Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γονείς - Φοιτητές

jodido

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 606
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η Ξάνθη είναι όπως την άφησες!!!!! Αν θυμάμαι καλά δεν έχεις πολλά χρόνια που έχεις φύγει. Σωστά;

Τώρα που φτιάχνει ο καιρός όλος ο κόσμος είναι στους δρόμους. Κάθε απόγευμα στην πλατεία γίνεται λαϊκό προσκύνημα απο παιδιά που κυνηγούν τα περιστέρια.

Από Ξάνθη είσαι? Σπούδαζα εκει... Ωραία πόλη....

γεια σας κοριτσια!!!

θελω να πω τον πονο μου σε εσας μιας και ετοιμαζομαι να κανω κατι οσον αφορα τις σπουδες!!!

θελω πολυ να σπουδασω...

τελειωσα το ενιαιο λυκειο και μετα πηγα στη σχολη κομμωτικης,ομως 1 σοβαρο προβλημα μεσης με αναγκασε να σταματησω και τωρα με εχει πιασει και θελω να σπουδασω σε καποιο δημοσιο ιεκ.

δεν μπορω να μπω ξανα στη διαδικασια των πανελληνιων!!!!

επισης υπαρχει 1 σχολη νοσηλευτων που ειναι 2 χρονια και κανεις πρακτικη σε νοσοκομειο καθως και η σχολη οαεδ που εβγαλα αλλα σε αλλο κλαδο.εκει σκεφτομαι τον κλαδο βρφονηπιοκομος.

καμια ιδεα καμια μανουλα?

9a7bp2.pngIm47p2.png

γεια σας κοριτσια!!!

θελω να πω τον πονο μου σε εσας μιας και ετοιμαζομαι να κανω κατι οσον αφορα τις σπουδες!!!

θελω πολυ να σπουδασω...

τελειωσα το ενιαιο λυκειο και μετα πηγα στη σχολη κομμωτικης,ομως 1 σοβαρο προβλημα μεσης με αναγκασε να σταματησω και τωρα με εχει πιασει και θελω να σπουδασω σε καποιο δημοσιο ιεκ.

επισης υπαρχει 1 σχολη νοσηλευτων που ειναι 2 χρονια και κανεις πρακτικη σε νοσοκομειο καθως και η σχολη οαεδ που εβγαλα αλλα σε αλλο κλαδο.εκει σκεφτομαι τον κλαδο βρφονηπιοκομος.

Γνώμη μου είναι να προσδιορίσεις ακριβώς τι θέλεις και να το κυνηγήσεις. Για παράδειγμα θέλεις να ακολουθήσεις την κατεύθυνση της βρεφονηπιακής... τότε μάθε ποιες σχολές υπάρχουν, που βρίσκονται, και τι δρόμους σου ανοίγονται μετά την σχολή. Νομίζω πως αυτές είναι οι παραμέτρους που πρέπει να δεις... Πάντως να ξέρεις ότι τα όνειρα για να πραγματοποιηθούν θέλουν κόπο και υπομονή, για αυτό και είναι σημαντικό να το θες πραγματικά. Καλη επιτυχία στην επιλογή σου..

Για ότι άλλο χρειαστείς ή θελήσεις να μάθεις απλά πεσ΄το...

dev277pr___.png

Στο θέμα μας τώρα! Έχω να κάνω επανάληψη (γερή όμως) 24 κεφάλαια για τις εξετάσεις. Ενα τη μέρα, θα βγαίνει??? Συναδέλφισσα συναγωνίστρια Δώρα? Τη γνώμη σου!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Εξαρτάται απο πόσες σελίδες έχει το κάθε κεφάλαιο....

Αν το ένα κεφάλαιο έχει 20 σελίδες βγαίνει.... αν όμως έχει το κεφάλαιο 50 σελίδες και εσύ τρια παιδιά μεσα στο σπίτι μμμμμμμμμμμ όχι δεν βγαίνει...

Μετά απο 10 Θ.Ε. στο πανεπιστήμιο κρίνω πως χρειάζονται 2 εβδομάδες καλού, πολύ καλού διαβάσματος για να καταφέρεις ένα βαθμό περίπου στο 8,00. Όταν όμως λέμε καλού εννοούμε ΚΑΛΟΥ. (Καθημερινά 5-6 ώρες και σ/κ όλη την μέρα με μικρά διαλείματα για φαγητό και τσίσα).

dev277pr___.png

Ουτοπιστικό για μένα (2 παιδιά Δώρα!). Το καλό μου είναι οτι διαβάζω γρήγορα, σκανάρω δηλαδή και επειδή είμαι οπτικός τύπος, μού μένουν. Θα κρατήσω και κάποιες σημειώσεις στα ΣΟΣ που μας έχει δώσει ο ΣΕΠ, και ο Θεός βοηθός!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Καλα σε αυτό που λες κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια. Όλοι οι άνθρωποι δεν χρειαζόμαστε τον ίδιο χρόνο για να αφομοιώσουμε κάτι.

Πάντως είμαι σίγουρη ότι θα τα πας σούπερ....

Πότε γράφεις;

dev277pr___.png

Γράφω 31/5 και επαναληπτικές 5/7 (τόσο σίγουρη είμαι ότι θα περάσω! :lol::lol: ). Εσύ?

Εγώ 1/6 την μια Θ.Ε. και την άλλη στις 25/6. Για τις επαναληπτικές δεν γνωρίζω και ούτε θέλω να μάθω.

dev277pr___.png

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια!!!

θελω πολυ να σπουδασω...

Γνώμη μου είναι να προσδιορίσεις ακριβώς τι θέλεις και να το κυνηγήσεις. Για παράδειγμα θέλεις να ακολουθήσεις την κατεύθυνση της βρεφονηπιακής... τότε μάθε ποιες σχολές υπάρχουν, που βρίσκονται, και τι δρόμους σου ανοίγονται μετά την σχολή. Νομίζω πως αυτές είναι οι παραμέτρους που πρέπει να δεις... Πάντως να ξέρεις ότι τα όνειρα για να πραγματοποιηθούν θέλουν κόπο και υπομονή, για αυτό και είναι σημαντικό να το θες πραγματικά. Καλη επιτυχία στην επιλογή σου..

Για ότι άλλο χρειαστείς ή θελήσεις να μάθεις απλά πεσ΄το...

σ'ευχαριστω παρα πολυ!!!!

τελικα θα το κανω το βημα!!!!

θα παω στη σχολη νοσηλευτων,ειναι 2 χρονια και κανω 1 χρονο πρακτικη σε νοσοκομειο και επειδη καθε μηνα προκηρυσσονται θεσεις,εχει προοπτικη αυτος ο κλαδος.

ο αντρας μου ξυνισε λιγο αλλα δεν ακουω κανεναν!!!

2 χρονια ειμαι στο ψαξιμο για δουλεια και δεν εχω βρει απολυτως τιποτα!!! :(:(

αρκετο χρονο εχασα....

9a7bp2.pngIm47p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν μαθαίνω νέα σας και ανησυχώ; τί έγινε;

Φαντάζομαι ακολουθείτε όλη την συμβουλή της maryp "τα κεφάλια μέσα"....

Ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντέξω φέτος τόσο διάβασμα και με τον Γιάννη μέσα στο σπίτι....

Εσείς κορίτσια για πείτε, ποιά ώρα διαβάζετε;;;;;;

dev277pr___.png

ηρθα κι εγω στην παρεα να πω ενα γεια και να εκφρασω τις μεγαλες μου ανυσηχειες....

ως γνωστο ειμαι μονη και πριν λιγο καιρο περασα στις Φυσικες Επιστημες του ΕΑΠ....( η αληθεια είναι ότι δεν ειμαι αισιοδοξη στο οτι θα τα καταφερω αλλα....ευλεπιστω...ή τουλαχιστον ειμαι σίγουρη οτι θα προσπαθησω...)

μου μοιαζει βουνο δουλεια (2 δουλειες για να λεμε την αληθεια...) παιδι και διαβασμα....αλλα σας βλαιπω τοσο ζεστες που νομιζω οτι αξιζει η προσπαθεια....

καλο διαβασμα

Διαφημίσεις

Δεν μαθαίνω νέα σας και ανησυχώ; τί έγινε;

Φαντάζομαι ακολουθείτε όλη την συμβουλή της maryp "τα κεφάλια μέσα"....

Ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντέξω φέτος τόσο διάβασμα και με τον Γιάννη μέσα στο σπίτι....

Εσείς κορίτσια για πείτε, ποιά ώρα διαβάζετε;;;;;;

εγώ Δώρα μου για να είμαι ειλικρινής έχω διαβάσει πολύ λίγο για το ΕΑΠ. Και θα πάει έτσι μέχρι το σ/κ γιατί δίνω ιταλικά και αν δεν ξεμπερδέψω από αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Δλδ. κάθομαι να διαβάσω ιστορία π.χ., και μου 'ρχεται ένα κύμα άγχους και τα παρατάω και ανοίγω τα past papers των ιταλικών μπας και ξεστραβωθώ και γίνει το θαύμα και το πάρω... Μετά θα αρχίσω εντατικό διάβασμα ιστορία.

Καλό διαβασμα σε όλες. Εγω δινω εξετασεις 1/6 και δεν εχω αρχισει επαναληψη. και πρεπει και 20/5 να παραδώσω εργασια που επισης δεν την εχω αρχισει (αχ αγγωθηκα)

Περισυ ειχαν περασει μονο 30 μερες που γεννησα με καισαρικη και ειχα παει Κερκυρα-Πατρα με λεωφορειο. Ειχα ξεκινησει 9 το πρωι για να φτασω 4 και 6-9 εγραφα. Στις 12 το βραδυ στο καραβι και πίσω παλι. Ειχα σπαστει πολυ γιατι ενω διαφημιζαν τα υδροπλανα, τα δρομολόγια δεν ειχαν ξεκινησει και δυστυχως καραβι δεν εχει καθε μερα (ηθελα να λειψω και το ελαχιστω δυνατο)

Προσπαθω να διαβαζω το πρωι λίγο, αλλα ειλικρινα εχω σοβαρο προβλημα χρονου και βοηθεια μονο απο τον αντρα μου.

Κουραγιο και θα τα καταφερουμε

Αχ βρε κορίτσια τα ίδια και εγώ... Πολύ άγχος.... Οι μέρες περνάνε και το διάβασμα δεν είναι αρκετο .... πρέπει παραπάνω

Ευτυχώς όμως μας λειπάτε ο Θεός και συνέχεια βρέχει. Για φανταστείτε να έκανε και καλό καιρό και το μυαλό σου να είναι συνέχεια έξω, βόλτες, καφέδες και τέτοια. Πάλι καλά να λέμε...

dev277pr___.png

γεια σας κοριτσια!!!

θελω πολυ να σπουδασω...

Katerina24 μπορώ να σου πω για τη νοσηλευτική οτι αν έχεις πρόβλημα στη μέση θα ζοριστείς γιατί έχει πολύ κίνηση και καταπόνηση της μέσης αυτό το επάγγελμα.Και πολλές άλλες δυσκολίες,τα ξενύχτια,τον πόνο και το θυμό των ασθενών,την άσχημη ενίοτε συμπεριφορά των γιατρών,το ανθυγιεινό περιβάλλον κλπ

Είμαι νοσηλεύτρια και λατρεύω αυτό που κάνω και νομίζω οτι είμαι γεννημένη γιάυτή τη δουλειά,αλλά δεν θα συμβούλευα το παιδί μου να την ακολουθήσει.Θέλει γερά νεύρα και στομάχι..

Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μίλα με καμιά γνωστή σου που εργάζεται σε νοσκομείο να σου πει την άποψή της.

Επίσης δεν ξέρω γιατί λες οτι βγαίνουν κάθε μήνα προκηρύξεις αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Ξεκινάς σε μια ιδιωτική κλινική όταν σε πάρουν και μετά περιμένεις να βγει προκήρηξη..(στη δική μου περίπτωση ας πούμε χρειάστηκαν 2 ξένες γλώσσεις και 3 χρόνια προϋπηρεσία με βαθμό πτυχίου 8,2 (8,9 ήταν ο καλύτερος) για να διοριστώ.)

Ότι κι αν επιλέξεις ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!! :lol::lol:

Και συγνώμη αν σε στεναχώρησα!

gerakina Μου εχεις δικιο!!!

δυστυχως ρωτησα κι αλλες κοπελες και μου ειπαν να μην προχωρησω σε αυτο :cry: για την μεση μου πιο πολυ!!!

πολυ φοβαμαι μην την πατησω ξανα!!!

ενωμεταξυ θελω να σπουδασω σε καποιο ιεκ αλλα δεν ξερω τι.ειμαι μπερδεμενη αφου σε οτι κι αν ακολουθησω θα πρεπει πρωτα να ρωτησω το γιατρο μου... :(:(

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κατερίνα θέλεις οπωσδήποτε να είναι στον παραϊατρικό κλάδο?

Γιατί εκεί τα περισσότερα επαγγέλματα έχουν ορθοστασία.Δεν ξέρω ίσως για αισθητική,οδοντοτεχνίτης ή τεχνικός φαρμάκων να είναι πιο βολικά.

Διαφορετικά μπορείς να ακολουθήσεις άλλη ειδικότητα που να εργάζεσαι καθιστή πχ πληροφορική,γραμματειακή υποστήριξη ή κάτι σχετικό με τέχνη όπως αργυροχρυσοχοΐα και κοσμήματα γενικα και να ανοίξεις μετά ένα κοσμηματοπωλείο ή μαγαζί με είδη τέχνης....

Αν δεν περιορίζεσαι στα ιατρικά έχει πολλές ειδικότητες να διαλέξεις.

Μπορείς να το συζητήσεις πρώτα με το γιατρό σου και να αποφασίσεις μετά.

Πάντως είναι πολύ όμορφο που θέλεις να ξανασπουδάσεις και να μπεις στη διαδικασία του διαβάσματος!

Μπράβο και σε όλα τα κορίτσια που κάνετε τέτοια προσπάθεια έχοντας οικογένεια και παιδιά!!

Κατερίνα θέλεις οπωσδήποτε να είναι στον παραϊατρικό κλάδο?

Γιατί εκεί τα περισσότερα επαγγέλματα έχουν ορθοστασία.Δεν ξέρω ίσως για αισθητική,οδοντοτεχνίτης ή τεχνικός φαρμάκων να είναι πιο βολικά.

Διαφορετικά μπορείς να ακολουθήσεις άλλη ειδικότητα που να εργάζεσαι καθιστή πχ πληροφορική,γραμματειακή υποστήριξη ή κάτι σχετικό με τέχνη όπως αργυροχρυσοχοΐα και κοσμήματα γενικα και να ανοίξεις μετά ένα κοσμηματοπωλείο ή μαγαζί με είδη τέχνης....

Αν δεν περιορίζεσαι στα ιατρικά έχει πολλές ειδικότητες να διαλέξεις.

Μπορείς να το συζητήσεις πρώτα με το γιατρό σου και να αποφασίσεις μετά.

Πάντως είναι πολύ όμορφο που θέλεις να ξανασπουδάσεις και να μπεις στη διαδικασία του διαβάσματος!

Μπράβο και σε όλα τα κορίτσια που κάνετε τέτοια προσπάθεια έχοντας οικογένεια και παιδιά!!

gerakina,σ'ευχαριστω που μου απαντας :D

δε με ενδιαφερουν μονο τα παραιατρικα,βασικα θελω κατι που να μην επιβαρυνει τη μεση μου περισσοτερο.

εχω δουλεψει σε γραμματειακη υποστηριξη και το βρισκω βαρετο...

μ'αρεσει να προσφερω αλλα και να δημιουργω.

για μαγαζι δυσκολο ν'ανοιξω,

φοβαμαι μην τυχον ακολουθησω κατι και την πατησω παλι.

πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...