Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδικος σταθμος σε ποια ηλικια?

Recommended Posts

Η μικρη μου ειναι κοντα 18 μηνων δεν την παμε σε παιδικο γιατι το πρωι την κραταω εγω και το απογευμα που δουλευω ο μπαμπας της.Πριν λιγο καιρο μου ειπε ενα γνωστος μου γιατι δεν το στελνω παιδικο, και καλα για να αποκτησει επαφες με αλλα παιδακια και να γινει κοινωνικη.(η δικια μου μονο αντικοινωνικη δεν ειναι παμε σουπερ μαρκετ και οπιον βλεπει μπροστα της χαιρεταει).

Η πεθερα μου που ηταν νηπιαγωγος μου ειπε το εξης μεχρι 4 χρονων που το παιδι πρεπει να παει προνηπειο οτι ειναι καλιτερο η να ειναι στο σπιτι με τη μαμα η γιαγια.κτλ

Αν κρινω απο εμενα που πηγα παιδικο 3,5 χρονων δεν θελω να τη στειλω.Τραγικη εμπειρια ακομα το θυμαμαι εκλαιγα ολη τη μερα,επισεις στο νηπιαγωγειο εκλαιγα , και στο σχολειο που πηγα πεντεμιση χρονων καβαλαγα τα θρανια την ωρα του μαθηματος.εκτος τοπου και χρονου ημουν.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι ακόμη είναι μικρούλα για παιδικό, απο την άποψη ότι μπορεί για μερικές ώρες να της αρέσει, όμως γιατί να αρχίσει να αρρωσταίνει απο τόσο μικρό;

Αφού μπορείς να την κρατήσεις σπίτι κάνε το, έτσι και αλλιώς νομίζω ότι μετά τα 2,5 είναι καλύτερο να πάει ώστε να αρχίσει να μαθαίνει να μοιράζεται, συνεργάζεται κλπ.

Αν δεν είχες άλλη λύση ως προς τη φύλαξη, σίγουρα εκεί θα κατέληγες...τόσα μωράκια πάνε σε αυτή την ηλικία, αφού όμως μπορείς να την κρατήσεις γιατί να μην το κάνεις; Μόνο για το θέμα των ιώσεων σε σχέση με την ηλικία θα σου πρότεινα να το αφήσεις προς το παρόν.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

zebelia, τα παιδάκια μας είναι πολύ κοντά σε ηλικία!

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω ... αλλά για το Σεπτέμβρη που έρχεται το σκέφτομαι (θα είναι 2 χρονών και 3 μηνών).

Προς το παρόν τον κρατάει τα πρωινά η πεθερά μου και ευτυχώς τα πάνε πολύ καλά!

Απο τη μια σκέφτομαι οτι θα του κάνει καλό να έρχεται σε καθημερινή επαφή με άλλα παιδάκια, αλλά σκέφτομαι μηπως θα είναι μικρούλης όσον αφορά το θέμα των ιώσεων... που απο όσο ξέρω στην αρχή όλα τα παιδάκια κολλάνε πιο εύκολα...

Και αν πάει θα πρέπει να πηγαίνει για 8 ώρες κάθε μέρα που δουλεύω (λίγες ώρες δεν γίνεται γιατί δεν είναι κανέις κοντά να μπορεί να τον παίρνει)...

Για τη δική σου θα σου πρότεινα να την στείλεις για λίγες ώρες απο το Σεπτέμβρη να δεις πως θα πάει. Ακόμα νομίζω είναι μικρούλα...

G9FN.jpg.png

zebelia' date=' τα παιδάκια μας είναι πολύ κοντά σε ηλικία!

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω ... αλλά για το Σεπτέμβρη που έρχεται το σκέφτομαι (θα είναι 2 χρονών και 3 μηνών)[/quote']

Και εμένα είναι στην ηλικία του μικρού Ευθύμη ο δικός μου!

Έχουμε ακόμα την δυνατότητα να μείνει ενα ακόμα χρόνο σπίτι !!!

Σκέφτομαι ότι ειναί πολύ μικρά ...... για τον παιδικό!

Άστε που ο δικός μου κατα τις 10,3-11,00 μετα την φρουτόκρεμα πέρνει και τον υπνάκο του για καμια ωρίτσα!!!

Δές και αυτό!

http://www.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=38464&lngChapterID=49812&lngItemID=57897

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Εμείς την στείλαμε γύρω στα 2 1/2 γιατί είχε αρχίσει να ζητάει μόνη της να πάει σχολείο...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Geia sas!!! eimai kainouria sto forum, exo ena agoraki ton Odyssea pou einai 9 minon kai apo Dekemvri pou tha epistrepso sti douliea skeftomaste me ton andra mou na ton valoume paidiko stathmo. Tha einai tote sto 14o mina. Apo ti ilikia ta steilete eseis paidiko stathmo kai an ta steilate se paromoia ilikia eixate polla provlimata me arrosties?

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

mikaela

εμείς δεν τον έχουμε στείλει ακόμα παιδικό σταθμό και είναι 17 μηνών. Λέμε να τον στείλουμε 2,5 χρονών. Ως τότε τον κρατάει μια γυναίκα που έχουμε βρει και την επιβλέπει κι ο πατέρας μου που μένουμε στην ίδια πολυκατοικία.

Τώρα, από τη νονά μας που έχει δικό της παιδικό σταθμό, ξέρω ότι είναι ανάλογα με το παιδί οι αρρώστιες κλπ και ότι τις περνάει είτε πάει 14 μηνών, είτε αργότερα. Δηλαδή, μου λέει ότι άλλα αρρωσταίνουν κάθε εβδομάδα κι άλλα σχεδόν καθόλου.

Τώρα, για προσαρμογή σε αυτήν την ηλικία... λυπάμαι, δεν έχω καθόλου πείρα!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Γειά σου και από εμένα. Θα τα διάβασες και στο side αλλά θα στα ξαναπώ και από προσωπική πείρα. Όντως σε όποια ηλικία και αν είναι θα αρρωσταίνει, θα γκρινιάζει όταν τον αφήνεις, θα κάνει πείσματα και ίσως ακόμα να μην τρώει και το φαγητό του αν είναι πολύ δεμένο μαζί σας και δεν έχει μάθει με κόσμο. Μην ανησυχείς όμως πολύ σύντομα θα καλυτερέψουν τα πράγματα. Θα συνηθίσει την δασκάλα και τα άλλα παιδάκια και θα του αρέσει κιόλας. Η ηλικία είναι πολύ καλή. Εγώ τον έβαλα 20 μηνών περίπου και θεώρησα πως αν τον είχα βάλει νωρίτερα θα του ήταν πιο εύκολο. Βλέπεις είχε αρχίσει να επικοινωνεί αρκετά καλά μαζί μας και ξαφνικά ένιωσε σαν να το παρατάμε το παιδί. Μετά από δύο βδομάδες είχε συνηθίσει και ήθελε να πάει, δεν έκλαιγε όταν τον άφηνα και αργότερα ξεκίνησε να πηγαινοέρχεται με το σχολικό και επίσης του άρεσε πολύ μια και το βλέπει σαν βόλτα. Τώρα όσον αφορά της αρρώστιες άστα και βράστα που λέμε. Στην αρχή μία πήγαινε και δέκα ήταν άρρωστος. Απελπίστηκα όλοι τα έβαζαν μαζί μου που το έβαλα το παιδί σε σταθμό και δεν το άφηνα στη γιαγιά του. Έκλαιγα θυμάμαι από τα νεύρα μου και από τις τύψεις που μου δημιουργούσαν χώρια που ανησυχούσα μη πάθει τίποτα το παιδί. Δεν το έβαλα κάτω όμως και είχα δίκιο. Το παιδί μαθαίνει με τα παιδιά και είναι χαρούμενο που είναι εκεί. Βέβαια ακόμα αρρωσταίνει αλλά είναι στη φύση του γενικά. Ακόμα και το παιδί της κοπέλας που δουλεύουμε μαζί να αρρωστήσει θα κολλήσει και το δικό μου δεν είναι μόνο από τον παιδικό είναι και από εκεί πολλές φορές αλλά ελπίζω πως κάποτε θα το ξεπεράσει. Τώρα είναι ήδη ένα χρόνο στο σταθμό. Ελπίζω να μη σε κούρασα να βοηθήσω ήθελα, πάντα υπάρχουν πολλές απόψεις.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Δεν με κούρασες καθόλου sk.margaret ίσα ίσα είναι πολύ ενθαρρυντικά αυτά που λες :D . Κι εμείς θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να πάει παιδικό από το να είναι με μια γυναίκα μόνοι τους στο σπίτι ή από το να είναι με μια γιαγιά που του κάνει όλα τα χατίρια. Κι εμένα η μητέρα μου έχει φαγωθεί να το κρατήσει κανένα 8 μηνό να πάει το παιδί στο παιδικό λέει του χρόνου το Σεπτέμβρη που θα είναι μεγαλύτερο, αλλά δε θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι για λίγους μήνες αργότερα, άσε που θα είναι πολύ κουραστικό για την ίδια αφού θα πρέπει να πηγαίνει στο γραφείο τα απογεύματα. Οποτε καλύτερα παιδικό και όσο για τις αρρώστιες θα κάνουμε υπομονή μέχρι να συνηθίσουν γιατί πρέπει με το καιρό να συνηθίζουν. Για να φανταστείς η αδερφή μου είναι νηπιαγωγός τον πρώτο χρόνο που δούλεψε ήταν όλη τη χρονιά άρρωστη και τώρα δεν αρρωσταίνει ποτέ.

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

Καλή δύναμη λοιπόν μην αφήσετε να σας επηρεάσει κανένας μόνο οι γονείς ξέρουν και θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Φιλιά :D:lol:

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...