Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Εμας τα κακκάκια μας είναι μουσταρδί με σποράκια.... αίμα είχα 5 μέρες να δω αλλά είδα πάλι προχτές (χωρις να εχω φαει κατι διαφορετικο)

Οι βλέννες συνεχίζουν αλλά όχι τόσες πολλές όσο παλιότερα...παλιοτερα ήταν συχνό φενομενο τα κακά του να ήταν μόνο βλέννες... Επίσεις έχουμε δει και κενώσεις χωρις καθόλου βλέννες... αυτό είχα να το δω πάνω από 3 μήνες!!! Ας ελπίσουμε ότι είναι τα πράγματα καλύτερα, αν και συνεχιζω να ειμαι επιφυλακτικη!!!

Να κανω και μια ερωτηση?

Η σταφιδα ειναι αποξηραμενο φρούτο και όχι ξηρος καρπός... έτσι δεν είναι??? Είναι αλλεργιογόνο???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σας διαβαζω παντα,και μπηκα να γραψω κι εγω για να σας εμψυχωσω...μετα απο 19 μηνες πληρους αποχης -και απο τους 2 μας- απο αλλεργιογονα,ο μικρος μου μεχρι σημερα τρωει τα παντα,χωρις κανενα προβλημα.

η μονη τροφη στην οποια μου εκανε αντιδραση με πολλα σπυρακια γυρω στον λαιμο και στους ωμους,και εκανα μερες να την εντοπισω,ηταν η μελιτζανα...ευτυχως με το που την αποκλεισαμε και παλι ολα καλα.

βεβαια στο σπιτι μας πια δεν μπαινουν αγελαδινα προιοντα-απο αποψη :):):)

καλο κουραγιο σε ολες,με πολυ υπομονη θα περασουν ολα

Βίους παράλληλους ζούμε....

και στο θέμα της αλλεργίας και σε άλλα!;)

Εσείς που έχετε μωράκια με αλλεργίες τι κάνετε με τα εμβόλια??

Εγώ για να σας πω την προσωπική μου εμπειρία πιστεύω πως με το τελευταίο εμβόλιο που κάναμε στράβωσε εντελώς η κατάσταση..

Πάντα είχαμε υδαρείς κενώσεις κ σπυθουράκια (ορισμένες φορές) αλλά 5 μέρες μετά το τελευταίο εμβόλιο (Varilix της ανεμοβλογιας) ξεκίνησε ο Γολγοθάς με τις απίστευτες διαρροιες κ η έξασρη γενικά των αλλεργιών μας, χωρίς να έχουμε αλλάξει κάτι στη διατροφή μας ( εξάλλου όλο με αλλεργιογόνα τρεφόταν απο 7 μηνων το καημένο)...

Τι λέτε γι'αυτο??

Yugup3.png

Εγώ για να σας πω την προσωπική μου εμπειρία πιστεύω πως με το τελευταίο εμβόλιο που κάναμε στράβωσε εντελώς η κατάσταση..

Πάντα είχαμε υδαρείς κενώσεις κ σπυθουράκια (ορισμένες φορές) αλλά 5 μέρες μετά το τελευταίο εμβόλιο (Varilix της ανεμοβλογιας) ξεκίνησε ο Γολγοθάς με τις απίστευτες διαρροιες κ η έξασρη γενικά των αλλεργιών μας, χωρίς να έχουμε αλλάξει κάτι στη διατροφή μας ( εξάλλου όλο με αλλεργιογόνα τρεφόταν απο 7 μηνων το καημένο)...

Τι λέτε γι'αυτο??

Εγώ είμαι σε δίλλημα..... Έχω ακούσει για όλα αυτά που μπορεί να προκαλέσουν τα εμβόλια και επίσεις για τη συσχετιση τους με τις αλλεργίες...

Τον προηγούμενο μήνα δεν του έκανα εμβόλιο μήπως και φταίει και αυτό που η κατάσταση μας δεν έχει θετική πρόοδο αλλά δεν παρατήρησα καμια βελτίωση.... Αυτό τον μήνα του το έκανα... Δεν τό έχω ψαξει πολύ το θέμα και δεν θα ήθελα να πάρω μια τόσο σοβαρη απόφαση με μισές γνωσεις...

Εγω απλά έλεγα να κάνω τα υπόλοιπα εμβόλια μόλις ξεπεράσουμε την αλλεργία...

Δεν ξέρω ας μας πει κ κάποιος που γνωρίζει περισσότερα όπως η Rosie πχ...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εντελώς τυχαίο γεγονός!

Κατ' αρχήν ένα συμπλήρωμα προβιοτικών δεν πρόκειται να κάνει και πολλά αν η μαμά δεν αλλάξει τη διατροφή της προκειμένου να βελτιωθεί το πεπτικό της σύστημα.

Για πιο άμεσο αποτέλεσμα όμως στο παιδί προτίμησε τα πεπτικά ένζυμα.

Αξίζει να αφιερώσετε μια ωρίτσα ν' ακούσετε αυτή τη συνέντευξη της αγγλίδας γιατρού για τη σημασία του πεπτικού συστήματος στην καταπολέμηση των διαφόρων ασθενειών (η ίδια θεράπευσε το γιο της από τον αυτισμό με τη σωστή δίαιτα!):

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/07/31/dr-natasha-campbell-mcbride-on-gaps-nutritional-program.aspx

Για να πάρετε μια γεύση:

Και εξηγεί και τη σημασία του θηλασμού:

Επίσης εξηγεί πως ακόμη και ένα εμβόλιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για ένα παιδάκι με προβληματικό πεπτικό σύστημα.

Rosie μόλις βρήκα λίγο χρόνο για να διαβάσω το άρθρο (δυστυχως δεν μπορούσα να δω την συνέντευξη θα προσπαθησω αργότερα)...

Επαθα πλάκα με αυτά που έλεγε!! Ποτέ μου δεν φανταζόμουν από που μπορούν να προέρχονται όλες αυτές οι "αθεράπευτες" παθήσεις... Τι να πω???

Σ'ευχαριστω για το άρθρο!!! Εκτίμησα ακόμη περισσότερο το θηλασμο!!!

Οπότε πως βλέπεις την δική μας περίπτωση?? Εγώ είμαι σχεδον σίγουρη οτί έπαιξε σημαντικό ρόλο το εμβόλιο... Δυστυχώς δεν ήξερα νωρίτερα ούτε για την αλλεργία, ούτε για τα εμβόλια, ούτε για όλ'αυτά....Ευτυχώς που την θηλάζω ακόμη..( μέχρι κ η γαστρεντερολόγος μου το είπε)...

Οσες γνωρίζετε κάτι παραπάνω θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η γνώμη σας...:D

Yugup3.png

Τι λέτε γι'αυτο??

το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς δεν είναι καν στα "υποχρεωτικά"

γιατί το κάνατε;

Το λέει και από μόνη της η λέξη... Το στήθος παράγει γάλα παραπάνω απ ότι χρειάζεται

Για την ακρίβεια, παραπάνω από όσο αντλείται από το μωρό - γιατί το μωρό μπορεί να σιτίζεται και με ξένο γάλα ή μπορεί να μη θηλάζει καλά ή το στήθος δεν προσφέρεται όσο συχνά χρειάζεται.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς δεν είναι καν στα "υποχρεωτικά"

γιατί το κάνατε;

Δυστυχώς η παιδίατρος μας το πάσαρε ως υποχρεωτικό... Ενώ της είχα εξηγήσει οτί δεν θέλουμε extra εμβόλια..(πχ της γαστρεωτερίτηδας δεν το κάναμε)..

Εμείς για άλλο λόγο είχαμε πάει κ ξαφνικά μου λέει "Ωχ έχουμε μείνει πολύ πίσω στα εμβόλια κ δεν πρέπει...πρέπει να της κάνω αυτό..."

Με πανικόβαλε κι εμένα κ δεν ρώτησα καν γιατί ήταν....

Από τότε άρχισα να ψάχνομαι, γιατί μόλις γέννησα ρώτησα 2 παιδιάτρους αν μπορούμε να μην ακολουθήσουμε το προβλεπόμενο εμβολιασμό κ οι ήταν κ οι δύο κάθετοι στο οτί δεν γίνεται...

Yugup3.png

.

Αξίζει να αφιερώσετε μια ωρίτσα ν' ακούσετε αυτή τη συνέντευξη της αγγλίδας γιατρού για τη σημασία του πεπτικού συστήματος στην καταπολέμηση των διαφόρων ασθενειών (η ίδια θεράπευσε το γιο της από τον αυτισμό με τη σωστή δίαιτα!):

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/07/31/dr-natasha-campbell-mcbride-on-gaps-nutritional-program.aspx

Μου ζητάει να κάνω λογαριασμό για να το διαβάσω.... έτσι πρέπει???? ειναι ασφαλές????

Είναι αλήθεια κάποια εμβόλια που επηρεάζουν περισσότερο στην αλλεργία, που πρέπει να αποφευχθουν, εκτός το mmr που γνωριζουμε ότι δεν γίνεται σε παιδιά με αλλεργία σε αυγό?

5Aqjp3.png

Εγω εχω ξαναγραψει οτι στον μικρο δεν εχουμε κανει κανενα εμβολιο εως τωρα.Επισης ο παιδιατρος μου ειπε πως ειδικα με το θεμα των αλλεργιων μπορει να φερουν εξαρσεις τα εμβολια.Οποτε συνεχιζουμε ετσι αλλα και γενικα δεν ειμαι πολυ θετικη στο να κανω μαλλον μεχρι να παει σχολειο θα περιμενω και μετα βλεπουμε.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Μου ζητάει να κάνω λογαριασμό για να το διαβάσω.... έτσι πρέπει???? ειναι ασφαλές????

Δεν ξέρω, εγώ πάντως έχω λογαριασμό εδώ και χρόνια.

Αυτά είναι τα ένζυμα που πήρα όταν η κόρη μου είχε προβλήματα με κάποια από τα φαγητά που έτρωγα. Ακόμη τα παίρνω, ανάλογα με το τι θα φάω, και νιώθω πολύ καλά:

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-O-Zyme-Ultra-Ultimate-Digestive-Enzyme-Blend-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7796?at=0

Για το θέμα των εμβολίων, της καντίτα και της διατροφής έχουμε γράψει αρκετά πιο παλιά, ρίξτε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες.

Πάντως πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποια αλλεργία που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί με την GAPS diet, μέχρι και η αλλεργία στη γλουτένη (celiac disease) που πολλοί μέχρι τώρα θεωρούσανε "μόνιμη"!

Αν δεν μπορείτε ν' ακούσετε τη συνέντευξη διαβάστε την απ' εδώ:

http://mercola.fileburst.com/PDF/ExpertInterviewTranscripts/InterviewNatashaCampbell-McBrideGAPS.pdf

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

λοιπόν 3 μέρες δεν μπήκα κ σας έχασα! έχετε γεμίσει σελίδες :P

polimerou εμείς έχουμε κάνει εξετάσεις με πατσ κ αίματος στο Αγ. Σοφία κ πρικ στη Πεντέλη. Στη 1η περίπτωση δεν πληρώσαμε τίποτα - μας δώσανε απλά ένα χαρτί με τις εξετάσεις να το πάμε σε ιατρό του ΙΚΑ κ να τις γράψει στο βιβλιάριο όπως κ έγινε. Στη πεντέλη πληρώσαμε αν θυμάμαι καλά καμιά 30αριά ευρώ για βασικές αλλεργιογόνες τροφές (έλεγε το χαρτί αλλά δεν ρώτησα η χαζή αναλυτικά ποιές ήταν) - για αυτά τα έξοδα μας είπαν ότι θα πάρουμε 75% νομίζω από το ΙΚΑ. Πήγα 2-3 φορές αλλά έπρεπε να κάτσω πάνω από 2ωρο κ με θηλάζων παιδί αυτό απλά δεν γίνεται :lol:

Ρώτα λοιπόν, αν επιστρέφει κάτι το ταμείο σου? Τα περισσότερα όλο κ κάτι δίνουν.

ΠΡΟΣ Όλες που αναρωτιέστε για τα εμβόλια: Το πρόβλημά μας άρχισε το 5ο μήνα ακριβώς μια μέρα μετά από εμβόλιο. Ο παιδίατρος το αρνήθηκε κατηγορηματικά! Εδώ οι γνώμες διίστανται. Εγώ με το φτωχό μυαλουδάκι μου (φυσικός είμαι όχι ιατρός) πιστεύω ότι εφόσον στο μηχανισμό της αλλεργίας κ στο μηχανισμό των εμβολίων εμπλέκεται το ανοσοποιητικό σύστημα (πολύ μικρών μωρών θα προσθέσω) όλο κ κάποια αλληλεπίδραση θα υπάρχει. Για το αν πρέπει να συνεχίσω τα εμβόλια στο παιδί μου - τελικά η καθεμία πρέπει να πάρει αυτή την απόφαση μόνη της. ΕΓΩ από τότε πού έγινε το μπαμ ΔΕΝ έχω κάνει κανένα άλλο εμβόλιο. Κάθε φορά που βλέπω τον παιδίατρο μου λέει 'Έχουμε μείνει πίσω!!!' τη τελευταία φορά μάλιστα με πιο έντονο ύφος 'Την επόμενη φορά να έρθεις με τα εμβόλια' ---- μάλλον δεν θα υπάρχει επόμενη φορά κύριέ μου!!!!!! :evil: άντε πια όλο κρέμες κ εμβόλια μου τσαμπουνάς!

VICKY81 ψωμάκι άρχισε να ζητάει στις διακοπές γιατί τον παίρναμε μαζί παντού (αχ το νινί μου τι μου θύμισες) κ ζήλευε. Μπορεί να είναι κ αυτό. Συνεχίζει όμως το δερματικό παρόλο που δεν τρώμε πια - καλά ξέρω ότι θέλει βδομάδες. Μάλιστα από προχθές έχει κ ένα άσχημο ερεθισμό στη περιοχή της πάνας με πολύ κοκκινίλα κ σπυριά. Αυτό έχετε ξαναπεί είναι άλλη μια ένδειξη αλλεργίας??? :idea:

ΚΟΡΙΤΙΣΙΑ το ξαναλέω - όσες μπορείτε: προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα όσο τα παιδιά σας θηλάζουν αποκλειστικά. Όταν μπείτε στις στερεές περιπλέκονται τα πράγματα - από προσωπική πείρα :rolleyes: σας το λέω... κ όχι πάνω από μια αλλαγή τη φορά (ή εσείς ή στη διατροφή του μωρού). Στερνή μου γνώση να σε είχα τον Απρίλη :lol:

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

ΚΟΡΙΤΙΣΙΑ το ξαναλέω - όσες μπορείτε: προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα όσο τα παιδιά σας θηλάζουν αποκλειστικά. Όταν μπείτε στις στερεές περιπλέκονται τα πράγματα - από προσωπική πείρα :rolleyes: σας το λέω... κ όχι πάνω από μια αλλαγή τη φορά (ή εσείς ή στη διατροφή του μωρού). Στερνή μου γνώση να σε είχα τον Απρίλη :lol:

Εχω πανω απο 3 μηνες που το παλευω και ακόμα δε ξερω τι μου γίνεται... Σε 1 μήνα περνάμε στις στερεες.... Μακάρι να μπορούσα να ξεκαθαρισω τα πράγματα αλλά δε νομίζω να τα καταφερω!!!

Rosie ήθελα από καιρό να σε ευχαριστήσω για όλες τις πληροφορίες που μοιράζεσαι μαζί μας. Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω κιόλας ένα φάκελο με όλες αυτές τις αναφορές για να μπορώ να ανατρέξω σε αυτό όποτε χρειάζομαι βοήθεια (κυρίως πριν από ραντεβού με ιατρό) ;)

h9mbp2.png

Εχω πανω απο 3 μηνες που το παλευω και ακόμα δε ξερω τι μου γίνεται... Σε 1 μήνα περνάμε στις στερεες.... Μακάρι να μπορούσα να ξεκαθαρισω τα πράγματα αλλά δε νομίζω να τα καταφερω!!!

Απαγορεύονται οι αρνητικές σκέψεις! :wink:

BTW εμείς καθυστερήσαμε τις στερεές μέχρι 6.5 μηνών. Αλλά κ που ξεκινήσαμε τίποτα δεν έτρωγε. Βρε είναι πανέξυπνα τα ζουζούνια! Ηρεμήσαμε αρκετά κ τώρα στις διακοπές 9.5 μηνών παρακαλώ :? άρχισε να τρώει. Ξέρεις τα απλά τα πρώτα, πατατούλες, καροτάκια, μήλα κλπ μέχρι που ήρθε το εξάνθημα τις προάλλες κ φτου κ απ'την αρχή! (από ψωμί μάλλον)

Εντάξει δεν θα αρνηθώ ότι κ μένα με παίρνει από κάτω πολλές φορές αλλά να βρε γιατί έχω εσάς!!! :cool: Παίρνω δύναμη κ συνεχίζω! ΟΚ κουκλίτσα?

h9mbp2.png

VICKY81 ψωμάκι άρχισε να ζητάει στις διακοπές γιατί τον παίρναμε μαζί παντού (αχ το νινί μου τι μου θύμισες) κ ζήλευε. Μπορεί να είναι κ αυτό. Συνεχίζει όμως το δερματικό παρόλο που δεν τρώμε πια - καλά ξέρω ότι θέλει βδομάδες. Μάλιστα από προχθές έχει κ ένα άσχημο ερεθισμό στη περιοχή της πάνας με πολύ κοκκινίλα κ σπυριά. Αυτό έχετε ξαναπεί είναι άλλη μια ένδειξη αλλεργίας??? :idea:

Κι εμένα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχει την τελευταία εβδομάδα:shock::-(

Ενώ δεν είχε συγκαεί σχεδόν ποτέ τώρα είναι όπως ακριβώς το περιγράφεις το καημένο...

Οι διακοπές φαίνεται μας τάραξαν...αλλά το πρόβλημα τώρα να προέρχεται από κάτι κρυμμένο που καταναλώθηκε κατεξακολούθηση?? μήπως είναι αλλεργική κ σε κάτι άλλο (πχ χοιρινο που δυτυχώς αυτό έβρισκα κυρίως να τρώω:evil:) ??

μήπως ερεθίστηκε το εντεράκι της από τα λάδια κ γενικά τα έτοιμα φαγητά???

Ασε είμαι να σκάσω κι εγώ..αλλά τώρα πάλι αρχίσαμε την διατροφή μας με σπιτικό φαγακι κ ελπίζω να επανέλθουμε σύντομα...

Yugup3.png

Garden of Life, O-Zyme, Ultra, Ultimate Digestive Enzyme Blend, 180 UltraZorbe Veggie Caps

Rosie, παραγγέλνεις από το site iherb.com? οι εντυπώσεις σου? Μεταφορικά πόσο χρεώνουν? Το amazon.co.uk τα έχει 70 ευρώ περίπου ένω το δικό σου 50.

Κατερινούλα23 συμπάσχουσα - κουράγιο μας! Σίγουρα όλα αυτά που τρώγαμε κ κυρίως όχι οι πρώτες ύλες αλλά το πως επεξεργάζονται, έχει επηρεάσει κ εμάς (κ δεν το καταλαβαίνουμε μεσ'το τρέξιμο) κ τα μωράκια μας που ως πιο ευαίσθητα εκδηλώνουν άμεσα κάποια αντίδραση. Κ γω εύχομαι (προσεύχομαι) με την επιστροφή στο σπίτι να κάνουμε αποτοξίνωση! Κ γω ότι πιο απλό έτρωγα αλλά να που τίποτα πια δεν είναι αθώο!

Εγώ τι παλεύω με bepanthol. Έχετε να προτείνετε κάτι πιο φυσικό?

Ευτυχώς που ήρθε το μωράκι μου στο κόσμο κ μου άνοιξε τα μάτια για πολλά πράγματα :oops:

h9mbp2.png

ΒΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑ έχουμε γραφτεί με 3 μέρες διαφορά - περνάμε τα ίδια κ μένουμε κ κοντά (άλιμο εγώ) τώρα το είδα!!!!!!! :shock:

sorry κορίτσια off topic

h9mbp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...