Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως χρησιμοποιητε την τουαλετα οταν ειστε εκτος σπιτιου?

Recommended Posts

Είμαστε και εμείς στην διαδικασία να βγάλουμε την πάνα. Μέχρι στιγμής έχουμε προσπαθήσει μόνο μέσα στο σπίτι και τα πάει πάρα πολύ καλά. Η απορία μου είναι τι κάνουμε όταν βγαίνουμε από το σπίτι; Μέχρι τώρα της φορούσα πάνα όταν βγάναμε αλλά τώρα με την ζέστη κιόλας και έχοντας συνηθίσει και το βρακάκι δεν την θέλει με τίποτα, κλαίει και προσπαθεί να την βγάλει. Επίσης όταν είμαστε έξω μου ζητάει τουαλέτα και δεν ξέρω που να την πάω. Το ίδιο και στην παραλία που μένουμε και αρκετές ώρες. Ή στο πάρκο. Σε μέρη που έχει τουαλέτα σκέφτομαι να παίρνω το reducer μαζί μου σε μια τσαντούλα αλλά σε εξωτερικούς χώρους που δεν έχουν τι να κάνω; Είναι μικρή ακόμα και δεν μπορεί να κρατιέται, από την άλλη αν της πω να τα κάνει πάνω της είναι χαζό αφού προσπαθούμε τόσο να μάθει να το λέει και να πηγαίνει τουαλέτα. Φαντάζομαι όλοι την πέρασαν αυτή την φάση αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τι να κάνω.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Στο ύπαιθρο μπορείτε πράγματι να τα κάνετε σε καμιά ακρούλα..

Πάντως υπάρχει και αυτό

http://www.cosycorner.gr/el/category/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B1/potette-2-%CF%83%CE%B5-1-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/

Εμείς το πήραμε και πραγματικά το έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ. Γιατί και σε μέρη με τουαλέττα πιο σίγουρη είμαι να κάθονται τα παιδιά εκεί

Κάνει και για reducer -για φιλικά σπίτια πχ- αλλά και σαν γιογιο με σακουλίτσα -για έξω(τυλίγεις, πετάς στον κάδο και είσαι κυρία).

Και μια συμβουλή για οικονομία μπορείς να χρησιμοιποιείς απλές σακουλίτσες μικρές και να βάζεις μέσα ένα χαρτομάντηλο (ή σερβιετάκι) για να είναι απορροφητικό ;)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Και εμείς στην ύπαιθρο! Κάπου απόμερα... μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει κακά βέβαια, μόνο τσίσα. Επειδή όμως είναι αγοράκι, είναι πιο εύκολο να "ποτίσουμε" το δεντράκι...;).

Πάντως το γιο-γιο που λέει η Eliza φαίνεται πραγματικά πολύ βολικό.

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

κι εμεις βρισκομαστε στο σταδιο να κοψουμε την πανα, σημερα η μικρη μου κλεινει τα δυο, εχουμε παρει απο το πασχα γιογιο, το διαλεξε μονη της και της αρεσει να καθεται, μεχρι τωρα οσες φορες την εβαλα εκει κανει τσισα αλλα κακα οχι. και πολλες φορες την αφηνω μονο με το βρακακι μεσα στο σπιτι και μου λεει "μαμα κακα" (κ τα τσισα κακα τα λεει) για να παμε στο γιογιο, αλλα ειχαμε κ μερικα ατυχηματακια που τα εκανε στη μεση στο σαλονι. για εξω πιστευω οτι δεν ειναι ετοιμη ακομα απο την αλλη μεσα σ αυτο το μηνα θα γεννηθει κι ο μπεμπης και φοβαμαι μηπως ζηλευει κ δεν θελει να βγαλει την πανα

Διαφημίσεις

κοριτσια εδω και 2 εβδομαδες εχουμε σχεδον κοψει την πανα

και λεω σχεδον

γιατι μεσα στο σπιτι κανουμε τσισα στο γιογιο και στο σχολειο

αλλα εξω εχουμε θεμα ενω λεει οτι θελει τσισα και την κραταω εγω ορθια να τα κανει μαλλον φοβαται και ουρλιαζει με αποτελεσμα να τα κανει πανω της θελει γιογιο και εξω

προχτες πηγαμε σε ενα παρκο την κρατησα ορθια τα εκανε απο τοτε ουρλιαζει και ενω κλαει και λεει τσισα αρνειτα να τα κανει παρεπιμπτοντως η μικρη ειναι 28 μηνων

θελω τα φωτα σας τι να κανω?

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

Υπαρχουν φορητα γιογιο με σακουλακια μιας χρησεως στο mothercare

Κι εμείς αυτό πήραμε και μας καταβόλεψε, ήμασταν 15 μέρες θάλασσα από 11 πμ έως 20μμ και όταν ήθελε η μικρή το έβγαζα, πετούσα μετά τη σακουλίτσα και όλα οκ. Και για να είμαι ειλικρινής όταν το πήρα, είπα ότι μάλλον βλακεία έκανα.

Κι εγώ τα κρατάω τα παιδιά πίσω από τα γόνατα και έτσι δεν χρειάζεται να ακουμπήσουν στη λεκάνη.

και εμεις το ιδιο κανουμε!και ας πιτσιλαμε

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

• 8 months later...

Διαφημίσεις

καλησπερα ειναι λιγο ακυρο αυτο που θα ρωτησω αλλα τα υφασματινα καλυματα μιας χρησης που θα μπορεσω να τα βρω; σε σουπερ μαρκετ???

Νομιζω οτι καποτε ειχα παρει απο τα χοντος (αλλα χρονια πριν) χαρτινα.

κοριτσια εδω και 2 εβδομαδες εχουμε σχεδον κοψει την πανα

και λεω σχεδον

γιατι μεσα στο σπιτι κανουμε τσισα στο γιογιο και στο σχολειο

αλλα εξω εχουμε θεμα ενω λεει οτι θελει τσισα και την κραταω εγω ορθια να τα κανει μαλλον φοβαται και ουρλιαζει με αποτελεσμα να τα κανει πανω της θελει γιογιο και εξω

προχτες πηγαμε σε ενα παρκο την κρατησα ορθια τα εκανε απο τοτε ουρλιαζει και ενω κλαει και λεει τσισα αρνειτα να τα κανει παρεπιμπτοντως η μικρη ειναι 28 μηνων

θελω τα φωτα σας τι να κανω?

Την κραταω στον αερα απο τα ποδια........και κανει οπου βρουμε.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Στο ύπαιθρο μπορείτε πράγματι να τα κάνετε σε καμιά ακρούλα..

Πάντως υπάρχει και αυτό

http://www.cosycorner.gr/el/category/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B1/potette-2-%CF%83%CE%B5-1-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/

Εμείς το πήραμε και πραγματικά το έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ. Γιατί και σε μέρη με τουαλέττα πιο σίγουρη είμαι να κάθονται τα παιδιά εκεί

Κάνει και για reducer -για φιλικά σπίτια πχ- αλλά και σαν γιογιο με σακουλίτσα -για έξω(τυλίγεις, πετάς στον κάδο και είσαι κυρία).

Και μια συμβουλή για οικονομία μπορείς να χρησιμοιποιείς απλές σακουλίτσες μικρές και να βάζεις μέσα ένα χαρτομάντηλο (ή σερβιετάκι) για να είναι απορροφητικό ;)

Κι εμείς αυτό χρησιμοποιούμε και μας έχει σώσει.

Καλό είναι και το σήκωμα στον αέρα αλλά αν θέλει να κάνει κακά δεν βολεύει (τουλάχιστον το δικό μου παιδάκι)!

καλησπερα ειναι λιγο ακυρο αυτο που θα ρωτησω αλλα τα υφασματινα καλυματα μιας χρησης που θα μπορεσω να τα βρω; σε σουπερ μαρκετ???

υπάρχουν ακόμη στα hondos αλλά και σε ορισμένα σουπερ. Μην πάρεις χάρτινα αλλά τα πλαστικά, είναι καλύτερα.

• 4 months later...

Οταν ηταν πιο μικρουλα η δικια μου δεν μας βολευαν οι τουαλετες σε καφε και μαγαζια, ειχα μαζι μου μια πανα και την κραταγα χωρις να την κλισω, ξεκαθαριζοντας παντα οτι δεν τη φοραμε και ετσι τα καναμε παντα στα... καθαρα και σχεδον τελιωσαμε και οσες μας ειχαν περισεψει!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Πηγαμε τις προαλλες σε εναν παιδοτοπο(???) που μαλιστα θελει να διαφημιζεται και ως ο μεγαλυτερος και ο καλυτερος στο Περαμα.. (τρομαρα τους) Ειναι καλοκαιρινος και παλιοτερα ηταν καφετερια-κλαμπ που τα τελευταια εχει γινει παιδοτοπος..

(οι περιοικοι φανταζομαι πως καταλαβαν για ποιον λεω)

Η βαφτιστιρα λοιπον την αδελφης μου ηθελε να παει στην τουαλετα.. Την πηγε και βγηκε εξω αγανακτισμενη..

Πρωτον γιατι δεν ειχε καν παιδικες τουαλετες (πραγμα που οφειλε ως παιδοτοπος) και δευτερον στις υπαρχουσες σιχενοσουν και να πατησεις οχι να κατουρησεις κιολας..

Δεν νομιζω να ξαναπαω... Απο τις τουαλετες καταλαβαινεις γενικοτερα την κατασταση που επικρατει στο μαγαζι.. Ενα καθαρο μαγαζι εχει και καθαρες τουαλετες..

Πήγαμε με την κόρη του άντρα μου πρόπερσι - 2010- πριν γεννήσω τον Σπύρο μου.Ίδια χάλια παρέμεινε και τις ίδιες ακριβώς σκέψεις έκανα.Χαλασμένα καζανάκια με νερά στο πάτωμα, παντελόνι να κατεβάσεις και να κρατήσεις, όρθια να ουρήσεις ή τα μικρόβια μέσα στις λεκάνες να σκεφτείς;

[sIGPIC][/sIGPIC]22-11-2010

• 4 εβδομάδες μετά...
Οταν ηταν πιο μικρουλα η δικια μου δεν μας βολευαν οι τουαλετες σε καφε και μαγαζια, ειχα μαζι μου μια πανα και την κραταγα χωρις να την κλισω, ξεκαθαριζοντας παντα οτι δεν τη φοραμε και ετσι τα καναμε παντα στα... καθαρα και σχεδον τελιωσαμε και οσες μας ειχαν περισεψει!

κοριτσια, και γω αυτο κανω με την πανα και μου εχει λυσει τα χερια πραγματικα. για καποιο διαστημα δοκιμασα να την κραταω απο τα γονατα, να τη βαζω να παταει, να εχω το γιογιο μαζι μου...αλλα δεν ειναι ολες οι τουαλετες ευρυχωρες και σε καποιες με το ζορι χωρουσαμε. και η μεση μου δεν αντεχει και πολυ να τη σηκωνω. τελικα μου ηρθε η ιδεα με τις πανες και σωθηκα!!!!

• 6 months later...

...καλημερα σας και καλο πασχα να εχουμε!!!!

μιας και εχει φτοιαξει ο καιρος...και εχω βγαλει ηδη τα μισα χαλια μου...

και μιας και η κορουλα μου ειναι 20 μηνων...λεω δεν κανω μια προσπαθεια να της βγαλω την πανα???!!!!...εκατσα διαβασα το συζητησα...καταλαβα οτι καθε παιδακι ειναι διαφορετικο σε αυτο το θεμα....απλα εχω μια απορεια βρε κοριτσια και θελω την βοηθεια σας!!!...οταν ξεκινησει ολο αυτο το πανυγυρι....και δεν τις φοραω πανα μεσα στο σπιτι για να μαθει να πηγαινει η στην λεκανη η στο γιογιο και παει λεγοντας....οταν βγω ε ξ ω .....τι κανω??η παω καποια επισκεψη????....οτιδηποτε....την βαλω στο αμαξι για 1 ωρα????....τοτε???δεν ειναι σωστο να ξανα βαλω πανα....δεν ειναι σωστο να μην ξανα βγουμε απο το σπιτι (χιχιχιχ)....δεν ειναι σωστο να εγκαινιασουμε τα αλλα σπιτια...τοτε τι κανουμε??????????????.....

Καλημέρα!

Ίσως είναι λίγο μικρούλα και σου πάρει περισσότερο καιρό να βγάλετε την πάνα, οπότε κατ' αρχάς ΥΠΟΜΟΝΗ!!!! :)

Προτείνω να μη της μάθεις το γιο-γιο αλλά κατ'ευθείαν την τουαλέτα. Χρησιμοποιείς το "στεφανάκι" - αυτό που μικραίνει το κάθισμα για να μπορεί να κάθεται άνετα χωρίς να χρειάζεται να στηρίζεται στα χεράκια της.

Αν την βάλεις στο αμάξι για 1 ώρα, φρόντισε να έχει κάνει τσίσα της πριν και κατά τη διάρκεια της βόλτας τη ρωτάς συνέχεια αν θέλει πάλι. Ε, μην πάτε βόλτα την επόμενη μέρα που ξεκινήσατε τη διαδικασία!!! Να έχει συνηθίσει λίγο και το παιδί.

Επίσης, για τις επισκέψεις ισχύουν τα ίδια. Τσίσα πριν, ρωτάς συνέχεια και κατά προτίμηση να καθίσετε στο μπαλκόνι του φιλικού σπιτιού έτσι ώστε να μην είναι μεγάλο το ατύχημα!!!! ;) Αν πας σε σπίτι που ήδη υπάρχουν παιδάκια, θα υπάρχει κατανόηση (ειδικά αν δεν υπάρχουν εκεί στρωμένα χαλιά!!!)

Καλή σας επιτυχία!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...