Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

βρε Ροσι που εισαι ?λεμε τελικα το ιδιο?:confused::confused:

Εγώ δεν είπα να την τρώμε μαζί με το γεύμα αλλά στην αρχή του γεύματος, όπως δηλαδή παίρνουμε και τις κάψουλες με τα ένζυμα, μια ωμή σαλάτα περιέχει πολλά ένζυμα που θα βοηθήσουνε στην πέψη του μαγειρεμένου φαγητού.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

παιδια σταματηστε να τρωτε μεγαλες ποσοτητες ζαχαρης ,ολες τις συνταγες που εχουμε πει στο αλλο τοπικ, μην τις χρησιμποιειτε ,αυτες δεν ειναι τελικα για μας ,ειναι για τα ατομα που δεν εχουν προβληματα με τις αλλεργιες ,

η ζαχαρη χειροτερευει πολυ τα πραγματα ,ειναι αποδεδειγμενο

σε περισσοτερα βιβλια, με θεμα την αλλεργια ,συμβουλευουν την αντικατασταση της με φρουκτοζη η την ελαχιστη χρηση της

Τα έχουμε ξαναπεί, η κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με καντιτίαση (δεν είναι ανάγκη να έχουμε εξωτερικά συμπτώματα για να έχουμε καντιτίαση).

Η καντιτίαση με τη σειρά της μας δημιουργεί πεπτικά προβλήματα με αποτέλεσμα πολλά "κομματάκια" τροφών (food particles) να μην χωνεύονται στο στομάχι μας και να περνάνε στο γάλα μας αδιάσπαστα και τέλος να ενοχλούνε τα μωράκια μας.

(Μ' αρέσει που τα γράφω τόσο ωραία και από χθες δεν σταμάτησα να τρώω ένα τσουρέκι σοκολάτας που μας έφερε ο κουνιάδος μου από Θεσσαλονίκη :oops: )

Εγώ δεν είπα να την τρώμε μαζί με το γεύμα αλλά στην αρχή του γεύματος, όπως δηλαδή παίρνουμε και τις κάψουλες με τα ένζυμα, μια ωμή σαλάτα περιέχει πολλά ένζυμα που θα βοηθήσουνε στην πέψη του μαγειρεμένου φαγητού.

στην αρχη ,αλλα αμεσως μετα ακολουθει το φαγητο,οποτε ειναι σαν να τα τρως μαζι ?

στην τελικη εχει και ο δικος μας οργανισμος ενζυμα

εννοω οταν τρως ωμο μαζι με το μαυειρεμενο τοτε για το καθενα δεν χρειαζονται διαφορετικοι τροποι πεψης δηλ.διαφορετικα ενζυμα ?

δεν υπαρχει κανενας διατροφολογος να μας λυσει την απορια ? ποιος ειναι ο σωστος συνδυασμος τροφων.οσες φορες εχω διαβασει για τους συνδυασμους, τους βρηκα δυσκολους στην εφαρμογη

Τα έχουμε ξαναπεί, η κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με καντιτίαση (δεν είναι ανάγκη να έχουμε εξωτερικά συμπτώματα για να έχουμε καντιτίαση).

εκτος αυτου ,που πολλοι μπορει να εχουν

η απλη ζαχαρη ,λιγοτερο η φρουκτοζη,για να διασπαστει στο εντερο σε αλλα σακχαρα ,θελει χρονο ,γεγονος που δημιουργει ζυμωση ,που με την σειρα της επηρεαζει την χλωριδα και την σωστη λειτουργια του εντερου ειδικα σε αλλεργικες καταστασεις

η φρουκτοζη ομως απορροφαται αμεσως απο το εντερο ,διοτι δεν χρειαζεται να διασπαστει

(Μ' αρέσει που τα γράφω τόσο ωραία και από χθες δεν σταμάτησα να τρώω ένα τσουρέκι σοκολάτας που μας έφερε ο κουνιάδος μου από Θεσσαλονίκη :oops: )

μια απο τα ιδια

Βάλερι το μαγειρεμένο φαγητό δεν έχει από μόνο ένζυμα, θεωρείται "νεκρό" απ' αυτή την άποψη, γι' αυτό ή θα πάρουμε κάψουλα ενζύμων ή θα φάμε κάτι ωμό (πχ σαλάτα) στην αρχή του φαγητού ή να φάμε κάτι που έχει ήδη υποστεί ζύμωση.

Αυτό το έχω διαβάσει πολλές φορές.

Με την κατανάλωση φρουκτόζης διαφωνώ, το έχω ξανασυζητήσει άλλωστε σε άλλο τόπικ.

Βάλερι το μαγειρεμένο φαγητό δεν έχει από μόνο ένζυμα, θεωρείται "νεκρό" απ' αυτή την άποψη, γι' αυτό ή θα πάρουμε κάψουλα ενζύμων ή θα φάμε κάτι ωμό (πχ σαλάτα) στην αρχή του φαγητού ή να φάμε κάτι που έχει ήδη υποστεί ζύμωση.

Αυτό το έχω διαβάσει πολλές φορές.

Με την κατανάλωση φρουκτόζης διαφωνώ, το έχω ξανασυζητήσει άλλωστε σε άλλο τόπικ.

μα δεν ειπα οτι το μαγειρεμενο φαγητο εχει ενζυμα ,ειπα οτι και ο οργανισμος μας παραγει καποια ενζυμα για να διασπαστουν οι τροφες

τι στο καλο η πεψη των τροφων βασιζεται στα ενζυμα που εχουν οι ιδιες οι τροφες μονο?

οσο για την φρουκτοζη δεν ενθαρρυνω την χρηση της

και δεν ξερω τι παρενεργειες εχει

Διαφημίσεις

Bάλερι ένα υγιές άτομο μπορεί φυσικά να παράξει τα κατάλληλα ένζυμα για να διασπάσει όλες τις τροφές που τρώει, αλλά και πάλι αυτό προϋποθέτει ότι καταναλώνει ένα μεγάλο μέρος της τροφής του ωμό, συνήθως το 50% (είδες το βιντεάκι που έβαλα χθες στο λινκ; ).

Εμείς όμως δεν θεωρούμαστε υγιείς εφόσον τα μωράκια μας έχουνε αλλεργικά συμπτώματα όταν πίνουνε το γάλα μας στο οποίο έχουνε περάσει αδιάσπαστες διάφορες τροφές (πχ οι πρωτεϊνες των γαλακτοκομικών).

Έτσι καλό είναι να καταναλώνουμε όσες περισσότερες ωμές τροφές μπορούμε μαζί με κάθε γεύμα, όπως επίσης θα πρέπει να φροντίζουμε οι μαγειρεμένες τροφές να είναι όσο πιο εύπεπτες γίνεται εφόσον ο οργανισμός μας έχει πρόβλημα με την παραγωγή πεπτικών ενζύμων.

Σωστά; :wink:

Επίσης θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα "αλλεργικά" μωράκια αρνούνται τις πολτοποιημένες τροφές μια και όταν μασάνε τις τροφές (ακόμη και με τα ούλα τους) παράγονται στοματικά ένζυμα που βοηθάνε στην πέψη τους.

Άσχετο, έδωσα σήμερα στην κόρη μου λίγο κατσικίσιο γιαούρτι και το έφαγε.

Ελπίζω να τα πάει καλά μ' αυτό!

Εγω παρατηρησα οτι με την αποχη οσο περναει ο καιρος σταματησα να αποζητω τα γλυκα...τους πρωτους μηνες εφτιαχνα καθε βδομαδα χαλβα για να τρωω ενα κομματι καθε μερα.........τωρα εχω φτιαξει φανουροπιτα και μετα απο 3 μερες δοκιμασα ενα κομματι και μου φανηκε πολυ γλυκο ενω ειχε μεσα μονο 3/4 κουπας ζαχαρη......πλεον δεν το χω τοσο αναγκη...μερικες μερες μονο με ειχε πιασει ενας παροξυσμος για σοκολατα, κι αυτο αφου εφαγα μια μερα για δοκιμη. Ειναι εθισμος τελικα.

ΟΛοι μας δεν κανουμε την καλυτερη διατροφη και ειμαστε επιρρεπεις για παρασπονδιες αλλα συζητωντας τα βοηθιομαστε να καλυτερεψουμε τις διατροφικες μας συνηθειες.

Απο γλυκαντικα λενε μονο λιγο μελι (και μαλιστα συγκεκριμενης ποιοτητας) ειναι καλο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Valeri μου θυμίζεις την μάνα μου..Ολη την ώρα "Μην τρως ζάχαρη"..

Δεν τρώω πολύ αλλά μου λείπει κανα γλυκάκι που και που.

Είναι που στερήθηκα στην εγκυμοσύνη λόγω διαβήτη είναι που δεν μπορώ να φάω και πολλα δεν ξέρω.

Πάντως αν εξεραίσουμε τις διάρροιες που έχουν στρώσει και σχετικά ενεργούμαι κανονικά, αυτό που δεν αντέχω πραγματικά είναι αυτά τα αέρια (συγνώμη βρε κορίτσια..:oops::oops:). Νοιώθω τρομερή ενόχληση.

Rosie τι προτείνεις σαν υποκατάστατο ζάχαρης? Σιρόπι αγαβης ας πούμε?

Εμένα η γιατρός πάντως μου είπε να αποφεύγω ωμά λαχανικά και γενικά να τα τρώω όλα πολύ καλά βρασμένα και ψημένα...τι να πω...

Εμένα η γιατρός πάντως μου είπε να αποφεύγω ωμά λαχανικά και γενικά να τα τρώω όλα πολύ καλά βρασμένα και ψημένα...τι να πω...

Σωστά σου είπε εάν η έγνοια της είναι μόνο η υγεία του μωρού σου.

Προφανώς ο οργανισμός σου βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση απ' αυτά που περιγράφεις αλλά και από τα συμπτώματα που έχει η μικρούλα σου που δεν μπορεί να πέψει ούτε καν ωμά λαχανικά και έτσι θα πειράξουνε το μωρό.

Τι γίνεται όμως μακροπρόθεσμα με τη δική σου υγεία δεν σου είπε;

Πώς θα βοηθήσεις το δικό σου πεπτικό σύστημα;

Σίγουρα όχι με τη κατανάλωση μόνο μαγειρεμένων τροφών!

Όχι στο σιρόπι αγάβης, για την ώρα προτίμησε μικρές ποσότητες από άθερμο μέλι και μην το βάζεις σε γλυκά που ψήνεις γιατί τότε θα καταλήξεις μόνο με μια γερή δόση φρουκτόζης!

Διαφημίσεις

λοιπον ,πριν απαντησω σε καποιες απο τις ερωτησεις,που τεθηκαν πριν

να σας ρωτησω ? με το πρασσο τι γινεται?

εκανα σημερα πρασσοριζοπιτα και μας εχει πειραξει ολους ,και τους 3 εννοω

οπως τοτε που ειχα κανει και τσουκνιδοπιτα

τα παιδια κοκκινισαν και εγω εχω φαγουρα σε ολο μου το σωμα

τι στο καλο εχει και αυτο ισταμινη

:confused::confused::confused:

εκει που λες οκ ,παμε μια χαρα, τσουπ κοκκινιζεις:oops::oops::oops::oops:

Δεν νομίζω ότι όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση (αιτία) τους μόνο στη μαμά ή ότι έχουν πάντα λύση .. η αλλεργία κληρονομείται και από τον μπαμπά και τότε τι μπορεί να κάνει παραπάνω η μαμά (πέρα από αποχή, ένζυμα κτλ, όταν δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση); Νομίζω ότι αν ήταν μόνο θέμα διατροφής/υγείας της μαμάς, θα ήταν πολύ απλά τα πράγματα. Θέλω να πω, μερικές φορές μπορεί να κάνουμε "τα πάντα" αλλά στο ίδιο το μωρό υπάρχουν περιορισμοί και προβλήματα, που δεν ξέρουμε (δεν ξέρουν οι γιατροί) πώς να τα αντιμετωπίσουμε. Πχ η στατιστική λέει ότι η αλλεργία στα γαλακτοκομικά ξεπερνιέται σε μεγάλο ποσοστό μετά από κάποια ηλικία ... και αυτό δεν το τονίζουν σε συνάρτηση με κάποια τακτική που ακολουθήθηκε, πχ αποχή. Αυτό για μένα σημαίνει (αν θεωρήσουμε ότι δεν μας λένε ψέμματα) μαζί με τα υπόλοιπα ότι το ανοσοποιητικό του παιδιού ωριμάζει και χειρίζεται καλύτερα αυτά τα πράγματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto εχεις δίκιο. Ψάχνω και ρωτώ για τυχόν αλλεργίες αλλά δεν βρίσκω κάτι που να είναι τουλάχιστον κληρονομικό.

Εγω έχω ένα πεπτικο άστα βράστα οπότε λογικά δεν πρέπει να προσπαθήσω να βοηθήσω και το δικό μου σύστημα?

Η μικρή δεν ανταποκρίνεται και πολύ, μολις φτιάχνει λίγο έρχονται τα χειρότερα. Πραγματικά νοιώθω οτι έχω δοκιμάσει τα "πάντα" αλλά τίποτα μέχρι στιγμης.

δεν νομιζω

το εντερο σου δεν λειτουργει καλα ακομη ,δεν ειναι φυσιολογικο να εχεις συνεχεια διαρροιες κ δυσκοιλιοτητα

και ισως να καταναλωσες παραπανω ζαχαρη

να σου πω ημερολογιο κρατας για το τι τρως ?

αρα ,το συμπερασμα η μονη οδηγια που δεν ακολουθησες ηταν αυτη με το γαλα αμυγδαλου

ξερεις εγω θα δοκιμαζα ,τελικα, λιγα κουταλακια και πιο πριν

Ζάχαρη...ναι όχι πολύ όμως.

Κρατάω και μόνο αυτές οι τροφές που είπα είναι που μάλλον έκαναν τη ζημιά. Ολα τα υπόλοιπα τα έχω φάει πολλές φορές και στο παρελθόν.

Ναι, το γάλα αμυγδάλου ήταν το σφάλμα...

Περιμένω να έρθει απο aporot η παραγγελία έχω πάρει και ρυζάλευρο της holle. θα δοκιμάσω κουκίδες στο δάκτυλο μου και θα δω αντιδράσεις.

amaretto εχεις δίκιο. Ψάχνω και ρωτώ για τυχόν αλλεργίες αλλά δεν βρίσκω κάτι που να είναι τουλάχιστον κληρονομικό.

Εγω έχω ένα πεπτικο άστα βράστα οπότε λογικά δεν πρέπει να προσπαθήσω να βοηθήσω και το δικό μου σύστημα?

Η μικρή δεν ανταποκρίνεται και πολύ, μολις φτιάχνει λίγο έρχονται τα χειρότερα. Πραγματικά νοιώθω οτι έχω δοκιμάσει τα "πάντα" αλλά τίποτα μέχρι στιγμης.

Ό,τι είναι να κάνουμε, θα το κάνουμε και για τα παιδιά μας και για εμάς. Αυτά που προτείνονται βέβαια μόνο καλό μπορούν να κάνουν, απλά μπορεί να μη δουλεύουν για όλους και σε όλες τις φάσεις. Έγραψα τα παραπάνω, γιατί έχω την αίσθηση ότι οι περισσότερες μαμάδες εκλαμβάνουν ως προσωπική αποτυχία τη μη βελτίωση και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα.

Διαφημίσεις

Ναι έτσι νοιώθω οτι αποτυγχάνω...:|

Γι'αυτό λέω .. δεν είναι θέμα προσωπικής αποτυχίας .. είναι μεν μια "προσωπική" προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.

Να το πω αλλιώς, όχι λόγω απαισιοδοξίας όμως: τώρα που θηλάζουμε, συμμορφώνουμε τον εαυτό μας, για να μην επηρεάσουμε άσχημα τα παιδιά μας, δεν τρώμε, δεν πίνουμε, παίρνουμε βιταμίνες, ένζυμα και ό,τι άλλο ... αν μεθαύριο τα παιδιά μας δεν έχουν ξεπεράσει τις αλλεργίες, τι σημαίνει αυτό; Δεν έχει νόημα να το μετράμε προσωπικά ... αν ξεκινούσαμε από το να είμαστε εμείς τέλειες και μετά να κάνουμε παιδιά, δεν θα έκανε καμία .. ειδικά αν είναι το πρώτο παιδί, είμαστε πιο ευάλωτες και χρειάζεται να το φιλοσοφήσουμε λιγάκι ..

να αποδεχτούμε καταρχάς τις δικές μας αδυναμίες, να αποδεχτούμε τα παιδιά μας όπως είναι, αλλεργικά ή όχι, εύκολα ή δύσκολα, υγιή ή άρρωστα .. έχουμε/φτιάχνουμε έναν καινούργιο τρόπο ζωής ..

Γι'αυτό λέω .. δεν είναι θέμα προσωπικής αποτυχίας .. είναι μεν μια "προσωπική" προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.

Να το πω αλλιώς, όχι λόγω απαισιοδοξίας όμως: τώρα που θηλάζουμε, συμμορφώνουμε τον εαυτό μας, για να μην επηρεάσουμε άσχημα τα παιδιά μας, δεν τρώμε, δεν πίνουμε, παίρνουμε βιταμίνες, ένζυμα και ό,τι άλλο ... αν μεθαύριο τα παιδιά μας δεν έχουν ξεπεράσει τις αλλεργίες, τι σημαίνει αυτό; Δεν έχει νόημα να το μετράμε προσωπικά ... αν ξεκινούσαμε από το να είμαστε εμείς τέλειες και μετά να κάνουμε παιδιά, δεν θα έκανε καμία .. ειδικά αν είναι το πρώτο παιδί, είμαστε πιο ευάλωτες και χρειάζεται να το φιλοσοφήσουμε λιγάκι ..

να αποδεχτούμε καταρχάς τις δικές μας αδυναμίες, να αποδεχτούμε τα παιδιά μας όπως είναι, αλλεργικά ή όχι, εύκολα ή δύσκολα, υγιή ή άρρωστα .. έχουμε/φτιάχνουμε έναν καινούργιο τρόπο ζωής ..

Εχεις δίκιο απλά ότι και να γίνει δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Δεν νομίζω οτι τείθεται θέμα αποδοχής ή μη είναι αυτονόητο νομίζω..

Απλά σκεφτομαι αν είναι απο το χέρι μου να βελτιώσω την κατάσταση της αφού μόνο γαλατάκι πίνει ότι την πειράζει είναι απο εκει. Γι' αυτό το παίρνω πιο προσωπικα, ίσως λάθος μου βέβαια.

(είδες το βιντεάκι που έβαλα χθες στο λινκ; ).

που ειναι το βιντεακι ?

.

Έτσι καλό είναι να καταναλώνουμε όσες περισσότερες ωμές τροφές μπορούμε μαζί με κάθε γεύμα, όπως επίσης θα πρέπει να φροντίζουμε οι μαγειρεμένες τροφές να είναι όσο πιο εύπεπτες γίνεται εφόσον ο οργανισμός μας έχει πρόβλημα με την παραγωγή πεπτικών ενζύμων.

το να καταναλωνεις ταυτοχρονα με το κανονικο μαγειρεμενο γευμα και ωμο ,ειναι ευκολο ,αυτο εκανα παντα

τελευταια ομως αρχισα να αναθεωρω λιγο τους συνδυασμους των φαγητων

τελος παντων ,θελει δουλεια το θεμα;););)

Valeri μου θυμίζεις την μάνα μου..Ολη την ώρα "Μην τρως ζάχαρη"..

κοριτσι μου εγω τελευταια που εφτιαχνα κεικ ,ετρωγα το μισο μονη μου σε μια μερα

δεν ειμαι εγω που θα σου πω τι να κανεις, απλα απο την δικη μου εμπειρια καταλαβαινω οτι χειροτερευει τις αλλεργιες

κοριτσι μου εγω τελευταια που εφτιαχνα κεικ ,ετρωγα το μισο μονη μου σε μια μερα

δεν ειμαι εγω που θα σου πω τι να κανεις, απλα απο την δικη μου εμπειρια καταλαβαινω οτι χειροτερευει τις αλλεργιες

Χαριτολογόντας το είπα...:P:p:p

Την έχω κόψει την πολυ πριν την αλλεργία ναι έτρωγα περισσότερο αλλά δεν μου αρέσουν και πολύ τα νηστίσιμα.

Ειδικά αυτές τις μέρες που η μικρή είναι σε έξαρση ουτε κόκος..

Ναι 5,5 μηνών θα αρχίσω δειλά δειλά και αν θέλει και βλέπουμε.

Πραγματικά δεν θέλω να σε μπερδέψω, αλλά μήπως είναι νωρίς οι 5,5 μήνες για εισαγωγή στις στέρεες? Το λέω γιατί μετά δεν θα είναι πιο περίπλοκο για σένα να καταλάβεις τι το πείραξε το παιδί - κάτι που έφαγες ή κάτι που έφαγε?

Έχω μιλήσει με την Παναγιώτου και μου είπε να κόψω γαλακτοκομικά, πορτοκάλι, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς για τρεις εβδομάδες. Τρώω και ψάρι και αυγό, χοιρινό, ρύζι, ψωμί σπιτικό. Δεν τρώω βιτάμ, ψωμί τοστ κα που έχουν γάλα ή ορό. Η γιατρός μου είπε αν δεν σταματήσει το αίμα να πάω Αθήνα. Μένω σε νησί. Εκεί στο νοσοκομείο τι θα της κάνουν; Σε ποιο είναι η Παναγιώτου; Την γνωρίζετε;

Την γιατρό σου δεν την ξέρω. Είναι σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο?

Ψάρι και αυγό είναι από τα πρώτα που απαγορεύουν. Κάνε μία συζήτηση μαζί της.

με το πρασσο τι γινεται?

εκανα σημερα πρασσοριζοπιτα και μας εχει πειραξει ολους ,και τους 3 εννοω

οπως τοτε που ειχα κανει και τσουκνιδοπιτα

τα παιδια κοκκινισαν και εγω εχω φαγουρα σε ολο μου το σωμα

τι στο καλο εχει και αυτο ισταμινη

Δεν ξέρω τι έχει μέσα το πράσο αλλά ξέρω ότι καλό είναι να αποφεύγεται σε ποσότητα, όπως το κρεμμύδι (στην ίδια κατηγορία δεν ανήκουν αυτά?)

Ηύπνησε η μικρή...πάω

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πραγματικά δεν θέλω να σε μπερδέψω' date=' αλλά μήπως είναι νωρίς οι 5,5 μήνες για εισαγωγή στις στέρεες? Το λέω γιατί μετά δεν θα είναι πιο περίπλοκο για σένα να καταλάβεις τι το πείραξε το παιδί - κάτι που έφαγες ή κάτι που έφαγε?

[/quote']

μαλλον την μπερδευουμε εμεις οι δυο ε?

ξερεις το σκεπτικο μου ειναι το εξης

1.επειδη η παιδογ.της ειχε πει οτι εχει αλλαξει η τακτικη με την εισαγωγη των στερεων τροφων σε αλλεργικα παιδια

2.επειδη στον μεγαλο μου γιο ειχε βοηθησει η εισαγωγη των στερεων,βεβαια ειχε γινει οταν ηταν ηδη 6 μηνων

3.και η Ροσι ειδε βελτιωση στην κορη της

4.αυτο που προτεινα εγω στο κατινακι ειναι να δωσει λιγα κουταλακια π.χ ριζαλευρου ,τιποτα αλλο ,για να δει απλα πως θα αντιδρασει το πεπτικο ,να μην προχωρησει δηλ.στην κανονικη εισαγωγη ολων των στερεων τροφων

Δεν ξέρω τι έχει μέσα το πράσο αλλά ξέρω ότι καλό είναι να αποφεύγεται σε ποσότητα, όπως το κρεμμύδι (στην ίδια κατηγορία δεν ανήκουν αυτά?)
αχ ,ψαχνω να φτιαξω χορτοπιτα και δεν βρησκω πια χορτα που να ειναι ασφαλη για μας ,παντως τις προηγουμενες φορες που φτιαχναμε πρασοπιτα δεν μας ειχε πειραξει,αυτη τη φορα το πρασο το ειχα κομμενο και πλημενο στο ψυγειο σχεδον μια εβδομαδα ,θα μπορουσε να επηρεασει αυτο π.χ να αναπτυχθει μουχλα που να μην φαινεται με το ματι ,γιατι δεν τα ξαναεπλινα, αυτο μου λεει η μαμα μου?

εχεις να μου προτεινεις κατι,νεραιδομανα?

καμια παιδογαστρεντερολος θεσσαλονικη;;;;(που να μη μας τα πρηξει με τον θηλασμο!!!)απο χθες εκοψα ρυζι και καλαμποκι....μονο νερακι θα πινω στο τελος(αλλα και αυτο θα με παχαινει)smiley-rolleyes008.gif

lMz8p3.png[

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...