Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος ρινοδακρυικός πόρος

Recommended Posts

Λίγες μέρες μετά από τον τοκετο παρατηρήσαμε οτι το μωρο εχει φραγμένο το ρινοδακρυικός πόρο. Η παιδιατρος με ενημερωσε οτι πρεπει να του κανω μασάζ μεχρι να ανοιξει. Το παιδί παθαινε πολύ συχνα φλεγμωνές τις οποίες καταπολεμουσαμε με αντιβιωτικά και κολλήρια (τοβρεχ, φθσιδιν, ψο ) η κατασταση ομως δεν βελτιωνόταν και ετσι σήμερα καταλήξαμε σε παιδοφθαλμίατρο. Μου ειπε πως ακριβώς να πιέζω το μάτι για να βγαίνει το πύον. Το μασάζ που μου έδειξαν 3 παιδίατροι δεν είχε καμία σχεση με αυτό που μου εδειξε ο παιδοοφθαλμίατρος. Τωρα είμαι αποφασισμένη να τον ανοιξουμε με τη σωστη τεχνική γιατι σε αντιθετη περιπτωση χρειαζεται καθετιριασμός. Θα σας ενημερώσω οταν τα καταφερουμε. :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 219
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• oneiraki

oneiraki 17 δημοσιεύσεις

• vera

vera 13 δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 11 δημοσιεύσεις

• ΦΑΜ

ΦΑΜ 11 δημοσιεύσεις

Περαστικά στο μικρούλι ilonka19...........

κρίμα όμως που χάθηκε τόσος χρόνος και ταλαιπωρήθηκε το μωρό και εσείς με τα κολλύρια :(

Ποιόν παιδοοφθαλμίατρο επισκέφτηκες?στείλε πμ

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Το περάσαμε κι εμείς και πήγαμε και σε οφθαλμίατρο για σιγουριά εκτός από αυτά που μας είχε πει και η παιδίατρος (αν και ήταν λίγο πολύ τα ίδια). Θέλει όντως αυτό το μασάζ και καθαρισμό με αποστειρωμένες γάζες και φυσιολογικό ορό. Και θυμάμαι ότι ήταν καλό να είναι αρκετή ώρα στο μπάνιο με υδρατμούς και να του κάνουμε εκείνη την ώρα το μασάζ.

Περαστικά σας!!!

Περαστικά σας!!!

Κάτι παρόμοιο αντιμετωπίζουμε και εμείς. Ο μικρός έχει φραγμένο ένα αδένα πάνω στο φρύδι με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σε εκείνο το σημείο μια κύστη. Περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό μήπως και το απορροφήσει ο οργανισμός αλλα όλα δείχνουν ότι θα κάνουμε αφαίρεση του αδένα και της κύστης αφού ο Γιάννης γίνει ενός έτους. Και αυτό γιατί η επέμβαση απαιτεί ολική νάρκωση. :cry: Απο την μια σκέφτομαι πόσο κρίμα είναι να μπεί ο μικρός στο χειρουργείο τόσο μικρός και απο την άλλη σκέφτομαι ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν πολυ σοβαρότερα προβλήματα.

Το μόνο που εύχομαι είναι να είναι το πρώτο και το τελευταίο του χειρουργείο.

dev277pr___.png

• 2 εβδομάδες μετά...

ο νικόλας άρχισε να βγάζει τσιμπλές όταν ήταν 4μηνών, και άρχισε να μην ανοιγει καλά το ματακι αυτό, και να βγάζει δάκρυα μόνο από αυτό το μάτι. μου έδωσαν οφθαλμικές σταγόνες, και μου είπαν να του κάνουμε μασαζ, γιατί έχει φράξει ένας πόρος, αν δεν του περάσει μέχρι να γίνει ενός χρόνου θα γίνει καθετηριασμός.

Με τα κολλήρια πέρασαν οι τσίμπλες και άνοιγε και πάλι καλα το μάτι του, αλλά συνεχίζει μέχρι και σήμερα να βγάζει δάκρυα και από τα 2 μάτια του..

Δεν καταλαβαινω, εμείς που βγάζουμε δάκρυα τι έγινε? Ασε που εμένα δεν με αφήνει να τον αγγίξω και πολύ στο πρόσωπο..

Διαφημίσεις

Τα δάκρυα ξεκινούν από την περιοχή που βρισκετα ανάμεσα στο μάτι και το φρύδι και καταλήγουν μέσω ενός πόρου στη μύτη. Οταν ο πόρος ειναι φραγμένος τα δακρυα λιμνάζουν και δημιουργειτε η μόλυνση. Το μασάζ αποσκοπεί να "ξεβουλώσει" τον πόρο, ενω οι σταγόνες να εξαλύψουν τη μολυνση. Εαν δεν ανοίξει με το μασαζ σε ηλικία το αργότερο 12 μηνών ακολουθει καθαιτηριασμός. Γινεται σε αυτή την ηλικία γιατί εάν γινει σε μαγαλύτερη ηλικία υπάρχει το ενδεχόμενο να βουλώνει διαρκως και τοτε να απαιτουνται καθαιτηριασμοι σε ολη τη ζωη.

eye_infection_clip_image004.jpg

Εγω συνεχίζω τα μασαζ και ελπίζω να προλάβω την επέμβαση..

εμας ο βαγγελακης ειχε το ιδιο προβλημα και με τα μασαζ δεν εγινε τιποτα τελικα και ετσι αναγκαστηκαμε να κανουμε χειρουργειο στο παιδον πεντελης.ειναι ευκολη επεμβαση κραταει 15 λεπτα μονο αλλα θελει ολικη ναρκωση.

θωμας

πως θα καταλάβω αν έχει φράξει αυτό το "σωληνάκι" ? Πέρα από τα δάκρυα δεν έχει τίποτα άλλο, ούτε τσίμπλές, ούτε κάποια εμφανή ενόχληση.

Στο ρέθυμνο δεν υπάρχει οθφαλμιάτρος για παιδιά, μπορούμε να τον πάμε σε κανονικό οθφαλμιάτρο?

Διαφημίσεις

Στο ρέθυμνο δεν υπάρχει οθφαλμιάτρος για παιδιά, μπορούμε να τον πάμε σε κανονικό οθφαλμιάτρο?

Κι εμείς σε κανονικό οφθαλμίατρο πήγαμε που τον ξέραμε κι είχαμε εμπιστοσύνη. Θα σου δείξει και πρακτικά πώς να κάνεις αυτό το μασάζ που λέμε πιο πάνω. Κι ο δικός μου δεν είχε κάτι παραπάνω, απλά το ματάκι του ήταν συνέχεια υγρό.

Καλησπέρα!

Εγώ έχω μια μπέμπα 4 εβδομάδων και απο την μέρα που την πήραμε απο το μαιευτήριο όταν κλαίει το ένα ματάκι βγάζει λευκοκίτρινες τσίμπλες που τις καθαρίζω με βαμβακι και χλιαρό νερό και όλα οκ. Αν σιγοκλάψει την νύχτα και δεν την πάρω χαμπάρι τότε ξυνάει το πρωί με "μπουκωμένο" το ματάκι απο την ξεραμένη τσίμπλα.

Αν δεν κλάψει είναι πεντακάθαρο το ματακι. Το άλλο της ματάκι δεν έχει δακρύσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Πιστευετε ότι υπάρχει κάποια μόλυνση?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

• 1 month later...

αλλαξαμε παιδιατρο ο οποιος εχει και site στο internet..

http://www.paidiatre.gr/portal/content/blogcategory/54/224/ εδω μπορειτε να βρειτε λεπτομερειες, εγω παντως ηρεμησα...αν η σελλιδα βγαινει ακαταλαβιστικη πατηστε f5...

Διαφημίσεις

Και εμεις ειχαμε το ιδιο προβλημα αλλα θυμαμαι οτι οταν ηταν περιπου 1 η δυο μηνων ο ιδιος ο παιδιατρος το πιεσε στο σημειο και βγηκε το ασπρο αυτο σαν πυον η δεν ξερω πως το λενε.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

To παιδί εκλεισε τους 8 μήνες. Καθε μερα πολλές φορες του πιέζω το μάτι, για να ανοιξει ο πόρος, αλλα για την ωρα τίποτα. Καθε μηνα πάμε στο παιδοοφθαλμίατρο ...και ελπίζω οτι καποια μερα θα ανοιξει.

• 2 εβδομάδες μετά...
η κατασταση ομως δεν βελτιωνόταν και ετσι σήμερα καταλήξαμε σε παιδοφθαλμίατρο. . :wink:

Θα μας πεις ποιον παιδοοφθαλμίατρο επισκεφτηκατε και αν μείνετε ευχαριστημένοι? :?:

ilonka καλησπέρα. Η μπεμπούλα μου είναι 5,5 μηνών και απο το μαιευτήριο έτρεχε το δεξί της μάτι. Δοκιμάσαμε tobrex και κάνουμε καθημερινά μαλάξεις με φυσ.ορό αλλά τίποτα..Πριν από λίγο γυρίσαμε απο τον παιδο-οφθαλμίατρο ο οποίος μας είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πέρα του να περιμένουμε μέχρι 9 μηνών όπου θα πρέπει να της κάνει καθετηριασμό...Αυτό γίνεται με ολική νάρκωση και στο "Μητέρα" όπου χειρουργεί..Το θέμα είναι πως δεν θέλω με τίποτα να το κάνω.Φοβάμαι την ολική νάρκωση..Σε παρακαλώ πες μου για τον παιδο-οφθαλμίατρο που πήγατε γιατί έχω αγχωθεί πάρα πολύ..

.png

Ilonka εύχομαι περαστικά και σε όλα τα παιδάκια το ίδιο.

Η δικιά μας η μπέμπα είναι σήμερα 2,5 μηνών και το δεξί της ματάκι έχει τσίμπλες τις οποίες καθαρίζω με φυσιολογικό ορό, όπως μου είπε ο παιδιάτρος. Ξέρετε αν πρέπει να κάνω μασάζ κ.λπ. Πότε θεωρείται παθολογικό και όχι φυσιολογικό το να τρέχει λίγο το ματάκι του παιδιου?

Ευχαριστώ

• 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...