Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αστιγματισμος

Recommended Posts

Κορίτσια έχω καταμπερδευτεί. Η δικιά μου 3 ετών διαγνώστηκε με αστιγματισμό 1,25 (αριστερό) και 1,75 (δεξί) ο πρώτος γιατρός πρότεινε γυαλιά. Ο δέυτερος (διακεκριμένος παιδοοφλαμίατρος της Αθήνας ) μου είπε ότι δεν δίνει γυαλάκια σε τόσους μικρούς βαθμούς γιατί δεν επηρεάζουν σε τίποτα την εξέλιξη του και το παιδί θα εξαρτάται από αυτά μετά χωρίς να είναι απαραίτητα και μάλιστα χωρίς να διαφέρει πολύ το ένα μάτι από το άλλο (στους βαθμούς). θα τα δώσει στο σχολείο και εφόσον παραπονεθεί το παιδί για πονοκεφάλους. Εδώ όμως βλέπω πως τα περισσότερα παιδάκια φοράνε και μάλιστα με μικρότερους βαθμούς. Δεν ξέρω ίσως πάω και για τρίτη γνώμη στο παίδων.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν, μπαίνω κι εγώ στο κλαμπ... Το Σεπτέμβρη πήγα σε οφθαλμίατρο που την ξέρω πολλά χρόνια και την εμπιστεύομαι... Εξέτασε τη μικρή και της βρήκε αστιγματισμό, αν θυμάμαι καλά 1,75 περίπου και στα δυο μάτια. Παρόλο που μου είπε να βάλει γυαλιά μόνο για το διάβασμα/ζωγραφική και τηλεόραση εγώ το καθυστέρησα για να πάρω δεύτερη γνώμη και τελικά το αμέλησα. Ο λογος που ήθελα β γνώμη είναι ότι η μικρή δε συνεργάστηκε και τέλεια στην εξέταση και η γιατρός τη συγκεκριμένη μέρα είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα και καταλαβαινα ότι δεν ήταν καθόλου ήρεμη...

Τέλος πάντων την Παρασκευή (είναι 4,5 σχεδόν τώρα το παιδί μου) πήγα τη μικρή στο Παίδων Πεντέλης στο γιατρό Παρασκευόπουλο. Την κοίταξε διεξοδικά και μου είπε ότι έχει 2,50 και 2,75 αστιγματισμό. Τρελάθηκα! Επίσης μου είπε ότι πρέπει να βάλει μεγάλα και άσχημα γυαλιά (μπροστά στο παιδί :evil:), που να ξεκινάνε από ψηλά στα φρύδια μέχρι χαμηλά στη μύτη :shock:! Και να τα βγάζει μόνο στον ύπνο της λέει!!! ΄Επαθα ένα ψιλοσοκ (μάλλον χοντροσοκ) και είπα να πάρω και άλλη γνώμη.

Και άλλη φορά στο Παίδων με καταφόβισαν για άλλα θέματα και αποδείχτηκε οτι έκαναν λάθος μεγάλο. Ο ΩΡΙΛΑ ισχυριζοταν πριν από 2,5 χρόνια ότι το παιδί σε 6 μήνες δε θα μπορούσε να ανασάνει από τις αμυγδαλές και ως τώρα δεν έχει κάνει ούτε μια αμυγδαλιτιδα (παρά μόνο φέτος στο σχολείο 3 ωτίτιδες). Η νευρολόγος ισχυριζόταν (πριν από 2,5 χρόνια) ότι πρέπει να κάνει μαγνητική εγκεφάλου γιατί είχε αργήσει να περπατήσει και τελικά απλά φοβόταν (είχα δίκιο εγώ και 1 μήνα μετά βρήκα τρόπο να την κάνω να περπατήσει)!!!

Πώς ειναι δυνατόν η μια οφθαλμίατρος να τα συστήνει απλά γυαλιά μόνο για όταν τα μάτια εντοπίζουν σε ένα σημείο και ο άλλος ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ειδικού τύπου γυαλιά; Και πώς θα πάει το παιδί μου με ΤΕΤΟΙΑ γυαλιά στο σχολειο;;; Τί να σας πω, κλαίω στα κρυφά... :(:(:(

Θέλω να μου συστήσετε κανένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην Αττική!!!

Λοιπόν, μπαίνω κι εγώ στο κλαμπ... Το Σεπτέμβρη πήγα σε οφθαλμίατρο που την ξέρω πολλά χρόνια και την εμπιστεύομαι... Εξέτασε τη μικρή και της βρήκε αστιγματισμό, αν θυμάμαι καλά 1,75 περίπου και στα δυο μάτια. Παρόλο που μου είπε να βάλει γυαλιά μόνο για το διάβασμα/ζωγραφική και τηλεόραση εγώ το καθυστέρησα για να πάρω δεύτερη γνώμη και τελικά το αμέλησα. Ο λογος που ήθελα β γνώμη είναι ότι η μικρή δε συνεργάστηκε και τέλεια στην εξέταση και η γιατρός τη συγκεκριμένη μέρα είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα και καταλαβαινα ότι δεν ήταν καθόλου ήρεμη...

Τέλος πάντων την Παρασκευή (είναι 4,5 σχεδόν τώρα το παιδί μου) πήγα τη μικρή στο Παίδων Πεντέλης στο γιατρό Παρασκευόπουλο. Την κοίταξε διεξοδικά και μου είπε ότι έχει 2,50 και 2,75 αστιγματισμό. Τρελάθηκα! Επίσης μου είπε ότι πρέπει να βάλει μεγάλα και άσχημα γυαλιά (μπροστά στο παιδί :evil:), που να ξεκινάνε από ψηλά στα φρύδια μέχρι χαμηλά στη μύτη :shock:! Και να τα βγάζει μόνο στον ύπνο της λέει!!! ΄Επαθα ένα ψιλοσοκ (μάλλον χοντροσοκ) και είπα να πάρω και άλλη γνώμη.

Και άλλη φορά στο Παίδων με καταφόβισαν για άλλα θέματα και αποδείχτηκε οτι έκαναν λάθος μεγάλο. Ο ΩΡΙΛΑ ισχυριζοταν πριν από 2,5 χρόνια ότι το παιδί σε 6 μήνες δε θα μπορούσε να ανασάνει από τις αμυγδαλές και ως τώρα δεν έχει κάνει ούτε μια αμυγδαλιτιδα (παρά μόνο φέτος στο σχολείο 3 ωτίτιδες). Η νευρολόγος ισχυριζόταν (πριν από 2,5 χρόνια) ότι πρέπει να κάνει μαγνητική εγκεφάλου γιατί είχε αργήσει να περπατήσει και τελικά απλά φοβόταν (είχα δίκιο εγώ και 1 μήνα μετά βρήκα τρόπο να την κάνω να περπατήσει)!!!

Πώς ειναι δυνατόν η μια οφθαλμίατρος να τα συστήνει απλά γυαλιά μόνο για όταν τα μάτια εντοπίζουν σε ένα σημείο και ο άλλος ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ειδικού τύπου γυαλιά; Και πώς θα πάει το παιδί μου με ΤΕΤΟΙΑ γυαλιά στο σχολειο;;; Τί να σας πω, κλαίω στα κρυφά... :(:(:(

Θέλω να μου συστήσετε κανένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην Αττική!!!

Τι ακριβως σε προβληματιζει?Κανονικα γυαλακια θα χρειαστει να φορεσει το παιδι.Δεν ειναι ειδικου τυπου.Με τους βαθμους που σας βρηκε ειναι κανονικα γυαλακια.Στην αρχη θα ειναι λιγο περιεργο για το μικρο σου αλλα θα τα συνηθησει.Θελει και απο σενα μια μικρη προσπαθεια να μην δειξεις οτι δυσανασχετεις που θα βαλει γυαλακια.Να δειξεις οτι ειναι πολυ ομορφο να φοραμε γυαλια.Θα ψαξω το μεσημερι που θα παω στην δουλεια για καλο παιδοφθαλμιατρο και θα σου στειλω πμ.Οσο για μαγαζι με γυαλια ελα σε μενα.χαχαχχαχαχα;)Οσο για την αυξηση του αστιγματισμου ειναι επειδη αμελησατε να βαλετε γυαλακια πιο νωρις.Παντως μην στεναχωριεσαι και μην κλαις κρυφα.Θα δεις ποσο χαριτωμενο θα ειναι το μικρακι σου με εναν ωραιο χρωματιστο σκελετο.

adEup3.png

Τι ακριβως σε προβληματιζει?Κανονικα γυαλακια θα χρειαστει να φορεσει το παιδι.Δεν ειναι ειδικου τυπου.Με τους βαθμους που σας βρηκε ειναι κανονικα γυαλακια.Στην αρχη θα ειναι λιγο περιεργο για το μικρο σου αλλα θα τα συνηθησει.Θελει και απο σενα μια μικρη προσπαθεια να μην δειξεις οτι δυσανασχετεις που θα βαλει γυαλακια.Να δειξεις οτι ειναι πολυ ομορφο να φοραμε γυαλια.Θα ψαξω το μεσημερι που θα παω στην δουλεια για καλο παιδοφθαλμιατρο και θα σου στειλω πμ.Οσο για μαγαζι με γυαλια ελα σε μενα.χαχαχχαχαχα;)Οσο για την αυξηση του αστιγματισμου ειναι επειδη αμελησατε να βαλετε γυαλακια πιο νωρις.Παντως μην στεναχωριεσαι και μην κλαις κρυφα.Θα δεις ποσο χαριτωμενο θα ειναι το μικρακι σου με εναν ωραιο χρωματιστο σκελετο.

Καλέ η μια οφθαλμίατρος μου είπε για κανονικά γυαλιά! Ο νοσοκομειακός παιδοοφθαλμίατρος μου είπε για γυαλιά με πλαστικό που κατεβαίνει χαμηλά στη μύτη (επιρίνιο), γυαλί που κατεβαίνει πολύ χαμηλά και ανεβαίνει πολύ ψηλά! Πλήρους κύκλου νομίζω μου τα είπε! Δεν είναι φυσιολογικα γυαλιά, μου τα έδειξε σε υπολογιστή! Α, και γατζώνουν πίσω από τα αυτιά...

Τουλάχιστον θέλω να μάθω αν γινεται να της βάζω αυτά τα χάλια γυαλιά στο σπίτι και έξω να φοράει ένα ζευγάρι φυσιολογικά γυαλιά (δε με ενοχλούν καθόλου αυτά)!

Πρέπει να το ψάξω άμεσα, δε με παίρνει για άλλες καθυστερήσεις, αν κάποαι μαμά ξέρει καλό οφθαλμίατρο ας μου πει!!! Κατά προτίμηση παιδοοφθαλμίατρο!

Διαφημίσεις

Κοριτσι μου,φυσιολογικα θα ειναι τα γυαλια που πρεπει να βαλει το παιδι.Απλα το σχημα του πρεπει να ειναι στρογγυλο για να εσταζει το ματακι του ακριβως στο κεντρο του φακου.Εχει πολλα και ωραια σχεδια και χρωματα.Και αυτο με τον βραχιωνα πισω απο το αυτακι το εχουν σχεδον ολα τα παιδικα γυαλακια απο καποια ηλικια και κατω για να μην τα τραβανε και τα βγαζουν.Μην το παιρνεις παντωςτοσο αρνητικα,γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι το ματαφερεις στο μικρο σου και μετα μην εκπλαγεις αν δεν θα θελει να τα φορεσει.Φιλικα παντα μη μου θυμωσεις.;)Δεν ξερω τι γυαλακια σου εδειξε ο γιατρος στον υπολογιστη,μαλλον κανενα παμπαλαιο σχεδιο και σε τρομαξε.Εξαλου οι οφθαλμιατροι δεν εχουν καμια δουλεια με τους σκελετους,αυτο ειναι δικη μας δουλεια.;)

adEup3.png

Τουλάχιστον θέλω να μάθω αν γινεται να της βάζω αυτά τα χάλια γυαλιά στο σπίτι και έξω να φοράει ένα ζευγάρι φυσιολογικά γυαλιά (δε με ενοχλούν καθόλου αυτά)!

Πρέπει να το ψάξω άμεσα, δε με παίρνει για άλλες καθυστερήσεις, αν κάποαι μαμά ξέρει καλό οφθαλμίατρο ας μου πει!!! Κατά προτίμηση παιδοοφθαλμίατρο!

Σου εχω στειλει με πμ 2 πολυ καλους παιδοφθαλμιατρους.Αν και δεν μου αρεσει να συστηνω γιατρους.Ελπιζω να σε βοηθησω.Οτι χρειαστεις στειλε μου.

adEup3.png

Τον Σεπτέμβριο που πήγα τον δικό μου σε οφθαλμίατρο μας είπε ότι έχει 2,5 αστιγματισμό στο ένα μάτι. Και ότι πρέπει να φοράει γυαλιά συνέχεια, να μην τα βγάζει καθόλου. Λοιπόν ζητήσαμε και δεύτερη γνώμη από παιδοοφθαλμίατρο αυτήν την φορά. Βρήκε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς αστιγματισμού. Αλλά μας είπε ότι τα μάτια των παιδιών λειτουργούν διαφορετικά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα όρασης, βλέπει μια χαρά, δεν υπάρχει περίπτωση να τεμπελιάσει το μάτι, και αφού βλέπει καλά, τα γυαλιά να τα φοράει μόνο στην τηλεόραση, υπολογιστή, και όταν γράφει. Αν τα φοράει συνέχεια υπάρχει περίπτωση να συνηθίσει το μάτι και μετά να μην μπορεί καθόλου χωρίς αυτά. Γιατί δεν ζητάς και μια δεύτερη γνώμη?

Τον Σεπτέμβριο που πήγα τον δικό μου σε οφθαλμίατρο μας είπε ότι έχει 2,5 αστιγματισμό στο ένα μάτι. Και ότι πρέπει να φοράει γυαλιά συνέχεια, να μην τα βγάζει καθόλου. Λοιπόν ζητήσαμε και δεύτερη γνώμη από παιδοοφθαλμίατρο αυτήν την φορά. Βρήκε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς αστιγματισμού. Αλλά μας είπε ότι τα μάτια των παιδιών λειτουργούν διαφορετικά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα όρασης, βλέπει μια χαρά, δεν υπάρχει περίπτωση να τεμπελιάσει το μάτι, και αφού βλέπει καλά, τα γυαλιά να τα φοράει μόνο στην τηλεόραση, υπολογιστή, και όταν γράφει. Αν τα φοράει συνέχεια υπάρχει περίπτωση να συνηθίσει το μάτι και μετά να μην μπορεί καθόλου χωρίς αυτά. Γιατί δεν ζητάς και μια δεύτερη γνώμη?

Βασιλικη ο αστιγματισμος που σας βρηκε ο οφθαλμιατρος ειναι μυωπικος η υπερμετρωπικος?Δηλαδη εχει προσημο + η - μπροστα απο τους βαθμους?

adEup3.png

Διαφημίσεις

O αστιγματισμός έχει + μπροστά. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Επίσης έχει και 1 βαθμό υπερμετρωπία στο άλλο μάτι. Αυτό μπορεί να περάσει είπε ο γιατρός, ο αστιγματισμός όμως όχι. Το πολύ πολύ να κάνει λέιζερ αργότερα.

Ξέχασα να γράψω πως και ο πατέρας μου έχει αστιγματισμό. Τόσο μικρό όμως που είναι αστείο να φοράει γυαλιά. Επειδή όμως όταν ήταν μικρός ο γιατρός του είπε να τα φοράει συνέχεια, τώρα μόλις τα βγάλει ζαλίζεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...