεργασια ,ειδος κτλ)

Όσες κοπέλες έχετε κάνει εξετάσεις στα μωράκια σας, μήπως έχετε προσέξει τι τιμή έχει ο δείκτης IgA. Στην κόρη μου ήταν πολύ χαμηλός, σχεδόν κάτω από τα όρια. Και μόλις διάβασα τα εξής στο βιβλίο της Campbell:

"IgA is commonly deficient in GAPS children and adults due to their abnormal gut flora. As a result their gut wall has poor ability to defend itself from fungi, viruses from vaccinations or the environment, bacteria and parasites."

Δυστυχώς όυτε η παιδίατρος, ούτε η αλλεργιολόγος μας ανέφερε κάτι γι'αυτό....

Όσες κοπέλες έχετε κάνει εξετάσεις στα μωράκια σας, μήπως έχετε προσέξει τι τιμή έχει ο δείκτης IgA. Στην κόρη μου ήταν πολύ χαμηλός, σχεδόν κάτω από τα όρια. Και μόλις διάβασα τα εξής στο βιβλίο της Campbell:

"IgA is commonly deficient in GAPS children and adults due to their abnormal gut flora. As a result their gut wall has poor ability to defend itself from fungi, viruses from vaccinations or the environment, bacteria and parasites."

Δυστυχώς όυτε η παιδίατρος, ούτε η αλλεργιολόγος μας ανέφερε κάτι γι'αυτό....

Ποσο ήταν εσένα ακριβώς κ σε ποια ηλικια???

Εμενα 17μηνών 32,5 κ λεει όρια 14-108

Yugup3.png

Ναι, τα IgA μόρια βοηθούν να μην απορροφούνται προτεϊνες από τα τοιχώματα του εντέρου και προστατεύουν από βακτηριακούς και ιογενείς κινδύνους. Αναπτύσσονται στη μεμβράνη του εντερου του μωρού μετά τους 6-9 μήνες - αλλά περιέχονται στο μητρικό γάλα γι'αυτό λέμε ότι ο θηλασμός είναι πολύ σημαντικός σε αυτές τις περιπτώσεις (και σε όλες δηλαδή ;) ) = φυσική προστασία!

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

Αγλαϊα διάβασα το ποστ για το προζύμι - εκτός από αλεύρι ολικής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη ή δεν θα πιάσει το προζύμι?

Το φυσικό προζύμι είναι καλλιέργεια γαλακτοβάκιλων που ευδοκιμεί στα σιτηρά. Αυτή η συνταγή είναι από επαγγελματία και σίγουρα δουλεύει ως έχει. Ίσως να υπάρχουν και άλλες παραλλαγές, αλλά όλες θα είναι με σιτηρά.

Επίσης αν το προζύμι το κάνω με ολικής, το ψωμί στο τέλος μπορώ να το κάνω με άλλο είδος αλευριού πχ αμυγδάλου?
Με το φυσικό προζύμι μπορείς να κάνεις ψωμί μόνο με αλεύρι που περιέχει αρκετή γλουτένη, όπως αυτό το σιταριού.

Παντως η κόρη μου τις τελευταίες 3 μέρες που έχει χειροτερέψει αρνείται να φάει φαγητό, τρώει 5 μπουκιές ακόμη κ το αυγό δεν το θέλει ουτε κ scrmbled me coconut oil που τρελαίνεται...αντίθετα θέλει να τρώει φρούτα:shock: κ ωμά που πριν τα συχαινόταν κ τυρί παρμεζάνα σε ποσοτητα:shock:...

Πειράζει???:confused:

Yugup3.png

θα ήθελα να ρωτησω τις μανούλες της παρέας.

σχετιζεται η πρόσληψη χαμηλου βάρους με την υποψία αλεργιας?

η μικρή μου 4,5 μηνων άρχισε εδώ και καμια 15αρια μέρες να έχει αιματάκι στα κακα της. Μίλησα με την παιδίατρο, έκοψα τα γαλακτοκομικά έκανε 2 φορες κακακια με τριχίδια αίματος, την τρίτη τίποτα και χθες Δευτέρα έκανε τα περισσότερα. Πήγαμε στην παιδίατρο κόψαμε και τα υπόλοιπα-μοσχάρι,ψάρι και ξηρούς καρπούς. Το θέμα μου είναι πήρε μονο 140γρ σε 15 βάρος και δεν πολυάρεσε στην παιδίατρο. Η πλάκα είναι ότι τρώει καλά, τουλάχιστον έτσι νομίζω και απο πάνες "βρεχει" 5-6 την ημέρα

MRzpp3.png

FOIQp3.png

Natsidou, κατάρχάς για να φύγουν από τον οργανισμό σου τα γαλακτοκομικά δεν αρκούν μερικές μέρες. Είναι λογικό να συνεχίζει να έχει αίμα στα κακά τις πρώτες μέρες. Συνήθως θέλει πάνω από 10 μέρες για να δεις διαφορά. Και η μη πρόσληψη βάρους είναι κλασικό σύμπτωμα αλλεργίας.

5Aqjp3.png

η μικρή μου 4,5 μηνων άρχισε εδώ και καμια 15αρια μέρες να έχει αιματάκι στα κακα της. Μίλησα με την παιδίατρο, έκοψα τα γαλακτοκομικά έκανε 2 φορες κακακια με τριχίδια αίματος, την τρίτη τίποτα και χθες Δευτέρα έκανε τα περισσότερα. Πήγαμε στην παιδίατρο κόψαμε και τα υπόλοιπα-μοσχάρι,ψάρι και ξηρούς καρπούς. Το θέμα μου είναι πήρε μονο 140γρ σε 15 βάρος και δεν πολυάρεσε στην παιδίατρο. Η πλάκα είναι ότι τρώει καλά, τουλάχιστον έτσι νομίζω και απο πάνες "βρεχει" 5-6 την ημέρα

Τα γαλακτοκομικα φανερα κ κρυφά (σε όλα τα συσκευασμένα θα κοιτάς ετικέτα συνήθως περιέχεται, επισης αλλαντικά κ ψωμί πρέπει να ρωτησεις με σιγουρια τον φουρναρη γιατί συνήθως βάζουν)... χρειάζεται μήνας κ πάνω από μήνα για να καθαρίσει ο οργανισμός σου... Αυτό που με είχαν συμβουλέψει κι εμένα είναι να μην κόβεις όλες τις τροφές έτσι...Ξεκίνα με τα γαλακτοκομικά φανερα κ κρυφα κ αν δεν δεις αποτέλεσμα σε 1 μηνα κοβεις σιγά σιγά μια μια τις τροφες να δεις τι πειράζει...

Αν μπορείς προσπάθησε να διαβάσεις όσες περισσοτερες σελίδες μπορείς από το θέμα για να βοηθηθείς..

Η χαμηλή προσληψη βάρους είναι σίγουρα από τα κυρια συμπτώματα αλλά δεν ξερουμε κι εμείς ποσο έπαιρνε πριν η μικρή για να σου πει πχ η Αγλαια αν όντως πείρε λίγο το μικρό σου..

Yugup3.png

Εκτός από τις αλλεργίες, αρκετά συνηθισμένη αιτία για χαμηλή πρόσληψη βάρους είναι οι ουρολοιμώξεις. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες αιτίες αλλά είναι πιο σπάνιες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Οι ουρολοιμώξεις όμως συνδέονται άμεσα με τις "αλλεργίες" γιατί οφείλονται στην κακή χλωρίδα του εντέρου.

Αν αποκατασταθεί η χλωρίδα αυτές θα εκλείψουνε, όπως και οι μυκητιάσεις.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ως μανουλα της παρεας και εγω θα ήθελα να σου πω ότι με μέτριση 15 ημερών σε 4,5 μηνών παιδάκι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα γιαυτο και η παιδίατρος ειναι επιφυλακτική....

Η αλλεργία μπορεί να επιρεασει το βάρος αλλα αυτό δεν ειναι απαραιτητο.

Θα ήθελες να γράψεις τις υπολοιπες ζυγίσεις με τις ημερομηνίες για να υπαρχει καλυτερη εικονα...

Η προτροπη για αποχή απο γαλακτοκομικά είναι πολύ σωστή και θα συμφωνήσω ότι μετά τον μήνα θα εχεις καλύτερη εικόνα οποτε το να απεχεις και απο αλλες τροφές τουλαχιστον για την ώρα δεν βοηθαει στο να βγει συμπερασμα.

Καλησπέρα κορίτσια! Μήπως γνωρίζει κάποια κοπέλα να μου απαντήσει στο εξής. Μας έγραψε τις εξετάσεις η παιδίατρος αλλά ηλεκτρονικά δεν έβρισκε το ραστ αγελάδος και μου τα έγραψε στο βιβλιάριο (δημοσίου).

Γνωρίζετε καθόλου αν τα δικαιολογεί το ταμείο μου; Συγκεκριμένα γράφει rast test αγελάδος (F2, F76, F77, F78 )

Eυχαριστώ πολύ! Θα πάμε το Σάββατο να τις κάνουμε κι έχω μεγάλη αγωνία!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...