Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδότοποι και κάπνισμα

Recommended Posts

βασικα ειμαστε "γαιδουρια" δεν επιτρεπετε σε παιδοτοπο που παιζουν παιδακια και λαχανιαζουν να ειμαστε με το τσιγαρο,εγω αν και καπνιστης το αποφευγω σε παιδοτοπο να καπνιζω αλλα βλεπω τους αλλους και εξοργιζομαι!!!

ευτηχως βρηκα το playmobil στη κηφισια που οντως οι καπνιστες ειναι στο "κλουβι" οπως μας πρεπει και τα παιδακια παιζουν ανεμελα!!!

.png

ipqep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ 103 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Οι ιδιοκτητες των παιδότοπων λοιπον, φοβουνται - και μαλλον δεν έχουν άδικο- ότι αν προσπαθησουν να επιβάλλουν την απαγόρευση καπνίσματος θα χάσουν πελατεια. Επειδή συμφωνω με την dora, ότι οι μη καπνιστες δεν διεκδικουμε αρκετα τα δικαιώματά μας, μηπως θα΄πρεπε να δωσουμε κι εμεις στους ιδιοκτητες να καταλαβουν ότι αν δεν απαγορευσουν το καπνισμα, πάλι θα χάσουν πελατεια, δηλ εμας????

Το κακό ειναι οτι σε πολλούς παιδότοπους που υπαρχουν χωριστοι χωροι για καπνιζοντες και μη, αυτο δεν τηρειται λογω .. "γαϊδουριας". Καθεται ο γονιος στο χωρο των μη καπνιστων γιατι ετσι βολευει, αναβει το τσιγαρο και φυσαει τον καπνο στα μουτρα του δικου μου παιδιου που καθεται στο διπλανο τραπεζακι για να πιει το χυμο του...Εγω μιλάω και διαμαρτυρομαι, αλλα τι άλλο μπορω να κανω αν δεν με υποστηριξει και ο ιδιοκτητης, απο το να παρω τα παιδια και να φυγω??

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω σε ποιους παιδότοπους έχετε παει αλλά σε όλους όσους έχω παει δεν έχει τύχει να με ενοχλήσει κάποιος με τον καπνό του! Ακόμη και να μην υπάρχει χώρος ξεχωριστός για τους καπνίζοντες , ο άντρας μου που καπνιζε δίπλά μου και θα έπρεπε να με είχε πιάσει άσμα και βαρύς βήχας δεν μου είρθε γιατί είχαν τέλειο σύστημα εξαερισμού!!!

Μήπως εκεί που πήγατε και διαπιστώσατε αυτό το χάλι θα έπρεπε να τους κάνουμε μια λίστα όπως κάναμε και για τους καλούς παιδότοπους;;;

Για ξεκινήστε να τους απαριθμήτε και να τους αναφέρεται μπας και τουλάχιστον βάλουν μυαλό και φτιάξουν τους εξαερισμούς τους για αρχή! :evil:

Και εγώ δυστυχώς έτσι διαμαρτυρήθηκα, έχω σταματήσει να πηγαίνω σε παιδότοπο στον οποίο ήμασταν πολύ τακτικοί γιατί το θέμα του τσιγάρου πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.

Σε έναν άλλο που ήθελα να κάνω το πάρτυ του παιδιού και ρώτησα για το τσιγάρο, μου είπε ο ιδιοκτήτης ότι δεν μπορεί να το απαγορεύσει γιατί έτσι θα του φύγει η πελατεία…. Έτσι και εγώ έκανα το πάρτυ στο σπίτι και περάσαμε και πολύ πολύ ωραία.

Γενικός τους παιδότοπους τους κόψαμε εδώ και καιρό και περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι για να μπορούμε να πάμε σε κανέναν ανοιχτό.

Διαφημίσεις

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ Η ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ TSIRIBOM.GR ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ Η ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ TSIRIBOM.GR ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Συγχαρητήρια! και μόνο που το σκέφτεστε να ζητήσετε από γονείς που δεν γνωρίζεται την γνώμη τους για το δικό σας παιδότοπο σας τιμά!!!

Είμαι σίγουρη ότι θα καταπλήξετε και θα πάτε πολύ καλά γιατί ειστε άνθρωπος που ενδιαφέρεται για να κάνει την δουλειά του όσο πιο σωστά γίνεται! :wink: Μπράβο σας!

Αγγελική

Τάσο, συγχαρητήρια για την απόφασή σου αρχικά να απαγορέψεις το κάπνισμα στον παιδότοπό σου. Ελπίζω να μην σου στοιχίσει πολύ οικονομικά, πιστεύω όμως ότι μόλις γίνει γνωστό, θα αποζημιωθείς.

Μακάρι να έμενα Θεσσαλονίκη, θα σε υποστήριζα με όλη μου την καρδιά (μένω Γιάννενα...)

Σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο, δυστυχώς ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα μόνο στην αίθουσα που παίζουν τα παιδιά (ΦΕΚ 1354/22-09-2003 Αρθ.6.3.3 κανονισμού λειτουργίας παιδότοπων). Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό γιατί τα παιδιά περιφέρονται και εισπνέουν τον καπνό των αδιάφορων γονιών τους.

Σχετικά με την κατασκευή του νέου παιδότοπου, σαν γονιός έχω παρατηρήσει μία εγκληματική προχειρότητα σε όλες τις κατασκευές. Σε όσους παιδότοπους έχω πάει, τα πάντα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να είναι εντός των προβλεπόμενων τυπικών προδιαγραφών κατα ΕΛΟΤ κτλ κτλ και όχι με γνώμονα την πραγματική ασφάλεια των παιδιών. Πρόχειρα και τυπικά καλυμμένες γωνίες και ακμές, παιχνίδια με βίδες μεταλλικές να εξέχουν, καλώδια ρεύματος εκτεθειμένα (σε πολύ γνωστό παιδότοπο των Ιωαννίνων), βρώμικα φουσκωτά που δεν πλένονται ποτέ, τζαμαρίες χωρίς προστατευτική μεμβράνη (φιλμ), ελλειπής εξαερισμός και άλλα πολλά, που μόνο ένας προσεκτικός γονιός παρατηρεί.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι συμμετέχεις σε αυτό το forum, με προδιαθέτει για την ποιότητά σου σαν επαγγελματίας. Είμαι σίγουρος ότι κάνεις καλή δουλειά.

Ένας τρόπος για να δοκιμάσεις την ασφάλεια του χώρου, είναι να τον γυρίσεις όλο, ψάχνοντας και επιδιώκοντας τρόπους να χτυπήσεις. Όπου τα καταφέρεις, υπάρχει πρόβλημα. Αν κάνεις τη βόλτα αυτή και μπουσουλώντας, ακόμα καλύτερα...Ότι φτιάξεις κάν'το σα να πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τα δικά σου παιδιά.

Περιττό πιστεύω να σου πω ότι λόγω του καπνίσματος δεν πάμε σε κανένα παιδότοπο στα Γιάννενα (εκτός ενός καλοκαιρινού-εξωτερικού) παρά το ότι εγώ είμαι καπνιστής (όχι στο σπίτι, όχι στο αυτοκίνητο και όχι μπροστά στα παιδιά μου, μέχρι να το κόψω τελείως).

Α! Να θυμάσαι ότι υπάρχουν και γονείς με καροτσάκια! Σε πολλούς παιδότοπους δεν υπάρχει ούτε ράμπα για τα καροτσάκια αλλά κυρίως ούτε επαρκής χώρος ανάμεσα στα τραπέζια για το καροτσάκι με το δεύτερο μικρότερο παιδί...

Τέλος, χώρος για άλλαγμα των μικρότερων σε ηλικία πελατών και ένας μικρός όμορφος ζεστός χώρος για τις υπέροχες μαμάδες που θηλάζουν και δεν αισθάνονται άνετα σε δημόσιο χώρο.

Συγγνώμη για την πολυλογία.

Καλή τύχη και καλές δουλειές.

maria μου σ' ευχαριστώ. (δεν ξέρω αν σου απαντάω σωστά από 'δω :oops: μου ήρθε πρ. mail και δεν σε βρίσκω εδώ που έθεσα και την ερώτηση. Συγχωρέστε με για την ολίγον άσχετη παρέμβαση). Το φαντάζομαι ότι τα Σ/Κ θα γίνεται χαμός. Μένω στην Πεύκη. Οπότε το Playmobil Fun Park είναι πολύ κοντά. Οι κοντινοί μου παιδότοποι είναι από 3 και πάνω. (Αν καμιά μανούλα μένει προς τα πάνω.. let me know! :wink: )) Moυ είπαν κιόλας ότι στο Alu fun Park έχει και για μικρότερα παιδάκια, που μπορούν στα παιχνίδια να μπαίνουν και οι γονείς :) (π.χ. τραινάκια). Ξέρετε κάτι?

Moυ είπαν κιόλας ότι στο Alu fun Park έχει και για μικρότερα παιδάκια, που μπορούν στα παιχνίδια να μπαίνουν και οι γονείς :) (π.χ. τραινάκια). Ξέρετε κάτι?

Στο alu fun park για τα παιδιά , το μόνο που είδα ότι μπορούσαν να είναι μαζί και οι γονείς ήταν ένας χώρος με φουσκωτά τραμπολίνο και τσουλήθρες κλπ που όμως τα παιδιά ανέβαιναν στις δραστηριότητες μόνα τους και δεν ήταν και για παιδάκια κάτω των τριών!!! :shock:

Τον χειμώνα έιχαμε παει , να άλλαξε κάτι ;;; :roll:

Διαφημίσεις

Κοπέλες οι οποίες πραγματικά θα έχουν διάθεση να ασχοληθούνε με τα παιδιά, να τα προσέχουν και να τα απασχολούν όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να μπορούν οι γονείς να πιούν μισή ωρίτσα τον καφέ τους χωρίς να χρειαστεί να σηκωθούν 15 φορές από την θέση τους

AYTO είναι το πιό δυσεύρετο απο όλα......... :(:(:(:(

και στους παιδικούς... έκανα 3-4 χρόνια τα interview τα πρώτα, που ερχόντουσαν οι κοπέλες για πρόσληψη....μία στις 30 -40 έκανε... και άν..

(φυσικά υπήρχαν οι μεγάλες απαιτήσεις έτσι - οι ίδιες όμως που έχετε και εσείς...)

αχ το τι έχω ακούσει, και δεί.. :?

τα άλλα όλα βρίσκονται...

είναι όμως και το θέμα των πληρωμών ε...?.... είναι το πιό σημαντικό αλλά ταυτόχρονα κακοπληρωμένο επάγγελμα...... . . . και απαιτητικό...και κουραστικό,... πρέπει να το αγαπάς πολύ για να το κάνεις και να το κάνεις σωστά.

Σίγουρα και οι μαμάδες που έχουν ψάξει απλώς για babysitter μέσω αγγελίας, ξέρουν....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εναν καταπληκτικο πιδοτοπο εχει στην Καλλιθεα πάνω στην Θησεως , δυστυχως ειχα παει πριν τρια χρονια και δεν θυμαμαι πως λέγεται.. Το καπνισμα απαγορευοταν (τοτε τουλαχιστον) και το ενδιαφερον ηταν οτι εκτος από τον χωρο εκτονωσεις τον παιδιων, υπήρχε ειδικα διαμορφωμενος χωρος με παιδαγωγους (αρκετες θα ελεγα) ου οποιες καθημερινα εκαναν μια διαφορετικη δραστηριοτητα με τα παιδακια.. δεν εβλεπες κανενα παιδακι στα φουσκωτα και στα παιχνιδια..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Σίγουρα και οι μαμάδες που έχουν ψάξει απλώς για babysitter μέσω αγγελίας, ξέρουν....

Εξαρταται το τι ζητας και τι πληρωνεις γι αυτο...

Αν ζητας από την πτυχιουχο παιδαγωγο να σου κανει και "ελαφριες δουλειες σπιτιου" = σιδερωμα, πλυσιμο τα πιατα που εφαγες χτες βραδυ και βαρεθηκες να πλύνεις, οτι εχει σχεση με το παιδι =μαγειρεμα το φαγητο του, πλυσιμο σιδερωμα των ρουχων του κλπ ή θα πρέπει να της δωσεις 1500 ευρω το μήνα ή θα βολευτεις με καποια αλλοδαπή ή καποια κυρια καποιας ηλικίας που θέλει να βγάλει το χαρτηλίκι των εγγονιων της..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εξαρταται το τι ζητας και τι πληρωνεις γι αυτο...

Αν ζητας από την πτυχιουχο παιδαγωγο να σου κανει και "ελαφριες δουλειες σπιτιου" = σιδερωμα, πλυσιμο τα πιατα που εφαγες χτες βραδυ και βαρεθηκες να πλύνεις, οτι εχει σχεση με το παιδι =μαγειρεμα το φαγητο του, πλυσιμο σιδερωμα των ρουχων του κλπ ή θα πρέπει να της δωσεις 1500 ευρω το μήνα ή θα βολευτεις με καποια αλλοδαπή ή καποια κυρια καποιας ηλικίας που θέλει να βγάλει το χαρτηλίκι των εγγονιων της..

Εγώ προσωπικά αν χρειαζόμου baby sitter σίγουρα θα φρόντηζα να κάνω εγώ τις δουλειές...Τώρα στο να σιδερώσει 1 - 2 ρουχαλάκια για να βάλει το παιδί, ή να του ετοιμάσει φαγητό για να μην το κάνω από την προηγούμενη μέρα θεωρώ ότι είναι μέσα στα καθήκοντα της..

Εάν οι μισθοί και πάλι είναι τόσο ψηλοί (1500 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά), και δεν έιχα την μητέρα μου να με βοηθάει, θα καθόμουν στο σπίτι να τα κάνω εγώ όλα αυτά (ακόμα και ένσημα θα μπορουσα να μου κολλάω, ποιο φτηνά θα ερχόταν το συνολικό κόστος)

Θα συμφωνήσω με τη Μαρία...

αν δεν είχα την μαμά μου, ή θα πήγαινα την μικρή σε βρεφικό, ή θα καθόμουνα εγώ στο σπίτι... Με τίποτα δεν θα επέλεγα την λύση της babysitter. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

δεν καταλαβα ...ποσο παιρνει μια baby sitter????????

:roll:

Ποια με θελει να της κραταω το παιδι?

ειμαι καλη ηρεμη ,ξερω παιδαγωγικα παιχνιδια ,θα του κανω γυμναστικη και μασσαζ....δεχομαι να βιντεοσκοπειτε ο χωρος.....και θα σας φερνω και απο το θερμοκηπιο μας φρουτα και λαχανικα αραντιστα τελειως.

καλε αληθεια τωρα...ποσο παιρνουν?

Το να φτιαχνει το φαγητο ενος βρεφους το δεχομαι κι εγω... αλλα και παλι εγω στο παιδι μου μαγειρευω για δυο μερες.. και αυτο με τη συμβουλη του παιδιατρου... Αλλα σε ενα παιδι 5 χρονων που τρωει το φαγητο της οικογενεια τι θα μαγειρεψει? Θα μαγειρεψει για όλη την οικογενεια?

Και γιατι να σιδερωσει τα ρουχα του παιδιου? Δεν νομιζω να υπαρχει καποια μαμα (που να αντεχει η τσεπη της να πληρωσει μπειμπισιτερ) που να εχει μονο δυο ρουχα του παιδιου οποτε να χρειαζεται να τα σιδερωσει για να του τα βαλει..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

δεν καταλαβα ...ποσο παιρνει μια baby sitter????????

:roll:

Ποια με θελει να της κραταω το παιδι?

ειμαι καλη ηρεμη ,ξερω παιδαγωγικα παιχνιδια ,θα του κανω γυμναστικη και μασσαζ....δεχομαι να βιντεοσκοπειτε ο χωρος.....

φρούτα δεν έχω αλλά λαχανικά απο τον κήπο θα φέρνω......

ποια με προσλαμβάνει?? :D:D:D:):)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...