Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

pothiti, ποσο σε νιωθω... ΕΥχομαι να περασει γρηγορα η αλλεργια τουλαχιστον.

Ειναι και μεις να κανουμε εμβολιο τωρα το οποιο εχουμε καθυστερησει απο το καλκαιρι και τρεμω. Απο την αλλη εχει αρχισει να πηγαινει σχολειο και φοβαμαι να μην της τα κανω.

Εχω να πω ομως το εξης ευχαριστο σχετικά με το φαγητο. Η Δαναη στο σχολειο τουλαχιστον τρωει ολα της τα γευματα κανονικά. Μερικες μερες μαλιστα μου λενε οτι αδειαζει το πιατο. Αν ειναι στις καλες της μπορει να φαει και το απογευμα στο σπιτι :roll::roll::roll: Τωρα βεβαια περασε κατι απανωτες ιωσεις, εχει και διαρροια και δε θελει στερεα πάλι, θελει μονο να θηλαζει, αλλα οταν δε με καταλαβαινει κοντα, τοτε τρωει και στερεα. Κοινως με παιζει για τα καλα. Θα αρχισω να δουλευω και Σ/Κ και υπερωριες μου φαινεται για μην ειμαι σπιτι. Εννοειται οτι με το που με βλεπει μετα το σχολειο, δεν εχει αγκαλιες και τρυφεροτητες, κατευθειαν φωναζει "μαααμ".

Το θεμα ειναι οτι εγω θελω να την αποθηλασω αλλα δε τα καταφερνω με τιποτα μιας και αν της αρνηθω κλαιει και δε ξεχνιεταιμε τιποτε αλλο. Δυστυχως δεν μπορω να της επιβληθω :(

dimidana, ευχαριστουμε για την πληροφορια, νομιζα οτι δικαιολογουσαν μονο το neocate. Θα ρωτησω και στο δικό μου ταμειο αν το δικαιολογουν. Οσα κουτια εχω παρει μεχρι τωρα και τα πληρωνω και τα πινει ο νεροχυτης τελικά...

GwASp3.png

dimidana, ευχαριστουμε για την πληροφορια, νομιζα οτι δικαιολογουσαν μονο το neocate. Θα ρωτησω και στο δικό μου ταμειο αν το δικαιολογουν. Οσα κουτια εχω παρει μεχρι τωρα και τα πληρωνω και τα πινει ο νεροχυτης τελικά...
θα χαρώ πολύ αν έστω και μια από εμάς γλυτώσει κάποια λεφτά! σε τελική ανάλυση δικές μας εισφορές μας επιστρέφουν... :wink:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

κορίτσια γεια σας και από μένα , για άλλη μια φορα καταφέρνω να κλέψω λίγη ώρα ένω είμαι στη δουλειά γιατι στο σπίτι με τίποτα δεν προλαβαίνω να κάνω κιχ!

Τα νέα απο το μέτωπο είναι τα εξής:

Κάποια στιγμή η μικρή μου άνοιξε το στόμα της για 4-5 μέρες και έτρωγε 1 μπωλ φαγητό - κρεμα πρωι μεσημέρι βράδυ, ακριβώς αφου έβγαλε τα δόντια . Μέτα το ξανάκλεισε το στόμα της . Επιστρέψαμε στα παρακαλετα, τους καραγκιόζηδες( βλέπε μπαμπά), τα σκυλάκια, τα γατάκια κτλ.

Φυσικά μετά τη δουλειά γατζώνεται πάνω μου και σας νιώθω , γίνομαι κομμάτια!

Οταν λείπω τρώει ακόμα πιο δύσκολα, αν και αυτές τις μέρες ανακαλύψαμε ότι της αρέσουν τα μακαρόνια! Οτιδήποτε άλλο της βάλω το πετάει κάτω από το καρεκλάκι.... :lol:

Αυτή τη βδομάδα μια μέρα δεν της έφτασε και της έδωσε ο άντρας μου να πιει πρώτη φορά το υποαλλεργικό! στην αρχή το αηδιαζε αλλά μετά ήπιε περίπου 70 μλ.

Επίσης σήμερα της έδωσε που λείπω την κανονική κρέμα για να δούμε πως θα τα πάει οπότε έχω αρκετή αγωνία !

Κατά τα άλλα βαριέται να σηκωθεί όταν τη βάζω να κάνει βηματάκια , ενώ τρελάινεται να μπουσουλάει!

Από βάρος έχει κολλησει στα 7750 +/- 50, κάτι που με στεναχωρεί αλλά τι να κάνω. :roll:

Και εγώ θα ήθελα να περιοριστούν οι θηλασμοί τουλάχιστον πρωι - βράδυ γιατί μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βγάζω γάλα κάθε 5-6 ώρες είδικα όταν έχω υπήρεσία (24-ωρη βάρδια).

Τι να κάνουμε ... ας γίνουν καλά τα ζουζουνάκια μας και χαλάλι τους !

Καλή συνέχεια σε όλες!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

να μαστε και εμείς!!!Προχωράμε καλά...κάναμε τις εξετάσεις επιτέλους

λακταλβουμίνη 0,28....η γιατρός μας έδωσε πράσινο φως για όλες τις τροφές διαλέγουμε και πάιρνουμε.

μου είπε ακόμα και για κανονικό ξένο γάλα(σκόνη) αν θέλω και όχι υποαλλεργικο αλλά είπα να την συνεχίσω υποαλλεργικο εξάλου μόνο 150 μλ την ημέρα πίνει(για να της βάλω τροφές άλλες μην έρθουν και όλα μαζι) μέρικούς μήνες ακόμη και μετά να πάω σε κανονικο παιδικό και όχι σκόνη.

Πλεον θηλάζει μόνο για να κοιμηθεί(αυτό δεν κατάφερα να το αλλάξω)....και το πρωι γιατί βαριέμαι να σηκώνομαι να φτιάχνω γάλα :oops::oops:

Δηλαδή κάνει 3 θηλασμούς την ημέρα...πρωί....μεσημέρι και βράδυ(το βράδυ πίνει και 150 μλ ξένο αρά φανταζομαι ότι θηλάζει για πιπίλα πιο πολύ).

Από φαγητά πολύ καλά από την στιγμή που δεν της δίνω αλεσμένα9κάνει βεβαια 1 ώρα να φάει)

Εφαγε αυγό ολόκληρο και ψάρι και όλα οκ......και έφαγε και τοστ με κασερι

:shock: εκεί να δείτε τρέλλα δεν προλάβαινα τις μπουκιές.Τις αρέσουν οι φρυγανιές :shock: αλλά δεν ξέρω αν κάνει να της δίνω ...όταν τρώω εγώ ορμάει και της δίνω και μασουλάει.Από εβδομάδα θα δοκιμάσω και όσπρια.

οι υπόλοιπες εξετάσεις ήταν οκ

σίδηρος 61,3

φερριτινη 23,4

αιμοσφαιρίνη 11,6

αιματοκρίτης 35

τα ηωσινοφιλα αυτή την φορά ήταν μη ανιχνευσιμα

.png

Διαφημίσεις

Κάποια στιγμή η μικρή μου άνοιξε το στόμα της για 4-5 μέρες και έτρωγε 1 μπωλ φαγητό - κρεμα πρωι μεσημέρι βράδυ, ακριβώς αφου έβγαλε τα δόντια . Μέτα το ξανάκλεισε το στόμα της .

Τρια δοντακια εβγαλε? Οταν βγαζουν δοντακια, πολλα μωρα δεν εχουν ορεξη για φαγητο και κανουν κι ανησυχο υπνο. Μηπως ετοιμαζεται το 4ο δοντακι? Υπομονη!

Koni και Bon-Bon, ωραια τα νεα σας. Ειδικα οι εξετασεις της μικρης ειναι σουπες. Μακαρι να δουμε και μεις μια μερα τετοιες τιμες στη γενική αιματος! Γιατι δε θες να της δινεις φρυγανιες? Αν θες για πιο υγιεινες, παρε απο καποιο φουρνο και οχι συσκευασμενες.

Εμας δεν πινει το ξενο με τιποτα οσο ειναι στο σπιτι τουλαχιστον. Σημερα δεν την ταισα, την αφησα να παει νηστικη (οσο γινεται μιας και μες στη νυχτα θηλασε αρκετα) στο σχολειο και ζητησα να της δωσουν εκει το υποαλλεργικό. Για να δουμε θα το πιει... Πρεπει να περασουμε σε εντατικο αποθηλασμο, οσο και να μας στοιχισει, το σιγα-σιγα ειναι πιο επωδυνο σε μας τελικά.

GwASp3.png

Κάποια στιγμή η μικρή μου άνοιξε το στόμα της για 4-5 μέρες και έτρωγε 1 μπωλ φαγητό - κρεμα πρωι μεσημέρι βράδυ, ακριβώς αφου έβγαλε τα δόντια . Μέτα το ξανάκλεισε το στόμα της .

Τρια δοντακια εβγαλε? Οταν βγαζουν δοντακια, πολλα μωρα δεν εχουν ορεξη για φαγητο και κανουν κι ανησυχο υπνο. Μηπως ετοιμαζεται το 4ο δοντακι? Υπομονη!

Λες? Τώρα τη μία τρώει και την άλλη όχι. Εχω σταματήσει να την πιέζω. Τρώει καλύτερα όταν είναι με την κοπέλα που την κρατάει, με εμένα θέλει συνέχεια το "γάλα της"!

Να σκεφτείτε οτι τη Κυριακή που γύρισα από βάρδια ήταν όλη τη μέρα πάνω μου, ακόμα και το μεσημέρι που κοιμήθηκε δε μπορούσα να τη βάλω κάτω. Λες και ήταν νεογέννητο!

Κοni συγχαρητήρια !!! Χαίρομαι πραγματικά που τα πράγματα πήγαν τόσο καλά.

Εμείς τρώμε απο το Σάββατο την κανονική κρέμα χωρίς ευτυχώς καμία επίπτωση. Δεν έχω κάνει όμως και mayer για να είμαι σίγουρη!

Ωστόσο με τη γιατρό που μίλησα μου είπε οτι πάμε πολύ καλά και να πάμε την άλλη εβδομάδα για να το δει και να μας συστήσει κανονικό διαιτολόγιο!

Ειμαι περίεργη να δω τι θα μου πει για το βάρος !

Από προχθές έχει άρχισει να θέλει να την κρατάμε για να προχωράει γιατί μέχρι τώρα βαρίομασταν. :cool: Χθες μάλιστα στάθηκε και 45'' όρθια! Ε μ ε ι ν α. το κοριτσάκι μας μεγαλώνει!

Αφροδίτη μου γιατί θέλεις να αποθηλάσεις? Δεν άντεχεις άλλο ή επειδή είσαι έγκυος. Την ίδια αγωνία έχω και εγώ σε περίπτωση που μείνω έγκυος γιατί η Θεοδώρα πίνει γάλα κάποιες μέρες λες και γεννήθηκε χθες!

καλημέρα και καλή συνέχεια σε όλες!!! :wink:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

afrodite καταρχήν συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου τώρα το είδα :oops::oops: .

Για τις φρυγανιές λέω μηπως δεν είναι υγιεινο ....αλλά τελικά σκέφτομαι ότι έχω αποκτήσει φοβία τόσους μήνες με τις υποτιθέμενες αλλεργίες που όλα μου φαίνονται ύποπτά.....δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι η μικρή μεγάλωσε και μπορώ σιγά σιγά να της δίνω απόλα.

Για τον αποθηλασμό τώρα....είναι δύσκολο...και εγώ θα ήθελα σιγά σιγά αλλά παρόλο που την έχω καταφέρει να πίνει το υποαλλεργικό δεν μπορώ να την κοιμήσω ούτε να την ηρεμίσω αλλιώς....αφού πίνει από το μπιμπερό και μετά το σπρώχνει και ζητάει να θηλάσει για να κοιμηθεί....το έχει συνδέσει σε έντονο βαθμό....και όλες οι μεθόδοι που δοκίμασα κατα καιρούς απέτυχαν....δεν μπορώ και να την αφήνω να κλαίει με τίποτα και με ήρεμο τρόπο δεν βρήκα λύση.'Ισως και το timing δεν είναι σωστό για εκπαιδευση γιατί όλο δοντάκια βγάζει ...συνολικά έχει 6.

Εντατικό αποθηλασμό τι εννοείς?Να την κόψεις μαχαίρι?Δυσκολα τα πράγματα.Ευχομαι να τα πάτε καλά και να γίνει ομαλά να μην χρειαστεί.

bon bon προχωράτε καλά και εσείς μπράβο.....μεγαλώνουν δεν θα πεις τίποτα .....και εμάς σε αυτή την φάση είναι...αλλά και στο πολύ μπουσούλημα.....άργησε να μπουσουλήσει αλλά τώρα αλωνίζει το σπίτι....και στο πάρκο περπατάει γυρω γυρω σαν την σβούρα απορώ πως δεν ζαλίζεται!

.png

Να μαι και γω ...Σημερα ειδα και γω αιματάκι στα κακάκια :(

Δυο τριχουλες πολυ μικρες αλλα αρκετες ...

Τα περιεργα ειναι πως πρωτη φορα κανει 2η φορα κακα η μικρη μου , μαλλον επρεπε να το δω (εκανε στις 6 το πρωι -κλασικα πρασινα αλλα καθαρά - και στις 7,30 αυτα που ειχαν το αιματακι) και εγω ευτυχώς δεν έφαγα πολλα περιεργα χτες οποτε ειναι ή απο σοκολάτα (τσακισα 3 σοκολατακια Leonidas) ή απο γαλα (εκανα μιλφειγ ) . Δεν νομιζω τα σκετα μακαρονια που εφαγα να φταινε .

Τωρα δεν ξερω τι κανουμε ... Ενημερωνω παιδιατρο ? Κοβω απο μονη μου γαλακτοκομικα -σοκολάτες ?

Σημερα ειχαμε σκοπο να παρουμε και ζυγαρια στο σπιτι γιατι μου φανηκε λιγο αδυνατη η αγαπουλιτσα μου .

Φφφφ .....

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Η σοκολατα ειναι το Νο1 αλλεργιογονο, και μετα τα γαλακτοκομικα. Μη τρελλενεσαι, Λαμπρινουλα, να δεις που με λιγες μερες αποχης απο τα γαλακτοκομικα θα πάνε ολα καλα. ΕΙναι πλεον πολυ συνηθισμενη η αλλεργια στα αγελαδινα. Το καλο ειναι οτι με λιγο καιρο αποχης, ξεπερνιεται γρηγορα στα περισσοτερα παιδακια.

Μην κανεις ακροτητες με την διαιτα σου παντως, δεν υπαρχει λογος. Φροντισε αυτε ςτις μερες να τρως αλλες ασβεστουχες τροφες. Ειμαι σιγουρη οτι σε κανα 2 μηνες θα τρως παλι γαλακτοκιμικα χωρις προβλημα.

Φυσικα να ενημερωσεις και τον γιατρο σου, αλλα φιλτραρε τι θα σου πει. Τοσα ξερεις πια!!!

φιλια και μην αγχωνεσαι, ολα θα πανε καλα!!!

GwASp3.png

Αφροδιτούλα μου σ΄ευχαριστώ πολυ ! Τωρα χαλάρωσα , διαβασα και τις εμπειριες σας ..οκ θα τα καταφέρουμε .

Αν κανω μερικες μερες μονο αποχη διορθωνεται το προβλημα απο μονο του ? Μπορω μετα να ξαναφάω? Δεν εχω καταλαβει πως γινετε ?

Το κακο ειναι πως δεν κανει συχνα κακακια για να βλεπω τι συμβαινει .

Με την διαιτα μην με λυπασαι ..εχω πολλαααααααα αποθέματα ...και σε λιπος. Ασβεστιο και σιδηρο δεν πηρα ουτε στην εγκυμοσυνη ...μου χει ερθει ήδη περίοδος .. ναι ναι εχω τον σουπερ ντουπερ οργανισμο :lol:

Την Δευτέρα θα μιλησουμε με τον γιατρο ..γιατι ειμαι αρνητική απο τωρα ..νιωθω πως δεν θα τα παμε καλα . Τελος παντων δεν με απασχολει αυτο .

Σε ευχαριστώ πολυ πολυ πολυ !!! Σε φιλω :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινη μου μην στεναχωριεσαι!!Ολα καλα θα πανε,θα εξαφανιστει το αιματακι, θα δεις!!!

Στα αληθεια δεν πηρες σιδηρο στην εγκυμοσυνη??? :shock:

μωρε μπραβοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!! :D

Εγω πηρα τονους σιδηρο και παλι στο τελος δεν ειχα καθολου αποθεμα.

Λαμπρινή, συγνώμη που επιμένω αλλά τα μονιμως πράσινα κακά και πάλι με προβληματίζουν.

Πες μου τι να κανω??? Δεν μπορω να το λυσω !

frenaki σ΄ευχαριστω γλυκια μου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Λαμπρινή, συγνώμη που επιμένω αλλά τα μονιμως πράσινα κακά και πάλι με προβληματίζουν.

Πες μου τι να κανω??? Δεν μπορω να το λυσω !

Ας αρχίσουμε από τα στάνταρ, για να συνοψίσουμε: τις απαντήσεις στις κλασικές ερωτήσεις: Πόσες πάνες, πόσα γεύματα, από ποιο στήθος, ζυγίσεις κτλ (Από το στίκυ).

Μην αγχώνεσαι όμως :)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν αγχωνομαι ... δηλ αγχωνομαι ...

Πολλες πάνες , πολλά γευματα , μεσο ορο παιρνει 800 γρμ το μήνα (δεν έχω ολες τι ζυγισεις ) τρωει και απο τα δυο στηθη . Καμια φορα γκρινιαζει στο ενα πριν καν φαει και θελει το αλλο οποτε την αλλαζω . Δινω το ιδιο στηθος 2 και 3 φορες συνεχομενα .

Πλεον κανει κακα καθε 2 μερες (μαλακα κανονικα) και ΜΟΝΟ αν πιει απο το στηθος που δεν της εδινα . Δεν κανει μεγαλα γευματα σε 5 λεπτα τελος και οσο και να επιμεινω δεν ..

Οταν ειδα το αιματακι τα κακα ηταν μουσταρδενια .

Υπάρχει περιπτωση (αν πω μεγαλη βλακεια παρακαλω κατανοηστε με :lol: ) το ελαφρύ γαλα να την βοηθά να κανει κακά?

Ηθελα και κατι αλλο να ρωτησω αλλα το ξεχασα :oops: Μηπως να μετακινηθω απο δω? Ειμαι σε λαθος τοπικ γιαυτα που ρωτάω ? Σιγουρα ...

VgL7.jpgIgLdp2.png

Δεν αγχωνομαι ... δηλ αγχωνομαι ...

Πολλες πάνες , πολλά γευματα , μεσο ορο παιρνει 800 γρμ το μήνα (δεν έχω ολες τι ζυγισεις ) τρωει και απο τα δυο στηθη . Καμια φορα γκρινιαζει στο ενα πριν καν φαει και θελει το αλλο οποτε την αλλαζω . Δινω το ιδιο στηθος 2 και 3 φορες συνεχομενα .

Πλεον κανει κακα καθε 2 μερες (μαλακα κανονικα) και ΜΟΝΟ αν πιει απο το στηθος που δεν της εδινα . Δεν κανει μεγαλα γευματα σε 5 λεπτα τελος και οσο και να επιμεινω δεν ..

Οταν ειδα το αιματακι τα κακα ηταν μουσταρδενια .

Υπάρχει περιπτωση (αν πω μεγαλη βλακεια παρακαλω κατανοηστε με :lol: ) το ελαφρύ γαλα να την βοηθά να κανει κακά?

Ηθελα και κατι αλλο να ρωτησω αλλα το ξεχασα :oops: Μηπως να μετακινηθω απο δω? Ειμαι σε λαθος τοπικ γιαυτα που ρωτάω ? Σιγουρα ...

Θα σου λυθούν πολλές απορίες, αν διαβάσεις προσεκτικά εδώ:

http://www.llli.org//FAQ/foremilk.html

Να εστιάσω στο:

As baby begins nursing, the first thing he receives is this lower-fat foremilk, which quenches his thirst. Baby's nursing triggers the mother's milk ejection reflex, which squeezes milk and the sticking fat cells from the milk-making cells into the ducts. This higher-fat hindmilk mixes with the high-lactose foremilk and baby receives the perfect food, with fat calories for growth and lactose for energy and brain development. (1), (2) However, when milk production is too high, baby may fill up on the foremilk and then have difficulty digesting all the lactose that is not balanced by fat.

[...]

Although infants are not lactose intolerant by nature, a high volume of lactose can overwhelm a baby's digestive system. When there is not enough lactase to break down all the lactose, the excess lactose causes gassiness and discomfort, and frequently green, watery or foamy stools. Over time, large amounts of undigested lactose can irritate the lining of the intestines so that even a little bit passing through can cause irritation. Occasionally, this can result in small amounts of bleeding into stools that can be misdiagnosed as a food allergy. Some pediatricians will mistakenly diagnose lactose intolerance if there is undigested sugar in the baby's stool.

Νομίζω ότι είναι καλό να αναφερθούν αυτά τα θέματα εδώ, γιατί πολλές φορές γίνεται λάθος διάγνωση για αλλεργία και οι μαμάδες περιορίζονται χωρίς λόγο (αποχή από τροφές) και κυρίως, χωρίς αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό, θα προσπαθούσα πρώτα να λύσω το θέμα με τα πράσινα κακά και μετά, αν δω συμπτώματα να επιμένουν, να ψάξω για αλλεργίες.

Τα λινκ που έχει στο τέλος του άρθρου δίνουν συμβουλές για την αντιμετώπιση αυτή. Αν θέλεις, διάβασε και συζητάμε τυχόν απορίες.

Τωρα τι να πω ... Ή ειμαι ηλίθια και δεν καταλαβαίνω ή τα Αγγλικά μου ειναι για κλάμματα ή κατι αλλο .... :roll:

Ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι αυτο που δεν κανω σωστα ..ποια ειναι η λυση :?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Βρε Λμπρινουλα, σορυ αν το ξαναπες και το εχασα, αλλα τα κακα της ειναι συνηθως πρασινα και αφρωδη? Απο βλεννα πως ειναι? Αν ειναι πρασινα, οντως να δουμε πρωτα την υπερπαραγωγη ή την δυσανεξια κ μετα την αλλεργια (παντως θα τα εκοβα τα γαλακτοκομικα εξ αρχης)

Αν κανω μερικες μερες μονο αποχη διορθωνεται το προβλημα απο μονο του ? Μπορω μετα να ξαναφάω? Δεν εχω καταλαβει πως γινετε ?
Ξερω περιπτωσεις παντως που ξεπερασαν το προβλημα της αλλεργιας με λιγοτερο απο μηνα αποχης απο τα γαλακτοκιμικα. Μια μαλιστα ειναι και συμφορουμιτισα.

Και αυτο που ειπε η αμαρετο σε αλλο τοπικ, παιζει πιθανοτηνα να ειναι ραγαδα, (και χωρις υποχρεωτικό σφιξιμο). Αν ξαναδεις αιμα (που να μη ξαναδεις) κοιτα λιγο το πωπακι της με μια μπατονετα, αν εχει αιματακι.

GwASp3.png

Ωπα Αφροδιτάκι τωρα βάζεις νεο θεμα στην κουβεντα . Δυσανεξια .... να το δουμε και αυτο .

Συγνωμη κοριτσια μου νομιζα οτι ολοι ασχολουνται με τα κακακια μας :?:lol: Ειχαμε παλιοτερα προβλημα υπερπαραγωγης , μας βοηθησε η Αγλαία και το διορθώσαμε ως ενα σημείο . Κανω οτι πρεπει να κανω απλα καποια στιγμή θα πιει και μονο ελαφρυ γαλα . Νομιζω τοτε κανει τα κακα της .

Ακομα δεν εχει κανει κακακια να δω πως προχωραμε . Εγω εκοψα γαλακτοκομικα (φετα μπορω να φαω?) και σοκολατα . Δεν πειραζει καθολου δεν μου λειπει τιποτα , να μαζευτω και λιγο :D

Πρεπει να κανει κακακια για να δουμε που βαδιζουμε ...ως τοτε περιμένουμε !

Σας ευχαριστω παρα πολυ πολυ πολυ :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Η πραγματική δυσανεξία στη λακτόζη είναι πολύ σπάνιο πρόβλημα σε μωρό που θηλάζει αποκλειστικά και δεν διορθώνεται με το να αλλάξει η μαμά τη διατροφή της, καθώς η ποσότητα της λακτόζης στο μητρικό γάλα δεν αλλάζει με την αποχή από τα γαλακτοκομικά.

Σε μερικές περιπτώσεις υπερπαραγωγής (το βλέπουμε και από τις υπερβολικά πολλές βρεγμένες πάνες, όχι μόνο από τις κενώσεις), χρειάζονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ώρες θηλασμού από το ίδιο στήθος, ώστε να ρυθμιστούν τα πράγματα. Το άλλο στήθος όμως θα χρειαστεί να το αδειάζουμε λίγο, πριν το δώσουμε στο μωρό, γιατί η πολύωρη "αδράνειά" του έχει ως αποτέλεσμα να παίρνει το μωρό στην αρχή πολύ αραιό γάλα. Όταν εξαλειφθούν τα συμπτώματα στο μωρό, τότε επιστρέφουμε σταδιακά σε μια πιο ομαλή ρουτίνα, χωρίς να "πετάμε" γάλα.

Το μασάζ του στήθους πριν το θηλασμό, αλλά και κατά τη διάρκεια του, βοηθάει, ώστε το μωρό να πάρει πιο λιπαρό γάλα, και βοηθάει να μείνει το μωρό στο ίδιο στήθος περισσότερο.

Προσπάθησε να κρατάς το μωρό στο ίδιο στήθος παραπάνω από τα δυο γεύματα (ή τουλάχιστον για 3+ ώρες) και δες πώς θα πάει.

Λόγω ανασφαλειών που είχα, δεν ακολουθούσα μια αυστηρή τακτική στο θέμα των εναλλαγών του στήθους και η υπερπαραγωγή με ακολούθησε ως τον 10+ μήνα. Κοιτώντας πίσω βλέπω ότι θα μπορούσα να ήμουν πιο "επιθετική" προς στο θέμα και να μην ταλαιπωρούμαι τόσο καιρό.

Αν θες να το δεις ακόμη πιο επιθετικά, παράλληλα κόψε εντελώς τα γαλακτοκομικά για 4 εβδομάδες και τότε θα μπορείς να αξιολογήσεις εκ νέου το αποτέλεσμα και να αποκλείσεις θέμα αλλεργίας. Είναι καλό να το κάνεις αυτό τώρα που δεν έχετε εισάγει ακόμη στερεές τροφές, γιατί μετά τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Όσο για τη δική σου :lol: "κατάσταση", να σου πω ότι τον πρώτο μήνα αποχής έχασα 4 κιλά, χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό σε είδος και ποσότητα. :wink:

Συμφωνω απολυτα με την αμαρετο (αχ το ονομα σου μου θυμιζει πολυ εκεινο το τελειο λικεράκι...κ δε κανει στη καταστασή μου.... επιπλεον μου θυμιζει και τα μπισκοτακια τα αμαρετι... αμαν σκετη γλύκα πια!!!) γαι την λακτοζη. Εχω να συμπληρωσω το εξης σχετικα με την διατροφη μετα τον 6ο μονο. Συνηθως η εισαγωγη στερεων βοηθάει λιγο την κατασταση του ερεθισμενου εντερου, ειδικα στην αρχη μιας και ξεκινας με πατατες, καροτακια ρυζαλευρο (καποια παιδια) κτλ.

Επισης στην ερωτηση σου, αν μπορεις να φας φετα η απαντηση ειναι ΟΧΙ, δεν μπορεις ουτε φετα ουτε αλλο τυρι, ουτε καν απο σογια. Κοβεις οτιδηποτε μπορει να περιεχει γαλακτοκομικο προιον (ακομα κ ιχνη) για τουλαχιστον τον πρωτο καιρο, ωστε αν δεις βελτιωση να ξερεις οτι ειναι απο αυτο. Η σογια παρουσιαζει συγγενη αλλεργια με τα γαλακτοκομικα και κοβεται μαζι. Πολλοι γιατροι απαγορευουν κ το μοσχαρι μαζι με τα γαλακτοκομικα. Προσεξε πολυ, στο εξωτερικο κυριως τα περισότερα ψωμια περιεχουν γαλα, επίσης. Προσωπικα ζυμωνα δικό μου ψωμι. Στην αρχη θα ειναι λιγο δυσκολα γιατι θα πρεπει να προσεχεις -τα γαλακτοκομικα και η σογια ειναι σε πολλα προιοντα κρυμμενα- αλλα μετα απο λιγες μερες το συνηθιζεις. Σαφως θα βοηθησει στο να χασεις κιλα :lol::lol:

Αμαρετο, σορυ, δεν παρακολουθουσα την ιστορια σου εξ αρχης, περα απο το συγγαμα τι αλλο θεμα ειχες με το παιδακι σου? ΕΙχες υπεραραγωγή?

GwASp3.png

Αμαρετο, σορυ, δεν παρακολουθουσα την ιστορια σου εξ αρχης, περα απο το συγγαμα τι αλλο θεμα ειχες με το παιδακι σου? ΕΙχες υπεραραγωγή?

Στα κρυμμένα γαλακτοκομικά, να προσθέσω εκτός από τα ψωμιά, να προσέχεις και τα αλλαντικά (πχ το παριζάκι), καθώς και τα έτοιμα κεφτεδάκια, τα παναρισμένα κατεψυγμένα προϊόντα, κάποια "φυτικά" προϊόντα που περιέχουν πρωτεΐνη γάλακτος για βελτίωση της γεύσης (πχ σαντυγί) κτλ.

Με το παιδάκι μου, που λες, αγγίξαμε: σφύριγμα στην αναπνοή, όταν ήταν μικρή, που έγινε ροχαλητό μεγαλώνοντας, πολλά αέρια, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, κοκκίνισμα στα μάγουλα. Αίμα δεν είδα ποτέ αλλά μπορεί και να μην το κατάλαβα, δεν το "έψαχνα", μάλλον λόγω άγνοιας - νόμιζα ότι θα φαινόταν σαν ποσότητα και όχι πχ σαν κλωστίτσες. Το σύγκαμα ξεκίνησε με την εισαγωγή των στερεών, όπου κάθε ένοχη τροφή της "ζωγράφιζε" και ένα ιδιαίτερο σύγκαμα ή ξεχωριστά σπυράκια στην ευαίσθητη περιοχή. Άλλα συγκάματα ήταν στο εσωτερικό από τα μεγάλα χείλη και άλλα γύρω από τον πρωκτό. Οι τροφές αυτές δεν την πείραξαν με τις πρώτες φορές, πέρασε κάποιος καιρός και μετά εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Με την αποχή από τα γαλακτοκομικά, άρχισε να τρώει ξανά πολλές τροφές που την πείραζαν, χωρίς συμπτώματα. Το ροχαλητό εξαφανίστηκε. Μαύρους κύκλους έχω πολύ καιρό να δω.

Είχα και υπερπαραγωγή - προφανώς από υπερβάλλοντα ζήλο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...