Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδότοποι και κάπνισμα

Recommended Posts

maroulakicorfou θα μπορούσες να μου στείλεις με πμ το όνομα του παιδότοπου στη Τούμπα

ευχαριστώ :D

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

To όνομα του είναι Joy Toy και είναι στην οδό Διογένους με Τζουμαγιάς γωνία. Σήμερα θα επισκεφτώ το 06 στα Κωνσταντινοπολίτικα. Μου είπαν ότι είναι καταπληκτικός παιδότοπος και απαγορεύεται το κάπνισμα. Θα επικοινωνήσω μαζί σου. Φιλιά

Λοιπον ανατολικες Θεσσαλονικιες (τουμπιωτισες), για τον παιδοτοπο 0-6 στα Κωνσταντινοπολιτικα δεν εχω ακουσει πολυ καλα λογια. Δεν ειναι για μικρα παιδακια και δινουν ενα μινι κρουασαν! - και γινετε και χαμος!

Μετά απο πολύ ψαξιμο έχω βρει έναν παιδοτοπο τον γιουπι ο οποιος ειναι στον δρομο που γινετε η λαικη το Σαβατο πανω απο την Λαμπρακη διπλα στον Μασουτη, θα ψαξω διευθυνση και θα σας πω. Έχει διαφορετικο χωρο για καπνιστες που ειναι κλειστος καλα αεριζομενος και εχεις και οπτικη επαφη με τα παιδια. Το καλυτερο ειναι οτι έχει παρα πολυ ωραιες σοκολατες (ροφηματα) με απιθανες γευσεις και τσαγια ομοιως (ενας τεραστιος καταλογος, δεν ξερεις τι να διαλεξεις). Ο χωρος για τα παιδια ειναι πολυ καλος εχει και για μικρα και για πιο μεγαλα. Θα επανελθω με τη διευθυνση.

• 3 εβδομάδες μετά...

Θεσσαλονικιοτησες πηγα τις προαλλες στον παιδοτοπο ΠΑΙΖΩΤΟΠΟΣ στο εμπορικο κεντρο για να δω πως ειναι και απογοητευτικα ΧΑΛΙΑ.Καλα δεν θα σας πω απο θεμα κατασκευης ενα πλαστικο κτηριο τιγκα στο PVC αυτο το παραβλεπω .Πριν μπεις στον παιδοτοπο εχει ενα χωρο κλεισμενο με ναυλον με καρεκλες για τους γονεις που μπορεις να καπνισεις.Η αληθεια ειναι οτι μεσα απαγορευται το καπνισμα ,στον προθαλαμο ομως δεν βλεπεις μπροστα σου απο τον καπνο ,παθαμε ασφυξια βρωμησαμε απο την καπνιλα.Μεσα δε ,νομιζεις οτι εισαι στις ΜΟΥΣΕΣ εχει ενα τυπο που ελεγχει και μου πηρε 3 φορες την καρεκλα που ειχα παρει απο το διπλανο τραπεζι για να βαλω τα πραγματα μου για να το βαλει στη θεση του.Εμενα δεν μου αρεσε καθολου :twisted:

Διαφημίσεις

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση θεσσαλονικιά φίλη μας.

Τελικά κάτι που για εμένα είναι αυτονόητο - να μην υπάρχει καπνός σε έναν παιδότοπο- είναι τόσο δύσκολο να το βρείς?

Ένας άλλος παιδότοπος που απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα είναι το Ακούνα ματάτα στην πόντου στην Καλαμαριά. Πολύ καθαρό περιβάλλον και ευγενικές οι κοπέλες που το έχουν. Βέβαια δεν έχει πολύ μεγάλο χώρο για παιχνίδι για τα παιδιά.

Αυτο που εχω καταλαβει για τους παιδοτοπους ειναι το εξης... αν ο ιδιοκτητης ειναι καπνιστης καπνιζουν ολοι... Αν δεν ειναι καπνιστης δεν καπνιζει κανεις.. Οποτε ψαξτε για παιδοτοπους που ο ιδιοκτητης δεν καπνιζει.. Επισης να ξερετε οτι βαση του νομου κανεις δεν επιτρεπεται να κακαπνιζει στους παιδοτοπους και αν πατε και ζητησετε να σβησουν ολοι οι πελατες τα τσιγαρα τους ο ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος να πει σε ολους να το κανουν.. Αν δεν το κανει μπορειτε καλλιστα να καλεσετε το υγιειονομικο και να του το κλεισετε.. (σας τα λεει φανατικη καπνιστρια αυτα..)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Αυτο που εχω καταλαβει για τους παιδοτοπους ειναι το εξης... αν ο ιδιοκτητης ειναι καπνιστης καπνιζουν ολοι... Αν δεν ειναι καπνιστης δεν καπνιζει κανεις.. Οποτε ψαξτε για παιδοτοπους που ο ιδιοκτητης δεν καπνιζει.. Επισης να ξερετε οτι βαση του νομου κανεις δεν επιτρεπεται να κακαπνιζει στους παιδοτοπους και αν πατε και ζητησετε να σβησουν ολοι οι πελατες τα τσιγαρα τους ο ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος να πει σε ολους να το κανουν.. Αν δεν το κανει μπορειτε καλλιστα να καλεσετε το υγιειονομικο και να του το κλεισετε.. (σας τα λεει φανατικη καπνιστρια αυτα..)

μαζι σου!!!!!!!

αν και ολο και καποιο μεσο θα παιζει.....

Η αληθεια ειναι οτι οταν καπνιζα δεν μπορουσα να παω καπου και να μην καπνιζω, εστω και σε παιδοτοπο που πηγαιναμε την ανιψια μου. Τωρα ομως δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να καπνιζεις και να εχεις γυρω σου παιδακια. Βλεπω τους γονεις και νευριαζω. Εχω βρεθει και απο τις δυο μεριες και καταλαβαινω. Αλλα οποιος κοψει το καπνισμα και δει τη διαφορα στο πως αισθανεται μπορει να καταλαβει τι σου κανει το τσιγαρο. Και για αυτο πιστευω οτι θα πρεπει να απαγορευτει σε ολους τους παιδοτοπους. Στο εξωτερικο απαγορευεται παντου το καπνισμα, ποσο μαλλον οπου υπαρχουν τα αγγελουδακια μας..

παντως και να μην εχεις κοψει το καπνισμα (οπως εμεις πχ) τα παιδακια δεν σου φταινε σε τιποτα

Εμενα στο σπιτι (παρολο που ειμαστε καπνιστες) τσιγαρο ΜΟΝΟ στο μπαλκονι και επισκεπτες να εχουμε, το ξερουν ολοι και σε οποιον δεν αρεσει να μην ερθει.

Τι κρυο , τι χιονια ΠΑΝΤΑ στο μπαλκονι ΠΟΤΕ στο σπιτι

.png.png

Διαφημίσεις

ΑΝ Σ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟΣ.ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΡΙΚΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ

rQGhp3.png

ΑΝ Σ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟΣ.ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΡΙΚΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ

που ακριβως ειναι?

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΨΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

rQGhp3.png

Για τον ΑΚΟΥΝΑ asteraki εχω ακουσει κι εγω αλλα εχει τοσο κοσμο που πρεπει να κλεισεις τραπεζι.Μου ειπε ενας φιλος που παει οτι αυτα που δινει στα παιδακια τα φτιαχνουν αυτοι και ειναι φρεσκα.Που ακριβως ειναι, μπορει να κανω καμια βολτα και θα σας πω. :lol:

Διαφημίσεις

Να πω συγχαρητήρια στους δυο ιδιοκτήτες που αναφέρθηκαν παραπάνω και δεν επιτρεπουν το καπνισμα μεσα στο χωρο των παιδιών.

Και επειδή φέτος τον χειμώνα, με εξόργισε και εμένα το φαινόμενο "παμε στον παιδότοπο να ξεχαρμανιάσουμε" θα ήθελα να πω ότι ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ του καθε γονιου να καπνίζει στον ίδιο χωρο που πάνε τα παιδάκια να παιξουν!

Χωρις απαγορεύσεις και χωρίς επιγραφές, έπρεπε να σεβονται τα παιδάκια από μόνοι τους!

Παραθέτω τους εξής παιδοτοπους:

FUN PLAY: ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΝΑ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ -

ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ- ΙΛΙΟΝ - Επίσης επιτρέπεται το καπνισμα, με τον "αορατο" διαχωρισμό με τραπεζάκια μη καπνιστών - σχετικα καλός εξαερισμός-

(ειναι και αλλοι που εχω επισκεφτει, στα ιδια επίπεδα, αλλα δεν θυμαμαι ονοματα και διευθυνσεις)

.png

Θα ηθελα κι εγω να προσθεσω με τη σειρα μου ενα παιδοτοπο στη Δυτικη Θεσσαλονικη που ειναι απαραδεκτος γιατι επιτρεπει το καπνισμα και δεν υπαρχει κανενα διαχωριστικο με τα παιδια-απλως ειναι σε ενα αλλο δωματιο αλλα οπως ειναι φυσικο τα παιδια μπαινοβγαινουν συνεχεια και εισπνεουν ολη την καπνα.

Παιδια φταιμε κι εμεις οι γονεις με την ανοχη μας και την πεποιθηση μας οτι δεν μπορουμε να κανουμε κατι για ν αλλαξει η κατασταση... Φιλη που δουλευει σε παιδοτοπο μου ειπε οτι τους εστειλε επιστολη (με ανυπαρκτο ονοματεπωνυμο) μια δικηγορος-μαμα που ετυχε να παει σε εναν παιδοτοπο φουγαρο...και τους απειλησε οτι αν σε 10 μερες δεν απαγοερυαν το καπνισμα θα τους εστελνε την αστυνομια... τελικα οντως απαγορευτηκε το καπνισμα μεσα σε μια εβδομαδα... Κι ο αγιος φοβερα θελει... :lol:

Αφου δεν κανει η πολιτεια τη δουλεια της ας την κανουν οι ιδιοι οι ενδιαφερομενοι... :lol:

• 3 εβδομάδες μετά...

Η εικόνα των παιδότοπων γεμάτων καπνό, είναι το λιγότερο απαράδεκτη, για να μην πω εγκληματική. Είμαι εξοργισμένη με όλους εκείνους τους γονείς (και κυρίως τις μάνες που σκοτώνονται για το καλό των παιδιών τους), που ενώ πηγαίνουν τα παιδιά τους σε παιδότοπους, οι ίδιες φροντίζουν να κάνουν τον χώρο τεκέ. Σέβομαι την ανάγκη τους να καπνίσουν αλλά όχι εκεί. Στο κάτω κάτω για εμάς υπάρχουν οι καφετέριες, τα μπαράκια κτλ, γιατί και σε αυτούς τους χώρους που δημιουργήθηκαν για τα παιδιά μας θα πρέπει να ισχύει το καθεστώς του καπνού; Επιτέλους να ισχύσει η απαγόρευση του καπνίσματος γιατί αλλιώς κάποιοι δεν πρόκειται να σεβαστούν το δικαίωμα των υπολοίπων να μην καπνίζουν. Και αν κάπου πρέπει να απαγορευτεί δια ροπάλου, ένα μέρος πρώτα απο όλα πρέπει να είναι οι παιδότοποι! Θα μου πείτε βέβαια οτι οι χώροι είναι κάποιες φορές διαχωρισμένοι, έχουν κλιματισμό κτλ, αλλά φτάνει μόνο αυτό; τι μήνυμα περνάμε στα παιδιά σκέφτηκε κανείς;

Ξέρω οτι θίγω πολλές απο εσάς, αλλά ας αναλογιστούμε τι κακό προκαλούμε στα παιδιά μας και τι παράδειγμα προς μίμηση θέλουμε να δώσουμε! Γιατί να επιβάλλουμε στα παιδιά μας αυτό που ξέρουμε ότι τα βλάπτει;

0IBKp3.png JgEip3.png

Sυμφωνω και επαυξανω. Το σιχαινομαι το καπνισμα. Εχω απαγορευσει το καπνισμα μεσα στο σπιτι μου. Οποιος θελει βγαινει στο μπαλκονι. Δεν φταινε σε τιποτα τα παιδια μου να εισπνεουν τον καπνο του καθενος. Στους παιδοτοπους γινεται χαμος. Τωρα που θα αρχισει η απαγορευση παντου πολυ θα το ευχαριστηθω!!! Οχι φυσικα για λογους εκδικησης αλλα να απολαμβανουμε επιτελους το φαγητο μας κτλ χωρις να εισπνεουμε την βρωμα του αλλου.

καλα τα λετε ρε κοριτσια αλλα συγγνωμη σε ποιους παιδοτοπους επιτρεπεται το καπνισμα?

τουλαχιστον εγω σε οσους εχω παει εχουν τελειως ξεχωριστο χωρο για τους γονεις που καπνιζουν ο οποιος σε καμια περιπτωση δεν ερχετε σε επαφη με τα παιδια που παιζουν και ενα δεν υπαρχει τετοιος χωρος απλα δεν επιτρεπεται το καπνισμα

Στους περισσοτερους αν οχι σε ολους. Το οτι υπαρχουν διαφορετικοι χωροι για καπνιστες, αυτο το κανει καλυτερο? Εχουν τα απαραιτητα μεσα για να καθαριζεται η ατμοσφαιρα? Αλλα μπροστα στο κερδος...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...