Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

μέχρι χτες έτρωγα... ψάρι αυγό και από γαλ/κα τυρί φέτα και και κεφαλογραβιέρα. απο'δω και πέρα δεν ξέρω τι να τρώω...

Η δικιά μας γαστρεντερολόγος αρχικά μου έκοψε όλα τα γαλοκτοκομικά και το μοσχάρι και μετά τον μήνα αν ξαναεμφανιστεί αίμα κάνουμε μια εξεταση που λέγεται μικροσκοπική κοπράνων και παράλληλα κόβω αυγο,θαλλασινα,ψαρια,σοκολάτα,πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς.

αφου είχες κόψει τα γαλ/κα γιατι έτρωγες φέτα και κεφαλογραβιέρα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν το μωρό ήταν 3 μηνών. έγινε κωλονοσκόπηση στο παίδων και επιβεβαιώθηκε ότι ήταν αλλεργία. Και εγώ θύλαζα αποκλειστικά. Τελικά, αφού επισκεφτήκαμε όλους τους ειδικούς, έγιναν αιματολογκά τεστ στο μωρό τα οποία δεν έδειξαν κάτι και τελικά, πάλι στο ΠΑΙΔΩΝ, έγιναν δερματικά τεστ, τα οποία έδειξαν σε ποιες ακριβώς τροφές είχε αλλεργία το μωρό και τις οποίες έπαψα εγώ να τρώω και συνέχισα να θυλλάζω.

Denula

Σχετικα με τα τεστ κοριτσια μπορει να βγουν θετικα, αλλα επισης μπορουν οοολα να βγουν αρνητικα...οπως σε εμας, οπου απο την αρχη οοολα βγαινουν αρνητικα (ραστ, πατσ κλπ) αλλα παρολα αυτα εχουμε πολλες αλλεργιες.

Μπηκα για να σας γραψω τη χαρα μου: εδω και 16 ημερες του δινω ακτινιδιο και ολως παραδοξως δεν τον εχει πειραξει ακομα!!! παρ ολο που το φοβομουνα (με ολα αυτα τα σπορακια και τη φλουδα την περιεργη που εχει) δε δειχνει να τον εχει πειραξει!! Μπορει να κολλησαμε στην μπανανα, στο κοτοπουλο, στις φακες, στα σιτηρα αλλά....: το ακτινιδιο το ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ!!!

Ετσι εκτος απο μηλο, αχλαδι, αρνι-κουνελι, πατατα, καροτο κολοκυθι τρωμε και ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΟΟΟ!!!

απιστευτο μου φαινεται!θα περιμενω λιγο ακομα για να ειμαι σιγουρη και μετα θα συνεχισω με κολοκυθα γλυκεια...αντε να δουμε...:)

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

η παιδίατρος μου είχε πει μόνο τα γαλ/κα από αγελάδα, όχι όλα

Παντως αν θέλεις την γνωμη μου, με βαση αυτα που εχω διαβασει,απο τους γιατρους κ απο κατι γνωστες που ειχαν το ιδιο προβλημα κανε παντελης αποχη απο όλα τα γαλακτοκομικα + μοσχαρι δες πως θα παει

Διαφημίσεις

Παντως αν θέλεις την γνωμη μου, με βαση αυτα που εχω διαβασει,απο τους γιατρους κ απο κατι γνωστες που ειχαν το ιδιο προβλημα κανε παντελης αποχη απο όλα τα γαλακτοκομικα + μοσχαρι δες πως θα παει

Σωστά!

Το αγελαδινό και το κατσικίσιο και πρόβειο γάλα έχουν το μεγαλύτερο μέρος των πρωτεϊνών τους κοινό, οπότε το να κόψεις μόνο τα αγελαδινά είναι χαμένος κόπος. Η πιθανότητα ένα παιδί που έχει αλλεργία στο αγελαδινό να έχει και στο κατσικίσιο είναι πάνω από 90% (σύμφωνα με όσα μου έχουν πει γιατροί και έχω διαβάσει).

Τα κόβεις όλα και μετά προσθέτεις για να είσαι σίγουρη.

gwggp2.png ISWTp2.png

Χρειαζόμαστε βοήθεια, έχουμε πράσινα κακά με βλέννες κάποιες φορές και εξάνθημα στο πρόσωπο το οποίο φουντώνει κάθε τόσο. Είμαι σχεδόν σίγουρη οτι κάνει αλλεργία και ο παιδίατρος στον κόσμο του.

Τί κάνω? ξεκινώ αποχή από τα γαλακτοκομικά και βλέπουμε?

Μια βοήθεια για τα κρυμμένα?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Καλησπέρα. Απλα θα διαβαζεις τα παντα, θα αποφευγεις και εκεινα που αναγραφει στην συσκευασία "μπορει να περιέχει ίχνη γάλακτος" και τα προϊόντα απο σόγια. Μηπως ομως δεν ειναι αλλεργία αλλα τυχαιο περιστατικο?

Ευχάριστω για την βοήθεια.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν εμφανίστηκε σήμερα, ξεκίνησε από την 10η μέρα σαν νεογνικό εξάνθημα και στη συνέχεια έγινε σκληρό και κόκκινο.

Εν τω μεταξύ έχουμε πράσινα κακά και ερεθισμένη περιοχή τα οποία θεωρούσα οτι ήταν από την υπερπαραγωγή. Έχει και μερικές βλέννες ( μόνο όταν τα κακά της είναι πράσινα).

Καμία πρόταση για ενδεικτικές εξετάσεις του μωρού? Κάπου πήρε το μάτι μου κείμενα της vera που έγραφε για εξετάσεις αίματος.

P.S. Είμαστε σε μικρή επαρχιακή πόλη και ο παιδίατρος ουδεμία γνώση έχει για θηλασμό και αλλεργία.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Ευχάριστω για την βοήθεια.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν εμφανίστηκε σήμερα, ξεκίνησε από την 10η μέρα σαν νεογνικό εξάνθημα και στη συνέχεια έγινε σκληρό και κόκκινο.

Εν τω μεταξύ έχουμε πράσινα κακά και ερεθισμένη περιοχή τα οποία θεωρούσα οτι ήταν από την υπερπαραγωγή. Έχει και μερικές βλέννες ( μόνο όταν τα κακά της είναι πράσινα).

Καμία πρόταση για ενδεικτικές εξετάσεις του μωρού? Κάπου πήρε το μάτι μου κείμενα της vera που έγραφε για εξετάσεις αίματος.

P.S. Είμαστε σε μικρή επαρχιακή πόλη και ο παιδίατρος ουδεμία γνώση έχει για θηλασμό και αλλεργία.

Βίκυ, καλά έκανες και το άνοιξες σαν νέο θέμα...

Για τις εξετάσεις νομίζω (χωρίς να είμαι ειδική βέβαια) ότι ίσως να είναι πρώιμο. Σκέψου ότι και μια "απλή" εξέταση αίματος για ένα βρέφος είναι μεγάλη ταλαιπωρία (δεν μπορείς να πάρεις εύκολα αίμα από φλέβα και χωρίς να το ταλαιπωρήσεις...- αυτό στο λέω εκ πείρας) και δεν ξέρω αν μπορούν κι αν έχει νόημα να γίνουν σε τόσο μικρό μωρό.

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις δίαιτα αποκλεισμού, σε πρώτη φάση για τα "βασικά", δηλαδή γάλα (αγελαδινό), τυρί που περιέχει αγελαδινό και τα παράγωγά τους (ρυζόγαλα, παγωτά, κρέμες). Είναι δύσκολο κι αρκετά περιοριστικό να αποφύγεις στην αρχή και τα κρυμμένα - σκέψου ότι σχεδόν όλα τα ψωμιά για τόστ, φρυγανιές καθώς και πολλά αλλαντικά έχουν γάλα (ορό γάλακτος...).

Παράλληλα μπορείς να καταγράφεις τι τρως και να βλέπεις αντιδράσεις του μωρού. Χρειάζεσαι περίπου 4 εβδομάδες για να δεις διαφορά. Το μοσχαρίσιο κρέας συνήθως είναι καλά ανεκτό, οπότε αρχικά μην το κόψεις.

Σπανίως κάποια μωρά έχουν αλλεργία και στα άλλα γάλατα (κατσικίσιο, πρόβειο) με το κατσικίσιο να είναι ίσως το τελευταίο στη λίστα (είναι γενικά καλά ανεκτό.

Όπως σου είπαν ήδη απόφυγε και τη σόγια γιατί κάποια μωρά είναι αλλεργικά και στη σόγια.

Όταν υπάρχει αλλεργία στο αγελαδινό, συνήθως υπάρχει αλλεργία και στα αιγοπρόβεια και στη σόγια. Αν γίνει αποχή, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να γίνει εξ ολοκλήρου (για να αποφευχθούν και ατυχήματα, καθώς ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι νοθευμένο).

Όταν γίνεται εισαγωγή ξανά, μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα κατσικίσια και στη συνέχεια τα πρόβεια και τελευταία τα αγελαδινά, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με τα αγελαδινά.

Σχετικά με τα κρυμμένα, το πιο ύπουλο πιστεύω ότι είναι το ψωμί, καθώς πολλοί χρησιμοποποιούν σκόνη γάλακτος, για να βελτιώσουν το ψωμί - όχι μόνο τα συσκευασμένα. Επίσης, πάρα πολλά συσκευασμένα περιέχουν λεκιθίνη, που μπορεί να είναι σόγιας ή αυγού, ή περιέχουν απροσδιόριστα φυτικά λίπη, οπότε θεωρώ καλή ιδέα να πάνε στο καλάθι των αχρήστων: έτσι κι αλλιώς, δεν είναι απαραίτητα και δεν κατατάσσονται στα υγιεινά.

Γαλακτοκομικά συστατικά σε συσκευασμένα τρόφιμα μπορεί να αναφέρονται ως ορός γάλακτος, καζεΐνη, λακταλβουμίνη κτλ (περισσότερα νομίζω υπάρχουν στα υπομνήματα). Ακόμη και γρανίτες ή γλυφιτζούρια και καραμέλες μπορεί να περιέχουν γαλακτοκομικά και να μην αναφέρεται.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Βίκυ, καλά έκανες και το άνοιξες σαν νέο θέμα...

Για τις εξετάσεις νομίζω (χωρίς να είμαι ειδική βέβαια) ότι ίσως να είναι πρώιμο. Σκέψου ότι και μια "απλή" εξέταση αίματος για ένα βρέφος είναι μεγάλη ταλαιπωρία (δεν μπορείς να πάρεις εύκολα αίμα από φλέβα και χωρίς να το ταλαιπωρήσεις...- αυτό στο λέω εκ πείρας) και δεν ξέρω αν μπορούν κι αν έχει νόημα να γίνουν σε τόσο μικρό μωρό.

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις δίαιτα αποκλεισμού, σε πρώτη φάση για τα "βασικά", δηλαδή γάλα (αγελαδινό), τυρί που περιέχει αγελαδινό και τα παράγωγά τους (ρυζόγαλα, παγωτά, κρέμες). Είναι δύσκολο κι αρκετά περιοριστικό να αποφύγεις στην αρχή και τα κρυμμένα - σκέψου ότι σχεδόν όλα τα ψωμιά για τόστ, φρυγανιές καθώς και πολλά αλλαντικά έχουν γάλα (ορό γάλακτος...).

Παράλληλα μπορείς να καταγράφεις τι τρως και να βλέπεις αντιδράσεις του μωρού. Χρειάζεσαι περίπου 4 εβδομάδες για να δεις διαφορά. Το μοσχαρίσιο κρέας συνήθως είναι καλά ανεκτό, οπότε αρχικά μην το κόψεις.

Σπανίως κάποια μωρά έχουν αλλεργία και στα άλλα γάλατα (κατσικίσιο, πρόβειο) με το κατσικίσιο να είναι ίσως το τελευταίο στη λίστα (είναι γενικά καλά ανεκτό.

Όπως σου είπαν ήδη απόφυγε και τη σόγια γιατί κάποια μωρά είναι αλλεργικά και στη σόγια.

Eva έχεις δίκιο για τις εξετάσεις και δεδομένου οτι δεν θα υπάρξει απάντηση :ναι ή όχι για αλλεργία μάλλον δεν θα βοηθήσουν.

Θα ξεκινήσω να γράφω τροφές και αντιδράσεις και βλέπουμε, εν τω μεταξύ ξαφνικά¨"πήξαμε" στα πράσινα κακά....

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Όταν υπάρχει αλλεργία στο αγελαδινό, συνήθως υπάρχει αλλεργία και στα αιγοπρόβεια και στη σόγια. Αν γίνει αποχή, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να γίνει εξ ολοκλήρου (για να αποφευχθούν και ατυχήματα, καθώς ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι νοθευμένο).

Όταν γίνεται εισαγωγή ξανά, μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα κατσικίσια και στη συνέχεια τα πρόβεια και τελευταία τα αγελαδινά, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με τα αγελαδινά.

Σχετικά με τα κρυμμένα, το πιο ύπουλο πιστεύω ότι είναι το ψωμί, καθώς πολλοί χρησιμοποποιούν σκόνη γάλακτος, για να βελτιώσουν το ψωμί - όχι μόνο τα συσκευασμένα. Επίσης, πάρα πολλά συσκευασμένα περιέχουν λεκιθίνη, που μπορεί να είναι σόγιας ή αυγού, ή περιέχουν απροσδιόριστα φυτικά λίπη, οπότε θεωρώ καλή ιδέα να πάνε στο καλάθι των αχρήστων: έτσι κι αλλιώς, δεν είναι απαραίτητα και δεν κατατάσσονται στα υγιεινά.

Γαλακτοκομικά συστατικά σε συσκευασμένα τρόφιμα μπορεί να αναφέρονται ως ορός γάλακτος, καζεΐνη, λακταλβουμίνη κτλ (περισσότερα νομίζω υπάρχουν στα υπομνήματα). Ακόμη και γρανίτες ή γλυφιτζούρια και καραμέλες μπορεί να περιέχουν γαλακτοκομικά και να μην αναφέρεται.

Οκ, βγάζω εκτός όλα τα γαλακτοκομικά (αγελαδινά και αιγοπρόβεια)

Όλα τα συσκευασμένα είδη s/m (ψωμιά, κέικ κτλ)

Ψωμί κάθε είδους και σόγια.

Τρόφιμα που περιέχουν ουσίες όπως: ορός γάλακτος, καζεΐνη, λακταλβουμίνη κτλ

Πιστεύεις είμαστε οκ? Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη

p.s. υπομνήματα????

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Έχω καιρό να φανώ αλλά ήθελα αν σας πω τα νέα του μικρού μας...

Εμείς έχουμε σταματήσει τον θηλασμό 6 μηνών, πίνουμε νεοκέιτ και τρώει πατάτα, καρότο, κολοκύθι, μήλο αχλάδι, φασολάκια, αρακά, μήλο αχλάδι, μακαρόνια. Αίμα στα κακά έχουμε να δούμε απο τριών μηνών, βλέννες βλέπω καμιά φορά αλλά πολύ σπάνια και η διατροφή είναι ίδια απο όταν ήταν 7 μιση μηνών....

Πήγαμε στη γαστρεντερολόγο και είπε ότι δεν πήρε το αναμενόμενο βάρος, απο 8400 έγινε 9050 γρ (μέσα σε τρεις μήνες πήρε 600 γρ και έπεσε καμπύλη- ήταν μεταξύ 50-75ης και πήγε μεταξύ 50-25ης) και μας είπε ότι βλέπει την κοιλίτσα του λίγο πρησμένη... και να κάνουμε ραστ και εξετάσεις για κοιλιοκάκη... τα ραστ και στα σιτηρά βγήκαν αρνητικά και περιμένουμε την κοιλιοκάκη...Εντωμεταξύ απο το εργαστήριο του βρίσκουν αυξημένα λευκά και ηπατικά ένζυμα (μάλλον πέρασε κυτταρομεγαλοϊό ή μπνπυρήνωση- θα κάνουμε εξετάσεις) και παρνω τηλέφωνο να την ενημερώσω και μόνο που δεν με έβρισε....:twisted::twisted::twisted::twisted:

Δεν είναι η πρώτη φορά που κανει κάτι τέτοιο οπότε θα ήθελα να μου πει καποια κοπέλα αν ξέρει κανένα καλό γαστρεντερολόγο Θεσ/κη....

Tselinκa στην ίδια είχαμε πάει....:roll: αν βρήκες καμία άλλη γιατί νομίζω και εσύ σταμάτησες απο αυτή πες μου....:roll::roll::roll:

Εντωμεταξύ ο μικρός πέρασε και κάτι ιώσεις τον οκτώβριο κάναμε μάσκες κλπ... και τώρα που είναι καλύτερα ο καλός μου τρώει πάρα πολύ καλά... σχεδόν ένα μούλτι φαγητό μεσημέρι και απόγευμα... στεναχωρήθηκα γιατί νόμιζα ότι πηγαίναμε καλά....:cry::cry::cry: την Τετάρτη περιμένω αποτελέσματα...θα σας πω τι κάναμε..

Aso4p2.pngplWtp2.png

deleni, απο κρεας τι τρωτε?

εμας δραμα...το σαββατο ειχε ΑΙΜΑ...τρελλαθηκα...πολυ σταναχωρηθηκα...τρωμε καμια 20 μερες ακτινιδιο και 3 μερες κοκκινη κολοκυθα...μαλλον φταιει το ακτινιδιο...η κολοκυθα ειναι αθωα, ε?

τρωμε και κολοκυθι εδω και μηνες, αρα γιατι ν α τον πειραξε η κολοκυθα...

για πειτε μου βρε παιδια..τι εκανα λαθος...το ακτινιδιο?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Κορίτσια γεια σας! Σας παρακολουθώ φυσικά, αλλά πλέον δεν γράφω συχνά. Τα νέα μας...πάμε πολύ καλά, όλες οι μάγιερ αρνητικές :D και χθες βάλαμε και μοσχάρι! Στη συνέχεια θα βάλω τυράκι, μετά λέω για μπανανα ή γιαούρτι. Μάλλον όμως μπανάνα, να νοστιμήσει λίγο και αυτή η φρουτόκρεμα επιτέλους!

εμας δραμα...το σαββατο ειχε ΑΙΜΑ...τρελλαθηκα...πολυ σταναχωρηθηκα...τρωμε καμια 20 μερες ακτινιδιο και 3 μερες κοκκινη κολοκυθα...μαλλον φταιει το ακτινιδιο...η κολοκυθα ειναι αθωα, ε?

τρωμε και κολοκυθι εδω και μηνες, αρα γιατι ν α τον πειραξε η κολοκυθα...

για πειτε μου βρε παιδια..τι εκανα λαθος...το ακτινιδιο?

Σάγια γεια σου! Εϊχα δει τις προάλλες που μας είπες για το ακτινίδιο και μου είχε "χτυπήσει" κάπως... εμένα αυτό μου κάνει πιο ύποπτο, αλλά και πάλι με τις αλλεργίες έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά! Κάτι θεωρητικά αθώο για τους περισσότερους, μπορεί να πειράζει ένα άλλο παιδί. Εγώ πάντως θα σου κατηγορούσα πρώτα το ακτινίδιο. Περαστικά σας πάλι βρε κοπέλα μου!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

μωρε του εδωσα ακτινιδιο επειδη φοβαμαι για τη βιταμινη C. ειχε κρυωσει και ρωτωντας τον παιδιατρο πως μπορει να παρει βιταμινη c, αφου δεν τρωει λεμονια, πορτοκαλια κλπ ο πανεξυπνος ο παιδιατρος μου, μου το προτεινε...

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

καλημέρα! δεν έχω και πολύ χρόνο γιατί εμείς κλαίμε όοοοολη μέρα και όοοολη νύχτα. δεν την αφήνουμε από την αγκαλιά γιατί ξύνεται και χτυπιέται η κακομοίρα πολύ. είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση όλη η οικογένεια. είναι 6 μηνών την θηλάζω αποκλειστικά, και έχει παλινδρόμηση και αλλεργία ενώ κάνει και ουρολοιμώξεις. νοσοκομεία, γιατροί, προσπάθησα να της δώσω ξένο γάλα αλλά δεν θέλει ούτε πιπίλα . μόνο στήθος. ΥΠΟΦΕΡΕΙ!!! τι να τρώω πια? όλα τα έκοψα - νομίζω . θέλω να την θηλάσω πολύ αλλά οι γιατροί μου λένε φτάνει. βοηθήστε με λίγο στην διατροφή γιατί δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα...

ευχαριστώ...

Σας αντιγράφω το διαιτολογιο αποφυγης που μου έδωσε η αλλεργιολόγος για μένα:

1. γάλα (αγελαδινό και κατσικίσιο)' date=' αυγό, ψάρι

2. όλα τα είδη περιπτέρου (τσίχλες, καραμέλες, πατατάκια, χυμοί, αναψυκτικά)

3. ξηροί καρποί (και σουσάμι)

4. όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια, σόγια)

5. μαλάκια - οστρακοειδή

6. Λαχανικά που έχουν σπόρο (φασολάκια, αρακάς, μπάμιες κλπ) και λάχανο

7. Φρούτα (σταφύλια, ακτινίδια, σύκα, ροδάκινο με φλούδα, φράουλες)

8. Αλκοόλ

9. Σοκολάτες

10. Τροφές τεχνικά χρωματισμένες και πακεταρισμένες

11. Μοσχάρι και χοιρινά προϊόντα (μπείκον, σαλάμια, λουκάνικα κλπ) - γενικότερα τα αλλαντικά. [b']Το χοιρινό επιτρέπεται!!!![/b]

12. Βελτιωτικά γεύσης (κέτσαπ, μουστάρδα, έτοιμες σάλτσες κλπ)

13. Έτοιμα φαγητα (πίτσες, σουβλάκια, fast food)

14. Ασπιρίνη και όλα τα μη στερινοειδή αντιφλεγμόνώδη. Επιτρέπεται η Παρακεταμόλη (Depon, panadol, dolal, lonarid, lonalgal)

Επιτρέπονται σε εμάς:

Λεμόνι (περιορισμένο σχετικά)

Μπρόκολο, χόρτα,

ντομάτα (μόνο η σάρκα της χωρίς τα σπόρια, αλλά περιορισμένη)

Βιτάμ (στο χαρτί)

Από γλυκά εγώ έτρωγα χωρίς να μας πειράζει μαρμελάδα μήλο, μαρμελάδα κεράσι, γλυκό του κουταλιού κεράσι και μέλι.

Επίσης πολύ θρεπτικό το αβοκάντο.

Και άλλα που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα.

Το κάθε παιδί όμως είναι διαφορετικό, οπότε κάθε μαμά κάνει τα πειράματά της με προσοχή, κάθε τροφή ξεχωριστά, με δοκιμή 5-7 ημερών η κάθε μία.

Ελπίζω να βοήθησα...

καλημέρα! δεν έχω και πολύ χρόνο γιατί εμείς κλαίμε όοοοολη μέρα και όοοολη νύχτα. δεν την αφήνουμε από την αγκαλιά γιατί ξύνεται και χτυπιέται η κακομοίρα πολύ. είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση όλη η οικογένεια. είναι 6 μηνών την θηλάζω αποκλειστικά, και έχει παλινδρόμηση και αλλεργία ενώ κάνει και ουρολοιμώξεις. νοσοκομεία, γιατροί, προσπάθησα να της δώσω ξένο γάλα αλλά δεν θέλει ούτε πιπίλα . μόνο στήθος. ΥΠΟΦΕΡΕΙ!!! τι να τρώω πια? όλα τα έκοψα - νομίζω . θέλω να την θηλάσω πολύ αλλά οι γιατροί μου λένε φτάνει. βοηθήστε με λίγο στην διατροφή γιατί δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω όλα...

ευχαριστώ...

Ίσως το παραπάνω διαιτολόγιο σε βοηθήσει (στα επιτρεπόμενα πρόσθεσε και την κόκκινη κολοκύθα). Αλλά να θυμάσαι ότι κάποια μωρά τα πειράζουν και αθώες θεωρητικά τροφές πχ καρότο. Οπότε το μεγαλύτερο όπλο σου θα είνια η δική σου παρατήρηση. Ξεκίνα να κρατάς ένα ημερολόγιο με το τι τρως και τις αντιδράσεις του παιδιού.

Επίσης να τολμήσω να σου συστήσω την ομοιοπαθητική? Έχει βοηθήσει πολλά μωρά εδώ μέσα με το θέμα της αλλεργίας και της γενικότερης θωράκισης του ανοσοποιητικού - το λέω για τις συνεχείς ουρολοιμώξεις σας. Αν το μωρό παίρνει όλο αντιβιώσεις πώς να φτιάξει το έντερό του? Το αντίθετο, θα χειροτερεύει..

Προσπάθησε να συνεχίσεις τον θηλασμό όσο αντέχεις περισσότερο. Σε αυτό το θεμα δεν θα βρεις κανέναν γιατρό σύμμαχο. Κάντε υπομονή και θα δεις ότι θα έχετε βελτίωση σταδιακά. Αρκεί να παρατηρείς τι ενοχλεί το παιδί. Σε κανά μήνα δεν πας και σε αλλεργιολόγο? Να κάνετε κάποια τεστ.

Περαστικά σας το συντομότερο και υπομονή!!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

ευχαριστώ...

Καταρχην ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ που την θηλαζεις ακομα γιατι σιγουρα στερεισαι και εσυ πολλα.Μην ακους τους γιατρους θηλασε οσο αντεχεις.Κανε δοκιμες να δεις τι την πειραζει αλλα εγω για ενα χρονο ετρωγα μονο πουλερικα πατατες και αχλαδομηλα που ειναι τα πιο αθωα και η μικρη μου συνηρθε.Τωρα ειναι 2 χρονων αλλα η αλλεργια ακομα δεν της εχει περασει τρωει βεβαια πιο πολλες τροφες αλλα ακομα και το κρεμμυδι της το δοκιμαζα και επειδη ειχα παθει μια ψιλοψυχωση να την ονομασω?της το δοκιμαζα 2 εβδομαδες.οι πιο πολλοι γιατροι λενε 1 εβδοαμαδα ειναι αρκετη εγω ειμαι λιγο ψειρας.κανε υπομονη το μητρικο γαλα ειναι το καλυτερο για το παιδι σου εγω μονο οταν την κοιταω οταν την θηλαζω και το γεγογονος οτι ξερω οτι ακομα και τωρα στα 2 της της προσφερω με τον θηλασμο το ΚΑΛΥΤΕΡΟ μου δινει την δυναμη και συνεχιζω(εχω να φαω μια κρεπουλα πριν γεννησω).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...