Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ο μικρός μου, είναι λίγο δύσκολος στο φαγητό. Ξεχνάει να φάει! Ειδικά για το απογευματινό του έχω φτιάξει ομελέτες, μάφινς, τηγανίτες, κέικ, τόστ... Δέν τρώει τίποτα απο αυτά!!! Μου ζητάει μονίμως σαλάτα ντομάτα-αγγούρι-φέτα με ψωμάκι για βούτες, αραβική πίτα σκετη & κορν φλέικς & βέβαια μετά τον κόβει η πείνα. Για επανάληψη του μεσημεριανού, δε, ούτε λόγος! Καμία ιδέα???

Διαφημίσεις

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μη νομιζεις πως το κεικ θα τον κρατησει περισσοτερο, ισα ισα οχι και δεν εχει και κατι να του προσφέρει. Μπορεις να βαλεις στη σαλατα που του αρεσει λιγο τυρακι παραπανω ισως; η να μουσκεψεις και παξιμαδακια να μαλακωσουν με τη ντοματα και το λαδι και να γινει σαν ντακος;

Έλεγα να βρω κάτι που να περιλαμβάνει αυγά γιατί δεν τα τρώει αλλιώς, γι αυτό του έφτιαχνα κέικ. Πάντως & σήμερα ντομάτα αγγούρι ζήτησε. Τί να τον κάνω...

Μερικές ιδέες κι απο μένα, μια που και ο μεγάλος μου είναι απο τα παιδιά που ξεχνούσαν να φάνε...:lol::lol: Μπορείς να δοκιμάσεις, όλο και κάτι θα πιάσει...:mrgreen:

1. Γιαούρτι

2. Τοστ

3. Αυγοφέτες

4. Κουλουράκια

5. Κρύο σάντουιτς με φέτα ή κασέρι & ντομάτα μαρούλι (?)

6. Φρούτα (σκέτα ή με μέλι)

7. Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου Γιώτη Βανίλια ή σοκολάτα

8. Τσουρέκι

9. Τυροπιτάκια κουρού (με ζύμη απο γιαούρτι και φέτα)

10. Ψωμί με βούτυρο και μέλι

11. Ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα

12. Ψωμί με βούτυρο και μερέντα

13. Ψωμί με ταχίνι (ο δικός μου επειδή του αρέσει το τρώει και με βούτυρο)

14. Ρυζόγαλο

15. Κέικ γλυκό ή αλμυρό με φέτα

προφανώς θα υπάρχουν κι άλλα που δεν θυμάμαι τώρα...:roll:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Έλεγα να βρω κάτι που να περιλαμβάνει αυγά γιατί δεν τα τρώει αλλιώς, γι αυτό του έφτιαχνα κέικ. Πάντως & σήμερα ντομάτα αγγούρι ζήτησε. Τί να τον κάνω...

Αυγοφέτες :D

Αυγό μελάτο δεν τρώει? Ποσέ ίσως?

Διαφημίσεις

Με τα κορνφλεικς εχουμε κ εμεις μια τρελα..Τρωει η μαμα, τρωει κ η κορη... Κ εμενα παντως μη νομιζεις οτι τρωει περισσοτερο. Αντε λιγο τοστακι, η καμια φορα γιαουρτακι, καμια μπανανα, μπισκοτακια...Τωρα τελευταια τρωει κ τιποτα πατατακια..

Μην αγχωνεσαι παντως. Ειμαι της αποψης οτι το παιδι οταν πεινασει θα φαει. Εφοσον αναπτυσσεται κανονικα ολα ΟΚ!

• 4 months later...

Επανέρχομαι με το ίδιο πρόβλημα...

Λοιπόν, απο αυτά που μου προτείνατε τρώει μόνο τα γλυκά, κέικ, τσουρέκι κλπ. Αλλά δεν θέλω να του δίνω πολλή ζάχαρη. Θα δοκιμάσω & ταχίνι, ξερω οτι κάνει πολύ καλό. Είναι όμως & αυτό γλυκό? Έχει ζάχαρη?

Μια απο τα ίδια & εμείς! Έχω & τον άντρα μου που θέλει να φτιάχνω στο παιδί φιλέτο κοτοπουλο ή μοσχάρι με σαλάτα για βραδινό. Μα δεν είναι πολύ βαρύ για βράδυ να τρώει τέτοια?

Επανέρχομαι με το ίδιο πρόβλημα...

Λοιπόν, απο αυτά που μου προτείνατε τρώει μόνο τα γλυκά, κέικ, τσουρέκι κλπ. Αλλά δεν θέλω να του δίνω πολλή ζάχαρη. Θα δοκιμάσω & ταχίνι, ξερω οτι κάνει πολύ καλό. Είναι όμως & αυτό γλυκό? Έχει ζάχαρη?

nikias, το ταχίνι είναι πολύ υγιεινή και θρεπτική τροφή. Προέρχεται απο το σουσάμι.

Διάβασε αν θέλεις και στο παρακάτω λινκ.:D

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=3306

Μερικές ιδέες κι απο μένα, μια που και ο μεγάλος μου είναι απο τα παιδιά που ξεχνούσαν να φάνε...:lol::lol: Μπορείς να δοκιμάσεις, όλο και κάτι θα πιάσει...:mrgreen:

1. Γιαούρτι

2. Τοστ

3. Αυγοφέτες

4. Κουλουράκια

5. Κρύο σάντουιτς με φέτα ή κασέρι & ντομάτα μαρούλι (?)

6. Φρούτα (σκέτα ή με μέλι)

7. Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου Γιώτη Βανίλια ή σοκολάτα

8. Τσουρέκι

9. Τυροπιτάκια κουρού (με ζύμη απο γιαούρτι και φέτα)

10. Ψωμί με βούτυρο και μέλι

11. Ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα

12. Ψωμί με βούτυρο και μερέντα

13. Ψωμί με ταχίνι (ο δικός μου επειδή του αρέσει το τρώει και με βούτυρο)

14. Ρυζόγαλο

15. Κέικ γλυκό ή αλμυρό με φέτα

προφανώς θα υπάρχουν κι άλλα που δεν θυμάμαι τώρα...:roll:

Θα μπορούσες να μας πείς πως γίνονται αυτά τα τυροπιτάκια κουρού με ζύμη απο γιαούρτι και φέτα μήμπως και την ξεγελάσω που τις αρέσει το τυρί και ακουμπήσει και κάτι με γιαούρτι.:cry:

Διαφημίσεις

Ευχαρίστως!!:D

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

Υλικά:

για τη ζύμη:

• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

• 1 βιτάμ λιωμένο

• 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• Λίγο αλάτι

για τη γέμιση:

• 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

• 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

• 2 αυγά

• Λίγο πιπέρι

& 1 κρόκο αυγού για άλειμμα.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, με το λιωμένο βιτάμ και προσθέτοντας σιγά σιγά αλεύρι (και το αλάτι), ετοιμάζουμε τη ζύμη

Πλάθουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Με ένα φαρδύ ποτήρι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. (εκτός αν έχετε κουπ-πατ :mrgreen:)

Έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά μας, παίρνουμε με ένα κουτάλι γέμιση και βάζουμε στη άκρη κάθε κομματιού και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τα δάκτυλα.

Αφού τα ετοιμάσουμε τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 170 με 180 μέχρι να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Είναι πολύ νόστιμα και αντέχουν μέσα σε τάπερ για αρκετές μέρες φρέσκα.

Καλή επιτυχία!!!:D

Για απογευματινό έχω να προτείνω και τον τραχανά.

Φιάχνω στην κόρη μου σχεδόν μέρα παρά μέρα τα απογεύματα μετά το σταθμό. Μιλάω για τον τραχανά αυτόν που έχει αλεύρι, αυγά και γάλα και είναι μικρά μικρά κομματάκια-μπιλάκια. Εμένα είναι από την πεθερά μου και έτσι ξέρω ότι είναι πολύ υγιεινός.

Όταν τον βράσω αφού προσθέσω και λίγο λαδάκι, κόβω στο πιάτο πολλά μικρά κομμάτια φέτας (που λατρεύει η κόρη μου) και ύστερα τον χύνω στο πιάτο. Μάλλον λόγω της φέτας η μικρή μου τρελαίνεται και αδειάζει το πιάτο σε dt.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Τον αποκλείσαμε & τον τραχανά! Του έφτιαξε χθες η μαμά μου & στην πρώτη κουταλίτσα το έφτυσε το σκασμένο! Άκυρο & αυτό λοιπόν... Πάντως mom σε ευχαρστούμε πολύ για τη συνταγή, θα τη δοκιμάσω σύντομα...

Ευχαρίστως!!:D

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

Υλικά:

για τη ζύμη:

• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

• 1 βιτάμ λιωμένο

• 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• Λίγο αλάτι

για τη γέμιση:

• 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

• 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

• 2 αυγά

• Λίγο πιπέρι

& 1 κρόκο αυγού για άλειμμα.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, με το λιωμένο βιτάμ και προσθέτοντας σιγά σιγά αλεύρι (και το αλάτι), ετοιμάζουμε τη ζύμη

Πλάθουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Με ένα φαρδύ ποτήρι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. (εκτός αν έχετε κουπ-πατ :mrgreen:)

Έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά μας, παίρνουμε με ένα κουτάλι γέμιση και βάζουμε στη άκρη κάθε κομματιού και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τα δάκτυλα.

Αφού τα ετοιμάσουμε τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 170 με 180 μέχρι να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Είναι πολύ νόστιμα και αντέχουν μέσα σε τάπερ για αρκετές μέρες φρέσκα.

Καλή επιτυχία!!!:D

Ευχαριστώ:-D:grin::-D

Για απογευματινό έχω να προτείνω και τον τραχανά.

Φιάχνω στην κόρη μου σχεδόν μέρα παρά μέρα τα απογεύματα μετά το σταθμό. Μιλάω για τον τραχανά αυτόν που έχει αλεύρι, αυγά και γάλα και είναι μικρά μικρά κομματάκια-μπιλάκια. Εμένα είναι από την πεθερά μου και έτσι ξέρω ότι είναι πολύ υγιεινός.

Όταν τον βράσω αφού προσθέσω και λίγο λαδάκι, κόβω στο πιάτο πολλά μικρά κομμάτια φέτας (που λατρεύει η κόρη μου) και ύστερα τον χύνω στο πιάτο. Μάλλον λόγω της φέτας η μικρή μου τρελαίνεται και αδειάζει το πιάτο σε dt.

Αχ το ξέρω και για εμάς είναι η έυκολη λύση.:|

Διαφημίσεις

Καλημέρα και συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά ... mom αυτή η συνταγή περίπου πόσα κομμάτια βγάζει? Ευχαριστώ

Melina, δεν θυμάμαι μωρέ....:roll: αλλα βγάζει αρκετά. Εγώ γεμίζω δύο μεγάλα τάπερ σίγουρα..... (που να προλάβω να μετρήσω, με το που θα βγούν απο το φούρνο, πλακώνουν ο άντρας μου και ο γιος μου και τα τσακίζουν!!! και μένω εγώ να φωνάζω ότι τα έφτιαξα για το παιδί για να τα παίρνει στο σχολείο...:lol::lol:)

• 5 months later...

mom αυτη την συνταγη την φτιαχνω και εγω ομωσ την κανω με μια παραλλαγη σε ολα τα υλικα ειναι ιδια μονο που χρειαζετε και ενα αυγο ειναι σουπερ βγενουν πολλα κομματια και τα τρελενει και μενα ο μικροσ μου πολλεσ φορεσ βαζω και λουκανικο γεμιση ειναι τελεια και επισισ το ζυμαρακι αυτο το κανω και πιτσα που του αρεσει πολυ ειναι πολυ νοστιμα παντωσ δεν θυμαμαι ποσο καιρο αντεχουν στο ταπερ μηπωσ θελουν ψυγειο??/μπορεισ να μου πεισ??:

ρε κοριτσια εαν απογευμα τρωνε τραχανα το βραδυ τι θα φανε????

Εμένα τρώει στο σταθμό το μεσημέρι κατά τις 13:00 ε μετά κατά τις 17:00 ξανατρώει μαζί μας (μη φανταστείς ότι τρώει κανονικά )το απόγευμα γιαουρτάκι ή κάτι ελαφρύ και βράδυ γάλα.:|

mom αυτη την συνταγη την φτιαχνω και εγω ομωσ την κανω με μια παραλλαγη σε ολα τα υλικα ειναι ιδια μονο που χρειαζετε και ενα αυγο ειναι σουπερ βγενουν πολλα κομματια και τα τρελενει και μενα ο μικροσ μου πολλεσ φορεσ βαζω και λουκανικο γεμιση ειναι τελεια και επισισ το ζυμαρακι αυτο το κανω και πιτσα που του αρεσει πολυ ειναι πολυ νοστιμα παντωσ δεν θυμαμαι ποσο καιρο αντεχουν στο ταπερ μηπωσ θελουν ψυγειο??/μπορεισ να μου πεισ??:

Καλημέρα max13! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σου, γιατί παρόλο που βγαίνουν πολλά κομμάτια, εμείς τα "τσακίζουμε" οικογενειακώς σε δυο μέρες. :mrgreen:

τι σε ενοχλεί; οτι θελει να τρωει μονο αγκούρι και ντομάτα ή οτι δεν τρώει αυτγό.

αφού αυτό "γουστάρει" ας φάει. οταν το βαρεθεί, θα σου ζητήσει κάτι άλλο. τα παιδιά κολλάνε σε ενα φαγητό, σε ενα παιχνίδι, δε ένα ρουχο... μετά το ξεχνάνε.

απο το να μείνει νυστικό; ας φάει ντομάτα και αγκούρι.

κι εμένα δεν τρώει αυγό. κάποια στιγμή θα το φάνε, μην απελπίζεσαι!

γάλα πίνει; δεν εχει προβλημα, τοτε

ενα παιδί που εχει ναωφαει, δεν θα πεινασει ποτε!

age.png

οριστε και εμενα 5 υποτιθεται κανει....

1.γαλα πρωι και στο τσακιρ κεφι θα φαει κανα μισο τοστ ή κορν φλεϊκς

2.μεσημεριανο

3.απογευματινο (καποιο απο αυτα που αναφερθηκαν πανω -κρεμα ή γιαουρτι ή φρουτο ή ψωμακι με βουτυρο ή και τιποτα)

.4.βραδυνο (ή του μεσημεριου ή τραχανα πχ )

5.προ υπνου γαλα....

για αυτο ρωταω...και πριν αρχισετε για το βραδυνο φαγητο ειναι στα κιλα της μια χαρα (και αδυνατη τη λεω )

δηλ δε δινεται φαγητο το βραδυ\?

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

οριστε και εμενα 5 υποτιθεται κανει....

1.γαλα πρωι και στο τσακιρ κεφι θα φαει κανα μισο τοστ ή κορν φλεϊκς

2.μεσημεριανο

3.απογευματινο (καποιο απο αυτα που αναφερθηκαν πανω -κρεμα ή γιαουρτι ή φρουτο ή ψωμακι με βουτυρο ή και τιποτα)

.4.βραδυνο (ή του μεσημεριου ή τραχανα πχ )

5.προ υπνου γαλα....

για αυτο ρωταω...και πριν αρχισετε για το βραδυνο φαγητο ειναι στα κιλα της μια χαρα (και αδυνατη τη λεω )

δηλ δε δινεται φαγητο το βραδυ\?

η δική μου τρώει απογευματινό κατα τις 6-7

τι βραδυνό να της δώσω οταν θα κοιμηθεί στις 10;

σε σπάνιες περιπτώσεις, κανα σουβλάκι, πατατούλες, πίτα και τέτοια

age.png