Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Βεβαία βρε παιδί μου τώρα τελευταία όλο περισσότερο υλικό βρίσκω πάνω στο θέμα των αλλεργιών κ ειδικά που λένε ότι η καθυστέρηση εισαγωγής αλλεργιογόνων ουσιών δεν βοηθάει στο να μην πάθει αλλεργία το παιδί. Πιστεύω όμως ότι εννοούν παιδιά χωρίς αλλεργίες.

Στη περίπτωσή σου όμως ... αφού τον ενόχλησε τι συζητάμε :)

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι εχετε δίκιο κι εγώ έτσι πίστευα αλλά αυτοί οι παιδίατροι όλο μας μπερδεύουν:? Να σας πω την αλήθεια φοβόμουν να ρωτήσω την αλλεργιολόγο μη μου έφερνε το τηλέφωνο στο κεφάλι:P

Οπότε κομμένο κ το ψαράκι (δυστυχως της άρεσε της καημένης:-()...

Ευχαριστώ!!:-)

Yugup3.png

Να σας ρωτήσω βρε κορίτσια... στα κακά του εκτός από τα γνωστά σποράκια έχει και κάτι που μοιάζει με ασπράδι αυγού... πως είναι όταν αυγοκόβεις ένα φαγητό και σου κόβει το αυγο.... (καλά μιλάμε για τρελή περιγραφή)... έχει τυχει σε καμία?

να πω λίγο τον πόνο μου;;εγω πάντως έχω αρχίσει και απογοητεύομαι..έκανα και δίαιτα σε όλη τηνεγκυμοσύνη για διαβήτη και τωρα έκλεισα 2 μήνες δίαιτας για την αλλεργία.βλέπω τα ψυγεία με τα παγωτά και νομίζω ότι θα ορμήσω.στις διακοπές πρέπει να κατανάλωσα πέντε κιλά κουλούρια με σπανακι, χάλια!!εν τω μεταξύ τρίτη μέρα σήμερα humana με μήλο, η μπέμπα να τσιρίζει σπαρακτικά..συν του ότι έχει κολλήσει πάνω μου κυριολεκτικά καθώς 6 μήνες τώρα είμαστε κάθε μέρα μαζί, και εγώ τελευταία έχω αναπτύξει μία απέχθεια προς το θήλαστρο και αποφεύγω να βγάζω γάλα..χαμός δηλαδή..προσανατολίζομαι προς τον αποθηλασμό, αλλά από την άλλη..έχει δοκιμάσει καμιά να δίνει κάποιο γεύμα ξένο και τα υπόλοιπα να θηλάζει μεσα στη μέρα;;και κάτι άλλο βρε κορίτσια, δηλαδή αυτό ήθελα να ρωτήσω και άλλα βγήκαν στη φόρα..:? εφαγα καρπούζι, πεπονι και μπάνάνα και σε όλα είχε την ίδια ντίδραση:μία πάνα με αίμα και μετά τίποτα. έτσι και σε σας, μόνο μία φορά αίμα;;να είναι αλλεργική σε όλα αυτά, ή αυτά της ερεθίζουν το ηδη ερεθισμένο εντεράκι της;;και σόρυ για την μίρλα αλλά είμαι να σκάσω ώρες ώρες:(

Να το πεις το πόνο σου...

Συμπάσχω ειδικά σ'αυτό το θέμα με τα παγωτά :cry: κ οι άλλοι τρώνε ατάραχοι μπροστά μου (σύζυγος, αδέρφια, γιαγιάδες...)

Humana κ μεις γιοκ! Προτιμάει το γάλα της μαμάς. Το θήλαστρο το έχω κ γω σιχαθεί. Βλέπεις δεν είσαι η μόνη :-)

Έχω ανακαλύψει κρέμα γάλακτος ρυζιού, ρόφημα ρυζιού, σοκολάτα χωρίς γάλα, μαγιονέζα χωρίς αυγό, γρανίτες... μμμ αυτά θυμάμαι...

Αυτό με τα κακά δεν το πολυκατάλαβα... μια φορά αμέσως μετά την κατανάλωση κ μετά τίποτα...? Δεν μου μοιάζει για αλλεργία αλλά ας σου πούνε κ οι πιο έμπειρες...

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου να σας ρωτήσω κάτι...

Εσάς έχουν βγάλει ποτε τα μωρακια σας ( απο αλλεργική αντίδραση ) κόκκινα σπυρακια με λίγο διαφανες υγρό μέσα;;;

Μου έβγαλε κάτι τέτοια η μικρή μου 5-6 στον αριθμό, κ αναρωτιέμαι μήπως είναι αλλεργική αντίδραση ή τίποτε άλλο. Την πήγα βέβαια κ σε έναν παιδιατρο ( ο δικός μας λείπει) αλλα δεν κατάλαβε τι μπορει να είναι.. Καλα απο αλλεργίες δεν το συζητώ δεν έχουν κ πολυ πείρα γί αυτο ρωτάω εδώ...

Yugup3.png

να πω λίγο τον πόνο μου;;εγω πάντως έχω αρχίσει και απογοητεύομαι..έκανα και δίαιτα σε όλη τηνεγκυμοσύνη για διαβήτη και τωρα έκλεισα 2 μήνες δίαιτας για την αλλεργία.βλέπω τα ψυγεία με τα παγωτά και νομίζω ότι θα ορμήσω.στις διακοπές πρέπει να κατανάλωσα πέντε κιλά κουλούρια με σπανακι, χάλια!!εν τω μεταξύ τρίτη μέρα σήμερα humana με μήλο, η μπέμπα να τσιρίζει σπαρακτικά..συν του ότι έχει κολλήσει πάνω μου κυριολεκτικά καθώς 6 μήνες τώρα είμαστε κάθε μέρα μαζί, και εγώ τελευταία έχω αναπτύξει μία απέχθεια προς το θήλαστρο και αποφεύγω να βγάζω γάλα..χαμός δηλαδή..προσανατολίζομαι προς τον αποθηλασμό, αλλά από την άλλη..έχει δοκιμάσει καμιά να δίνει κάποιο γεύμα ξένο και τα υπόλοιπα να θηλάζει μεσα στη μέρα;;και κάτι άλλο βρε κορίτσια, δηλαδή αυτό ήθελα να ρωτήσω και άλλα βγήκαν στη φόρα..:? εφαγα καρπούζι, πεπονι και μπάνάνα και σε όλα είχε την ίδια ντίδραση:μία πάνα με αίμα και μετά τίποτα. έτσι και σε σας, μόνο μία φορά αίμα;;να είναι αλλεργική σε όλα αυτά, ή αυτά της ερεθίζουν το ηδη ερεθισμένο εντεράκι της;;και σόρυ για την μίρλα αλλά είμαι να σκάσω ώρες ώρες:(

Chrisanda μου αν σε παρηγορεί όλες μαζι συμπασχουμε!!!

Επίσης να σου πω εμείς 17 μηνών σχεδόν κ θηλαζουμε σαν νεογεννητα ΌΛΗ την ώρα κολλημένη όπως το λες κι εσυ..κάποιες μέρες μάλιστα όταν δεν έχει τις καλές της θηλαζουμε αποκλειστικά γιατί δεν τρώει ούτε μια μπουκιά :cool:( κυριολεκτικά μιλάω).

Το θηλαστρο κι εγω 2 φορές το χρησιμοποίησα κ δεν το άντεξα καθόλου!!! ( μπράβο στις μανουλες που κάνουν αποκλειστική αντληση:shock:)

Απο κρεμουλα εμένα της αρέσει κ το σκέτο ρυζαλευρο ( με νερο φυσικά ). Την humana δοκίμασες να την φτιάξεις με νερο ή την φτιαχνεις με υποαλλεργικο γάλα;; Με νερο η δικιά μου την τρώει ( μην φανταστείς βέβαια καμία ποσότητα)

Yugup3.png

να πω λίγο τον πόνο μου;;εγω πάντως έχω αρχίσει και απογοητεύομαι..έκανα και δίαιτα σε όλη τηνεγκυμοσύνη για διαβήτη και τωρα έκλεισα 2 μήνες δίαιτας για την αλλεργία.βλέπω τα ψυγεία με τα παγωτά και νομίζω ότι θα ορμήσω.στις διακοπές πρέπει να κατανάλωσα πέντε κιλά κουλούρια με σπανακι, χάλια!!

Έκανα αποχή τελείως από γαλακτοκομικά και μοσχάρι 17 μηνες. Το αίμα σταμάτησε στους 5 μήνες αποχής όταν έκοψα τελείως κάθε τι έτοιμο ή συσκευασμένο... ακόμη και ψωμί

εν τω μεταξύ τρίτη μέρα σήμερα humana με μήλο, η μπέμπα να τσιρίζει σπαρακτικά..συν του ότι έχει κολλήσει πάνω μου κυριολεκτικά καθώς 6 μήνες τώρα είμαστε κάθε μέρα μαζί, και εγώ τελευταία έχω αναπτύξει μία απέχθεια προς το θήλαστρο και αποφεύγω να βγάζω γάλα..χαμός δηλαδή..προσανατολίζομαι προς τον αποθηλασμό, αλλά από την άλλη..έχει δοκιμάσει καμιά να δίνει κάποιο γεύμα ξένο και τα υπόλοιπα να θηλάζει μεσα στη μέρα;;και κάτι άλλο βρε κορίτσια, δηλαδή αυτό ήθελα να ρωτήσω και άλλα βγήκαν στη φόρα..:?

Αν αποθηλάσεις το μωρο με τι θα τρέφεται???????????? Το ξένο γάλα είναι αγελαδινό δηλαδή ό,τι χειρότερο. Όλες μας από εκεί περάσαμε και σε καταλαβαίνουμε. Κάνε υπομονή για να μπορέσεις να βοηθησεις το μωρό σου να ξεπεράσει την αλλεργία.... Ο θηλασμός είναι Η ΛΥΣΗ

εφαγα καρπούζι, πεπονι και μπάνάνα και σε όλα είχε την ίδια ντίδραση:μία πάνα με αίμα και μετά τίποτα. έτσι και σε σας, μόνο μία φορά αίμα;;να είναι αλλεργική σε όλα αυτά, ή αυτά της ερεθίζουν το ηδη ερεθισμένο εντεράκι της;;και σόρυ για την μίρλα αλλά είμαι να σκάσω ώρες ώρες:(

Μπορεί να μην είναι αλλεργική σε όλα αυτά αλλά να εκδηλώνεται έτσι επειδή το εντεράκι της είναι ερεθισμένο. Κάνε μια λεπτομερή καταγραφή της διατροφής σου σε χαρτί κάθε μέρα και θα βρεις σιγά σιγά τι φταίει. Πάντως για να καθαρίσει από τα "γαλακτοκομικά" θέλει πάνω από 1-2 μήνες. Αν δεν καθαρίσσει μπορεί να σου εκδηλώνει αντιδράσεις και σε άλλα τρόφιμα χωρίς να είναι αυτά η αιτία. Επίσης ψάξε να βρεις τα κρυμμένα γαλακτοκομικά

.pngy3DLp3.png

Να σας ρωτήσω βρε κορίτσια... στα κακά του εκτός από τα γνωστά σποράκια έχει και κάτι που μοιάζει με ασπράδι αυγού... πως είναι όταν αυγοκόβεις ένα φαγητό και σου κόβει το αυγο.... (καλά μιλάμε για τρελή περιγραφή)... έχει τυχει σε καμία?

Μη'ηπως εννοεις βλεννα;

.pngy3DLp3.png

Μαλλον ναι την βλεννα εννοει...:wink:

Κοριτσια υπομονη κι εγω 19 μηνες αποχη και φυσικα σχεδον τιποτα συσκευασμενο οπως λεει και η mama ουτε ψωμι...Και ολοι παγωτα σοκολατες μπροστα μου αλλα απλα μετα σου γινεται συνηθεια και ειδικα οταν ξερεις οτι το παιδακι σου θα εχει προβλημα..:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Μαλλον ναι την βλεννα εννοει...:wink:

Κοριτσια υπομονη κι εγω 19 μηνες αποχη και φυσικα σχεδον τιποτα συσκευασμενο οπως λεει και η mama ουτε ψωμι...Και ολοι παγωτα σοκολατες μπροστα μου αλλα απλα μετα σου γινεται συνηθεια και ειδικα οταν ξερεις οτι το παιδακι σου θα εχει προβλημα..:?

Αρτοπαρασκευαστης και ...ξερό ψωμί!!!!

.pngy3DLp3.png

Μη'ηπως εννοεις βλεννα;

Δεν εννοώ τη βλέννα... Έχει την ίδια σύσταση με τα σποράκια αλλά δεν είναι σαν σποράκια... ειναι σαν αυγό ομελέτα.... sorry για την αηδιαστική περιγραφή!

Δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω τη μορφή τους αλλά καλά θα ήταν να το αναφέρεις στον παιδίατρο. Έχε το νου σου μήπως υπάρχουν και συμπτώματα στοματίτιδας κτλ, γενικότερα ενδείξεις μυκητίασης σε σένα ή στο μωρό. Παρατήρησε μήπως τρως κάτι συγκεκριμένο σε μεγάλες ποσότητες και αν μπορείς να το συνδέσεις με τα κομματάκια.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλό μήνα!!κορίτσια έχει ξαναγραφτεί αλλά εγλω χθες το επιβεβαίωσα!έφαγα τάρτα λεμόνι από ζαχαροπλαστείο fr...h miam miam!για αλλεργικούς στο γάλα!! οι απλές χαρές της ζωής!!

Διαφημίσεις

καλό μήνα!!κορίτσια έχει ξαναγραφτεί αλλά εγλω χθες το επιβεβαίωσα!έφαγα τάρτα λεμόνι από ζαχαροπλαστείο fr...h miam miam!για αλλεργικούς στο γάλα!! οι απλές χαρές της ζωής!!

Είναι ειδική για αλλεργικους; Γιατί εγω που την φτιαχνω μονη μου στη βάση της ταρτας βάζω φυτικό βούτυρο κ έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα... Απο τα f... Έτσι είναι η βάση;; Συνήθως βάζουν ζωικο βούτυρο...

Yugup3.png

Kαι αναρωτιέμαι αν θα δω κάποια στιγμή αποτέλεσμα.... έχω πεθαίνω από την πείνα εδω και 2,5 μήνες και τίποτα.... Αρχίζω και ανησυχώ... μηπως συμβαίνει κάτι άλλο!

στο ζαχαροπλαστείο είχαν μία λίστα για "αλλεργία στο γάλα".δεν την πείραξε τη μπέμπα μου.επίσης χθες πήρα επάλλειμμα σοκολάτας χωρίς γάλα από βιολογικάδικο, κάτι σν μερέντα δηλαδή!και ερώτηση σοσ. έχει δοκιμάσει καμιά να φτιάξει την την babynutt βανίλια με νερό;;γιατί οι οδηγίες λένε για γάλα.

στο ζαχαροπλαστείο είχαν μία λίστα για "αλλεργία στο γάλα".δεν την πείραξε τη μπέμπα μου.επίσης χθες πήρα επάλλειμμα σοκολάτας χωρίς γάλα από βιολογικάδικο, κάτι σν μερέντα δηλαδή!και ερώτηση σοσ. έχει δοκιμάσει καμιά να φτιάξει την την babynutt βανίλια με νερό;;γιατί οι οδηγίες λένε για γάλα.

Εννοείται ότι την φτιάχναμε με νερό μετά από κάποια στιγμή και ήταν πολύ νόστιμη.

gwggp2.png ISWTp2.png

Όλες με νερό τις εφτιαχνα. Μπορείς όμως να βάλεις από το δικό σου γάλα.

.pngy3DLp3.png

Δεν εννοώ τη βλέννα... Έχει την ίδια σύσταση με τα σποράκια αλλά δεν είναι σαν σποράκια... ειναι σαν αυγό ομελέτα.... sorry για την αηδιαστική περιγραφή!

Καταλαβαίνω τι εννοείς, το έχω δει κι εγώ μερικές φορές στην πάνα της κόρης μου που δεν είναι αλλεργική αλλά θηλάζει ακόμη σχεδόν αποκλειστικά.

Διάβασα σε ξένα sites ότι είναι απλά το λίπος από το μητρικό γάλα (milk curds) που δεν έχει χωνευτεί ικανοποιητικά.

Aν δεν είναι συχνό φαινόμενο τότε μην ανησυχείς.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Καταλαβαίνω τι εννοείς, το έχω δει κι εγώ μερικές φορές στην πάνα της κόρης μου που δεν είναι αλλεργική αλλά θηλάζει ακόμη σχεδόν αποκλειστικά.

Διάβασα σε ξένα sites ότι είναι απλά το λίπος από το μητρικό γάλα (milk curds) που δεν έχει χωνευτεί ικανοποιητικά.

Aν δεν είναι συχνό φαινόμενο τότε μην ανησυχείς.

Eυχαριστώ πολύ Rosie!

Kαι αναρωτιέμαι αν θα δω κάποια στιγμή αποτέλεσμα.... έχω πεθαίνω από την πείνα εδω και 2,5 μήνες και τίποτα.... Αρχίζω και ανησυχώ... μηπως συμβαίνει κάτι άλλο!

Αχ βρε polimerou μου σε νιώθω απόλυτα!!! Κι εμένα 3 τελευταίες μέρες άρχισε πάλι βλεννες κ σπαω το κεφάλι μου να βρω τι άλλο στο καλό την πειράζει... Τώρα προσανατολιζομαι προς το πορτοκαλί ή την ντομάτα... Έχω πελαγωσει κ είμαι πολυ στεναχωριμενη...:(

Θες να μας γράψεις πάνω κάτω τι τρώτε μπας κ καμία έμπειρη μανούλα σε βοηθήσει;;

Yugup3.png

Α ωραία τότε!! Όταν πάμε κάπου να παίρνουμε απο εκεί γιατί μέχρι τώρα ή εφτιαχνα εγω ή εμένα με τη γλυκα στο στόμα :P

Κι εγω όλες τις κρεμουλες με νερό τις φτιαχνω κ να σου πω την αλήθεια μου φαίνονται κ πιο νοστιμες έτσι!!!:wink:

Yugup3.png

Αχ βρε polimerou μου σε νιώθω απόλυτα!!! Κι εμένα 3 τελευταίες μέρες άρχισε πάλι βλεννες κ σπαω το κεφάλι μου να βρω τι άλλο στο καλό την πειράζει... Τώρα προσανατολιζομαι προς το πορτοκαλί ή την ντομάτα... Έχω πελαγωσει κ είμαι πολυ στεναχωριμενη...:(

Θες να μας γράψεις πάνω κάτω τι τρώτε μπας κ καμία έμπειρη μανούλα σε βοηθήσει;;

Έχω κόψει τα γαλακτοκομικά πάνω από μήνα... Μου βγήκε θετικός στα σιτηρά σε rast test και έχω κόψει και τα σιτηρά από 1/8 και έχω να φάω ρύζι από 19/08.... Είχα καμία εβδομάδα έτρωγα μόνο αρνί, πατάτες, πεπόνι και καρπούζι και είδα μια μικρή διαφορά στο χρώμα και στο ότι δεν έβγαιναν τόσο νερουλά και είχαν και σποράκια... (βλέννες είχαμε καθημερινά και αίμα σχεδόν καθημερινά)... Πριν 3 μέρες έφαγα κουνέλι και παντζαρια που δεν είχα ξαναφάει και εχτές και σήμερα εφαγα κοτόπουλο και κολοκύθι που είχα να φάω καιρό.... Σήμερα το πρωί μου έκανε σαν διάροια... πράσινα με βλέννες και σχεδόν καθολου σποράκια... Πριν από λίγο μου έκανε πρασινοκαφέ με πάρα πολύ βλέννα.... (αίμα δεν είδα)

Τη Δευτέρα πάμε να μας δει η Ζέλλου... επέμενε η παιδίατρος να πάω σε γαστρεντερολόγο... Αρχές Σεπτέμβρη έχω ραντεβού με τη Συρίγου

Κοντέβω να σκάσω... έχω απογοητευτεί.... Δεν αντέχω άλλο... Και δε με νοιάζει που δεν τρώω, ας ζούσα μόνο με νερό αρκεί κάποιος να μου έλεγε πως θα έχω αποτέλεσμα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...