Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μην φάτε σε αυτά τα εστιατόρια - ταβέρνες αν δεν ζητήσουν συγνώμη

mamyb

Recommended Posts

αντι να μαθουμε να βλεπουμε και λιγο τους αλλους γυρω μας ;

.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με όλα όσα έγραψες και ιδιαίτερα με αυτό. Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα και μόνο αν μας συμβούν καταλαβαίνουμε την αξία τους.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με όλα όσα έγραψες και ιδιαίτερα με αυτό. Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα και μόνο αν μας συμβούν καταλαβαίνουμε την αξία τους.

Έτσι ακριβώς

σαν να λεμε : κυρια μου εχετε γαλανα μάτια? λυπάμε! Δεν μπορείτε να μπείτε στο μαγαζι ,εδω ειναι μόνο για καστανομάτες!!!!!:roll::roll::roll:

Άριακι μου εγω θα μπώ????

Χαίρομαι που σας βλέπω πάλι, αν και το ήξερα.....(οχι ότι είχα μπει κι εγώ τόσο καιρό τώρα..... αλλα λέμε)!!!!!

Αρια πολύ ωραίο το θέμα σου! Δεν είναι θέμα παιδείας, είναι θέμα τι "είδος" ανθρώπου είσαι! Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο....τίποτα....και γι'αυτό πρέπει να προσέχουμε και να σεβομαστε τους πάντες και τα πάντα....αν θέλουμε η ψυχή μας να είναι ήρεμη!!!

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

παιδια πολλες φορες δε καταλαβαινεις αν ο αλλος ειναι τυφλος!! ιδιως αν φοραει γυαλια ηλιου...πιστευω οτι θα μπορουσε να πει οτι ειναι συνοδος. δεν ειναι αναγκη να πεις οτι ειμαι τυφλος! κολλητος φιλος ειναι τυφλος αν φορουσε γυαλια ηλιου που δε το κανει ποτε δε θα τον εβγαζες με τιποτα!! εχει φτιαξει μονος του ολοκληρο καικι!!

βεβαια στη δικαιολογια ειμαστε πρωτοι....

Διαφημίσεις

δε νομίζω οτι ειναι θεμα γυαλιων αλλα θεμα νοοτροπιας μας σε σχεση με το πως αντιμετωπιζουμε τους αλλους και αν οταν τους μιλαμε ή περναμε δίπλα τους τους "βλέπουμε" πραγματικα...

δε τα βαζω με το σερβιτορο γιατι ξερω πως δυστυχως δεν ειναι ο μονος υπάλληλος που αντιμετωπιζει τους πελατες ως νουμερα-καλες ή κακες περιπτωσεις και οχι ως ατομα-συνανθρώπους του....

Επίσης δε νομιζω ουτε να τη κρύβουν ουτε και να "κρυβεται" η ιδιαιτεροτητα των τυφλων ανθρωπων....

κ ομως αντζελα!!! υπαρχουν τυφλοι που μονο τυφλοι δεν ειναι!!! ο συγκεκριμενος για τον οποιο μιλαω αν τον εβλεπες πως καρφωνε τα καρφια και εφτιαξε το καικι του θα τρελλαινοσουν!! αυτος μου διδαξε να παιζω κιθαρα (ασχετο που ποτε δεν εμαθα)!! ξερει να παιζει οτι οργανο θελεις!!! συνεχεια κανουμε πλακα με το οτι δε βλεπει....βεβαια αν κατσεις λιγο μαζι του θα δεις οτι κατι τρεχει αλλα επειδη εχω δουλεψει σαν σερβιτορα εχω να πω οτι δε προλαβαινεις να πεις κυμινο!!! αν δεν εχεις δουλεψει δεν εχεις ιδεα τι ζορι τραβαν αυτοι οι ανθρωποι...

παιδια πολλες φορες δε καταλαβαινεις αν ο αλλος ειναι τυφλος!! ιδιως αν φοραει γυαλια ηλιου....

Μπορείς να τον καταλάβεις από τον τρόπο που περπατάει και κινείται στο χώρο

εννοειται πως πολλοι τυφλοι ειναι πολυ ιδιαιτερα και ξεχωριστα ατομα και μαλιστα εχουν και απιστευτες ικανοτητες(για μενα αυτο ειναι βεβαια θεμα χαρακτηρα και δε το συσχετιζω με τη τυφλωση...)

και θα επιμεινω στο θεμα προσοχης μας στον αλλο ως γενικη σταση ζωης...

και εγω ειμαι υπάλληλος που ασχολειται με εξυπηρετηση κοινου και πολλες φορες πηζω ή μαλλον επηζα αλλα ηθελα παντα να προσπαθω να αντιλαμβανομαι ποιος ειναι απενατι μου και αν εχει καποια ιδιατεροτητα.Ειναι πολυ σημαντικο να μη χανομαστε στη καθημερινοτητα και να μη γινομαστε απλα ατομα που τρεχουν να διακπεραιωνουν τις οποιες υποχρεωσεις τους.....

δεν αντεχω ειλικρινα πια να βρισκω δικαιολογιες για το οτι δεν εδωσα καμια σημασια πλην της υποχρεωτικησ στον ανθρωπο που ηρθε να τον εξυπηρετησω ή και στο συνανθρωπο μου που περασε δίπλα μου......

ρωτησα τον πατερα μου (ιδιοκτητης ταβερνας) τι θα εκανε αν ερχοταν ανθρωπος με σκυλο συνοδο στο μαγαζι του για να φαει.αν θα επετρεπε να μπει ο σκυλος στο μαγαζι.η απαντηση του με εκανε για ακομη μια φορα περηφανη.

μου ειπε:ειναι δυνατον να μπει ανθρωπος στο μαγαζι χωρις τα ματια του?

πραγματικα χαρηκα παρα πολυ.μετα του ανεφερα το περιστατικο και επεσε απο τα συννεφα.

τωρα που φτιαχνουμε και δευτερο μαγαζι τον βοηθαω στο να γινει πιο ευκολα προσβασιμο απο ανθρωπους με κινητικες δυσκολιες (αν και πλεον ειναι υποχρεωτικο απο τον νομο να εχουν ραμπες και τετοιου ειδους βοηθηματα) και θα του κανω δωρο οτι χρειαζεται ενα μωρο για αλλαγη πανας ωστε να μην δυσκολευονται οι πελατες να διασκεδασουν μαζι με τα παιδια τους.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

ρωτησα τον πατερα μου (ιδιοκτητης ταβερνας) τι θα εκανε αν ερχοταν ανθρωπος με σκυλο συνοδο στο μαγαζι του για να φαει.αν θα επετρεπε να μπει ο σκυλος στο μαγαζι.η απαντηση του με εκανε για ακομη μια φορα περηφανη.

μου ειπε:ειναι δυνατον να μπει ανθρωπος στο μαγαζι χωρις τα ματια του?

πραγματικα χαρηκα παρα πολυ.μετα του ανεφερα το περιστατικο και επεσε απο τα συννεφα.

τωρα που φτιαχνουμε και δευτερο μαγαζι τον βοηθαω στο να γινει πιο ευκολα προσβασιμο απο ανθρωπους με κινητικες δυσκολιες (αν και πλεον ειναι υποχρεωτικο απο τον νομο να εχουν ραμπες και τετοιου ειδους βοηθηματα) και θα του κανω δωρο οτι χρειαζεται ενα μωρο για αλλαγη πανας ωστε να μην δυσκολευονται οι πελατες να διασκεδασουν μαζι με τα παιδια τους.

Μπράβο vickypap, δε νομίζω ότι θα μπορούσες να πάρεις καλύτερη απάντηση από τον πατέρα σου.

Μπράβο όμως και σε σένα για το δώρο που σκοπεύεις να του κάνεις.

starfish2581 ευχαριστω!!!

εχω αισθανθει πολλες φορες ασχημα να ζηταω απο τους υπαλληλους καποιο μερος για να αλλαξω πανα στο παιδι μου.μια αλλαξιερα σε ενα σημειο του μπανιο εφοσον υπαρχει και ο χωρος δεν ειναι κατι δυσκολο να υπαρχει.αλλα και ο χωρος να μην υπαρχει,ας φυγει ενα τραπεζι για να γινει χωρος για παιδι.στο εξωτερικο εχει παντου.αυτο ονειρευομαι για το νεο μας μαγαζι και θα το κανω,(ξεφυγα ομως απο το θεμα)

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Μπορείς να τον καταλάβεις από τον τρόπο που περπατάει και κινείται στο χώρο

...κι όμως δεν μπορείς να το καταλάβεις, οι περισσότεροι κινούνται με την ίδια άνεση που έχουν και αυτοί που βλέπουν, μόνο αν κρατάνε το ειδικό ραβδάκι τους, τους καταλαβαίνεις

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Γενικά σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος ο νόμος απαγορεύει ρητά την είσοδο των ζώων. Δεν ξέρω τι γίνετε σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως αυτής της κοπέλας με το συνοδό σκύλο, λάθος της που δεν απευθύνθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος και ακόμα μεγαλύτερο το λάθος του σερβιτόρου που δεν φώναξε αμέσως τον υπεύθυνο του καταστήματος αν κατάλαβε κι αυτός πως η κοπέλα είναι τυφλή και πως ο σκύλος αυτός είναι τα μάτια της να διευθετησει την υπόθεση.

Έχω δουλέψει πολλά χρόνια σαν υπεύθυνη καταστήματος αυτού του είδους δεν μου έτυχε ποτέ ανάλογη περίπτωση,

γενικά στον εξωτερικό χώρο δεχόμασταν τα ζώα και αυτό γιατί είχε μεγάλη έκταση, στην αίθουσα όμως ποτέ.

Μόνο μια φορά δέχτηκα ένα πολύ μικρό σκυλάκι το οποίο το είχε μια ηλικιωμένη κυριούλα μέσα σε ειδική τσάντα μεταφοράς παρακαλώ. Και για να αποφύγω τυχόν παράπονα άλλων πελατών την έβαλα σε ενα γωνιακό τραπέζι να κάτσει με την παράκληση να μην βγάλει το σκυλάκι της απο την τσάντα και το σεβάστηκε η γυναίκα.

Και όμως από κάποια "κότα" κομπλεξική που συνέτρωγε στο μαγαζί έγινε αντιληπτό το σκυλάκι που επί μια ώρα ούτε κιχ δεν έβγαλε το καημενούλι μέσα στη φωλίτσα του που ήταν και το έκανε μέγα ζήτημα σε σημείο να απειλήσει πως θα κάνει καταγγελία στο υγειονομικό.

Γι αυτό ας βλέπουμε τα πράγματα λίγο σφαιρικά.

Οκ είχε δίκιο η κοπέλα αλλά μήπως είχε δίκιο και το μαγαζί?

Περίμενε λεμε τώρα μια πρωτομαγια να δουλέψει, τον κάλυπτε ο νόμος να δεχτεί ένα σκυλάκι -όσο ιερό ρόλο και αν είχε αυτό το σκυλάκι- μέσα στο μαγαζί του ή θα έτρωγε καμμιά ωραιοτάτη καταγγελία από καμιά κότα -βλέπε πιο πάνω- και θα έπρεπε να δουλέψει 5 πρωτομαγιές για να πληρώσει την ανθρωπιά του?

Βεβαια υπάρχουν και άλλα σενάρια όπως το να χάσει πελατεία από αυτό γιατί μπορεί κάποια άτομα να το παίζουν φιλόζωοι

αλλά όταν τρώνε κάπου σε δημοσιο χώρο δεν θέλουν ένα ξένο σκυλί δίπλα - κοντά στα παιδιά τους. Και αντε αυτο είναι το λιγότερο, κανένας καλός στο χώρο του δεν χάνετε.

Και τέλος για να ολοκληρώσω και να καταστήσω σαφή τη θέση μου...

ο καθείς μας θα πρέπει να γνωρίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του. Και όταν νοιώθει πως θίγετε να τα διεκδικεί με το κάθε νόμιμο τρόπο. Ανώνυμες καταγγελίες στα μπλογκς με προβολή μόνο της ιδιαιτερότητας μας και των σπουδαστικών τίτλων που έχουμε εμένα προσωπικά δεν με πείθουν.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Και τέλος για να ολοκληρώσω και να καταστήσω σαφή τη θέση μου...

ο καθείς μας θα πρέπει να γνωρίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του. Και όταν νοιώθει πως θίγετε να τα διεκδικεί με το κάθε νόμιμο τρόπο. Ανώνυμες καταγγελίες στα μπλογκς με προβολή μόνο της ιδιαιτερότητας μας και των σπουδαστικών τίτλων που έχουμε εμένα προσωπικά δεν με πείθουν.

τη θέση μου την κατέστησα σαφή και δεν αλλάζει γενικότερα,

η συγκεκριμένη καταγγελία όμως της κοπέλας αυτής με τον σκύλο οδηγό τελικά ήταν επώνυμη και μάλιστα συναντήθηκε με τον Κ.Παπούλια.

Πριν λίγο έπεσε στην προσοχή μου η συγκεκριμένη δημοσίευση και οφείλω να σας την παραπέμψω:

http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5646.html

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Διαφημίσεις

Πιστευω οτι το θεμα δεν εχει να κανει με το συγκεκριμενο σερβιτορο ή το συγκεκριμενο μαγαζι. Το θεμα εχει να κανει με την πολιτεια που δε λαμβανει καθολου υποψην της ανθρωπους με ιδιαιτερες αναγκες. Γιατι μπορω να καταλαβω κ τον εστιατορα που σου λεει οτι εφοσον ειμαι υποχρεωμενος απο το νομο να μην υπαρχουν ας πουμε ζωα στο μαγαζι, μπορω να ριψοκινδυνεψω τη λειτουργια μας? Τοσα ατομα ζουν απο το εστιατοριο..

Θα επρεπε να υπαρχει ειδικη μεριμνα, κ στη νομοθεσια κ στις παροχες μας ως κρατος.

Θυμαμαι ειχαμε παει το Χειμωνα Βερολινο κ ειδαμε τοσους ανθρωπους σε αναπηρικα καροτσακια εξω να κυκλοφορουν, να πηγαινουν σε εμπορικα, να τρωνε στα μαγαζια, να βγαινουν το βραδυ σε μπαρ.. Κ εδω ουτε μεχρι το περιπτερο δε μπορει να φτασει...

Σιγουρα χρειαζεται κ περισσοτερη κοινωνικη ευαισθησια απο ολους μας, αλλα κ πιο οργανωμενη προσπαθεια για μια αποτελεσματικοτερη αντιμετωπισης του προβληματος.

Γιατι μπορω να καταλαβω κ τον εστιατορα που σου λεει οτι εφοσον ειμαι υποχρεωμενος απο το νομο να μην υπαρχουν ας πουμε ζωα στο μαγαζι, μπορω να ριψοκινδυνεψω τη λειτουργια μας?

Υπάρχει σαφής εξαίρεση για τα σκυλιά οδηγούς των τυφλών αρά ο μαγαζάτορας δεν διακινδυνεύει απολύτως τίποτα

Ο τυφλός σε εγκέφαλο και θετικά συναισθήματα άνθρωπος όμως ,δεν έχει καμιά ελπίδα....

ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ...αλλα το τα λογια σας φίλτατη ..... ...

ρε ουστ παλιοκαφρίλες να πούμε ....

τελειωμενες ψυχες!!!!

να απολογείται ο αλλος γιατι εχει εχει μάτια?

σαν να λεμε : κυρια μου εχετε γαλανα μάτια? λυπάμε! Δεν μπορείτε να μπείτε στο μαγαζι ,εδω ειναι μόνο για καστανομάτες!!!!!:roll::roll::roll:

ΑΊΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

Γεμισαμε εγκεφαλους που ειναι σε safe mode !! φιλεναδαααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Νομοθεσία

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν υπάρχει επαρκής νομοθεσία που να επιτρέπει την καθολική πρόσβαση των Σκύλων-Οδηγών Τυφλών σε όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους χώρους. Υπάρχουν όμως μεμονωμένες εγκύκλιοι (π.χ. Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.94643/07 (ΦΕΚ 1384 Β/3-8-2007)) που επιτρέπουν την είσοδό τους σε καταστήματα καθώς και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Απόσπασμα της συγκεκριμένης εγκυκλίου αναφέρει ότι «Κατʼ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος σκύλων, οδηγών τυφλών ατόμων, και γενικότερα σκύλων, που συντροφεύουν άτομα με ειδικές ανάγκες, σε αίθουσες πελατών των καταστημάτων τροφίμων ή ποτών εφόσον τα εν λόγω ζώα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την Δημόσια υγεία και την ασφάλεια των θαμώνων και εφόσον υπάρχουν απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία τόσο για το άτομο χρήστη όσο και για το ζώο».

Η πρόσβαση των Σκύλων-Οδηγών στην Ελλάδα επιτρέπεται:

Στα αεροπλάνα της Ολυμπιακής Αεροπορίας όπου υπάρχει ειδική μνεία και για τα Άτομα με Αναπηρία.

Σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κρήτης, των Αθηνών και της Θεσ/νίκης.

Στα τραίνα του ΟΣΕ.

Στα πλοία.

Προς ενημέρωσή σας, μπορείτε να κατεβάσετε τον χάρτη υποχρεώσεων του ΟΑΣΑ .

Την 20η Νοεμβρίου 2008, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κος Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι: "Έπειτα από δύο επερωτήσεις του ιδίου σχετικά με την προώθηση κρατικού νόμου που θα επιτρέπει την καθολική πρόσβαση των Σκύλων-Οδηγών σε όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους χώρους, ο υφυπουργός υγείας Κος Κωσταντόπουλος δεσμέυτηκε γραπτώς ότι ο νόμος θα ψηφιστεί".

http://www.laraguidedogs.gr/legislation.html

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

• 2 εβδομάδες μετά...

Σορι κοριτσια, στα εργα στη τηλεοραση δεν υπαρχει περιπτωση να δεις καποιον και να μην καταλαβεις αμεσως οτι ειναι τυφλος. Φανταστειτε στη αληθινη ζωη.

Καταρχην συνηθως εχουν και το μπαστουνι τους μαζι. Επιπλεον, το απλανες βλεμμα, το βαδισμα, ο τροπος που μπαινει καποιος τυφλος καπου...Ειναι χαρακτηριστικος ο τροπος. Εδω στο αστικο που μπαιναμε με τυφλους φιλους μου και δεν ζητουσαν οι οδηγοι εισιτηριο, ειχαν πασο, γιατι αντιλαμβανοταν οτι ειχαν προβλημα ορασης. Οποτε, εχω τις επιφυλαξεις μου ως προς την ειλικρινεια τους... Τι να πω, δυσπιστω... Μακαρι να ειναι παρεξηγηση και ενα λαθος, αλλα αμφιβαλλω!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...