Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ο παιδίατρος μας δεν το χαρακτήρισε δυσκοιλιότητα, από την άποψη ότι τα κακάκια της δεν είχανε τα χαρακτηριστικά δυσκοιλιότητας, πχ σαν της κατσίκας!

Απλά δεν έκανε κακά κάθε μέρα, αλλά κάθε 2-3 μέρες και δυσκολευότανε κάπως όταν τελικά τα έκανε.

Εγώ υποψιάζομαι ότι περνούσε μια μεταβατική περίοδο όπου έστω και οι ελάχιστες στερεές τροφές που έτρωγε τη δυσκολεύανε στο έντερο μια και θήλαζε σχεδόν αποκλειστικά.

Έχετε κάποια άλλη γνώμη; Θα με ενδιέφερε να την ακούσω.

Φυσικά τώρα ενεργείται τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, όλα καλά δηλαδή.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο παιδίατρος μας δεν το χαρακτήρισε δυσκοιλιότητα, από την άποψη ότι τα κακάκια της δεν είχανε τα χαρακτηριστικά δυσκοιλιότητας, πχ σαν της κατσίκας!

Απλά δεν έκανε κακά κάθε μέρα, αλλά κάθε 2-3 μέρες και δυσκολευότανε κάπως όταν τελικά τα έκανε.

Εγώ υποψιάζομαι ότι περνούσε μια μεταβατική περίοδο όπου έστω και οι ελάχιστες στερεές τροφές που έτρωγε τη δυσκολεύανε στο έντερο μια και θήλαζε σχεδόν αποκλειστικά.

Έχετε κάποια άλλη γνώμη; Θα με ενδιέφερε να την ακούσω.

Φυσικά τώρα ενεργείται τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, όλα καλά δηλαδή.

ΟΚ τώρα καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ με το σκεπτικό σου. Δεν θα το έλεγες τυπική δυσκοιλιότητα αλλά σίγουρα κάτι δεν λειτουργούσε και πολύ καλά με το έντερο, ειδικά στο θέμα του ζορίσματος (γιατί οι 2-3 μέρες θα μπορούσαν να είναι φυσιολογικές για μωρό που θηλάζει σχεδόν αποκλειστικά)... οπότε πάλι προς τη δυσκοιλιότητα καταλήγει.

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα.

Δυστυχώς εδώ και 3 μέρες και μετά απο μάγιερ θετική με αίμα στα κάκα, έχει αλλεργία απ' ότι φαίνεται στο γάλα,και με έτρωγε εδώ και πολύ καιρό, είναι 4,5 μηνών.

Δεν έχω διαβάσει και πολλά, δεν έχω βρει ακόμα χρόνο, ξεκίνησα αποχή απο γαλακτοκομικά και μοσχάρι, η γνώμη σας, σαν πιο παλιές στο θέμα να κάνω αποχή και στα άλλα, αλλεργιογόνα, δηλαδή, αυγό, ψάρι, σοκολάτα που λατρεύω.

Όσο για την gaps, πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται, αν και ευτυχώς κανένα πρόβλημα με μύκητες ούτε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ούτε πριν.

Επίσης έχει παρουσιάσει η μικρή σαν ξηρότητα σε διάφορα σημεία στο σώματος, μόνο με την αφή τα καταλαβαίνει κανείς.

Να πω ότι ήταν αλλεργικός και ο γιος μου στο γάλα, το ασπράδι του αυγού και το πορτοκάλι, βέβαια η ανακάλυψη έγινε στους 18 μήνες μετά απο ατοπική δερματίτιδα, μέχρι τότε τίποτε, το πιο υψηλό ήταν στο ασπράδι του αυγού.

Bloublou πρέπει να βρεις λίγο χρόνο να διαβάσεις κάποια πράγματα - μια πληροφορία από δω μια από κει μπορεί να σε μπερδεψει. Για αρχή να σου πω ότι όταν λέμε αποχή από γαλακτοκομικά εννοούμε όλα τα είδη (όχι μόνο γάλα) κ ακόμα κ άσχετα φαινομενικά προιόντα (πχ πατατάκια) επειδή περιέχουν ορό γάλακτος. Βρες το θέμα που λέει τι ακριβώς πρέπει να μην περιέχει ένα προιόν για να μπορείς να το καταναλώσεις (προτεΪνες γάλακτος όπως καζείνη, λακταλβουμίνη κλπ). Οσο για τη GAPS δίαιτα, θέλει κ αυτό να καταλάβεις πως λειτουργεί - κ γω θα σου πρότεινα το σαιτ κ αν τα πας καλά με τα αγγλικά (ισως κ με λίγη βοήθεια από online translators ;)) να πάρεις κ το βιβλίο. Η ξηροδερμία είναι πιθανώς ατοπική δερματίτιδα. Πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα για να αποφεύγεις εξάρσεις (δίαιτα, μόνο βαμβακερά, καλή ενυδάτωση κλπ κλπ) - συμβουλές θα βρείς πάλι στο αντίστοιχα θέμα. Αλλά εγώ έχω καταλάβει από τον δικό μου ότι δεν είναι κ πολυ στο χέρι μας :-( ...

Εμείς κορίτσια, μάλλον έχουμε ξεπεράσει τη πρωκτοκολίτιδα ... τα πειράματα των τελευταίων 4 εβδομάδων (πρόκληση γαλακτοκομικών μέσω εμένα) οδήγησαν την ιατρό στο συμπέρασμα ότι η κολίτιδα έχει ξεπεραστεί. ΟΜΩΣ αποκτήσαμε ένα ωραιότατο σύγκαμα που επιμένει ότι κ να κάνω κ εξανθήματα κ στα δυο μάγουλα :-( - ξανά προς τη δόξα τραβώ λοιπόν (αποχή!!!). Νομίζω όμως ότι δεν θα πειρματιστώ άλλο με μένα κ το μωρό (περιττό να πω πως κ γω μετά από τόσο καιρό χωρίς γαλακτοκομικά μου ήρθε καπως - άρχισα δυσκοιλιότητα κ αρρωστήσαμε με κάτι σαν κρύωμα κ οι δυο, μαμά κ μπέμπης για πρώτη φορά :?).

Μια ερωτησούλα, την GAPS δίαιτα την ακολουθείτε οικογενειακά???? :rolleyes:

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

.... ΟΜΩΣ αποκτήσαμε ένα ωραιότατο σύγκαμα που επιμένει ότι κ να κάνω κ εξανθήματα κ στα δυο μάγουλα :-( - ξανά προς τη δόξα τραβώ λοιπόν (αποχή!!!). Νομίζω όμως ότι δεν θα πειρματιστώ άλλο με μένα κ το μωρό (περιττό να πω πως κ γω μετά από τόσο καιρό χωρίς γαλακτοκομικά μου ήρθε καπως - άρχισα δυσκοιλιότητα κ αρρωστήσαμε με κάτι σαν κρύωμα κ οι δυο, μαμά κ μπέμπης για πρώτη φορά :?).

.....

Το σύγκαμα που επιμενει δείχνει πολλές φορές αλλεργία. Μήπως κάτι εξακολουθεί να την ενοχλεί;

Η δυσκοιλιότητα αντιμετωπίζεται και με ένα ακτινιδιάκι κάθε πρωί πριν από φας οτιδήποτε και ένα ποτήρι νερό. Το δοκίμασες; (πάντως εμένα με αυτό τον τρόπο δούλευε ρολόι και η αποχή από τα γαλακτοκομικά - 15 μήνες- μάλλον βοήθησε)

.pngy3DLp3.png

Ναι ναι για αυτο το αναφέρω κ γω. Κ αυτό σοβαρό σύμπτωμα αλλεργίας είναι. Άσε καλύτερα χωρίς γαλακτοκομικά μου φαίνεται :mrgreen:

ΥΓ 1 - είναι μπέμπης όχι μπέμπα

ΥΓ 2 - το ακτινίδιο μου το έχουν στη λίστα με τα απαγορευμένα καθώς κ άλλα φρούτα με σποράκια (φράουλα, σύκα κλπ)

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

Ναι ναι για αυτο το αναφέρω κ γω. Κ αυτό σοβαρό σύμπτωμα αλλεργίας είναι. Άσε καλύτερα χωρίς γαλακτοκομικά μου φαίνεται :mrgreen:

ΥΓ 1 - είναι μπέμπης όχι μπέμπα

ΥΓ 2 - το ακτινίδιο μου το έχουν στη λίστα με τα απαγορευμένα καθώς κ άλλα φρούτα με σποράκια (φράουλα, σύκα κλπ)

Κι εγω πιστεύω ότι πρέπει να κανείς σωστή αποχή κ σιγά σιγά να εισαγεις τα ύποπτα.. Αλλα πρώτα να έχει καθαρίσει το καημενο.. Φαντασου ότι αλλα παιδάκια με αλλεργία δεν έχουν καθολου εντατικά συμπτώματα...

Για τα φρούτα που λέτε μπορείς όταν σταθεροποιηθεί ο μικρός να δοκιμασεις ακτινίδια χωρίς τα σπορακια ή δαμάσκηνα.. Πάντως εγω που της δίνω μουρα ( δηλαδή ότι χειρότερο απο θέμα σπορακια μια χαρα είναι!! Μόνο τη πρώτη μέρα λίγο ταρακουνηθηκε το εντερακι της αλλα τώρα τα δέχεται τέλεια..

Απο γαλακτοκομικά ίσως να δοκιμάζες αυτά που λέγαμε απο ώμο γάλα.. Ούτε την δική μου φάνηκε να την πειράζει η παρμεζανα μέσω του μητρικου.. Σήμερα λέω να της δοκιμάσω μια σταλιτσα να δούμε...

Yugup3.png

Η αποχή είχε αποτέλεσμα. Είμασταν καλά. Κ δερματικά καθαρίσαμε. Αλλά ήρθε η ώρα που είχα κλείσει ραντεβού με αλλεργιολόγο κ με έβαλε να δοκιμάσω πάλι γαλακτοκομικά. Κ μου είπε κιόλας θα δούμε σε 2-3 μέρες αν θα τον πειράξει ή όχι. Εγώ επέμενα ότι μπορεί να κάνει πολύ αργή αντίδραση (δηλαδή να δω κάτι μετά από 2-3 βδομάδες) κ τελικά έτσι έγινε. Τώρα μου είπε πάλι να σταματήσω κ θα προσπαθήσουμε αργότερα. Άσε, πειραματισμούς χωρίς νόημα....

Τώρα διαβάζω το βιβλίο. Δυσκολεύομαι λίγο με το ότι θα πρέπει να έχω δυο διαφορετικές 'διατροφικές ηθικές' στο σπίτι αν δεν κάνει την δίαιτα κ ο σύζυγος...

h9mbp2.png

Για τη Valeri:

Cravings for sweet foods are common amongst GAPS people due to unstable blood sugar level. It takes time to normalise blood sugar and the most effective way to deal with it is to increase your fat consumption, particularly animal fats (within your pleasure zone, of course). So, consume plenty of animal fats with your meals. In order to keep your blood sugar at a stable level between meals make a mixture of raw butter (or coconut oil) with some raw honey to taste, put it into a glass jar which you can carry with you, and eat a few spoonfuls every 20-30 minutes all day. This measure can be very helpful in the initial stages of the treatment. As your blood sugar regulation will normalise through the use of GAPS Nutritional Programme, you will be able to gradually reduce and stop eating butter/honey mixture.

http://www.doctor-natasha.com/one-mans-meat-another-mans-poison.php

Εντωμεταξύ τις τελευταίες 2-3 μέρες αυτό ακριβώς έκανα (με βούτυρο καρύδας) γιατί παρόλο που δεν κάνω την Ιντρο ακόμη αλλά ούτε και την GAPS 100% (κατά ένα 90% θα έλεγα γιατί είμαί στη μαμά μου, αλλά το μεγάλο μείον είναι ότι δεν έχω ζωμούς και τουρσιά εδώ) αρρώστησα κι εγώ και η κόρη μου και η κόρη μου επέστρεψε πίσω στον αποκλειστικό θηλασμό, δεν βάζει τίποτα στο στόμα της.

Έτσι άρχισα να έχω ζαλάδες και να νιώθω αδυναμία και σκέφτηκα αυτό με το μέλι και την καρύδα, και τώρα με έκπληξη βλέπω ότι αυτό προτείνει και η Campbell.

Το άρθρο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, αξίζει να το διαβάσετε.

nai Rosie το ειδα και εγω το αρθρο

για δειτε και αυτο ,για οσες ειναι σιγουρες οτι εχουν μηκυτες

6. A German publication stated ʽdo not attempt to treat a gut yeast overgrowth by diet and supplements alone, i.e. without effective anti-fungal medicationʼ. German doctors emphasis that it is not possible to starve out the yeasts. They have observed that although patients may feel better initially whenever they first begin a very strict low carbohydrate diet, these same patients have a much harder time later on, when they relapse, than they ever did at first. Their explanation is that candida albicans has the ability to convert its metabolism from carbohydrate to protein whenever its favourite food source becomes limited. At this stage candida becomes parasitic and lives off the host – that is, it forms an invasive infection within the mucous membrane.

Candida is not alone in the gut, it lives alongside thousands of other species of microbes, which affect each other, control each other and communicate with each other. GAPS Programme does not just deal with candida, it restores the microbial balance in the gut; and it is that balance that brings candida under control. In some patients a course of anti-fungal medication can be helpful combined with the GAPS Diet. But in the majority of patients there is no need for medication.

με λιγα λογια καποιοι γερμανοι γιατροι πιστευουν οτι μονο η διαιτα και τα προβιοτικα δεν μπορουν να αντιμετωπισουν αποτελεσματικα την καντιντα διοτι αυτη " θα αρχισει να καταναλωνει πρωτεινες "για να επιβιωσει και θα μετατοπιστει στην υποβλεννογονια μυικη στοιβαδα, οπου αντιμετωπιζεται δυσκολα ,για αυτο προτεινουν την ληψη και αντιμηκυτιασικων σκευασματων

η Καμπελ εν μερη συμφωνει ,δηλ,προτεινει την ληψη αντιμυκητιασικων σε δυσκολες περιπτωσεις

Διαφημίσεις

Κοριτσακια να ξαναρωτησω να με βοηθησει καποια εαν ξερει,τα πεπτικα ενζυμα μπορω να τα παιρνω τωρα που ειμαι εγκυος??

Ναι, και τα προβιοτικά επίσης.

Μάλιστα θα σε βοηθήσουνε πάρα πολύ και τα δύο.

Προσοχή να μην πάθεις μυκητιάση στην εγκυμοσύνη αυτή.

Διάβαζα στο βιβλίο της Campbell το κακό που κάνουνε οι μύκητες στο έμβρυο στην εγκυμοσύνη και αργότερα κατά το θηλασμό (η αλκοόλη που παράγουνε στο σώμα μας περνάει στο μητρικό γάλα και δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα στο μωρό, που τελικά αναπτύσσει κι αυτό τους δικούς του μύκητες) και φρίκαρα μια και στην εγκυμοσύνη της κόρης μου είχα συχνές μυκητιάσεις... βέβαια είναι πολύ πιθανό να έχεις μύκητες στο έντερο και να μην έχεις εξωτερικούς μύκητες, γι' αυτό πολλή προσοχή στη διατροφή σου, και μην ξεχνάς τα τουρσιά σου!

rossie αυτο δνε το ξερα...αν ειναι δυνατον..!!!ουτε που μου χε περασει απο τομυαλο....να σαι καλα που μας το ανεφερες..

lamlamsdg20100211_-6_My+child+is.png

Θαυματάκι μου...σε λατρευω..εισαι ολη μου η ζωή!!!!!!!!!

Βρε κορίτσια εσείς που έχετε περάσει μυκητιάσεις τί συμπτώματα πάνω κάτω είχατε?? Εγώ μονο αυτή την εξέταση στην αρχή της εγκυμοσύνης είχα κάνει κ ήταν όλα οκ... Απλά μου κάνει εντύπωση πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο...

Valeri όμως στα παιδιά δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοια φάρμακα έτσι???

Yugup3.png

Η αποχή είχε αποτέλεσμα. Είμασταν καλά. Κ δερματικά καθαρίσαμε. Αλλά ήρθε η ώρα που είχα κλείσει ραντεβού με αλλεργιολόγο κ με έβαλε να δοκιμάσω πάλι γαλακτοκομικά. Κ μου είπε κιόλας θα δούμε σε 2-3 μέρες αν θα τον πειράξει ή όχι. Εγώ επέμενα ότι μπορεί να κάνει πολύ αργή αντίδραση (δηλαδή να δω κάτι μετά από 2-3 βδομάδες) κ τελικά έτσι έγινε. Τώρα μου είπε πάλι να σταματήσω κ θα προσπαθήσουμε αργότερα. Άσε, πειραματισμούς χωρίς νόημα....

Τώρα διαβάζω το βιβλίο. Δυσκολεύομαι λίγο με το ότι θα πρέπει να έχω δυο διαφορετικές 'διατροφικές ηθικές' στο σπίτι αν δεν κάνει την δίαιτα κ ο σύζυγος...

Μετά από πόσο καιρό αποχής σου το είπε κ πόσο είναι τώρα ο μικρός?? (Βάλε κ κανα tickeraki να ξέρουμε καλε:-P)

Ξέρεις ίσως απλά βλέποντας οτί με 2,3 μέρες δεν είχε αντίδραση πλάκωσες πολλές ύποπτες τροφές μαζί κ ο όργανισμός δεν ήταν έτοιμος να τις δεκτεί...κ ξανακατρακύλησε..ίσως ήθελε πολύ πιο αργή κ σταδιακή εισαγωγή..

Σου το λέω εκ πείρας δυστυχώς αν δεν ακολουθούνε όλοι στο σπίτι κ έχεις τους "πειρασμους" μπροστά στα μάτια σου είναι αρκετά δύσκολο...αλλά όλα γίνονται:-P Να σου πω αν τα παιδιά μας είχαν κάτι πολύ πιο σοβαρό όπως ο γιος της Campbell τότε δεν θα κάναμε τα πάντα???? Ασε αυτό λέω συνέχεια στον εαυτό μου.....

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια εσείς που έχετε περάσει μυκητιάσεις τί συμπτώματα πάνω κάτω είχατε?? Εγώ μονο αυτή την εξέταση στην αρχή της εγκυμοσύνης είχα κάνει κ ήταν όλα οκ... Απλά μου κάνει εντύπωση πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο...

Tα συμπτώματα ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα, από καμία ενόχληση εώς τσούξιμο ή/και φαγούρα ή/και κολπικές εκκρίσεις κτλ

Στο τέλος της πρώτης εγκυμοσύνης μου, στις 40 βδομάδες, πήγα για κολπική εξέταση και η γυναικολόγος μου μου είπε ότι της φάνηκε ερεθισμένη η περιοχη του κόλπου και μου είπε να βάζω υπόθετα καλέντουλας μήπως και πρόκειται για μύκητες.

Εγώ δεν είχα καμία ενόχληση, ούτε που το πήρα χαμπάρι...

Τώρα δεν ξέρω στα σίγουρα αν είχα μύκητες μια και δεν έκανα καλλιέργεια, αλλά ο γιος μου δεν παρουσίασε κανένα από τα προβλήματα που είχε η κόρη μου, εντερικά προβλήματα, ανήσυχο ύπνο, άρνηση στερεών τροφών κτλ

[Ακόμη εξετάζω το ενδεχόμενο προβλήματος στο πεπτικό σύστημα στο γιο μου, μου έχει γίνει εμμονή το θέμα, αλλά μέχρι τώρα με βάση τα όσα διάβασα δεν παρουσιάζει κανένα GAPS σύμπτωμα)

Τώρα στην κόρη μου δεν υπήρχε αμφιβολία ότι είχα μύκητες, είχα σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά μυκητίασης, κυρίως φαγούρα και τσούξιμο, όχι όμως κολπικά υγρά.

Σπάνιο να εμφανιστεί κάτι στην αρχή μιας εγκυμοσύνης.

Εμένα μου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του πρώτου τριμήνου, όταν μάλιστα ήμουνα σε ταξίδι στην Αγγλία :-(

Ευχαριστω Rosie!

Κι εμενα η εγκυμοσυνη ολη περασε με μυκητες μιλαμε τρελη φαγουρα οχι κολπικα υγρα.Πολυ χαλια αλλα εγω ειχα προβλημα σχεδον συνεχεια απο παλιοτερα ειχα αγανακτησει...Και στην εγκυμοσυνη πριν μαθω οτι ειμαι εγκυος επαιρνα ενα σωρο αντιβιωση γιατι ειχα κανει εξαγωγη 2 φρονιμητες.Και μου εκανε ακομη μεγαλυτερο κακο!!Δεν ηξερα τοτε η χαζη...Εκτοτε συνεχεια μηκυτες μιλαμε.Λιγο τον τελευταιο καιρο και μετα απο ομοιο και καλυτερη διατροφη εφτιαξαν τα πραγματα.Να δω τι θακανω ομως που εμενα τα τουρσια δεν μαρεσουν καθολου κοριτσια!!Τι αλλο να κανω?Περιοριζω ζαχαρη,μαγια τι αλλο λετε να αποφυγω?Γενικα τρωω ισορροπημενα θα ελεγα αλλα πειτε μου κι εσεις.Προς το παρον βεβαια επειδη εχω δυσπεψια λογω εγκυμοσυνης δεν τρωω πολλα πραγματα.

Να βαζω και κανα υποθετο καλεντουλας προληπτικα???

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ευχαριστω Rosie!

Κι εμενα η εγκυμοσυνη ολη περασε με μυκητες μιλαμε τρελη φαγουρα οχι κολπικα υγρα.Πολυ χαλια αλλα εγω ειχα προβλημα σχεδον συνεχεια απο παλιοτερα ειχα αγανακτησει...Και στην εγκυμοσυνη πριν μαθω οτι ειμαι εγκυος επαιρνα ενα σωρο αντιβιωση γιατι ειχα κανει εξαγωγη 2 φρονιμητες.Και μου εκανε ακομη μεγαλυτερο κακο!!Δεν ηξερα τοτε η χαζη...Εκτοτε συνεχεια μηκυτες μιλαμε.Λιγο τον τελευταιο καιρο και μετα απο ομοιο και καλυτερη διατροφη εφτιαξαν τα πραγματα.Να δω τι θακανω ομως που εμενα τα τουρσια δεν μαρεσουν καθολου κοριτσια!!Τι αλλο να κανω?Περιοριζω ζαχαρη,μαγια τι αλλο λετε να αποφυγω?Γενικα τρωω ισορροπημενα θα ελεγα αλλα πειτε μου κι εσεις.Προς το παρον βεβαια επειδη εχω δυσπεψια λογω εγκυμοσυνης δεν τρωω πολλα πραγματα.

Να βαζω και κανα υποθετο καλεντουλας προληπτικα???

Κεφιρ νερού;;; Ακόμα είμαι στο ψάξιμο αλλα κάποια στιγμή θα το πάρω:D

Yugup3.png

Βασικά όταν λέω αρχή της εγκυμοσύνης κάπου στον 3ο θα πρέπει να ήμουν κι εγω... Δεν θυμάμαι ακριβώς :oops:

Στο γιο όμως αφού είναι μια χαρα Rosie γιατι να αγχωνεσαι τόσο;;

Yugup3.png

Στο γιο όμως αφού είναι μια χαρα Rosie γιατι να αγχωνεσαι τόσο;;

Γιατί η Campbell λέει ότι σχεδόν πάντα τα αδερφάκια των GAPS παιδιών όλο και κάποιο πρόβλημα θα έχουνε κι αυτά :(

Αλλά μέχρι την εγκυμοσύνη της κόρης μου δεν ήξερα καν τι είναι οι μύκητες, σπάω το κεφάλι μου τι μπορεί να μου τους προκάλεσε, η διατροφή μου ήτανε πολύ καλύτερη απ' ό,τι στο γιο μου.

Ίσως το ταξίδι να με αποσυντόνισε, δεν έτρωγα και σωστά όταν τους έπαθα γιατί ήμουνα εκτός σπιτιού, θήλαζα και ακόμη το γιο μου τότε οπότε το ανοσοποιητικό μου ήτανε πολύ down...

Katerinoula θα πρέπει να γίνει καλλιέργεια για να διαπιστωθούνε οι μύκητες.

Ελίζα ναι θα μπορούσες να χρησιμοποιείς υπόθετα καλέντουλας προληπτικά, μου τα είχε συστήσει η γυναικολόγος μου, η Campbell λέει και να βάζεις προληπτικά κάψουλες προβιοτικών.

Αλλά και πάλι τονίζει ότι αν υπάρχουνε μύκητες στο έντερο πάλι θα επανεμφανιστούνε όσα κολπικά υπόθετα και να χρησιμοποιήσουμε.

Δες το κεφάλαιο που μιλάει για την εγκυμοσύνη, βασικά θα σου πρότεινα να τρως μόνο τις τροφές που επιτρέπονται στη full GAPS, τίποτα άλλο.

Διάβαζα στο βιβλίο της Campbell το κακό που κάνουνε οι μύκητες στο έμβρυο στην εγκυμοσύνη και αργότερα κατά το θηλασμό (η αλκοόλη που παράγουνε στο σώμα μας περνάει στο μητρικό γάλα και δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα στο μωρό, που τελικά αναπτύσσει κι αυτό τους δικούς του μύκητες) και φρίκαρα μια και στην εγκυμοσύνη της κόρης μου είχα συχνές μυκητιάσεις... βέβαια είναι πολύ πιθανό να έχεις μύκητες στο έντερο και να μην έχεις εξωτερικούς μύκητες, γι' αυτό πολλή προσοχή στη διατροφή σου, και μην ξεχνάς τα τουρσιά σου!

se poia σελιδα Ροσι ?

εγω παντως ειχα κανει λιγες εβδομαδες πριν τον δευτερο τοκετο καλλιεργεια κολπικου επιχρισματος και ηταν αρνητικη για μυκητες και για οτιδηποτε αλλο

και κατι αλλο δεν υπαρχει κανενα κεφαλαιο που να αναφερεται στην διαιτα σε θηλαζουσες ,αντιθετα σε νεογνα και βρεφη προτεινει την αποφυγη της διαιτας μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος ,γιατι ακομη και γευστικα θα αλλαζε το γαλα με την διαιτα,υπαρχει και σχετικη ερωτηση με απαντηση θα την παραθεσω μετα

Valeri όμως στα παιδιά δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοια φάρμακα έτσι???

τι εξεταση ειχες κανει?

ολοι μπορουν να παρουν αντιμυκητιασικα αρκει να υπαρχει σοβαρος λογος και να ανακαλυφθει μυκητας μετα απο καλλιεργεια κολπικου επιχρισματος η κοπρανων

συχνα οι γυναικολογοι βασιζονται στα κολπικα συμπτωματα και τα αποδιδουν στους μυκητες ,αλλα εαν δεν γινει καλλιεργεια δεν ειναι τιποτα σιγουρο ,μπορει να οφειλονται και σε καποιο βακτηριο που να χρηζει αντιβιωσης

αλλωστε τα αντιμυκητισικα απο το στομα λαμβανονται πολυ συχνα στην Ελλαδα για μυκητιαση του κολπου

παντως υπαρχουν και κολπικα υποθετα με προβιοτικα ,αλλα οχι στην Ελλαδα

se poia σελιδα Ροσι ?

Σελ. 50-51, "Ethanol and acetaldehyde"

εγω παντως ειχα κανει λιγες εβδομαδες πριν τον δευτερο τοκετο καλλιεργεια κολπικου επιχρισματος και ηταν αρνητικη για μυκητες και για οτιδηποτε αλλο

Στον κόλπο δεν πρέπει να είχα ούτε κι εγώ κατά τη γέννα γιατί τουλάχιστον ένα μήνα πριν φρόντισα και έβαλα φαρμακευτικά κολπικά υπόθετα για να καταπολεμηθούνε οι μύκητες, και έπειτα βράδυ παρά βράδυ έβαζα προληπτικά υπόθετα καλέντουλας.

Αλλά με βάση τα όσα λέει η Campbell πρέπει να είχαμε στον έντερο μύκητες.

και κατι αλλο δεν υπαρχει κανενα κεφαλαιο που να αναφερεται στην διαιτα σε θηλαζουσες ,αντιθετα σε νεογνα και βρεφη προτεινει την αποφυγη της διαιτας μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος ,γιατι ακομη και γευστικα θα αλλαζε το γαλα με την διαιτα,υπαρχει και σχετικη ερωτηση με απαντηση θα την παραθεσω μετα

Όχι δεν αναφέρεται αλλά στο βιβλίο υπάρχουνε πολλές αναφορές το πως η προβληματική χλωρίδα στο έντερο της θηλάζουσας μαμάς γεμίζει το μητρικό γάλα με διάφορες τοξίνες, βασικά λέει πως ότι κυκλοφορεί στο αίμα μας κυκλοφορεί και στο μητρικό γάλα :-(

Διαβάστε τη σελίδα 62 να φρικάρετε :cry:

Επομένως αν δεν επαναφέρουμε τη φυσιολογική χλωρίδα στο έντερο μας το γάλα μας θα συνεχίσει να είναι τοξικό για τα παιδάκια μας, σωστά;

τι εξεταση ειχες κανει?

ολοι μπορουν να παρουν αντιμυκητιασικα αρκει να υπαρχει σοβαρος λογος και να ανακαλυφθει μυκητας μετα απο καλλιεργεια κολπικου επιχρισματος η κοπρανων

συχνα οι γυναικολογοι βασιζονται στα κολπικα συμπτωματα και τα αποδιδουν στους μυκητες ,αλλα εαν δεν γινει καλλιεργεια δεν ειναι τιποτα σιγουρο ,μπορει να οφειλονται και σε καποιο βακτηριο που να χρηζει αντιβιωσης

αλλωστε τα αντιμυκητισικα απο το στομα λαμβανονται πολυ συχνα στην Ελλαδα για μυκητιαση του κολπου

παντως υπαρχουν και κολπικα υποθετα με προβιοτικα ,αλλα οχι στην Ελλαδα

Aπλά ο γυναικολόγος με είχε βάλει να κάνω καλλιέργεια κολπικών προληπτικά..

Yugup3.png

Γιατί η Campbell λέει ότι σχεδόν πάντα τα αδερφάκια των GAPS παιδιών όλο και κάποιο πρόβλημα θα έχουνε κι αυτά :(

Αλλά μέχρι την εγκυμοσύνη της κόρης μου δεν ήξερα καν τι είναι οι μύκητες, σπάω το κεφάλι μου τι μπορεί να μου τους προκάλεσε, η διατροφή μου ήτανε πολύ καλύτερη απ' ό,τι στο γιο μου.

Ίσως το ταξίδι να με αποσυντόνισε, δεν έτρωγα και σωστά όταν τους έπαθα γιατί ήμουνα εκτός σπιτιού, θήλαζα και ακόμη το γιο μου τότε οπότε το ανοσοποιητικό μου ήτανε πολύ down...

Katerinoula θα πρέπει να γίνει καλλιέργεια για να διαπιστωθούνε οι μύκητες.

Ελίζα ναι θα μπορούσες να χρησιμοποιείς υπόθετα καλέντουλας προληπτικά, μου τα είχε συστήσει η γυναικολόγος μου, η Campbell λέει και να βάζεις προληπτικά κάψουλες προβιοτικών.

Αλλά και πάλι τονίζει ότι αν υπάρχουνε μύκητες στο έντερο πάλι θα επανεμφανιστούνε όσα κολπικά υπόθετα και να χρησιμοποιήσουμε.

Δες το κεφάλαιο που μιλάει για την εγκυμοσύνη, βασικά θα σου πρότεινα να τρως μόνο τις τροφές που επιτρέπονται στη full GAPS, τίποτα άλλο.

Βασικά γι αυτό που λες εγώ έχω καταλάβει οτί αν γεννηθεί ένα παιδάκι με gaps σιγουρα κ το επόμενο αδελφακι θα έχει...

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...