Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ναι, σύμφωνα με την Campbell το πρόβλημα δεν λύνεται με το να αποφεύγεις τις τροφές στις οποίες έχεις δυσανεξία, αντίθετα εντείνεται μακροπρόθεσμα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και μιας και μιλαμε για την γλουτενη

η Κατερινουλα ανεφερε καπου οτι το σιταρι ειναι αχρηστο

νομιζω οτι δεν πρεπει να υπερβαλλουμε με τους αποκλεισμους

οκ οταν το εντερο μας εχει προβλημα η γλουτενη μπορει και να πειραξει

αλλα εαν δεν εχει προβλημα καλο ειναι να τρωμε εναλλαξ διαφορα ψωμια

και στην τελικη να προσπαθησουμε να" φτιαξουμε"το εντερο μας για να μην φοβομαστε την γλουτενη

Βρε κορίτσια εγω ποτέ δεν είπα ότι το σιτάρι είναι άχρηστο :mrgreen:

Ίσα ίσα εγω είμαι υπέρ της ισορροπίας στη διατροφή όταν δεν υπάρχει πρόβλημα απλά συνήθως επιλέγω προϊόντα ολικής όχι μόνο στο σιτάρι αλλα γενικά...

Τώρα βέβαια αν υπάρχει πρόβλημα πρέπει να το αποφύγουμε τι να κάνουμε;;;;

Yugup3.png

τα τεστ δυσανεξιας ειναι λιγο μουφα

μπορει να σου δειξουν δυσανεξιες σε πολλα τροφιμα ,αλλα απο κει και περα τι σου συστηνουν εκεινοι που τα προτεινουν ,αποχη απο ολα οσα πειραζουν προφανως

και τελικα μενεις με μια μικρη ομαδα τροφων που σε ενα χρονο αν ξανακανεις το τεστ θα εχεις δυσανεξια σε αυτα

Άραγε να είναι ίδιες οι εξετάσεις εδώ κ στο εξωτερικό;;;

Πάντα το είχα απορία... Γιατί πχ αυτά τα τεστ δυσανεξιας που λέτε εδώ στην Ελλάδα περισσότεροι διατροφολογοι τα κάνουν ( για αδυνατισμα:shock: ) παρα γιατροί για την καλή υγεία!!!

Yugup3.png

που απεδωσε τελικα την δερματιτιδα?

παντα υπαρχει καποια αιτια ,δεν υπαρχει τιποτα απο το πουθενα,ουτε υπαρχει κατι που να αποδιδεται σε ηλικια ,τωρα εαν δεν ψαχνουν την αιτια καποιοι γιατροι ειναι αλλο θεμα

παντως σε ενα παιδακι αλλεργικο το ενδεχομενο της αλλεργικης δερματιτιδας ειναι πασιφανες

δεν χρειαζεται να απογοητευεσαι ειστε ηδη σε πολυ καλο δρομο

Ειπε πως μπορεί να ειναι και από το κρύο των ημερων

Πάντως όπου κ να διαβάσεις, ότι κι αν κοιτάξεις δίπλα στην λέξη αλλεργία υπάρχει πάντα η λέξη εκζεμα..τυχαίο;; Απο ότι έχω διαβάσει πρέπει να προκαλούνται απο τους ίδιους παράγοντες...επίσης όλοι οι αλλεργιολογοι ρωτούν στο ιστορικό αν έχει παρουσιαστεί εκζεμα στον ασθενή..οπότε εσύ τι λες;;;

Κανε κι ένα τηλέφωνο στην αλλεργιολογο ( μου φαίνεται αύριο δέχεται τηλέφωνα Τρίτη να πάρεις την γραμματέα κ θα σε ενημερώσει ) για να μην μένεις μόνο στις υποψίες , εκείνη θα σου πει κ την ιατρική άποψη...

Δεν ηξερα πως μπορω να επικοινωνησω μαζι της!!!

Ευχαριστω Κατερινουλα~!!!

Διαφημίσεις

Polimeru λεω απλα οτι καλυτερα σε ενα αλλεργικο παιδακι πρωτα να αποκλεισω το ενδεχομενο του αλλεργικου εκζεματος και εαν το αποκλεισω τοτε να το αποδωσω σε αλλη αιτια ,αλλα να υπαρχει μια αιτια ,οχι κατι αοριστο

Κατερινουλα συγνωμη ,καποιος ομως το ειπε :oops:

τα τεστ δυσανεξιας κοστιζουν πολλη και δεν νομιζω να διαφερουν απο χωρα σε χωρα

οι περισσοτεροι διατροφολογοι μαλλον τα χρησιμοποιουν ετσι για να φανουν πιο εξειδικευμενοι ,ενω οι γιατροι τα απορριπτουν γιατι δεν γνωριζουν τιποτα για τις δυσανεξιες των τροφων

Η απάντηση που εμείς πήραμε για το έκζεμα είναι ότι κλασικά δεν υπάρχει σιγουριά για το τι το προκαλεί, παρατηρούμε αν υποχωρεί κόβοντας τροφές και πάλι χωρίς πολλή σιγουριά και απλά φροντίζουμε να καταπραΰνουμε και να ενυδατώνουμε. Επίσης ότι υπάρχει περίπτωση μετά τα δύο να "μεταμορφωθεί" είτε σε αλλεργική ρινίτιδα είτε σε άσθμα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Η απάντηση που εμείς πήραμε για το έκζεμα είναι ότι κλασικά δεν υπάρχει σιγουριά για το τι το προκαλεί, παρατηρούμε αν υποχωρεί κόβοντας τροφές και πάλι χωρίς πολλή σιγουριά και απλά φροντίζουμε να καταπραΰνουμε και να ενυδατώνουμε. Επίσης ότι υπάρχει περίπτωση μετά τα δύο να "μεταμορφωθεί" είτε σε αλλεργική ρινίτιδα είτε σε άσθμα.

εδω ειναι το προβλημα ,οκ εαν πετυχεις την τροφη που το προκαλει εισαι τυχερος ,εαν ειναι απο πολλες τροφες τοτε τι κανεις ?

το να σου λενε οτι μπορει να μεταμορφωθει σημαινει οτι δεν θα αντιμετωπισουμε τελικα την αιτια του εκζεματος ,και θα φτασουμε τελικα στην ρινιτιδα και ακομη χειροτερα στο ασθμα

δηλαδη ο οργανισμος μας μας προειδοποιει οτι υπαρχει καποιο προβλημα οτι εχουμε καποιες "αλλεργιες" καντε κατι ρε παιδια ,και εμεις απλα λεμε τι ?

το μικρο μου ξυνει το κεφαλακι του(χωρις ερυθροτητα η κατι αλλο) οταν εγω εχω καταναλωσει κατι υποπτο ,εαν πηγαινα σε δερματολογο τι θα μου ελεγε ,μαλλον οτι εχει ξηροδερμια που δεν εχει σχεση με την αλλεργια αφου το υπολοιπο σωμα δεν ξυνεται ,και τι θα μου συνηστουσε ? μαλλον καποιο ειδικο σαμπουαν

ο μεγαλος μου δε, που εχει ρινιτιδα συμφωνα με την αλλεργιολογο δεν χρειαζεται κατι εφοσον δεν εχει ακομη συμπτωματα απο το κατωτερο αναπνευσικο δηλ.βηχα ,οταν θα τα εχει θα βαλουμε μασκουλες

γιατι τα γραφω ολα αυτα ,γιατι πιστευω οτι συχνα δεν λειτουργουμε προληπτικα ,απλα θεραπευουμε τα συμπτωματα με αντιβιωσεις και κορτιζονες που μας οδηγουν σε φαυλο κυκλο

εδω ειναι το προβλημα ,οκ εαν πετυχεις την τροφη που το προκαλει εισαι τυχερος ,εαν ειναι απο πολλες τροφες τοτε τι κανεις ?

το να σου λενε οτι μπορει να μεταμορφωθει σημαινει οτι δεν θα αντιμετωπισουμε τελικα την αιτια του εκζεματος ,και θα φτασουμε τελικα στην ρινιτιδα και ακομη χειροτερα στο ασθμα

δηλαδη ο οργανισμος μας μας προειδοποιει οτι υπαρχει καποιο προβλημα οτι εχουμε καποιες "αλλεργιες" καντε κατι ρε παιδια ,και εμεις απλα λεμε τι ?

το μικρο μου ξυνει το κεφαλακι του(χωρις ερυθροτητα η κατι αλλο) οταν εγω εχω καταναλωσει κατι υποπτο ,εαν πηγαινα σε δερματολογο τι θα μου ελεγε ,μαλλον οτι εχει ξηροδερμια που δεν εχει σχεση με την αλλεργια αφου το υπολοιπο σωμα δεν ξυνεται ,και τι θα μου συνηστουσε ? μαλλον καποιο ειδικο σαμπουαν

ο μεγαλος μου δε, που εχει ρινιτιδα συμφωνα με την αλλεργιολογο δεν χρειαζεται κατι εφοσον δεν εχει ακομη συμπτωματα απο το κατωτερο αναπνευσικο δηλ.βηχα ,οταν θα τα εχει θα βαλουμε μασκουλες

γιατι τα γραφω ολα αυτα ,γιατι πιστευω οτι συχνα δεν λειτουργουμε προληπτικα ,απλα θεραπευουμε τα συμπτωματα με αντιβιωσεις και κορτιζονες που μας οδηγουν σε φαυλο κυκλο

Μα σε αυτό πιστεύω πως στηρίζεται κ η gaps. Στη θεραπεία της ρίζας του προβλήματος κ ο΄χι απλά των συμπτωμάτων αφου καταληγουμε οτί οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες προέρχονται από το ερεθισμένο έντερο...

Κ δεν είναι μόνο η gaps που το λέει..σε πολλά άρθρα αν διαβάσουμε πχ για την Candida θα δούμε οτί συνδέεται κ με αυτές τις καταστάσεις απλά δεν επεξηγείται αναλυτικά ο μηχανισμός πως από την Candida πχ φτάνουμε στα αυτοάνοσα κλπ..

Yugup3.png

Χτες μετά απο συμβουλη του γιατρου της δοκίμασα κοτόπουλο σουπιτσα...την έφαγε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση αλλά δυστυχώς έκανε τώρα βλέννες...

Ουφ τι να κάνουμε?? Ηλπιζα οτί δεν θα την πείραζε...:-(

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Χτες μετά απο συμβουλη του γιατρου της δοκίμασα κοτόπουλο σουπιτσα...την έφαγε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση αλλά δυστυχώς έκανε τώρα βλέννες...

Ουφ τι να κάνουμε?? Ηλπιζα οτί δεν θα την πείραζε...:-(

Τι έβαλες μέσα εκτός από κοτόπουλο;

Όταν άρχιζε να εμφανίζει η κόρη μου μικροπροβλήματα με το έντερό της και άρχισα να διαβάζω το τόπικ αυτό γρήγορα διαπίστωσα ότι κάτι δεν μου καθότανε καλά σ' αυτά που διάβαζα για αποφυγή των γαλακτοκομικών, της σόγιας, του αυγού και η λίστα γινότανε ολοένα και ατελείωτη.

Με την αποφυγή των τροφών αυτών, σκεφτόμουνα, απλά αποφεύγουμε τα συμπτώματα, η αίτια όμως ποια είναι;

Γιατί από τη φύση μου δεν δέχομαι ότι απλά κάποια παιδάκια γεννιούνται "άτυχα" και είναι αλλεργικά!

Επίσης από ένστικτο ένιωθα ότι οι μυκητιάσεις που είχα στην εγκυμοσύνη συνδεόντουσαν άμεσα με την κατάσταση του εντέρου της κόρης μου.

Έτσι άρχισα να διαβάζω για την καντίτα και σιγά σιγά άρχισα να βάζω τα κομματάκια του παζλ μαζί, μέχρι που ανακάλυψα την GAPS και το ολοκλήρωσα!

Χαίρομαι που επιτέλους αρχίσαμε να αλλάζουμε προσανατολισμό στο τόπικ αυτό:D

Τι έβαλες μέσα εκτός από κοτόπουλο;

Καροτο, κρεμμύδι, θυμαρι κ την έκανα αυγολεμονο....βλακεία;;;

Της δοκίμασα κ την προηγούμενη βδομάδα σκέτο βραστο κ πάλι είχε κάνει βλεννες...

Yugup3.png

Βάλερι αν δεν σε πειράζει σου απαντάω δημόσια γιατί ίσως ενδιαφέρει και τις άλλες κοπέλες αυτό.

Την GAPS άρχισα να την εφαρμόζω σταδιακά, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη (πιο εύκολη) προσέγγιση και όσοι έχουνε εμπειρία απ' αυτή αυτό προτείνουνε.

Δηλαδή άρχισα να αποφεύγω τα "απαγορευμένα" (πχ έφτιαξα κοτόπουλο ψητό χωρίς πατάτες, το συνοδέψαμε μόνο με σαλάτα, για πρόγευμα τρώω μήλο, αμυγδαλοβούτυρο/φυστικοβούτυρο, αυγά-λουκάνικο-τουρσί) και να φτιάχνω ζωμούς από κόκκαλα (για την κατάψυξη), τουρσιά, applesauce, πήρα πολλά κιλά αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς τους οποίους μούλιασα σε αλατόνερο και τους αφυδατώνω, αλεύρι καρύδας κτλ.

Όταν τελικά εφαρμόσω την GAPS 100% και τη συνηθίσω θα το γυρίσω στην Intro, αυτό διάβασα ότι είναι το πιο εύκολο.

Επίσης διάβασα ότι πολλοί που εφαρμόζουνε την GAPS για χρόνια συχνά κατά διαστήματα το γυρνάνε και πάλι στην Intro για ένα boost.

Φεύγω την Πέμπτη, θα λείψω για 10 περίπου μέρες (αλλά θα έχω πρόσβαση στο φόρουμ! ;) ) οπότε εκτός σπιτιού δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να συνεχίσω εύκολα τη μετάβαση στην GAPS, θα προσπαθήσω όμως.

Όταν επιστρέψω το Νοέμβριο θα επανέλθω πιο δυναμικά.

Πάντως λέω να αλληλουποστηριζόμαστε στο τόπικ της GAPS, θα είναι πολύ καλό για όλες μας!

Κατερινούλα δεν νομίζω να φταίει κάτι συγκεκριμένο, απλά χρειάζεται επούλωση το εντεράκι της.

Γιατί δεν δοκιμάζεις σκέτο ζωμό από κόκκαλα κοτόπουλου πρώτα;

Διαφημίσεις

Βάλερι αν δεν σε πειράζει σου απαντάω δημόσια γιατί ίσως ενδιαφέρει και τις άλλες κοπέλες αυτό.

Την GAPS άρχισα να την εφαρμόζω σταδιακά, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη (πιο εύκολη) προσέγγιση και όσοι έχουνε εμπειρία απ' αυτή αυτό προτείνουνε.

Δηλαδή άρχισα να αποφεύγω τα "απαγορευμένα" (πχ έφτιαξα κοτόπουλο ψητό χωρίς πατάτες, το συνοδέψαμε μόνο με σαλάτα, για πρόγευμα τρώω μήλο, αμυγδαλοβούτυρο/φυστικοβούτυρο, αυγά-λουκάνικο-τουρσί) και να φτιάχνω ζωμούς από κόκκαλα (για την κατάψυξη), τουρσιά, applesauce, πήρα πολλά κιλά αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς τους οποίους μούλιασα σε αλατόνερο και τους αφυδατώνω, αλεύρι καρύδας κτλ.

Όταν τελικά εφαρμόσω την GAPS 100% και τη συνηθίσω θα το γυρίσω στην Intro, αυτό διάβασα ότι είναι το πιο εύκολο.

Επίσης διάβασα ότι πολλοί που εφαρμόζουνε την GAPS για χρόνια συχνά κατά διαστήματα το γυρνάνε και πάλι στην Intro για ένα boost.

Πάντως λέω να αλληλουποστηριζόμαστε στο τόπικ της GAPS, θα είναι πολύ καλό για όλες μας!

Ρόζι σ' ευχαριστώ γιαυτό το μήνυμα. Είναι ακριβώς αυτό που σκεπτόμουν κι εγώ να κάνω. Το μόνο είναι πώς κόβεις τα άμυλα στο παιδί όταν έχουν κι άλλοι την ευθύνη της διατροφής του. Θα την βρω την άκρη.

Πείτε μου καλέ αυτά που μουλιάζετε τα βάζετε στο ψυγείο ή εκτός;

valeri ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό έχουμε για το έκζεμα. Κι εμένα δε μου αρκεί η απάντηση που πήρα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Όταν άρχιζε να εμφανίζει η κόρη μου μικροπροβλήματα με το έντερό της και άρχισα να διαβάζω το τόπικ αυτό γρήγορα διαπίστωσα ότι κάτι δεν μου καθότανε καλά σ' αυτά που διάβαζα για αποφυγή των γαλακτοκομικών, της σόγιας, του αυγού και η λίστα γινότανε ολοένα και ατελείωτη.

Με την αποφυγή των τροφών αυτών, σκεφτόμουνα, απλά αποφεύγουμε τα συμπτώματα, η αίτια όμως ποια είναι;

Γιατί από τη φύση μου δεν δέχομαι ότι απλά κάποια παιδάκια γεννιούνται "άτυχα" και είναι αλλεργικά!

Επίσης από ένστικτο ένιωθα ότι οι μυκητιάσεις που είχα στην εγκυμοσύνη συνδεόντουσαν άμεσα με την κατάσταση του εντέρου της κόρης μου.

Έτσι άρχισα να διαβάζω για την καντίτα και σιγά σιγά άρχισα να βάζω τα κομματάκια του παζλ μαζί, μέχρι που ανακάλυψα την GAPS και το ολοκλήρωσα!

Χαίρομαι που επιτέλους αρχίσαμε να αλλάζουμε προσανατολισμό στο τόπικ αυτό:D

η αληθεια ειναι οτι τοσο καιρο ψαχνω την λυση γιατι και εμενα δεν μου κολλουσε η ιδεα τις αποφυγεις πολλων φαγητων η της διακοπης του θηλασμου

εμενα βεβαια δεν μου κολλαει αποκλειστικα ο μυκητας ,πιστευω και το εχω πει πολλες φορες οτι υπαρχουν και αλλα βακτηρια(σταφυλοκοκκοι χρυσιζοντες,e coli αιμολυτικοι κ.α με ταυτοχρονη μειωσει του αριθμου των λακτο και bifidum) που αποικιζουν το εντερο και συχνα πιο νωρις απο τους μυκητες,εχω διαβασει πολλη πανω σε αυτο το θεμα αλλα μονο η Καμπελ φαινεται να το προσεγγιζει το θεμα ολοκληρωμενα

βεβαια θελει μια ερευνα για να δουμε την αξιοπιστια της ,αν και νομιζω οτι πανω στα πεπτικα προβληματα εχει ξεκαθαρη αποψη

στην αρχη που ειχες προτεινει το βιβλιο μου εκανε περιεργη εντυπωση ο τιτλος του ,ειναι περιεργο να ακους για θεραπεια αυτισμου και σχιζοφρενιας μεσω διατροφης

τελος παντων δεν θα ασχοληθω με αυτο μιας και προς το παρον ολους μας μας απασχολουν τα πεπτικα προβληματα και οχι οι ψυχολογικες επιπτωσεις αυτων

τι να με πειραζει αν δεν σε πειραζει εσενα

Valeri αν διαβάσεις το βιβλίο η Campbell αναφέρει ότι σχεδόν πάντα τα άτομα με GAPS υποφέρουνε από μύκητες.

Και σίγουρα αυτό δεν είναι απλά μια υπόθεσή της μια και κάνει πολλές εργαστηριακές εξετάσεις στους ασθενείς της.

Και πολύ λογικό μου ακούγεται κάποιο παιδάκι/ενήλικας με πεπτικά προβλήματα να βασανίζεται και με διάφορα ψυχικά προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η υπερκινητικότητα, ο ανήσυχος ύπνος κτλ.

Τέλοσπαντων, δεν είναι επί του θέματος, στο βιβλίο της άλλωστε εξηγεί πολύ καλά πως συνδέονται τα δύο.

Rosie θες να μεταφερεις το προτελευταιο μηνυμα σου στο αλλο θεμα ?η να σε ρωτησω καποια πραγματα εδω?

μια θηλαζουσα μαμα δεν θα εχει και πολλη χρονο να περιμενει πριν ξεκινησει την διαιτα παντως

Σας διαβάζω και έχω τρομοκρατηθεί..Ειδα και εγώ αίματακι και βλένη στα κακάκιας μικρής μου κάναμε μαγιερ βγήκε θετική και μικροσκοπική.Για αρχή μου έκοψαν όλα τα γαλακτοκομικά και τα κρυφά και το μοσχαρι και βλέπουμε. Θα κάνουμε πρόκληση μόλις ηρεμήσουν τα συμπτώματα για να δουμε αν οντως είναι.Είναι 5μηνών το μωράκι μου και θηλάζουμε αποκλειστικά. Στενοχωρήθηκα αρκετά μου έχει στοιχήσει η καισαρική(ευτυχώς θήλασα δυο ώρες μετά τον τοκετό, θα θήλαζα νωρίτερα αλλά είχα χάσει πολύ αιμα και έπρεπε να μπει η πρώτη φιάλη αίμα και μετα) και τώρα που έμαθα ότι αυξάνει τα ποσοστά για αλλεργίες με στενοχωρεί ακόμη περισσότερο..Διαβάζω και εδώ στο φόρουμ οτι αυτό επεκτέινεται σε τόσες ομάδες τροφων και απογοητευομαι..Πάντως πολλά παιδάκια το παθαίνουν απ'ότι βλεπω απο τον περίγυρό μου και απορρώ γιατί..Σε κανένα μήνα που θα μπούμε στις στέρεες τροφές να δω τι θα κάνουμε...Τι να πω υπομονή.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Θα κάνουμε πΚκι ρόκληση μόλις ηρεμήσουν τα συμπτώματα για να δουμε αν οντως είναι.QUOTE]

Ας πούνε και οι πιο έμπειρες τη γνώμη τους αλλά μου φαίνεται λιγό "κουλό" να κάνεις πρόκληση τοσο νωρίς, και μαλιστα για να δεις αν όντως ειναι αλλεργικό το παιδί... ποιος το προτεινε αυτό?

Και μη νιωθεις τυψεις για την καισαρική... κι εγω που γενησσα φυσιολογικά τα είδαμε τα χάλια μου!

Εγω τελικα σημερα εβαλα στα μακαρονια μου μια κουταλια του γλυκου παρμεζανα(αυτη που συζητουσαμε)και περιμενω....σε αναμμενα καρβουνα!

Αχ πως ηταν το τυράκι μετά απο 2 χρόνια???:P

Καλά αποτελέσματα..θα περιμένουμε να μας στείλεις..:)

Yugup3.png

Αλήθεια Valeri ο όρος πολυαλλεργικο άτομο στην πραγματικότητα δεν υφίσταται??

Rosie κι εγώ τρελένομαι για φυστικοβούτυρο αλλά φοβάμαι γιατί αυτό το είδος φυστικιού θεωρείται πολύ αλλεργιογόνο...εσύ δεν φοβάσαι που θηλάζεις??

Yugup3.png

Rosie κι εγώ τρελένομαι για φυστικοβούτυρο αλλά φοβάμαι γιατί αυτό το είδος φυστικιού θεωρείται πολύ αλλεργιογόνο...εσύ δεν φοβάσαι που θηλάζεις??

Τρώω φυστικοβούτυρο από την αρχή του θηλασμού, σε μεγάλες ποσότητες μάλιστα, και δεν πρόσεξα καμία αλλεργική αντίδραση.

Προτιμάω όμως το φυστικοβούτυρο της Arrowhead Mills από το iherb που είναι ελεγμένο για αφαλατοξίνες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...