Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μείωση γάλακτος

Recommended Posts

γεια σου doudou. απ οτι εχω διαβασει και εγω υπαρχει περιπτωση να μειωθει το γαλα τις ημερες τις περιοδου. Το μωρο σου να βαζεις στο στηθος συχνοτερα και οχι το θηλαστρο. Εγω παντως πηρα 2 φορες ισχυρη δοση απο τις Lanes και το γαλα μου επανηλθε στα αρχικα του. ευτυχως. τωρα αν ξανασταματησει δεν ξερω. προς το παρον εχω παλι γαλα. αλλα εβαζα και το μωρο καθε 2 ωρες στο στηθος. οταν καταλαβαινα οτι δεν επινε -γιατι δεν ειχε- εβαζα και το σεσουαρ για να μην κλαιει. προσπαθησα να μην του δινω συμπληρωμα, απλα να ειναι λιγο νηστικουλης για να τραβαει. Με λιγα λογια, ολη μερα στο στηθος (πηρα μαι ακομα εβδομαδα αδεια απο τη δουλεια, σημαντικο, γιατι αν δουλευεις δυσκολο) και μαγια μπυρας.

να μην ντρεπεσαι κοθολου την παιδιατρο σου. Δεν κανεις εγκλημα. Η στερηση δεν ειναι καλο πραγμα.(εγω φυσικα ειμαι φανατικη αντικαπνιστρια, αλλα σας καταλαβαινω, γιατι και εγω εχω ενα παθος με τα γλυκα) Εξαλου θηλαζεις ηδη αρκετο καιρο. Μη σε παιρνει απο κατω. Εγω απο την αρχη ειπα: θελω να θηλασω, αλλα οσο αντεξω. Κουραγιο και καλη προσπαθεια. Σιγουρα θα λαβεις απαντηση και απο την Αγλαια, κατα το βραδακι υπολογιζω. Και η Αγλαια ξενυχταει για να απανταει στις ερωτησεις μας.

3OaPp3.png CNKep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 393
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

. Μη σε παιρνει απο κατω. Εγω απο την αρχη ειπα: θελω να θηλασω, αλλα οσο αντεξω. Κουραγιο και καλη προσπαθεια.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ FORUM ΣΤΕΛΝΩ POSTS, ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΑΚΑΠΝΙΣΩ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΟΥ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΣΩ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΣΗΧΟΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ "ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΜΗ ΕΧΟΥΣΗΣ", ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΟΥ. ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδίαφερον

Ο μικρούλης γεννήθηκε 4 Αυγούστου 2080 και οι μετρίσεις είναι αυτές:

10-08 2050 μπιμπερό και θήλαστρο

06-09 3400 ΜΔ

02-10 4350 ΜΔ(1-3 γεύματα με μπιμερο)

06-11 5100 ΜΔ (50gr-έως καθόλου γεύματα με μπιμπέρο)

04-12 5800 ΜΘ

02-12 6050 ΜΘ

Το κάθε γέυμα δεν ήταν ίδιο 50gr ή 80gr ή στις πόλυ αρχέςκαι 100gr

Να σου ζήσει και συγχαρητήρια που τα καταφέρατε! :)

Από ένα βάρος ενός μήνα δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα. Αν θέλεις γράψεις όλες τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες.

Τα ξαναλέμε! :)

Ψυχραιμία την καλήτερη απάντηση θα την πάρεις απ την Αγλαια και τον παιδίατρο σου παντώς προσπάθησε όσο έιναι δύνατο να είσαι ήρεμη, γιατι τα ζερζεβούλικα σε θέλουν ήρεμη

. Μη σε παιρνει απο κατω. Εγω απο την αρχη ειπα: θελω να θηλασω, αλλα οσο αντεξω. Κουραγιο και καλη προσπαθεια.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ FORUM ΣΤΕΛΝΩ POSTS, ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΑΚΑΠΝΙΣΩ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΟΥ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΣΩ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΣΗΧΟΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ "ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΜΗ ΕΧΟΥΣΗΣ", ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΟΥ. ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.

:twisted::twisted::twisted: :twisted: :twisted:

Διαφημίσεις

να ξερεις οτι παιζει ρολο και η ψυχολογια. σταματα να κλαις γιατι ειναι χειροτερα ετσι. δοκιμασε να ανοιξεις το σεσουαρ την ωρα που κλαει (αν και μεγαλωσε πια το μωρο) μηπως και ηρεμησει και κατσει στο στηθος. αν σταματησει ναα καθεται στο στηθος δυσκολα θα κατεβει γαλα. Τι θηλαστρο εχεις και που μενεις, μηπως μπορουμε να σε βοηθησουμε?

διαβασα για αυτο σε καποιο αλλο post (θα το βρω και θα στο στειλω) το συστημα της medela αλλα δεν ξερω αν βοηθαει στη δικη σου περιπτωση (5.5 μηνων). http://www.medela.ch/ISBD/en/breastfeeding/products/nursing.php

3OaPp3.png CNKep3.png

Υπαρχέι επισης η γραμμή υποστήριξης μητρικού θηλασμού του νοσοκομείου Ελενα, το τηλ δεν το έχε προχειρο αυτήν την στιγμή μπορεις να παρείς το 11888 και να ρωτήσεις το τηλ του Ελενα και απο κει θα σου δώσουν το εσωτερικό τηλέφωνο

για το τσιγάρο,

είναι καλύτερα αν καπνίζεις , να θηλάζεις

γιατί αν καπνίζεις και ΔΕΝ θηλάζεις,

το μωρό δεν παίρνει τα αντισώματα που το προστατεύουν και απο όλα τα κακά του καπνίσματος - η μυρουδιά πάνω σου κτλ.

είναι κάτι που έχει αποδειχτεί σε έρευνες και δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για τίποτα, αν είναι να σε σώσουν τά λίγα τσιγάρα (μακριά φυσικά απο το μωρό σου, στο μπαλκόνι) απο την επιλόχεια κατάθλιψη, τότε ας καπνίσεις - αλλά το θηλασμό δεν χρειάζεται να τον σταματήσεις επειδή θέλεις να καπνίσεις.

υπάρχει κάπου ένα πόστ που έχει γράψει πολλά η Αγλαία για αυτό το θέμα.

είναι βασισμένο νομίζω σε έρευνα..

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

doudou δεν πρέπει να νιώθεις έτσι και δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να αγχώνεσαι. Είναι χειρότερο αυτό και για την ψυχολογία σου και για την προσπάθεια που καταβάλεις. Προσπάθησε να ξεγελάσεις τον μπεμπούλη σου ώστε να κάθεται στο στήθος περισσότερη ώρα. Επειδή κι ο δικός μου είναι δύσκολος και μου κάνει μερικές φορές "νούμερα", του τραγουδάω και στις ...δύσκολες στιγμές που κλαίει και δεν θέλει να θηλάσει κρεμάω κουδουνάκια στο λαιμό μου και ξεχνιέται :)

Πάντως το καλύτερο για σένα και το παιδί είναι η καλή ψυχολογία :wink:

καλή επιτυχία!

Να μαι και γω πάλι. Μια από τα ίδια. Τους τελευταίους 2 μήνες δεν έχω δώσει συμπλήρωμα και προσπαθώ να αυξήσω το γάλα, με μαγιά δύο βδομάδες παρά μία (πλέον παίρνω 30 χάπια τη μέρα) μάραθο και όλα τα σχετικά. Ο μπεμπούλης μου τρώει ανά 2-3 ώρες αλλά μου κάνει τα ίδια νούμερα. Σταματάει συνήθως στα 5 λεπτά, όπου δεν έχει και άλλο γάλα ούτως ή άλλως, και αρχίζει τις τσιρίδες. Δεν μπορώ με τίποτα να αυξήσω την ποσότητα. Επίσης κάνω μια άντληση τη μέρα όπου το ανώτερο που μπορώ να βγάλω είναι 75 γρμ. και το αποθηκεύω για τον επόμενο μήνα που θα λείπω ΄5 ώρες την ημέρα.

Σήμερα πήγαμε στη γιατρό και οι μετρήσεις έδειξαν ότι έβαλε 360γρμ από τον προηγούμενο μήνα και καθόλο ύψος, άν και την προηγούμενη φορά είχε βάλει 9 πόντους οπότε η διαφορά καλύπτεται. Γεννηθηκε 3040 και σήμερα είναι 6040.

Η γιατρός μου είπε ότι κάνω πολύ καλά που θηλάζω και με ρώτησε αν νιώθω ποτέ το στήθος να γεμίζει, πράγμα που έχω να το νιώσω πολύ καιρό. Μου πρότεινε λοιπόν να κόψω τις αντλήσεις γιατί μειώνω την ποσότητα που παίρνει το μωρό και μου είπε ότι εφόσον τόσο αντλώ περίπου τόσο τρώει και ο μπέμπης κάθε φορά, ενώ θα έπρεπε να παίρνει 150γρμ. Επίσης επειδή δήλωσα ότι δεν δίνω ξένο γάλα σε καμία περίπτωση, με συμβούλεψε να αντικαταστήσουμε από τον επόμενο μήνα ένα γεύμα θηλασμού με ρυζάλευρο. Και λέω εγώ τώρα. Οι στερεές τροφές δεν λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού τον πρώτο χρόνο; Και επιπλέον ένα γεύμα λιγότερο δε σημαίνει και μείωση της παραγωγής; Φαύλος κύκλος δηλαδή.

Θα σκάσω. Α ναι. Ρώτησα και για χάπια που αυξάνουν την παραγωγή και μου είπε να μην πάω κόντρα στη φύση μου. Αχ δεν ξέρω. Η φύση μου δεν είναι να μεγαλώσω ένα μωρό με δικό μου γάλα;

Βοήθεια για πολλοστή φορά :cry:

Παρόλο που το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη στο θηλασμό, μπορεί σε μερικές μητέρες να μειώσει σημαντικά το γάλα. Οι περισσότερες δεν έχουν πρόβλημα μια και η υπερπαραγωγή σε γάλα είναι πολύ συχνή, όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί το κάπνισμα να είναι κρίσιμος παράγοντας.

Το θήλαστρο δεν μπορεί να σου δείξει πόσο γάλα μπορείς να παράγεις ή πόσο γάλα έχεις, μπορεί να σου δείξει μόνο πόσο γάλα αντλείς. Ακόμη και αν αντλούσες και δεν μπορείς να αντλήσεις τώρα, πάλι δεν αποτελεί κριτήριο.

Τις ημέρες της περιόδου ή λίγο πριν μπορεί να μειωθεί κάπως η παραγωγή αλλά όχι τόσο που να μην έχει το μωρό να φάει. Τέτοιες μεταβολές δεν συμβαίνουν έτσι απότομα. Βέβαια το θήλαστρο μπορεί να δείχνει την κατάσταση πιο δραματική χωρίς όμως να είναι!

Η μαγιά της μπύρας νομίζω θα σε βοηθήσει, τα αποτελέσματα τα βλέπεις μετά τα 4 πρώτα 24ωρα. Η δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα από 7 ταμπλέτες τη φορά (η αναγραφόμενη στο μπουκαλάκι είναι πολύ μικρή και δεν βοηθάει στη γαλουχία).

ΤΟ ΤΡΕΛΑΝΑ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΙΑ ΣΤΗΘΟΣ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΔΥΟ ΠΑΝΕΣ ΚΡΕΜΩΔΗ ΚΑΚΑΚΙΑ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΥΣ ΚΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ. ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 1 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΟΠΟΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ, Η ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ), Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΒΡΑΔΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΙ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΕΛΙΚΑ)? ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΟΥ'ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ (ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ..ΝΟΜΙΖΩ... :? ), ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΝΥΧΤΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΝΥΧΤΗΣΩ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ? :|

XSXV.jpg.png

Διαφημίσεις

Να μαι και γω πάλι. Μια από τα ίδια. Τους τελευταίους 2 μήνες δεν έχω δώσει συμπλήρωμα και προσπαθώ να αυξήσω το γάλα, με μαγιά δύο βδομάδες παρά μία (πλέον παίρνω 30 χάπια τη μέρα) μάραθο και όλα τα σχετικά. Ο μπεμπούλης μου τρώει ανά 2-3 ώρες αλλά μου κάνει τα ίδια νούμερα. Σταματάει συνήθως στα 5 λεπτά, όπου δεν έχει και άλλο γάλα ούτως ή άλλως, και αρχίζει τις τσιρίδες. Δεν μπορώ με τίποτα να αυξήσω την ποσότητα. Επίσης κάνω μια άντληση τη μέρα όπου το ανώτερο που μπορώ να βγάλω είναι 75 γρμ. και το αποθηκεύω για τον επόμενο μήνα που θα λείπω ΄5 ώρες την ημέρα.

Σήμερα πήγαμε στη γιατρό και οι μετρήσεις έδειξαν ότι έβαλε 360γρμ από τον προηγούμενο μήνα και καθόλο ύψος, άν και την προηγούμενη φορά είχε βάλει 9 πόντους οπότε η διαφορά καλύπτεται. Γεννηθηκε 3040 και σήμερα είναι 6040.

Η γιατρός μου είπε ότι κάνω πολύ καλά που θηλάζω και με ρώτησε αν νιώθω ποτέ το στήθος να γεμίζει, πράγμα που έχω να το νιώσω πολύ καιρό. Μου πρότεινε λοιπόν να κόψω τις αντλήσεις γιατί μειώνω την ποσότητα που παίρνει το μωρό και μου είπε ότι εφόσον τόσο αντλώ περίπου τόσο τρώει και ο μπέμπης κάθε φορά, ενώ θα έπρεπε να παίρνει 150γρμ. Επίσης επειδή δήλωσα ότι δεν δίνω ξένο γάλα σε καμία περίπτωση, με συμβούλεψε να αντικαταστήσουμε από τον επόμενο μήνα ένα γεύμα θηλασμού με ρυζάλευρο. Και λέω εγώ τώρα. Οι στερεές τροφές δεν λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού τον πρώτο χρόνο; Και επιπλέον ένα γεύμα λιγότερο δε σημαίνει και μείωση της παραγωγής; Φαύλος κύκλος δηλαδή.

Θα σκάσω. Α ναι. Ρώτησα και για χάπια που αυξάνουν την παραγωγή και μου είπε να μην πάω κόντρα στη φύση μου. Αχ δεν ξέρω. Η φύση μου δεν είναι να μεγαλώσω ένα μωρό με δικό μου γάλα;

Αχ terry κουραγιο. δεν ξερεις πως σε νιωθω. Νομιζω οτι ειναι λιγο νωρις για στερεες τροφες. Απ οσο ξερω απο τον 6ο και μετα αρχιζουν αυτα. Το μωρο παιρνει καλο βαρος απ οτι φαινεται, αρα εχεις γαλα και δεν το καταλαβαινεις. Ισως, οπως επαθα και εγω, να μαλακωσε το στηθος σου και να μην μπορεις να βγαζεις τοσο ευκολα με το θηλαστρο. Δοκιμασες με νοσοκομειακο θηλαστρο? το βραδυ κανεις αντλησεις? Τρωει το μωρο το βραδυ? (σημαντικο και αυτο) Η φυση ειναι να θηλαζουμε τα μωρα και οχι να τους δινουμε απο τωρα ρυζαλευρο. Τρως καλα? Η παιδιατρος μου ειπε για 3 καλα γευματα ημερισιως και 2 ενδιαμεσα και πολυ-πολυ νερο. Μηπως να την επισκευτεις και εσυ? Βλεπω εισαι Θεσ-νικη. Ειναι η παιδιατρος της Αγλαίας και εχει γραψει και βιβλια για το θηλασμο. Δεν χανεις να πας...

3OaPp3.png CNKep3.png

Doudou μου

ίσως να πονούσε η κοιλίτσα του και να είχε τη γκρίνια αυτή... αν λες κιόλας πως είχε και θέμα δυσκοιλιότητας ένας λόγος παραπάνω... καταλαβαίνω πως οι αντοχές σου έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, συνήθως όμως τα παιδάκια που τους πρώτους μήνες είναι αντικειμενικά δύσκολα, μας αποζημιώνουν αργότερα... προσωπικά μετά τους 6 μήνες ήταν σα να μου έδωσαν άλλο παιδί...

... μέχρι τότε υπομονή και κουράγιο! :)

(είδα έκανες post και στη στήλη του θηλασμού, ελπίζω συνολικά να σε βοηθήσουν όλα όσα διαβάζεις και να νοιώσεις καλύτερα!)

:)

Ευχαριστώ NESTOROUDI για τις συμβουλές και κυρίως για τη συμπαράσταση. έχω δοκιμάσει να αντλήσω γάλα όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Το ανώτερο που κατάφερα είναι τα 80 γρμ. το θήλαστρο μου είναι το swing και δε νοικιασα ακόμα νοσοκομειακό. Το βράδυ ο μικρός μου τρώει μια φορά κατά τις 3 και έπειτα το πρωί στις 8. Εκτός από χθές που έκλεγε όλη νύχτα, αλλά αυτό είναι για άλλο post. είχε τους λόγους του το καημενούλι. Θα κλείσω ραντεβού με τη γιατρό τελικά. Δεν το έκανα ήδη λόγω διαφωνίας με το σύζυγο. Εύχομαι και σε σένα καλ'η δύναμη.

:P θελω κι εγω να ξαναγινω αγελαδααααααα :lol::lol:

27722~Holy-Cow-Poster.jpg

Το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη στο θηλασμό αλλά αγελαδινό γάλα δεν μπορείς να παράγεις!!!

τέλειο Αγλαϊα :lol::lol::lol: και η φωτο και το σχόλιο!

Κορίτσια ψυχραιμία... και υπομονή

και μόνο που το θέλετε τόσο να θηλάζετε, βοηθάτε την κατάσταση!!

με το αγχος και τα κλάματα μέχρι και αντίθτα αποτελέσματα μπορεί να έχετε...

cool και καλή συνέχεια :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Παρόλο που το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη στο θηλασμό, μπορεί σε μερικές μητέρες να μειώσει σημαντικά το γάλα. Οι περισσότερες δεν έχουν πρόβλημα μια και η υπερπαραγωγή σε γάλα είναι πολύ συχνή, όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί το κάπνισμα να είναι κρίσιμος παράγοντας.

Το θήλαστρο δεν μπορεί να σου δείξει πόσο γάλα μπορείς να παράγεις ή πόσο γάλα έχεις, μπορεί να σου δείξει μόνο πόσο γάλα αντλείς. Ακόμη και αν αντλούσες και δεν μπορείς να αντλήσεις τώρα, πάλι δεν αποτελεί κριτήριο.

Τις ημέρες της περιόδου ή λίγο πριν μπορεί να μειωθεί κάπως η παραγωγή αλλά όχι τόσο που να μην έχει το μωρό να φάει. Τέτοιες μεταβολές δεν συμβαίνουν έτσι απότομα. Βέβαια το θήλαστρο μπορεί να δείχνει την κατάσταση πιο δραματική χωρίς όμως να είναι!

Η μαγιά της μπύρας νομίζω θα σε βοηθήσει, τα αποτελέσματα τα βλέπεις μετά τα 4 πρώτα 24ωρα. Η δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα από 7 ταμπλέτες τη φορά (η αναγραφόμενη στο μπουκαλάκι είναι πολύ μικρή και δεν βοηθάει στη γαλουχία).

Χιλια ευχαριστω σε ολες τις μανουλες για τις συμβουλες, προτροπες και υποδειξεις και κυριως ευχαριστω την Αγλαια απο την οποια περιμενα με αγωνια τα σχολια της. Αρχισα απο χθες το βραδυ την μαγια και τον βαζω στο στηθος με τη συχνοτητα που τον εβαζα πριν απο ενα μηνα δηλ. σχεδον καθε δυο ωρες -και που σταματησα να το κανω γιατι κατα τη γνωμη τριτων αυτο θα τον "κακομαθαινε" και θα χρησιμοποιουσε το στηθος για πιπιλα και οχι για φαγητο. Εμενα βεβαια αυτο δεν με πειραζε- αν εξαιρεσουμε οτι εχω καμπουριασει απο τις συνεχεις αγκαλιες- γιατι σκεφτομουν οτι ετσι κι αλλιως καποια στιγμη θα ξεκινησουμε τις κρεμες, αναποφευκτα, οποτε αυτο θα με ξεκουρασει καπως. Μαλλον κακως τις ακουσα και επρεπε να βασιστω στο ενστικτο μου. Ελπιζω να τα καταφερω να ξαναεχω γαλα- κι ας μην ειναι αγελαδινο :lol: - γιατι τα δυο προηγουμενα παιδια μου δεν τα θηλασα απο αγνοια και γιατι κανεις δεν με βοηθησε με τις πολυτιμες συμβουλες του και με την ψυχολογικη υποστηριξη που εχω απο αυτες τις σελιδες. :wink:

Γεια σου tery, ισως δεν ειμαι η καταλληλοτερη να σου δωσω συμβουλες μια που αυτη τη στιγμη εχω κι εγω προβλημα "γαλακτοπαραγωγης" :) , ομως νομιζω οτι η περιπτωση μου ειναι ειδικη λογω εμφανισης περιοδου, εναρξη καπνισματοςκτλ. Θα σου πω ομως πως αντιμετωπιζα το προβλημα της μειωσης γαλακτος παλιοτερα οταν δεν ειχα φτασει στο σημειο να μην εχω καθολου γαλα οπως τωρα που βγαζω μετα βιας 30 γραμμαρια στο τριωρο (το ελεγξα με το θηλαστρο για να δω που βρισκομαστε).

Κατ'αρχην ο βραδυνος υπνος και γενικα η ξεκουραση παιζει νομιζω σημαντικο ρολο για τη μαμα, οπως και η καλη ψυχολογικη κατασταση. Εγω γεμιζα την μπανιερα με ζεστο νερο -οχι καυτο- και καθομουν και μιση ωρα χαλαρωνοντας χωρις να σκεφτομαι τιποτα. Επινα πολλα υγρα αν και σε ερευνα νομιζω οτι δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο, παντως ψυχολιγικα λειτουργει θετικα. Αντλουσα με το θηλαστρο -κατι που μου υπεδειξε και η παιδιατρος λεγοντας οτι πρεπει να το κανω ανα μια ωρα- για να ενεργοποιηθει η ροη του γαλακτος οταν εβλεπα οτι μειωνεται δραματικα. Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι το γαλα που βγαζεις -οσο λιγο κι αν ειναι- θα το πετας. Μπορεις να το συλλεγεις και να το δινεις στο μωρακι σου, ειναι προτιμοτερο απο να πινει συμπληρωμα και δεν θα το κανεις για παντα, μονο μεχρι να αρχισεις να εχεις κανονικη ροη. Επισης ενδιαμεσα βαζε το μωρο να θηλαζει, ασχετα με το αν πειναει. Εγω τον ειχα συνεχεια αγκαλια και οποτε ανησυχουσε τον εβαζα στο στηθος και χωρις να πειναει. Ειναι αρκετα κουραστικο αλλα μονο οταν το σταματησα ειδα μειωση του γαλακτος. Τη νυχτα καλα ειναι να το θηλασεις εστω μια φορα, εγω τον ταιζω ξαπλωμενη, και μαλιστα εχει συνηθισει και ξυπναει ζητωντας το. Δεν ξερω αν αυτο αντενδεικνυται γιατι "χαλας τη σειρα του μωρου", αν δεν ξυπναει απο μονο του, αυτο μαλλον ειναι αρμοδια η Αγλαια να σου/μας το πει, παντως βοηθαει. Ολα τα προηγουμενα τα εκανα χωρις να χρειαστει να παρω συμπληρωμα μαγιας, οπως κανω ηδη, ισως γιατι δεν ειχα το μεγαλο προβλημα που εχω τωρα (γι'αυτο απο χθες παιρνω και μαγια). Ειμαι σιγουρη οτι αν ξεπερασεις αυτο τον "σκοπελο" και κανεις υπομονη μερικες μερες χωρις να σκεφτεις να τα παρατησεις θα εχεις παλι γαλα :wink: γιατι οπως καταλαβα το μεγαλυτερο μυστικο ειναι ενα ΥΠΟΜΟΝΗ :wink: ευχομαι συντομα να ακουσουμε καλα νεα απο σενα γιατι αυτο λειτουργει νομιζω θετικα για ολες μας. Καλη συνεχεια και καλη επιτυχια :P:P:P

Ευχαριστώ doudou για τις συμβουλές και τη στήριξη. Θα συνεχίσω την προσπάθεια. Όσο για τον ύπνο αυτό είναι όντως πρόβλημα. Χθές όλο το βράδυ το μωρουλίνι έκλαιγε και δεν έκλεισα μάτι. Όσο για το μπάνιο ωραίο ακούγεται αλλά και αυτό προύποθέτει κάποιον να σου κρατάει το μωρό. Είναι λίγο γκρινιαρούλης!! Θα κάνω όμως ότι μπορώ. Καλό κουράγιο και σε σένα. ε κι εγώ κανα 2 τσιγάρα τα κάνω την ημέρα, με λίγες τύψεις :oops:

Το βάρος του μωρού σου είναι πάρα πολυ καλό, έβαλε 3 κιλά και θα μπορούσε να βάλεις και λιγότερο (2650) και να είναι πάλι καλά.

Η γιατρός μου είπε ότι κάνω πολύ καλά που θηλάζω και με ρώτησε αν νιώθω ποτέ το στήθος να γεμίζει, πράγμα που έχω να το νιώσω πολύ καιρό.

Το στήθος δεν είναι ουροδόχος κύστη για να γεμίζει. Ο αποθηκευτικός ρόλος του στήθους είναι πολύ μικρός έως ασήμαντος σε μερικές μαμάδες. Όπως δεν αποθηκεύουμε ιδρώτα έτσι δεν αποθηκεύουμε και γάλα, το γάλα παράγεται την ώρα του θηλασμού.

Ο γιατρός είναι άσχετος με το θηλασμό.

Μου πρότεινε λοιπόν να κόψω τις αντλήσεις γιατί μειώνω την ποσότητα που παίρνει το μωρό και μου είπε ότι εφόσον τόσο αντλώ περίπου τόσο τρώει και ο μπέμπης κάθε φορά, ενώ θα έπρεπε να παίρνει 150γρμ.

Ένα θήλαστρο μπορεί να μας δείξει μόνο πόσο γάλα μπορούμε να αντλήσουμε μια συγκεκριμένη στιγμή με ένα συγκεκριμένο θήλαστρο. Υπάρχουν μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους και δεν μπορούν να αντλήσουν περισσότερο από λίγες σταγόνες ακόμη και αν έχουν το καλύτερο θήλαστρο.

Ο γιατρός σου είναι για δεύτερη φορά άσχετος με το θηλασμόλ.

Επίσης επειδή δήλωσα ότι δεν δίνω ξένο γάλα σε καμία περίπτωση, με συμβούλεψε να αντικαταστήσουμε από τον επόμενο μήνα ένα γεύμα θηλασμού με ρυζάλευρο. Και λέω εγώ τώρα. Οι στερεές τροφές δεν λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού τον πρώτο χρόνο; Και επιπλέον ένα γεύμα λιγότερο δε σημαίνει και μείωση της παραγωγής; Φαύλος κύκλος δηλαδή.

Σε φαύλο κύκλο μπορεί να σε βάλεις ένας άσχετος με το θηλασμό γιατρός.

Μπορείς όμως να τον αλλάξεις, υπάρχουν στην πολη μας (Θεσσαλονίκη) και σχετικοί γιατροί...

Ρώτησα και για χάπια που αυξάνουν την παραγωγή και μου είπε να μην πάω κόντρα στη φύση μου.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα ανήλικους και ενήλικες ασθενείς που πάνε κόντρα στη φύση γιατί τους περιθάλπτους γιατροί που πάνε κόντρα στη φύση χορηγόντας τους φάρμακα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους τα ταλαιπωρούνται φυσικά;;;;

Το αγελαδινό γάλα είναι πιο φυσικό για το μωρό;;;

Θα σου ξαναθυμίσω ότι υπάρχουν και άλλοι γιατροί....

Υπαρχέι επισης η γραμμή υποστήριξης μητρικού θηλασμού του νοσοκομείου Ελενα, το τηλ δεν το έχε προχειρο αυτήν την στιγμή μπορεις να παρείς το 11888 και να ρωτήσεις το τηλ του Ελενα και απο κει θα σου δώσουν το εσωτερικό τηλέφωνο

Στο Νοσοκομείο Έλενα παρόλο που κάνουν μια σημαντική προσπάθεια, δεν υπάρχει κανένας εξειδικευμένος και δίνουν πολλές οδηγίες λάθος. Δίνουν πάντα λάθος θήλαστρο, δίνουν πάντα λάθος χρόνους διατήρησης του γάλακτος.... Πολλές φορές έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μαμάδες.... :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...