Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κύστη Χοριοειδούς Πλέγματος

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Πηγα στον γιατρο σήμερα και είδε στο υπέρηχο μια κύστη στον εγκέφαλο του μωρού μήκους 9,4mm (σσ ειμαι στην 19 εβδομάδα) και μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα για χρωμοσωμική ανωμαλία και το καλύτερο θα ήταν να έκανα μια αμνιο για να δούμε αν ολα ειναι καλα. Η αυχενικη που ειχα κανει στην 12η εβδομαδα ηταν καλη με πιθανοτητες 1:16000 για συνδρομο Down και 1:32000 για τρισωμια 21. Ειχε καμμια άλλη κοπέλα αντιμετωπήσει παρόμοιο προβλημα? Έχετε κανεναν καλο γιατρό για αμνιο να συστήσετε? Ευχαριστω εκ των προτέρων.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Διαφημίσεις

Θα το εκτιμουσα αν καποια στιγμη μπορουσες να μου γραψεις δημοσια για να ενημερωθουν και αλλες κοπελες που πιθανον αντιμετωπιζουν παρομοιο προβλημα !Ευχαριστω

bf2Bp2.png

rTodp3.png

αυριο το πρωι η αργα το βραδυ σημερα αν τα καταφερω θα σου πω γιατι τα μικρα σβηνουν τον υπολογιστη.δεν ειχα το ιδιο προβλημα,αλλα εχω πολυ καλο γιατρο να σου συστησω για δευτερη γνωμη κ αμνιο.εμενα με εσωσε απο πολλα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

καλημερα.εγω οπως σου ειπα κ χθες δεν ειχα το ιδιο προβλημα,αυτο που ηθελα να σε ρωτησω ειναι τι γιατρος σου εκσνε τη διαγνωση.κ το λεω αυτο γιατι κ στη δικη μου περιπτωση (αν θες κανε ανασκοπηση στα ποστμου να δεις τι εγινε) μου ελεγαν διαφορα κ με τρελαναν κ ημουν κ εγω στην 22 εβδ.κ για συνδρομα κ για διακοπη κ αλλα πολλα.εγω το λαθος αποτελεσμα το πηρα απο το αλεξανδρας στον προγεννητικο κ καταλαβα οτι καποιοι γιατροι για να καλυψουν τα νωτα τους κ τη δεδομενη αχρηστια τους σου λενε το χειρουερο σεναριο κ σε τρελαινουν.κανε την αμνιο (εγω την εκανα στο αλεξανδρας επιτοπου μετα την τελευταια φορα που με ειδαν στον προγεννητικο κ μαλιστα μου την κερασαν κιολας.τα στειλαν για αναλυση στη βιοιατρικη οπου πληρωσα 280 για το αποτελεσμα).βγηκε φυσιολογικη κ παρολα αυτα η "γεννετιστρια" μου ελεγε για διακοπη.ευτυχως ο γιατρος μου να'ναι καλα με εστειλε κ για αλλον ελεγχο εξω.πληρωσα βεβαια 150 για το υπερηχο,αλλα σουπερ υπερηχο,κ για τη μαγν εμβρυου.το υπερηχο τον εκανα στον ΚΥΡΙΟ βασιλη μπακουλα στο κολονακι κ τη μαγνητικη εμβρυου στο μητερα με τον κυριο ηλια καμπα απο τους οποιους εμεινα απολυτα ευχαριστημενη κ εχω να πω τα καλυτερα κ σαν γιατροι κ σαν ανθρωποι,αντιθετα με τη "γενετιστρια" του προγεννητικου του αλεξανδρα.σημειοτεον οτι δεν εχω κατι με το μαιευτηριο η το γιατρο μου απο τους οποιους εμεινα απολυτα ικανοποιημενη.

για να μη μακρυγορω κ επειδη ειμαι παθουσα που δικαιωθηκε μιας κ κραταω στα χερια μου υγιεστατο τον εφραιμ γεωργιο,η συμβουλη μου ειναι να το ψαξεις περισσοτερο το θεμα.κ δευτερη κ τριτη γνωμη.δεν θελω να δωσω δημοσια τηλ των γιατρων,αλλα ειμαι στη διαθεση σου για οποιαδηποτε πληροφορια.ξερω πως ειναι να σου λεν πως το μωρο που εχεις στην κοιλια ισως εχει προβλημα,να περνας το αγχος (εγω ειχα απιστευτο αγχος μεχρι κ μια μερα μετα τη γεννηση του κ ακομα οταν το σκευτομαι σφιγγεται το στομαχι μου).κ επειδη σε μια γνωστη ειχαν διαγνωσει προβλημα στον εγκεφαλο του μωρου κ εκανε τη διακοπη κ μετα στη νεκροψια που της εγινε φανηκε οτι το παιδι ηταν φυσιολογικο κ τσαμπα το σκοτωσαν.αν θες (κ οποιοσδηποτε αλλος ενδιαφερεται) επικοινωνησε μαζι μου να σου δωσω τα στοιχεια κ να δεις οτι δεν θα ειναι τιποτα.σου ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου ενα καλο αποτελεσμα κ μια συμβουλη...οσο καιρο θα το ψαχνεις μη μιλας σε πολλους κ κυριως μην ακους πολλα,ισως να σου λενε να μη το ψαξεις κλπ.η διακοπη ειναι σαν γεννα με ολα της τα επακολουθα,(πονους,ραμματα,λοχεια κλπ)αλλα χωρις μωρο...ελπιζω να μας πεις ευχαριστα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

Διαφημίσεις

Το πέρασα κ εγώ αυτό.... στον β επιπέδου διαγνώστηκαν 2 κύστες χοριοειδούς πλέγματος στο κεφαλάκι της μπέμπας μου κ αυξημένη αυχενική....εμένα ο γιατρός μου δεν ειναι υπερ της αμνιοπαρακέντησης οπότε κ δεν την κάναμε....κάναμε επανέλεγχο 2 εβδομάδες μετά τον β επιπέδου με τον λατρεμένο εμβρυολόγο κύριο Παπαπαναγιώτου(αν ψάξεις στο φόρουμ το όνομά του θα δεις γιατί τον αποκαλώ έτσι) κ η μία είχε υποχωρήσει ήδη,ειχε επανέλθει στα φυσιολογικά η αυχενική κ η άλλη φαινόταν ότι θα υποχωρήσει κ έτσι μας είπε κ αυτός ότι δεν υπάρχει λόγος για αμνιοπαρακέντηση....μάλιστα μου ανέφεραν κ οι 2 ότι βλέπουν συχνά τέτοιες κύστες κ όταν τα ποσοστά συνδρόμων είναι χαμηλά(1:24000 ήταν εμένα) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξαφανιστούν κ δεν έχουν καμμία επίπτωση στο μωρό....κ βέβαια 2 εβδομάδες αργότερα που πήγα είχε εξαφανιστεί κ η δεύτερη ....εγώ όπως θα δεις δεν έχω γεννήσει ακόμα για να ξερω αν υπάρχει πρόβλημα αλλά αφού οι γιατροί είπαν όλα θα πάνε καλά δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω.Τώρα είναι δική σου απόφαση το τι δρόμο θα ακολουθήσεις....εγώ ήμουν πολύ χάλια ψυχολογικά μέχρι να δω ότι υποχώρησε έστω η μία αλλά φοβόμουν κ την περίπτωση που είχα κάνει αμνιοπαρακέντηση κ έχανα το παιδί κ τελικά να ήταν υγιές....συζήτα με τον γιατρό τι επιλογές έχεις κ τι κινδύνους ώστε να μπορέσεις να αποφασίσεις! Εύχομαι όλα καλά να πάνε....αν κ η πρόγνωση θεωρώ ότι είναι καλή κ για σένα με τα ποσοστά για γεννετικές ανωμαλίες που σου έχουν δώσει!

sjCrp3.png

Θα συμφωνησω κι εγω για τον εμβρυολογο Παπαπαναγιωτου. Στο εμβρυο στο κολωνακι ή στο λητω δεχεται.

Ειτε για αμνιο ειτε για σωστη παρακολουθηση, τον συστηνω (απο προσωπικη κι εγω εμπειρια) με κλειστα ματια.

Ευχομαι ολα να πανε καλα.

k9Tap3.png

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν κάποιος μου έστελνε πμ με τα στοιχεία του κυρίου Παπαπαναγιώτου για να μπορέσω να επικοινωνήσω άμεσα μαζί του.

Οταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Μην ανησυχεις για τιποτα.Ο μικρος μου ειχε 2 κυστεις οι οποιες δεν ειχαν εξαφανιστει εντελως μεχρι τη γεννηση του.Η αμνιοπαρακεντηση δεν εδειξε προβλημα,ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι στα αγορακια εμφανιζονται συχνα τετοιου ειδους κυστεις και δεν πρεπει να το σκεφτομαι καθολου,αλλα εγω ειχα σκασει φυσικα.Οταν εγινε 11 μηνων καναμε υπερηχο που εδειξε οτι η μια κυστη υπηρχε ακομη αν και πολυ μικρη.Ο γιατρος που μου εκανε τον υπερηχο με αφησε να καταλαβω οτι τζαμπα ξοδευα τα λεφτα μου και ταλαιπωρουσα και το παιδι.Παρακολουθουσα την αναπτυξη του με φοβο μην δω κατι ανησυχητικο.Τελικα το παιδι μιλησε 9 μηνων,ετρεχε 11 μηνων,ξεχωριζε τους αριθμους ως το 10 στους 14 μηνες και τα γραμματα της αλφαβητου στους 19 μηνες.Τελικα οπως ειπα στον γυναικολογο μου οι κυστεις αυτες μαλλον ενδειξη εξυπνου παιδιου ειναι παρα προβληματος!!!ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ.

21 και τεσσερισ μερες εκανα το β επιπεδου.ολα ειναι φυσιολογικα μου ειπε ο γιατροσ αλλα μου ειπε στον εγκεφαλο ειδε μια κυστη χοριοριδουσ πλεγματοσ στην πλαγια κοιλια 3χ5 χιλ μου ειπε να μην ανυσηχω γιατι συνηθωσ εξαφανιζονται αλλα απο εκεινη την ωρα δεν μπορω να υσηχασω.

δηλαδη ειναι κατι για το οποιο πρεπει να ανησυχω?

Διαφημίσεις

Αυτο θα το κρίνει ο γιατρός σου με βάση τα αποτελεσματα pap-a(αυχενικής διαφάνειας),αφού σου είπε να μην ανησυχείς μάλον θα ήταν καλά....σου είπε να κάνεις άμνιο?ή να σε παρακολουθεί κάθε 15 μέρες?

sjCrp3.png

Γεια σας. Είμαι στην 25 εβδομάδα κύησης και ο γιατρος μου εντοπισε στον υπέρηχο μια κύστη στον εγκεφαλο της μπέμπας μου. Μου είπε βέβαια να μην ανησυχώ γιατι δεν υπάρχουν αλλες ενδειξεις ότι υπάρχει καποιο πρόβλημα στο μωρό, ενώ και στην αυχενική διαφάνεια ήταν ολα καλα. Μου τόνισε επίσης πως συμβαίνει αυτό κάποιες φορές και πως η κύστη αυτή θα φύγει απο μόνη της. Εγώ όμως δεν μπορω να ηρεμήσω και το σκέφτομαι συνέχεια... γνωρίζει καποια αναλογη περίπτωση??

Κάτι να γνωρίζουμε λίγο δύσκολο, το μόνο που ξέρω είναι ότι οι παιδονευρολόγοι Γιουρούκος Σωτήρης και Σκουτέλη Ελένη, ειδικεύονται και στα αγέννητα παιδιά. Δεν χάνεις τίποτα να πάρεις την γνώμη ενός εκ των δυο.

Τα τηλέφωνά τους υπάρχουν σε κάποια τόπικ στα Νεογνά & Μωρά: Ιατρικά θέματα, αλλά θα στα στείλω με πμ την Κυριακή που θα επιστρέψω σπίτι μου.

Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλα να πάνε καλά και σε λίγους μήνες να κρατάς την μπεμπούλα σου αγκαλιά

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Δες πιο κατω που ρωταει μια κοπελα για κυστη χοριοειδους πλεγματος,αν ειναι αυτο μην ανησυχεις καθολου.Αλλωστε υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι με κυστεις στον εγκεφαλο που το μαθαινουν σε μεγαλη ηλικια εντελως τυχαια η δεν το μαθαινουν και ποτε.Ο μικρος μου ειχε 2,η μια δεν εξαφανιστηκε εντελως αλλα πλεον εχω παψει να ανησυχω.

Μάλλον ανήκουμε στην ιδια κατηγορία. Ο γιατρός μου ο κ. Καπελακης απο το Ελενα ηταν πολυ καθησυχαστικός και αντιθετος στην παρούσα φαση για αμνιο. Για την ακρίβεια με στέλνει στον κ. Κοκοβίδη για να κανω την β επιπεδου τελη Ιουνιου για να δούμε πως παμε. Δεν ανησυχω ιδιαίτερα αλλα δεν παυει να ειναι ενα αγχος. Μολις εχω η εχεις νεα θα γραψουμε!

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Διαφημίσεις

Αυτο θα το κρίνει ο γιατρός σου με βάση τα αποτελεσματα pap-a(αυχενικής διαφάνειας),αφού σου είπε να μην ανησυχείς μάλον θα ήταν καλά....σου είπε να κάνεις άμνιο?ή να σε παρακολουθεί κάθε 15 μέρες?
οχι δεν μου ειπε ουτε για αμνιοπαρακεντηση ουτα και να με παρακολουθει καθε 15.απλα οποωσ ολεσ οι μανουλεσ και εγω ανυσηχησα γιατι δεν το ειχα ξανακουσει αυτο αλλα και ουτε με ειχε τυχει στην προηγουμενη εγκυμοσυνη μου.

ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ, ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ!!! ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ!!!

ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ, ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ!!! ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ!!!

Mηπως κανει και τον υπερηχο με το χωνι :shock::shock:. Μηπως να επαιρνες μια 2η αποψη ? Πολλα γυμνασια σου κανει αυτος.

Ευχομαι ολα να πανε καλα και εσυ ηρεμα οσο γινεται. Επηρεαζεται το μωρο και δεν τ θελουμε αυτο ετσι?

Δεν παιρνεις μια 2η γνωμη απο αυτον που λεει η underage. Δεν τον ξερω αλλα 2η γνωμη θα την επαιρνα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ο συγκεκριμένος εμβρυολόγος ενδείκνυται και για τον υπέρηχο της β' επιπέδου ή αν αυτή την εξέταση την κάνουν άλλης ειδικότητας γιατροί.

UmJ2p11.png

4/12/2009: Τhe first day of the rest of my life.

aMUmp10.png

ο κυριος μπακουλας ειδικευεται στην εμβρυομητρικη ιατρικη κ προγεννητικη διαγνωση.εχει μηχανημα μεγαλης πιστοτητας κ τουλαχιστο στη δικια μου περιπτωση, ηταν ο μονος που επεσε διανα στη διαγνωση,οταν ολοι οι αλλοι "γεννετιστες" ελεγαν το αντιθετο.εχει ιατρειο στο κολωνακι κ εμενα μου στοιχησε 150 το β επιπεδπυ που κρατησε 2 ωρες.τον συστηνω ανεπιφυλακτα κ για την ανθρωπια του περα απο την επιστημοσυνη του.οποιος θελει λεπτομερειες με πμ

Όσες έχετε κάνει β' επιπέδου στο ΜΗΤΕΡΑ, με ποιον κάνατε; Ο γιατρός μου συνεργάζεται μ' αυτό το μαιευτήριο και πιθανότατα εκεί θα με στείλει για β' επιπέδου αλλά εγώ θέλω να τη ψάξω και λίγο παραπάνω.

UmJ2p11.png

4/12/2009: Τhe first day of the rest of my life.

aMUmp10.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...