Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

.... Ξέχασα να πώ πως έχω 2 μήνες να φάω χοιρινο, μοσχαρι, ψαρι, αυγο, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα.... και τον τελευταίο μήνα έκοψα και ντοματα και εσπεδιδοειδή....

Να την έχω "πατήσει" με κάτι κρυφό δεν υπάρχει περίπτωση.... δεν τρώω τιποτε συσκευασμένο και ποτέ δεν τρώω αν δεν το εχω μαγειρέψει εγώ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γενικά, κοτόπουλο και χοιρινό επειδή μπορεί να ταΐζονται ό,τι να'ναι, καλό είναι να αποφεύγονται. Διάβαζα για περιπτώσεις με αλλεργία στο καλαμπόκι που εμφάνισαν αλλεργία στο κοτόπουλο που έτρωγε καλαμπόκι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Γενικά, κοτόπουλο και χοιρινό επειδή μπορεί να ταΐζονται ό,τι να'ναι, καλό είναι να αποφεύγονται. Διάβαζα για περιπτώσεις με αλλεργία στο καλαμπόκι που εμφάνισαν αλλεργία στο κοτόπουλο που έτρωγε καλαμπόκι.

Κομμένο και το κοτόπουλο λοιπόν!!!! Θα το γυρίσω πάλι στο αρνί... κι έχω και λίγο τσιμπιμένη χοληστερίνη γ@@@το!!!!

Διαφημίσεις

Καλημερα σας. Ηθελα να ρωτησω, σημερα το πρωι το μικρο μου (40 ημερων) εκανε πρωτη φορα κακακια (μικρη ποσοτητα βεβαια) πρασινωπα. Επισης εδω κ λιγες μερες (2-3) κανει ευκοιλιοτητα, δλδ νερο με σπορακια, αλλα αυτα ειναι μουσταρδι χρωμα. Μηπως ειναι αλλεργια αυτο; Εχω κοψει σοκολατες-και οτι περιεχει καφεινη γιατι εβλεπα οτι τον κανανε πολυ νευρικο. Α! Κανουμε μικτη διατροφη, μεχρι στιγμης ετρωγε πιο πολυ γαλα ξενο, αλλα εδω κ λιγες μερες εχει αυξηθει η παραγωγη μου κ τρωει περισσοτερα γευματα δικα μου.

h0MYp3.png

Πόσο συχνά τρως κρέας για να οφείλεται η χοληστερίνη σε αυτό; Όσπρια και λαχανικά;

Η χοληστερίνη είναι κληρονομίκη... αλλα την ενισχυω κι εγώ με το αρνάκι... τα όσπρια δεν είναι αλλεργιογόνα? δέν έχω φάει καθόλου από τότε που γέννησα γιατί φοβόμουν μήπως πειράξουν το μωρό..

Από λαχανικά τρώω κολοκύθι και καρότο...και πρόσφατα εφαγα και παντζαρι... ντομάτα δεν τρώω είναι αλλεργιογόνο... πράσινα, μπροκολλα κουνουπιδια λαχανα δεν τρωω γιατι μου είχαν πει από την αρχη να τα αποφευγω γιατι μπορεί να πειραξουν το μωρο... ισχύει?

Η χοληστερίνη είναι κληρονομίκη... αλλα την ενισχυω κι εγώ με το αρνάκι... τα όσπρια δεν είναι αλλεργιογόνα? δέν έχω φάει καθόλου από τότε που γέννησα γιατί φοβόμουν μήπως πειράξουν το μωρό..

Από λαχανικά τρώω κολοκύθι και καρότο...και πρόσφατα εφαγα και παντζαρι... ντομάτα δεν τρώω είναι αλλεργιογόνο... πράσινα, μπροκολλα κουνουπιδια λαχανα δεν τρωω γιατι μου είχαν πει από την αρχη να τα αποφευγω γιατι μπορεί να πειραξουν το μωρο... ισχύει?

Δεν κόβουμε τίποτε προληπτικά! Ειδικά λαχανικά και όσπρια! Μόνο αν κάτι πειράζει το μωρό! Όταν δίνουμε τροφές στο μωρό, αρχικά αποφεύγουμε τα ισχυρά αλλεργιογόνα (γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες κτλ) και όσα το έχουν πειράξει μέσω της δικής μας διατροφής. Προληπτική αποχή προκαλεί άχρηστη ταλαιπωρία τόσο στη μαμά, όσο και στο μωρό και τέτοιος περιορισμός στις τροφές είναι εις βάρος της μαμάς. Τρώγε μικρές ποσότητες και βλέποντας και κάνοντας. Μπορείς να βάζεις μια νέα τροφή ανά 4-7 μέρες, ώστε να παρατηρείς άνετα αντιδράσεις στο μωρό. Φρόντιζε για τη δική σου καλή πέψη τρώγοντας μικρά γεύματα, μασώντας πολύ καλά, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα υγρά μαζί και αμέσως μετά το φαγητό κοκ.

Γεια σας και από εδώ! Έχω καιρό να σας γράψω νέα μας αλλά σας παρακολουθώ ανελλιπώς.

Εμείς είμαστε κάπως καλύτερα. Δεν έχουμε πολλές βλένες αλλά έχουμε πρασινά κακά αρκετά συχνά και πολλές φορές τα μισά είναι πράσινα και τα μισά κίτρινα. το ενθαρρυντικό είναι ότι αρχές Ιουλίου λείπαμε δύο εβδομάδες εξωτερικό και επειδή δεν προλάβαινα πάντα να μαγειρέψω, δοκίμασε πολλά πράγματα που δεν είχε ξαναφάει,όπως αυγό, αλεύρι και δεν φάνηκε να έχει κάποια αρνητική αντίδραση. Έτσι πήρα θάρρος να αρχίσω να εισάγω σιγά σιγά και άλλα πράγματα στη διατροφή μας. Πρόσφατα πήγαμε σε αλλεργιολόγο. Εκτός του ότι μου συνέστησε να κόψω το θηλασμό γιατί φυσικά κάνω κακό στο παιδί σωματικά και ψυχολογικά:rolleyes:, μας έβαλε να ξανακάνουμε ραστ (γιατί τα ήθελε με άλλη μέθοδο από αυτή που τα κάναμε την προηγούμενη φορά), τα οποία βγήκαν πάλι αρνητικά σε όλα όσα είχαμε βάλει. Από φθινόπωρο θα ξαναπάμε για πρικ και πατς... στο μεταξύ παρατήρηση και ημερολόγιο όπως κάναμε τόσο καιρό έτσι και αλλιώς...

Σχετικά με τον σίδηρο που ανησυχούν πολλές μαμάδες, θα σας γράψω και εγώ την εμπειρία μας. Πριν από κάποιους μήνες, η μικρή ήταν κάτω από τα όρια, η παιδίατρος μας σύστησε αμέσως χημικό σίδηρο και μάλιστα την μεγαλύτερη δυνατή δοσολογία γιατί ήταν όλα χαμηλά, σίδηρος, φεριτίνη και όλα τα σχετικά. Δεν το πήραμε ποτέ. Της έδωσα ένα μπουκάλι φυτικό σίδηρο, όσο κράτησε, και το πάλεψα με τις τροφές. Της έδινα και πολλά συκωτάκια (αν και δεν ξέρω από αποψη υγιεινής αν είναι ότι καλύτερο), γενικά συνδύαζα τροφές με υψηλό σίδηρο και βιταμίνη C για να μπορεί να τον απορροφήσει. Πρόσφατα που ξανακάναμε εξετάσεις όλα είναι μια χαρά. Δεν είμαστε στα υψηλότερα όρια βέβαια αλλά είμαστε καλά.

Διαφημίσεις

Επίσης για την ανάπτυξη που συζητήθηκε πιο πάνω, και η μικρή μου έχει παρουσιάσει μια στασιμότητα εδώ και κάποιο διάστημα. Αναπτύσσεται μεν αλλά έχει πέσει στις καμπύλες του ύψους (σε σχέση με την καμπύλη γέννησης).Από κιλά δεν παίρνει σχεδόν καθόλου εδώ και καιρό αλλά αυτό ίσως είναι και φυσιολογικό δεδομένου ότι είχε φτάσει στην τελευταία καμπύλη προς τα πάνω ενώ είχε γεννηθεί σε πιο χαμηλή καμπύλη. Μπορεί τελικά να είναι από την αλλεργία ή απλά φρενάρουν λίγο αυτό το διάστημα; Βλέπω ότι και τα δικα σας παιδάκια που έχουν αυτό το 'πρόβλημα' είναι σε παρόμοια ηλικία με την δικιά μου...

Επίσης για την σύνδεση μεταξύ αλλεργίας και καντιντίασης, δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει αλλά είμαι και εγώ στις καντιντόπληκτες. Είχα κολπίτιδα (από τον γνωστό μύκητα...) σε όλη την εγκυμοσύνη μου. Επίσης και καντιντίαση στις θηλές τους πρώτους μήνες. Και φυσικά η λειτουργία του εντέρου που πριν ήταν μια χαρά, μετά την γέννα, με πειράζουν διάφορα.... Η κατάλληλη διατροφή πάντως βοηθάει πολύ... Δεν ξέρω αν οφείλεται εκεί η αλλεργία αλλά φαίνεται να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ όλων αυτών....

Και μια συνταγή για παγωτό που κάνει και για εμάς και για τα παιδάκια μας! Αν δεν τρώτε μπανάνα δοκιμάστε με άλλο φρούτο:

http://www.sintagespareas.gr/sintages/super-pagoto-diaitis-mono-me-ena-sistatiko.html

Δεν κόβουμε τίποτε προληπτικά! Ειδικά λαχανικά και όσπρια! Μόνο αν κάτι πειράζει το μωρό! Όταν δίνουμε τροφές στο μωρό, αρχικά αποφεύγουμε τα ισχυρά αλλεργιογόνα (γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες κτλ) και όσα το έχουν πειράξει μέσω της δικής μας διατροφής. Προληπτική αποχή προκαλεί άχρηστη ταλαιπωρία τόσο στη μαμά, όσο και στο μωρό και τέτοιος περιορισμός στις τροφές είναι εις βάρος της μαμάς. Τρώγε μικρές ποσότητες και βλέποντας και κάνοντας. Μπορείς να βάζεις μια νέα τροφή ανά 4-7 μέρες, ώστε να παρατηρείς άνετα αντιδράσεις στο μωρό. Φρόντιζε για τη δική σου καλή πέψη τρώγοντας μικρά γεύματα, μασώντας πολύ καλά, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα υγρά μαζί και αμέσως μετά το φαγητό κοκ.

Τα κακά του παρά την αυστηρή διατροφη που κάνω συνεχίζουν να μην είναι φυσιολογικά.... έτσι και κάτι καινουριο να βάλω σττη διατροφή μου πως θα καταλάβω ότι τον πειράζει?

Τα κακά του παρά την αυστηρή διατροφη που κάνω συνεχίζουν να μην είναι φυσιολογικά.... έτσι και κάτι καινουριο να βάλω σττη διατροφή μου πως θα καταλάβω ότι τον πειράζει?

Δεν μπορώ να σου πω ελαφρά τη καρδία να πειραματιστείς και να δεις αλλά νομίζω ότι προσωπικά θα το δοκίμαζα. Αφού μάλιστα έχει πρόβλημα με όσα τρώω, κάλλιστα σε νέες τροφές θα μπορούσα να ανακαλύψω κάποιες που δεν πειράζουν. Αν έβλεπα επιδείνωση με μια τροφή, δεν θα την ξαναδοκίμαζα. Η κατανάλωση των ίδιων τροφών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου κατατάσσεται στις αιτίες που αυξήθηκαν οι αλλεργίες - πχ κάποτε τρώγαμε ντομάτα μόνο για 3 μήνες, τώρα την τρώμε όλο το χρόνο κοκ. Μπορεί, ας πούμε, αν τρως μια στο τόσο κολοκύθι, να μην σε πειράζει, αλλά η καθημερινή κατανάλωση να ερεθίσει το πεπτικό και των δυο σας. Έχεις δει καθόλου το θέμα με τα πεπτικά ένζυμα;

Διαφημίσεις

Θα ρωτήσω κάτι επειδή όλοι οι συγγενείς μου με έχουν πριξει!!!

Εμείς που δεν τρώμε γαλακτοκομικά... Απο που μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο;;;Ξέρω πχ ότι καλή πηγή έιναι τα αμύγδαλα (ξηρος καρπός) ή το μπροκολο( διαταραχες στο εντερο) κάνει όμως να τα καταναλωσουμε;;

Επεισης μπορούμε να πάρουμε συμπλήρωμα;;; Ή είναι περιττό;; Ή μπορει να αντενδεικνειται;;

Υπάρχει όντως κίνδυνος για έλλειψη ασβεστιου αν δεν καταναλώνουμε για ένα χρόνο ή περισσότερο γαλακτοκομικά;;

Συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθει το θέμα αλλα πραγματικά δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος ( είμαι κοντά στις 60 προς το παρόν :cool:)

Yugup3.png

Θα ρωτήσω κάτι επειδή όλοι οι συγγενείς μου με έχουν πριξει!!!

Εμείς που δεν τρώμε γαλακτοκομικά... Απο που μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο;;;Ξέρω πχ ότι καλή πηγή έιναι τα αμύγδαλα (ξηρος καρπός) ή το μπροκολο( διαταραχες στο εντερο) κάνει όμως να τα καταναλωσουμε;;

Επεισης μπορούμε να πάρουμε συμπλήρωμα;;; Ή είναι περιττό;; Ή μπορει να αντενδεικνειται;;

Υπάρχει όντως κίνδυνος για έλλειψη ασβεστιου αν δεν καταναλώνουμε για ένα χρόνο ή περισσότερο γαλακτοκομικά;;

Συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθει το θέμα αλλα πραγματικά δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος ( είμαι κοντά στις 60 προς το παρόν :cool:)

Απο αυτά που ξέρω και αν κάνω λάθος διορθωστε με οι παλιες... τα συμπληρώματα δεν θα πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά χωρίς εξακριβομένη έλειψη... επίσεις τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να περειεχουν πρωτείνες γάλακτος

εδώ είναι ένα link που αναφέρει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

http://thematadiatrofis.blogspot.com/2008/09/blog-post_27.html

Έχεις δει καθόλου το θέμα με τα πεπτικά ένζυμα;

Μιλάω με μια σύμβουλο και μου τα ανέφερε μόλις σήμερα!!! Λέω να τα δοκιμάσω... δεν έχω τίποτα να χάσω...!!!

Κομμένο και το κοτόπουλο λοιπόν!!!!

!

εαν το μωρο ειναι αλλεργικο στο αυγο ,μπορει να ειναι αλλεργικο και στο κοτοπουλο ,εχουν μια κοινη πρωτεινη

ποσο ειναι η μικρη?

Καλημερα σας. Ηθελα να ρωτησω, σημερα το πρωι το μικρο μου (40 ημερων) εκανε πρωτη φορα κακακια (μικρη ποσοτητα βεβαια) πρασινωπα. Επισης εδω κ λιγες μερες (2-3) κανει ευκοιλιοτητα, δλδ νερο με σπορακια, αλλα αυτα ειναι μουσταρδι χρωμα. Μηπως ειναι αλλεργια αυτο; Εχω κοψει σοκολατες-και οτι περιεχει καφεινη γιατι εβλεπα οτι τον κανανε πολυ νευρικο. Α! Κανουμε μικτη διατροφη, μεχρι στιγμης ετρωγε πιο πολυ γαλα ξενο, αλλα εδω κ λιγες μερες εχει αυξηθει η παραγωγη μου κ τρωει περισσοτερα γευματα δικα μου.

με συμπτωματα 2-3 ημερων δυσκολα να σου πει καποιος για αλλεργια ,θελει παρακολουθηση ,εαν συνεχιζεται για πανω απο εβδομαδα και εχει αποκλειστει το ενδεχομενο της γαστρεντεριτιδας τοτε ναι ,θελει ψαξιμο

. πράσινα, μπροκολλα κουνουπιδια λαχανα δεν τρωω γιατι μου είχαν πει από την αρχη να τα αποφευγω γιατι μπορεί να πειραξουν το μωρο... ισχύει?

τα κουνουπιδια και ακομη και τα μπροκολλα δεν πειραζουν ,ουτε θεωρουνται αλλεργιογονα ,φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις

τα λαχανα απλα ειναι δυσπεπτα

Εμείς είμαστε κάπως καλύτερα. Δεν έχουμε πολλές βλένες αλλά έχουμε πρασινά κακά αρκετά συχνά και πολλές φορές τα μισά είναι πράσινα και τα μισά κίτρινα.

θυμισε μου λιγο σε παρακαλω απο ποτε διαπιστωσατε την αλλεργια ?

το ενθαρρυντικό είναι ότι αρχές Ιουλίου λείπαμε δύο εβδομάδες εξωτερικό και επειδή δεν προλάβαινα πάντα να μαγειρέψω, δοκίμασε πολλά πράγματα που δεν είχε ξαναφάει,όπως αυγό, αλεύρι και δεν φάνηκε να έχει κάποια αρνητική αντίδραση.
δεν ειχε πρασινες κενωσεις ?
. Πρόσφατα πήγαμε σε αλλεργιολόγο. Εκτός του ότι μου συνέστησε να κόψω το θηλασμό γιατί φυσικά κάνω κακό στο παιδί σωματικά και ψυχολογικά:rolleyes:,
σου ειπε για διακοπη επειδη ειναι 2 χρονων?

μας έβαλε να ξανακάνουμε ραστ (γιατί τα ήθελε με άλλη μέθοδο από αυτή που τα κάναμε την προηγούμενη φορά)
εννοεις την CARLA?,
τα οποία βγήκαν πάλι αρνητικά σε όλα όσα είχαμε βάλει.
Σε οτι αφορα το γαλα ,τι βαλατε? εννοω βαλατε και τις 3 πρωτεινες εκτος απο το ολικο γαλα?
Από φθινόπωρο θα ξαναπάμε για πρικ και πατς... στο μεταξύ παρατήρηση και ημερολόγιο όπως κάναμε τόσο καιρό έτσι και αλλιώς...
δηλαδη ειχατε κανει πρικ και πατς ,τι ειχαν δειξει?

παλι με επιασε η ερωτησωμανια :):)

. Της έδινα και πολλά συκωτάκια (αν και δεν ξέρω από αποψη υγιεινής αν είναι ότι καλύτερο),

οχι δεν ειναι καλο,γιατι το συκωτι λειτουργει σαν εργοστασιο επεξεργασιας με πολλα "αποβλητα" .

Και μια συνταγή για παγωτό που κάνει και για εμάς και για τα παιδάκια μας! Αν δεν τρώτε μπανάνα δοκιμάστε με άλλο φρούτο:

http://www.sintagespareas.gr/sintages/super-pagoto-diaitis-mono-me-ena-sistatiko.html

ευχαριστουμε ,ειναι ηδη στην καταψυξη

στο ζαχαροπλαστείο είχαν μία λίστα για "αλλεργία στο γάλα".δεν την πείραξε τη μπέμπα μου.επίσης χθες πήρα επάλλειμμα σοκολάτας χωρίς γάλα από βιολογικάδικο, κάτι σν μερέντα δηλαδή!και ερώτηση σοσ. έχει δοκιμάσει καμιά να φτιάξει την την babynutt βανίλια με νερό;;γιατί οι οδηγίες λένε για γάλα.

το προσεξα και εγω σημερα

αν διαβασεις τα συστατικα θα δεις οτι εχει σογια,που ειναι απο τα πιο αλλεργιογονα τροφιμα, ειδικα σε παιδια που εχουν αλλεργια στο γαλα

ποσο ειναι η μικρη?

Mικρός είναι και ειναι 4 μηνών... Δεν υπάρχει πιστοποιημένη αλλεργία... Σε κάτι rast που κάναμε ήταν λίγο ανεβασμένη η τιμή στα σιτηρά... Εχω 2,5 μηνες που κανω διατροφή εκ των οποίων τον 1,5 μήνα αυστηρή!

Όλα τα αλλεργικά μωρά στις εξετάσεις έχουν ανεβασμένες τιμές στα ιωσυνόφυλα και στην ΙgE??? Η μπορεί και αυτά να φαίνονται φυσιολογικά αλλα το παιδί να είναι αλλεργικό???

Απο αυτά που ξέρω και αν κάνω λάθος διορθωστε με οι παλιες... τα συμπληρώματα δεν θα πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά χωρίς εξακριβομένη έλειψη... επίσεις τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να περειεχουν πρωτείνες γάλακτος

εδώ είναι ένα link που αναφέρει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

http://thematadiatrofis.blogspot.com/2008/09/blog-post_27.html

Πω πω δεν πίστευα ποτε ότι όλα αυτα τα μυρωδικα κ τα καρυκευματα είναι πλούσια σε ασβέστιο!!! Βέβαια οι κυρίες πηγές δυστυχώς αποφεύγονται απο εμάς... Τι να κάνουμε...

Σορρυ που ρώτησα αλλα έχω την πεθερά μου ειδικά που είναι κυριολεκτικά " άρρωστη " με τα συμπληρώματα!!! Τα παίρνει με τις χουφτες, είναι η καλύτερη πελάτησα των γνωστών εταιρειών :cool: κ φυσικά προμηθεύει κ όλους στην οικογένεια :cool:

Μπράβο polimerou σε βρίσκω πολυ διαβασμενη!!!

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...