Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γονείς - Φοιτητές

jodido

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 606
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

έτσι όπως τα λές είναι maria.

Εγώ έχω ξεπαραδιαστεί να αγοράζω βιβλία όχι όμως γιατί του ΕΑΠ δεν είναι τόσο καλά αλλα γιατί χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες για την εργασία. Άσε που πολλοί καθηγητές δεν δέχονται την τεκμηρίωση απο το διαδίκτυο. Την δέχονται μόνο και εφόσον είναι κάποιας αξιόπιστης ιστοσελίδας. Καλά σ΄ αυτό βέβαια δεν έχουν και άδικο. Όλοι ξέρουμε πως στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να γράψει ότι μπούρδα θέλει, αυτό δεν πάει να πει ότι η πληροφορία είναι και έγκυρη.

dev277pr___.png

Δεν πιστεύω ότι τα συμβατικά πανεπιστήμια είναι πιο εύκολα απο το ΕΑΠ. Απλα πιστεύω ότι η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι φοιτητές του ΕΑΠ βρίσκονται σε μια άλλη φάση της ζωής του όπως παιδιά, δουλειά, οικογένεια και έτσι κουράζονται πολύ περισσότερο απο τους φοιτητές των άλλων Πανεπιστημίων, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την φοίτησή τους.

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι το ΕΑΠ απευθύνεται ακριβώς σε τέτοιους ανθρώπους, οι απαιτήσεις που έχει σε χρόνο κυρίως, αλλά και σε χρήμα είναι, πιστεύω, υπερβολικές. Πόσοι "μεροκαματιάρηδες" που προσπαθούν να βελτιωθούν προσωπικά, αλλά και επαγγελματικά έχουν τη δυνατότητα να σκάνε 700 € για κάθε Θ.Ε. το χρόνο; Και πόσοι θα καταφέρουν, ακόμα κι αν έχουν τα χρήματα, με την ελάχιστη ευελιξία που έχει το σύστημα των εξεταστικών (1 εξεταστική+1 επαναληπτική σε διάστημα λίγων εβομάδων, με εξεταστέα ύλη ολόκληρου χρόνου), να τελειώσουν εγκαίρως, ώστε να αξιοποιήσουν το πτυχίο τους και, γιατί όχι, να κάνουν "απόσβεση" των χρημάτων τους; Μερικές φορές, έχω την αίσθηση ότι αυτό το σύστημα προσπαθεί να κάνει τη ζωή δύσκολη σε όσους το επιλέξουν.

fUvDp2.png

Διαφημίσεις

Marilena, αν δεν έχεις γερή θετική κατάρτιση, ξανασκέψου το για την ΠΛΗ. Εγώ που είμαι των θεωρητικών επιστημών, παθαίνω κάτι τέτοιο :shock::shock: κάθε φορά που βλέπω τα βιβλία του άντρα μου. Πολύ μαθηματικά ρε παιδί μου....

Fotiniv, ο άντρας μου δεν είναι του επαγγέλματος ακόμα, αλλά από παιδί είχε μεγάλη τρέλα με τους υπολογιστές και ξέρει αρκετά πράγματα τόσο σε επίπεδο software,όσο και σε hardware. Παρ'όλα αυτά, ακόμα και για κείνον είναι ζόρικα τα πράγματα κάποιες φορές. Για την ΠΛΗ 10 και την C, μου είπε καλό είναι να βρεις κανένα κομπάιλερ(compiler?) και να κάνεις εξάσκηση (?), σου λέει κάτι; Εμένα πάλι, όχι! :lol:

fUvDp2.png

Ότι και να ακολουθήσεις θέλει διάβασμα , δηλαδή αρκετό χρόνο

Το οικονομικό είναι ένα πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και υποτροφίες...φέτος μάλιστα αυξήθηκε ο αριθμός.

γώ μπήκα στο ΕΑΠ με 540 περίπου ευρώ και ευτυχώς δεν έδωσα παραπάνω ανα ενότητα γιατί το τελείωσα μέσα στο όριο 6 ετών που είναι σταθερό το ποσό. τότε δεν είχα παιδιά, έξοδα δεν κάναμε ούτε βγαίναμε έξω οπότε δεν μας έλειψαν

τώρα έκανα αίτηση για μεταπτυχιακό με 850, αλλά ευελπιστώ σε μια υποτροφία.

το κακό είναι ότι πρέπει να τα δώσεις τα λεφτά και αν εγκριθεί, απλά στα γυρίζουν πίσω..παίρνεις μόρια και από το εισόδημα αλλά και από τα παιδιά...

πάντως επαναλλαμβάνω, μην ξεκινήσετε κάτι, έστω και χαλαρά εάν δεν έχετε χρόνο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

εγώ μπορώ να σας στείλω υλικό από ΦΥΕ και ΠΛΗ να δειτε..τουλάχιστον τα εισαγωγικά...

Θέλει χρήμα (Και μη ξεχνάμε ότι αν δεν περάσεις με τη 2η εξεταστική την ξαναπληρώνεις από την αρχή την ενότητα) και χρόνο, αλλά θέλει και όρεξη. Κακά τα ψέματα, είμαστε σε τέτοιες φάσεις στη ζωή μας, που είναι λίγο δύσκολο να στρώσουμε κάτω τον κώλο μας. Όχι ότι δεν υπάρχουν πολλές με 3 παιδιά, δουλειά και άντρα που τα καταφέρνουν!

Όσο για τα βιβλία, προς το παρόν δεν έχω αγοράσει τίποτα. Έχω βρει τόνους υλικό στο ιντερνετ, τόσο που δεν έχω διαβάσει ούτε το 1/10.

Το μόνο σίγουρο για την ΠΛΗ είναι ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάποιο υπόβαθρο, γιατί κι εγώ λύνω και δένω υπολογιστή και ασχολούμαι από το '94, αλλά καμία σχέση!

Σχετικά με το χρηματικό, ξέρω ότι κάμποσοι φοιτητές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αντισυνταγματικό του θέματος (πληρωμή σε δημόσιο αει) και είδωμεν.

karfori's baby ξέρω τι λέει ο άντρας σου και σ'ευχαριστώ πολύ.

Τελικά καμιά εαπίτισσα για μάθημα το άλλο σάββατο στα μελίσια υπάρχει;;;

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι το ΕΑΠ απευθύνεται ακριβώς σε τέτοιους ανθρώπους' date=' οι απαιτήσεις που έχει σε χρόνο κυρίως, αλλά και σε χρήμα είναι, πιστεύω, υπερβολικές. [/quote']

Το θέμα το χρημάτων είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο θέμα. Δυστυχώς αυτό το σύστημα μας πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, τότε που το δικαίωμα της εκπαίδευσης ήταν δικαίωμα των οικονομικά ευκατάστατων οικογενειών.

Απο την άλλη μεριά όμως θα διαφωνήσω μαζί σας οσο αφορά το βαθμό δυσκολίας. Κορίτσια μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για πανεπιστήμιο. Το ξέρω ότι απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε μια άλλη φάση της ζωής τους και ο χρόνος τους είναι περιορισμένος αλλα για σκεφτείται ότι αν τα πράγματα ήταν πιο εύκολα τότε αυτό θα σήμαινε ταυτόχρονα και υποβάθμιση του πανεπιστημίου. Όλοι γνωρίζουμε ότι μεταξύ των πανεπιστημίων υπάρχει ανταγωνισμός και το ΕΑΠ καλως ή κακώς παίζει αυτό το παιχνίδι.

Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι απόφοιτος ενός πανεπιστημίου που δεν θεωρείται ανταγωνιστικό. (Ειδικά εμείς οι ΕΑΠίτες που αφιερώσαμε πολύ χρόνο και χρήμα). Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στους αποφοίτους μας, οι οποίοι θα βγούν στην αγορά εργασίας και θα πρέπει να ανταγωνιστούν τους πτυχιούχους άλλων πανεπιστημίων.

Δυσκολεύομαι και εγώ παρα πολυ είτε οικονομικά (και μην υποτιμάται καθόλου τα βιβλία που πρέπει να αγοράσετε επιπλέον. Μου έχει τύχει να δώσω για συνιστώμενη βιβλιογραφία 600€ το χρόνο σε μία μονο Θ.Ε.) είτε σε χρόνο, αλλα προτιμώ να είμαι απόφοιτος ενός "δυνατού" Πανεπιστημίου.

dev277pr___.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια μην το βαζετε κατω,το ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα εχω παραδειγμα τον αντρα μου.Κανει MBA στο εαπ χωρις κανενα προηγουμενο υποβαθρο μονο την τρελλα του για τα οικονομικα.Περισυ δουλευε 10 ωρες και ξενυχταγε αλλα οι εργασιες του ηταν ολες απο 8.5 και πανω.Ετρεχε και στις συναντησεις στη Θεσ/νικη γιατι ειμασταν Ξανθη.Φετος του ηρθαν ολα δυσκολα γιατι απο το καλοκαιρι τον εστειλαν στην τουριστικη οαση του Αφγανισταν(!!!!!!).Ακομη και απο κει χωρις να παει φυσικα σε συναντηση,και με τρομερο φορτο εργασιας και επικινδυνοτητας εκανε και εστειλε την εργασια του και πριν λιγες μερες εμαθε οτι πηρε 8.Βεβαιως τον στηριζω και γω αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι μεγαλο ρολο παιζει το παθος και η τρελλα που εχεις για κατι.Σιγουρα οι νεες μανουλες εχουν μεγαλο προβλημα και δυσκολα τα καταφερνουν αφου τα περισσοτερα περνουν απο το χερι τους.Μπραβο τους σε οσες το καταφερνουν!!!!σημαντικο ρολο παιζει παντως και ο συντροφος κατα ποσο σε στηριζει.

Μόλις παρέλαβα το θέμα της 2ης εργασίας.... Τώρα πια αρχίζει ο δεύτερος γύρος. Συνιστώμενη βιβλιογραφία: 3 βιβλία αξίας 120€. Για να δούμε θα τα βρούμε πουθενά έτσι ώστε να γλιτώσουμε μερικά χρήματα... :cry::cry::cry:

dev277pr___.png

Δε συμφωνώ ότι το ΕΑΠ είναι δύσκολο για να είναι ανταγωνιστικό!

Είναι δύσκολο γιατί έχει απαίσια βιβλία, κάποιους αδιάφορους ΣΕΠ και είναι εξ αποστάσεως!!Τελεία και παύλα, το διάβασμα πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Και το λέω εκ πείρας, γιατί έχω περάσει κι από τη Στατιστική του Παν. Πειραιώς και σας λέω καμία σχέση. Δύσκολος κλάδος, αλλά είχες και τις σημειώσεις σου και την παράδοση και τον καθηγητή πιο εύκολα προσβάσιμο.

Jodido, γιατί δεν τα ψάχνεις στο ιντερνετ; σε κανα emule ή τίποτα τέτοιο. Εγώ δεν έχω αγοράσει κανένα βιβλίο μέχρι τώρα.

Τα βιβλία τα αγοράζω πάντα απο το ιντερνετ έτσι ώστε να μπορώ να βρώ χαμηλές τιμές. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εταιρίες (δεν λέω ποιες έτσι ώστε να μη κάνω διαφήμιση) που έχουν πάρα πολύ καλές τιμές και τα παραλαμβάνω άμεσα. Αν και τα βιβλία του Ελληνικού Πολιτισμού είναι σχετικά καλά με μερικές εξαιρέσεις (δυστυχώς υπάρχουν και κακογραμμένα βιβλία) στις εργασίες μας απαιτείται επιπλέον πληροφόρηση. Όταν σε τρεις τόμους αναφέρεσαι στην ελληνική Ιστορία απο την αρχαιότητα μέχρι και την Νεότερη Ιστορία όσο καλογραμμένο και να είναι το βιβλίο υπάρχουν παραλείψεις. Αυτές ακριβώς όμως εμείς τις χρειαζόμαστε και για να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη επι του θέματος αλλα και γιατί πρέπει να τις αναφέρουμε στην εργασία.

Έχεις δίκιο για αυτό που λές για το ΕΑΠ. Ίσως αυτό που είπα να μη το διατύπωσα σωστά. Βασικά δεν ήθελα να πω ότι το ΕΑΠ είναι δύσκολο για να είναι ανταγωνιστικό. Αυτό που είπα είναι ότι δεν θέλω να είναι εύκολο για να είναι ανταγωνιστικό. Για τον βαθμό δυσκολίας του σαφώς και ευθύνεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είχα την τύχη να συναντήσω διάφορους ΣΕΠ και "καλούς" και "κακούς". Ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας της Θ.Ε. παρέμεινε ο ίδιος, αυτό που άλλαξε ήταν η οργάνωση της δουλειάς και η άμεση ανταπόκριση στα τυχόν προβλήματα.

dev277pr___.png

Διαφημίσεις

Από το emule ή άλλα παρόμοια peer to peer προγράμματα, έχω κατεβάσει ολόκληρα βιβλία, τζάμπα φυσικά! Μόνο που τα βρίσκω στα Αγγλικά. Εκεί εννοώ να ψάξεις.Αν θέλεις πες μου κανά τίτλο-συγγραφέα να κάνω μια δοκιμή.

Και για πες με πμ αν θέλεις φθηνά βιβλιοπωλεία, γιατί αγοράζω πολλααααά (άσχετα με το ΕΑΠ) βιβλία online.

Επόμενη συνάντηση με το ΕΑΠ στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 16-12-07 ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00-20:00. Άντε και πήγα.... πως θα γυρίσω πίσω 2,5 ώρες ταξίδι βράδυ και μόνη; Θα με πεθάνει αυτό το ΕΑΠ :cry::cry::cry:

Αρε γνώση τι κάνω για πάρτη σου!!!!!!! :(

dev277pr___.png

Τυχαία διάβασα το θέμα (υπήρξα φοιτήτρια και πήρα πτυχίο από το ΕΑΠ).

Έχω μια απορία

Αυτές οι μαμάδες, οι γιαγιάδες, δεν έχουν ανθρώπινη υπόσταση δεν θέλουν να πουν κάποια στιγμή στην ζωή τους "τελείωσα με τα σιδερώματα, μαγειρέματα,πλυσίματα, καθαρίσματα και αν ακόμα η ζωή δεν έχει πολλά για μένα όπως σε νεότερη ηλικία, θα ήθελα να ταξιδέψω, να φιλοσοφήσω βολτάροντας, να μάθω κάτι (κεραμική, ζωγραφική κλπ), να χαλαρώσω" όπως κάνουν στις ευρωπαϊκές χώρες?

Όσο μεγάλο σφάλμα είναι η μητέρα να μεταθέτει ευθύνες και δουλειές στις πλάτες των κοριτσιών κατά παράδοση (υπάρχει νομοθεσία που το απογορεύει ρητά), άλλο τόσο είναι να επιμηκύνουμε το γονική περίοδο των γονέων μας, νομίζω.

Εκτός και αν κάνουμε και εμείς το ίδιο οπότε θα είχαμε ελαφρυντικά.

Και καλά η δική σου μητέρα (ρητορικά μιλάω) αρέσκεται στο να κάνει αυτές τις δουλειές, γιατί αυτή η νοοτροπία διαχέεται σε όλη την κοινωνία?

Στον εργασιακό τομέα ας πούμε εργαζόμενες μητέρες και κυρίως στο δημόσιο απαιτούν να κάνουν λιγότερα απ" ότι άλλοι εργαζόμενοι (στο κάτω-κάτω και αυτοί προσπαθούν να βγάλουν χρήματα για να δημιουργήσουν κάποια μέρα την δική τους οικογένεια) και ας προσλαμβάνουν νταντάδες και καθαρίστριες.

Στον κοινωνικό περίγυρο έρπονται φαντάσματα του παρελθόντος (η γεροντοκόρη, η ανύπαντρη κουτσομπόλα που ασχολείται με τις ζωές των άλλων,η καλόκαρδη παρθενόπη που θα κάνει και καμιά δουλειά στο σπίτι των άλλων).

Στον ερωτικό τομέα φυτρώνουν περίεργα φυτά (η Ελληνίδα που ενδιαφέρεται μόνο για το αμάξι και το Hondos και όχι για την ερωτική επαφή, είναι δικαίωμα όχι υποχρέωση).

Συγγνώμη αλλά σας μαυρίζουμε για όλα αυτά. Μάνα είναι μόνο μια για τον καθένα, δεν γέμισε ο κόσμος μάνες.

θα συμφωνήσω απόλυτα με την skia!

είμαι κι εγώ στο τρίτο έτος του ΕΑΠ (Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός) και όσο κι αν δυσκολεύομαι (ειδικά φέτος με τρεις θεματικές και μωρό 4 μηνών) ξέρω ότι αυτό το κάνω για τον εαυτό μου και γιατί δε θέλω κάποια στιγμή μετά από χρόνια, να γυρίζουν τα παιδιά μου απ'το σχολείο και να με βλέπουν με τη ρόμπα πάνω από μια κατσαρόλα ή μπροστά στην τηλεόραση. Προτιμώ να με βλέπουν πάνω από τα βιβλία κι ας κάνω και 10 χρόνια (που λέει ο λόγος :wink: ) να το τελειώσω το ΕΑΠ.

line_feet_beg_39_time_1185508800_text_c720b8ebe5ede120e5dfede1e9.gif

Nαι, μόνο που εγώ μιλούσα για την μαμά της κόρης με παιδιά η οποία έχει και αυτή δικαιώματα για πιο κυριλέ ζωή εφόσον μεγάλωσε και αποκατέστησε τα παιδιά της (οι συνταξιούχοι στην βόρεια ευρώπη,παίζουν τέννις, ταξιδεύουν κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους).

Η δική σου άποψη είναι σωστή πάντως. Συνήθως οι αφοσιωμένες νοικοκυρές μητέρες που τα δίνουν όλα στο χέρι και τα έχουν όλα στην εντέλεια, κακομαθαίνουν τα παιδιά τους σε σημείο να τις χρειάζονται ισοβίως.

Εκεί όμως οι συνταξιούχοι έχουν άλλη νοοτροπία..

Εδώ πέρα οι παλιες μαμάδες νοικοκυρές και να θέλεις να τις ξεκολλήσεις από πάνω σου δεν μπορείς..

Εγώ ήδη έχω στείλει τον μεγάλο μου γιο παιδικό σταθμό και ειδικά τις πρώτες μέρες και τι δεν είχα ακούσει για να μην τον στείλω...Μάχες έχω κάνει γι αυτό το θέμα, μου έχουν βάλει και την ταμπέλα ότι είμαι κακιά μάνα και δεν με νοιάζει που αρρωσταίνουν τα παιδιά μου και τέτοια...

αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα, έχω να σου πω άλλα τόσα, παρόλες τις συζητήσεις και προτροπές που έχω κάνει κατά καιρούς

και φυσικά έχω και άλλους γονείς οι οποίοι έχουν ιερό σκοπό να υπηρετούν τα παιδιά τους, ακόμα και όταν δεν τους έχουν ανάγκη..

Αυτό έχουν μάθει να κανουν μια ζωή, και αυτό τους ενδιαφέρει να κάνουν

επίσης να σε ρωτήσω, στις ευρωπαικές χώρες, οι γονείς "πρήζουν" τα παιδιά τους να παντρευτούν για να τους κάνουν εγγονάκι??

Ίσως η δική μας γενιά να είναι ποιο χαλαρή σε αυτό το θέμα

Αυτό όμως τι σχέδη έχει με το ΕΑΠ?

Εγώ πάντα ήμουν ένα παιδί που ήθελα να ανεξαρτοποιηθώ γρήγορα απο την οικογένεια μου.... Ξεκίνησα δουλειά στα 19 και σπούδαζα παράλληλα.... Ξυπνούσα απο τις 5:00 τα χαράματα για να προλάβω δουλειά, σχολή, φροντιστήρια ξένων γλωσσών κτλ. Πληρωνόμουν 70 χιλιάδες και προσπαθούσα με νύχια και με δόντια να τα βγάλω πέρα έτσι ώστε να μη ζητήσω απο τους γονείς μου χρήματα...Σε αυτήν την ηλικία έφυγα και απο το σπίτι και έμενα μόνη μου. Γύρισα μόνο για 2 χρόνια όταν επέστρεψα απο Θεσ/νίκη και μετά πάλι μόνη μου...

Ωστόσο, σ΄ αυτήν την φάση της ζωής μου, αν δεν με βοηθήσει η μητέρα μου δεν νομίζω πως μπορώ να τα καταφέρω με δουλειά, σπίτι, παιδί, πανεπιστήμιο κτλ. Και αυτό φυσικά δεν θα είναι για πάντα... Όταν το παιδάκι μου θα πάει στον παιδικό τότε δεν θα την χρειάζομαι άλλο... Δεν αισθάνομαι λοιπόν ότι την "εκμεταλλεύομαι"... απλά ζητώ και δέχομαι την βοήθεια της....

dev277pr___.png

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΑΠ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΚΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ! ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ Η΄ ΟΧΙ. ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ. ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ?

Antu, παίρνω το θάρρος να απαντήσω ως σύζυγος ΕΑΠίτη στην Πληροφορική...

Η απόφασή σου θα εξαρτηθεί από το:

1. Πόσο πολύ θέλεις να σπουδάσεις αυτό το αντικείμενο και τι σχετικό υπόβαθρο έχεις. Αν έχεις κάποιες στοιχειώδεις σχετικές γνώσεις, με λίγη προσπάθεια, θα τα καταφέρεις. Αν βρέθηκες λίγο "κατά τύχη" στην Πληροφορική και δεν έχεις τρέλα με το αντικείμενο, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Θα είναι κρίμα να έχεις πάρει τη θέση κάποιου άλλου, ο οποίος έχει προσπαθήσει πολλές φορές και θα ήθελε πολύ να είναι στη θέση σου, αλλά ήταν άτυχος.

2. Αν και κατα πόσο έχεις κάποιον να σε βοηθήσει με το παιδί. Οι απαιτήσεις του ΕΑΠ σε χρόνο είναι αρκετές και θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχεις κάποιον να σε βοηθάει έστω και λίγο με το παιδί, για να κάνεις τις εργασίες σου, να πηγαίνεις στις συναντήσεις κλπ.

3. Αν το κάνεις μόνο για τον εαυτό σου ή αν επιθυμείς να το αξιοποιήσεις επαγγελματικά και μάλιστα σύντομα. Σχεδόν κανένας δεν τελειώνει σε 4 χρόνια, επειδή όλοι έχουν δουλειές κ' οικογένεια που προέχουν. Αν θες κατα πρώτον να βελτιωθείς σαν άνθρωπος, τότε δε σε πειράζει να το πας και λίγο πιο χαλαρά και να τελειώσεις και σε 6 χρόνια.

Αυτά εν ολίγοις. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις για αυτά που σου γράφω και να μη σε απογοήτευσα. :wink: Αν έχεις την "τρέλα" να σπουδάσεις Πληροφορική, προχώρα και μη σκέφτεσαι τα εμπόδια!

fUvDp2.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΠΗΚΑ ΠΕΡΥΣΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΙΔΙ. ΕΙΧΑ ΣΠΙΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ 5 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ Ή ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ. ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΩ ΑΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΕΑΠ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΠ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ... ΕΧΩ ΚΑΤΑΜΠΕΡΔΕΥΤΗ!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...