Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ+ΙΚΑ

Recommended Posts

Ειμαι σε φαση ορμονολογικων εξετασεων λογω πολυκυστικων ωοθηκων.Μου γραψε καποιες ο ιδιωτης γιατρος μου.Μπορω να της κανω σε συμεβλημενο μικροβιολογικο του ΙΚΑ ή δεν γινεται?Δεν θελω να τις κανω μεσα στο ΙΚΑ γιατι αργουν κ θα ταλαιπωρηθω

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολες!!! Μαλλον μπορειτε να με βοηθησετε.... Οποια εγκυουλα εχει ικα δηλαδη..... Λοιποοον:

Εχω να κανω τις πρωτες εξετασεις αιματος της εγκυμοσυνης. Τις κανω σε ιδιωτικο μικροβιολογικο να σημειωσω. Μου ειπαν απο κει οτι μπορω να τους παω χαρτι απο γιατρο του ικα (θεωρημενο απο τον ελεγκτη του ικα εννοειται) και θα γλυτωσω καποια χρηματα. Και το ιδιο θα συμβει και με τις υπολοιπες εξετασεις μου απο δω και περα (πρωτα ο θεος)

Ξερει καμια τη διαδικασια? Δηλαδη παω τις κανω στο μικροβιολογικο που θελω, τους πληρωνω και μετα θα παρω καποιο ποσο απο το ικα με τις αποδειξεις? Θα πληρωσω κατευθειαν λιγοτερα στο μικροβιολογικο με το θεωρημενο χαρτι του ικα? Το ποσο αυτο ειναι σεβαστο ή προκειται για 10 ευρω στα 200 που κανουν συνολικα αποτι μαθαινω οι εξετασεις καθε μηνα οποτε να μη το ψαξω καν?

Ευχαριστω πολυ για την οποια βοηθεια!!!!!!!!!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Αν δεν κάνω λάθος, γιατι εγώ δεν εκανα τη διαδικασια με το ΙΚΑ, πρεπει να πας στο γυναικολογο του ΙΚΑ, να σου γραψει τις εξετασεις, να τις σφραγισει ο προισταμενος, κανεις τις εξετασεις, και παιρνεις τα λεφτα απο το ταμειο πισω. Προσεξε μονο τις εξετασεις που θα σου γραψει το ΙΚΑ να ειναι ιδιες με του δικου σου γυναικολογου γιατι πολλές φορες διαφερουν. Και ελπιζω να πεσεις και σε γιατρο του ΙΚΑ που δεν θα ειναι κομπλεξικος γιατι οι περισσοτεροι τσατιζονται που δεν παμε στα ιατρεια τους!

Να κανω και ενα σχολιο πανω σε αυτο, μου επιτρεπεις ; Θεωρω πως αν εκαναν σωστα τη δουλεια τους στο ΙΚΑ, μπορει οντως να επιλεγαμε να παμε και στο δικο τους ιατρειο αλλά λεμε αν...

Ax τα εχω ολα υποψη μου γιαυτο και ρωταω αν αξιζει το κοπο το ποσο που παιρνεις απο το ικα.....

Απ'οτι λες καταλαβαινω οτι τα πληρωνω στο μικροβιολογικο κανονικοτατα και μετα παω ικα να παρω καποια χρηματα πισω.......

Καποια που να εχει κανει τη διαδικασια???????

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

εγώ καταθέτω τις αποδείξεις, μαζί με το παραπεμπτικό της γιατρού μου.΄ισως όμως παίζει ρόλο ότι η γιατρός μου είναι σε δημόσιο μαιευτήριο και δε ζητούν τίποτα επιπλέον. επίσης, για όσες εξετάσεις έχω κάνει μέσα στο μαιευτήριο, δε ζητούν παραπεμπτικό καν. παίρνω τα περισσότερα χρήματα πίσω, οι εξετάσεις όμως σε ιδιωτικό κέντρο κοστίζουν πάρα πολύ ακριβά και το ποσό που παίρνεις πίσω είναι ελάχιστο.΄ισως συμφέρει να τις καταθέσεις στην εφορία, για κοίταξέ το.

για το β΄επιπέδου έκανα ένσταση και όποτε εκδικαστεί, τουλάχιστον θα πάρω όλα τα χρήματα πίσω. σιγά που θα τους τη χάριζα!

πάντως γενικά, συμφέρει να κλείνεις ραντεβού σε δημόσια μαιευτήρια στο 1535 για εξετάσεις, γιατί πληρώνεις πολύ λιγότερα.΄ετσι κι αλλιώς, είναι προγραμματισμένες, μηνιαίες, οπότε μπορείς να κλείνεις εγκαίρως τα ραντεβού σου. για αιμοληψία π.χ. στο αλεξανδρα, τα ραντεβού που δίνουν είναι περίπου μετά από 1 εβδομάδα.

Ιριδούλα, εγώ πηγαίνω για αίματος στο ΙΚΑ (εκτός από κάποιες, που γίνονται έξω) και νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο τόσο τρέξιμο.

Για το papp-A, που έκανα σε πυρηνικό εκτός ΙΚΑ, πλήρωσα 120 ευρώ και πήρα πίσω ούτε 40, μετά από ένα μήνα και αρκετό τρέξιμο.

Για απλές εξετάσεις αίματος είναι πολύ λιγότερα τα χρήματα, αλλά καλύτερα να το ρωτήσεις.

ITKtp2.png

Feiyp2.png

κοριτσια ευχαριστω πολυ!

τελικα εκανα το εξης:

οι απλες εξετασεις που μου χε γραψει ο γιατρος μου (πχ γενικη αιματος) γραφτηκαν στο βιβλιαριο της μανουλας μου που ειναι του δημοσιου και δε πληρωνει τιποτα

και οι υπολοιπες (που κοστιζουν 100 ευρω) ειναι καθαρα εγκυμοσυνης και θα τις γραψω στο βιβλιαριο μου στο ικα (οπου και θα τις θεωρησει ο ελεγκτης) τη πρωτη μερα του μηνα (του μαη στη περιπτωση μου) και θα περαστουν στο πλαφον που εχει το μικροβιολογικο για ασφαλισμενους του ικα οποτε επισης δε θα πληρωσω τιποτα...

συνολο = 0 ευρω!!!!!!!!!!!!!! για τις πρωτες τουλαχιστον εξετασεις μου μια χαρα μου ηρθε!

να σημειωσω οτι επειδη ειμαι κερκυρα και στο μικροβιολογικο ειναι γνωστοι μας (γιαυτο και πηγα εκει γιατι δεν καθομαι πουθενα αλλου να με τρυπησουν) μου εκαναν ευχαριστως τη χαρη να κανω τις εξετασεις τωρα και να τους παω το χαρτι του ικα την πρωτη εργασιμη του μαη ωστε να επωφεληθω απο το πλαφον....

τωρα στη συνεχεια θα δουμε τι θα γινει....

φιλια σε ολες!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημερα σε ολες!

Συνεχιζω την ιστορια μου λοιποοον......

Εφτασε αυτη η πρωτη του μαη αισιως........

Παω λοιπον κι εγω στο ικα να μου γραψει τις εξετασεις ενας γιατρος που εννοειται πρωτη φορα τον ειδα και δεν ειχα παει ποτε στο ιατρειο του και ξεκινησεεεεεεεε...... Εμεις λεει δεν αντιγραφουμε τις εξετασεις των αλλων γιατρων κλπ. Λεω εγω δε σας εφερα το χαρτι του γιατρου μου να το αντιγραψετε αλλα σας ειπα να μου γραψετε τις πρωτες εξετασεις της εγκυμοσυνης που ετσι κι αλλιως ολοι τις ιδιες γραφουν... Μετα τι μου ζηταει? Υπερηχο του αλλου γιατρου!!!!!! Λεω μα μου ειπατε οτι δε θελετε αλλου γιατρου εξετασεις κλπ (καλα ειχε πλακα η υποθεση....) Και να μη τα πολυλογω μου τις εγραψε τις εξετασεις παααααλι καλα!

Και μετα φυσικα μου εξηγησε οτι η επομενη επισκεψη μου ειναι για την αυχενικη διαφανεια και οτι με περιμενει στο ιατρειο του την ταδε μερα και ωρα (ναι μου εκλεισε και ραντεβου μονος του χωρις να με ρωτησει αν θελω να παω να μου κανει αυτος την αυχενικη) Θα με περιμενει αρκετα μαλλον......

Αυτα τα ευχαριστα με το ικα πρωι πρωι.... Που με το στησιμο στην ωρα για να υπογραψει ο ελεγκτης με πεθανε η μεση μου..... Και να σκεφτητε αυτο πρεπει να το κανω καθε μηνα αν θελω να παιρνω τα χρηματα μου πισω απο τις αιματος κλπ. Αλλιως πρεπει να πηγαινω στο ιατρειο του γιατρου του ικα να πληρωνω κανονικοτατα ωστε να αποφυγω το στησιμο στις ουρες του ικα κλπ... Δηλαδη δε φτανει που πληρωνουμε τοσα λεφτα για να χουμε ασφαλεια ικα, μολις πανε να μας επιστρεψουν κατι τα παιρνουν παλι πισω απο τις επισκεψεις!!!!!!!!!!

Αχ ελλας το μεγαλειο σου!

WLFfp2.png XI11p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

βρε κοπελιά γιατί δεν με ρωτάς κατευθείαν αφού τα έχω περάσει εις διπλούν και το ΙΚΑ μας είναι ΕΝΑ και οι γιατροί μέσα ΤΡΕΙΣ ολοι κι όλοι για την ΚΕΡΚΥΡΑ μιλάω δηλαδή. Πάντως σωστά έπραξες την επόμενη απλά κλείσε ραντεβού σε άλο γιατρό και αυτός πάλι τα ίδια θα κάνει αλλά θα έχει περάσει άλλος ένας μήνας μετά πας στον άλλο και στο τέλος τους παίρνεις απ την αρχή χιχι χι. επίσης για τις απλές εξετάσεις μπορείς να πας στο ικα είναι πολύ καλό πραγματικά το μικροβιολογικό και οι κοπελιές μέσα φοβερές εμένα με τον Σπυράκο μου ούτε ραντεβού δεν μου ζητάν πια απλά πάω και μου δείνουν και έτοιμο το αίμα για το μικροβιολογικό έξω σε ότι δεν γίνεται εκεί και γλυτώνω μεγάλη ταλαιπωρεία. φιλιά

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Καλημέρα ,

Μιας και τα έχετε περάσει να ρωτήσω θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Μου έγραψαν στο Κέντρο Προστασίας Μάνας & Παιδιού τις πρώτες

για την εγκυμοσύνη αιματολογικές εξετάσεις.

Το κακό είναι ότι μου έδωσαν ημερομηνία για να κάνω τις πρώτες από αυτές μετά από 3 εβδομάδες και για κάποιες άλλες (τοξόπλασμα κλπ)

μετά από 4 !!!

Εάν πάω σε κάποιο συμβεβλημένο με το ΙΚΑ μικροβιολογικό εργαστήριο και τις πληρώσω θα πάρω κάποια επιστροφή από το ΙΚΑ ???

Ευχαριστώ :D

Τα μικροβιολογικα που ειναι συμβεβλημενα με το ικα σημαινει οτι εχουν ενα πλαφον (ενα χρηματικο ποσο) καθε μηνα για τους ασφαλισμενους του ικα το οποιο ειναι μικρο και συνηθως εξαντλειται τη πρωτη μερα καθε μηνα!!!! Αυτο ισχυει εδω, ισως αθηνα να πετυχεις καποιο μικροβιολογικο αλλα δυσκολο το βλεπω ειδικα τωρα που τελειωνει ο μηνας δεν υπαρχει περιπτωση... Μιλαω οτι ισως βρεις 1-2-3 του καθε μηνα απλα επειδη εκει υπαρχουν πιο πολλα μικροβιολογικα..

WLFfp2.png XI11p2.png

Καλημέρα ,

Μιας και τα έχετε περάσει να ρωτήσω θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Μου έγραψαν στο Κέντρο Προστασίας Μάνας & Παιδιού τις πρώτες

για την εγκυμοσύνη αιματολογικές εξετάσεις.

Το κακό είναι ότι μου έδωσαν ημερομηνία για να κάνω τις πρώτες από αυτές μετά από 3 εβδομάδες και για κάποιες άλλες (τοξόπλασμα κλπ)

μετά από 4 !!!

Εάν πάω σε κάποιο συμβεβλημένο με το ΙΚΑ μικροβιολογικό εργαστήριο και τις πληρώσω θα πάρω κάποια επιστροφή από το ΙΚΑ ???

Ευχαριστώ :D

Υπάρχουν συμβεβλημένα εργαστήρια για ορμονολογικές και ανοσολογικές εξετάσεις. Για να τις κάνεις εκεί, θα πρέπει να υπάρχει σφραγίδα στα παραπεμπτικά σου ότι δεν εκτελούνται στο ΙΚΑ σε εύλογο χρονικό διάστημα, και να τηλεφωνήσεις την πρώτη του μήνα για να κλείσεις ραντεβού επειδή υπάρχει πλαφόν. Σ΄αυτή την περίπτωση δεν πληρώνεις.

Πληρώνεις μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύμβαση με το ΙΚΑ ή έχει κλείσει το πλαφόν. Από το ΙΚΑ, θα πάρεις ελάχιστα χρήματα πίσω σε σχέση με αυτά που θα έχεις δώσει.

Για να γινουμε πιο κατανοητες, σε συμβεβλημενα γινονται αναλυσεις που ΔΕΝ γινονται στο ικα, πχ εγω τωρα που εκανα καμπυλη γλυκοζης, επειδη στην κανει και το εργαστριο του ικα δε μπορω να τη δικαιολογησω με τιποτα ή πχ την γενικη αιματος την απλη........

Αν ομως εχεις εξετασει οπως πχ τοξοπλασμα, κυταρομεγαλοιο μπορεις αν προλαβεις το πλαφον να της κανεις τσαμπα! Δεν πληρωνεις και μετα σου επιστρεφει το ικα το ποσο.....

WLFfp2.png XI11p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα,ειμαι εγκυος στον 5μηνα και απο σεπτεμβρη πρεπει να παω να κανω τις προκαθορισμενες εξετασεις γενικη αιματος-ουρων...μου τις καλυπτει το ικα?μπορω να της κανω εκει?επισης σε λιγο καιρο πρεπει να κανω του θυροειδη και την καμπυλη ζαχαρου αυτες μου τις καλυπτει?που πρεπει να απευθυνθω?ειμαι ασφαλισμενη στον αντρα μου..

Διαφημίσεις

annia καλησπέρα

Κλείνεις από το 184 τηλεφωνικά ραντεβού με το Κέντρο Προστασίας Μάνας & Παιδιού. Έκεί στις γράφουν στο βιβλιάριο και πάς και τις κάνεις στο ΙΚΑ της περιοχής σου. (Την πρώτη φορά χωρίς ραντεβού, τις υπόλοιπες κλείνεις κατευθείαν φεύγοντας κάθε φορά για τον άλλο μήνα).

Κάποιες δεν τις κάνει το ΙΚΑ και σε στέλνει στα κεντρικά του ή σε κάποιο νοσοκομείο.

Αλλά τουλάχιστον δεν πληρώνεις τίποτα.

rys17ypa986dtm5i.png

σε ευχαριστω,σιγουρα μπορω να παω χωρις ραντεβου την πρωτη φορα?ο γυναικολογος του ικα θα θελει ομως να μου τις γραψει,γιατι μερικοι αν δεν εισαι ασθενης σου δεν τις γραφουν

• 2 εβδομάδες μετά...
σε ευχαριστω,σιγουρα μπορω να παω χωρις ραντεβου την πρωτη φορα?ο γυναικολογος του ικα θα θελει ομως να μου τις γραψει,γιατι μερικοι αν δεν εισαι ασθενης σου δεν τις γραφουν

Σίγουρα μπορείς να πας χωρίς ραντεβού την πρώτη φορά.

Θα πάς στο Κέντρο Προστασίας Μάνας & Παιδιού και θα του πεις να σου γράψει τις εξετάσεις του προγεννητικού.

Σε εμένα τουλάχιστον τις έγραψε κατευθείαν, και την άλλη μέρα πήγα και τις έκανα στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Ότι άλλη πληροφορία θέλεις για το ΙΚΑ κλπ στείλε μου PM γιατί με το forum χάνομαι.....:D

rys17ypa986dtm5i.png

• 2 months later...
Κοριτσια,μηπως ξερει καμια σας καποιο κεντρο μανας και παιδιου στη Θεσ/νικη,δυτικα συγκεκριμενα,που να ειναι καλο και εξυπηρετικοι?

Δυστυχώς δεν ξέρω για δυτικά τι συμβαίνει. Αν είσουν ανατολικά θα σου πρότεινα της Τριανδρίας που είναι σούπερ, σε αντίθεση με της Τούμπας που είναι μπουρ@@λο , και ο γυναικολόγος μακάκας...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

• 1 month later...

Καλημέρα κορίτσια! Θα ήθελα την βοηθεία σας σε κάτι. Είμαι εγκυος και μου είπε ο γυναικολόγος μου να πάω να κάνω τις πρώτες -πρώτες εξετάσεις. Μετα απο μια ΦΟΒΕΡΗ ταλαιπωρία στο ΙΚΑ με ενημέρωσε ένας αντιπαθέστατος και αγενέστατος γιατρος-γυναικολόγος οτι πρέπει να παώ στο κεντρο μανας και παιδιου, που ανήκει στην περιοχη μου. Σημερα λοιπον,πήγα εκει και ζητησα απο το γιατρο να μου γράψει τις εξετάσεις. Μου εκλεισαν ραντεβου τελος Ιανουαρίου για να τις κάνω. Εαν παω καπου έξω ιδιωτικα, για παραδειγμα στην Βιοιατρικη, τι θα πληρώσω? Εχω ακουσει κατι για μια απλή συμμετοχή εαν οι εξετάσεις ειναι γραμμενες απο το ΙΚΑ . Ισχύει? Υπάρχει καποια που έχει κάνει κατι αντιστοιχο? Σας ευχαριστω!:)

Οχι δεν ισχυει. Θα πληρωσεις κανονικα με ιδιωτικες τιμες, και ειναι αρκετα ακριβα. Θα πληρωσεις με κρατικες τιμες ομως, αν τις κανεις σε δημοσιο νοσοκομειο, πολυ φθηνοτερα δηλαδη. Μπορεις να παρεις στο 1535 και να κλεισεις ραντεβου οπου θελεις.

Το 1535 ειναι ο αριθμος που κλεινεις ραντεβου σε δημοσια νοσοκομεια. Υπαρχει αυτοματος, και αναφερεις σε ποιο νοσοκομειο θελεις να πας, σε ποιο τμημα (π.χ. Αιματολογικο) και κλεινεις ραντεβου. Εγω συνηθως εκανα τις εξετασεις μου στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, και μετα με τις αποδειξεις και το παραπεμπτικο της γιατρου μου, πηγαινα στο ΙΚΑ και επαιρνα πισω τα χρηματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...