Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σύλληψη από σπέρμα δότη-ανύπαντρη μητέρα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

να ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά γιατί το θέμα ίσως να έχει αναπτυχθεί στο forum αλλά δεν είχα το χρόνο να το ψάξω. Θέλω τη βοήθειά σας στο εξής: είμαι 33 ετών, χωρίς δεσμό (ή τελωσπάντων, χωρίς δεσμό που να οδηγήσει στη δημιουργία οικογένειας) και θέλω να κάνω ένα παιδάκι. Γνωρίζετε τη διαδικασία με τις τράπεζες σπέρματος? Όποια απάντηση λάβω θα μου είναι εξαιρετικά πολύτιμη γιαυτό και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

GEz7p3.png

Διαφημίσεις

...δηλαδη αποκλειεται να βρεθει ενας αντρας που να τον αγαπησεις ,να σε αγαπησει κ να παντρευτειτε;;;;;...και να το κανετε μαζι το μωρο;;; :roll:

προς τι η βιασυνη;;;;....δεν σε πηραν κ τα χρονια.....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

...δηλαδη αποκλειεται να βρεθει ενας αντρας που να τον αγαπησεις ,να σε αγαπησει κ να παντρευτειτε;;;;;...και να το κανετε μαζι το μωρο;;; :roll:

προς τι η βιασυνη;;;;....δεν σε πηραν κ τα χρονια.....

Οι λόγοι που με οδηγούν σε αυτή την απόφαση είναι μεγάλη ιστορία...προς το παρόν με ενδιαφέρει περισσότερο η διαδικασία μιας και το όλο θέμα είναι ακόμα υπό σκέψη. Δεν είμαι μεγάλη, δεν είμαι και μικρή...αλλά θέλω πολύ ένα παιδί και αυτό δεν θα αλλάξει όσο και να περιμένω, μάλλον θα μειώνονται οι πιθανότητες να το πετύχω.

GEz7p3.png

...τι να σου πω βρε κοριτσακι :?

....προσωπικα δεν γνωριζω....αλλα ολο κ καποια εδω μεσα θα ξερει κατιτις....

Σου ευχομαι οτι καλυτερο ... :wink: και οσο μπορεις πιο ηρεμα κ χαλαρα....

Διαφημίσεις

σοφακι να ξερεις πως εδω μεσα ειμαστε οι περισσοτερες ....τρελες :lol::shock::cool: ...(ειδα πως επισκεφτηκες κ το Καφε μας.... :wink: )....όποτε εχεις ορεξη για κουβεντουλα μπες....

Καταρχην καλωςηρθες :) Ευχομαι να σου πανε ολα καλα οπως και αν αποφασισεις να το αποκτησεις το μπεμπακι.Η παρακατω διευθυνση ειναι μια τραπεζα σπερματος και παραθετω και κατι πληροφοριες που βρηκα ελπιζω να βοηθηθεις:

http://www.serum.gr

Στη χώρα μας λειτουργούν λίγες ιδιωτικές τράπεζες σπέρματος (Τράπεζες κρυοσυντήρησης), που σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο (Ν3305 / 2005) θα καταγραφούν και έτσι θα υπάρχει ένας ολοκληρωμένος, πλήρης και αξιόπιστος κατάλογος στην Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή που θα συσταθεί.

Oι τράπεζες χορηγούν σπέρμα έναντι αμοιβής στους ενδιαφερόμενους λήπτες.

Το σπέρμα που χορηγείται από τις τράπεζες θα πρέπει να είναι πάντα κατεψυγμένο, ώστε να έχουν προλάβει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στο δότη στο ενδιάμεσο διάστημα, από τη λήψη του σπέρματος μέχρι την προσφορά του στο ζευγάρι που το χρειάζεται για να τεκνοποιήσει, γιατί είναι επικίνδυνο για τη μετάδοση ασθενειών (με κυριότερη το AIDS). Όταν το σπέρμα προέρχεται από το σύντροφο ή το σύζυγο της γυναίκας, χρησιμοποιείται κατά κανόνα νωπό. Άλλωστε, η χρήση κατεψυγμένου σπέρματος δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, αφού αυτό καταψύχεται και αποψύχεται εύκολα χωρίς να υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Ασφάλεια: Η ταυτότητα του δότη παραμένει μυστική για τα ζευγάρια που το παίρνουν τελικά. Αντίστοιχα μυστική παραμένει και η ταυτότητα του ζευγαριού στο δότη. Oυσιαστικά, η τράπεζα σπέρματος λειτουργεί ως «μεσάζοντας» ανάμεσα στο δότη και τους λήπτες και διενεργεί όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (λήψη ιστορικού, ψυχολογικά τεστ και ιατρικές εξετάσεις) στο δότη, ώστε να εξασφαλίζεται έτσι το γεγονός ότι είναι υγιής. Ένας δότης δίνει σπέρμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και βρίσκεται ουσιαστικά σε επαφή με την τράπεζα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Το σπέρμα του ίδιου δότη μπορεί να δοθεί προς γονιμοποίηση συγκεκριμένο αριθμό φορών. Σύμφωνα με τις δικλείδες που θα θέσει η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή που θα συσταθεί, ο κάθε δότης θα μπορεί να δώσει το σπέρμα του για να γεννηθούν σε εθνικό επίπεδο μέχρι 10 παιδιά, εκτός αν πρόκειται για αδέλφια (στην οικογένεια). O αριθμός είναι υπολογισμένος έτσι, ώστε να εκμηδενίζει ουσιαστικά την πιθανότητα να συναντηθούν κάποια στιγμή τα παιδιά αυτά μεταξύ τους στο μέλλον και να παντρευτούν.

Διαδικασία: Ένα ζευγάρι ή μία γυναίκα (ανύπαντρη) που χρειάζεται σπέρμα δότη, προκειμένου να τεκνοποιήσει, απευθύνεται στην τράπεζα σπέρματος, που, ανάμεσα στους δότες που έχει στη διάθεσή του, επιλέγει αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ (εξωτερικά χαρακτηριστικά), αν αυτό είναι δυνατό, αλλά και στην ομάδα αίματος του ζευγαριού ή της γυναίκας. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα παίρνουν (σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο) ένα έγγραφο (φύλλο ελέγχου) που περιλαμβάνει τις βασικές πληροφορίες για το ιστορικό και το ιατρικό προφίλ του δότη.

1956484dsh2s7o6cu.gif

Καλησπέρα σας,

να ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά γιατί το θέμα ίσως να έχει αναπτυχθεί στο forum αλλά δεν είχα το χρόνο να το ψάξω. Θέλω τη βοήθειά σας στο εξής: είμαι 33 ετών, χωρίς δεσμό (ή τελωσπάντων, χωρίς δεσμό που να οδηγήσει στη δημιουργία οικογένειας) και θέλω να κάνω ένα παιδάκι. Γνωρίζετε τη διαδικασία με τις τράπεζες σπέρματος? Όποια απάντηση λάβω θα μου είναι εξαιρετικά πολύτιμη γιαυτό και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Δηλαδή άμα έγραφε πως είναι παντρεμένη και ενδιαφέρεται για την σύλληψη από σπέρμα δότη .....τι θα την ρωτάγαμε , γιατί δεν βάζει τον άντρα της κάτω?????? :lol:

Για την διαδικασία ενδιαφερεται η κοπέλα και μόνο .

Αν έχει όρεξη να ακούσει και για τα υπόλοιπα που δεν έχουν να κάνουν με την διαδικασία , θα είμαι ο πρώτος που θα της δώσω λινκ δημοσίος :wink:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το link φαίνεται χρήσιμο και θα το μελετήσω όταν θα έχω περισσότερο χρόνο. Ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα, ήμουν λίγο διστακτική στην αρχή γιατί ξέρω τις αντιδράσεις σε αυτό που σκέφτομαι να κάνω, φρόντισε η μαμά μου γιαυτό :lol: , αλλά με κάνατε να νιώσω άνετα και σίγουρα θα μπαίνω συχνά. Καληνύχτα σε όλες και όλους!

GEz7p3.png

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το link φαίνεται χρήσιμο και θα το μελετήσω όταν θα έχω περισσότερο χρόνο. Ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα, ήμουν λίγο διστακτική στην αρχή γιατί ξέρω τις αντιδράσεις σε αυτό που σκέφτομαι να κάνω, φρόντισε η μαμά μου γιαυτό :lol: , αλλά με κάνατε να νιώσω άνετα και σίγουρα θα μπαίνω συχνά. Καληνύχτα σε όλες και όλους!

:wink:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας,

Καλησπερα και καλως μας ηρθες στο φορουμ. Μπες αν θελεις στην ενοτητα ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και ψαξε το θεμα ΜΩΡΑ ΑΠΟ ΔΟΤΕΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ. Θα βρεις πολλες πληροφοριες και ατομα που εχουν κανει παιδακια με τον ιδιο τροπο.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Και μόλις το κάνεις... αν και δεχόμαστε και εγκύους..

πέρνα και από τις ανύπανδρες!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

σου εύχομαι ότι καλύτερο ότι και να αποφασίσεις!

• 1 χρόνο μετά...

αγαπητή μου sofiam σε καταλαβαίνω απόλυτα πρώτων σαν επαγγελματίας υγείας και δεύτερων σαν γυναίκα που θέλει όσο τίποτα άλλο να γίνει μητέρα ΄μή χανεις το κουράγιο σου είμαι μαία και μπορώ να σου δόσω απάντηση σε οποιαδήποτε ερρώτηση μπορώ να αφουγκραστώ τις ανυσηχίες σου και μπορ΄ώ να είμαι παντα εδώ για σένα:):):):):):):)

• 3 χρόνια μετά...
  • 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

• 10 months later...

Μπορεις να το κανεις αλλα αν κανεις εξωσωματική,το ταμειο σου δεν καλυπτει τα φάρμακα.Ισχυει το ιδιο δηλαδη οπως και αν ησουν εγγαμη και προσπαθουσες με τον συζυγο σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...