Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος ρινοδακρυικός πόρος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 219
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• oneiraki

oneiraki 17 δημοσιεύσεις

• vera

vera 13 δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 11 δημοσιεύσεις

• ΦΑΜ

ΦΑΜ 11 δημοσιεύσεις

Καλή ανάρρωση στο μικρούλι σου!!

Κάναμε και εμείς την ίδια επεμβασούλα πριν 2 μήνες και η γιατρός μας μας είχε πεί ότι το Α και το Ω μετά την επέμβαση είναι η τήρηση των δοσολογιών των κολλυρίων και των αλοιφών που θα βάζαμε στο ματάκι για 1 δεκαήμερο.Μας είπε να μην ξεχάσουμε ποτέ μια δόση και ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει η αγωγή σωστά.Καλό βράδυ!

• 6 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΡΑΓΜΕΝΟΣ ΔΑΚΡΥΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΑΤΑΚΙ ΕΤΡΕΧΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ Ο ΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΜΕΝΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 13 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΤΟΥ ΜΗΝΑ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ-Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΣΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ. ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΡΚΩΣΗ, ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΕΝΙΚΑ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ. :roll:

1170653.png

[/b]

Διαφημίσεις

και εμας ηταν κλειστος στο ενα ματι αλλα με σταγονες και αντιβιωση περασε πολυ γρηγορα και δεν ξανα εκλεισε.καλη επιτυχια ολα θα πανε καλα και η σκεψη μου ειναι μαζι σας.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Καλημέρα felicita.

Η μεγάλη μου κόρη είναι τώρα σχεδόν 4. Την επέμβαση που λες την κάναμε για 1η φορά στο Αγ.Σοφία όταν ήταν 18 μηνών. Λέω 1η φορά γιατί την επαναλάβαμε λίγο μετά τα 3 στο Παίδων Πεντέλης. Είμαστε από τις περιπτώσεις που έπρεπε να επαναληφθεί, γιατί προφανώς είχε κλείσει πάλι.

Ξέρω πως νιώθεις γιατί είναι πολύ άσχημο να ξέρεις πως το παιδάκι σου είναι στα χέρια γιατρών. Ειλικρινά όμως θέλω να σου πω ότι δεν είναι καθόλου δύσκολη επέμβαση και κρατάει πολύ λίγο. Κάνουν μια ελαφριά νάρκωση, σαν μέθη, όχι τόσο για την επέμβαση, αλλά για να μην αντιδρά το μικρό και δεν τους αφήνει να κάνουν αυτό που πρέπει. Πιο πολύ είναι η αναμονή και η όλη διαδικασία, παρά η επέμβαση καθ'αυτή.

Φαντάζομαι ξέρεις τα διαδικαστικά. Πάτε πρωί πρωί και κάνετε εισαγωγή, μπαίνουν σε δωμάτια, περνάνε οι γιατροί και παίρνουν ιστορικό και σιγά σιγά φωνάζουν ονόματα όπου πάτε στο χειρουργείο. Στην ουσία, κάνουν έκχυση υγρού με πίεση, ώστε να ανοίξει ο πόρος.

Πολλά παιδάκια κάνουν το ίδιο την ίδια μέρα. Το κάθε όμως παιδάκι έχει διαφορετική αντίδραση όταν ξυπνάει. Η δική μου ήταν μια χαρά, λίγο νυσταγμένη αλλά το μεσημέρι - απόγευμα που φύγαμε είχε πια περάσει. Μπορώ να σου πω ότι ήταν πολύ πιο εύκολο από όταν το ξανακάναμε στα 3, οπότε είχε πιο πολύ ανησυχία, κλάμμα κτλ.

Ένα άλλο κοριτσάκι που ήταν μαζί μας εκείνη την μέρα (στην 1η επέμβαση) ξύπνησε και έκανε εμμετό και είχε πολύ γκρίνια. Απλά πρέπει να κάνεις υπομονή για λίγες ώρες μέχρι να περάσει η επήρρεια της μέθης.

Για το φαγητό που ρωτάς, θεωρητικά δίνουν σιγά σιγά λίγο τσάι και μπορεί να φάει κάτι ελαφρύ από το απόγευμα και μετά.

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είναι κάτι το σοβαρό και δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Εμείς ακόμα έχουμε μια ευαισθησία, σε συγκεκριμένες περιόδους (π.χ. όταν είναι άρρωστη) ακόμα "τρέχει" το ματάκι της, αλλά όπως μου εξήγησε ο δεύτερος γιατρός, στο Παίδων Πεντέλης, αυτό είναι φυσιολογικό.

Ελπίζω να βοήθησα, εάν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία και μπορώ να βοηθήσω, στη διάθεσή σου.

Εύχομαι να περάσει τόσο γρήγορα εκείνη η μέρα και να γυρίσετε σπίτι με την κορούλα σας που να το θυμάστε σαν μια μακρινή ανάμνηση!

Διαφημίσεις

Ωχ καρδια αγχωθηκα περισσοτερο τωρα!!Το φανταζομουν πολυ πιο γρηγορο!Οτι δηλαδη θα πηγαιναμε και σε 1 ωρα θα φευγαμε!!Δεν μπορω καν να φανταστω πως μπορει να εχει παρενεργειες απο την μεθη..Τι ασχημο να αρρωσταινουν τα παιδια...Επισης, το ματακι της μετα δεν θα εχει γαζες ή τιποτα τετοιο ε?Και θα πρεπει να παραμεινουμε στο νοσοκομειο μεχρι να συνελθει τελειως?Η αναμονη ειναι πολυ μεγαλη?Εσεις ποιον γιατρο ειχατε?

Μην αγχώνεσαι! Απλά να είσαι προετοιμασμένη.

Δυστυχώς επειδή κάνουν πολλά παιδάκια την ίδια μέρα, η διαδικασία καθυστερεί. Τα παίρνουν ανά 2-3 στο χειρουργείο (έχουν πλάκα οι μικρές πράσινες ποδίτσες που τους βάζουν)

Μέχρι να κάνουν όλα εισαγωγή, να πάρουν ιστορικό κτλ, έεεε περνάει αρκετή ώρα.

Μετά πρέπει οπωσδήποτε να περιμένουν να περάσει η επήρρεια και να δουν ότι το παιδί είναι καλά. Εάν φύγετε και συμβεί κάτι στο δρόμο? Εννοώ από την μέθη, το παιδί αντιδράσει άσχημα? Για αυτό περιμένεις μέσα στο δωμάτιο.

Εγώ θυμάμαι είχαμε πάει περίπου στις 8 το πρωί και φύγαμε από εκεί κατά τις 16:00

Στο Αγ.Σοφία είχαμε την κα Βλάχου. Να σου πω όμως την αλήθεια, και επειδή με βολεύει΄λόγω περιοχής και λόγω του ότι δεν γίνεται ο χαμός που γίνεται στα κάτω Παίδων, προτιμάω το Πεντέλης. Και γενικά είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο (αχρειάστο να είναι!!!) και με πολύ καλούς γιατρούς.

Πάντως μην το σκέφτεσαι και αγχώνεσαι. Είναι τυπική και απλή διαδικασία.

Στα λέω βέβαια εγώ αυτά, που και τις 2 φορές έκανα λες και το παιδί έκανε κάποια σοβαρή εγχείρηση. Με είχαν πάρει τα κλάμματα μόλις την πήραν από κοντά μου. Φυσιολογικό είναι, αυτό θέλω να πω.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!!!!!!!!!

Επίσης, ξέχασα να σου πω, δεν θα έχει γάζες. Απλά θα είναι λίγο κόκκινο το ματάκι της και φουσκωμένο. Μέχρι να φύγετε όμως από το νοσοκομείο, θα έχει επανέλθει.

Ναι ειναι πολυ ασχημη ολη αυτη η αναμονη.Το εχεις περασει και καταλαβαινεις. Σιγουρα θα περιμενω να βεβαιωθουμε πως ειναι ολα καλα και μετα θα φυγουμε απλα ηθελα να ξερω. Σ'ευχαριστω παρα πολυ, οι συμβουλες σου-ειλικρινα με βοηθησαν παρα πολυ!

df6643b0d3.png

Μην ευχαριστείς καθόλου, χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο.

Μόλις τώρα πρόσεξα ότι μένετε Ν.Κηφισιά. Να υποθέσω ότι πηγαίνετε στις κούνιες στην μεγάλη στρογγυλή πλατεία? (δεν θυμάμαι όνομα)

Εμείς το καλοκαίρι πήγαμε 2-3 φορές και ήταν πολύ όμορφα. Τώρα λίγο πιο δύσκολα που είναι ο καιρός έτσι.

Άντε, να περάσετε και αυτό και μπορεί να κανονίσουμε συνάντηση!

Διαφημίσεις

Γειά σας,

αντίστοιχο θέμα υπάρχει επίσης και εδω:

Φραγμένος ρινοδακρυικός πόρος

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2181

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΡΑΓΜΕΝΟΣ ΔΑΚΡΥΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΑΤΑΚΙ ΕΤΡΕΧΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ Ο ΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΜΕΝΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 13 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΤΟΥ ΜΗΝΑ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ-Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΣΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ. ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΡΚΩΣΗ, ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΕΝΙΚΑ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ. :roll:

1170653.png

[/b]

κ γω 27 θα κανω την επεμβαση στι αγλαια κυριακου

ο οφθαλμιατρος μου ειπε τελευταιο γευμα στις 1 την νυχτα κ μετα τιποτα ουτε νερο ουτε γαλα

730 να ειμαι στο παιδων θα κανουμε εισαγωγη κ μου ειπς θα φυγω γυρω στις 2-3

δεν ειναι τιποτα

περαστυικα κ στις 2μας :)

Καρδια τωρα το ειδα το μηνυμα σου!Ναι παμε στο παρκο με την λιμνη στην Ηρωων Πολυτεχνειου!Ναι βεβαια να κανονισουμε συναντηση αφου ειμαστε κοντα!!Μικρος που ειναι ο κοσμος καποιες φορες!Αυριο θα παμε να κανουμε εξετασεις αιματος και εχουμε μπει στην τελικη ευθεια για την εγχειρηση!

kes2yyfsatp8df13.png

• 1 month later...

Οι οδηγίες πριν τον καθετηριασμό είχαν σχέση με τη νάρκωση. Να μη έχει φάει το παιδί για αρκετές ωρες πριν την επέμβαση. μετά την επέμβαση του εβαζα σταγόνες για άλλες δύο βδομάδες.

ilonka καλη επιτυχια ευχομαι να το αντιμετωπίσετε χωρις χειρουργειο.. και εμας η μπεμπα απο τη μερα που γεννηθηκε ειχε το διο προβλημα, τσιμπλιαζε το ματακι της και δεν ανοιγε, και εμεις κολιρια μασαζ κλπ...για την ωρα ειμαστε εντάξει...ελπίζω να μην ξαναδημιουργηθεί γιατι εχουμε αλλα να αντιμετωπίσουμε....

και μεις μια απο τα ιδια... δε νομιζω να γλυτωσουμε την επεμβαση...

απο την αλλη για να ειμαι ειλικρινης... δε με ανησυχει... δεν ειναι σοβαρο... μακαρι ολο κι ολο το προβλημα που εχουν ολα τα μωρακια να ναι αυτο...

(σορρυ, αλλα ειμαι επιρεασμενη απο αλλο θεμα, με μωρακι με πολυ σοβαρο και ανιατο προβλημα υγειας)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...