Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

κοριτσια η κοκα κολα που πινω εγω καθημερινα κι εφοσον θηλαζω λετε να του ερεθιζει το στομαχι? την ενοχοποιουν τι ξερετε?

ενοειται οτι θα σταματησω μπας και δω καμμια αλλαγη αλλα λεω μηπως ξερετε κατι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια η κοκα κολα που πινω εγω καθημερινα κι εφοσον θηλαζω λετε να του ερεθιζει το στομαχι? την ενοχοποιουν τι ξερετε?

ενοειται οτι θα σταματησω μπας και δω καμμια αλλαγη αλλα λεω μηπως ξερετε κατι?

Όλα τα αναψυκτικά απαγορεύονται αυστηρά και ειδικά η κόκα κόλα περιέχει και καφείνη άρα είναι ακόμα χειρότερη για το μωρό σου.

Καλό θα ήταν να διαβάσεις λίγο για το τι απαγορεύεται στις δίαιτες αυτές. Πρώτα στην λίστα είναι όλα τα είδη περιπτέρου και γενικότερα τα junk foods.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

οχι το γιαουρτι εχει αρκετη λακτοζη

Δεν έχει αν είναι σπιτικό και φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο.

Γι' αυτό και η Campbell συστείνει γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης που έχουνε φτιαχτεί από μας στο σπίτι ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες της (από ωμό γάλα είναι το ιδανικό) και ΠΟΤΕ προϊόντα του εμπορίου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Δεν έχει αν είναι σπιτικό και φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο.

Γι' αυτό και η Campbell συστείνει γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης που έχουνε φτιαχτεί από μας στο σπίτι ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες της (από ωμό γάλα είναι το ιδανικό) και ΠΟΤΕ προϊόντα του εμπορίου.

εγω το φτιαχνω παντα στο σπιτι με 3ωρη ζυμωση

ποιος ειναι ο τροπος της Καμπελ?

Διαφημίσεις

Το αφήνει να ζυμωθεί για τουλάχιστον 24 ώρες.

Το ίδιο και το κεφίρ.

οκ, αρα διασπαται ολη η ποσοτητα της λακτοζης και ταυτοχρονα αυξανεται και ο αριθμος των προβιοτικων

παντως ο τροπος που προτεινει δεν ειναι και ο πιο παραδοσιακος ,εγω δεν θυμαμαι κανεναν να φτιαχνει το γιαουρτι 24 ωρες ,κανω λαθος?

ετσι δεν ειναι πολυ ξυνο ομως ?

Κι εγώ έτσι το έφτιαχνα 24 ώρες με συνταγή από περιοδικό :oops: Είναι λίγο πιο ξινό είναι η αλήθεια, αλλά όχι κάτι το τραγικό.

Και μια που το θυμήθηκα δε λένε "το γιαούρτι να είναι χτεσινό;"

FLcUp3.png0BQfp3.png

παντως ο τροπος που προτεινει δεν ειναι και ο πιο παραδοσιακος ,εγω δεν θυμαμαι κανεναν να φτιαχνει το γιαουρτι 24 ωρες ,κανω λαθος?

Εμείς μπορεί να μην θυμόμαστε τις γιαγιάδες μας να το αφήνανε περισσότερο χρόνο γιατί γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε με ψυγείο.

Αλλά σίγουρα πριν από το ψυγείο οι άνθρωποι δεν είχανε άλλη επιλογή (εκτός και ήθελαν να το φάνε άμεσα) από το ν' αφήσουνε το γιαούρτι να ζυμωθεί 100% (δηλ. να φύγει η λακτόζη του).

Γι' αυτό και τα γιαούρτια τους ήτανε πολύ ξινά, σε σχέση με σήμερα όπου τα περισσότερα γιαούρτια του εμπορίου είναι γλυκά σαν κρέμα σαντυγί!

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πως έλεγε η γιαγιά μου το γιαούρτι, μια λέξη που άρχιζε από ξινό, ξινόγαλο ίσως; :?:

απλα κατ"εμε ουτε η πλειοψηφια

Βάλερι δεν ξέρω αν διαβάζεις την εναλλακτική εφημερίδα Holistic Life, αλλά για οκτώ συνεχόμενα τεύχη μια γιατρός (μου διαφεύγει το όνομά της) έγραφε για το ζυμομύκητα της κάντιτα.

Αξίζει να ψάξεις να βρεις τα τεύχη (πρέπει να υπάρχουνε και online) να διαβάσεις τα άρθρα.

Θα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε yeast overgrowth στον οργανισμό μας!

Έξαλλου, όπως μου εξήγησε και η γυναικολόγος μου, η εγκυμοσύνη από μόνη της, λόγω ορμονών, μας κάνει επιρρεπείς στους μύκητες.

Δεν είναι απαραίτητο μια μυκητίαση στην εγκυμοσύνη να συνοδεύεται από τα κλασικά συμπτώματα της φαγούρας και του τσουκσίματος, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα τα οποία μπορεί και να περάσουνε απαρατήρητα.

Γι' αυτό και στο τόπικ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην κάντιτα μια και αυτή είναι ο πιο πιθανή αιτία των προβλημάτων που παρουσιάζουνε τα μωράκια μας.

Τώρα που είπατε για τα μωράκια που γεννιούνται με μυκητίαση στο στόμα...η δικιά μου δυό μέρες μετά τη γέννα έβγαλε σπυράκια σε όλο το σωματάκι της τα οποία έφυγαν σε δυο,τρεις μέρες με bactroban..

Οι γιατροί του νοσοκομείου μου είπαν οτί είναι πολύ σύνηθες εξάνθημα...λέτε να έιχε καμμια σχέση με όλα αυτά που γράφουμε τώρα??? Μπορεί να είναι κ χαζομάρα ερώτηση απλά μου ήρθε στο μυαλό επειδή δεν ξέραν οι γιατροί να μου πουν την αιτία του...

Γεννήθηκε με κτ

Yugup3.png

Διαφημίσεις

οκ, αρα διασπαται ολη η ποσοτητα της λακτοζης και ταυτοχρονα αυξανεται και ο αριθμος των προβιοτικων

ετσι δεν ειναι πολυ ξυνο ομως ?

Αλήθεια με την καζείνη τι γίνεται?? ή με άλλες πρωτείνες που μπορεί να είναι αλλεργιογόνες??

Yugup3.png

Να ρωτήσω κ κάτι τελευταίο ( για σήμερα πάντα:lol:)..

Τα δικα σας μωρακια κοιμούνται όλο το βράδυ;; Γιατί διάβασα πως η νυχτερινή ανησυχία είναι σύμπτωμα σε αυτές τις καταστάσεις...με είχε ρωτήσει κ η αλλεργιολογος κ ξαφνιαστηκα η αλήθεια είναι...

Yugup3.png

Τώρα που είπατε για τα μωράκια που γεννιούνται με μυκητίαση στο στόμα...η δικιά μου δυό μέρες μετά τη γέννα έβγαλε σπυράκια σε όλο το σωματάκι της τα οποία έφυγαν σε δυο,τρεις μέρες με bactroban..

Οι γιατροί του νοσοκομείου μου είπαν οτί είναι πολύ σύνηθες εξάνθημα...λέτε να έιχε καμμια σχέση με όλα αυτά που γράφουμε τώρα??? Μπορεί να είναι κ χαζομάρα ερώτηση απλά μου ήρθε στο μυαλό επειδή δεν ξέραν οι γιατροί να μου πουν την αιτία του...

Γεννήθηκε με κτ

Η δικιά μου το έπαθε από τα μωρομάντηλα που τη σκούπιζαν στην κλινική ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Βάλερι δεν ξέρω αν διαβάζεις την εναλλακτική εφημερίδα Holistic Life, αλλά για οκτώ συνεχόμενα τεύχη μια γιατρός (μου διαφεύγει το όνομά της) έγραφε για το ζυμομύκητα της κάντιτα.

Αξίζει να ψάξεις να βρεις τα τεύχη (πρέπει να υπάρχουνε και online) να διαβάσεις τα άρθρα.

Θα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε yeast overgrowth στον οργανισμό μας!

Έξαλλου, όπως μου εξήγησε και η γυναικολόγος μου, η εγκυμοσύνη από μόνη της, λόγω ορμονών, μας κάνει επιρρεπείς στους μύκητες.

Δεν είναι απαραίτητο μια μυκητίαση στην εγκυμοσύνη να συνοδεύεται από τα κλασικά συμπτώματα της φαγούρας και του τσουκσίματος, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα τα οποία μπορεί και να περάσουνε απαρατήρητα.

Γι' αυτό και στο τόπικ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην κάντιτα μια και αυτή είναι ο πιο πιθανή αιτία των προβλημάτων που παρουσιάζουνε τα μωράκια μας.

Είχα κολπίτιδα(καντιντίαση όπως δείχνανε οι μηνιαίες εξετάσεις) σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά δεν είχα απολύτως καμία ενόχληση. Το μόνο που έβλεπα ήταν μερικες βλέννες ή αυξημένα υγρά....

Διαφημίσεις

Αρχίζουμε στερεες και ακόμα έχουμε κενωσεις με βλέννες και αίμα.....΄έχει τύχει σε καμία? τι θα κάνω? πως θα καταλάβω αν κάτι από αυτά που θα φαει τον πειράζει??? μηπως να καθυστερούσα την εισαγωγή?? (θα ειναι ακριβώς 6 μηνών σε 4 μέρες).... είμαι απελπισμένη!

Αρχίζουμε στερεες και ακόμα έχουμε κενωσεις με βλέννες και αίμα.....΄έχει τύχει σε καμία? τι θα κάνω? πως θα καταλάβω αν κάτι από αυτά που θα φαει τον πειράζει??? μηπως να καθυστερούσα την εισαγωγή?? (θα ειναι ακριβώς 6 μηνών σε 4 μέρες).... είμαι απελπισμένη!

Ακόμα έχετε αιμα???:-( Τα προβιοτικα τα παιρνεις?? Με τι σκεφτεσαι να ξεκινήσεις τροφές?? Πάντως απ'όσα διαβάζω μωρά με αλλεργίες θηλαζουν αποκλειστικά κ 8 μήνες...(πάντα σε ξένα άρθρα βεβαια)...

Δηλαδή δεν είμαι ειδική αλλα κ αν δεν νιώθεις σίγουρη κ να το καθυστερήσεις λιγάκι δεν χαθηκε ο κόσμος..

Αλήθεια σε κάθε κένωση έχει αίμα?? Κρατάς ημερολόγιο μήπως σχετίζεται με κάτι πιο συγκεκριμένο?? Με τα εμβόλια τελικά τι κάνεις??

Yugup3.png

Ακόμα έχετε αιμα???:-( Τα προβιοτικα τα παιρνεις?? Με τι σκεφτεσαι να ξεκινήσεις τροφές?? Πάντως απ'όσα διαβάζω μωρά με αλλεργίες θηλαζουν αποκλειστικά κ 8 μήνες...(πάντα σε ξένα άρθρα βεβαια)...

Δηλαδή δεν είμαι ειδική αλλα κ αν δεν νιώθεις σίγουρη κ να το καθυστερήσεις λιγάκι δεν χαθηκε ο κόσμος..

Αλήθεια σε κάθε κένωση έχει αίμα?? Κρατάς ημερολόγιο μήπως σχετίζεται με κάτι πιο συγκεκριμένο?? Με τα εμβόλια τελικά τι κάνεις??

Ακόμα έχουμε... πιο αραιά αλλά έχουμε. Κρατάω ημερολόγιο αλλά δε βγάζω άκρη... Δεν έχει σε κάθε κένωση πχ είχε σε μια κενωση τη πέμπτη και ξαναείχε σε μια κένωση σήμερα (δευτέρα). το πρωί μου έκανε τέλεια κακά μουσταρδί με σποράκια χωρις βλέννες... τα επόμενα είχαν λίγη βλέννα και λίγο αίμα... πριν από λίγο ήταν πάλι καλά τα κακά του.

Θα αρχήσω με μήλο (μου είπε η άλλεργιολόγος) κρέμες δεν θα δωσω καθόλου...

Έχω 2 μήνες που δεν εχω κανει εμβόλιο... ακόμα όμως δεν είμαι σίγουρη για το τι θα κάνω τελικά.

Ακόμα έχουμε... πιο αραιά αλλά έχουμε. Κρατάω ημερολόγιο αλλά δε βγάζω άκρη... Δεν έχει σε κάθε κένωση πχ είχε σε μια κενωση τη πέμπτη και ξαναείχε σε μια κένωση σήμερα (δευτέρα). το πρωί μου έκανε τέλεια κακά μουσταρδί με σποράκια χωρις βλέννες... τα επόμενα είχαν λίγη βλέννα και λίγο αίμα... πριν από λίγο ήταν πάλι καλά τα κακά του.

Θα αρχήσω με μήλο (μου είπε η άλλεργιολόγος) κρέμες δεν θα δωσω καθόλου...

Έχω 2 μήνες που δεν εχω κανει εμβόλιο... ακόμα όμως δεν είμαι σίγουρη για το τι θα κάνω τελικά.

Να το δώσεις βρασμένο το μηλαράκι καλυτερα..είναι κ πιο νόστιμο κ πιο εύπεπτο;) κι εγώ έτσι της τα έδινα κ τα έτρωγε με μεγάλη ευχαρίστηση κ το μήλο κ το αχλάδι!!! (τώρα βέβαια ούτε να τα βλεπει..) Είχα πάρει ένα βρεφικό ατμομάγειρα αλλά μπορείς κ στο κατσαρολάκι:-)

Είστε πολύ καλύτερα όμως ετσι??? Κοίτα κι εμένα μια κάνει τέλεια όπως το λές κ τέσσερις, πέντε διάρροια:? κ δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει...ίσως να είναι κ η φυσιολογική πορεία τι να πω κι εγώ τα έχω χάσει με την τωρινή μας κατάσταση...By the way να πω πως ίσως (το πιθανότερο απ'οτι βλέπω) είναι να ξανακατρακύλησε απο μια αντιβίωση που πηρα στις διακοπες...γιατί πραγματικά προσέχαμε πολύ στο θέμα του φαγητού...

Yugup3.png

By the way να πω πως ίσως (το πιθανότερο απ'οτι βλέπω) είναι να ξανακατρακύλησε απο μια αντιβίωση που πηρα στις διακοπες...γιατί πραγματικά προσέχαμε πολύ στο θέμα του φαγητού...

πηρα κι εγω ceclor την εβδομάδα που μας πέρασε.... λες να έχουμε τίποτα δυσάρεστα???

Δε ξέρω πόσο θα αντεξω ακόμα... ήθελα να αρχίσω να εισάγω και νέες τροφές στο διαιτολογιο μου μιας και εχω μεινει να τρωω πολύ λίγα πράγματα... αλλά κάθε φορά που βλέπω αιμα με κρατάει πίσω... δε ξέρω τι άλλο να κάνω...

τα προβιοτικα τα παιρνω κανονικα

Να πάρεις και πεπτικά ένζυμα, τα προβιοτικά δεν βοηθάνε άμεσα το πρόβλημα.

πηρα κι εγω ceclor την εβδομάδα που μας πέρασε.... λες να έχουμε τίποτα δυσάρεστα???

Δε ξέρω πόσο θα αντεξω ακόμα... ήθελα να αρχίσω να εισάγω και νέες τροφές στο διαιτολογιο μου μιας και εχω μεινει να τρωω πολύ λίγα πράγματα... αλλά κάθε φορά που βλέπω αιμα με κρατάει πίσω... δε ξέρω τι άλλο να κάνω...

Μήπως γιαυτό ξαναείχε αίμα το παιδί και δε φταίνε αυτά που έφαγες;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...