Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΓΙΑ 2ΧΡΟΝΑ???

Recommended Posts

ευχαριστω πολύ! πήγαμε και σε ειδικο αλλα μετα τα 3χρόνια μπορούμε να ακολουθήσουμε διατροφή προς το παρόν τα χρειάζεται τα λιπαρα για το νευρικό της σύστημα οπότε προσέχουμε απο μόνοι μας ότι μπορούμε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστω πολύ! πήγαμε και σε ειδικο αλλα μετα τα 3χρόνια μπορούμε να ακολουθήσουμε διατροφή προς το παρόν τα χρειάζεται τα λιπαρα για το νευρικό της σύστημα οπότε προσέχουμε απο μόνοι μας ότι μπορούμε.

Εγώ της δίνω ψωμί με μέλι ή μαρμελάδα, αυγοφέτες (εσείς μήπως μόνο το ασπράδι θα πρέπει να βάζεις), φαγητό, φρούτα, ψωμί με τυρί, ρυζόγαλο.

Να σε ρωτήσω πώς καταλάβατε ότι έχει χοληστερίνη;

κάναμε εξετάσεις αιματος όταν ήταν 1,5 χρονών και είχε χοληστερίνη 203 με όριο 170 και κάναμε επαναληπτικές πριν λίγες μέρες που ειναι 2 και είχε 213.... αστα

Μεσημεριανο,χωρις το κρεας...ριζακι με αρακα,καλαμποκι

καστερ παουερ με ριζακι(αντι για ζαχαρη,μελι λιγο) κ κανελα

κομποστα φρουτων(βραζω αγουρα αχλαδια,νεκταρινια,μηλα κ.λ.π.,βαζω λιγο μελι,αφου κρυωσει το δινω)

ταχινι με πολυσπορο ψωμι (εσεις καλυτερα μαυρο) κ με μελι(πολυ λιγο)

σαλατουλες

δημητριακα με αμυγδαλογαλα

τοστ με σκετο κασερι(χαμηλων λιπαρων)

μαρμελαδα(δικια μου) με πολυσπορο ψωμι

Γενικα δωσε φυτικες ινες πολλες...φρουτα κομματια(οχι σε χυμο γιατι αφαιρουνται οι φυτ. ιν.) οσπρια 2 φορε τη βδομαδα(αντικαθιστα με το καλυτερο τροπο κ το κρεας)

Κανε μια αναζητηση να βρεις ποιες τροφες τη κατεβαζουνε καπια ενδεικτικα...

Nιφάδες βρόμης 25 γρ. Aμύγδαλα 11,8 γρ. Φακές βραστές 7,9 γρ. Άσπρα φασόλια βραστά 10,4 γρ. Φάβα βραστή 8,3 γρ. Λαχανάκια Bριξελών, βραστά 4,1 γρ. Aρακάς 5,5 γρ. Kριθάρι βρασμένο 3,8 γρ. Aραβική πίτα ολικής άλεσης 7,4 γρ. Ψωμί ολικής άλεσης 6,9 γρ. Xόρτα από παντζάρια βραστά 3,7 γρ. Kαρότα ωμά 3,1 γρ. Aκτινίδια 3,4 γρ. Mαϊντανός 3,4 γρ.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

τις αραβικές πίτες ολικής πού τις βρίσκετε;

αν μπορείτε στείλτε μου π.μ. σας παρακαλώ.

ευχαριστώ.

εγώ της δίνω γιαούρτι με μέλι, κρεμούλες δικές μου, φρούτα, κ φαγητό από το μεσημέρι, αλλά λιγότερο.

ψωμάκι με μέλι, ταχίνι ή βούτυρο, μπουρεκάκια μου, κέηκ.

ή τραχανούλι ή χυλοπιτούλες με τυράκι! αναλόγως το χρόνο μου.

sevoula, αν υπάρχει στην περιοχή σου Σκλαβενίτης ή Μαρινόπουλος ή ακόμα και ok (αλυσίδα mini market), όλοι αυτοί έχουν αραβικές πίτες ολικής άλεσης

Κοστίζουν γύρω στο ευρώ οι 10

για το θέμα του thread, εγώ φτιάχνω carrot cake που δεν έχει βούτυρο, μόνο ελαιόλαδο και λίγα αβγά, οπότε δεν επιβαρύνει την χοληστερίνη

• 1 month later...

H μικρή μου είναι 22 μηνών και προβληματίζομαι για το απογευματινό της κολατσιό.

Μέχρι πριν λίγο καιρό έτρωγε ένα γιαούρτι αγελαδινό, το κλασσικό γιαούρτι των 200 γραμμαρίων. Τελευταία, ούτε να το δει, σπρώχνει το κουτάλι και γυρίζει το κεφάλι της.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρώει τοστ, γλυκές σπιτικές κρέμες, μπαιδικά μπισκότα, φρούτα, (τρώει ένα αχλάδι ή μία μπανάνα μετά το πρωϊνο της και φαίνεται πως της φτάνει), δεν πίνει καθόλου μα καθόλου φρεσκοστυμένους χυμούς, (κάποτε έπεινε φρέσκο πορτοκάλι, τώρα όχι), και όπως καταλαβαίνετε έχω κολλήσει. Τις τελευταίες ημέρες δεν της δίνω σχεδόν τίποτε. Τρελένετε για ελιές, αλλά δεν τρώει ψωμί... Αρκεί να φάει 5 ελιές για απογευματινό? Μάλλον όχι... Της αρέσουν πολύ τα λαχανικά αλλά τα τρώει το μεσημέρι, δεν της ξαναδίνω για να μη βαρεθεί... Αν της προσφέρω σαλάτα, θα φάει, αλλά φοβάμαι να μη βαρεθεί και μετά θα είναι χειρότερα, (π.χ. τρώει μπρόκολο το μεσημέρι, να τρώει και 3 ώρες μετά???) Επίσης, το βραδυνό της είναι τραχανά ή η μεσημεριανή της σούπα με λαχανικά, χωρίς την πρωτεϊνη.

Επίσης, δεν τρώει καθόλου αυγό.

Να αναφέρω ότι της αρέσει το σαλάμι αλλά της δίνω μόνο μία φορά την εβδομάδα διότι γνωρίζω τι θα πει να τρώει ένα παιδί αλλαντικά, και δεν θέλω να της δίνω συχνότερα. Το δίνω από ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Άλλη μαμά με παρόμοια εμπειρία που να έχει βρει λύση?

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Διαφημίσεις

εχεις δοκιμασει ψωμι με βουτυρο κ μελι / μαρμελαδα/ μερεντα / ταχινι;

σπιτικα τυροπιτακια / σπανακοπιτακια; η οποιασδηποτε μορφης πιτα δικη σου; κεηκ η κουλουρακι σπιτικο;

ο γιος μου τρελλαινεται για σταφιδες, του βαζω σε μικρο μπολακι σταφιδες κ κορν φλεικς ολικης αλεσης κ μασουλαει.

επειδη κ ο δικος μου τρωει πολυ τις ελιες του δινω σε πιατακι μπουκιτσες ντοματα, ελιες, τυρακι κ ψωμακι κ τρωει.

ολα τα κοριτσια παραπανω εχουν δωσει πολλες καλες ιδεες.

εχεις δοκιμασει ψωμι με βουτυρο κ μελι / μαρμελαδα/ μερεντα / ταχινι;

σπιτικα τυροπιτακια / σπανακοπιτακια; η οποιασδηποτε μορφης πιτα δικη σου; κεηκ η κουλουρακι σπιτικο;

ο γιος μου τρελλαινεται για σταφιδες, του βαζω σε μικρο μπολακι σταφιδες κ κορν φλεικς ολικης αλεσης κ μασουλαει.

επειδη κ ο δικος μου τρωει πολυ τις ελιες του δινω σε πιατακι μπουκιτσες ντοματα, ελιες, τυρακι κ ψωμακι κ τρωει.

ολα τα κοριτσια παραπανω εχουν δωσει πολλες καλες ιδεες.

Eva κασπέρα, σ΄ευχαριστώ για την απάντηση. Η δικιά μου αποφεύγει πολύ το μέλι και τις μαρμελάδες, το βούτυρο και τις μαργαρίνες ούτε να τα δει... Έχω δοκιμάσει κέικ, κουλουράκια, μηλόπιτα, τίποτε από όλα αυτά δεν της αρέσει. Δημητριακά ολικής τρώει το πρωί και δεν θέλω να της ξαναδώσω το απόγευμα, αν και της αρέσουν. (Γενικά, θεωρώ ότι είναι αρκετά επεξεργασμένη τροφή τα δημητριακά, θα προτιμούσα να της έδινα κουάκερ που είναι φυσική τροφή, αλλά η κατσικούλα μου δεν το τρώει, ούτε στην αλμυρή του εκδοχή...)

Για ντομάτα τρελένεται, έφαγε άπειρες μέσα στο καλοκαίρι μα πλέον είναι εκτός επόχής και τις αποφεύγω.

(Αν έτρωγε ψωμί, θα της έκανα μπαλίτσες με τυρί, όπως έτρωγα μικρή εγώ, αλλά το ζουζούνι ούτε ψωμί τρώει...)

Τζίφος... Εχθές της έβρασα για απογευματινό μία πατάτα και ένα καρότο. Το έφαγε, αλλά δυσκολεύομαι για το κάθε στης γεύμα να βάζω κατσαρόλα, ήθελα κάτι ποιο εύκολο για απόγευμα...

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

γιαούρτι με μέλι δοκίμασες; της δικιάς μου της δίνω πρόβειο γιαούρτι, νομίζω είναι πολλά γρ κ δεν το βαριέται.

αν δεν θέλει το ψωμί, να δοκίμαζες φρυγανιά κ πάνω πάστα ελιάς ή ό,τι συνδυασμό της αρέσει.

από αλλαντικά προτίμησε γαλοπούλα βραστή.

το σαλάμι δεν το τρώμε ούτε εγώ ούτε η κόρη. μόνο ο μπαμπάς μας κ μόνο όσο κοιμάται η κόρη, για να μη ζηλέψει.

τελευταία η δική μου τρώει τυρί κατσικίσιο. πρώτα τρώει κομματάρα τυρί κ μετά παίρνει το ψωμάκι, τρώει το μισό κ το άλλο καταλήγει τριμμένο κάτω, στα παιχνίδια της.

εκτός από φρυγανιά, αν δοκίμαζες κριτσίνια; ή τσουρεκάκι ή σουσαμένιο κουλούρι; για να συνδυάσεις με μέλι, με βούτυρο με πιο φυσικές μαρμελάδες (υπάρχουν κ χωρίς συντηρητικά, αν ψάξεις σε μεγάλο σούπερ μάρκετ).

έχεις δοκιμάσει να ζεστάνεις το ψωμάκι στο φούρνο κ από πάνω να βάλεις βούτυρο αγελάδας κ μέλι; γίνεται σαν λουκουμάς! κ της το δίνεις μπουκιά μπουκιά! το έκανα μια φορά που ήταν άρρωστη κ είχε χάσει την όρεξή της, είχα κρύο το βούτυρο κ δεν ήθελα να το δώσω έτσι.

το έφαγε με λαχτάρα κ το χάρηκα!

Γράψε συνταγή πληζ!

Ευκολάκι:

5-6 τριμμένα καρότα (εγώ τα περνώ και από το multi, αλλά δεν είναι απαραίτητο)

4-6 αβγά

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 ποτήρι σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, ό,τι προτιμάς)

1,5 κουταλιά γλυκού κανέλα

μισή κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο

1 φλυτζάνι καρύδι ή αμύγδαλο τριμμένο (εγώ το περνάω από το multi και αυτό για να μην πνιγεί ο μικρός)

1 κουταλιά γλυκού σόδα

1 φαρινάπ

Χτυπάς τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου, μετά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια/αμύγδαλα, μετά βάζεις το αλεύρι, στο τέλος προσθέτεις και τα καρύδια/αμύγδαλα.

Ψήνεις για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς (αέρα). Εγώ μερικές φορές τα βάζω σε μικρά φορμάκια (για να γίνουν muffins), οπότε μισή ώρα αρκεί σε αυτή την περίπτωση.

Καλή επιτυχία!

Εγώ έτσι κατάφερα να καταναλώνει ο μικρός αβγά (τα σιχαίνεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο), καρότα και ξηρούς καρπούς (που είναι γεμάτοι βιταμίνες) και με τρόπο που δεν παχαίνει ούτε επιβαρύνει ιδιαίτερα (πχ δεν έχει βούτυρο μέσα και η ζάχαρη μπορεί να μειωθεί αν προτιμάς ή να αντικατασταθεί με φρουκτόζη σε μικρότερη ποσότητα ή με καστανή ζάχαρη)

Κάθε απόγευμα το κέικ μας το τρώμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!

κορίτσια κι εγώ έχω πρόβλημα για το απογευματινό ΚΑΙ για το βραδυνο. Ενώ το μπουμπούκι μου τα έτρωγε σχεδόν όλα ξαφνικά αρχίζει και όλο κόβει...

Πρωι θα πιει γάλα μετά αυγό ή φρουτάκια μετά χυμούλη (ολα αυτά άνετα). Το μεσημέρι θέλει θα φάει αρκετή ποσότητα και το απόγευμα...το χάος...

Ετρωγε γιαούρτάκι, το τσάκιζε και ξαφνικά δεν το θέλει, ούτε τοστάκι, ούτε φρουτάκι, ούτε τραχανά ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε δημητριακά τρώει. Κάθε απόγευμα φτιάχνω παιδικά μπισκοτάκια ή κεκάκια και θα φάει καναδυο. Αλλά δεν μπορώ κάθε μέρα να ψήνω. Και της επόμενης μέρας δεν τα τρώει!!! Πλεον της δίνω ένα ποτήρι γάλα με λίγο ψωμάκι ή ένα μεγάλο ποτήρι χυμό φρέσκο και το βράδυ πάλι γαλα.Βραδυνό δεν τρώει με τίποτα, άντε λίγο ψωμάκι. Πείτε καμιά ιδέα!!

Ούτε μέλι τρώει, ούτε βούτυρο, μαρμελάδες, ελιές, ταχίνι και τα συναφή..

Διαφημίσεις

κορίτσια κι εγώ έχω πρόβλημα για το απογευματινό ΚΑΙ για το βραδυνο. Ενώ το μπουμπούκι μου τα έτρωγε σχεδόν όλα ξαφνικά αρχίζει και όλο κόβει...

Πρωι θα πιει γάλα μετά αυγό ή φρουτάκια μετά χυμούλη (ολα αυτά άνετα). Το μεσημέρι θέλει θα φάει αρκετή ποσότητα και το απόγευμα...το χάος...

Ετρωγε γιαούρτάκι, το τσάκιζε και ξαφνικά δεν το θέλει, ούτε τοστάκι, ούτε φρουτάκι, ούτε τραχανά ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε δημητριακά τρώει. Κάθε απόγευμα φτιάχνω παιδικά μπισκοτάκια ή κεκάκια και θα φάει καναδυο. Αλλά δεν μπορώ κάθε μέρα να ψήνω. Και της επόμενης μέρας δεν τα τρώει!!! Πλεον της δίνω ένα ποτήρι γάλα με λίγο ψωμάκι ή ένα μεγάλο ποτήρι χυμό φρέσκο και το βράδυ πάλι γαλα.Βραδυνό δεν τρώει με τίποτα, άντε λίγο ψωμάκι. Πείτε καμιά ιδέα!!

Ούτε μέλι τρώει, ούτε βούτυρο, μαρμελάδες, ελιές, ταχίνι και τα συναφή..

γιατί δεν τις αλλάξεις λίγο το πρόγραμμα όσον αφορά τα φρούτα? ο δικός μου τα φρούτα δεν τα θέλει το πρωί και τα τρώει το απόγευμα πιο ευχάριστα. Βέβαια τα τρώει το αργότερο μέχρι τις 18.00. Δοκίμασε μήπως θέλει το πρωί πιο εύκολα τραχανά, ή τριμμένη φρυγανιά με λαδάκι και τυράκι.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Λοιπόν, αυτό το απογευματινό θέμα φαγητού είναι ένα πρόβλημα!!

Εδώ στην Κρήτη έχουμε κάποια προϊόντα τα οποία νομίζω ότι είναι και υγιεινά και δεν αυξάνουν την χοληστερίνη.

Γλυκός τραχανάς ( ο πιο τέλειος είναι σε βιολογικό μαγαζί)

Βράζεται σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό και όταν πάρει βράση ρίχνεται 3 χαχαλιές τραχανά. Το αφήνεται να πάρει λίγη βράση και ρίχνεται λίγο γάλα και μπορείτε να βάλετε ή φέτα ή λίγο τυρί Το σιγοβράζετε λιγη ώρα και είναι έτοιμο. Μπορείτε να βάλετε και λίγο λαδάκι!

as1cCr20g411220MDAwMjU1cHwwMDA2MzEyanxteSBsb3ZlIGlzIG15IGxpZmU.gif

α !ναι και μυζηθρόπιτες αρέσουν πολύ στα πιτσιρίκια!

αλεύρι ολικής με λίγο νερό λαδάκι και ένα μικρό ποτηράκι ρακί

το ζυμώνουμε και η ζύμη είναι έτοιμη δεν θέλει φούσκωμα

Το κόβουμε κομματάκι, βολαράκι και πιέζουμε με τον αντίχειρα μια τρυπούλα. Εκεί θα βάλουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκειά μυζήθρα.

Μετά με το χέρι μας το κλείνουμε και σιγά σιγά το φτιάχνουμε στρογγυλό

Με τον πλάστη το ανοίγουμε σιγά σιγά και γίνεται όπως οι πίτες του γύρου!

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλίτσα λαδάκι έτσι για να μην κολλήσει και τις ψήνουμε.

Σερβίρουμε με μέλι!! είναι τέλειες

as1cCr20g411220MDAwMjU1cHwwMDA2MzEyanxteSBsb3ZlIGlzIG15IGxpZmU.gif

Ευκολάκι:

5-6 τριμμένα καρότα (εγώ τα περνώ και από το multi, αλλά δεν είναι απαραίτητο)

4-6 αβγά

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 ποτήρι σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, ό,τι προτιμάς)

1,5 κουταλιά γλυκού κανέλα

μισή κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο

1 φλυτζάνι καρύδι ή αμύγδαλο τριμμένο (εγώ το περνάω από το multi και αυτό για να μην πνιγεί ο μικρός)

1 κουταλιά γλυκού σόδα

1 φαρινάπ

Χτυπάς τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου, μετά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια/αμύγδαλα, μετά βάζεις το αλεύρι, στο τέλος προσθέτεις και τα καρύδια/αμύγδαλα.

Ψήνεις για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς (αέρα). Εγώ μερικές φορές τα βάζω σε μικρά φορμάκια (για να γίνουν muffins), οπότε μισή ώρα αρκεί σε αυτή την περίπτωση.

Καλή επιτυχία!

Εγώ έτσι κατάφερα να καταναλώνει ο μικρός αβγά (τα σιχαίνεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο), καρότα και ξηρούς καρπούς (που είναι γεμάτοι βιταμίνες) και με τρόπο που δεν παχαίνει ούτε επιβαρύνει ιδιαίτερα (πχ δεν έχει βούτυρο μέσα και η ζάχαρη μπορεί να μειωθεί αν προτιμάς ή να αντικατασταθεί με φρουκτόζη σε μικρότερη ποσότητα ή με καστανή ζάχαρη)

Κάθε απόγευμα το κέικ μας το τρώμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!

πόσα κομμάτια βγαίνουν και πόσο καιρό διατηρούνται; θέλουν ψυγείο; μπαίνουν κατάψυξη;

εγω απογευμα της δινω,λιγο φαγητο απο το μεσημεριανο η φρουτα,η κανενα μπισκοτακι,κρεμα ανθος αραβοσιτου,η κανενα γιαουρτακι,που τωρα τελευταια εχει αρχισει και το βαριεται

πόσα κομμάτια βγαίνουν και πόσο καιρό διατηρούνται; θέλουν ψυγείο; μπαίνουν κατάψυξη;

βγαίνει μια κανονική φόρμα μακρόστενη ή 10 φορμάκια για muffins. Δεν θέλει ψυγείο, διατηρείται άνετα για μια εβδομάδα και παραμένει φρέσκο (ζουμερό, δηλ δεν ξεραίνεται), αρκεί να το έχεις σκεπασμένο με μια πετσέτα από τη στιγμή που βγαίνει από το φούρνο.

γιαούρτι με μέλι δοκίμασες; της δικιάς μου της δίνω πρόβειο γιαούρτι, νομίζω είναι πολλά γρ κ δεν το βαριέται.

Ούτε να το δει το μέλι... πολύ λυπάμαι για αυτό.

αν δεν θέλει το ψωμί, να δοκίμαζες φρυγανιά κ πάνω πάστα ελιάς ή ό,τι συνδυασμό της αρέσει.

Σε ευχαριστώ για την ιδέα, της έδωσα φρυγανιά και έφαγε 2 στην καθησιά. Κάτι είναι κι αυτό.

έχεις δοκιμάσει να ζεστάνεις το ψωμάκι στο φούρνο κ από πάνω να βάλεις βούτυρο αγελάδας κ μέλι; γίνεται σαν λουκουμάς! κ της το δίνεις μπουκιά μπουκιά! το έκανα μια φορά που ήταν άρρωστη κ είχε χάσει την όρεξή της, είχα κρύο το βούτυρο κ δεν ήθελα να το δώσω έτσι.

το έφαγε με λαχτάρα κ το χάρηκα!

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, η μικρή μου δεν θα το φάει λόγω μελιού και βουτύρου, αλλά ο μπαμπάς μας θα ξετρελαθεί!

Σε ευχαριστώ Sevoula, καλό βράδυ.

παρακαλώ μάγια μέλισσα.

μαρία αμπελόκηποι θα την δοκιμάσω τη συνταγή σου. ελπίζω να την πετύχω το ΣΚ...αν βρω επιτέλους λίγο χρόνο!

τα απογεύματα η κόρη μου κοντεύει να φάει κ εμένα. εκεί που δεν ήξερα τί να της δώσω...

πατάτες με καροτάκι, ντοματούλα-κανονικά μαγειρεμένα ή σαν πουρέ, πατημένα με πηρούνι.

χυλοπίτες σπιτικές σκέτες ή με σάλτσα ντομάτας, συνοδεία τυριού που το τρώει ευχάριστα. ή άλλο ζυμαρικό.

πάντως κ το αυγό είναι μια επιλογή, αλλά αν θυμάμαι καλά οι γιατροί προτιμούν να δίνουμε το αυγό καλύτερα πρωινή ώρα.

τραχανάς με τυρί!

ενδιάμεσα του απογευματινού με το βραδινό τρώει τυρί κ μετά μια φετουλα ψωμί του τοστ. της αρέσει το φρέσκο ψωμί του τοστ.

μόλις ξυπνάει από το μεσημεριανό ύπνο πίνει χυμό από 2 πορτοκάλια μονορούφι!

αυτό της δίνει ενέργεια κ γλύκα!

άλλη επιλογή είναι κρέμα σπιτική, γιαούρτι με μέλι, φρούτα ή μαρμελάδα.

ψωμί με τυράκι κρέμα ή κασεράκι, συνοδεία ντομάτας ή φετούλα γαλοπούλας.

τυρόπιτα δική μας, όταν υπάρχει.

σίγουρα θα της δώσω από το μεσημεριανό φαγητό, σε μικρότερη μερίδα.

πάντως αν με δει να τρώω θα φάει κ αυτή, ό,τι κ αν έχω στο πιάτο.

το παιδί μου πάντως δεν συμπαθεί τα γλυκά. είναι του φαγητού κυρίως!

να σας πω κ την πρόσφατη επιτυχία μου για απόγευμα αντί για γλυκό

ψητά μήλα στο φούρνο. τα κόκκινα μήλα.

τα πλένετε πολυ καλά, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, αφαιρείτε κοτσάνι κ εσωτερικό κουκούτσι, κόβετε στη μεση, αραδιάζετε όσα θέλετε σε διπλή λαδόκολλα σε ταψί στο φούρνο κ ψήνετε για 20-30 λεπτά με τη σάρκα προς τα πάνω, ίσα να μελώσουν! τρώγονται με ή χωρίς κανέλα! ζεστά ή κρύα είναι το κάτι άλλο!

υγιεινό, εύκολο, νόστιμο κ οικονομικό! κ το τρώνε μικροί κ μεγάλοι!

σαν κομπόστα, σαν γλυκό του κουταλιού, χωρίς ζάχαρη, χωρίς κόπο!

• 2 months later...

Όπως όλα τα παιδάκια που πάνε σταθμό, η κόρη μου τρώει πρωινό κατά τις 9 και μεσημεριανό κατά τις 12:30.

Κατά τις 16:00 γυρνάμε στο σπίτι...και στις 17:00 πάντα μου ζητάει να φάει κάτι γιατί πεινάει.

Της δίνω τοστάκι ή κανένα γιαουρτάκι και μέχρι εκεί....δεν ξέρω τι άλλο!!!

Σημειωτέον ότι φαγητό τρώει μετά ξανά το βραδάκυ μαζί με εμάς που τρώμε και πίνει και ένα γαλατάκι πριν κοιμηθεί!!!

Πείτε καμμία ιδέα για απογευματινό βρε κορίτσια!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...