Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΖΥΜΟΥ G6PD....ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Recommended Posts

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα, που μπορώ να βρω την λίστα με τα φάρμακα για την έλλειψη ενζύμου?

Με έχει ταλαιπωρήσει πολλά χρόνια αυτή η ιστορία με τα φάρμακα και οι μόνες λίστες που μπορώ να βρω είναι με τις χημικές ουσίες των φαρμάκων και δεν μπορώ να βρω άκρη.

Δεν γράφουν εμπορικές ονομασίες.Τώρα εάν θες να μάθεις ποια φάρμακα δεν επιτρέπονται μπες στο site του ΕΟΦ(ΕΛΛΗΝΙΚΟς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) και εκει θα βρεις το εθνικό συνταγολόγιο 2007.Ψάχνωντας θα βρεις και τις εμπορικές ονομασίες.

www.eof.gr

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας!!!!!

να ρωτησω κατι και εγω με την σειρα μου...

γιατι πρεπει να την κανω στον 6ο μηνα?

δεν μπορω απο τωρα?

απο εμας δεν εχει κανεις ελλειψη ενζυμου αλλα στο μικρουλη μου ηρθε η επιστολη..

δεν ξερω αν εχει σχεση με αυτο που θα αναφερω:η μαμα μου ειχε παθει δηλητηριαδη απο κουκια και οταν γεννηθηκα μου εκαναν την εξεταση και ηταν φυσιολογικη η τιμη(αρνητικη)

υπαρχει περιπτωση να το μετεδωσα εγω?

Είναι κληρονομικό και λένε ότι ο πατέρας μεταφέρει στην κόρη και η μητέρα στο γιό επί το πλείστον, αλλά μπορεί και να περάσει από κάποιον πρόγονό σας που το είχε.

Το να πάρουν αίμα από τη φλέβα σ' ένα μωρό είναι δύσκολο. Ίσως γι'αυτό λένε έξι μηνών, τουλάχιστον να έχει μεγαλώσει λίγο.

Εγώ έχω διαβάσει ότι προκαλούν αλλεργία και η καμφορά και μεγαλώνοντας θα πρέπει να αποφεύγει το αλκοόλ (ειδικά τα ηδύποτα). Όλα βέβαια εξαρτόνται και πόσο έλλειψη από το ένζυμο υπάρχει

Κορίτσια κι εγώ έχω μερική έλλειψη του ενζύμου και μάλλον το μετέδωσα στον γιο μας (θα κάνουμε έλεγχο περίπου όταν θα είναι ένα χρονών). Ο γιατρός θεωρεί οτι δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρήσουμε το μωράκι ψάχνοντας για φλέβα πιο νωρίς και συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό αλλά χρειάζεται προσοχή όπως έχει αναφερθεί. Απλά θέλω να προσθέσω κάτι που ακούγεται συχνά από άτομα που λένε "μύρισα ναφθαλίνη και δεν έπαθα τίποτα" κτλ κτλ Δεν σημαίνει οτι αν πάρεις κάποιο φάρμακο πχ panadol ή lonarid ή ασπιρίνη θα πάθεις κάτι, αλλά οτι υπάρχει πιθανότητα να πάθεις αιμόλυση και ίκτερο. Απλά μια φορά θα σου συμβεί, ενώ τις προηγούμενες δέκα δεν είχε συμβεί τίποτα. Για τη φάβα δεν ισχύει. Άλλο πράγμα είναι η φάβα η δική μας και τα fava beans στο εξωτερικό (κουκιά). Κι εγώ ΠΑΝΤΑ αναφέρω την έλλειψη όταν επισκέπτομαι γιατρό. Επίσης, είναι κληρονομικό, αλλά δεν σημαίνει οτι όλα τα παιδιά μιας οικογένειας θα το κληρονομήσουν αν μόνο ένας γονιός έχει έλλειψη ή μερική έλλειψη. Ένα ωραίο και κωμικό άρθρο που δίνει όμως καλές πληροφορίες είναι το παρακάτω αν ενδιαφέρεστε( http://my-greece.blogspot.com/2010/01/g6pd.html) Εδώ εξηγείται και γιατί όσοι έχουν έλλειψη δεν παθαίνουν ελονοσία! Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ και έμαθα και πράγματα που δεν τα γνώριζα.

twmWp2.png

Διαφημίσεις

Να ρωτησω και εγω με την σειρα μου το εξης.Μας ηρθε και εμας αυτη η επιστολη οτι πιθανον να εχουμε την ελλειψη του ενζυμου και να κανουμε 6 μηνων εξεταση.Εμενα ο μικρος τωρα μπαινει στον 7ο σε λιγες μερες και δεν ξερω τι να κανω μιας και οταν γεννησα του εγινε αυτη η εξεταση στο μαιευτηριο και οι τιμες ηταν φυσιολογικες!!!!Συγκεκριμενα ειναι γραμμενο και στο βιβλιαριο του.Αφου στο μαιευτηριο εκαναν την εξεταση και ηταν καλη γιατι να πρεπει τωρα να τον υποβαλω σε αυτη την διαδικασια??Εχεις κανεις παρομοια εμπειρια?

images?q=tbn:ANd9GcQ_n0WymGeUhAhMIoWj19UiGiiaBXqYmXn5ttA7OLbCkcBdRUDVDw

Να ρωτησω και εγω με την σειρα μου το εξης.Μας ηρθε και εμας αυτη η επιστολη οτι πιθανον να εχουμε την ελλειψη του ενζυμου και να κανουμε 6 μηνων εξεταση.Εμενα ο μικρος τωρα μπαινει στον 7ο σε λιγες μερες και δεν ξερω τι να κανω μιας και οταν γεννησα του εγινε αυτη η εξεταση στο μαιευτηριο και οι τιμες ηταν φυσιολογικες!!!!Συγκεκριμενα ειναι γραμμενο και στο βιβλιαριο του.Αφου στο μαιευτηριο εκαναν την εξεταση και ηταν καλη γιατι να πρεπει τωρα να τον υποβαλω σε αυτη την διαδικασια??Εχεις κανεις παρομοια εμπειρια?

Από όσο γνωρίζω, συνήθως τα αποτελέσματα των εξετάσεων έρχονται στο σπίτι μετά από αρκετό καιρό. Εγώ περίπου δύο τρεις μήνες αφού βγήκαμε από το νοσοκομείο, τους πήρα τηλέφωνο για να μάθω τα αποτελέσματα και μου είπαν οτι θα έρθουν ταχυδρομικώς στο σπίτι (από εργαστήρια της Αθήνας) και οτι αφού δεν είχαν έρθει μέχρι τότε σημαίνει οτι δεν υπάρχει έλλειψη. Μετά από περίπου δέκα ημέρες μας τηλεφώνησαν από το νοσοκομείο να πάμε να παραλάβουμε το φάκελο, γιατί από λάθος πήγε εκεί (τους είχε έρθει ταχυδρομικά μέσα σε αυτές τις δέκα ημέρες). Είσαι σίγουρη οτι είχαν βάλει τις τιμές της εξέτασης; Μήπως απλά ανέφεραν οτι έγινε η εξέταση; Παίρνει λίγο διάστημα να βγουν τα αποτελέσματα και δε νομίζω οι τέσσερεις-πέντε μέρες στην κλινική να αρκούν για να βγουν. Πάντως, για να μην ταλαιπωρήσεις το μωρό μπορείς να κάνεις την εξέταση και λίγο αργότερα, σε λίγους μήνες, που θα μεγαλώσει. Φαντάζομαι δεν θα του δώσεις ούτως ή άλλως ασπιρίνη, κουκιά ή κάτι που να απαγορεύεται από αυτά μέχρι τότε.

twmWp2.png

Από όσο γνωρίζω, συνήθως τα αποτελέσματα των εξετάσεων έρχονται στο σπίτι μετά από αρκετό καιρό. Εγώ περίπου δύο τρεις μήνες αφού βγήκαμε από το νοσοκομείο, τους πήρα τηλέφωνο για να μάθω τα αποτελέσματα και μου είπαν οτι θα έρθουν ταχυδρομικώς στο σπίτι (από εργαστήρια της Αθήνας) και οτι αφού δεν είχαν έρθει μέχρι τότε σημαίνει οτι δεν υπάρχει έλλειψη. Μετά από περίπου δέκα ημέρες μας τηλεφώνησαν από το νοσοκομείο να πάμε να παραλάβουμε το φάκελο, γιατί από λάθος πήγε εκεί (τους είχε έρθει ταχυδρομικά μέσα σε αυτές τις δέκα ημέρες). Είσαι σίγουρη οτι είχαν βάλει τις τιμές της εξέτασης; Μήπως απλά ανέφεραν οτι έγινε η εξέταση; Παίρνει λίγο διάστημα να βγουν τα αποτελέσματα και δε νομίζω οι τέσσερεις-πέντε μέρες στην κλινική να αρκούν για να βγουν. Πάντως, για να μην ταλαιπωρήσεις το μωρό μπορείς να κάνεις την εξέταση και λίγο αργότερα, σε λίγους μήνες, που θα μεγαλώσει. Φαντάζομαι δεν θα του δώσεις ούτως ή άλλως ασπιρίνη, κουκιά ή κάτι που να απαγορεύεται από αυτά μέχρι τότε.

Στο βιβλιαριο του παιδιου στην σελιδα 13 εχει στηλη για το G-6PD.Σε εμενα εχει γραψει η παιδιατρος το νουμερο 13 και διπλα εχει γραψει Φ.Τ 7-20 και παραδιπλα εχει την υπογραφη της και την σφραγιδα της...Στο χαρτι που ηρθε απο το Ινστιτουτο δεν αναφερει καμμια τιμη αλλα οτι πιθανως να το εχει και να παμε να κανουμε την εξεταση...Και ρωταω γιατι να παω να κανω την εξεταση εφοσον στο βιβλιαριο γραφει ετσι και εφοσον εχει ηδη γινει...:rolleyes:

Τωρα σχετικα με τα φαρμακα μεχρι τωρα δεν εχει αρρωστησει ποτε και ουτε ντεπον δεν εχει χρειαστει να δωσω...Οσο για τα κουκια δεν εχω φαει ποτε και ουτε εχω σκοπο...

Τωρα αυτο δεν ειναι παραξενο???Και εχω και την παιδιατρο που "νιπτει τας χειρας" και μου λεει πηγαινε κανε την εξεταση για καλο και για κακο.

Δεν θελω να τον ταλαιπωρησω με βελονες...:cry:

ναι, η αλήθεια είναι οτι είναι περίεργο, όπως περίεργο είναι που και η παιδίατρος "νιπτει τας χειρας" παρόλο που η ίδια έγραψε από οτι κατάλαβα αυτήν την τιμή. Πού βασίστηκε και την έγραψε δηλαδη; Η εξέταση εκείνη δεν ήταν έγκυρη; Τότε γιατί την έκαναν; Τι να πω; Η γνώμη μου είναι να κάνεις την εξέταση αλλά ίσως να περίμενες λίγο να μπορούν να βρουν εύκολα φλέβα για να μην ταλαιπωρηθείτε. Και να έχει την έλλειψη, χωρίς να κάνετε τώρα την εξέταση, δεν υπάρχει κάποιος άμεσος φόβος για αιμόλυση γιατί δεν τρώει και δεν θα τρώει για αρκετό καιρό κάτι από αυτά που θα έπρεπε να προσέχετε. Ούτε και από τα φάρμακα υπάρχει φόβος άμεσος. Το Depon δεν είναι πρόβλημα και να χρειαστεί να του δώσεις. Εγώ πάντως που βλέπω τα χεράκια του μωρού μας που είναι εφτά μηνών, κι ενω δεν κλαίει ποτέ σε εμβόλιο ή στον παιδίατρο, μου φαίνονται τόσο μικροσκοπικά...πού να βρεις εκεί φλέβα; Με άλλους έξι μήνες που θα περιμένουμε δε χάθηκε κι ο κόσμος!

twmWp2.png

ναι, η αλήθεια είναι οτι είναι περίεργο, όπως περίεργο είναι που και η παιδίατρος "νιπτει τας χειρας" παρόλο που η ίδια έγραψε από οτι κατάλαβα αυτήν την τιμή.

Την τιμη την εγραψε η παιδιατρος του μαιευτηριου...

Η παιδιατρος η δικη μου που εχω τωρα νιπτει τας χειρας...

Διαφημίσεις

εντύπωση μου κάνει αυτό που λες.. εμάς μας είπαν στο μαιευτήριο ότι μάλλον έχει έλλειψη.. το έγραψαν στο βιβλιάριο, μας ήρθε και η επιστολή και μόλις έκλεισε τον 6ο πήγαμε στο Παίδων του κάναμε την εξέταση και περιμένουμε τα αποτελέσματα... αν δεις στην επιστολή λέει ότι "Στο Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού έφτασε μία κάρτα με σταγόνες που πήραν από το μωρό..." κλπ κλπ ... αυτό γίνεται για χιλιάδες μωρά και εξετάζουν το αίμα αυτό για διάφορα νοσήματα και για το ένζυμο... οπότε ή έκαναν λάθος στην εξέταση στο μαιευτήριο ή στο Ινστιτούτο... τι να πω... εμείς επειδή κάναμε την εξέταση και είχα μεγάλο άγχος η κοπέλα που του πήρε αίμα ήταν πάρα πολύ καλή και με την μία.. έκλαψε βέβαια ο κακομοίρης αλλά το περίμενα πολύ χειρότερα... μίλα με το Ινστιτούτο, δες τι θα σου πουν αν υπάρχει περίπτωση λάθους αφού στο βιβλιάριο έχουν γράψει τιμή και βλέπεις τι θα κάνεις...

εντύπωση μου κάνει αυτό που λες.. εμάς μας είπαν στο μαιευτήριο ότι μάλλον έχει έλλειψη..

Εμενα παλι δεν μου ειπαν κατι και ειχα μεινει και εγω ησυχη αφου ειναι υπογεγραμμενο το βιβλιαριο οτι δεν εχει την ελλειψη...

Αυτο που υποψιαζομαι ειναι μηπως το δειγμα που πηγε στο Ινστιτουτο ηταν ελλειπες και θελουν απλα επανεξεταση...

Αν δεν ειχε γινει η εξεταση οταν ειχε γεννηθει θα τον ειχα παει ηδη αλλα τωρα δεν θελω μωρε να τον ταλαιπωρησω για κατι που ισως να ειναι λαθος...Απο την αλλη ξερεις η "τρέλη" η μανα βαζει πολλα στο μυαλο της...

Μίλα με το Ινστιτούτο αν μπορείς να δεις αν όντως το δείγμα ήταν ελλειπές ή το έχασαν ή οτιδήποτε... πάντως αναλόγως τι θα σου πουν μην φοβάσαι την εξέταση... εμένα είναι 7 μηνών και του πήραν κανονικά αίμα όπως παίρνουν σε εμάς τους μεγάλους.. στο χέρι δηλ. με λάστιχο κανονικά.. μην φοβάσαι.. και στο λέω εγώ που με τραβολόγαγε ο άντρας μου να πάμε να την κάνουμε γιατί δεν το ήθελα με τίποτε...

Εχω θεμα με τις βελονες...Χοντρο θεμα ομως....Γεννησα με κοψανε με ραψανε και το μονο που με ενοχλουσε ηταν ο ορος με την βελονα...Πως θα παω αν χρειαστει να τρυπησουν τον μικρο ενας Θεος το ξερει...:confused:

Θα μιλησω αυριο και θα γραψω νεωτερα...Σας ευχαριστω παντως

Ελπίζω να μην χρειαστεί να μπεις σε αυτή την διαδικασία αφού έχεις τέτοιο θέμα.. από την άλλη αν το μωρό έχει έλλειψη πρέπει να το ξέρεις οπωσδήποτε για να το λέει όταν χρειαστεί να παρει κάποιο φάρμακο.. και φυσικά όχι κουκιά και μακριά από ναφλαλίνη...γράψε μας να μας πεις τι έγινε τελικά!

Διαφημίσεις

Λοιπον μετα απο 2 μερες με ατελειωτα τηλεφωνα με το μαιευτηριο και με το Ινστιτουτο ακρη δεν βγαλαμε....Στο μεν μαιευτηριο λεει εξετασαμε το φακελο του παιδιου και οντως στην εξεταση φαινεται να μην εχει την ελλειψη και ειναι βεβαιοι για το αποτελεσμα στο δε Ινστιτουτο δεν ξερουμε δεν εχουμε ιδεα ελατε να κανετε μια εξεταση :evil:

Αντε βγαλε ακρη τωρα....:evil:

Εγω υποψιαζομαι οτι στο Ινστιτουτο απλα δεν ειχαν επαρκες δειγμα και γιαυτο θελουν επανεξεταση μιας και το νουμερο απο την εξεταση του μαιευτηριου ειναι πολυ καλο...Θα δουμε τι θα κανουμε τωρα...:rolleyes:

Κορίτσι μου καλύτερα είναι να κάνει ο μικρούλης την εξέταση να ξέρετε σίγουρα παρά να αμφιβάλλεις .. και εγώ πιστεύω ότι αφού έγραψαν τιμή στο μαιευτήριο κάτι έγινε μετα στο Ινστιτούτο.. ή το έχασαν ή ήταν ελλειπές... επειδή όμως είναι θέμα υγείας θα πρέπει να ξέρει το παιδί για όλη του την ζωή αν θα πρέπει να αποφεύγει συγκεκριμένα φάρμακα και κουκιά και ναφθαλίνη... οπότε κάνε την καρδιά σου πέτρα!

Καλησπέρα!

Πρώτα απόλα ήθελα να σε ρωτήσω αν γέννησες σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Απ'όσο μου είχαν πει, τις εξετάσεις αυτές (την καρτέλα με τα 6 δειγματάκια) τις κάνει ΜΟΝΟ το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού κ κανένα άλλο νοσοκομείο δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει. Απλά παίρνουν το αίμα κ το στέλνουν κατευθείαν εκεί. Δυστυχώς όμως, το κάνουν κάποια ιδιωτικά για extra χρέωση, παίζοντας φυσικά με την ανησυχία των γονέων.

Όσον αφορά τώρα στα αποτελέσματα:

εμείς είχαμε ανεβάσει πολύ υψηλό ίκτερο κ όταν ο μπεμπούλης μου ήταν μιας εβδομάδας μπήκαμε στο Παίδων για μία εβδομάδα. Όσο ήμασταν εκεί, μου ήρθε στο σπίτι ένα χαρτί που έλεγε ότι πιθανόν να έχουμε έλλειψη του G6PD, αλλά επειδή δεν είναι σίγουρο να ξανακάνουμε τις εξετάσεις, γιατί το δείγμα δεν ήταν σωστό, και μάλιστα στο φάκελο είχε μια καινούρια καρτέλα.

Το Παίδων όμως ήδη τους είχε στείλει ένα νέο δείγμα, λόγω του ίκτερου, το οποίο όμως επίσης δεν ήταν καλό (δλδ το αποτύπωμα στους κύκλους της καρτέλας δεν ήταν σωστό-δεν ξέρω αν έχετε δει αυτήν την καρτέλα). Έτσι κάναμε κ τρίτη λήψη, στην καρτέλα που μου είχαν στείλει και τελικά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά (και θετικά για εμάς!) οπότε τελικά όλα πήγαν καλά.

Θα πρότεινα λοιπόν, να μη σκεφτείτε την μικρή ταλαιπωρία του μωρού, η οποία είναι ασήμαντη μπροστά στην υγεία του, αλλά να εμπιστευτείτε το Ινστιτούτο κ ΜΟΝΟ!

Όσο ήμασταν στο Παίδων, μια μαμά μου είπε πως ήταν μέσα, γιατί ένα ιδιωτικό έκανε αυτές τις εξετάσεις της καρτέλας, με χρέωση 400?. Ένα αποτέλεσμα από τα 6, βγήκε θετικό μεν αλλά ήταν απολύτως ελεγχόμενο, γιαυτό κ το Ινστιτούτο δεν τους ενημέρωσε καν.(το ινστιτούτο υγείας ενημερώνει μόνο αν είναι ανάγκη τους γονείς, αλλιώς δε στέλνει καθόλου τα αποτελέσματα) Αλλά το ιδιωτικό τους τρέλανε λέγοντας τους "αν δεν κάναμε εδώ την εξέταση το παιδί θα έπεφτε σε κώμα ενώ κοιμόταν" το οποίο φυσικά δεν ίσχυε όπως μάθανε μέσα στο Νοσοκομείο. Ωστόσο, το Παίδων ήταν υποχρεωμένο πλέον για λόγους ασφαλείας, να κρατήσουν το νεογέννητο μέσα για όοοολες τις εξετάσεις, κ μείνανε εκεί για 15 μέρες!!! Κ φυσικά η νέα μαμά να μην μπορεί να θηλάσει εκεί μέσα...δεν ξέρω τι έγινε μετά....

Συγγνώμη αν σας κούρασα, απλά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η φιλοχρήματη πολιτική ενός νοσοκομείου, που δε σκέφτηκε ούτε το μωρό, ούτε την ψυχολογία των γονέων προκειμένου να πάρει extra χρήματα...

• 4 εβδομάδες μετά...

Ο γιος μου έχει πάρει ζιναντόλ από 40 ημερών περίπου για ουρολοίμωξη. Την πήρε ενδοφλεβίως στο νοσοκομείο και μετά συνεχίσαμε μικρή δόση (χημειοπροφύλαξη) για άλλους 7 μήνες από το στόμα. Στο νοσοκομείο γνώριζαν για την έλλειψη ενζύμου και την έδωσαν, οπότε υποθέτω ότι επιτρέπεται.

Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά γιατί αναρωτιέσαι? Ο παιδίατρος που λογικά θα τη σύστησε θα γνωρίζει (λέω εγώ τώρα)... Αρκεί να ενημερώθηκε για την έλλειψη. Εγώ συνήθως το υπενθυμίζω κάθε φορά που πάμε και είναι να μας δώσει κάποιο φάρμακο.

5k3tp2.png

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα!! Εδώ και 10 περίπου μήνες είμαι μανούλα και σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες που δίνετε μέσω αυτου του site. Ειλικρινά είναι πολύτιμες!! Γράφω για πρώτη φορά... δυστυχώς για να ρωτήσω κάτι που αφορά την μπεμπούλα και αυτό το "χαμένο" το ένζυμο.. Η παιδίατρός μας συνέστησε αντιβίωση amoxil , μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κίνδυνος λόγω έλλειψης ενζύμου;;;

judOp3.pngkMDqp3.png

και εμείς έχουμε έλλειψη ενζύμου και μας έχουν δώσει μία καρτέλα που φαντάζομαι θα σας έχουν δώσει και σε εσάς με τι ουσίες φαρμακα δεν επιτρέπονται.. δεν ξέρω να σου πω για την συγκεκριμένη αντιβίωση αλλά επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα ρώτα την παιδίατρό σου να σου πει σίγουρα αν επιτρέπεται..... μην την δώσεις αν δεν σου πει γιατρός το οκ... να σου ζήσει το μωράκι σου!

Καλημέρα!

Μία συμβουλή για την έλλειψη ενζύμου! ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ φορά που ο παιδίατρος λέει "θα πάρετε το Χ ή το Ψ φάρμακο" η επόμενη ατάκα των γονιών πρέπει να είναι "έχει έλλειψη ενζύμου, επιτρέπεται?"

Αμοξίλ έχει πάρει και ο δικός μου με έλλειψη ενζύμου.

Εμείς κάναμε εξετάσεις αίματος την Παρασκευή και περιμένουμε τα αποτελέσματα! Μας είχε πει ο παιδίατρος μετά το χρόνο να την επαναλάβουμε, αλλά όταν πήγαμε στο μικροβιολογικό μας είπαν ότι και τώρα που είναι 20 μηνών το παιδί είναι μικρό και τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα οριστικά... Είμαι πολύ μπερδεμένη!

5k3tp2.png

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Χρύσα εύχομαι να πάνε όλα καλά με τις εξετάσεις. Εμας μας είπε η παιδίατρος πως την πρώτη εξέταση αίματος θα την κάνουμε μόλις κλείσει τον πρώτο χρόνο.. Για να δούμε..

judOp3.pngkMDqp3.png

Καλημέρα!

Βγήκαν τα αποτελέσματα του μικρού μου, πάτος το ένζυμο!!! Σχεδόν ανύπαρκτο! :( 0,4 τιμή με φυσιολογικές από 7 και πάνω!

Τέλος πάντων, σιγά την πάθηση που θα μας πάρει και από κάτω! Άλλα είναι τα προβλήματα!

Οπότε συνεχίζουμε να προσέχουμε! :)

5k3tp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...