Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

katinaki εαν εχεις τσεκαρει οτι τα συσκευασμενα που καταναλωνεις δεν εχουν σογια-γιατι μαζι με τα γαλακτοκομικα συνηθως παει "πακετο" η αλλεργια στη σογια-,εγω θα ενοχοποιουσα το ασβεστιο....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

katinaki εαν εχεις τσεκαρει οτι τα συσκευασμενα που καταναλωνεις δεν εχουν σογια-γιατι μαζι με τα γαλακτοκομικα συνηθως παει "πακετο" η αλλεργια στη σογια-,εγω θα ενοχοποιουσα το ασβεστιο....

σωστο κιαυτο

ρε παιδια πειτε μου λιγο , ενα μωρακι 9 μηνων γινεται να θηλαζει 2 φορες την ημερα πρωι-βραδι ,συσταση παιδοαλλεργιολογου(ισως και την νυχτα ,δεν το διευκρινισα)και ενδιαμεσα να τρωει μονο(που ο δικος μου μεχρι και χτες ακομη δεν ειχε ξεκινησε τις στερεες τροφες?

Ροσι ,εσυ τελικα ξεκινησες τις στερεες στην μικρη ,τις δεχεται? ,ο δικος μου σημερα εφαγε σχεδον μια πατατα ολοκληρη με ελαιολαδο -μικρα κομματακια ,δεν δεχεται αλεσμενη τροφη ,μηπως τοσο καιρο δεν δεχοταν την τροφη γιατι ηταν αλεσμενη και οχι επειδη ειναι αλλεργικος ?υπαρχουν τετοια παιδακια?

Αγλαια εσυ τι λες ?μπορει να διατηρηθει ο θηλασμος ,εγω θελω να το θηλασω αρκετα ,αν τον μειωσω τον θηλασμο απο τωρα ,τι θα γινει μετα?

ολοι γυρω μου ακομη και η συγκεκριμρνη γιατρος μου λενε αυτο ,αλλα και να αντικαταστησω τον θηλασμο με ξενο γαλα.

ο θηλασμος διατηρειται οταν ειναι ελευθερος και ανεμποδιστος

μπορει να τα καταφερεις κ με τοσους λιγους θηλασμους,αλλα γιατι να το ρισκαρεις;

εμεις απο τη στιγμη που ξεκινησαμε στερεες τροφες,του πηρε ενα μηνα σχεδον για να "αντικαταστησει" το γευμα-θηλαζ δηλαδη 1 ωρα μετα αντι για αμεσως-,και ακομα και τωρα κανουμε 2-4 θηλασμους κατα τη διαρκεια της μερας-να μην μιλησω κ για τους μετμεσονυχτιους,αλλα νομιζω οτι εξαρταται απο τις αναγκες του καθε παιδιου...

και ναι,υπαρχει περιπτωση απλως να μην θελει τα αλεσμενα,δινε του μονο σε κομματακια-εμεις ας πουμε φρουτοκρεμα δεν φαγαμε ποτε,εφαγε αμεσως κομμενα φρουτακια,και το φαγητο του δεν του το εδινα αλεσμενο,αλλα πατημενο(πουρε)

fBaep3.png

uwK7p3.png

ρε παιδια πειτε μου λιγο , ενα μωρακι 9 μηνων γινεται να θηλαζει 2 φορες την ημερα πρωι-βραδι ,συσταση παιδοαλλεργιολογου(ισως και την νυχτα ,δεν το διευκρινισα)και ενδιαμεσα να τρωει μονο(που ο δικος μου μεχρι και χτες ακομη δεν ειχε ξεκινησε τις στερεες τροφες?
Τί να πω... Δύσκολο θα μου φαινόταν να το κάνω αλλά μπορεί και να γίνεται... Αν και μου φαίνεται λίγο το γάλα για 9 μηνών μωρό...
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

η οδηγία "θηλασμός μόνο πρωί βράδυ" είναι από γιατρούς που δνε ξέρουν περί θηλασμού... κινδυνεύει η γαλουχία σου με αυτόν τον τρόπο. εισήγαγε σιγά σιγά στερεές στο μωρό σου γιατί όντως μόνο το γάλα σσου δεν καλύπτει τις ανάγκες του αλλά να θυμάσαι πως όλο τον πρώτο χρόνο οι στερεές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού και όχι το ανάποδο. τους αλλεργιολόγους και τους γαστρεντερολόγους τους συμφέρει να μη θηλάζουμε γιατί έτσι (με τα ειδικά γάλατα) είναι πιο ελεγχόμενα τα πράγματα. επειδή και εγώ είμαι στο ίδιο χάλι (εννοώ να ψάχνω να βγάκω άκρη με το αίμα στα κακά του γιού μου και να γυρίζω από γιατρό σε γιατρό και να πρέπει να αποφασίσω αν θα του κάνει καλό να κάνουμε βιοψία εντέρου ή όχι) αποφάσισα πως δεν θα λάβω στα σοβαρά υπόψη μου οποιοδήποτε γιατρό δεν είναι υποστηρικτικός στο θηλασμό. για τον ίδιο λόγο ακύρωσα το ραντεβού με τη γιατρό που μου είχε συστήσει η fairy's mom. μπορεί να είναι πολύ καλή γιατρός αλλα αποφάσισα να φυλάω δυνάμεις για να αντιμετωπίσω την αλλεργία του μωρού χωρίς να υπονομεύουν το θηλασμό και να με κοιτάνε λες και θέλω να δηλητηριάσω το μωρό μου. βατρέθηκα να προσπαθώ να αποδείξω ότι δνε είμαι ελέφαντας! συγνώμη γαι το ξέσπασμα! καλό βράδυ

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

Ευτυχώς, η παιδοαλλεργιολόγος που παρακολουθεί την κόρη μου δεν μου είπε ποτέ να πάψω να θηλάζω αλλά μου σύστησε να πίνει και το αλφαρέ, έστω και λίγο, γιατί θα την βοηθήσει, έστω με τα λίγα συστατικά που περιέχει κι ότι θα την πάει μπροστά (δεν το εξηγώ και πολύ καλά... ελπίζω να γίνομαι κατανοητή).

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Καλέ σας μπέρδεψα! :oops: Αυτά παθαίνεις για να γράφεις με την Σήλια να σου πατάει το πληκτρολόγιο...

Συγνώμη Πωλίνα!

καλε μην το συζητας καν...μια παρεα ειμαστε!

Τα μιράντα ξαναέγιναν "νηστίσιμα";;;

ετυχε κ πηρε ο αντρας μου σημερα για να τρωει στη δουλεια,και σε θυμηθηκα;)

ειναι νηστισημα,ναι(αλλα οχι τα ολικης),ομως περιεχουν σογια.

για να σας πω κ τα δικα μας,αποφασισα να δρασω κι εγω.

σταματησα ξανα(για χιλιοστη φορα) δημητριακα,ντοματα κ κοτοπουλο,και εκλεισα ραντεβου για πατς σε 2 εβδομαδες.

κουραστηκα με τις δοκιμες,νιωθω οτι εχω κανει το παιδι μου πειραματοζωο.

δεν εχω δει ουτε συγκαμα,ουτε αιμα,ουτε βλεννες...αλλα εχει πρησμενη κοιλιτσα και τεραστια ανησυχια στον υπνο.θα δουμε....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Ροσι ,εσυ τελικα ξεκινησες τις στερεες στην μικρη ,τις δεχεται? ,ο δικος μου σημερα εφαγε σχεδον μια πατατα ολοκληρη με ελαιολαδο -μικρα κομματακια ,δεν δεχεται αλεσμενη τροφη ,μηπως τοσο καιρο δεν δεχοταν την τροφη γιατι ηταν αλεσμενη και οχι επειδη ειναι αλλεργικος ?υπαρχουν τετοια παιδακια?

Ναι, η κόρη μου!

Η μικρούλα είναι 11.5 κιλά περίπου (τη ζύγισα χθες) και εξακολουθεί να τρέφεται αποκλειστικά σχεδόν με το γάλα μου.

Αλεσμένα δεν δέχεται, ούτε καν βελουτέ σουπίτσες ή χυλό βρώμης, τα φτύνει αμέσως.

Έτσι της δίνω καμία φράουλα μερικές φορές όταν έχω (ολόκληρη), λίγο βούτυρο καρύδας που φαίνεται ότι της αρέσει πολύ, κανένα αγγουράκι κομμένο στη μέση και χθες λίγο αποξηραμένο δαμάσκηνο αν και πιπίλισε πολύ λίγο.

Απέρριψε την μπανάνα, το αβοκάντο και τον κιμά πρόσφατα :?

Ο γιος μου ήτανε εντελώς το αντίθετο, από 5.5 μηνών έτρωγε τα πάντα με όρεξη (αλεσμένα): κρόκο αυγού, κόκκινο κρέας, όσπρια, πρόβειο γιαούρτι και φυσικά όλα τα φρούτα.

Δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να μειώσεις τους θηλασμούς!

Είναι μικρούλης ακόμη και ακριβώς επειδή δεν δέχεται εύκολα τις στερεές δεν θα πρέπει να του περιορίσεις το γάλα.

Πολλά είναι τα παιδάκια που θηλάζουν αποκλειστικά μέχρι το χρόνο + και μια χαρά μεγαλώνουνε, και αν κρίνω από την κόρη μου το μητρικό γάλα της είναι και με το παραπάνω επαρκές!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πωλίνα αυτό υποψιάζομαι περισσότερο αλλά έλεγα μπα είμαι υπερβολική..

Μου το έδωσε και η γαστρεντερολόγος λεω δεν μπορεί θα είναι ΟΚ.

Τα παξιμάδια είναι οκ δεν έχουν ούτε σόγια μόνο αλεύρι, μαγιά, λάδι και αλάτι αλλά σκεφτηκα τι λάδι??ποιοτικά εννοώ.

Θα κόψω το ασβέστιο 2-3 μέρες να δω. Το υποπτεύομαι πολύ γιατι τα ξημερώματα που κάνει κακά και το πρωι είναι μια χαρά. το πάιρνω γύρω στις 11 και απο το μεσημέρι και μετά μέχρι αργά το απόγευμα βγάζει λίγο αιματάκι.

Είδωμεν..

και ναι,υπαρχει περιπτωση απλως να μην θελει τα αλεσμενα,δινε του μονο σε κομματακια-εμεις ας πουμε φρουτοκρεμα δεν φαγαμε ποτε,εφαγε αμεσως κομμενα φρουτακια,και το φαγητο του δεν του το εδινα αλεσμενο,αλλα πατημενο)

α μαλιστα .οκ καταλαβα ,θα συνεχισω χωρις να τα αλεθω ,με το κρεατακι ομως πως ?

η οδηγία "θηλασμός μόνο πρωί βράδυ"

... κινδυνεύει η γαλουχία σου με αυτόν τον τρόπο.

θυμάσαι πως όλο τον πρώτο χρόνο οι στερεές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού και όχι το ανάποδο. τους αλλεργιολόγους και τους γαστρεντερολόγους τους συμφέρει να μη θηλάζουμε γιατί έτσι (με τα ειδικά γάλατα) είναι πιο ελεγχόμενα τα πράγματα. επειδή και εγώ είμαι στο ίδιο χάλι (εννοώ να ψάχνω να βγάκω άκρη με το αίμα στα κακά του γιού μου και να γυρίζω από γιατρό σε γιατρό και να πρέπει να αποφασίσω αν θα του κάνει καλό να κάνουμε βιοψία εντέρου ή όχι)

ι συγνώμη γαι το ξέσπασμα! καλό βράδυ

κοιτα η ερωτηση μου ηταν ρητορικη ,δεν σκεφτηκα ουτε λεπτο οτι θα τον θηλαζω απο τωρα πρωι βραδι,μου εκανε ομως εντυπωση η συγκεκριμενη οδηγια

αισθανομαι ασφαλης με τον θηλασμο

γνωριζω οτι ολο τον πρωτο χρονο ειναι συμληρωματικος ο θηλασμος και για αυτο και δεν ανησυχω πολυ ,αλλωστε τον πρωτο γιο μου τον θηλασα 18 μηνες και ειχα και παλι μεχρι τον 6-7 μηνα προβληματα αλλεργιας ,τοτε δεν ετυχε να μου δωσει κανεις τεοια οδηγια ,βασικα οι οδηγιες τοτε ηταν πιο ξεκαθαρες ,να κοψω τον θηλασμο αν δεν βοηθησει η διαιτα

να σου πω οτι μου προτεινε και υποαλλεργικο γαλα

σου ευχομαι να βρεις ακρη συντομα

Ευτυχώς, η παιδοαλλεργιολόγος που παρακολουθεί την κόρη μου δεν μου είπε ποτέ να πάψω να θηλάζω αλλά μου σύστησε να πίνει και το αλφαρέ, έστω και λίγο, γιατί θα την βοηθήσει, έστω με τα λίγα συστατικά που περιέχει κι ότι θα την πάει μπροστά (δεν το εξηγώ και πολύ καλά... ελπίζω να γίνομαι κατανοητή).

ακριβως αυτο το γαλα μου προτεινε και μου ειπε δωστο να γιατρευτει και για να μην ρεψεις και εσυ με την διαιτα και στην ερωτηση μου δηλ. μου προτεινεται να διακοψω τον θηλασμο? μου απαντησε οχι ,

της λεω ,εφοσον μου λετε να τον θηλαζω ταυτοχρονα σημαινει οτι πρεπει να συνεχισω την διαιτα ? ,τοτε μπερδευτηκε :lol::lol::lol: και μου ειπε η οδηγια μου ειναι θηλασμος πρωι -βραδι και παρε και το γαλα να το δοκιμασει

Ναι, η κόρη μου!

Η μικρούλα είναι 11.5 κιλά περίπου (τη ζύγισα χθες) και εξακολουθεί να τρέφεται αποκλειστικά σχεδόν με το γάλα μου.

Αλεσμένα δεν δέχεται, ούτε καν βελουτέ σουπίτσες ή χυλό βρώμης, τα φτύνει αμέσως.

Έτσι της δίνω καμία φράουλα μερικές φορές όταν έχω (ολόκληρη), λίγο βούτυρο καρύδας που φαίνεται ότι της αρέσει πολύ, κανένα αγγουράκι κομμένο στη μέση και χθες λίγο αποξηραμένο δαμάσκηνο αν και πιπίλισε πολύ λίγο.

Απέρριψε την μπανάνα, το αβοκάντο και τον κιμά πρόσφατα :?

Ο γιος μου ήτανε εντελώς το αντίθετο, από 5.5 μηνών έτρωγε τα πάντα με όρεξη (αλεσμένα): κρόκο αυγού, κόκκινο κρέας, όσπρια, πρόβειο γιαούρτι και φυσικά όλα τα φρούτα.

Δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να μειώσεις τους θηλασμούς!

Είναι μικρούλης ακόμη και ακριβώς επειδή δεν δέχεται εύκολα τις στερεές δεν θα πρέπει να του περιορίσεις το γάλα.

Πολλά είναι τα παιδάκια που θηλάζουν αποκλειστικά μέχρι το χρόνο + και μια χαρά μεγαλώνουνε, και αν κρίνω από την κόρη μου το μητρικό γάλα της είναι και με το παραπάνω επαρκές!

11500 πο πο μπραβο

ο δικος μου 9500 περιπου

ετσι ακριβως τελευταια το ματι του ειναι συνεχεια στο φαγητο

θελει ολα να τα πιασει και να τα δοκιμασει ολοκληρα ,ριζογκοφρετες ,ψωμακι , μηλο , μπροκολο,κουνουπιδι,κ.α ,τις κρεμες 1-2 κουταλιες μονο και μετα τις φτυνει

Διαφημίσεις

Πωλίνα αυτό υποψιάζομαι περισσότερο αλλά έλεγα μπα είμαι υπερβολική..

Μου το έδωσε και η γαστρεντερολόγος λεω δεν μπορεί θα είναι ΟΚ.

Τα παξιμάδια είναι οκ δεν έχουν ούτε σόγια μόνο αλεύρι, μαγιά, λάδι και αλάτι αλλά σκεφτηκα τι λάδι??ποιοτικά εννοώ.

Θα κόψω το ασβέστιο 2-3 μέρες να δω. Το υποπτεύομαι πολύ γιατι τα ξημερώματα που κάνει κακά και το πρωι είναι μια χαρά. το πάιρνω γύρω στις 11 και απο το μεσημέρι και μετά μέχρι αργά το απόγευμα βγάζει λίγο αιματάκι.

Είδωμεν..

οταν δεν επισημαινει το ειδος του λαδιου,συνηθως εννοει φυτικα ελαια,και το σογιελαιο ειναι μια πιθανοτητα..ναι,καλυτερα να φροντισεις να εχεις πηγες ασβεστου απο την διατροφη σου,και να δεις μηπως εφταιγε το συμπληρωμα...αληθεια,γιατι το παιρνεις;εχεις κανει εξετασεις και φανηκε οτι σου λειπει,ή προληπτικα;

α μαλιστα .οκ καταλαβα ,θα συνεχισω χωρις να τα αλεθω ,με το κρεατακι ομως πως ?

εαν το λιωνεις με το πατητηρι που κανουμε τον πουρε,και μετα το δινεις στην ιδια μπουκια που θα εχει κ πατατα πχ ή κατι που να βοηθησει το μωρο να το επεξεργαστει,δεν νομιζω να εχεις προβλημα.εμεις οπως σου ειπα,τα κανουμε ολα μαζι πουρε,προσθετω κ λαδακι κ τα τρωει μια χαρα.

fBaep3.png

uwK7p3.png

οταν δεν επισημαινει το ειδος του λαδιου,συνηθως εννοει φυτικα ελαια,και το σογιελαιο ειναι μια πιθανοτητα..ναι,καλυτερα να φροντισεις να εχεις πηγες ασβεστου απο την διατροφη σου,και να δεις μηπως εφταιγε το συμπληρωμα...αληθεια,γιατι το παιρνεις;εχεις κανει εξετασεις και φανηκε οτι σου λειπει,ή προληπτικα;

Μου είπε η γαστρεντερολόγος να το πάρω γιατι όπως είπε θα έχω πρόβλημα αν χρειαστεί να κάνω καιρό αυτή τη διατροφή. Δεν το έψαξα και πολύ να σου πώ λέω αφου αυτή ξέρει το παιδί και το πρόβλημα του δεν θα μου έδινε κάτι που δεν κάνει...τεσπα...

Βλακείες βασικά γιατί σε όλη την εγκυμοσύνη δεν χρειάστηκε ποτε και δεν μου έδωσες ο γιατρός ούτε προληπτικά ήταν κατά των συμπληρωμάτων.

σήμερα και για 2-3 μέρες δεν θα το παίρνω να δω..

τελικα η μικρη σου εχει πρωκτοκολιτιδα αλλα δεν εχει δακτυλιδι ?δεν καταλαβα:oops::oops:

να πω κατι για την δοσολογια των πεπτικων ενζυμων,εχει σχεση με τις δοσεις των προβιοτικων στις καψουλες ,ταμπλετες κτλ

εχουν παρενεργειες ,μπορει να καταστειλουν την φυσιολογικη εκκριση των ενζυμων απο το ιδιο το εντερο, οποτε εαν περνετε μεγαλες δοσεις και τις σταματησετε καποια στιγμη μπορει να εχετε χειροτερο προβλημα δυσπεψιας,οπως επισης οι μεγαλες δοσεις μπορει να ερεθισουν τον βλεννογονο του εντερου

να ρωτησω και εγω κατι ,χτες μου προτειναν την SINLAC με δημητριακα την εχετε δοκιμασει ,τρωγεται?

Nαί έχει την αλλεργια τύπου IV αλλά κορίτσια εγώ δεν την θυμάμαι να είχε ποτέ το δαχτυλίδι. Πιστεύω θα το είχα εντοπίσει :confused:

Εμένα έκανε γοπ, μπούκωμα στην μύτη, σπυθουράκια στο πρόσωπο που φεύγανε και βλένες μέχρι 4 μηνών και μετά τους 4 μήνες που ξεκίνησα την διατροφή είχε βλένες, αίμα και απώλεια βάρους. Πολύ λίγες φορές και κόκκινα ματάκια.

Τη δοσολογία που σας είπα μου την είχε πει η σύμβουλος θηλασμού. ΑΛλά εμένα μου είχε δώσει τότε μία άλλη μάρκα.

Γιατί να δώσεις τη Σινιλάκ καλέ? Αν θες έτοιμες (και σε καταλαβαίνω να θες και την έτοιμη την κρέμα - με 2 παιδιά λίγος ο χρόνος) καλύτερα πάρε τις βιολογικές με δημητριακά τύπου Holle, Babynat κλπ

Παίρνω 1 με το πρωινό και 2 με το μεσημεριανό. Το βράδυ αν τσιμπίσω κάτι λίγο θα πάρω 1 αν φάω κανονική μερίδα φαί 2. Είναι πολλά???? 3 πήρα μόνο εκέινη τη μέρα με το αρνί γιατι έτρεμα απο τον φόβο μου....

Αν παίρνεις την μαρκα της Ρόζυ τότε ακολούθα τις οδηγίες της. Εγώ όπως είπα άλλη μάρκα έπαιρνα με τις δόσεις που γράφερις κι εσύ.

Κορίτσια παρ όλο που η μικρή πάει αρκετά καλύτερα 1 κένωση την ημέρα θα έχει λίγο αιματάκι. Την πειράζει κάτι λίγο και δεν μπορώ να το βρώ με τίποτα.

Τα γράφω όλα στο ημερολόγιο αλλά δεν μπορώ να το βρω γιατί κάτι που υποπτέυομαι το βρίσκω σε άλλη χρονική στιγμή χωρίς πρόβλημα.

Να ρωτήσω αν φάω κάτι στις 10 και στις 11 την θηλάσω έχει περάσει στο γάλα ή όχι? μήπως το κάνω πιο αναλύτικό και το βρώ τελικά.

Υποπτεύομαι τα εξής ποια πιστεύεται οτι μπορεί να είναι πιο επικύνδινα

Μπανάνα

All bran (2 κουταλιές τις σούπας)

λεμόνι

Πιπέρι μαυρο που βάζω λίγο στο φαι (τραβηγμένο??)

Παξιμαδια λαδιού (εμπορίου αλλά με ΟΚ συστατικα)

Μαρμελάδα μήλο - αχλάδι (δική μου)

Ταμπλέτα ασβεστίου?

Εμένα έκανε αίμα και βλένες σε 2-3 ώρες αφού έτρωγα κάτι που την πείραζε. Ή μπορεί να έκανε μόνο βλένες και το αίμα να ερχόταν το βράδυ.

Εγώ θα υποπτευόμουν το όξινο (λεμόνι) και τα all bran.

Όσο για το ασβέστιο δε νομίζω να σε πειράζει αυτό, αλλά κι εγώ το θεωρώ αχρείαστο εφόσον δεν έχεις κάνει εξετάσεις.

η αποφάσισα πως δεν θα λάβω στα σοβαρά υπόψη μου οποιοδήποτε γιατρό δεν είναι υποστηρικτικός στο θηλασμό. για τον ίδιο λόγο ακύρωσα το ραντεβού με τη γιατρό που μου είχε συστήσει η fairy's mom. μπορεί να είναι πολύ καλή γιατρός αλλα αποφάσισα να φυλάω δυνάμεις για να αντιμετωπίσω την αλλεργία του μωρού χωρίς να υπονομεύουν το θηλασμό και να με κοιτάνε λες και θέλω να δηλητηριάσω το μωρό μου.

Για να μην δοθούν λάθος εντυπώσεις η Σ. από την αρχή προτείνει το ξένο γάλα, αλλά δεν σε προσβάλλει ή κοιτάει υποτιμητικά/περιφρονητικά κλπ όταν της λες ότι θα επιμείνεις με τον θηλασμό. Εμένα με πίεσε περισσότερο γιατί έβλεπε ότι το παιδί κάθε μήνα κατεβαινει καμπύλη και ανησυχούσε για την ανάπτυξή της. Και πάλι μου το έλεγε αγχωμένα και όχι προσπαθώντας να επιβληθεί. Κάποια άλλη μαμά που δεν είχε πρόβλημα με το βάρος ας μας πει πώς την αντιμετώπισε στον θηλασμό.

Νελίτσα πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα βρεις τέτοιες ειδικότητες υποστηρικτικές στον θηλασμό. Το θέμα για μένα είναι τουλάχιστον να μην σε πρήζουν.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κατινάκι έχεις αποκλείσει τη γλουτένη δηλαδή από τη λίστα των τροφίμων που ενοχλούνε τη μικρούλα σου;

Οχι ακόμη...το σκέφτομαι κάθε μέρα αλλά μου φαίνεται βουνό!!

Υπάρχει κάποια εξέταση που μπορώ να το διαπιστώσω?

Να κάνω 2-3 μέρες αποχή??

Αν παίρνεις την μαρκα της Ρόζυ τότε ακολούθα τις οδηγίες της. Εγώ όπως είπα άλλη μάρκα έπαιρνα με τις δόσεις που γράφερις κι εσύ.

Εμένα έκανε αίμα και βλένες σε 2-3 ώρες αφού έτρωγα κάτι που την πείραζε. Ή μπορεί να έκανε μόνο βλένες και το αίμα να ερχόταν το βράδυ.

Εγώ θα υποπτευόμουν το όξινο (λεμόνι) και τα all bran.

Όσο για το ασβέστιο δε νομίζω να σε πειράζει αυτό' date=' αλλά κι εγώ το θεωρώ αχρείαστο εφόσον δεν έχεις κάνει εξετάσεις. [/quote']

Δεν είναι ούτε το ασβέστιο σήμερα δεν ήπια και μια απο τα ίδια. Το αίμα βέβαια είναι απειροελάχιστο και δεν τρελάινομαι αλλά το πρωι πάλι που ξύπνησε είναι μίξες τα κακα της..

Διαφημίσεις

Σε τι θα την πάει μπροστά;

Σου εξήγησε τι προσφέρει αυτό το γάλα που δεν μπορεί να το προσφέρει ο θηλασμός; Ποια είναι τα συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν το παιδί;

έχει εκτενώς υδρολυμένη πρωτεΐνη γάλακτος, φυτικά λιπαρά και ιχθυέλαιο, μαλτοδεξτρίνη (ζάχαρο) και άμυλο

Δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλύτερο ούτε καν ισάξιο από το μητρικό γάλα. Απλά είναι πολύ ακριβό!

Λυπάμαι αλλά και αυτός ο γιατρός προσπαθεί να σαμποτάρει το θηλασμό. Έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να το κάνει ευθέως γιατί θηλάζεις ήδη τόσο καιρό και τα έχεις καταφέρει, και προσπαθεί να το κάνει πλαγίως.

Δεν είναι ούτε το ασβέστιο σήμερα δεν ήπια και μια απο τα ίδια. Το αίμα βέβαια είναι απειροελάχιστο και δεν τρελάινομαι αλλά το πρωι πάλι που ξύπνησε είναι μίξες τα κακα της..

Το ότι δεν ήπιες σήμερα, δεν σημαίνει τίποτα. Υπολείμματα από αυτό που πίνεις ή τρως μπορεί να μένουν και μέρες ή εβδομάδες. Θα πρέπει πρώτα να μην περιέχονται υπολείμματα στη διατροφή σου και μετά να περιμένεις υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Πχ το αγελαδινό γάλα θέλει αποχή για 4 εβδομάδες τουλάχιστον για να δώσει αποτελέσματα γιατί από τη στιγμή που το διακόπτεις, οι πρωτεΐνες εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο σώμα σου και άρα στο γάλα σου για 2 εβδομάδες. Από τη στιγμή που το παιδί θα αρχίσει να παίρνει μητρικό γάλα χωρίς υπολείμματα πρωτεϊνών, για 2 εβδομάδες θα έχει υπολείμματα στο δικό του σώμα και θα έχει κάποια συμπτώματα, όχι τόσο έντονα αλλά υπαρκτά.

(το ασβέστιο το παίρνεις για κάποιον ειδικό λόγο ή σου το έδωσε έτσι ο γυναικολόγος;)

Το ότι δεν ήπιες σήμερα, δεν σημαίνει τίποτα. Υπολείμματα από αυτό που πίνεις ή τρως μπορεί να μένουν και μέρες ή εβδομάδες. Θα πρέπει πρώτα να μην περιέχονται υπολείμματα στη διατροφή σου και μετά να περιμένεις υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Πχ το αγελαδινό γάλα θέλει αποχή για 4 εβδομάδες τουλάχιστον για να δώσει αποτελέσματα γιατί από τη στιγμή που το διακόπτεις, οι πρωτεΐνες εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο σώμα σου και άρα στο γάλα σου για 2 εβδομάδες. Από τη στιγμή που το παιδί θα αρχίσει να παίρνει μητρικό γάλα χωρίς υπολείμματα πρωτεϊνών, για 2 εβδομάδες θα έχει υπολείμματα στο δικό του σώμα και θα έχει κάποια συμπτώματα, όχι τόσο έντονα αλλά υπαρκτά.

(το ασβέστιο το παίρνεις για κάποιον ειδικό λόγο ή σου το έδωσε έτσι ο γυναικολόγος;)

Αγλαία ασβέστιο δεν πήρα ποτέ σε όλη την εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος ήταν πολύ κατα των σκευασμάτων.

Το άρχισα πριν απο 3 εβδομάδες με σύσταση της παιδογαστρεντερολόγου οπου μου είπε να πάρω οπωσδήποτε γιατί θα έχω πρόβλημα με την διατροφή που κάνω..

Κλείνω 2 μήνες αποχή (αυστηρή πολύ) απο όλα τα γαλακτοκομικά κρυφά και μη και αυγό ξηρούς καρπούς, μοσχάρι, και πολλά αλλα και όμως δεν μπορώ να βρω τι άλλο την πειράζει.

Πιστεύεις οτι πρέπει να αρχιζω να υποπτεύομαι την γλουτένη?

Κατινάκι όταν μας ανάφερες λίγες μέρες πριν ότι έφαγες μακαρόνια με ελάχιστο τυράκι και η μικρή τρελάθηκε στο αίμα εγώ αμέσως σκέφτηκα τη γλουτένη!

Rosie εκει που το σκεύτομαι εκει το απορρίπτω. Εχτές έφαγα (λογο τσικνίσματος βέβαια δεν το συνηθίζω) 2 πίτες σουβλακιού και κρέας και σήμερα το πρωί τα κακά της ήταν ΟΚ. Κάθε πρωί τρώω ψωμί με λίγο βούτηρο βιτάμ (το τούβλο) και μαρμελάδα μήλο και μετά αρχίζει να θωλόνει το τοπίο..

Το ίδιο θόλωμα όμως βλέπω και όταν τρώω το τπρωί μήλο αχλάδι μπανάνα και νιφάδες βρώμης (η βρώμη έχει γλουτένη?)..γι'αυτό σκέφτηκα το ασβέστιο επειδή το επαιρνα μετά το πρωινό.

Μακαρόνια τρώω συχνά σχετικά δεν έχω παρατηρήσει κάτι αλλά η αλήθεια είναι οτι ψάχνω πάντα κάτι άλλο να ενοχοποιήσω.

Αλλη γλουτένη έχει το σιμιγδάλι και άλλη το αλεύρι?(βλακείες λέω)

Είμαι χαμένη τελείως..στην αρχή πίτστευα οτι το πείραμα με το τυράκι και τα ένζυμα έκαναν την ζημιά αλλά πλεόν μετά απο τόσο καιρό μου φαίνεται αστείο.

Υπάρχει κάποια εξέταση που μπορώ να βρώ αν φταίει η γλουτένη?(αξιόπιστη εννοώ οχι να το τρυπίσω τσάμπα το μωράκι)

Πόσες μέρες αποχή απο γλουτένη θα είναι ενδεικτική για να δω αν όντως φταίει αυτό?

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εξέταση για τη γλουτένη για τα μωράκια που θηλάζουν.

Αλλά και οι εξετάσεις για τους μεγάλους μπορούν απλά να δείξουν αλλεργία στη γλουτένη (celiac disease δεν θυμάμαι τώρα στα ελληνικά πως λέγεται) και όχι δυσανεξία.

Εγώ στην Αγγλία είχα κάνει εξετάσεις για την αλλεργία και βγήκανε αρνητικές παρόλα αυτά ήμουνα σίγουρη ότι με ενοχλεί (είχα πονοκεφάλους συχνούς) και μου είπε ο γιατρός μου ότι τη δυσανεξία δεν τη δείχνουνε.

Θα σε συμβούλευα να αποφύγεις το βιτάμ, είναι βλαβερή και επεξεργασμένη τροφή που δεν προσφέρει τίποτα σε σένα και το μωράκι σου.

Αν διαβάζεις τα τόπικς με τα βιολογικά θα δεις ότι πολλές από μας χρησιμοποιούμε βούτυρο καρύδας, είναι νοστιμότατο στο ψωμί μαζί με μέλι και κανέλα ή στα pancakes και πολύ θρεπτικό.

Δεν θα συνέδεα απαραίτητα αυτό που τρως το πρωί με το αίμα στα κακάκια της μικρής.

Για παράδειγμα αν φάω κάτι που πειράζει την κόρη μου αργά το απόγευμα της μιας μέρας (πχ τα αυγά που έφαγα το βράδυ πριν λίγες μέρες) θα δω επίδραση στα κακάκια της αργά το απόγευμα της άλλης μέρας, ενώ οι προηγούμενες κενώσεις είναι ΟΚ.

Μπορείς να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις τη γλουτένη για λίγο καιρό, θα επικεντρωθείς στο καστανό ρύζι (έχει διάφορα πολύ νόστιμα είδη καστανού ρυζιού), στο κινόα, στο κεχρί, στο αγριόρυζο και στη βρώμη, αν και για αρχή καλύτερα να την αποφύγεις γιατί ενδέχεται να έχει επιμολυνθεί από άλλα δημητριακά (στο άλλο τόπικ έδωσα λινκ βρώμης που σίγουρα δεν έχει γλουτένη).

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=81921

Η κόρη μου μετά την κρίση με τη σπανακόπιτα δεν έκανε ξανά κακά :roll:

Ίσως οφείλεται και στο γεγονός ότι αλλάξαμε περιβάλλον γιατί είμαστε εκτός Ελλάδας αυτό τον καιρό, αλλά δεν ανησυχώ και πολύ γιατί δεν φαίνεται να ταλαιπωρείται από αέρια.

Για να μην δοθούν λάθος εντυπώσεις η Σ. από την αρχή προτείνει το ξένο γάλα, αλλά δεν σε προσβάλλει ή κοιτάει υποτιμητικά/περιφρονητικά κλπ όταν της λες ότι θα επιμείνεις με τον θηλασμό. Εμένα με πίεσε περισσότερο γιατί έβλεπε ότι το παιδί κάθε μήνα κατεβαινει καμπύλη και ανησυχούσε για την ανάπτυξή της. Και πάλι μου το έλεγε αγχωμένα και όχι προσπαθώντας να επιβληθεί. Κάποια άλλη μαμά που δεν είχε πρόβλημα με το βάρος ας μας πει πώς την αντιμετώπισε στον θηλασμό.

Νελίτσα πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα βρεις τέτοιες ειδικότητες υποστηρικτικές στον θηλασμό. Το θέμα για μένα είναι τουλάχιστον να μην σε πρήζουν.

είμαι σίγουρη πλέον ότι δεν θα βρω, επειδή όμως και ο δικός μου έχει πέσει 2 καμπύλες (βρίσκεται στην τελευταία) θεωρώ πως δεν μπορώ να αναλωθώ σε (καινούριους για εμάς) γιατρούς που θα προσπαθούν να με πείσουν ότι κάνω λάθος. εκτιμώ πολύ τη βοήθεια που μου έδωσες και εσύ και όλα τα κορίτσια εδώ μέσα, μην πάρεις στραβά τα λεγόμενά μου.

κάθε φορά που κάνουμε μάγιερ ή τον ζυγίζει κάποιος γιατρός νοιώθω όπως όταν έδινα πανελλήνιες, δεν μπορώ και την πίεση να κόμω το θηλασμό γι αυτό και φοβάμαι πλέον να πειραματιστώ με καινούριο γιατρό = καινούρια αντιμετώπιση...

ο γαστρεντερολόγος μου έδωσε μια λίστα με τα "απαγορεύεται" και σαςε την παραθέτω:

γάλα, επιδόρπιο γάλακτος, ορός γάλακτος, λακτόζη, λακταλβουμίνη, λακτοσφαιρίνη, καζείνη, καζεινικό οξύ, κρέμα γάλακτος, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο γάλακτος, λίπος βουτύρου, τεχνητή γεύση βουτύρου, βουτηρόγαλα, τυρί, τυρόπηγμα, φέτα, γιαούρτι, καραμέλα, καεαμελόχρωμα (περιέχεται στην κοκακόλα και εγώ το ζώο έπινα τόσο καιρό), φυσικά αρωματισμένο, φυσικά βελτιωτικά γεύσης, πουτίγκα, ρυζόγαλο, πυτιά, αλεύρι υψηλής συγκέντρωσης πρωτείνης, κεφίρ, ρικότα, σερμπέτι, πραλίνα, καλλιέργεια γαλακτικού οξέως

vyLxp3.pngG7Azp3.png

μην πάρεις στραβά τα λεγόμενά μου.

κάθε φορά που κάνουμε μάγιερ ή τον ζυγίζει κάποιος γιατρός νοιώθω όπως όταν έδινα πανελλήνιες, δεν μπορώ και την πίεση να κόμω το θηλασμό γι αυτό και φοβάμαι πλέον να πειραματιστώ με καινούριο γιατρό = καινούρια αντιμετώπιση...

ο γαστρεντερολόγος μου έδωσε μια λίστα με τα "απαγορεύεται" και σαςε την παραθέτω:

γάλα, επιδόρπιο γάλακτος, ορός γάλακτος, λακτόζη, λακταλβουμίνη, λακτοσφαιρίνη, καζείνη, καζεινικό οξύ, κρέμα γάλακτος, σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο γάλακτος, λίπος βουτύρου, τεχνητή γεύση βουτύρου, βουτηρόγαλα, τυρί, τυρόπηγμα, φέτα, γιαούρτι, καραμέλα, καεαμελόχρωμα (περιέχεται στην κοκακόλα και εγώ το ζώο έπινα τόσο καιρό), φυσικά αρωματισμένο, φυσικά βελτιωτικά γεύσης, πουτίγκα, ρυζόγαλο, πυτιά, αλεύρι υψηλής συγκέντρωσης πρωτείνης, κεφίρ, ρικότα, σερμπέτι, πραλίνα, καλλιέργεια γαλακτικού οξέως

Δεν παρεξηγώ καθόλου! Αλίμονο! Απλά θεώρησα σωστό να μην δοθεί λάθος εντύπωση για τη γιατρό για αυτό είπα όσα είπα.

Επίσης να σου πω ότι καταλαβαίνω την κούραση σου (ψυχολογικά) αλλά ο γαστρεντερολογος δεν θα σας κάνει κάποια τεστ που για μας τουλαχιστον ήταν σημαντικά και τα είχαμε σαν μπούσουλα για να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια σε δοκιμές. Η απόφαση πάντα είναι δική σου και σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά καλή δύναμη για όσο χρειαστεί!

Στα απαγορεύεται πρόσεχε γιατί κάποια παιδιά τα πειράζουν γλουτένη, σόγια και πιο σπάνια ρύζι ή λαχανικά. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι το παιδί σου δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Επίσης να μην τρως τίποτα με πολλά σπόρια (πχ φράουλες) και να τα ξεφλουδίζεις (πχ ντομάτα)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν παρεξηγώ καθόλου! Αλίμονο! Απλά θεώρησα σωστό να μην δοθεί λάθος εντύπωση για τη γιατρό για αυτό είπα όσα είπα.

Επίσης να σου πω ότι καταλαβαίνω την κούραση σου (ψυχολογικά) αλλά ο γαστρεντερολογος δεν θα σας κάνει κάποια τεστ που για μας τουλαχιστον ήταν σημαντικά και τα είχαμε σαν μπούσουλα για να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια σε δοκιμές. Η απόφαση πάντα είναι δική σου και σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά καλή δύναμη για όσο χρειαστεί!

Στα απαγορεύεται πρόσεχε γιατί κάποια παιδιά τα πειράζουν γλουτένη' date=' σόγια και πιο σπάνια ρύζι ή λαχανικά. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι το παιδί σου δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Επίσης να μην τρως τίποτα με πολλά σπόρια (πχ φράουλες) και να τα ξεφλουδίζεις (πχ ντομάτα)[/quote']

σε ευχαριστώ πολύ. ο γαστρεντερολόγος τον βλέπει παράλληλα με αλλεργιολόγο. όλα τα τεστ που κάναμε (και των 3 κατηγοριών+ τεστ ιδρώτα) είναι αρνητικά, αναμένεται η απάντηση για κοιλιοκάκη... αν συνεχίσουμε έτσι φοβάμαι ότι το επόμενο βήμα θα είναι η βιοψία εντέρου...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...