Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οφέλη "παρατεταμένου" θηλασμού

Recommended Posts

Λοιπόν τώρα μου θύμισες ένα εξαιρετικό άρθρο του Παπαβέντση

http://ariadni144.wordpress.com/2010/07/06/thilasmos_peran_ton_eksi_minon_anektimitos/

καθώς επίσης και αυτά

http://ariadni144.wordpress.com/2010/06/25/o_thilasmos_den_einai_mono_gia_tin_threpsi/

http://ariadni144.wordpress.com/2010/06/15/h-monadikotita-tou-mitrikou-galaktos/

Από εκεί και πέρα, όποιος δεν θέλει να προβληματιστεί, δεν θα το κάνει

Πρέπει να κάνω έναν φάκελο να τα αποθηκεύσω γιατί άρχισα ήδη και τα χάνω!!!!! Και μετά ρωτάνε "Έχεις διαβάσει κάτι τέτοιο; Που;". ΠΑΝΤΟΥ θα πρέπει να τους απαντώ!!!!!

Νομίζω ότι το θέμα έχει υπερκαλυφθεί........ Και συμφωνώ απόλυτα: Όποιος δεν θέλει να προβληματιστεί, δεν θα το κάνει!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 447
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και μετά ρωτάνε "Έχεις διαβάσει κάτι τέτοιο; Που;".

Στο Pediatrics, το Policy Statement της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων.

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένες και σαφείς.

Όσο καλύτερα ξέρεις τις απαντήσεις τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχεις και βάζεις τον άλλο σε σκέψεις.

Οι περισσότεροι σερβίρουν προσωπικές απόψεις ως κοσμοθεωρίες παρουσιάζοντας την ημιμάθειά τους ως υπέρτατη γνώση...

Στο Pediatrics, το Policy Statement της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων.

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένες και σαφείς.

Όσο καλύτερα ξέρεις τις απαντήσεις τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχεις και βάζεις τον άλλο σε σκέψεις.

Οι περισσότεροι σερβίρουν προσωπικές απόψεις ως κοσμοθεωρίες παρουσιάζοντας την ημιμάθειά τους ως υπέρτατη γνώση...

Έχεις απόλυτο δίκιο....

Θα το αποστηθίσω γιατί τον τελευταίο χρόνο από μνήμη δεν πάω πολύ καλά!

Ή οι ορμόνες είναι ή χάζεψα:D

Καλημέρα σας!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον θηλασμό της κόρης μου. Η μικρή την άλλη βδομάδα κλίνει τον 13 μήνα και τον τελευταίο καιρό μείωσε δραματικά τους θηλασμούς που κάνει. Εγώ εργάζομαι 7:00-15:00 εκτός από την Τετάρτη που επιστρέφω στο σπίτι στις 19:00. Μέχρι τον 11ον μήνα η μικρή έκανε ένα θηλασμό (10λεπτά) στις 6:00 το πρωί και άλλους τρείς πιο σύντομους θηλασμούς (5-7 λεπτά)το απόγευμα. Τα βράδια σπάνια ξυπνούσε και ακόμα και όταν ξυπνούσε καμιά φορά, 2-3 λεπτά θηλασμού έκανε και ξανακοιμότανε. Τις ώρες που ήμουνα στη δουλειά της δίνανε 3 γεύματα στερεών (1 φρουτόκρεμα των 300ml, 1 κρεατοχορτόσουπα των 300ml και ένα γιαουρτάκι των 100ml) και τα έτρωγε πάντα όλα. Τις Τετάρτες έπινε επιπλέον 150ml μητρικό από την τραπεζά μου η οποία δυστυχώς μας τελείωσε και τώρα τρώει ξανά κρεατοχορτόσουπα

Το πρόβλημα είναι ότι από τον 11ον μήνα και μετά η μικρή ξαφνικά δεν θέλει να θηλάζει το απόγευμα. Την βάζω στο στήθος και αυτή κτυπιέται να κατεβεί κάτω. Φτάσαμε σε σημείο που έκανε μόνο 5λεπτά θηλασμού από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ που κοιμότανε. Εντωμεταξύ εγώ δεν έδινα καθόλου στερεά το απόγευμα προσπαθώντας να προστατέψω την παραγωγή μου. Όμως η μικρή πεινούσε και το καταλάβαινα επειδή μου έδειχνε συνέχεια το ψυγείο και τα φρούτα επάνω στο τραπέζι. Δεν μπορώ να καταλάβω, αφού πεινάει γιατί δε θηλάζει? Τελικά εδώ και δυο βδομάδες έβαλα και τρίτο γεύμα στερεών το απόγευμα και η μικρή το δέχτηκε με ενθουσιασμό. Οι θηλασμοί μας όμως εξακολουθούν να είναι μειωμένοι. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τις τελευταίες 3 μέρες που μείωσε και τη διάρκεια του πρωινού θηλασμού. Σήμερα το πρωί έκανε μόνο 4 λεπτά. Άρχισε όμως να ξυπνάει στις 2:00 το πρωί και να θηλάζει 5-6λεπτά.

Δεν ξέρω τι να κάνω…Έχω απελπιστεί. Διαβάζω στο φόρουμ που λένε οι άλλες μητέρες ότι τα παιδιά τους τους τραβάνε τις μπλούζες για να θηλάσουν... Σε μένα ποτέ δεν συνέβηκε αυτό. Η μικρή δεν έδειξε ποτέ τόσο ενδιαφέρον για θηλασμό. Όλη αυτή η κατάσταση με έχει επηρεάσει και ψυχολογικά, νιώθω απόρριψη από την κόρη μου. Πριν λίγες μέρες σε μια προσπάθεια να την πίσω να θηλάσει, η μικρή αρνιότανε επίμονα και έβαλα τα κλάματα…Με έβλεπε και η μικρή και έκλεγε και αυτή.

Πραγματικά δεν θέλω να αποθηλάσω! Κάνω σκέψεις να νοικιάσω νοσοκομειακό θήλαστρο για να αντλώ τα γεύματα που αρνείται η μικρή προκειμένου να διατηρήσω την παραγωγή μου. Από την άλλη σκέφτομαι μήπως έχει μειωθεί η παραγωγή και η ροή μου και η μικρή δεν θέλει να ασχολείται με ψίχουλα και γι αυτό δε θηλάζει. Δεν ξέρω τι να κάνω… Θα ήθελα πολύ την απόψη σας…

Πληροφοριακά η μικρή από τον καιρό που γεννήθηκε είναι στη χαμηλότερη καμπύλη βάρους, με βάση το βιβλιάριο υγείας μας, και την ακολουθεί πιστά.

Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!

Αγλαία αν μπορείς να βοηθήσεις και εσύ… Προσπάθησα να σου στείλω πμ αλλά δε λαμβάνεις.

pbKOp2?r=1289202199

Το αποτέλεσμα..... Εκείνη ισχυρίζετε ότι υπάρχει σχετική βιβλιογραφία και την είχε διαβάσει στο πανεπιστήμιο... Είναι νηπιαγωγός:shock: (μπροστά ήταν και μία άλλη φίλη μου νηπιαγωγός η οποία είπε ότι δεν υπήρχε τέτοιο μάθημα στο πανεπιστήμιο:!:).

Κι εγώ νηπιαγωγός είμαι. Δεν υπάρχει σχετικό μάθημα στο πανεπιστήμιο για το θηλασμό (κι εγώ από το φόρουμ έμαθα) εκτός κι αν σε καμιά εξελικτική ψυχολογία έπεσε σε καθηγητή που πήγε και βρήκε έρευνες από τη νεστλέ. Ίσα ίσα ειδικά στην κοινωνιολογία μας ανέφεραν το ζήτημα της προώθησης του ξένου γάλακτος ειδικά στις χώρες του τρίτου κόσμου ως μέσο χειραγώγησής των πληθυσμών τους.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

DESPOINAS_MAMMY συνολικα ποσους θηλαμους κανει τη μερα???

αν δεν θες να αποθηλασεις μπορεις να παρεις ενα θηλαστρο και να αποθηκευεις για να της δινεις γαλα τα απογευματα που λειπεις η και αργοτερα αν δεν θελει να θηλασει για καποιο λογο να της δινεις απο το δικο σου γαλα

ουτε και εγω θα ηθελα να αποθηλασω τοσο νωρις αλλα καθε παιδακι εχει τις δικες του αναγκες οποτε μην αγχωνεσαι τοσο για το γαλα πλεον τα καταφερες πολυ καλα μεχρι τωρα

το μονο που μπορω να σου παραπανω ειναι να ακους μονο τις αναγκες της μικρης σου

αν ακνετε στω και ακομακαι 2-3 θηλασμους τη μερα ειναι καλα και δεν νομιζω να σου μειωθει και αλλο το γαλα

συνηθως προσαρμοζετε στις αναγκες του παιδιου αν καποια στιγμη ζητησει το μικρο σου περισοτερο γαλα πιστευω πως παλι θα προσαρμοστει σε μια δυο μερες

εχεις σκεφτει οτι η μικρουλα σου νιωθει το δικο σου αγχος και την μπερδευει και για αυτο να μην θελει να θηλασει?????

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

DESPOINAS_MAMMY συνολικα ποσους θηλαμους κανει τη μερα???

Μαριρένα τον τελευταίο καιρο κάνει περίπου 3 θηλασμούς την μέρα και αν τύχει και ξυπνήσει και τη νύχτα γίνονται 4. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον κανένας από αυτούς τους θηλασμούς δε διαρκεί πάνω από 5 λεπτά.

Μπορώ να συνεχίσω έτσι ή κινδυνέυω να αποθηλάσω?

Δεν πιστευω η μικρή να είναι έτοιμη για αποθηλασμό. Δεν έχει καταλάβει ότι μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο.

Φιλάκια και ευχαριστώ πολύ

pbKOp2?r=1289202199

Καλησπέρα σε όλες,

(ξαναστέλνω κι εδώ το μήνυμά μου μήπως και έχω κάποια απάντηση...ευχαριστώ...)

2 χρόνια τώρα διαβάζω τις απορίες σας, τις απαντήσεις, τις εμπειρίες σας και πραγματικά ευχαριστώ πολύ που υπάρχει αυτό το φόρουμ.

Αγλαϊα αισίως κλείνω δύο χρόνια θηλασμού, σε παιδί πολύ αλλεργικό, και το ότι θήλαζα όταν έμαθα για την αλλεργία και θηλάζω ακόμη οφείλεται τόσο στη βοήθεια των δικών μου όσο και στη δική σου.

Για να μη σας κουράζω απλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στην Αγλαϊα και σε εσάς για κάτι που με αγχώνει εδώ και μήνες.

Έχω μείνει έγκυος με εξωσωματική και πλέον νιώθω ότι θέλω να προχωρήσω σε δεύτερη προσπάθεια. Ο μικρός όμως δε λέει να ξεκολλήσει από πάνω μου...θηλάζει όποτε θέλει και είναι και απαιτητικός...έχω αρχίσει να του εξηγώ κάποια πράγματα αλλά δε μου δίνει και πολύ σημασία! Θέλω να προχωρήσω σε εξωσωματική το καλοκαίρι αλλά πρέπει να σταματήσω το θηλασμό για να πάρω τα φάρμακα που είναι ισχυρά. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση...υπάρχει άλλος τρόπος αποθηλασμού χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα? Νιώθω ότι και 3 χρόνια να περάσουν αυτός δε θα σταματήσει από μόνος του! σημειωτέον ότι η παιδογαστρεντερολλόγος που τον παρακολουθεί είπε ότι είναι καιρός να του δώσω και αντιαλλεργικό γάλα για να πάρει τα στοιχεία που του λείπουν δεδομένου ότι κι εγώ εδώ και 13 μήνες δεν τρώω γαλακτοκομικά, αυγά και μοσχάρι. Μου προτείνετε κάτι?

Ευχαριστώ για το χρόνο και τη βοήθεια!

DESPOINAS_MAMMY δεν νομιζω να αποθηλασεις εξαλλου και αλλες μανουλες διατηρουν γαλουχια με 2 θηλασμους μονο τη μερα

328e.jpg328ep3.png

αλικη δες στο τοπικ αποθηλασμου http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20338&page=59&highlight=%E1%F0%EF%E8%E7%EB%E1%F3%EC%EF%F2

μια συμβουλη που μου αρεσε ηταν τα κορνφλεικς με το γαλα ωστε να συνιθιζει και αλλο γαλα εκτος απο το δικο σου και σιγα σιγα αφου το δεκτει κοβεις εναν εναν τους θηλασμους μεχρι να το σταματησεις τελειως

παντως για να κανει πολλους θηλασμους και συχνα αυτο σημαινει ( για εμενα )οτι μαλλον δεν ειναι ετοιμο ψυχολογικα κυριως να αποθηλασει

εχεις σκεφτει αν το αγχος σου εντεινει την ανασφαλεια του μωρου σου και για αυτο ζηταει ολο και περισοτερο τον θηλασμο???

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον θηλασμό της κόρης μου. Η μικρή την άλλη βδομάδα κλίνει τον 13 μήνα και τον τελευταίο καιρό μείωσε δραματικά τους θηλασμούς που κάνει. Εγώ εργάζομαι 7:00-15:00 εκτός από την Τετάρτη που επιστρέφω στο σπίτι στις 19:00. Μέχρι τον 11ον μήνα η μικρή έκανε ένα θηλασμό (10λεπτά) στις 6:00 το πρωί και άλλους τρείς πιο σύντομους θηλασμούς (5-7 λεπτά)το απόγευμα. Τα βράδια σπάνια ξυπνούσε και ακόμα και όταν ξυπνούσε καμιά φορά, 2-3 λεπτά θηλασμού έκανε και ξανακοιμότανε. Τις ώρες που ήμουνα στη δουλειά της δίνανε 3 γεύματα στερεών (1 φρουτόκρεμα των 300ml, 1 κρεατοχορτόσουπα των 300ml και ένα γιαουρτάκι των 100ml) και τα έτρωγε πάντα όλα. Τις Τετάρτες έπινε επιπλέον 150ml μητρικό από την τραπεζά μου η οποία δυστυχώς μας τελείωσε και τώρα τρώει ξανά κρεατοχορτόσουπα

Το πρόβλημα είναι ότι από τον 11ον μήνα και μετά η μικρή ξαφνικά δεν θέλει να θηλάζει το απόγευμα. Την βάζω στο στήθος και αυτή κτυπιέται να κατεβεί κάτω. Φτάσαμε σε σημείο που έκανε μόνο 5λεπτά θηλασμού από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ που κοιμότανε. Εντωμεταξύ εγώ δεν έδινα καθόλου στερεά το απόγευμα προσπαθώντας να προστατέψω την παραγωγή μου. Όμως η μικρή πεινούσε και το καταλάβαινα επειδή μου έδειχνε συνέχεια το ψυγείο και τα φρούτα επάνω στο τραπέζι. Δεν μπορώ να καταλάβω, αφού πεινάει γιατί δε θηλάζει? Τελικά εδώ και δυο βδομάδες έβαλα και τρίτο γεύμα στερεών το απόγευμα και η μικρή το δέχτηκε με ενθουσιασμό. Οι θηλασμοί μας όμως εξακολουθούν να είναι μειωμένοι. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τις τελευταίες 3 μέρες που μείωσε και τη διάρκεια του πρωινού θηλασμού. Σήμερα το πρωί έκανε μόνο 4 λεπτά. Άρχισε όμως να ξυπνάει στις 2:00 το πρωί και να θηλάζει 5-6λεπτά.

Δεν ξέρω τι να κάνω…Έχω απελπιστεί. Διαβάζω στο φόρουμ που λένε οι άλλες μητέρες ότι τα παιδιά τους τους τραβάνε τις μπλούζες για να θηλάσουν... Σε μένα ποτέ δεν συνέβηκε αυτό. Η μικρή δεν έδειξε ποτέ τόσο ενδιαφέρον για θηλασμό. Όλη αυτή η κατάσταση με έχει επηρεάσει και ψυχολογικά, νιώθω απόρριψη από την κόρη μου. Πριν λίγες μέρες σε μια προσπάθεια να την πίσω να θηλάσει, η μικρή αρνιότανε επίμονα και έβαλα τα κλάματα…Με έβλεπε και η μικρή και έκλεγε και αυτή.

Πραγματικά δεν θέλω να αποθηλάσω! Κάνω σκέψεις να νοικιάσω νοσοκομειακό θήλαστρο για να αντλώ τα γεύματα που αρνείται η μικρή προκειμένου να διατηρήσω την παραγωγή μου. Από την άλλη σκέφτομαι μήπως έχει μειωθεί η παραγωγή και η ροή μου και η μικρή δεν θέλει να ασχολείται με ψίχουλα και γι αυτό δε θηλάζει. Δεν ξέρω τι να κάνω… Θα ήθελα πολύ την απόψη σας…

Πληροφοριακά η μικρή από τον καιρό που γεννήθηκε είναι στη χαμηλότερη καμπύλη βάρους, με βάση το βιβλιάριο υγείας μας, και την ακολουθεί πιστά.

Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!

Αγλαία αν μπορείς να βοηθήσεις και εσύ… Προσπάθησα να σου στείλω πμ αλλά δε λαμβάνεις.

Αντιλαμβανομαι οτι δε θελεις να αποθηλασεις, αλλα για εμενα οσο λαθος ειναι να πιεζουμε ενα παιδι να φαει στερεες και ξενο γαλα, ενω εκεινο θελει θηλασμο, αλλο τοσο "λαθος" ειναι να ζηταει το παιδι αλλες τροφες και εμεις να το πιεζουμε να θηλασει.

Για να ζηταει αλλα, θα πει οτι τα εχει και αναγκη.

Παντως δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι θα αποθηλασεις αν θηλαζει "μονο" 2 φορες την ημερα.

Παρα πολλα παιδια θηλαζουν μονο πρωι βραδυ και η παραγωγη ρυθμιζεται ετσι.

k9Tap3.png

Μαριρένα τον τελευταίο καιρο κάνει περίπου 3 θηλασμούς την μέρα και αν τύχει και ξυπνήσει και τη νύχτα γίνονται 4. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον κανένας από αυτούς τους θηλασμούς δε διαρκεί πάνω από 5 λεπτά.

Μπορώ να συνεχίσω έτσι ή κινδυνέυω να αποθηλάσω?

Δεν πιστευω η μικρή να είναι έτοιμη για αποθηλασμό. Δεν έχει καταλάβει ότι μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο.

Φιλάκια και ευχαριστώ πολύ

Ίσως η συμπεριφορά αυτή να είναι παροδική και να επανέλθει μετά από κάποια αδιαθεσία ή δόντι. Αν θέλεις, διάβασε εδώ κάποια πράγματα:

http://www.kellymom.com/bf/weaning/babyselfwean.html

Μιλάει για μωρά μικρότερα του έτους αλλά είστε πολύ κοντά ηλικιακά και τα περισσότερα ισχύουν και για εσάς.

Η παραγωγή ρυθμίζεται σε 2 θηλασμούς την ημέρα αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσφέρεται ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος για το παιδί. Όταν αραιώνουν οι θηλασμοί, η παραγωγή σταδιακά μειώνεται και εξαρτάται από την κάθε περίπτωση το πόσο γάλα παράγεται στους λίγους θηλασμούς. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ισορροπημένη διατροφή που να αναπληρώνει συστατικά που κανονικά έπαιρνε από το γάλα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Θέλω να προχωρήσω σε εξωσωματική το καλοκαίρι αλλά πρέπει να σταματήσω το θηλασμό για να πάρω τα φάρμακα που είναι ισχυρά.

Τα περισσότερα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την εξωσωματική είναι συμβατά με το θηλασμό, όμως αν το παιδί θηλάζει πολύ, ίσως υπονομεύσει την προσπάθεις της εξωσωματικής, λόγω των ορμονικών αλλαγών που επιφέρει.

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση...υπάρχει άλλος τρόπος αποθηλασμού χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα?

Μπορείς να κάνεις σταδιακό αποθηλασμό.

Νιώθω ότι και 3 χρόνια να περάσουν αυτός δε θα σταματήσει από μόνος του!

Αυτό δεν ισχύει. Εμείς δεν αλλάζουμε εύκολα συμπεριφορά και δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τις μεγάλες αλλαγές που μπορεί να έχει ένα παιδί ακόμη και σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα.

σημειωτέον ότι η παιδογαστρεντερολλόγος που τον παρακολουθεί είπε ότι είναι καιρός να του δώσω και αντιαλλεργικό γάλα για να πάρει τα στοιχεία που του λείπουν δεδομένου ότι κι εγώ εδώ και 13 μήνες δεν τρώω γαλακτοκομικά, αυγά και μοσχάρι.

Δηλαδή η παιδογαστρεντερολόγος θεωρεί ότι το υποαλλεργικό γάλα θα έχει στοιχεία που λείπουν από το δικό σου επειδή έχεις αφαιρέσει κάποια τρόφιμα από το διαιτολόγιό σου;

Συγνώμη αλλά αυτό είναι αντιεπιστημονικό, ανήθικο και κυρίως γελοίο!

Μπορείς να το βάλεις στο "τι άλλο θα ακούσω!"

Η κυρία προσπαθεί να προωθήσει ειδικά γάλατα γιατί είναι πανάκριβα και φυσικά έχουν ανάλογα δωράκια. Ας το κάνει αυτό σε μητέρες που δεν θηλάζουν, είναι τόσες πολλές! Όμως αυτή προσπαθεί να εξαφανίσει και τις ελάχιστες θηλάζουσες!

Μαριρενα, Kassiani και Amaretto σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω.

Amaretto είναι πολύ χρήσιμο το λινκ που προτίνεις. Προσπάθησα να εφαρμόσω κάποιες από τις τεχνικές που προτίνει για να τραβήξεις τη προσοχή του παιδιού και να θηλασει. Ομολογώ ότι ήταν κάποιες στιγμές που οι τεχνικές απόδοσαν αλλά μετά ή μικρή αρρώστησε με οστρακιά και δεν ήθελε να θηλάζει. Το παλέυω πάντος! Αλήθεια εσύ πως κατάφερες να θηλάσεις τόσο καιρό? Δεν σου έτυχε να χάνει το ενδιαφέρο του το παιδί? Πώς το αντιμετόπισες? Συγχαρητήρια πάντος που τα καταφέρνεις τόσο καλά. Μακάρι να καταφέρουμε έστω και τα μισά.

Ευχαριστώ και πάλι.

pbKOp2?r=1289202199

Πολύ καλές πληροφορίες μου λύσατε αρκετές από τις απορίες μου. Πάνω που είχαν αρχίσει να με γεμίζουν ενοχές οι άλλες μανάδες τριγύρω που έχουν σταματήσει το θηλασμό πολύ νωρίτερα από μένα και υποστηρίζουν ότι δεν προσφέρω τίποτα παραπάνω στο παιδί μου αφού πλέον αναπτύσσει τα δικά του αντισώματα λόγω ηλικίας. Το θέμα με τον θηλασμό είναι ότι το ξένο γάλα δεν το θέλει καθόλου και φοβάμαι ότι μόλις διακόψω το θηλασμό σταματήσει και αυτό να πίνει γάλα.

Αχ αυτό είναι αλήθεια.Είχα μια συζήτηση με μια φίλη η οποία θήλασε τα παιδάκια της μέχρι τον 5ο μήνα.Μου είπε πως το παιδί χρειάζεται βιταμίνες που δεν μπορεί να πάρει από μένα."Αν εμείς χρειαζόμαστε βιταμίνες για να σταθούμε πως είναι δυνατόν να είναι καλό το γάλα μας για τα παιδιά μας;" Έτσι μου είπε:?.Εγώ πάντως συνεχίζω:-D!Ο μικρούλης μου είναι 7μηνών και συνεχίζουμε!Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μέσα σε 2 μήνες μου αρρώστησε 2 φορές:-(.Ίσως φταίνε και τα δοντάκια του:-(.Πάντως οι πληροφορίες που μας προσφέρει η amaretto είναι πολύ ενθαρρυντικές ενθαρρυντικές:). Ευχαριστούμε πολύ:-D

Διαφημίσεις

Μου είπε πως το παιδί χρειάζεται βιταμίνες που δεν μπορεί να πάρει από μένα."Αν εμείς χρειαζόμαστε βιταμίνες για να σταθούμε πως είναι δυνατόν να είναι καλό το γάλα μας για τα παιδιά μας;" Έτσι μου είπε:?.

Ρώτησε τη φίλη σου:

Πώς επιβίωσε ο άνθρωπος τα χιλιάδες χρόνια πριν την ανακάλυψη των βιταμινών;

Πώς επιβίωσαν όλα τα θηλαστικά που έχουν κυριαρχήσει στον πλανήτη τα τελευταία 60 εκ. χρόνια;

Αν σου μιλήσει για την αγνότητα των τροφών κλπ να της πεις ότι δεν είχαν να φάνε, ότι ο αγώνας για την καθημερινή διασφάλιση της τροφής απείχει πολύ από την υπεραφθονία που έχουμε σήμερα που το κύριο πρόβλημα είναι η παχυσαρκία.

Αν η φίλη σου τρώει τόσο άσχημα που λείπουν βασικές βιταμίνες από το διαιτολόγιό της, δεν σημαίνει ότι όλοι τρώνε το ίδιο άσχημα!

Αχ αυτό είναι αλήθεια.Είχα μια συζήτηση με μια φίλη η οποία θήλασε τα παιδάκια της μέχρι τον 5ο μήνα.Μου είπε πως το παιδί χρειάζεται βιταμίνες που δεν μπορεί να πάρει από μένα."Αν εμείς χρειαζόμαστε βιταμίνες για να σταθούμε πως είναι δυνατόν να είναι καλό το γάλα μας για τα παιδιά μας;" Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μέσα σε 2 μήνες μου αρρώστησε 2 φορές:-(.

Mommy in love νομίζω ότι άδικα προβληματίζεσαι που αρρώστησε δύο φορές σε δύο μήνες το μωράκι σου. Φυσιολογικό είναι.Τα ξαδελφάκια του δικού μου που είναι περίπου συνομήλικα και δεν θηλάζουν είναι άρρωστα πολύ πολύ συχνότερα από δύο φορές σε δύο μήνες από τότε που γεννήθηκαν μέχρι τώρα που πέρασαν τον πρώτο χρόνο. Ο δικός μου δεν έχει αρρωστήσει ούτε μία φορά και κλείνει χρόνο (θηλάζει). Και η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς τις σαλάτες και τα φρούτα δεν τα κυνηγάω. Σου φαίνεται να του λείπουν βιταμίνες; Μην του στερήσεις τα αντισωματάκια και όλα τα υπόλοιπα που του δίνεις. Και κυρίως την ευτυχία που του δίνεις. Μην ακούς ασχετοσύνες γύρω γύρω. Ακόμα και η παιδίατρός μου χαίρεται που συνεχίζω και το θηλάζω. Θεωρεί ότι παίρνει το καλύτερο. Και ούτε μου έχει αναφέρει κάτι για διατροφή δική μου. Φιλιά στο αγαπημένο σου :)

Αχ αυτό είναι αλήθεια.Είχα μια συζήτηση με μια φίλη η οποία θήλασε τα παιδάκια της μέχρι τον 5ο μήνα.Μου είπε πως το παιδί χρειάζεται βιταμίνες που δεν μπορεί να πάρει από μένα."Αν εμείς χρειαζόμαστε βιταμίνες για να σταθούμε πως είναι δυνατόν να είναι καλό το γάλα μας για τα παιδιά μας;" Έτσι μου είπε:?.Εγώ πάντως συνεχίζω:-D!Ο μικρούλης μου είναι 7μηνών και συνεχίζουμε!Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μέσα σε 2 μήνες μου αρρώστησε 2 φορές:-(.Ίσως φταίνε και τα δοντάκια του:-(.Πάντως οι πληροφορίες που μας προσφέρει η amaretto είναι πολύ ενθαρρυντικές ενθαρρυντικές:). Ευχαριστούμε πολύ:-D

Πέρα απ' όσα ανέφερε η Αγλαΐα, υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν βιταμίνες χωρίς να είναι απαραίτητο ή χωρίς να ψάξουν γιατί "δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους"...

Όσο για το ότι το μωρό σου αρρώστησε 2 φορές θα πρέπει να σκεφτείς ότι αφενός ο θηλασμός δεν είναι πανάκεια αφετέρου θα πρέπει να δεις και σε πόσα μικρόβια εκτίθεται το συγκεκριμένο μωρό (π.χ. αν ο πατέρας είναι εκπαιδευτικός ή έχεις κι άλλα μωρά σε παιδικό-δημοτικό κλπ.) άρα με τι "παλεύει" ο οργανισμός του.

Τα μωρά που δεν θηλάζουν δεν σημαίνει ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ (άρα αν αρρωστήσουν φταίει το "φτωχό" γάλα της μάνας:rolleyes: ) αλλά σίγουρα αρρωσταίνουν λιγότερες φορές και πιο ελαφρά σε σχέση με τα μωρά που παίρνουν φόρμουλα.

Κοινώς η επιλογή της φίλης σου να αποθηλάσει στους 5 μήνες είναι σεβαστή αλλά είναι λάθος στους λόγους που προβάλλει... ;)

Και εντελώς πληροφοριακά: οι οδοντίατροι δεν αποδέχονται ότι τα δόντια κάνουν πυρετό όπως συχνά λέγεται. Δέχονται όμως ότι όταν ένα μωρό βγάζει δόντια το ανοσοποιητικό μπορεί να είναι κάπως "πεσμένο", οπότε το μωρό να είναι επιρρεπές σε ιώσεις.

• 2 months later...

καλημερα κοριτσια! θα ηθελα τη βοηθεια σας. ο μικρος μου ειναι 17 μηνων και θηλαζουμε ακομη. καναμε εξετασεις κ ειχε λιγη ελλειψη σιδηρου. πηραμε σιδηρο για 3 μηνες και ξανανακαναμε εξετασεις κ ο σιδηρος ηταν μεσα στα φυσιολογικα ορια. ηταν λιγο χαμηλα η αιμοσφαιρινη κ ο αιματοκριτης. ο παιδιατρος μου ειπε να κοψω το θηλασμο για το παιδι δεν παιρνει καθολου σιδηρο απο το δικο μου γαλα, το οποιο οπως ειπε δεν του προσφερει τιποτα! τι να κανω? μου προτεινε ενα γερμανικο βιολογικο γαλα σε σκονη. τη σκονη θελω να την αποφυγω. τι προτεινετε?

eNortjK1UjK1NDM1VrIGXDAS3QKo03.png

καλημερα κοριτσια! θα ηθελα τη βοηθεια σας. ο μικρος μου ειναι 17 μηνων και θηλαζουμε ακομη. καναμε εξετασεις κ ειχε λιγη ελλειψη σιδηρου. πηραμε σιδηρο για 3 μηνες και ξανανακαναμε εξετασεις κ ο σιδηρος ηταν μεσα στα φυσιολογικα ορια. ηταν λιγο χαμηλα η αιμοσφαιρινη κ ο αιματοκριτης. ο παιδιατρος μου ειπε να κοψω το θηλασμο για το παιδι δεν παιρνει καθολου σιδηρο απο το δικο μου γαλα, το οποιο οπως ειπε δεν του προσφερει τιποτα! τι να κανω? μου προτεινε ενα γερμανικο βιολογικο γαλα σε σκονη. τη σκονη θελω να την αποφυγω. τι προτεινετε?

το παιδάκι σου τρώει τροφές πλούσιες σε σίδηρο; σου πρότεινε ο παιδίατρος τρόπους να εμπλουτίσεις τη διατροφή, εκτός από τη σκόνη;

Και αν υποθέσουμε ότι η σκόνη είναι εμπλουτισμένη με σίδηρο, γιατί τότε να μην συνεχίσεις να θηλάζεις και το μωρό να παίρνει κάποιο σκεύασμα;

Ποιο σίδηρο παίρνετε; Κάποια σκευάσματα φαίνεται ότι ταιριάζουν καλύτερα σε κάποιους ανθρώπους.

Αν οι τιμές είναι μέσα στα φυσιολογικά, έστω και στα κατώτερα φυσιολογικά, δεν υπάρχει λόγος για συμπλήρωμα σιδήρου, εκτός αν υπάρχουν άλλα συμπτώματα, πχ το παιδί να είναι ανόρεχτο, αδύναμο κτλ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ειχαμε το ιδιο προβλημα στους 12 μηνες πηραμε σιδηρο και ο αιματοκριτη ψιλοανεβηκε στους 15 μηνες αλλα παρεμεινε κατω απο το συνηθισμενο φυσιολογικο οριο

ο παιδιατρος μας προτεινε να τρωμε περισοτερο βοδινο σπανακι και συκωτακια και αλλες τροφες που περιεχουν σιδηρο

αυτο που μου ειπε ηταν πως ειναι φυσιολογικη μια τετοια μικρη αποκληση και ειναι συνιθισμενη σε ολα τα παιδακια ειτε θηλαζουν ειτε οχι και εφοσων η αποθηκη σιδηρου ηταν οκ δεν υπηρχε λογος ουτε για αλλο συμπληρωμα ουτε για ξενο γαλα μετα απο τοσους μηνες

εμεις συνεχιζουμε τον θηλασμο

328e.jpg328ep3.png

ο παιδιατρος μας προτεινε να τρωμε περισοτερο βοδινο σπανακι και συκωτακια και αλλες τροφες που περιεχουν σιδηρο

επειδη το συκωτι ειναι ενα οργανο οπου γινονται πολλες χημικες αντιδρασεις και συσσωρευονται πολλα αχρηστα και βλαβερα "πραγματα "καλο ειναι να μην το τρωνε τα παιδακια:-):smile::-)

ο παιδιατρος μου ειπε να κοψω το θηλασμο για το παιδι δεν παιρνει καθολου σιδηρο απο το δικο μου γαλα, το οποιο οπως ειπε δεν του προσφερει τιποτα! τι να κανω? μου προτεινε ενα γερμανικο βιολογικο γαλα σε σκονη. τη σκονη θελω να την αποφυγω. τι προτεινετε?

Να βρεις έναν γιατρό που σέβεται την επιστήμη του, υπάρχουν πολλοί που σέβονται και την επιστήμη τους και τους ανθρώπους που έχουν απέναντί τους. Ο δικό σου, δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτούς.

Στην ιατρική δεν προτείνεται πουθενά διακοπή του θηλασμού και σίτιση με ξένο γάλα για να αυξηθούν τα επίπεδα σιδήρου.

Αχ το ίδιο θεματάκι είχα κι εγώ με την παιδίατρο σήμερα:(!Από ότι μου είπε ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για το παιδί μέχρι τους 6 μήνες, μετά τους 6 μήνες καλό είναι να τον συνεχίζεις αλλά όχι τακτικά όπως πριν και επειδή ο μικρός έχει πεσμένο σίδηρο και εγώ το ίδιο μου είπε πως το γάλα της μητέρας είναι ελλιπές σε σίδηρο:confused:.Μου είπε επίσης να μην τον θηλάζω πριν το φαΐ του να τον αφήνω 3 ώρες νηστικό για να φάει με όρεξη το γεύμα του:confused:.Αχ ρε κορίτσια ήταν και η μάνα μου μπροστά και άλλο που δεν ήθελε:( ,άρχισε να λέει τα δικά της και όταν της είπα πως η γιατρός δεν έχει και πολλές γνώσεις πάνω στο θηλασμό άρχισε να μου λέει πως έχω φάει ένα κόλλημα με το θηλασμό και ότι εντάξει το θήλασα αρκετά το παιδί και τώρα χρειάζεται και άλλα πράγματα και δεν παίρνει σίδηρο από μένα αφού και ο δικός μου πεσμένος είναι και άλλα τέτοια:mad:.Βοήθεια:(, ξέρω ότι κάνω καλό στο παιδί μου αλλά αποθαρύνομαι με όλες αυτές τις κουβέντες:|...Όταν ξεκίνησα να θηλάζω δεν είχα σκοπό να το τραβήξω πολύ αλλά αφού ο μικρός το θέλει δεν θέλω να τον κόψω...Αglaia έχεις να πείς κάτι πάνω στο θέμα του σιδήρου;Τι να κάνω για να βοηθήσω το μπουμπούκακη μου;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...